fbpx

Cerar je premislil: To je novi kulturni minister

Tone Peršak (foto: STA).

Miro Cerar se je po premisleku za novega ministra za kulturo odločil predlagati dosedanjega državnega sekretarja na ministrstvu za kulturo Toneta Peršaka. Ta prihaja iz kvote DeSUS, po Cerarjevih zagotovilih pa tudi v največji vladni stranki SMC ni nasprotovanj temu predlogu.

Cerar je od Peršaka prejel nujna zagotovila, da bo tisto, kar je bilo dobrega na ministrstvu, ohranil, kar je bilo slabega, pa odpravil ter zelo pospešeno izvedel vse tisto, kar od njega pričakujejo v tem mandatu. Kultura mora imeti velik poudarek v prihodnjih letih, je poudaril Cerar.

Peršak bo sam izbral državnega sekretarja
Zagotovil je, da v SMC njegovi odločitvi ni nasprotovanj. So pa bile po njegovih besedah opravljene različne razprave na to temo, tudi strokovna javnost je postavljala vprašanja, kar je moral upoštevati in premisliti. Tudi Peršak mu je zagotovil, da bo vse to upošteval ter “zadevo peljal v pravo smer”, je dodal premier in še pojasnil, da bo Peršak sam izbral državnega sekretarja.

Stranka DeSUS je Peršaka za svojega kandidata za kulturnega ministra izbrala minulo sredo, Cerar pa si je za vložitev njegove kandidature vzel nekaj dni za premislek.

N. K., STA