fbpx

Glasni pozivi k sankcijam Twitterja zoper skrajnega levičarja Bogdana Biščka: Svobodne migracije je primerjal kar z nacizmom, naše civilizacije ne mara, konec Evrope je bil zanj z vzponom krščanstva

Gregor Golobič in Bogdan Biščak (Foto: STA)

Ilegalne migracije v zadnjem času dodobra razburjajo slovensko javnost, kar ne čudi, saj je migrantska kriza tudi v Sloveniji in njeni soseščini dokončno eskalirala v obliki napadov na domove in ljudi same. To dokazujejo številna poročila o pretepih, krajah in drugih kriminalnih dejanjih ilegalnih migrantov. Žolčna razprava o migrantski krizi se je preselila tudi na družbena omrežja. Na Twitterju pa je v nedeljo dopoldne spletne uporabnike popolnoma šokirala radikalna, direktna in brezkompromisna izjava nekdanjega vodilnega politika strank LDS in Zares Bogdana Biščaka. V seriji tvitov si je v besednem obračunu s strokovnjakom za varnostna vprašanja Boštjanom Pernetom privoščil nepredstavljivo; ilegalne migracije je namreč primerjal kar z nacizmom in vzponom krščanstva v Evropi, za kar pa ga zaenkrat Twitter še ni sankcioniral.

Glede na to, da slovensko-hrvaška meja zaradi množičnega pritiska ilegalnih migrantov dobesedno poka po šivih, njihova kriminalna dejanja ob meji in tudi v notranjosti Slovenije pa se vrstijo eno za drugim, ne čudi, da je tematika migrantske krize ena najbolj komentiranih na družbenih omrežjih. Do sporne izjave je pripeljala diskusija, ki se je navezovala na članek MMC RTV SLO z naslovom “Pozivi h koncu kriminalizacije solidarnosti s prebežniki”, v katerem je bilo manipulativno predstavljeno zavzemanje različnih nevladnih organizacij za to, da bi ilegalne migracije postale legalne. Vse to seveda z namenom, da bi te še naprej lahko na sporne načine, financirane s strani davkoplačevalcev, pomagale ilegalnim migrantom na njihovi poti v boljši svet. Naj spomnimo, že dan prej je Dnevnik objavil sporen članek, v katerem je evropske države krivil za tragedijo 150 Libijcev, ki so potonili s čolnom vred pred afriško obalo – in zahteval ponovno popolno odprtje meja.

O omenjenem članku, ki ga je objavil MMC, je uporabnik Boštjan Perne, strokovnjak za varnostna vprašanja, na Twitterju zapisal: “Nevladniki (NVO) izvajajo vse večji pritisk na EU, da bi ilegalne migracije postale legalne. Ideje o humanitarnih koridorjih, dekriminalizacije ‘solidarnosti’, ‘odprtih’ mejah niso nič drugega kot to. Svobodne migracije = konec Evrope, kot jo poznamo.”

Politika odprtih meja z namenom, da nas prizadene nekaj tako hudega, kot je bil nacizem?
Perme je s svojim zapisom zelo razburil levičarje, saj ni minilo dolgo, da se je burno in nepremišljeno odzval predvsem Biščak, znan po tem, da njegovi prsti pogosto prehitijo njegovo pamet. V svojem eksplozivnem odgovoru je zapisal: “In? Konec Evrope, kot so jo poznali, je bilo že tisočkrat. Recimo, ko so Slovani prodrli v srednjo Evropo. Pa ko je prevladalo krščanstvo. Pa ko je zavladal nacizem.” Biščak, ki prihaja iz logov, v katerih odkrito podpirajo politiko za migrante odprtih meja, je torej s svojim zapisom morda najbolj odkrito doslej Slovenkam in Slovencem razkril, za kaj si prizadeva levičarska oblast, za kaj si prizadeva “filantrop” George Soros in da je vse, na kar na Nova24TV opozarjamo že štiri leta – da gre za načrtno invazijo Evrope in zamenjavo prebivalstva – popolnoma resnično. Da nismo nikakršen “fake news” in tovarna sovražnega govora, kot nas želijo očrniti v javnosti, ker ljudem odpiramo oči. Srhljivi Biščakovi komentarji se vseeno berejo kot kriminalka, saj nas je lahko odkrito strah, da se bo ta scenarij, ob aktualni oblasti, tudi uresničil.

S tem pa je poskrbel za pravi paradoks. Poraja se namreč vprašanje, zakaj levica podpira politiko odprtih meja z namenom, da se vzpostavljajo ilegalne migracije, ki bodo, vsaj po Biščakovo, prinesle toliko gorja kot nacizem?

Perne meni, da bi moral biti Biščak za primerjavo migracij z nacizmom sankcioniran
Cenim da direktno poveste, da gre za fizično ali kulturno osvajanje Evrope. Cenim tudi, da javno poveste, da to za vas in vam podobne ni nič takega. Smo pa na drugi strani ljudje, ki nam Evropa s sedanjimi vrednotami veliko pomeni. In ne bomo je dali kar tako …” se je na Biščakov odgovor odzval Boštjan Perne. Ta se je ob tem tudi začudil, da Biščak za svoj zapis ni bil sankcioniran, kar bi se po njegovo, če bi omenjeno besedilo zapisal kdo drug, zagotovo zgodilo. Preganjali bi ga v imenu sovražnega govora, verjetno bi mu za vrat obesili tudi kazensko ovadbo, je prepričan Perne. Zapisal je: “Pa še to: če bi jaz primerjal ‘svobodne migracije’ z vladanjem nacizma, bi me izključili iz TW, še več, taka primerjava je po mojem mnenju res ekstremna in ni na mestu.”

No, Biščak se tukaj še ni ustavil. Sledil je še en direkten, neposreden napad na lastno civilizacijo: “Glej, saj razumem, da je ljudem všeč to, čemur pripadajo. Tudi muslimanom, rastafarijancem in Bušmanom je. Ne razumem pa, da se tako na počez navdušujejo nad civilizacijo, ki je resda dala Beethovna in Newtona, ampak tudi nacizem, stalinizem, prodajo sužnjev, genocid Indijancev,” je še napisal Biščak. Z drugimi besedami, Biščak si očitno želi konca naše civilizacije in njeno zamenjavo. Bizarno je le to, da s civilizacijo, v kateri zatirajo človekove pravice, pravice žensk, kjer istospolno usmerjenim sekajo glave in kjer so nasploh “nazadnjaški” v primerjavi z evropsko civilizacijo, ki je zrasla na krščanskih temeljih, kulturi in vrednotah. Ob tem se na Nova24TV sprašujemo, če ni to najbolj odkrito levičarsko priznanje doslej, kakšni so resnični načrti leve multikulti Soroseve propagande. Nekateri uporabniki na Twitterju menijo, da bo ta Biščakov neposredni izpad verjetno končno odprl oči marsikateremu Slovencu in Slovenki.

Biščak znan po burnih odzivih na Twitterju
Najnovejša Biščakova sporna izjava na Twitterju ni nekaj presenetljivega. Tesen prijatelj Gregorja Golobiča je namreč tudi sicer znan po svojih burnih in nepremišljenih odzivih na družbenih omrežjih. Kot primer navedimo, da je maja lani po številnih debatah o zadolževanju, ekonomiji ter inovativnih zdravstvenih sistemih, kjer je izgubljal pri argumentih, na koncu povsem izgubil živce ter pričel z zmerjanjem. Enemu izmed uporabnikov je v odgovoru zapisal kar: “Kreten zarukani, lažnivi! Kakšno jahto? In kaj ti ignorant veš o inovativnih zdravstvenih sistemih? In kaj ti ignorant veš o tem, kaj je InMedica na tem področju razvijala? In kako si lažnivec lažnivi sploh upaš omenjati otroke? Marš med tvoje lažnive kompanjone!” 

Rajko Golob