Dr. Logar postaja nočna mora za Jankovića: Odbor DZ brez glasu proti sprejel priporočila SDS za zaustavitev gradnje C0 kanala

Poslanec SDS v Državnem zboru in ljubljanski mestni svetnik Anže Logar (foto: STA)

Slovenska demokratska stranka je v zvezi z dogajanjem na vodovarstvenem območju v Klečah, kjer od ponedeljka zaradi začasne odredbe okrožnega sodišča v Ljubljani, da sme MOL kljub neustreznemu gradbenemu dovoljenju in neurejenih služnostnih poteh graditi kanalizacijski kanal C0, sklicala izredno sejo. Odbor DZ za infrastrukturo, okolje in prostor pa je brez glasu proti potrdil priporočilo SDS in koalicijskih strank za izredno sejo DZ na to temo, napovedana je za naslednji teden. “Soglasna podpora ‘ročni zavori’ za nadaljevanje sporne gradnje kanalizacije nad ljubljanskim vodonosnikom Kleče na odboru za okolje. Ta parlamentarni petek je dobil smisel,” je na Twitterju ob tem zadovoljno zapisal poslanec SDS v Državnem zboru in ljubljanski mestni svetnik Anže Logar, ki vodi opozicijo proti Jankovićevim namenom, da bi čez vodno zajetje speljal kanalizacijo.

Na seji parlamentarnega odbora za infrastrukturo, okolje in prostor je bil prisoten tudi državni sekretar Aleš Prijon, ki je med drugim v imenu ministrstva končno priznal, da je revizija projekta pokazala sume nepravilnosti v postopku. Minister Simon Zajc je doslej namreč molčal in dal tiho podporo Jankovićevemu projektu, čeprav je bil obveščen, da je MOL spremenil prvotne načrte o lahko gradnji v težko gradnjo, zaradi česar so se z “luknjo v zakonu” izognili zahtevi za izdelavo poročila ARSO o vplivih na okolje.

“V nekem civiliziranem svetu na splošno velja, da ne opravljaj potrebe na krožniku, iz katerega potem ješ,” je v svojem govoru na seji DZ v petek, 15. novembra 2019 povedal Logar. Tako tudi ne gre graditi “kanalizacijskega voda čez vodno zajetje, čez katerega se črpa voda za glavno mesto.”

https://twitter.com/AnzeLog/status/1195410369650593792

A kakorkoli to narekuje že sama zdrava pamet, se zdi da tega med odločevalcih na večih ravneh, tako državnih kot mestnih, primanjkuje.

“Lučaj stran je šentviško pokopališče, ki ga ne smejo širiti zaradi vodovarstvenega območja. Ne smejo prestaviti zidu zaradi domnevnega vpliva na podtalnico, dovolijo pa brez presoje vplivov na okolje prenos velike količine kanalizacije, torej iztrebkov, čez vodovarstveno območje. Razumi, kdor more,” je bil še kritičen  dr. Anže Logar.

Opozarjali že dalj časa, a oblast ni ukrepala

Na to smo na Nova24TV opozarjali že v aprilu 2019. Dovolj pove tudi dejstvo, da vse od takrat ministrstvo za okolje pod taktirko SMC-jevega Simona Zajca sploh ni ukrepalo. “Maja je bil sprejet sklep, ko bi normalen minister nemudoma na podlagi tega sprožil postopke. Danes smo novembra, pa še ni izbran niti izvajalec revizije,” je bi kritičen Logar.

https://twitter.com/urosminodras/status/1194225293331972096

Državni sekretar na ministrstvu za okolje in prostor Aleš Prijon je medtem pojasnil, da MOL še ni pridobil vseh gradbenih dovoljenj za celoten potek cevovoda. Po podatkih, ki izhajajo iz opravljenih nadzorov inšpektorata, investitor dela namreč opravlja na območjih, kjer ima gradbena dovoljenja, ne sme pa jih na delih, za katere jih nima, je pojasnil. Inšpektorji so po njegovih besedah sicer izvedli že več nadzorov in v tem smislu nepravilnosti ni ugotovil, poroča STA.

Pozvali k začasni prekinitvi del

Vseeno se stvari le premikajo v pravo smer. Namreč na izredni seji odbora DZ za infrastrukturo, okolje in prostor so člani s 16 glasovi za in 0 proti potrdili dve priporočili SDS in koalicijskih strank za izredno sejo DZ, na kateri bo govora o spornem gradbenem projektu na vodovarstvenem območju Kleče.

Omenjeni odbor je ravno tako na predlog SDS po pisanju STA sprejel predlog naj ministrstvo za okolje in prostor nemudoma sprejme vse ukrepe, s katerimi bi se do pridobitve vse potrebne dokumentacije v zvezi s presojo o vplivu na okolje zadržalo, oziroma vsaj začasno ustavilo gradnjo kanalizacijskega kana C0.

Ivan Šokić

 • RATATA

  Kar nekaj jih je mnenja, da je Logarjeva endina napaka ta, da je v eSDeeS.

  • sloustava

   Naj bo v PS, morda pri SABu, ki se imenuje noro abotno po osebi, morda naj tece v Murgle, morda naj gre k laznivemu kljukcu Erjavcu, morda kar v narocje SMC u ali se bolje k Serpentinsku, ki je Srednjo lesarsko solo “izdelal “ s 6 popravci? Ne, dr. Logar je Slovenec in tam smo vsi Slovenci in drzavljani, ki imamo radi svojo domovino! @ratata, teci v Murgle po eno silce…zganja, ne pameti, saj le-ta tam nima domovinske pravice !

   • RATATA

    U matr si se nakuhu! Enmal te jebam. Ampak je pa res kar sem napisu!

  • Rožle

   A pol ni Janša kriv ampak SDS ???

  • macon

   Edino v SDS se lahko deluje v skladu z zdravim razumom in stroko. Pri levih kdo, ki tudi kaj zna, modro molči, ker je mafijaštvo pohodilo stroko in družbeno dobro.

   • RATATA

    Lahko bi verjel, da se znotraj stranke lahko deluje tako, kot praviš, toda izven, v okvirih države , pa opažam, da niso izrabljena vsa sredstva.
    Takoj se spomnim na tisto, ko je okupator dovolil partizancem poškodovati progo tako, da jo bodo v enem dnevu lahko popravili in spravili v funkcijo. Vem namreč, da mora biti šusmajster v rudniku zelo previden, da ne odstreli preveč, saj sem od tam doma.

   • Slovenka

    Se strinjam. SDS je kljub nekaterim pomanjkljivostim najsposobnejša stranka na Slovenskem.

  • WISKY 1000

   SDS je edina stranka,ki bo osvobodila Slovenijo

   • zokispoki

    Resnica, oziroma dejstvo je, da je vse drugo margina !

   • RATATA

    Whisky je edina alkoholna pijača od katere si pijan.
    Primorci mislijo, da so jih osvobodili partizani, pa se motijo, saj sploh ne vedo in nočejo verjet, da so bili to v partizane preoblečeni ćetniki in ustaši.

  • samotoje

   Kaj potem rečeš, kam bi ga dali, da bi ustrezal okusu naše volilne “intelihencije”? Morebiti kar k pozelenelemu Židanu?

   • RATATA

    To pa zagotovo ne, saj Anže Logar ne paše v prašičjo družbo.
    Me jezi “predalčkanje za vedno” tu pri nas, z drugo skrajnostjo, glede prehajanja nekaterih, ki je odobravana in tako s strani medijev prikazovana.
    Apriornost je tisto bistvo, ki je vrženo ljuctvu češ, da so tam na oni strani janševiki.
    Ko so tedaj rekli, da v revoluciji mora biti tudi “bela garda”, potem ni moglo it drugače.
    Toda tako še vedno gre in se dogaja! Posameznik mora bit popredalčkan pa fertik! Na osebno raven se je treba spustiti, čeprav ni niti enega razloga /napake na njegovi strani.

    • samotoje

     Čemur ti rečeš predalčkanje, jaz pravim ravnanje po svetovnem nazoru. In pri nas sta trčili dve struji, ki v nobenem pogledu nista kompatibilni. Zato je pri nas tako prerivanje na “sredini” ( v resnici gre za ništrc, en velik prazen nič), ker se ljudje niso sposobni ali se nočejo nazorsko opredeliti. Ker gre pri nas za 2 opredelitvi, ki nimata skupnega imenovalca, je mešetarjenje s sredino že komično. Na eni strani močni atributi komunizma, na drugi nasprotje. Prej ali slej se bo treba odločiti, ali bomo uveljavili Majniško deklaracijo v celoti ali bomo zdrknili nazaj v sivi socializem. Sredina pomeni bingljanje v zraku brez ciljev in brez smisla. Dobro je, da Anže Logar v celoti in v vsakem trenutku sledi svojim načelom in nazorom. Taki mi dopadejo.

   • RATATA
 • Unikatna

  Da greš kanalizacijo graditi čez vodonosnik, moraš biti zelo prismuknjen! Temu Jankoviću je vseeno, če s tem ogroža pitno vodo. Žalostno pa je, da je Ljubljančanom vseeno, ker v nasprotnem primeru, bi ga že odnesli v kontejner skupaj z županovim stolčkom.

  • Rožle

   Vse za “PARE” …

  • samotoje

   Mafijanković ni le prismuknjen, on je balkanec, kar je veliko hujša “kvaliteta” kot prismuknjenost.

  • zokispoki

   Simon Zajc je zares pravi zajc, pravzaprav pezde, ki se boji svojih stricev iz ozadja !

  • Hribouc

   U Saraorcima imaju kanalizaciju, znaš, iza svakog žbuna, sve ekološki !

   To ti je ta kultura “NEMA PROBLEMA”. SRANJE IZZA SVOKOG ČOŠKA!
   ————————————————————————————————-
   “Lublana, najbolj ekološko posrana prestolnica” PRESS

 • sloustava

  G. Grad, pozrite svoje besede glede SDSa! JA, prav Janseva SDS je ustavila drekanje Jankovica!

 • JANEZ GUS

  Opankar naj spoka,dokler je še v enem kosu.Komplet lopovsko bando naj čimprej guca v Saraovce.

 • Rožle

  BRAVO ANŽE !!!

 • tomven

  Opankarja zanima samo provizija in nič drugega. Zanjo, če bi bila prava, bi bil pripravljen imeti v kleti lastne hiše tudi obogateni Uran! In to v kartonastih škatlah… Meni se bolj smilijo idioti, ki to pokvarjeno spako volijo na volitvah.

  • RATATA

   od ctodecjd biljuodu je kr neki provizije

   • tomven

    Dorbaln de, borb kupit douga bercedesa de.. tastar je že bal str de…

  • VERZIFIKATOR

   Janko Hopcefizelj

   BUTALSKA KANALIZACIJA

   Se straniščna voda že pretaka,
   »bravo« pol Butal ji vdano vzklika,
   se v Butalah vendarle premika
   nekaj, in to nova je kloaka.

   Je na vodovarstvenem območju,
   stvar Butalcem se dopoveduje,
   veste, butci, vodi to škoduje,
   zdravstvenemu celemu področju.

   Gre kloaka namreč tik nad vodo,
   zlahka onesnaži jo za pitje,
   če zgodi se pri ceveh razlitje,
   šlo za vseh Butalcev bo usodo.

   Poleg tega eden je zaslužil
   mastno z vašo vseh Butal kloako,
   spuščal v vodo da vam bo navlako,
   z vami se za prvi maj bo družil.

   Saj poznamo ga, to naš župan je,
   pol Butal veselo v zrak poskoči,
   da se zdrznejo vsi tam navzoči,
   kakšno je v Butalah vendar stanje.

   Se župan s Cefizljem je domenil,
   da butalska voda nam ostane,
   po kloaki pa da se podgane
   veselijo, zraven še omenil.

   Ali veste, ve butalske glave,
   takšna voda da ni več za pitje,
   da primerna bo samo za gnitje,
   se smejale bodo vam še krave?

   Če za pitje vode ne dobimo,
   mar nam je, samo da se pretaka
   po Butalah nova nam kloaka,
   z vinom se potem poveselimo.

   Je zastonj Butalcem govoriti,
   tam ne pride zlepa čas streznitve,
   takšne stroke so ugotovitve,
   je na vodi nekaj, stran oditi!

 • saturnsky23 saturnsky23

  Super Logar, ena najmočnejših osebnosti v Sloveniji. Opankar je potolčen. Sicer največji škodljivec v Sloveniji, posledično Ljubljani. Sabotaža za sabotažo. Samo koliko škode je napravil z na vse kriplje dvigniti džamijo. On Srb kot vemo Srbi so zadnji, ki imajo radi Kosovarje. Zamislimo posledice neke nove vojne, da bi nasprotnik bombardiral cevovod, kaj bi bilo s pol miljona Ljubljane z okolico. Nagnat hudiča od koder je prišel.

 • WISKY 1000

  a je ta graben globok 2 metra?

  • Rožle

   Ja, lepo bi blo, da bi se kar not zvrnu ..
   .. se ve kdo

   • Slovenka

    Bog ne daj, da bi slovenska zemlja vzela vase tak gnus od človeka, kot je pokvarjeni balkanski čefur, božja kazen za slovenske grehe! Naj ga zagrebejo kje na Balkanu, ko bo napočil njegov čas. Čim kasneje! Medtem pa naj gleda, kako se bo Slovenija slej kot prej otresla rdečih in balkanskih zajedavcev in si povrnila čast. Seveda bo to čefur gledal z Balkana, ker bo od Slovencev slej ko prej dobil tako brco v rit, da ga bo trajno odneslo iz Slovenije. Tisti dan, ko se bo to zgodilo, mora biti razglašen za državni praznik številka 1. Razglasitev neodvisnosti bo v primerjavi s tem dogodkom navadni nič.

  • samotoje

   Poznam Toneta, ki ima en tak fleten bager. Grem stavit, da bi bil takoj pripravljen stvar poglobiti.

 • Stajerka

  ……kolera in tifus sta dober biznis za komunalo, zdravstvo in pogrebno službo……vse skupaj pa je v pristojnosti MOL……tako se lopovščina porazdeli na več koncev…….
  ….. dr. Logar……politik z veliko začetnico, strokovno in argumentirano korekten na vseh področjih……primeren za kakšno višjo funkcijo, kjer bo lahko svoje kvalitete pokazal in uresničil neposredno……
  …..drugače pa nedojemljivo je, kako tolerantni so Lublančani do tega problema……enkrat boste prileteli na beton, direkt z glavami…..upajmo, da ne prepozno……ker vedno znova in znova v brezno vlečete celotno državo!!……

 • radames

  Slovensko mafijo je treba zatolčt, potolčt, (s´ukat, kakor je rekel primitivni Masleša za Janšo), uničit in zmlet. Potem bomo šele svobodni.
  Na začetno razkopavanje za kanalizacijski vod pa zabetonirati ploščo z napisom, da je to remek delo (na srečo ukinjeno) balkanskega primitivca jankovića.

 • milanček

  žalostno je to, da se skupina kmetov bori proti tej čefurski mafiji! LJUBLJANČANI, VAS PA OČITNO BOLI KURAC, TUDI ČE VAM ČEFUR JANKOVIĆ ŠČIJE-SERJE DIREKT V VAŠ GOBEC! SRAM VAS NAJ BO- BEDAKI!

 • radames

  Twit:

  Tine Ribič

  V Ljubljani gradijo kanalizacijo čez vodonosnik in ogrožajo pitno vodo!!

  Ljubljančani pa kar pustijo to svinjarijo!!:

  V Ljubljani so barabe! Po neki pesmi, da “lepa dekleta ljubijo barabe”, je treba v Lj. naselt same grde babe, da bi barabe ostale brez deklet in se odselile. Takrat grde babe ne bi dopustile te svinjarije.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Jebat ga, če pa bo zaradi čef…ev spet dobil mandat

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Logar, ti si faca.

 • Common Sense

  Logar je za moje pojme eden redkih mladih desnosredinskih politikov, ki si zasluzi precej bolj odgovorno funkcijo kot jo ima. Korekten clovek. Zagnan. Mlad. Izobrazen. Ni komunist.

 • SIMON ROZIC

  Anže Logar je genij ! Njegov um je nad vsemi, njegovo znanje je veličastno!
  Res ga je škoda za to pasjejebno slovensko štalo!!!!

  • Slovenka

   Vse ob svojem času!

 • Olga101

  Bravo Anže Logar! Tolči jih je treba z zakoni in ustavo! Na desnici je treba zbrati sposobne pravnike in levičarjem dihati za ovratnik tako dolgo, da končajo tam, kjer končajo vsi kriminalci v pravnih državah – za rešetkami!

 • Slovenka

  Vse lepo in prav, toda s sklicem izredne seje bodo tako dolgo zavlačevali, da bo medtem delo že opravljeno! (Pesimistična varianta)

  (Optimistična varianta)
  Zakaj je bil Logarjev predlog sprejet? Riti ljubljanske na vodilnih položajih so se zadnji hip zamislile in ugotovile, da utegnejo tudi one okusiti škodljive posledice Zokijevih dejavnosti, če se kaj zalomi. Očitno celo pri njih komunistična ideologija ni toliko vredna, da bi zaradi nje komunistične riti jedle drek in pile scalnico.

  • Stric iz ozadja

   Ker gre zgolj za izredno sejo, brez ucinka.

   Predlog sprejetih sklepov:

   V poslanski skupini še predlagajo, da državni zbor v zvezi z zaščito pitne vode na območju ljubljanskega vodonosnika sprejme naslednje priporočilo:

   1. Državni zbor RS priporoča Vladi RS, da v okviru svojih pristojnosti takoj zagotovi spoštovanje ustavne in neodtujljive pravice do zasebne lastnine ter zaščito vseh virov pitne vode kot ustavno varovani kategoriji.

   2. Državni zbor RS priporoča ministrstvu za okolje in prostor, da v okviru svojih pristojnosti nemudoma sprejme vse ukrepe, s katerimi bo do pridobitve vse zahtevane dokumentacije in presoje vplivov na okolje zadržalo oz. ustavilo gradnjo kanalizacijskega kanala C0 na spornem kraku od Broda do Ježic.

 • Ryuk

  Novinarji bi lahko postavili kako vprašanje gospodarstvu v Ljubljani, ki koristi javni vodovod – na primer pivovarni Union. Morebitna onesnaženost vode bi lahko znatno poslabšala kvaliteto njihovih produktov.
  Če se bo še kapital postavil nasproti jankoviću, bi povečali možnosti za zaustavitev del v Klečah.

 • Rožle

  Odbor DZ brez glasu proti
  ******************
  Potem pa za Slovence nič več ne velja rek :
  Naj sosedu krava crkne

 • Van Der Waals

  KONČNO SO SMRDUHI LEVIČARJI TUDI NEKAJ DOJELI!

 • Poštenjakar

  Mater ste naivni, ne kopljem tam zaradi kanalizacije, partizani so tam skril nakradeno zlato, ko ga najdem se gradnja ustavi.

 • tohuvabohu

  Glede na to, da je pravica do čiste pitne vode zapisana v ustavi, bi lahko nekdo vložil zadevo na ustavno sodišče, ki bi po zgledu Mahničeve preiskovalke lahko nemudoma izdalo začasno odredbo.

 • milanček

  pepel od čefurja jankovića bi moral biti že zdavnaj raztrosen v kanalizaciji v jugo fukojebini! adijo , cigan!

 • cosmosjasnovidec

  Preden bo to do konca odločeno bodo ta dela že zdavnaj končana.
  To je garantirano,ker se bo tako dolgo zavleklo.Vsa ta zadeva se mi zdi zelo čudna,ker se ta dela brez ustrezne dokumentacije sploh ne bi smela pričeti ampak bom mišljenje obdržal zase.
  Ne more kar tako ena copatarska čefutarska lopovska nesnaga “janković” vsiljevati nekaj skoraj pol prebivalcem Slovenije.Vse skupaj namreč izgleda kot neka propaganda za tolažbo prebivalcem tistega okoliša in se bo vleklo dokler dela ne bodo končana vendar je vsaka reklama dobra in v prid tistemu katerega državljani trenutno nimajo v obdelavi.
  Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec………………………………………….ostalo je pa znano.

 • lokec

  Ljubljančani: Vam bo dal Jankovič gnojnice pit hehehe.

 • joze.sukiv

  Potrebno je povprašat POLICIJO zakaj je zganjala represijo, nad narodom, ko je ščitila nezakonito in škodljivo gradnjo.

  Ali so policaji kod psi, ki morajo ščitit xyz in ji je prepovedano RAZMIŠLJAT S SVOJO GLAVO.!?
  V tem delu je policija BUKNILA – SI OMAZALA OBRAZ.

 • barbara rov

  Če ne boste ljubljančani ustavili gradnje, boste naredili korak h klorirani vodi. Zakaj bi pa zaradi nekaj posameznikov 300 000 ljudi začelo piti klorirano vodo? Tisti ki imajo klorirano vodo, je ne pijejo ampak kupujejo ustekleničeno vodo in montirajo filtre v stanovanjih. Kanalizacija na vodovarstvenem območju nima kaj početi zato je treba to gradnjo nujno zaustaviti.

 • Ivo Coz

  Rdeče in zeleno. Le kaj poreko “zeleni” levičarji?! Vse je možno. Drek je lahko tudi rdeč, včasih celo zelen. Kakšne barve bo v Klečah? Mediji obljubljajo zelenega.

 • šmentanamuha

  Pravzaprav si Ljubljančani, ki podpirajo Jankoviča ne glede na njegove mafijske posle, zaslužijo fekalno gnojnico iz svojih pip. Problem je, ker bodo sranje pokasirali tudi tisti, ki ga ne podpirajo. Zato je Jankoviču potrebno dati nogo v zadano in sprožit proti njemu vse možne kazenske in sodne postopke, enako tudi proti njegovima nesposobnima sinovoma. potem pa lahko odprejo svoje podjetje Jaković&sons, pa da vidimo kolk so biznismeni v resnici.

 • Hribouc

  Logar for president!