Če je doslej kdo dvomil v Niko Kovač kot orodje politične propagande, je zdaj dvomov konec

Irena Joveva in Nika Kovač (foto: Twitter)

Nekdanja novinarka in evropska poslanka Irena Joveva je na socialnih omrežjih najavila debato v živo s “kvaziborko” za ljudi, ki je nedavno dobila tudi nezaslužen naslov Slovenka leta, Niko Kovač. Maske počasi, ampak vztrajno padajo, in če je kdo doslej dvomil v to, da je Slovenka leta del politične propagande, se je s tem ves dvom razblinil.  

Irena Joveva in Nika Kovač sta na Instagramu v živo oddajali pogovor, kjer sta se ena drugi zahvalili za vse, kar sta dobrega storili doslej, in skorajda ena drugo okronali za inspiracijo. Nekako njuna povezava ne preseneča, saj imata več skupnih točk, prva je vsekakor antijanšistična ideologija, ki ji zvesto sledita, in skupni podpornik LMŠ, zaveznik obeh. Med svojim pogovorom je Nika pojasnila svoje videnje trenutne situacije v državi in povedala, da “je zelo jasna slika med tem, kaj je oblast in kdo smo ljudje”, nadaljevala pa z ostalimi očitki, med drugim korupcijo. Kako lahko Nika Kovač, del priviligirane elite, ki jé z zlato žlico, financirana s strani družine, Slovenije in celo ameriških finančnih virov, enači sebe z resničnimi ljudmi, ki imajo resnične probleme in si ne morejo privoščiti paradiranja po slovenskih ulicah in igranje neke upornice proti vladi, ki je ljudi jasno podprla z denarjem, za katerega ji Nika očita, da ga je pospravila sebi v žep? Pa kdo je tu nor?!

Irena Joveva se je v preteklosti že dokazala kot neverodostojna oseba, ki širi laži na evropskem parketu v smislu zatiranja medijev, kljub temu pa obsoja svobodo govora predsednika vlade Janeza Janše, ki svojo svobodo govora izraža na svojem Twitterju in pravi, da je “Twitter gnojnica in da je predsednik vlade kriv za nasilje na družbenih omrežjih, ker je s tem začel”. Glede na dejstvo, da gre za bivšo novinarko in evropsko poslanko, bi človek predvideval, da bo Joveva premogla širši pogled na svobodo govora in je ne obsojala le takrat, ko se dotakne nje osebno. Jasno je, da ima levica velike načrte z Niko Kovač, ki jo je vsakič znova postavljala in izpostavljala kot svoj obraz, sedaj pa jo želi predstaviti tudi internacionalno iz Slovenije v Evropo, da bosta z Jovevo lahko skupaj širili laži in blatili Slovenijo in aktualno vlado.

(Foto: Instagram)

Vlogo žrtve si delita
Si pa vlogo žrtve prav tako delita z Niko, ki je doslej morda lahko skrivala svoj namerni politični aktivizem v tej gonji proti Janezu Janši in se je pod svojim nevladnim Inštitutom 8. marec želela prikazati kot “nedolžno” zagovornico običajnih ljudi, čeprav glede na njen finančni status mednje ne spada. Lahko se je skrivala za obrazom osebe, ki je zanikala svoj politični aktivizem in ga opravičevala z dobronamerno borbo za običajne ljudi, s tem ko je od vsega začetka pljuvala proti obstoječi vladi in igrala rešiteljico človekovih pravic (v državi, ki je očitno zelo svobodna), da ne govorimo o tem, da ima še cel kup ostalih privilegijev in niti približno noben njen očitek ni na mestu.

Bližajo se volitve in s tem prihaja tisti odločilni dan, ki ga čaka cela Slovenija. Volilna tekma je v polnem pogonu, pritisk vedno višji, maske pa padajo in vsi tisti, ki vladi očitajo netransparentnost, laži in razkroj Slovenije, se kažejo v pravi luči. Resnica pride na dan, še vedno je in vedno bo. Dejstvo je, da na levi strani konstantno dokazujejo, da so točno vse tisto, kar aktualni vladi očitajo.

Tanja Brkić