fbpx

Član SD je šel predaleč in si prislužil tožbo

Član SD Tadej Ekart. (Foto: SD)

Dragi Franci Matoz, pripravi tožbo zoper Tadeja Ekarta, da mu razložimo, s čim opleta,” je predsednik vlade Janez Janša naznanil, ko je član SD iz Maribora v javnost lansiral številne neresnice.

Mariborski predstavnik Socialnih demokratov Tadej Ekart je šel še dlje od slovenskih medijev, ki so premierja Janeza Janšo s podporo Donaldu Trumpu, obtoževali vmešavanja v ameriške volitve.

Ta je na Twitterju pisal Joeju Bidnu, sicer v angleškem jeziku: “Dragi @JoeBiden, to je naš premier. Kot @realDonaldTrump, je #pokvarjen politik. V balkanskih vojnah je prodajal orožje, poskušal narediti državni udar in jemal provizije v državnih poslih z orožjem. Kot boste premagali gospoda Trumpa, bomo tudi mi na naslednjih volitvah premagali gospoda Janšo.” 

Image

Janša je svojemu odvetniku Franciju Matozu naročil, naj pripravi tožbo, “da mu razložimo s čim opleta.” Javna žaljiva obdolžitev, ki si jo je privoščil Ekart na račun premierja, je seveda lahko predmet tako kazenske kot odškodninske tožbe. Ekart je med tem že zaprl svoj profil in ni več viden javnosti, prav tako tudi ne njegovo sporočilo.

Sara Kovač