fbpx

(DAN 46 #COVID-19: IZ MINUTE V MINUTO) V Sloveniji bo danes število potrjenih okužb preseglo številko 1.000, mrtvih že 28 oseb

Foto: Matic Štojs Lomovšek

Število s COVID-19 potrjenih okužb se je povečalo na 997, tako da bo danes skoraj zagotovo presežena številka 1.000, globalno pa bo že več kot 1,3 milijona potrjenih okužb.

06:33 Za ponoven zagon gospodarstva po pandemiji novega koronavirusa naj se vzpostavi evropski sklad za okrevanje, ki bi lahko izdajal dolgoročne obveznice, pozivata evropska komisarja za notranji trg in gospodarstvo, Thierry Breton in Paolo Gentiloni, v mnenjskem članku z naslovom Evropski sklad za okrevanje je nujen.

05:41 Po petih dneh od zaprtja bo koroški mejni prehod Holmec od danes ponovno odprt, in sicer med 5. in 8. uro zjutraj ter med 15. in 18. uro. Za odprtje se je zavzel Svet koroške regije, ki je opozoril na pomen tega prehoda za delavce iz Mežiške doline, ki se vozijo na delo v Avstrijo. Na Koroškem sta z omejitvami odprta tudi prehoda Vič in Radelj.

03:17 Vladne delovne skupine v teh dneh intenzivno pripravljajo predloge za pripravo drugega svežnja interventnih ukrepov za blažitev posledic epidemije koronavirusa. V soboto so svoje ideje in predloge podali gospodarstveniki, danes popoldne jih bodo vladnim predstavnikom na Brdu pri Kranju predstavili še sindikati.

01:09 Število smrtnih žrtev covida-19 v Italiji je včeraj naraslo precej manj kot dan prej. Umrlo je 525 ljudi, več kot 150 manj kot v soboto, ko je bilo smrtnih žrtev 681. Tako se nadaljuje vzpodbuden trend zadnjih dni. Skupaj je v Italiji doslej umrlo 15.887 ljudi, je sporočila tamkajšnja civilna zaščita.

Foto: epa

00:01 Zaradi covida-19 je v Sloveniji umrlo šest ljudi, skupno doslej 28 ljudi. Po mnenju infektologinje Bojane Beovič sprejeti ukrepi za zajezitev epidemije sicer delujejo, a niso ustavili rasti bolnikov. Premier Janez Janša pa je napovedal, da bi lahko nekatere ukrepe postopoma odpravili še pred koncem maja, nekatere mogoče proti koncu aprila. Sobotno število smrti zaradi covida-19 je najvišje v enem dnevu doslej. Potrdili pa so 20 novih primerov okužbe, kar pomeni, da se je število oseb s potrjeno okužbo povzpelo na 997.

Demokracija.si