Do solz ganljivo pismo Ivanke Novak svojemu še nerojenemu otroku, preden so jo partizani zadavili in zakopali

Foto: Youtube/@domovini1000puta

Objavljamo pismo pretepene, s krvjo oblite, zadavljene in v lasten grob zakopane Ivanke Novak, sorodnice frančiškanskega patra Stanislava Škrabca, našega največjega jezikoslovca 19. stoletja. Partizani so jo ugrabili, pretepali in jo prisilili, da si izkoplje svoj grob, kamor so jo zadavljeno in nosečo odvrgli. Otroku, ki je umiral v njej, je pred smrtjo napisala do solz ganljivo pismo.

28. maja 1942 so v Sodražico, kjer je delala kot učiteljica, prišli partizani. V večernih urah, ko je učiteljica Ivanka prečkala glavni trg, so jo ustavili in jo pričeli javno zasliševati. Najprej so jo pretepli, nato pa postavili pred zbrano množico ljudi. ”Tovariši komisarji” so jo izpraševali, zakaj je ob pomoči svojega moža Franca Novaka širila in vplivala na nezadovoljstvo ljudi z Osvobodilno fronto. Nekaj dni pozneje, 3. junija istega leta, pa so partizani vstopili v njeno hišo. Pred hišo so postavili stražarje, njo pa zadrževali v njej. Več dni je ni smela zapustiti, v sobi pa so jo pretepali do krvi. Nato so jo, vso pretepeno in krvavo, zagrabili in odpeljali v partizanski tabor.

Morilci so učiteljico Ivanko odvedli v gozd. Ko so prispeli na določeno mesto, so ji ukazali, da mora sama izkopati svoj grob. Rotila jih je, naj jo pustijo pri življenju. Bila je noseča in prosila je za življenje. Pred smrtjo je želela samo roditi svojega otroka, za to, kar bodo storili z njo pozneje, ji ni bilo mar. Otroka si je želela bolj kot vse na svetu, pričakovala ga je z velikim veseljem in blagoslovljenimi željami. Bil je plod njene ogromne ljubezni, v kateri sta živela z njenim možem Francom. A grobijanov njena ganljiva pripoved ni zanimala. Grozili so ji ter jo silili, da, z otrokom v sebi, koplje svoj grob. Kopanje lastnega groba je bilo njena poslednja nočna mora, trajalo pa je pozno v noč.

Ivanka Škrabec (poročena Novak) se je rodila leta 1915 v naselju Hrovača v Občini Ribnica. Prihaja iz ugledne družine frančiškanskega patra Stanislava Škrabca, našega največjega jezikoslovca 19. stoletja. Kot učiteljica je jeseni 1939 odšla v Sodražico, kjer je dobila službo. Otroci so jo takoj vzljubili, Škrabčeva pa je nesebično in z veliko ljubezni opravljala svoje delo.

Najprej so jo zadavili, nato pa truplo z živim otrokom vrgli v grob, ki si ga je skopala sama
Partizani so jo zadavili, njeno truplo pa so, skupaj z živim otrokom, ki je bil v njem, vrgli v plitvo luknjo, ki jo je izkopala, poroča spletna stran Komunistički zločini. Mimo njenega groba je kasneje stopal lastnik zemljišča, nakar je zagledal del oblačila, ki je gledal iz zemlje. Ker je bil grob zelo plitek, je samo potegnil za kos obleke in z roko odstranil nekaj vrhnje zemlje. Zagledal je izmaličeno truplo učiteljice Ivanke, ki je pri sebi imela nalivno pero in napol uničeno pismo. Izkazalo se je, da je mučenica pred smrtjo, v svoji sobi na papir zapisala poslednje besede. Namenila jih je svojemu še nerojenemu otroku, ki ga ni nikoli spoznala.

 V pismu je pred svojo smrtjo zapisala:
“Še nekaj ur in mojega življenja bo konec. O bog, o žalostna mati, mati moja! Veš, da umiram nedolžna, tako kot je umrl tvoj sin. O moj otrok, moj nežni angel! Kako bi si želela videti tvoje nasmejano lice, ki bi me tako razveselilo. O moj otrok, moj nežni beli cvet! Nikoli ne bom mogla videti tvojih belih ročic. Nikoli mi ne boš mogel vrniti nežnih objemov. Nikoli te ne bom mogla stisniti k svojemu srcu, čeprav si tako blizu njega. Nikoli, moj otrok! Tam nekje v objemu gozda bo najin dom, ki ga bo krasilo pomladno sonce.
Nikoli ti ne bom mogla peti uspavanke. Za vedno bom tvoja postelja, čeprav hladna in trda. Uspavanko ti bodo pele veje, ki visijo nad nama. Ti samo mirno spi, otrok moj! Vedno boš blizu mojega srca, ki te neizmerno ljubi, a te kljub temu pred smrtjo, ki te čaka, ne morem rešiti.
Ti samo mirno spi. Ne moreš slutiti, kaj te čaka. Z mano boš umiral, tako kot bom umirala jaz, s teboj v mislih. Takrat bo konec najinega stradanja, najinih muk in najine borbe. Skupaj bova odšla proti Bogu. Ko sem te prvič začutila v svojem trebuhu, ko sem začutila tvoj nemir, sem pričela sanjati, kako te bom prvič peljala k Bogu, v Božjo bližino, ko te bo oblila krstna voda. Na žalost te bo oblila moja kri. Krščen boš z materino krvjo, polno ljubezni. Gledala sem te, kako se prvič klanjaš Kristusu v hostiji. Na žalost. Moje telo bo kmalu postalo ciborij. Ti moj otrok, jaz pa hostija v njem.
Iz mojega ciborija te bo vzela roka, polna ljubezni, ki te bo položila v svoje božansko srce … Takrat te bom, moj otrok, prvič videla, o moj nežni angel, takrat bom zagledala tvoje lice. Takrat boš prvič videl svojo mater in prvič boš mi rekel: O, mama!”
Ivanka Novak

A. L.

 • Valter BraniSlav

  Kaj pa krivice ki ste jih bili delezni v Karantaniji?

 • MEFISTO

  Potemtakem je tudi sorodnica tega Škrabca, ki je član Foruma 21, ki nosi tesno oprijete hlače, ki uspešno bogati na tuj račun in ki je dobrotnik Nove Slovenije.

  Neverjetno, kako nizko ali globoko lahko pade tudi kak Škrabec!

  • Miro

   a te rajca tale v tesno oprijetih hlačah…..

   • MEFISTO

    Manj kot tebe.

 • Miro

  no pa so partizani spet nazaj…..še kaj o golažu?

  • komar marko

   pa saj si ga bil deležen v Lažgošah, paše spomenico si dobil, Kaj ni dovolj. Sem pozabil, navajeni ste na tuj račun, ni čudno da ga spet zahtevaš!.

   • Miro

    verjetno ni bil kuhan iz pravega mesa…zato ni bil dober , čeprav je bil verjetno zastonj

 • prdo

  Niso pojedli

 • Rdeči Rafko

  Tkole so končale belogardistične izdajalske babe.

  • MEFISTO

   Je to napoved novega nicka?

   Rafko nisi, krvavo rdeč pa si.

 • MEFISTO

  A taki prasci in zveri so bili tovariši partizani, ki so nas osvobodili svobode.

  Kot okupatorji so bili veliko hujši od Nemcev.

  Samo s podivjano Stalinovo drhaljo se še lahko primerjajo.

  Naj se cvrejo v peklu.

  • prdo

   Saj za vas Nemec ni bil okupator

   • bubamara

    Za rdeče tudi ne.

   • MEFISTO

    V primerjavi s partizani so bili Nemci naši dobrotniki.

    • prdo

     Hahaha ni čudno da SDS volijo z osnovnošolsko izobrazbo ali manj

     • alojz

      Inteligenca je pri vas obratno sorazmerna z izobrazbo. Ste imeli Kumrovško fakulteto sedaj pa FDV.

     • prdo

      Kumroško? Kot Ivan?

     • Steiermark

      prdljivi ćefur, ti kot nepismeno tele, verjetno niti “kumrovške fakultete” nikoli nisi obiskoval, razen, kadar si bil zadolžen za čiščenje klozetov….

    • Kosobrin

     V primerjavi z domobrančki pa res! Še sami Nemci so se čudili tej njihovi okrutnosti in izživljanjem nad lastnim narodom. Zato pa so bile na koncu vojne posledice tako hude, ki jih seveda jaz, ki se imam za normalnega človeka, ne odobravam in se nad njimi zgražam. Zato pa si ne želim nikoli več vojne. Ne na naših tleh in ne kjerkoli drugje na tej zemeljski obli!

     • Steiermark

      smrdljivi kreten, pišeš laži, pač pa so se Nemci zgražali in čudili okrutnosti ruskih komunistov nad lastnim narodom (morda bi lahko samo malo prelistal knjigo, 7. avtorjev, ki govori o grozotah komunizma, – črna knjiga komunizma, ki je pospravil več kot 200 milionov ljudi), ki so jih po stalinovem nalogu, v dogovoru s hitlerjem, urili v klanju – ss trupe!

   • alojz

    Res. Komunisti so jih sprejeli z cvetjem in zastavami. V Trbovljah, Mariboru…….

 • Janez

  Kaj res lahko kdo pri zdravi pameti piše takšne komentarje?Kaj niso imeli tile hudičevi partizani imen in priimkov?Če se te svinjarije ne razčistijo,se bo kmalu začelo to isto zopet dogajati.

  • bubamara

   Če danes zaropota, bo prva državljanska vojna izgledala kot pravljica.

  • etrusk

   Ti ljudje ki niso vredni , da bi jih imenoval ljudje, niso pri zdravi pameti. in nikoli ne bodo.

 • bubamara

  Heroji so bili narodnoosvobodilno bitko. Osvobajali so tuzemeljska življenja poštenim Slovencem.

 • prdo

  Desnuharji malo vas je

  • FireSnake

   za take pičke kot ti čist zadost…

  • alojz

   Pomembna je kvaliteta ne kvantiteta.

 • MEFISTO

  To se pravi, da je bil vele zločinec tovariš Tito vrhovni komandant vse te partizanske bande morilcev, roparjev, tatov, nevernikov, sleparjev in goljufov.

  • Miro

   in glej čudo, da je Janša ravno temu tako verjel in še vedno mu verjame…. siguren sem , da ima njegovo sliko nad posteljo

  • prdo

   Če so bili domobranci prepričani v svoje domoljublje zakaj se niso borili zakaj so pobegnili in pustili narod komunistom

 • Miro

  hahaha pa kdo bo volil tole društvo zgodovinarjev, ki bi nas v primeru zmage vrnili za 100 let v zgodovino…

 • MEFISTO

  Edina svetla točka v tej partizanski grozljivki je Janez Škrabec, zaslužni član Kučanovega Foruma 21, ker nosi tesno prijete hlače

 • Antonius

  Bog ve, ko se odloča, če se odloča, kam odloži, ko odlaga, naše mrtve duše?
  Božje prepuščam Božjemu, bolj zanimivi so odzivi na sadistični umor Ivanke Novak.
  Zapisane besede nekaterih sodelujočih na kanalu NOVE, nam zelo prepričljivo dopovedujejo, da niso nič boljši od tistih morilcev, ki so nosečo in ničesar krivo Ivanko Novak *počasi* davili, da so jo vrgli in zagrebli v nekakšen grob.
  Verjamem jim, prepričali so me, da bi, ne samo takrat, tudi danes pri sadističnem umoru enako angažirani sodelovali, če bi jim nanesla prilika.
  ——————————————-
  – Tkole so končale belogardistične izdajalske babe. ?????
  – Niso pojedli ????
  – Saj za vas Nemec ni bil okupator ?????
  – Kaj pa krivice ki ste jih bili delezni v Karantaniji? ??????

  • prdo

   Izdajalec si drugega ne zasluži

   • Anton

    a to se nanaša na vas komuniste – kolaboriste s fašisti in nacisti, vemo s kakim priborom je jedel vaš prvokategornik Edi izpod Šmarne gore, s partizanskim imenom Krištof. Na jedilnem priboru s kasterim je papcal bil znak tretjega rajha toliko o vas hinavcih, izdajalcih.

    sarkazem press

    • prdo

     Zanimivo
     Nai ladji za Argentino na kateri so bili domobranci je bil tudi mengele

     • Anton

      zanimivo je kako želite manipulirati s podatki. To odraža tudi tvoj stavek, pri čemer želiš evidenten moment kolaboriranja tvojih pajdašev med vojno upravičiti z relativizacijo, posplošitvijo informacij. Naj argumentiram, dočim je bil moment kolaboriranja pri vas komunsitih pravilo prostovoljstva, hotenja, je bil moment kolaboriranja pri domobrancih posledica nezavidljivega položaja v katerem so se znajdli, bili so pritisnjeni ob kot, v katerega so jih postavili tud/predvsem komunisti.Skratka tvoj stavek održaa nrav komunstov, za katere so že od nekdaj znali naši dedki in babice reči nekako takole: kdo je komunist to je tist, ki laže, krade, po “nesreč kak kozolec spotoma zažge” delomrznež, skrtka ničvreden človek

      sarkazem press

     • Steiermark

      škoda, da tebe ni dobil v roke, mogoče bi ti zobe malo popravil, da nebi več takšnih idiotsih mogel ven metati…

   • FUCK COMMUNISM

    Zato bomo tebe poiskali in ti dali, kar si zasluzis! Daj tvoji omejeni domisljiji prosto pot!

   • Steiermark

    No, prav radovedna sem, kaj se bo zgodilo s tabo in tebi podobnim jugozločincem, ki so vse to gorje povzročili v Sloveniji, nad slovenskim narodom! Ko bo prišel čas, boš tudi še vztrajal, da moraš “dobiti” to kar si zaslužiš, še posebaj kot tujerodni divjak – srbski klavski ološ, ki je v Sloveniji začel z “operacijami” – klanjem nad poštenimi Slovenci, katoliki, po končani vojni, po nalogu pedofila – pederajzla s suhim tičem, tita, ki jim je obljubil, v zameno za klanje, “pljačku”, ki so jo tudi z titovim blagoslovom izvedli……. Gnus , nagravžni!

  • prdo

   Potem ko je lani Miss Helsinki postala črnka Sephora Ikalaba, kar je med Finci povzročilo precej negodovanja, je bila letos žirija malo bolj pazljiva in objektivna. Ocenjevali so lepoto in inteligenco
   Nas nova uči takega pisanja

 • prdo

  HINAVŠČINA PRVEGA RAZREDA
  Kot SKOJEVAC kleče plazil v jajce danes pri maši v prvi vrsti

  • FUCK COMMUNISM

   To kar ti pises je pisanje posranega komunajzarskega kretena tik pred smrtjo!

  • Steiermark

   prdljivi čefur, kam si pa ti plazil, v jajcu in se prodajal tvojemu pederastu titu, ki te je tako obdelal, da imaš še danes posledice, v glavi….

 • tarantela

  Mogoče obstaja to pismo in bi tule dali gor fotokopijo. In tule je napisano dokončano pismo, gor pa pišete, da je pismo napol uničeno. Kako je s tem, ste sami napisali domišljijsko pismo, prosto po pravljičarju?

  • Miro

   nora TV manipulira z zgodovino….

   • FUCK COMMUNISM

    A mislis s tako zgodovino, katero so tebi vtepli v betico, s tako zgodovino, katero si se ti kot vzoren pionircek vestno nadudlal, al tako zgodovino, ki je tebi udobna, topla in prijetna in ti je neudobno, ce ti kdo pove kaj drugega kot imas ti v betici?!? Lepo so te omejili in ti oprali kot grah velike mozgane. Lahko si ponosen nase!

   • Steiermark

    vsi vi prdljivi ostudneži, ki se trudite, da bi zabrisali sledi, ki vodijo do vaših očetov, balkancev največ, ki so klali poštene in zavedne Slovence, v Sloveniji! Ološ prekleti!

  • Krtača 20

   In potem jokcajo če kdo napiše kaj čez njih. Budale ohne vaselin….

  • FUCK COMMUNISM

   Kako je cucek pred bombo resil pokvarjeno zivljenje vasega velikega vodje je totalno domisljijsko skropucalo!

  • Steiermark

   tarantela, tvoja izjava o “domišljijskem pismu” je vredna tebe – ostudna, kot ti sama!

  • Steiermark

   Prav imaš, to pismo je neveroddostojno, saj vendar na njem ni žig pošte, ki bi potrjeval resničnost vsebine in časa dogajanja, ko je to pismo “naslovila na svojega, še nerojenega otroka”.
   Res je, tarantela, ti si totalno zblojena in zlobna oseba – verjetno potomka takšnih morilcev slovenskega naroda!

 • tarantela

  Ne vem, koliko pisem je “napisala Ivanka” svojemu otroku, tole katerega kopijo prilagam, je iz Wikipedije. Torej ne vem, komu naj verjamem, vsekakor pa manipulirate! Kliknite na Wikipedijo: učiteljica Ivanka Novak Sodražica.
  “Glej, moj otrok, jutro se že bliža. Prva zarja izza gora ga naznanja… Za naju poslednje jutro trpljenja. Jutro bo zopet vstalo – pa brez trpljenja in solza… vstajalo pri Bogu. Le mirno spi, saj tvoja mati bdi nad tabo. Glej, rdeča zarja že naznanja, da se prebuja dan… In poslednje zvezde ugašajo v njej. Ura v stolpu že naznanja jutro…, ki naju bo peljalo na poslednjo pot… Saj ne bom sama… Z menoj boš ti, moj otrok… in Marija – kakor takrat s Sinom na Kalvarijo bo šla z nama… V poslednjih, zadnjih zdihih stala bo pri nama… in ponesla naju bo v večno srečni dom. Nihče nama ne bo več kalil te sreče… Saj bova potopljena v večnega Boga… v večni Božji mir…”

  • tarantela

   Menim, da obstaja še kakšno pismo, ki bi ga prosto po domišljiji napisal še kakšen drug pisec, vsekakor je glede na to verodostojnost močno vprašljiva in gre za manipuliranje.

   • Steiermark

    200.000 , po “svobodi”, od titovih balkanskih zveri pobitih, je manipuliranje……. žal zate in tiste, ki so verjetno že potomci morilcev poštenih Slovencev!

  • montyamp

   Wiki je židovska lažniva greznica , sestrična HANZA KURBENHAUS .

   • Steiermark

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • prdo

   Zdaj se vsuje jo kritike mislim da je Kučan avtor

  • alojz

   Moti te pismo. Zverinski uboj pa ne. To pove vse.

   • tarantela

    Zadeva je prišla iz Argentine in to še le leta 1993, ker tam skuhajo marsikatero pravljico, jim ne verjamem.

    • FUCK COMMUNISM

     Verjames pa, da je cucek s skokom na barabo v Drvarju resil njegovo zivljenje?!? To pa verjames, kaj?!

     • tarantela

      Tukaj ni v gornjem prispevku nič o čem takem, kar omenjaš. Če je ta portal v “službi resnice” bi človek pričakoval, da bo temu tako. Seveda, če jim je vseeno. Kot kaže, tudi tu ne morem pričakovati verodostojnosti, kot na vseh portalih. Vsi isti in enaki, vsi iz istega gnezda, samo knjižice so skrili pod štrozak

    • alojz

     Polni rovi kosti so pri nas ne v Argentini.

 • montyamp

  GORJE NARODU , KO PRIDEJO HLAPCI NA OBLAST .

  • janez.pokoncni

   Ja!!! Ni je hujše diktature, kot je diktatura drhali.

   • Steiermark

    diktatura rdeče drhali!

 • luckyss

  Grozno je bilo tole klanje na politično, egoistični, verski osnovi…
  In tukaj še kar naprej enostransko podžigate in hujskate ljudi k ponovni moriji…
  Namesto lastne stranke bi morali imeti lastno psihiatrično ustanovo in biti pod strokovnim nadzorom…Tu menda res nekateri verjamete, da so belogardisti, domobranci in ostala Hitlerjeva svojat—sadili rožice ?!
  Banda nazadnjaška…

  • Poštenje velja

   Ne to bomo pometli pod preprogo vam dali zasluzne partizanske penzije in vas castili kot zmagovalce.
   MORILCI.
   VAS BI BILO POTREBA PAR RODOV NAZAJ ISTREBIT.GOLAZEN PARTIZANSKA.BANDITI IN MORILCI LASTNEGA NARODA.

   • luckyss

    Še en konj, ki vidi le eno “plat medalje”…Torej si skrajno butast ali pa provokator…ne eno ne drugo ti ne more biti v ponos..

    • FUCK COMMUNISM

     Po tvojih komentarjih ti ZELO ocitno vidis obe plati medalje, ja… Verjames tut samo obema tvojima osebama, ki sta ubogi zaklenjena v nekaj, kar bo kmalu truplo, preklet shizofrenik fuknen!

     • luckyss

      No vidiš, da dobiš “popizditis”, ko bi moral priznati klanja na obeh straneh….
      To ni politično stališče ampak duševna bolezen, torej obišči psihiatra…
      To ni žalitev ampak dobronamerni nasvet..

     • FUCK COMMUNISM

      Dajva midva od zacetka: kaj se je zgodilo s klavci na domobranski strani???

     • luckyss

      Večina jih je dobila zasluženo kazen…na strani komunistov pa klavci večinoma niso bili kaznovani…To je dejstvo….
      Ampak klavci so bili na obeh straneh, tega pa ne slišite radi..

     • FUCK COMMUNISM

      Nasprotno, jaz ves cas govorim, da bi morali vsak svoje obsodit in se zivece kaznovat, ne pa drug druge obtozevat. Potem bi MOGOCE lahko kdaj prislo do sprave. Imas pa izrodke naroda, ki so tolk zabiti, da vpijejo o tem kako sprave ne sme bit in zraven pricakujejo napredek drzave. Taki so amebe, ki jim je vseeno kako slabo zivijo, samo da so “nasi” na oblasti!

     • FireSnake

      in to temu pasjemu kretenu ne moreš dopovedat pa da si bog…

     • FUCK COMMUNISM

      Problem je, da je takih pasjih kretenov po Sloveniji se vedno ogromno… se zivih!!!

     • FireSnake

      opažam da čedalje več golazen rdeča…

     • luckyss

      Opažam da čedalje več piše slovensko ne..;)

     • FUCK COMMUNISM

      Ne bodo vec dolgo! Tako ali drugace!

     • Poštenje velja

      Te bom vprašal samo koliko je med vojno padlo partizanov in koliko SLOVENCEV je ta golazen med vojno in po vojni zverinsko pobila!??????
      Žal pa je to da za vse priviligirane morilce vemo pa jih še danes leva politika ščiti
      in hkrati uničuje državo.

     • luckyss

      Na kratko….zmagovalci običajno po vojni “počistijo”..
      Vprašanje je, če bi imeli dovolj jam v primeru zmage Dolfija …

     • Steiermark

      ne “leva politika” ampak njihovi potomci, ki so na oblasti in na vseh ključnih mestih, kot je policija, sodstvo itd……še naprej imajo vse v svojih , s slovensko krvjo umazanih krempljih!

  • FORT WORTH

   Je tebi jasno, da so se heroji spravili na nemocno zensko ??

   • luckyss

    Seveda so se takšne svinjarije na žalost dogajale….
    Ampak na OBEH STRANEH !!!
    Če bi priznali vsak svoje svinjarije, bi mogoče nekoč celo prišli do nekakšne sprave…
    Takšno enostransko poročanje pa ima le en namen…ščuvanje in provociranje naroda, to pa je že kaznivo dejanje..

    • FUCK COMMUNISM

     A si res tolk zabit in omejen, al se sam delas?!?!?!?

     • luckyss

      Vsaj sam pri sebi si potiho priznaj…”Tudi Hitlerjevi hlapci so klali nedolžne Slovence”
      Mogoče ti bo odleglo…

     • FUCK COMMUNISM

      Ocitno si res tolk zabit… a jebi ga!

     • luckyss

      Priznanje je prava pot k terapiji in samoozdravitvi..
      Poslušajte me, da ne boste sami stekli psi na teh straneh…

     • FUCK COMMUNISM

      Nisi tolk pameten, da bi te psi poslusali, kaj sele kdorkoli drug.

     • luckyss

      Očitno si ti izjema..

    • FORT WORTH

     Obvescanje je po tvojem kaznivo dejanje ??
     Kaj pa umor je kazniv ?
     Zdaj mi pa napisi, kdo je zacel revolucijo ??
     Je bilo to volja naroda ali parih psihopatov ??
     Je kdo kaznoval revolucionarje ?
     Je kdo kaznoval morilce te zenske ??

     • luckyss

      Enostransko obveščanje je laž !!
      Primer…Jože je udaril Franceta na gobec…..”pozabiš” pa napisati “Potem, ko se je izognil njegovemu udarcu s sekiro”…
      Kdor ni sposoben sprejeti kompletne resnice je provokator ali bolnik…

     • FORT WORTH

      Ti pravis, da je ( zrtev ) noseca zenska za nekaj kriva, da so jo tako zverinsko umorili ??

     • FUCK COMMUNISM

      Pri “kompletni resnici” pa lahko zacnemo debatirat tudi o vzrokih za nemsko sovrastvo do zidov, vzrokih za njihovo izlocanje iz gospodarstva in polozajev vpliva in moci, vzrokih za kristalno noc… itd! Sovrastvo se nikoli ne rodi kar samo od sebe!!! Ampak to je pa ze tabu tema, a ne?! Zidi so sveti, pa to…

     • luckyss

      Joj, ne it do Neandertalcev…

   • xtc

    To je gošarska banda redno počela a le nad nemočnimi in neoboroženimi,če so bili domačini složni in oboroženi si niso upali razen če so imelv vsaj 20 in več kratno premoč.

    • Jakob Kovač

     Ti že ve opranoglavec!

  • FUCK COMMUNISM

   Povej pizdun pederastarski, kaj je v komunajzarstvu naprednega?????

   • prdo

    Svojo naprednost si ravnokar pokazal

    • FUCK COMMUNISM

     Ce bi ti vol vedel odgovor, bi ga napisal… tako pa pojma nimate in je naprednost vase ideologije samo parola, katero ste se zvesto napiflali in jo se danes kvakate kot zabite krote! Poserjem se na vas komunajzarje!

     • prdo

      V komunizmu je bila samo ena stranka napredna USA demokracija ima celo dve vau

     • soc

      Opranoglavi degen. Marš v smrad skret liste, tudi s tem nickom. Brez lastne pameti, trobljenje manter FDV&FF “profesorjev”, ki v normalnem svetu še za demonstratorje ne bi bili primerni, kaj šele za asistente. Na Slovenskem pa…

     • luckyss

      Komunizem je zelo napredna, žal utopična ideja…Žal se tisti, ki se imenujejo komunisti, tej ideji niso niti od daleč približali..
      Skratka ista banda egoistična molze poštenega človeka pod rdečo zvezdo ali pa razpelom….Zato Janez tudi ni imel nobenih težav ob preskoku za “720°”

     • FUCK COMMUNISM

      Plozanje mimo odgovora! Nisi odgovoril na vprasanje: KAJ JE V KOMUNAJZARSKI IDEOLOGIJI NAPREDNEGA???

     • luckyss

      Saj pravim, da je ideologija napredna in humana…Vsak bi moral dobiti kar potrebuje, ne glede na to koliko lahko da..
      Da boš laže razumel….Tudi invalid je upravičen do normalnega življenja kar se tiče njegovih osnovnih potreb, ne glede na to, da je družbi v breme..

     • FUCK COMMUNISM

      Pa pizda materina, dej ze odgovor kaj je naprednega v komunajzlariji?!?!? Kaj je tisto jebeno napredno?!?!?

     • luckyss

      Ne morem ti narisat, sem pa ti že dvakrat napisal da je to empatija ali humanost, če hočeš..seveda v teoriji dokler prasci pri koritu ne namočijo rilcev…

 • Jožef

  Mnogokrat, ko gledam tv oddaje ali čitam članke, ki se nanašajo na medvojno in povojno življenje v pokojni Jugoslaviji, me vedno zajame strah in koža se mi naježi. Včasih se ojunačim in kaj napišem. Obsojam namreč medvojne in povojne nezakonite poboje bratov in sester v narodu. Vsak nalednji dan po mojem pisanju me pa ponovno zajame strah. Zakaj ?.
  Velika količina komentatorjev v bilo katerem slovenskem mediju dokazuje, da je še vedno ogromno zagriženih partizanov s komunističnim prepričanjem. Vsi ti ljudje so tudi netolerantni nasprotniki kristjanov. V borbi priti kristjanom so pripravjeni sodelovati z vernimi radikalnimi muslimani. Z Rusi naši potomci partizanov ne morejo računati v borbi proti kristjanom, saj ruska oblast podpira kristjane, ki so sicer pravoslavni.
  Ko sem prebiral komentarje o mučeni in zadavljeni učiteljici, me je zgrozilo in oblil me znoj. Človek si ne more predstavljati, koliko sovraštva je še med nami. Ko tem dušemrznikom zmanka argumenov iz medvojne in povojne zgodovine, poiščejo seme zla v Karantaniji. Ljudje, zavedajte se, da nas je malo in če hočemo sobivati na tem podalpskem prostoru, se bomo morali “zbogati”.
  Za zločin pride kazen. Če so domobranci, njigove žene in otroci zagrešili zločine, so za bili kaznovani. Dokaz je v 500-tih moriščih. Analogno temu morajo biti tudi tisti Slivenci in drugi iz Juge obsojeni za zločine. Vsi, ki danes zagovarjate medvojno on povojno morijo ste potencialni sokrivci oziroma prevzemate krivdo vaših očetov in mater. Vedite, da bo na vas oziroma naše otroke prej ko slej prišla kazen za storjeni zločin.
  Čas je, da stopite iz mraka in se sprijaznite, da nimate več vzroka, da sovražite kristjane in drgače misleče od vas. Nismo vam nič dolžni in čas je, da postanete do nas tolerantni, tako kot smo mi do vas.

  • Jakob Kovač

   Jaz sem poznal veliko partizanov iz naše okolice-vsi so po vojni vrnili k rednemu delu in hodili v cerkev kot pred vojno,zato ne mešaj zagrizenih komunistov z veliko večino partizanov ,ki so se po borbi z okupatorjem in njihovimi pomočniki vrnili v svoje domove in še naprej ostali kristjani!

   • janez.pokoncni

    Daj ne serji. 31.12.1941 je bilo v SLO manj kot 1000 gošarjev. Med 1941 in 1945 se je na teh tleh dogajala predvsem komunistična revolucija, boj proti Nemcem je bil čisto obrobna zadeva.

    • Jakob Kovač

     Daj mi boš pa ti govoril da ni res ,kar sem videl na lastne oči,seveda vam kvizlingom to ni všeč,jaz za razliko od vas govorim resnico,vi pa tako ne znate drugega kot pljuvati !

 • MEFISTO

  Domobrance je sprejela Argentina.

  Rdečuhi pa se ne boste imeli kam zateči, ko bo prišel vaš čas za beg.

 • Tweety Bird

  Do solz ganljivo pismo Ivanke Novak…

  Joj, še zdaj mi gre na jok…smrk smrk… Gamad domobranska!!!

  • FUCK COMMUNISM

   Tebe je treba poiskat in ugonobit!

   • Tweety Bird

    Vasko Simoniti-zapiti !!!

    • FUCK COMMUNISM

     Definitivno te je treba poiskat in ugonobit!

  • komar marko

   ČUDNO. In 42 je bilo domobranstvo že razvito, to je takrat ko so bili TIGROVCI že na hladnem!

   • Tweety Bird

    Ne morete vi meni potvarjat zgodovine. Poser*** se na NovoTV in Dežmana in Brščiča in ostale desničarske lažnive oprode :)

    • komar marko

     no pa dokaži eno samo LAŽ. Glede tvojega AUSPUHA pa mi verjemi, brž ko ga boš pokazal, bo notri ŠPIČAK!

     • Tweety Bird

      Dokaz je prisega Hitlerju na Bežigrajskem stadionu…domobranska prisega !!!

     • komar marko

      spet LAŽEŠ. Nikoli ni nobeden prisegel HITLERJU. Le zakaj ste rdečuhi taki LAŽNJIVCI, in s tem osebe kot so LUCKASTI ki ima vakuum med ušesi zlahka naplahtate.

  • Olga_10

   Mogoče boste kdaj v njeni koži? Mogoče vaši otroci? Vnuki? Kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade!

   • luckyss

    Ne, dokler ne boste imeli svoje privat vojske..;)

    • Tweety Bird

     Janševa nacionalna garda :)

     • komar marko

      in zakaj MINISTRICA ,ki je del vlade in jo sestavljajo člani LDS, ustanavlja in oborožuje para vojsko. In potem gnilo jajce podtikate drugim smrduhi!

   • Tweety Bird

    Ja, če boste vladanje prevzeli skrajni desničarji oz. potomci domobrancev :)

    • FUCK COMMUNISM

     To ni vprasanje ce, ampak kdaj!

     • luckyss

      Kdaj bo lesena peč resno tržno uspešna ?!

    • Olga_10

     Ne bo treba, Evropa sestavlja sezname Antifa teroristov! Pred vojno so pošteni Slovenci te teroriste reševali iz zaporov (od Kidriča naprej.., da so jih za “zahvalo” pomorili))! Danes te napake ne bomo ponovili!

 • xtc

  Pustimo sam zločin za trenutek ob strani,kaj je omenjena priljubljena učiteljica zagrešila takega ,da si je zaslužila smrt?
  Nič.
  Razen tega ,da ni marala in je prezirala komuniste(levake).
  No že to je dovolj pri komunistični bandi za pobijanje vse vprek.
  Če samo pogledate par levih komentatorjev tukaj -nickov je seveda več-trolajo pod njih kupom,vam je hitro jasno,da gre zapodobne psihopate ,kot so bili morilci te učiteljice in ti ljudje vsegliharijo in napredajo o neki osvoboditvi.
  Žalostno dejstvo je ,da do se Slovenci huje balirdeče gozdne bande taradi zločinov in kriminala,kot okupatorja.
  Drugo kruto dejstvo je,da smo ravno zaradi zločinskosti ,barbarskosti,ropanja,posiljevanja,pobijanja itd izgubili Koroško,Benečijo,Trst,Štajersko ,skoraj do Graza in še nekaj.
  Že res ,da so zavezniki sklenili nekatere dogovore,ki so bili še v fazi okvirnih že imeli ,a so pritožbe narodov živečih na teh ozemljih od Slovencev,Italjanov,Avstrijcev izdatno pripomogle ,h končni odločitvi ravno zaradi ropanja,posiljevanja,kraje,plenjenja,pobijanja in drugega kriminala,ki ga je zganjala titova banda.

  • luckyss

   Tudi, če je izdajala “rdeče” aktiviste in morda tako zapečatila usodo kakšne družine v kakšnem “lagerju” je kazen seveda prekruta….
   Vendar v tistih časih ne eni ne drugi niso premogli nekega pretiranega humanizma ali empatije…
   Jebi ga, takšni časi so bili..toži Hitlerja…;)

   • xtc

    Rdeči “aktivisti” so vneto izdajali Slovence okupatorju,cele sezname so mu predajali,ker so se tako reševali politične opozicije.
    Ovajali so predvsem premožne,ugledne in proti komuniste.
    Tudi povojno pobijanje ni bilo nič drugega kot pobijanje bodoče politične konkurence,proti kateri komunisti na poštenih volitvah niso imeli šans,saj je bil njihov ugled med večino naroda 0

    • luckyss

     Ja, ja…pustiva te mantre….

     • xtc

      Ne,ne ni manter le grozljiva resnica,tvoj “osvoboditelji” so bil največji izdajalci ne pozabi tega,ne pozabiti tega kako so pijani tulili skupaj za prvega Maja v Trbovljah in med tulečimi je bil tudi zagret Hitler jungovec Stane Dolanc(kasneje udbaš-mantra ,a ne?

     • luckyss

      Ja, tudi takšne “čudne” zadeve so resnične…
      Šteje pa tisto, ko Tita uvrstijo med sile zavezništva, torej med zmagovalce nad Hitlerjem in njegovimi domačimi izdajalci…
      To boste nekoč morali sprejet ali pač čakate na novega Dolfija…
      Da ne boste potem spet jamrali tri generacije ;)

     • xtc

      No tepček Dolfi je bil velik prijatelj z Titekovim gospodarjem Josifom,dokler se ga ni lotil-socialisti istega perja skupa letijo.

     • FUCK COMMUNISM

      Zakaj? A zato, ker ti ne pase to prebirat???

   • FUCK COMMUNISM

    Ne omenjaj Hitlerja, ker o njem ves samo tisto, kar zidi hocejo da ves ze 73 let… torej nic!

 • Olga_10

  Tisti, ki praznujejo krvavo rdečo zvezdo, razne Svetlane, Lare in ostali oneji, ki jih ni mogoce imenovati ljudje, podpirajo te zločine in so tudi sami posredno navadni zločinci!

  • Tweety Bird

   Kupiš majico z rdečo zvezdo? Ti dam 25% popust.

   • FUCK COMMUNISM

    Jaz ti rdec zmazek zabijem v celo. Ti dam zastonj!

   • Mateja Urankar

    dajanje popusta na lastne simbole pove veliko o vaših principih.

  • luckyss

   Povej to vsemu naprednemu svetu, ki je kot koalicija zaveznikov premagala sile osi…
   V tej borbi je ruska rdeča zvezda bila jeziček na tehtnici….
   Lahko pa tudi podaš na OZN zahtevek za rehabilitacijo Hitlerja..;)

   • FORT WORTH

    Napredni svet ??
    Tako so napredni, da se preziveti ne znajo.
    Vse jim propada cesar se dotaknejo.
    Hitler je bil socialist.
    Rehabilitirajte ga vi, njegovi somisljeniki po dejanjih in po ideologiji.

   • Mateja Urankar

    samo slabič opravičuje zločin z dejstvom da je bil zločinec na strani zmagovalcev. Ivanka Novak očitno ni bila Hitler.

    • luckyss

     Očitno je bila na njegovi strani…
     To ne opravičuje zločina, vendar vojna ni sajenje rožic…

     • Mateja Urankar

      se strinjam. a podobni umori civilistov so vojni zločin.

   • FUCK COMMUNISM

    Brez prezastopanih zidov v sodstvu, medijih, filmu, financah… bi bil Hitler ze zdavnaj rehabilitiran!

    • luckyss

     Ja in “drv” bi ob takšnih zimah očitno bilo dovolj…
     Žal bi mnoge govorile slovensko..

     • FUCK COMMUNISM

      Govorile slovensko… pomemben podatek, ja… bebec

     • luckyss

      Za nas zelo pomemben…

     • FUCK COMMUNISM

      Ja, ceprav ze 73 let vsi zaradi vas zivimo iz rok v usta, govorimo pa slovensko! Velik dosezek, bravo!!!

     • luckyss

      Nisi dojel…;)

   • Olga_10

    Zato vas ta napredni svet ne vabi v Normandijo? Haha!
    Komunizem=nacizem… Ste “pozabili”??

    • luckyss

     Kolikor vem se tam naši partizani niso nikoli izkrcavali ;))
     Sicer pa odkar so razbili bivšo Jugo, nismo več resni igralci v Evropi…..le še kimavčki in hlapčki..

 • if

  Komunustični voditelji odgovrni za taka dejanja in tisti voditelji, ki so desetletaj zatirali demokracijo tudi s prikirivanjem in skrivanjem zločinov, so kriminalci, zločinci, nedemokati.
  Tisti, ki še danes slavijo OF laž in posledično nanjo vezan NOB, so, milo rečeno, nedemokrati.
  Tak je denimo predsednik RS Borut Pahor v funkciji polaglaca venca pred spomenik OF stoječ pred hiošno številko 51 na Cesti 27. aprila v LJ.

 • Olga_10

  Komunajzli, za te zločine ni nobenih izgovorov in opravičil! Svet je zato komunizem označil za zločinski sistem, enak fašizmu in nacizmu! Komunisti so zato enaki nacistom, fašistom in Islamistom!

  • etrusk

   Poznal sem človeka ki je ubil svojega kolega partizana , ker je zvečer hotel videti svojo ženo . Tov , in sodelavci so ga potem pričakali in ga ubili ter vrgli v graben. Takoj po letu 45. so sorodniki oziroma žena,ubitega ubijalca naznanili , pa kaj se je zgodilo , Tisti ki ga je tožil , bi kmalu pristal v arestu.

 • miko11

  Komunisti, hostarji, banditi, največji zločinci v zgodovini slovenije…

 • soc

  Ko potomci klavcev naletijo na članek, ki “blati” njihove ljube dedke, v panju završi. In ker se očitno javijo k besedi le tisti, ki so bolj kratke pameti, so komentarji res bebavi onkraj meja verjetnega.

  Po drugi strani ne razumem, zakaj Nova24 od točke to točke in dan za dnem objavlja zadeve iz Črne knjige in podobnih sicer nespornih virov, saj za tiste, ki stvari poznamo, to ne predstavlja česa novega, velika večina sredine tega medija itak ne bere, oni psi čuvaji na drugi strani pa (kot uvodoma rečeno) itak branijo svoje najbližje, ponavadi tudi svoj materialni status, ki temelji na ropanju njihovih krvoločnih dedov. Usmerite se na današnje ropanje vnukov in na konkretne ideje, kako preprečiti jutrišnjega in pojutrišnjega ! To bo zanimalo tudi sredince.

  • xtc

   Dejstvo je,da se mora resnica sslišati in da jo bo “morala” slišati tudi tisti ,del ,ki jo imenuješ sredina,kajti resnica osvobaja in odpira oči,ko se bodo ljudje pričeli ovedati tega in sprejeli realno zgodovino,bo tudi Slovenija pričela napredovati,ali pa bo počakala do bankrota,kjer bodo vajeti v državi prevzeli tujci in razprodali vse,da si bodo pokrili pufe,ki smo jih pri njih najemali.
   Če pa opažaš še nadaljnja abotna nabijanja ob najbolj boleči RESNICI za slovenske levake-EU resoluciji o totalitarizmih,v katreri je komunizem (socializem) postavljen v isto druščino,kot nacional socializem in fašizem,ko naši levaki nabijajo ,da je “primerjanje nacional socializma in komunizma” v EU kaznivo in ,da je Titov komunizem nekaj povsem drugega kot komunizem-skratka take abotne razlage,delajo levake popolne bebce-jasno je namreč ,da so v EU vsi totalitarni režini in njih ropotija označeni za nedemokratične,zločinske in narodno zatiralske in kršeče človekove pravice in dostojanstvo .
   In TUKAJ NI NOBENEGA DVOMA ,da sta tako rudski,kot Yugo komunizem in ostale variante v istem piskru kot nacional socializem in fašizem-skratka zavržni obsojanje vredni zločinski režimi.
   Seveda levaki z raznimi neumnimi komentarji iznajdujejo toplo vodo ker je ni.
   Yugoslavija je bila zločinsko,komunistična ,totalitarna tvorba,ki jo je vodila totalitaristična KPJ na čelu katere je bil dosmrtni diktator in avtokrat in zločinec Josip Broz.

   • soc

    Pri šestdesetih in po 26 letih življenja v “demokratični” samostojni Sloveniji nimam iluzij, da bi Janezu Novaku Nova24, Demokracija in Reporter lahko ustvarili realen pogled na 1941-5. Z 8% share-of-voice in glede na kruto izkoreninjenje večine narodove inteligence tja do konca 50-ih (smrt ali beg), je to misija nemogoče. Najprej oblast, potem javni medij in zgodovinski curriculum po šolah, potem normalizacija stanja. Mislim, da drugače ne bo šlo. Na oblast pa s pozitivnim programom za Janeza Novaka, ne z neprenehnim razkrivanjem svinjarij njegovih prednikov. Enkrat na teden je OK, vsak dan je kontraproduktivno, garantiram.

    Tujci? Neizbežno. In v bistvu irelevantno. Vseeno mi je, ali dobičke vleče Johann Mayer, John Doe ali Giovanni Natale – ali Akrapovič in sposobni slovenski lastniki. Groza me je dejstva, da lastništva prehajajo v roke Balkancev, ki kupujejo slovenska podjetja z denarjem, ki je iz SLO preko bank poniknil v Srbijo, Črno goro in Bosno. Ne prebavljam lastništev domačih partijskih pooblaščencev tipa Darka Horvata in Igorja Laha, da Kučanovih forumašev sploh ne omenjam. Važno mi je, da veljajo pravila igre, ki vsakemu državljanu RS zagoravljajo ustrezno varnost ob ustreznem vloženem trudu. Brez dela pak ni jela.

 • Krtača 20

  Še tukaj povem farški golazni. Ko se stegnete, vas bo pred vhodom v raj pričakal sveti Kučan (….ki sedi na levici Titovi). V glavnem, strenal se vam bo.

  • FUCK COMMUNISM

   Ti si naslednje truplo, ki se vedno krevsa naokoli.

 • Krtača 20

  A to ste že napisal da je njen dec (šleva) spizdu za italijančki in pustu nosečo žensko samo? Kot vsak pošten izdajalc pač. Ker ga niso dobil, so pa pač njo pospravl. Vojna je živo sranje.

  • FUCK COMMUNISM

   Tega podatka en drek od cloveka ni mogel dobit drugac, kot da si ga iz riti potegnes

   • Krtača 20

    Tko piše. Taki ste desnakarji še dons.

    • FUCK COMMUNISM

     Ja, taki smo. Ce imas vsaj malo pameti, se nas bojis. A ker v tvojo pamet dvomim, se bos delal zdaj tukaj korajznega. Napaka!!

     • Krtača 20

      SDS bi se mogla preimenovat v stranko primitivcev rkc.

   • Burek Burecki

    Tako kot ta clanek. Pisarjenje v tri krasne brez dokazov je SĐS strankarski sport. Ce se cajtunge ne zmorejo posteno kako bi drzavo?

    • FUCK COMMUNISM

     Proti vam rdecuhom dokazi niso potrebni! Proti vam se bo slo z vsemi sredstvi!

 • Krtača 20
  • xtc

   RTVS-Buaaaahahaha, komunistično trobilo.

   • Krtača 20

    To vam gre na živce da farji ne morte stegnt smrdljivih parkljev čezenj.

    • xtc

     Ko nebo več prispevka bo crk.

 • WatsonForus

  takle mamo ko komunazarjem oblast stopi v eno in edino možgansko celico!

  • FUCK COMMUNISM

   Pa se to njihovo edino mozgansko celico ima v lasti enonogi!

 • Olga_10

  Komentarji levičarjev (komunistov) pod člankom so le dokaz več, da je treba s komunizmom radikalno obračunati – ga prepovedati, pred sodišča in za rešetke postaviti zločince, narediti lustracijo, ukiniti “borčevsko” organizacijo in vse privilegije ter prepovedati vsako propagiranje zločinskega režima!

  • luckyss

   Pa ne spet s to lustracijo…brez JJa ni SDSa..;))

   • Olga_10

    Z osebki, ki nimajo empatije do nerojenih otrok,nosečnic, starcev…se nimam kaj pogovarjati! Sploh pa ne z obračanjem tem!

    • luckyss

     Empatija pač ne more preko dejstev…
     Na podlagi dejstev šele lahko izraziš empatijo, kar pa dejstev ne spremeni…
     Tukaj ste povsem “zalutali”…ste res kot neka psihiatrična ustanova kamor zaradi snega že par dni niso dostavili zdravil..;))

     • Olga_10

      Dejstva??? Zagovarjate zločin nad nedolžnimi ljudmi??? Celo nerojenim otroci – “domobranci”???? Bolno! Za bruhat!
      Zalutali ste tisti, ki podpirate zločine – vaša diagnoza je Stockholmski sindrom!

     • Burek Burecki

      Ocitno ne razumes. Verjeti v taksne zgodbice brez konkretnih dokazov zmore samo mentalno bolna oseba…

     • Olga_10

      Skoraj 700 morišč za vas niso dokazi?????? To je isto, kot bi ob koncentracijskih taboriščih smrti nacisti govorili, da se ni nič zgodilo! Zločinci! Mentalno bolni osebki!

     • etrusk

      Vsi ti ki tako zagovarjajo zločine -zločince , so za mene potencialni zločinci

    • Burek Burecki

     A nisi ti tista katera je pred letom dni izjavila, da je potrebno pobiti vse muslimanske priseljence z otroci vred? Svinja dvolicna…

     • Olga_10

      Inputirate komunistične laži drugim? Nič novega! Svinja komunistična!

 • Krtača 20

  Letos pade Velika noč na 1.april praznik lažnivcev. Bolj pravilno nebi mogl bit. Že 2000 let se lažete, ampak nadaljnih 2000 pa ne bo šlo več.

 • Krtača 20

  A pol letos cerkvenjaki organizirate mašo 27.aprila za vse padle žrtve? Al sam za domobranske, za ostale pa ko jih jebe? A bo Janša pel kako partizansko pol pa še kako cerkveno?

 • Krtača 20

  Samo Bogdan Knavs je enkrat daroval mašo za padle partizane. Rodetek modro tiho. Ostali del rkc modro tiho. Mene zdaj zanima mnenje vrha rkc kako in kaj o tem? Bo kaj? Aja sej res, ne morjo. Rodetkova žlahta je bla pr domobrancih ups ne smejo….

 • miko11

  Admin, zakaj imaš na portalu toliko psihopatov? lahko bi brisal to golazen rdečo, da ne bodo do konca zasmetili tukaj…

  • MEFISTO

   Samo enega bi moral onemogočiti, pa bilo na svetu spet znosno živeti.

 • Get Smart

  Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

  KULTURA SMRTI = KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
  MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
  detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
  sviranje kurtzu, prodajanje magle
  skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

  feminizem kretinizem drkalizem pasjejebizem vegizem socializem itd. = KOMUNIZEM
  tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM
  globalno pa kaviržido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM =

  SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …

  vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
  delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
  osvobodila.«

  • prdo

   Vidiš takšno pa postaneš če gostijo žvečiš

 • Get Smart

  POLITIKA je SKRB, je delo za POLIS = POLITEJO = DRŽAVO.
  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  dela ZA SLOVENIJO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  poštenost,
  pravičnost,
  resnicoljubnost,
  prijateljstvo do ljudi,
  domoljubnost,
  rodoljubnost,
  svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih
  SLOVENCI podarili svetu..
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Jakob Kovač

   Za 5 Kristusovuh ran naj crkne partrizan in mu z rafalom naredili peterokrako na obrazu-zelo krščansko-eni in drugi imate krvave roke,pa tudi RKC,ki je to spodbujala!

 • žogica

  Jaz se sprašujem, ali so vaši novinarji že pristali na Psihiatriji, ali kaj se vam dogaja? Težko verjamem, da so današnji novinarji pripravljeni pisati take nebloze v normalnem stanju, zato predvidevam, da pišejo pod prisilo, v stanju psihične nestabilnosti (milo rečeno) !

  • etrusk

   Pišejo resnico , resnico ki jo nora zvedeti naš Slovenski narod. Ti si za na psihiatrijo , še bolje v norišnico.

   • žogica

    Vaša resnica je: jaz rekla….., ti rekla….., ona rekla….., potem pride ven izdelek zgornje kakovosti. Seveda pa moraš biti nagnjen k temu, da verjameš v nezemljane, duhove, pravljice…..

    • etrusk

     Verjamem v resnico ki sem imel možnost jo tudi sam doživeti tov.rudeča žogica.

     • žogica

      Zame je verodostojna samo resnica, gospod župnik etrusk.

    • Lustrator

     Resnica je ena sama – najdeš jo lahko v več kot 600 množičnih grobiščih samo na področju Slovenije. Takšnega terorja niso bili deležni niti judje na področju Nemčije, pa se o njih pišejo knjige, snemajo filmi, dokumentarci, igre,…

     • žogica

      Se ne strinjam, resnici sta vedno dve, odvisno katero stran poslušaš oz. ji verjameš? Tu smo zdaj, tu nastajajo problemi, ki jih nismo pravočasno rešili !

     • Lustrator

      Resnici sta vedno dve ja in ena izmed njiju je laž.

     • žogica

      Tvoja je laž !

   • žogica

    Živimo v letu 2018, danes je težko ljudi farbati s takimi solzavimi pripovedkami, še posebej pred volitvami. Kako se pa kaj ti počutiš v norišnici?

  • if

   Vsebina, ki o razkirava članek, razgalja NOB!

   • Burek Burecki

    Jaz rekel, ti rekel, on rekel ne pali pri vecini ljudi. Dokazi, ki nedvomno potrjujejo to svinjarijo katera je, neglede na to ali se je zgodila ali ne pa od nikoder….

    • Lustrator

     Obdukcija žrtev in njihova pisma niso zadosti? Potrebuješ še video posnetke mučenj in prstne odtise storilcev? Psihopatija partizanov je sicer pogosto res šla tako daleč, da so svoje žrtve celo slikali in o grozodejstvih poročali svojim nadrejenim in se z njimi hvalili pred tovariši somorilci, a pri večini zločinov so se le pezdetsko skrili, žrtev zakopali in računali na to, da resnica ne bo nikoli prišla na dan. Resnica je danes tu, ve se tudi za večino storilcev in lahko ste brezmejno srečni, da so svojci žrtev sami usmiljeni kristjani – če bi to naredili komu drugemu, bi danes iz vaših “borčevskih” rezidenc tekli studenci krvi – ne le ostarelih morilcev, pač pa tudi njihovih ideoloških potomcev.

  • Lustrator

   Resnica boli, kajne? Zato ste komiji svoje žrtve zakopavali na najbolj odmakjnene dele Slovenije, pa še potem ste jih zazidali za sedem zidov, da resnica ja ne bi prišla na dan. Za vsak slučaj ste svoj kader uvozili še v izobraževalne ustanove, po vojni požgali velik del zapisnikov, da pa bi resnica ja ostala skrita za prihodnje generacije, ste poskrbeli še za zaprtje arhivov.

   Komu lažete??

  • sprehajalec

   Žogica, ti lumpa, hihihihi. In ti si neka prosvetarka in bog ne daj še celo otroke vzgajaš v temle duhu? Da se ne sme o tem govoriti, pa da je najbolje, da gledamo naprej, pa da se ne omenja imen.

   kot da bi nek star naci po drugi vojni govoril, da naj se pa o Yusvwitzu ne govori, pa da naj se imen ne omenja pa da je treba gledati naprej.

   In to do svoje stanovske kolegice, si takšna? In to izgleda samo zato, ker je bila Antikomunistka?

  • šmentanamuha

   Ja, težko bo pred obličjem Sodbe.

   • žogica

    Jaz samo upam, da bo vsak odgovarjal za svoja dejanja, da boste enkrat za vselej kaznovani za vsa grozovita izdajstva, ki ste jih bili sposobni izvesti. Izdajati svoje ljudi, svoj narod okupatorju, je največji greh človeštva !

 • MEFISTO

  Včeraj je mož tisočerih nickov do 19. ure naštancal 1220 nebuloznih komentarjev.

  Danes tega rezultata kljub partizanski grozljivki ne bo dosegel.

  Žogica se pa kotali in se bo, upamo,kmalu odkotalila.

 • FUCK COMMUNISM

  Z Dark Lordom alias Luka Marchesijem sva se enkrat lani dogovorila za “soocenje” na izviru Iske. Rekel je, da ima crni skret od Touarega in da prihaja se z nekaj avtomobili “fantov, ki bi se radi tepli”. Jaz sem bil tam, tega lulcka, njegovega Touarega in ostalih “fantov” pa ni bilo tja niti za posmrdet. Sel sem bedak tja gledat na uro, ker sem zgreseno mislil, da je levuharje kaj v hlacah. Hrabri levuharski junaki torej!!! Lukec, si danes ze vzorno levuharsko pofukal tvojega kuzka??

  • Burek Burecki

   In ti kot SĐS ekstremist sodelujes v antifa igrah…

  • FireSnake

   kaj pa lahko pričakuješ od fašistične pičke…

  • cosmosjasnovidec

   Tole ni nič novega pri tej levaški čefutarskokomunajzerski zalegi.
   Tudi jaz sem bil nekajkrat bedak,da sem sprejel takšen izziv potem pa nisem našel nobenega.
   Še celo kozojebec “FOGLOV TUMPEK” me je tako nasankal.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

   • YAZZO

    Tebe debilcek sem ze zanc vprasu ce ti je kak cefur zeno al clo mamo kresnu

   • FUCK COMMUNISM

    Sej je mene tudi. V Maribor sem se peljal na uro gledat tut zarad tega levuharskega zdriza! Sami usraneti!

 • Lustrator

  Resnica boli, kajne rdeči troli, ki se zgražate nad tem, ko vaše svinjarije in resnični cilj “narodno osvobodilnega boja” prihaja v javnost? 50 let ste imeli absolutno cenzuro nad vsemi javnimi mediji, ob pojavu interneta pa resnica vaše zverinske narave naenkrat in nezaustavljivo prihaja med ljudi – komaj čakate, da se spet uvede verbalni delikt, kajne?

  SIcer pa očitno ostaja vsaj še nekaj človečnosti v vas, saj dobro veste, da ste zločinci in zato ste svoje žrtve zakopavali na najbolj odmakjnene dele Slovenije, pa še potem ste jih zazidali za sedem zidov, da resnica ja ne bi prišla na dan. Za vsak slučaj ste svoj kader uvozili še v izobraževalne ustanove, po vojni požgali velik del zapisnikov, da pa bi resnica ja ostala skrita za prihodnje generacije, ste poskrbeli še za zaprtje arhivov.

  Komu lažete??

  • Krtača 20

   Kdo laže? Desni vem da sigurno. Ostali smo vzel zgodovino za tako kot je. Ti pa rodetku povej da pravljice ne vžgejo več.

  • etrusk

   Da , res je resnica BOLI pa še kako boli te rdečuhe. Žal pa se vsa resnica nikoli ne bo zvedela . Pa zakaj ne , ker so ljudje ki so to doživljali pomrli. V času življenja pa si niso upali niti črhniti o tem . Kajti če so kaj povedali , jih je vzela noč. Veliko vem kajti zaupali so mi , marsikaj , predno sem jim obljubil da bom tiho.

   • Lustrator

    Žal drži. Je pa ksreči Možina vseeno naredil ogromno delo, ker je dokumentiral toliko pričevanj, da bi lahko v keho poslali praktično vse preživele partizane, če seveda ne bi imeli na tožilstvu in sodniji njihovih nelustriranih ideoloških potomcev.

   • baubau

    O pač,vsa in celostna resnica bo prišla na dan in na svetlo,tako kot npr. to pismo-smrt jo zakrije lahko le začasno!

 • MEFISTO

  Na administratorjevo dušo čaka sam peklenšček, ker dovoli, da mu portal prevzemajo zločinski rdečkarji – v mislih in dejanjih.

  Ko bo Mefisto sedel na Njegovi desnici, bo prej prišel slon skozi šivankino uho, kot kak ničvreden nick moža tisočerih nickov v nebesa.

  Čaka jih jok in škripanje z zobmi.

  Tudi administratorja!

  • Lustrator

   Se strinjam. Zadeva postaja že precej neokusna in konkretno zbija portalu IQ rating, ko se je potrebno ukvarjati s polpismenimi rdečimi trololoji, ki v tri krasne ponavljajo Repetove nebuloze…

   • YAZZO

    IQ rating!? Ne se hecat….

    • Lustrator

     Prevod: demokrati zelo neradi spremljamo medije z butalskim občinstvom in primitivnim dometom komentatorjev.
     Odkar Novo napadajo rdeči troli, postaja zadeva že zelo moteča, ker moraš včasih celo dvakrat prescrollati stran, da prideš do enega samega inteligentnega komentarja. na trenutke se počutim že kot na MMC-ju, centru internacionale.

 • MEFISTO

  Okrog 19. ure sledi poročilo o tem, koliko samomorilskih komentarjev je objavil moj prjatu razumni, sicer pa tudi eden, edini in vedno isti ter mož tisočerih nickov v isti grešni osebi.

 • Osti jarej

  …a “novejšega ” pa nič niste našli…..

 • Krtača 20

  V znak sprave letos rode za 27.aprila kušnt rdečo zvezdo in požegnat vse partizanske borce?

 • etrusk

  Pa še to , ko sem to pismo napisane od učiteljice Ivanke , se sprašujem , vraga kje je bil tisti čas , če obstoja Bog. da bi rešil vsaj nerojenega otroka.

  • Lustrator

   Bog nam je dal največji dar na svetu – svobodno voljo, da se sami odločamo ali bomo delali dobro ali zlo. Komunisti so ga žal uporabljali le za eno stvar. Posledice merimo v preko 100 milijonih pomorjenih.

  • Krtača 20

   A za une k ste jih poslal v koncentracijska boš tud tko napisu?

  • stajerc5

   Bog ne resuje, Bog te vedno postavi pred izbiro; Dobro ali zlo!
   Verjetno vemo kje je zlo doma.

  • večni srb

   Saj ga je rešil, preberi pismo na koncu, celo mamico je naposled le objel, v boljšem svetu.

 • Krtača 20

  No evo desni farovžarji vprašanje. Kaj si kej mislite o vseh revežih ki ste jih z okupatorjem družno poslali na rusko fronto in tistih v taboriščih? So vredni vašega usmiljenja ali ne? Pa teh je bilo neprimerno več.

  • sprehajalec

   Če se naj kdo vpraša in prosi odpuščanja kar se njih tiče, naj bodo to Komunisti Krtača. Ni jim bilo lepo, ko so se vrnili, Švabski vojaki. Zapirali so jih in jih šikanirali komunisti.

   ko je ZRN sredi 60ih predlagala, da se uredi status njihovih penzionov, je skočila pokonci ZZB NOVJ, češ da pa švabski vojak ne sme imeti višje penzije od borčevske. zato so jim limitirali penzije na 300 Dem, čeprav nemčija ni želela delati razlik med nemškimi in slovenskimi upravičenci. nekateri so si potem sami na svojo pest uredili direktno v nemčiji in kar nekaj jih je potem tam tudi ostalo.

   In to komunist nekaj očita? narobe svet.

   • večni srb

    Nemce so izdali italijani, že pripadniki drugorazrednih narodov so se na fronti slabo izkazali, potem so morali pa pomagat še čedalje bolj frigidnim italijanom, ki so gor rasli na multi kulti Rimu in nekako niso dobro zapopadli ideje o eni izbrani rasi. Namig, italijani seveda niso arijci, prej arabci in slovani, še najmanj germani, ki so lepo uspevali tam izza Hadrianovega zidu. Če bi tiste sile uporabili na ruski fronti, bi danes Velika Nemčija mejila na Japonsko.

  • FUCK COMMUNISM

   Idiot! Drzi se teme clanka, prekleto govedo!

 • MladiLiberalec

  Na povojnem sojenju Rupniku, Hacinu in Rosenerju so priče pred sodiščem opisale kako so domobranci izvajali mučenja.

  Priča Jezeršek Marija je tako izpovedala: 14. julija so me aretirali, ker sem podpirala OF. Še isti dan sem bila na upravi policije na Šubičevi zaslišana in bila že pri prvem zaslišanju močno pretepena. Vrgli so me na mizo, na kar so mi agenti položili na obraz blazino ter me začeli tolči z gumijevkami. Dne 17. julija 1944 ko kljub zasliševanju nisem ničesar priznala, so me ponovno položili na mizo, mi dali na obraz blazino ter me pričeli tolči, da sem takoj začela krvaveti in sem po nekaj trenutkih padla v nezavest. Vsi agenti so mi govorili, da imajo za take zakrknjence Sv. Urha. Grozili so mi, da me bodo odpeljali na Sv. Urha, kjer vsak prizna, kar oni hočejo. Iz uprave policije so me 18. julija poslali v prisilno delavnico, od tam pa 8. avgusta v Rawensbruck.

  • sprehajalec

   Kot glavno, je preživela. Antikomunistki Ivanki to ni bilo dano.

   • Jovo Jamnica

    Jovo Jamnica > sprehajalec a minute ago

    Detected as spam Thanks, we’ll work on getting this corrected.
    —————
    Link na poslovilno pismo Frančiške Čede iz Prebolda, ki so jo kot talko umorili 15.8.1942 v Celu, je seveda za Nova portal prepoznan kot spam.

    Draga mi sestra in Tonček

    Danes 15.avgusta bom šla v smrt.
    Spominjaj se name a nekar ne bodi žalostna.
    saj smrt mora priti prej
    ali pozneje. Prosim te moli za mene

    Sprejmi mnogo pozdravov
    in srečnih poljubčkov
    od vedno tvoje
    sestre

    • sprehajalec

     Po komunistični obdelavi Rupnika, Kacina in Rösenerja, so prebrali kar se jim je porinilo pod nos, resnično ali pa neresnično. O kakšnem objektivnem sojenju ni bilo govora. Tudi Lavrentij Berija je leta 1953 po takšni obdelavi priznal, da je bil ameriški vohun.

     • Jovo Jamnica

      Kakšno zvezo ima to s spamom na Nova???

     • sprehajalec

      Pač si okužen Jovice…

     • Steiermark

      ne “okužen” ampak “kužen”!

   • MladiLiberalec

    Walker se ti zdi kul da bi na a. h. forumih odprl temo o tem kako so slovenski partizani poleti 1942 sredi okupirane Evrope vezali nase preko 70.000 italijanskih vojakov?

    • sprehajalec

     Če te še ni izučilo z 200.000, potem kar odpri….

     • MladiLiberalec

      Evo stari objavljeno. ;) Da se mal vidi kakšen je bil prispevek slovenskih partizanov k zavezniški stvari.

     • sprehajalec

      Nič se ne vidi, pa tudi odziv na prejšnjo objavo je nikakršen.

      da morda uradna NOB zgodovina ni razumljiva širokemu krogu bralstva? Oziroma je samo za interno uporabo v sloveniji?

     • MladiLiberalec

      Kr neki xd

     • MladiLiberalec

      To si ti ne Walker. :D Ta Trifkovic.

     • sprehajalec

      Ne, nisem.

     • sprehajalec

      Opazujem nelogiran…

  • FUCK COMMUNISM

   Ti si bolj zoprn od podrepne muhe! Tebe bi jaz mlatil iz cistega uzitka!

   • MladiLiberalec

    Ha ha ha

  • Steiermark

   Po navadi so bila takšna pričevanja, pričevanja žrtev komunistov, ki pa so jih poleg vsemogočega mučenja, tudi posiljevali. Ta pa je očitno bila preveč grda in so ji verjetno iz tega razloga na glavo porinili blazino…..

   • lili pili

    Domobranska polticna policija ni tepla, samo bozala….

 • Get Smart

  Slovenija je bila za časa II. vojne OKUPIRANA, kot je še vedno.
  Okupator je bila KOMINTERNA = FAŠISTI = italijanski SOCIALISTI = KOMUNISTI,
  NSDAP =
  Nacional Socialistiše Dojće Arbajt Partej= K O M U N I S T I Č N A P A R T I J A N E M Č I J E
  (predsednik NSDAP tovariš Hitler in tovariši,
  ki so vsi bili tovariši in vajenci ZLOČINSKEGA tovariša STALINA Josifa in ter tovariši tovariša ZLOČINCA JOSEPHA BROZA TITA).
  Na Slovenskem je bila in je le ENA KOLABORACIJA, in sicer je
  MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA kolaborirala oz. so MURGL JUGOKOMUNJARE kolaborirale s KOMINTERNISTIČNIM okupatorjem in delovale PROTI LJUDEM.

  Da je kasneje Kominterna premešala karte, ter žrtvovala svojega SOCIALISTA Hitlerja, je le del
  KOMINTERNISTIČNEGA načrta.

  Ljudje ne dovolite, da vam MURGL SRBSKO RVACKE kaviaržido kominternistične oz. tukaj predvsem JUGOKOMUNISTIČNE kreature
  PODTIKAJO svoje sodelovanje s svojimi gazdami.

  Pamet v glavo.

  • prdo

   Haha ljudje misliš tistih pet ovac

 • Get Smart

  Sicer pa imamo pred očmi tudi precej bolj svežo zgodovino.
  Kakšne oznake so imeli MURGL SRBSKI RVACKI JUGOKOMUNISTIČNI tanki,
  ki jih je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA zgrnila na slovenske ceste leta 1991,
  da bi preprečila
  nastanek SVOBODNE, demokratične, pravne, pravične Slovenije,
  ki seveda
  ni opcija za MURGL JUGOKOMUNISTIČNE ZLOČINCE PROTI ČLOVEŠTVU?

  Naj vam pomaga Milan Kućan,
  PREDSEDNIK predsedstva CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE
  v Sloveniji in ČLAN predsedstva CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE u Beogradu nje:

  “O odcepitvi Slovenije od JUGOSLAVIJE je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila
  moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem spгijazniti.”
  Še tovariš Kućan:
  “Drugič te, da slovenske identitete, naj si še tako domišljamo, da je,
  v Evropi in svetu ni,
  vsaj ne kot nečesa avtonomnega in do kraja razpoznavnega –
  je predvsem identiteta JUGOSLAVIJE ali celo Balkana.”

  Pamet v glavo.

  • YAZZO

   SVOBODNA,DEMOKRATICNA,PRAVNA,PRAVICNA!?????……Kje pa zivis ti,na ISLANDIJI,SVEDSKI

 • šmentanamuha

  Imam solzne oči.

 • Olga_10

  Komunisti (levičarji) – zločinci in teroristi! Vsak, ki podpira zločin, je zločinec!

  • prdo

   Hahaha

   • Steiermark

    tudi ti, ki se z lažmi upiraš, da slučajno kdo nebi razkril zlih del tvojega očeta….

 • prdo

  Malo vas je in z dneva v dan manj kot sneg

  • FireSnake

   za take izmečke kot si ti je dost sam ena roka pa še ta leva govno zahojeno čefursko…

 • šmentanamuha

  Komunistične bestialnosti so plod bolnega duha. Onečastili so tudi tiste, ki so s čistim srcem in vero v boljši jutri stopili v partizanske vrste.

 • Božobožo

  Še ena pravljica iz bajk Nore TV.

  • sprehajalec

   Kar resnica Božo. Le da je bila strogo varovana skrivnost 70 let.

  • Steiermark

   Ali se vidiš, kot “pomembnega nastopajočega”, v tej “pravljici”, kar te navdaja s strahom?

 • Krtača 20

  Od nekje se je vzelo vprašanje, kdo, pravzaprav, je ustrelil starega strica Jožeta. V družinskem krogu in po Domžalah je krožilo več variant. Ena je govorila o nekom iz Moravč. Druga o nekom, ki je kasneje končal pod vlakom. Najbolj nenavadna varianta pa je govorila o nekem “Rodetu iz Rodice”. Govorice o “Rodetu iz Rodice” mi niso dale miru. Ob koncu devetdesetih je namreč vodenje slovenske rimskokatoliške cerkve prevzel dr. Franc Rode, ki je mladost preživel v Rodici. Njegova družina je maja 1945 zapustila Slovenijo, hkrati pa je znan podatek, da je njegov brat Andrej žrtev povojnih pobojev. Nadškof dr. Rode je nekoč omenil, da je bil njegov brat pripadnik domobrancev, vendar, je dodal, ni izstrelil naboja.

  • sprehajalec

   Še ena laž iz tvojih ust, ki cilja na Antikomuniste Kardinala in RKC, stare sovražnike Komunistov.

   Komunistom so v borbi proti Antikomunistom dovoljena vsa sredstva, na dokaze in sodstvo pa se požvižgajo.

  • večni srb

   Zakaj bi potem nosil puško, če ni mislil streljati, a ni nič preizkusil svojega orožja?

   • Steiermark

    on je bil usposobljen za streljanje v hrbet – ko ga žrtve niso gledale, kot vsi rddeči satanisti, s svojim satanskim fürerjem titom, ki jih je teh “tehnik” učil, po vzoru stalina….

 • Rotar Jakob

  kurćanova udbomafija dnevno kuri udbovske filme na erženovem dvorišču v nadgorici da izginejo zločinski dokazi morilcev v zasmrajenem okolju!

 • večni srb

  Otroka v njej so verjetno ubili zato, ker so vedeli, da je bila verna in je verjela v življenje pred rojstvom, to so naredili zanalašč, da bi čim bolj trpela, čeprav njim ni pomenilo nič.

  • sprehajalec

   Komunistom se šmirgla za otroka, to so dokazali nedavno, ko so hoteli status oče in mati ukliniti in ga prenesti na LGBT.

   • večni srb

    Po moje, si sploh ne znajo predstavljati, da si lahko živ še preden si rojen, sploh pa ne, da je še kaj od trenutka smrti naprej. Tudi dvomim, da so bil ateisti, ker njih zavedenost in neznanje ne bi posebej vzburjali, jezila bi jih edino zarukanost.
    Verjetno je šlo za kakšne heretike, mogoče tudi sataniste, ki so se zarotili proti Bogu in so poslušali edino svojega Gospodarja, kako pred smrtjo čim bolj mučiti ubogo revico. Vedeli so, da bo kmalu konec, vendar se jim ni tako mudilo, da ne bi mogli počakati tudi do jutra, da si je obupano, nemočno bitje le nekako skopalo tisto plitvo jamo. Bolj jim je bilo všeč, da je praskala po zelji in jih obupano rotila, potem pa spet grabila za lopato in med solzami drgnila trdo prst, če tako koplješ, pač bistveno dlje traja.
    Pravi levičarski ekstremist danes verjame v teorijo kvantnih polj in simetrijo naravnih sil, v energijo večvesolja, kjer ima vsako od neskončnega števila univerzumov svojega boga. Lepo te prosim, verjamejo v fiziko, ki naj bi bila zložena v naravno kabalističnem geometričnem redu, to jih pa ne moti. Takim fanatikom je zelo težko dopovedati, da drugi nismo krivi za njihovo nesrečo. Bolj pametni pa tudi ne morejo biti, če so pa njihovi predniki umorili svojo učiteljico.

 • Jožef

  Poglejte ljudje (saj ste menda ljudje in ne živali) kaj pišete skriti za svojimi izmišljenimi imeni ali kar koli je že (krtača, prdo, lustrator, …………) do neskončnosti.
  Kaj se res ne zmorete ali ne znate pomiriti s tem, da bo enkrat treba nehati s pobijanjem nedolžnih sobratov in sosester v narodu.
  Toliko komentarjev, pa razen pljuvanja nobene prave vsebine.
  A je to mišljenje povprečnega Slovenca. Poglejte kaj vse pišete. Bi si upali v živo brez maske drug drugemu to povedati, dvomim ?

  • večni srb

   Zakaj se čudiš, katera vojaško policijska džamaherija je pa kaj drugačna?
   Ti razmisli, zakaj ljudje tako radi in čedalje bolj pogosto rečemo, da so vsi isti. TO ne pomeni, da so enako pokvarjeni ali kaj takega, sploh ne, ISTO je, to je ena celota, ena sama totalitarna oblast so vsi skupaj, samo delajo se, da so fragmentirani, kot po Stalinovi smrti.

   • Jovo Jamnica

    Ja. Strukturalizem… Lasnost totalnosti: fragmenti so podrejeni zakonom, ki določajo sistem kot takšen. Ideja celote je nad vsoto fragmentov.

    • večni srb

     Prvi resni ukrep, ki ga je storila sovjetska oblast po Stalinovi smrti je bil, da so obsodili na smrtno kazen ministra za notranje zadeve. Baje je posilil več kot 300 punčk, starih tudi samo 7 let.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Imeli so lažje delo, kakor Stalin s Trockim…

     • Steiermark

      če so ga obsodili na smrtno kazen zaradi posilstva več kot 300 punčk (pri nas je bil titek zadovoljen tudi s posiljevanjem 9. letnih fantkov…..razen majhnih punčk), so ga zaradi “nelojalne konkurence”, ko vemo da so od lenina, do stalina in vseh vmesnih smrdljivih komunističnih barab, bili navadni pedofili, posiljevalci (izbirali so si tudi ženske, “gledajoč” skozi okno in ukazujoč, da jim “označeno” tudi pripeljejo v uporabo……..zato je tudi smrdljivo pošast lenina vstrelila tista “antirevolucionarka”, ker je bila posiljena od lenina in je od njega, celega sifilitičnega prasca, tudi sama dobila sifilis…..itd.)

  • Zora

   Volilci sds so nižje izobraženi so pokazale ankete in to se tukaj dobro vidi. Lažnivi pisuni nekaj napišejo, teli komentatorji se pa potem zmerjajo med sabo brez da bi zmogli kritičen pogled na članek.

   • Jožef

    Go. Zora, več doslednosti bo potrbno.
    Bodite dovolj pošteni v vaših izjavah in navedite avtorja oziroma izvajalca te ankete !
    Prosim.

  • Slovenka

   Levakarji so zanimivi ljudje. Ne moreš jim pomagati.

 • Krtača 20

  Dejte se vi desnakarji rajš brigat za sebe pa pr seb pošlihtat. Rodetka skrbi upad vernikov. V bistvu ga bolj skrbi farizeja pokvarjenga domobranskega kdo mu bo financiral merdžota pa zastonj potovanja do fantkov v Afriki, kdo bo kaj v piskr vrgu ipd. Pa še kipce je treba pozlatit, kak gozd oropat itd. Težka postajajo pota gospodova….

  • večni srb

   Kakšen upad, saj katolikov ne more biti več kot jih je. Menda ne bodo zdaj bosanski in albanski muslimani šli med katolike, mogoče pravoslavni srbi, jehove priče in scientologi zagotovo ne. Rabimo več pobožnih katoliških migracij, južno američane naj navozijo, pa se bodo verniki množili kot zajci.

   • večni srb

    Aja, Trump ne mara španskih dilerjev in posiljevalcev, potem pa afriški črnci willcomen.

 • milanček

  sorodnica od škrabca, riko ribnica, ki se danes druži in klanja madžarsko srbskemu čefurju, uničevalcu Slovenije, kućanu!!!! Sramota!

 • antimur

  Takšni zločini se prej ko slej kaznujejo, če ni več teh vampirjev, ki so to počeli, bodo pač pokasirali njihovi nasledniki, zaradi katerih drvimo po poti teh grozodejstev, v kolikor jih ne bomo zaustavili.

 • MEFISTO

  VSAKODNEVNO POROČILO!

  Danes prjatu naš prjatu razumni, eden, edini in vedno isti, bolj znan kot mož tisočerih nickov, ni bil tako aktiven kot včeraj, vendar je kljub temu naklepal solidno število svojih intelektualnih polucij ter zagrešil veliko smrtnih grehov, da mu še Mefisto, ko bo sedel na sodni dan na Njegovi desnici, ne bo mogel in ne hotel pomagati. Končal bo v peklu, kjer se bo do konca nebes in zemlje cvrla njegova duša.

  Tole so njegovi današnji največji grehi:

  1. Odkrito se je postavil na stran zločinov krvoločnih komunističnih band, ki so same sebe zmerjale s partizansko vojsko in se jih drznil naslavljati z osvoboditelji.

  2.Nepietetno in primitivno je pisal o mučeniško pobitih nedolžnih žrtvah komunističnih band.

  3. Primitivno in nespoštljivo je pisal o njegovi ekscelenci in prečastitem kardinalu vesoljne Svete katoliške Cerkve gospodu dr. Francu Rodetu.

  4. Ob vsaki priliki je zabavljal na račun slovenskega narodnega junaka in najboljšega slovenskega obrambnega ministra, premierja in politika vseh časov Janeza Janšo.

  5. Skrajno neprimerno se je izražal o najboljši slovenski politični stranki vseh časov SDS.

  6. Zaničljivo in skrajno žaljivo je pisal o poštenjakih, kakršne v Sloveniji najdemo samo še na politični
  desnici.

  7. Potrjeno je, da ima primitiven besedni zaklad in da iz sebe na spravi niti ene spoštljive in človeka primerne besede.

  8. V obtok je dal dva nova nicka, s katerima bi rad odvrnil pozornost od sebe in s katerima preizkuša našo zmožnost, da ga razkrinkamo. En nick uporablja že nekaj dni in ga že radikalizira, drugega pa nam je podtakanil danes in ga že oblikuje po svoji duhovni podobi.

  Vse to zmore 70 letni diplomiran strojni inženir ter major Titove koljaške armade v zlati rezervi.

  NOVA, urednik oziroma administrator tega portala pa nič!

 • Kosobrin

  Bosa pojdiva, dekle, obsorej,
  bosa pojdiva prek zemlje trpeče,
  sredi razsanjanih češnjevih vej
  sežem ti nežno v dlani koprneče.

  Beli so, beli so češnje cvetovi,
  temni, pretemni so talcev grobovi.
  Kakor ponosni galebi nad vodo,
  taki so pali za našo svobodo.

  Bosa pojdiva, dekle, obsorej,
  bosa pojdiva med bele cvetove,
  v krilo nalomiva češnjevih vej,
  da jih poneseš na talcev grobove. (Karel Destovnik Kajuh, slovenski partizanski pesnik)

  • Olga_10

   Še en veren slovenski fant, ki si ga komunisti zlorabili…

   • Valter BraniSlav

    A so ga posilili v anus?

    • Bald Eagle

     V anus boš ti dobil shootgun. Preklet zadrekanec zadrekani shizofreničen!

     • Valter BraniSlav

      Americani so samozavestni in ne reagirajo takole. You are fake wanna be Gringo

     • Valter BraniSlav

      Opa bato, fake wanna be Gringo strikes again.
      We are trembling in terror…

   • Slovenka

    To si dobro rekla. Koliko poštenjakov so zvlekli v gošo in jih spravili ob dušni mir in poštenje.

  • samotoje

   Ja, in so ga lastni “soborci” ubili. Tako je, če se družiš s sodrgo.

 • domovina mili dom

  Dokler bodo komunisti strašili z rdečimi zvezdami po proslavah, in se šli hostarsko mašakarado, jim je potrebno vedno pokazati rezultate njihovega početja.
  Če lahko komunisti živijo svojo zgodovino, je treba to zgodovino raziskati.

 • Viktorh

  Da, da, takšna je bila komunistično – revolucionarna golazen.

  • Valter BraniSlav

   Macek dela tika taka in si brusi kremplje da te malo pocoha in povabi na golaz….

   • Bald Eagle

    Pazi malo na svoje izražanje, da ne bom jaz tebe poiskal in iz tebe naredil golaž. Za divjad v gozdovih bo služil svojemu namenu. Blaznež blazni lažnivi.

    • Valter BraniSlav

     No lazni American, kaj se bos izmislil danes?

    • Valter BraniSlav

     Goulash Suppe ala bald Eagle, the fake wanna be Gringo…

 • Bald Eagle

  Dogajanje leta 1941 in 1942, ki ga je režirala partija pod Kardeljevim vodstvom (teror in pobijanje nič krivih ljudi, ki jih je partija smatrala za možne nasprotnike) je povzročilo nastanek obrambnih vaških straž oziroma po partijskem besednjaku, vzetem iz sovjetskega vzora, “belogardistov” – “izdajalcev”.
  Ostalo medvojno in povojno pobijanje v imenu “NOB” oziroma “izdajalstva” je samo nasledek tega partijskega peklenskega načrta, da sproži revolucionarno nasilje in se vzpne na oblast. Kot kreator tega načrta (o njem Kardelj piše v svojih pismih), ki je povzročil okoli deset tisoče mrtvih med Slovenci, si ne zasluži spomina, pač pa kazen.

  • Valter BraniSlav

   To nisi bil vzgojen v ZDA.
   Amerose boli qrac za preteklost, razen ce jih na to be spomni IRS.
   Amerosi ne razmisljajo o stvareh s katerimi se ne da zasluziti.
   Ti si Slovenec ki je obcasno obiskoval ZDA.

   • Bald Eagle

    Vsi Slovenci, ki so migrirali v US po koncu WW2 pred komunističnimi zločinci in morilci razmišljajo točno tako, kot to počnem jaz. Eden takih, ki komentira na tem portalu je tudi Alois Kuhelj, ki je moral zaradi svojega nestrinjanja in nasprotovanja komunističnim blaznežem celo služiti kazen na Golem otoku. Jaz pa sem druga generacija Slovencev rojenih staršem, ki so migrirali v US po koncu WW2. Tvoje nabijajnje je povsem prazno in izraža popolno nevednost in nepoznavanje razmišljanja Slovencev živečih v US. Ker pa si zabit klošar, ki prebiva nekje v zakotnih krajih Slovenije v svojem zatohlem brlogu, pa papagajsko ponavljaš eno in isto vsebino v svojih komentarjih, ker nisi sposoben resne in argumentirane debate. Za tako debato je pač potrebno imeti nekaj zdrave pameti, ki jo tebi kronično primanjkuje. To je razvidno iz vsebine vsakega tvojega umotvora ,ki ga spesniš na tem portalu.
    Piši raje pod svojim znanim nickom Fogglof Tunnek, boš vseeno imel malce več kredibilnosti, kot jo imaš pod tem nickom in lažmi, ki jih stresaš na tem portalu.

    • Valter BraniSlav

     Pa koliko si potem star, 90 let?
     Vojno ste zgubili ker ste kolaborirali z Nacisti.

    • Slovenka

     Tvoja pripomba, da si v ZDA rojen Slovenec, me je presenetila. Nisem vedela, da ameriški Slovenci tako dobro obvladate slovenščino. Mislila sem, da se je slovenščina med Slovenci v Ameriki že skoraj zgubila. Čestitke.

 • nevtrino

  Heh, tako so torej junaški partizani, narodni heroji, umorili eno učiteljico, ki je “širila in vplivala na nezadovoljstvo ljudi z Osvobodilno fronto”.
  Bo kateri govornik pod rdečo zvezdo že enkrat vsaj malo pohvalil tudi vsa ta “junaška” dejanja ?

 • Zora

  Spletna stran Komunistični zločini pa ja. Ne morem se načuditi tem lažnivim, neizobraženim pisunom na tem portalu.

  • Valter BraniSlav

   Fantazirajo.
   Najbolj pa fantazira Franci. Njegova Danka vidi in sanjari o homoseksualcih dan in noc. V njegovo GLAVO in Danko vdirajo zlasti ponoci in mu povzrocajo mokre sanje…
   Bogi Franci in njegova Danka…

   • Bald Eagle

    Če boš še nekaj časa pisaril na tem portalu umotvore z blazno vsebino, ta bom resnično poiskal in v tvojo zadrekano danko porinil shootgun in sprožil. Prekleta driska zblaznela klošarska!

    • Valter BraniSlav

     No lazni American, pridi da se srecava.

    • Sale

     Prijava grožnja kaj reče lajdra Urša sinu črtu ti pa fukas bolje kot Janez vem to mi je že retardiran brat Jakob povedal odvrne črt

    • Donat Goricar

     Ne pravijo Srbi kar tako za hec, da pi..a svašta rodi. Valter ja dokaz.

   • Grenze

    Butelj trapasti ti imaš drek namesto možganov !

    • Valter BraniSlav

     Ti pa mozgane v dreku in iz njih delas golaz za domobrAnce.

 • Valter BraniSlav

  Ivanko Novak so posilil, zadavili, ji v trebuh zasili leva, iz nje skuhali golaz in golaz pojedli DOMOBRANCI.

  • Aresnica

   Ali se ti zavedaš-kaj misliš oziroma kaj si napisal- zaradi sebe-torej tebe bi prosil, da to misel popraviš- če to ne storiš -te čaka oziroma boš čez cc nekaj let zelo obžaloval – ne boš pa vedel zakaj boš imel velike probleme v tvojem življenju.
   _________
   Lep pozdrav

   P-s.: Domobranci ti ne bodo popolnoma nič slabega storili-gospa Ivanka Novak tudi ne………….. in tudi JAZ Aresnica ne bom nič posredoval, čeprav bi lahko- ampak ne smem.

   Vprašanje za tebe in te prosim za odgovor – Kaj se zgodi, če vržeš v lavor napolnjen z vodo v sredino kamenček.

  • xtc

   Ni čudno ,da so Josipa zagrebli kot psa neznano kam ,da ljudje ne hodijo …….. na njegov grob.
   No samo za info- na Dedinju pod kamnom ni nič.

   • Valter BraniSlav

    Na Dedinju pod kamnom pociva najvecji sin nasih narodov in narodnosti nesmrtni JOSIP BROZ TITO.
    VECNA MU SLAVA NA VEKE VEKOMAJ AMEN

 • Bald Eagle

  Še danes se zgražamo nad tistimi, ki so leta 1941 ustanovili PIF. Začetek komunistične okupacije Slovenije in komunističnega zasužnjevanja in terorja nad lastnim ljudstvom.
  Komunizem je zločinska ideologija smrti ne življenja, v imenu katere so partijski zločinci na najokrutnejši in krvav način odstranili svoje politične nasprotnike in si tako na nedemokratičen način, mimo volilnih skrinjic prigrabili oblast.
  Niti enega komunističnega režima ni bilo na svetu, ki ne bi bil do skrajnosti krvav in zatiralski do lastnih ljudi, ki ne bi uporabil najhujših podlosti za polastitev oblasti. Tak je bil pri nas, tak je bil povsod drugod.
  Komunizem je huda civilizacijska sramota, ki jo po vsem, kar o komunizmu vemo danes, lahko zagovarja samo umsko prizadet individuum.

  • Steiermark

   to so pač bili navadni zločinci, katerih lovke še danes segajo, preko njihovih potomcev, po naši deželi …..

   • Sale

    A govoriš o prasici

 • Božobožo

  Kakšne pravljice vi objavljate. Vi ste večji pravljičarji od Ivana.

 • Amerikanc

  Današnji komunisteki z svojimi plitvimi možgani, niso sposobni dojeti vsebine tega pisma.

 • piko8

  In te potomce hlapcev imamo danes na oblasti!

 • lili pili

  Lubi slovencki, vsi danes, smo potomci morilcev in klavcev iz 40 let prejsnega stoletja.

  Eni so prisegali na komunizem drugi na klerofasizem. Vsi brez izjem so pobijali izkljucno slovence. Kako se je to lahko zgodilo, ko pa so bili v tistem casu vsi vzgajani v duhu krscanstva.

  Ce so bili komunisti brezbozni, zakaj so nedolzne matere in druge zavedne slovence pobijali zaprisezeni kristjani, celo duhovniki, vojni kurati.

  Kje je bil takrat glas zazuma vesoljne cerke. Nikoli ni izobcila nobenega klavca med svojimi verniki. Se je cas, da cerkev obzaluje vse poboje, ki so jih izvrsili njeni verniki in da nasledniki komunistov obzalujejo poboje, ki so jih izvrsili.

  • nevtrino

   Lubi komentator, ne, nismo vsi potomci morilcev in klavcev. Nikar spet ne podtikajte, saj smo vsi enaki, ne ? In vsekakor, obžalovanje je nekaj, le da ena stran dolga desetletja sploh ni mogla niti normalno povedati svoje plati dogodkov in zgodovine, ne ?

   • žogica

    Vi ste potomci izdajalcev, s tem boste odšli v večnost !

   • lili pili

    Od 90 leta naprej je tudi druga stran prestavilia svoja videnja… zlocine nic ne upravicuje, to je trebavlociti od samoobrambe, se posebej, ce so to poceli kristjani z blagoslovom cerkve in cerkev ni nobenega obsodila, kaj sele izobcila…

 • Slovenka

  Naj mi nekdo pove, kako se je ta svojat vedla na smrtni postelji. So umrli kot zakrknjeni grešniki ali so se tik pred smrtjo le pokesali? Kako se počuti človek s takim bremenom na duši? Kako se sooči s svojim Stvarnikom?

 • Slovenka

  Spet eden v nizu dosežkov borcev za svobodo.

 • Matt_von_Glanz

  žalostno do smrti …
  Tistim, ki bi želeli videti isti avtogenocid – samo na drugi strani, priporočam dokumentarec Act of Killing o Filipinih, kjer se je z donacijo ZDA zgodilo obratno in so rablji še vedno živi. V dokumnetarcu so oni sami snemali epski film o SVOJI revoluciji, v kateri je umrlo 10na6 komunistov. Vsi po 30 letih nosijo neko reakcijo na svoje zločine.

 • SlumdogGodzilla

  Pa ja ne da so jo zakopali v lasten grob… Zivali

  Sionisti se morate nujno naucit pravilno pisat. Pisete bolj custveno kot leva lezba v svoj online dnevnik.

 • Drago Serec

  Bi se ta A.L. novinar podpisal? Sejanje toliko zlobnih semen ni nedolžno početje.
  Kaj če ni namesto o Titu napisal nekaj o Hitlerju?

 • marcos novak

  vse, kar je napisala ivanka, je to pismo, se je uresničilo v moji resničnosti vsakdanjega življenja, samo je potrebno, da pride na našo združitev in zgodba je končno dokončana

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!