fbpx

Dejan Židan za razglasitev podnebne in okoljske krize, zato državljani pričakujte nove “okoljske” davke, ki vas bodo udarili po žepu!

Dejan Židan (Foto: STA)

Dejan Židan (Foto: STA)

Ob zadnjih dogodkih nekaterih politikov se zastavlja vprašanje kam nas vse skupaj pelje. Namreč predsednik Državnega zbora Dejan Židan je na predsednika vlade Marjana Šarca naslovil poziv, da Slovenija razglasi podnebno in okoljsko krizo. Po navajanju Židana lahko človek dobi občutek, da se gre tukaj samo za denar in ne resno skrb za okolje, saj je Židan prepričan, da bi s tem lahko prišli do denarja, ki bi omogočal pripravo celovitega načrta potrebnih ukrepov.

Za predsednika Državnega zbora je dovolj močna podlaga za takšen ukrep, posvet, ki se je v Državnem zboru odvijal sredi novembra. Na posvetu so znanstveniki, nevladniki, gospodarstveniki, politiki in mladi razpravljali o podnebnih spremembah. Židan je še dodal: “smo prišli do soglasja, da je prišel čas za konkretne ukrepe.”

Po mnenju Židana ni pomembno, da bi se Slovenija postavila ob bok državam in institucijam v Evropi in svetu, ki svojim državljanom omogočajo gospodarsko rast in s tem blaginjo ampak tistim, ki so razglasile podnebne spremembe. Kakšni bi bili ti ukrepi države v tem trenutku še ni jasno, več kot očitno pa lahko državljani pričakujejo nov okoljski davek, ki jih bo udaril po žepu.

C.R., Demokracija