Dolgoletni rentniki in povzročitelji slabe gledanosti TV Slovenija protestirali proti nujni modernizaciji javne televizije!

Foto: Bobo

Informativni program TV Slovenija se nahaja v resni krizi. Večini oddaj že leta pada gledanost, samo Dnevnik in Odmevi so od leta 2003 izgubili kar 250.000 ali polovico nekoč zvestih gledalcev. Zato smo se odločili za spremembe programa in se zgledujemo po oddajah najuspešnejši javnih televizij, kot so BBC, ZDF in ORF,” je v. d. direktorja Televizije Slovenija dr. Valentin Areh komentiral protest kolektiva zaposlenih v Informativnem programu TV Slovenija. 

Danes je pred stavbo Televizije Slovenija potekala novinarska konferenca kolektiva zaposlenih v Informativnem programu TV Slovenija, ki nasprotujejo predlogu Programsko-produkcijskega načrta za prihodnje leto. V. d. direktorja Televizije Slovenija dr. Valentin Areh v odzivu poudarja, da so pri pripravi predloga Programsko-produkcijskega načrta 2022 na prvo mesto postavili predvsem interes gledalcev.

Areh v izjavi za javnost poudarja, da se je generalno vodstvo RTV Slovenija pri pripravi predloga Programsko-produkcijskega načrta za prihodnje leto zgledovalo po BBC, ZDF in ORF.

Gledalci odhajajo, potrebna je reorganizacija
“Informativni program TV Slovenija se nahaja v resni krizi. Večini oddaj že leta pada gledanost, samo Dnevnik in Odmevi so od leta 2003 izgubili kar 250.000 ali polovico nekoč zvestih gledalcev. Zato smo se odločili za spremembe programa in se zgledujemo po oddajah najuspešnejši javnih televizij, kot so BBC, ZDF in ORF. Žal nam je, da del zaposlenih na TV Slovenija nasprotuje vsem predlaganim spremembam in na zadnjem sestanku so celo postavili zahtevo, da se kljub drastičnemu padanju gledanosti ne sme nič spremeniti. Torej na eni strani množično izgubljamo gledalce, na drugi strani nas pozivajo naj ne ukrepamo. Mi se s tem ne strinjamo in menimo, da smo dolžni upoštevati predvsem želje in interese gledalcev, ki kot davkoplačevalci financirajo naš program,”
je zapisal Areh v izjavi za javnost.

O predlogu Programsko-produkcijskega načrta 2022 bo v ponedeljek, 29. novembra 2021, razpravljal in odločal Programski svet RTV Slovenija. Predlog tega temeljnega dokumenta javnega zavoda bo potrjen, če bo zanj glasovalo najmanj 15 programskih svetnikov.

Sara Kovač