fbpx

Cerar s kadrovanjem Odlazkovih ljudi na dobro plačane položaje kupuje prijaznost kralja medijev

Foto: Youtube

Novogoriški Hit ima novo vodstvo. Po skoraj polletni sagi so nadzorniki v sredo popoldan med tremi kandidati soglasno izbrali Janeza Mlakarja. Mandat bo nastopil v začetku aprila. Podjetje Hit Nova Gorica je iz preteklosti znano kot udbovska pralnica denarja. Prva afera je izbruhnila že leta 1993, ko so ugotovili, da Hit ne plačuje davkov in da je v ospredju divje privatizacije nekdanjih državnih podjetij. 

Hit je kljub obtožbam in procesom obdržal močno povezavo s starimi tranzicijskimi omrežji. Večji korak k normalizaciji podjetja se je zgodil leta 2013, ko so odstavili direktorja Draga Podobnika. Kljub takratnemu trudu vodstva se razmere v Hitu do danes niso uredile. Največji problem še vedno ostaja odvisna družba Hit Alpinea, ki je imela v letih 2014 in 2015 kar 11 milijonov evrov izgube.

SMC in Odlazek z roko v roki nad Hit
Zgodba pa ni pomembna zaradi Hita samega, ampak zaradi povezav Janeza Mlakarja z vlado Mira Cerarja ter z medijskim mogotcem Martinom Odlazkom. Mlakar je namreč direktor podjetja Papir Servis, d. o. o., ki je eno od podjetij, ki ga posredno obvladuje družina Odlazek. V preteklosti smo bili že okarani s strani Odlazkovih medijev, da Papir servis ni več v lasti Martina Odlazka in da je edini fizični lastnik Jože Čad. A kaj, ko so nam popravek poslali iz družbe Salomon, ki je v neposredni lasti družbe EUROFIT, d. o. o., ki jo obvladuje družina Odlazek. Če Odlazek nima nič z družbo Krater in podjetjem Papir Servis, zakaj se torej Salomon razburja, kaj pišemo o Odlazku?

Medijska hobotnica Odlazkovih

Odlazek pa je še vedno neposredni lastnik družb Dolenjski list, d. o. o., Salomon, Veseljak TV, RGL, Radia Brežice, Radia Kum Trbovlje, Radia Sevnica, medija Svet24 itd. Nadzoruje torej ogromen medijski imperij, ki pokriva ogromno radijev in časopisnih hiš. Torej ima velik doseg in vpliv na javno mnenje po celotni Sloveniji. Cerarju in njegovi vladi pa trenutno manjka javna podpora. Jasno, ker niso v dveh letih naredili ničesar in ker ropajo še tisto, kar je ostalo. 

Janez Mlakar pa je del omrežja, ki ga nadzoruje družina Odlazek. Zdaj pa bo načeloval družbi, skozi katero se ‘prekotali’ kar nekaj milijonov letno. Bil je tudi kandidat, ki ga je SMC najbolj podpirala. Vladajoča stranka in medijski mogotec Odlazek sta si očitno podala roke. V kratkem pa bomo videli, ali bodo začeli Odlazkovi mediji, ki že tako niso bili pretirano kritični do vlade, Miru Cerarju peti slavospeve. Pa tudi, če med vrsticami.

A. R.