Radikalni aktivisti povsem zlorabili nacionalni medij za pritlehne cilje – tokrat so napade na Nova24TV in Demokracijo uprizorili na spletnem portalu!

Domen Savič (Foto: Facebook)

Potem ko je Domen Savič dobil prostor v oddaji Vroči mikrofon na Radiu Slovenija, so sedaj na spletnem portalu MMC RTV SLO objavili obsežno propagandno sporočilo v obliki članka, v katerem Nova24TV označujejo kot islamofoben in homofoben medij, avtorju sovražnega govora proti katoličanom Saviču pa pišejo hvalospeve za njegov aktivizem, z uspehom katerega bi se RTV Slovenija otresla konkurence in kritičnega poročanja o svojem delu. RTV Slovenija pa ni edina državna institucija, ki propagira Savičeve aktivnosti: na FDV so bili študenti prejšnji teden prisiljeni poslušati njegovo “predavanje”, od tam pa so prišli tudi komentatorji “novinarskih prispevkov”, uperjenih proti Nova24TV“Takšno ravnanje je povsem nedopustno, še več, gre za evidentno zlorabo nacionalnega medija s strani aktivistov za lastne cilje. Najprej, prispevek je izrazito enostranski, tarča napada so namreč samo določeni mediji, v tem primeru Nova24TV in Demokracija. Ko ta prispevek govori o domnevnem sovražnem govoru, obravnava samo medije, ki zagovarjajo ideje in vrednote, ki so v nasprotju z levičarskim multikulturnim razumevanjem zadev; ne gre za dejanski sovražni govor, pač pa nasprotovanje določenim ideologijam,” je vse bolj sovražno nastrojeno dogajanje nacionalne televizije, ki jo plačujemo vsi državljani vseh prepričanj, komentiral strokovnjak dr. Matevž Tomšič. 

Včeraj zjutraj je bralce spletnega portala MMC RTV Slovenija zmotil prispevek v obliki novinarskega članka z naslovom “Podjetja, ki z oglasi financirajo medije s sovražno vsebino, v veliki meri državna”, v katerem na izrazito naklonjen način pisarijo o aktivnostih skrajnega levičarja Domna Saviča, uperjenih proti neodvisnemu mediju v zasebni lasti Nova24TV. Spomnimo: te aktivnosti trajajo vse od 10. septembra, ko je Saviča zmotila oddaja Dialog, v kateri je voditelj Aleksander Rant gostil ekonomista in političnega analitika mag. Bernarda Brščiča, ki je na provokativen način spregovoril o nevarnostih kulturnega marksizma, ki je vseprisoten tudi v Sloveniji. V okviru tega Savič vsak dan večkrat prek Twitterja poziva podjetje v večinski državni lasti Telekom Slovenije k prenehanju oglaševanja na Nova24TV, in to kljub temu, da so na Telekomu Saviču pojasnili, da s svojimi oglaševalskimi aktivnostmi ne vplivajo na uredniško politiko posameznih medijev. Kmalu po začetku akcije je Savičevo odprto pismo proti Telekomu dobilo prostor v režimskih trobilih Delo in Večer, ki sta sicer v privatni lasti. V začetku oktobra pa je Savič dobil tudi prostor v oddaji Vroči mikrofon na Radiu Slovenija pri voditeljici Tatjani Pirc, včeraj pa je na spletnem mediju iste hiše sledil še omenjeni članek. Že pri radijski oddaji je gibanje GlasNO! opozorilo na nesprejemljivost takšnega početja s strani medija, ki smo ga prek RTV-prispevka prisiljeni financirati vsi državljani.

V članku na MMC RTV SLO nekritično Nova24TV obtožujejo islamofobije in homofobije
Propagandni prispevek že v začetku spletni portal in televizijo Nova24TV skupaj s tednikom Demokracija jasno obtoži širjenja sovražnega govora in kot primer navajajo nekatere naslove naših člankov, ob tem pa tudi avtor prispevka Boris Vasev večkrat nekritično posamezne naslove v opisih pod spremljajočimi slikami in znotraj samega besedila označi za sovražni govor. V članku navajajo tudi primere vsebine etičnega kodeksa Telekoma, ki naj po mnenju avtorja ne bi dopuščal oglaševanja tega podjetja na Nova24TV.

Vse skupaj pa pokomentira dr. Urška Golob Podnar z režimske Fakultete za družbene vede, pri čemer je na avtorjevo vprašanje glede “oglaševanja v medijih s sovražnimi vsebinami” odgovorila, da gre na splošno “bolj za ignoranco kot aktivno podpiranje”. Strokoven termin “ignoranca” očitno opiše etično držo državnih podjetij do občutljive medijske krajine majhne države, kot je Slovenija, ki s svojim oglaševanjem ne želijo vplivati na uredniško politiko medijev. Prispevek se stopnjuje celo do te mere, da Nova24TV odkrito obtožijo širjenja islamofobije in homofobije s sledečim stavkom: “Podobna akcija, ki jo na primeru Telekoma Slovenije izvaja Domen Savič, je pred dvema letoma potekala v ZDA, kjer je skupina anonimnih aktivistov Sleeping Giants pozivala podjetja, naj prenehajo oglaševati na skrajno desničarskem portalu Breitbart, prav tako znanem po islamofobiji in homofobiji.” Za RTV Slovenija smo torej vsi mediji, ki kritično poročamo o nevarnostih, ki jih prinašajo množične migracije, islamofobni, prav tako pa smo očitno homofobni, ker pri našem poročanju vzamemo v obzir tudi tradicionalno družino in krščansko kulturo kot vrednoti ter zavračamo LGBT teorije.

Članek na MMC RTV SLO (Foto: posnetek zaslona, rtvslo.si)

Savič že v začetku meseca gost na Radiu Slovenija, na kar je opozorilo tudi gibanje GlasNO!
Oddaja je imela podnaslov “Oglasi v slabi družbi” in je imela zelo podobno vsebino kot včerajšnji članek na spletnem portalu. O problematiki so poleg voditeljice Tatjane Pirc razpravljali ali podajali svoja mnenja še dr. Milena Fornazarič s fakultete DOBA, dr. Tanja Kamin in dr. Marko Milosavljević, oba z režimske FDV, ter osrednji gost Savič. Novinarka je sicer poskušala ustvarjati vtis, da gre za širšo obravnavo problema. A je bilo to povsem neprepričljivo, saj se je rdeča nit Telekoma Slovenije in Nova24TV vlekla na bolj ali manj neposreden način praktično skozi vso oddajo, vendar pregled oddaje in vseh okoliščin pokaže, da je ravnanje RTV Slovenija v zvezi s to oddajo neprofesionalno.

V zvezi z opisanim smo na službo za odnose z javnostmi RTV Slovenija naslovili novinarska vprašanja, na katera pa v času priprave članka nismo prejeli odgovora.
– Je namen vašega medija s takšnimi prispevki namerno škodovanje ugledu konkurenčnih medijev in, z namigovanjem, da na Nova24TV ne bi smela oglaševati državna podjetja, ki predstavljajo pomemben delež celotnega slovenskega gospodarstva, ta medij celo zapreti?
– Ali s stavkom “Podobna akcija, ki jo na primeru Telekoma Slovenije izvaja Domen Savič, je pred dvema letoma potekala v ZDA, kjer je skupina anonimnih aktivistov Sleeping Giants pozivala podjetja, naj prenehajo oglaševati na skrajno desničarskem portalu Breitbart, prav tako znanem po islamofobiji in homofobiji.”, ki se znotraj omenjenega članka nahaja v poudarjenem zelenem okvirju, trdite, da je Nova24TV islamofoben in homofoben medij?
– Kdo je odobril objavo omenjenega članka ter kdo je odločil o vsebini oddaje Vroči mikrofon z naslovom “Vroči mikrofon: Oglasi v slabi družbi” na Radiu Slovenija, kjer je prav tako gostoval Domen Savič?
– Kako reklama za aktivnosti Domna Saviča, avtorja številnih žaljivih izjav proti katoličanom v preteklosti, spada v okvir nevtralnega in nepristranskega poročanja, kakršnega naj bi bili deležni plačniki RTV-prispevka s strani vaše institucije?

V petek, 26. oktobra smo na vprašanja od RTV prejeli odgovore, ki jih v nadaljevanju objavljamo v celoti:
“Spletno mesto rtvslo.si uporabnikom ponuja kar najširši spekter različnih relevantnih vsebin. Namen objave zapisov je seznanjanje in informiranje širše javnosti z vsemi aktualnimi tematikami; tudi v primeru zapisa, ki ga navajate, je bil glavni namen članka osvetlitev relevantne aktualne teme. Vsebine člankov oziroma najrazličnejših vsebin (tudi radijskih oddaj) nastajajo v sodelovanju med avtorjem in uredniško ekipo z odgovornim urednikom na čelu, članke oziroma vsebine pa odobri uredniška ekipa.
Kar pa zadeva konkretno oddajo Vroči mikrofon – Oglasi v slabi družbi je bila ta pripravljena po vseh internih in splošno veljavnih novinarskih standardih, tako po obravnavi tematike, kot po izbiri sogovornikov. Vsi so bili izbrani po načelu ‘ad rem’ in ne ‘ad personam’, govorili so o pojavu, o odgovornem oglaševanju in njegovih (možnih) neskladjih z etičnimi kodeksi, družbeno odgovornostjo in vrednotami, ki jih javno zagovarjajo oglaševalci.
Avtorica oddaje je v oddajo vključila za temo relevantne sogovornike, predvsem pa je iz oddaje same, iz profilov sogovornikov in minutaže, ki so jo v oddaji imeli, razvidno, da je bil njen cilj predvsem strokovna osvetlitev tematike, ob konkretnem primeru oglasov podjetja Telekom v mediju Nova24TV ter iniciative zavoda Državljan D gospoda Domna Saviča. Za celovito osvetlitev primera je avtorica korektno pozvala vse akterje k odgovorom oz. h komentarju, kar je osnovni novinarski standard, in jih tudi korektno objavila.
Tema je bila predstavljena temeljito, oddaja je spoštovala profesionalne in etične standarde, v ničemer ni spodbujala nestrpnosti, prav tako v oddaji nismo izpostavljali osebnih stališč ali nazorov nobenega od sogovornikov, zato tudi nobenega od sogovornikov ne moremo komentirati.”

Na spornost pa je opozoril strokovnjak za medije, dr. Matevž Tomšič, ki je o tem povedal sledeče: “Takšno ravnanje je povsem nedopustno, še več, gre za evidentno zlorabo nacionalnega medija s strani aktivistov za lastne cilje. Najprej, prispevek je izrazito enostranski, tarča napada so namreč samo določeni mediji, v tem primeru Nova24TV in Demokracija. Ko ta prispevek govori o domnevnem sovražnem govoru, obravnava samo medije, ki zagovarjajo ideje in vrednote, ki so v nasprotju z levičarskim multikulturnim razumevanjem zadev; ne gre za dejanski sovražni govor, pač pa nasprotovanje določenim ideologijam.” Opozoril je tudi, da gre v tem primeru “za brezplačno promocijo aktivistu, ki je poosebljenje sovražnosti do drugače mislečih, če se samo spomnimo, ko je nasprotnike zmerjal kar s klerokatolibanskimi pi*kami.”

Matevž Tomšič (Foto: STA)

Savič dobil prostor za promocijo svojih aktivnosti tudi na državni FDV
Ko smo v ponedeljek prejšnji teden opazili, da Savič vabi na predavanje na FDV, smo sprva mislili, da gre le za provokacijo, pozneje pa se je na nas obrnila zgrožena študentka, ki je videla Saviča strašiti po hodnikih FDV. S provokativnim zapisom na Twitterju je namreč skrajnež Domen Savič v ponedeljek popoldne opozoril, da predava na režimski Fakulteti za družbene vede: “Danes ob 18h na FDV v predavalnici 13 ogrevanje pred 18. 10. 2018 – predavanje o medijskem aktivizmu, odgovornosti, vlogi posameznika!” Zadevo smo preverili, in ugotovili, da je Savič gostoval pri predavatelju Blažu Petkoviču, kjer so ga bili prisiljeni poslušati študenti drugega letnika novinarstva pri predmetu Novinarsko sporočanje I. In kdo je Blažu Petkoviču dovolil gostiti skrajneža Saviča na državni fakulteti, katere delovanje financiramo vsi davkoplačevalci? Nosilec omenjenega predmeta in tako Petkoviču neposredno nadrejeni je Marko Milosavljević, ki tudi sam redno najde svoje mesto v režimskem trobilu Večer, v katerem je pred nekaj več kot enim letom veliko pozornosti vzbudil s svojim nasprotovanjem organizaciji koncerta znanega hrvaškega glasbenika Marka Perkovića Thompsona. Kot smo že poročali v preteklosti, ima na režimski FDV Savič kar nekaj simpatizerjev, med drugim ga je nedavno javno prek Twitterja podprla tudi predavateljica na FDV in sodelavka Mirovnega inštituta Barbara Rajgelj.

Po pojasnila smo se obrnili tudi na FDV, kamor smo posredovali sledeča vprašanja:
– Kakšen namen ter kakšno vsebino je imelo predavanje Domna Saviča na FDV, ki je znan po svojem žaljenju katoličanov, prav tako pa v zadnjih tednih zbuja pozornost z željo po škodovanju Nova24TV: prek družbenih omrežij namreč poziva državna podjetja k prenehanju oglaševanja v tem mediju.
– Je imelo predavanje namen usposobiti študente takega aktivizma?
– Ali se v okviru pedagoških aktivnosti na vaši fakulteti študente usmerja k spremljanju določenih medijev in k škodovanju drugih, ki niso po okusu predavateljev?

Vodja službe za odnose z javnostmi s FDV nam je posredovala odgovor predstojnika katedre za novinarstvo, Jerneja Amona Prodnika: “Katedra za novinarstvo spoštuje avtonomijo članov in članic katedre ter njenih sodelavk in sodelavcev, zato je neprimerno, da bi se vmešavali v njihovo delo in konkretne vsebine, ki jih sicer določata sprejeta učni načrt in predmetnik. Ob tem študentke in študente spodbujamo, da spremljajo kvalitetne medije, ki v svojem delu spoštujejo splošno veljavne novinarske standarde.”

Fakulteta za družbene vede (Foto: Nova24TV)

J. Ž.

 • Beličič

  Jebana gužva.Prvi!

  • Beličič

   So vaše oči suhe in utrujene?.Darujmo kri.

   • oto

    Hehehe, +++++

 • janez55

  Tudi strankarsko trobilo Nova24TV financiramo davkoplačevalci: slovenski in madžarski.

  • macon

   A dobivaš položnice Nove v poštni nabiralnik? Daj še enkrat poglej.

   • Zgornji

    DOBRA IDEJA … AMPAK, NEKAM DOLGO ČASA ŽE GLEDA IN BULJI V NABIRALNIK … MOŽNO DA GA JE NOČ PREHITELA, PA NIMA NOBENE SVETILKE … POČAKAJMO DA SE ZDANI, … MOGOČE SE MU KAJ “POSVETI” … LEVUHARJU TEMAČNEMU …

  • Steiermark

   Če je tako, je edino tto edino upravičeno financiranje in dobro naložen denar, saj buddi ljudi iz zatohlega rdečega spanca , ki osvešča in obvešča, pa ne tako kot stalinistično usmrajeni hanzi tv, ali mladina, ter ostali krvavi rdeči cajtngi, s svojimi prostitutkami . Kdor se hoče “oborožiti” z resnico, bere novo 24 ali Demokracijo…..

  • samotoje

   Ježeš, sirotek, a tebi se je tudi odpeljalo.

 • šmentanamuha

  Veliki brat je stopil v akcijo in v areno poslal svojega cucka Domna Saviča. Kdor misli s svojo glavo, je spregledal tole nakano. En brezvezen feget je kr naenkrat postal udarna roka levih medijev. Tesno mu sledi Boris Vasev, še en stekel pes, ki ga udbo režim drži na ketni in ga po potrebi odveže. Bravo, Nova24, očitno ste zabili žebelj v čelo režimskim medijem!

 • Delta

  Ko sem 3x na MMC napisal komentar o tem, da je obvezno plačljiv RTV sovražno usmerjen do vseh, ki se ne strinjamo s Soroševo globalno “levo” agendo, so me 3x brisali. Toliko o objektivnosti in strpnosti MMC.

  • šmentanamuha

   Enako.

  • montyamp

   Meni zbrišejo vsak profil po prvem komentarju in to dosmrtno .
   Seveda za moj dnar .
   Seveda sem že na sebe jezen .
   MATER VAM VIDIM UDBOVSKA DECA .

  • Zgornji

   Tudi jaz sem doživel podobno … toliko O NJIHOVI “SVOBODI GOVORA” !!! ! !!!

  • Franc Bizjak

   Sorry, ampak res ne razumem kaj vodi “normalne ljudi”, da se klikajo MMC.

 • montyamp

  Hehehe , se moram zahvaliti RTV – HANZA KURBENHAUS .
  Boljša je slaba reklama kot nobena .
  Nisn si mislu , da so presstitutki in presstitutke lahko uporabni .

 • montyamp

  Zakaj pa ne bi HANZA KURBENHAUS uporabila cunje Savića , če so v Nemčiji lahko za naš denar iskali HANZIJA —- UDBOVSKEGA MORILCA , lahko danes gostijo izdajalce in murglosrbske podrepnike , ki so Slovenci toliko kot halbmadžarsko murglosrbski prekmurec žvepleni pritlikavec razoroževalec slovenske TO .

 • montyamp

  Zaradi takih neobvladljivo izkrivljenih neuravnovešencev , Avstrijci upravičeno trdijo , da so Slovenci najbolj zabit narod v EU in med prvimi tremi na svetu .
  Na katerih izkopavanjih so sploh našli tega Saviććććća ?????????????

  • VERRZIFIKATOR

   Savin Dominić

   LE OD KDAJ

   Le od kdaj ta strešičar ubogi
   strešico nad č dobil je celo?
   Se očitno fantu je zazdelo,
   da je bolje biti v drugi vlogi.

   Če ime preveč zveni mu kleno,
   če na dom spominja, domovino,
   ugotovil je, da je prav fino,
   strešico če si doda platneno.

   Po potrebi zopet je umakne,
   saj njegova streha je premična,
   po potrebi spet bo polovična,
   drugo polovico ko zatakne.

   Po potrebi domačin je pravi,
   dom en mu zadošča vsaj trenutno,
   a glede na streho je občutno,
   da priplaval je navzgor po Savi.

   • karpelec

    Ha, ha ha-dobra ta polovična in premična streha.

  • Zgornji

   ;-)

 • samotoje

  Kar tako naprej, Nova24, psihopatom se je čisto speljalo. Ni boljše reklame za Novo24 in Demokracijo, kot je besnilo radikalnih idiotov iz javne hiše in podobnih.

  • karpelec

   Vsako zlo je za nekaj dobro.

   • samotoje

    Tako je. Bolj bo Savić besnel in pljuval okrog sebe, več ljudi bo gledalo Novo24.

    • Jože

     te se bote pa zbudili iz lepih sanj

    • rrrrr

     Nova24TV je narejena za ljudi, RTVSlo za ljudem podobne primate, MMC za enocelične migetalkarje.

 • Gr Enze

  Če bi imeli levaki prazne riti ne bi blebetali kot bedaki !

  • Zgornji

   AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!! SAMO PREPOLNE RITI JIM TO POVZROČAJO !!! ! !!! A ŽAL NITI TEGA NE SPREVIDIJO, … ZATO PA KRIZA – BO !!! ! !!! Žaaal.

  • Steiermark

   Levaki so potomci lenih hlapcev, ki so imeli prazne riti, danes pa nič več, ker “so oni to prosili, nato zahtevali, sedaj si boddo pa vzeli” /kot to počnejo že od svojh roparsko koljaških pohodov, po 45 dalje….

 • mginko

  Iz face se mu vidi, da je iz psihiatrije. No take “obrajajtajo” na udbomafijski TV.

 • Beli Sneg

  Še nekaj so si omislili levičarji na MMC. Pod komentarje se ne more več z minusom označiti negativno mnenje in lahko pod komentarjem le všečkaš.
  Zato da se izgubi realna ocena komentiranja. Ker je bilo vedno več ocen, ki jim niso bile všeč, so ocenjevanje ukinili. Fake, fake….lažnjivci…lažnjivci…

  • rabbit

   Res je tudi na MMC so levičarji dosegli dno in reveži so ukinili ocenjevanje.

 • Antonius

  V bistvu nam Savić sporoča, da se je Nova 24TV v slovenskem informacijskem prostoru uveljavila, zato tudi podjetja v državni lasti svojo ponudbo kupcem ponujajo prek vse bolj uspešne Nove 24TV.

 • Miro Jereb

  Boga zemlja ki po njej hodi…

 • oto

  Bolniki! Mislim spodnje komentatorje, razen dveh, v tem trenutku.

 • Fosa Stefan

  luka mesec

  Druga plat zaslužkarstva. Luka Mesec dve leti študiral zastonj, ne da bi opravil en izpit.

  Magister pa tak. Poslanec in prvak Združene levice na račun davkoplačevalcev dve leti zastonj prebil na ljubljanski Ekonomski fakulteti ter užival vse študentske
  privilegije.

  Z bodočo vlado pod vodstvom Marjana
  Šarca (LMŠ, SDS, SMC, Stranka Alenke
  Bratušek, DeSUS + Levica) bo Luka
  Mesec, koordinator Levice, postal najnovejši hibrid
  slovenske politike. Bo neformalni nadpredsednik vlade in poslanec državnega
  zbora v eni osebi, delal pa bo, kot pravijo, po navodilih svoje svetovalne
  ekipe iz globoke države, zlasti bivšega predsednika države Milana Kučana, ekonomista Jožeta Mencingerja, tajnika
  SVIZ Branimirja Štruklja in
  nekdanjega politika LDS in Zares Bogdana
  Biščaka. Uroš Esih, novinar
  časopisa Večer, bo temu modelu sicer rekel “novi pozitivni prispevek k
  razvoju slovenske parlamentarne demokracije,” ali nekaj temu podobnega …

 • VERRZIFIKATOR

  Savko Domič

  V DOMENI AKTIVIZMA

  Tam, kjer Sava blizu mesta teče,
  v hiši znani takšna je domena:
  redno se prireja javna scena,
  aktivizem tej se stvari reče.

  Vse v domeni tam je aktivizma,
  čisto vse aktivno se dopušča,
  Sava vodo le na mlin pripušča,
  da dovolj je pač radikalizma.

  Sava je le majhen člen v domeni,
  nepomemben, toda uporaben,
  tudi če vtis curka je ogaben,
  važno je, da sploh kdo zanj se zmeni.

  Je domena hiše aktivizem,
  radikalno ki renči na sceni,
  tokrat gostoval je po domeni
  aktivist, dejansko pa avtizem.

 • Zgornji

  DAAAAAAALEČ NAJBOLJ PA JE SOVRAŽNA SVOBODI GOVORA RAVNO RTV PARAZITSKA BANDA POKVARJENA, KAJTI VSE KOMENTARJE KI SE NE STRINJAJO Z NJIHOVIMI KRAJAMI DENARJA, JIH TAKOJ IZBRIŠE !!! ! !!!

 • tarantela

  Kaj čmo? Od NOVE so se naučili…

  • Steiermark

   Uboga /na duhu/ ti, ki se kljub , ponujeni resnici , ki je zaradi svoje stalinistične slepote ne opaziš.

  • von Rhein

   Kaj čte? Par sivih celic aktivirat.

 • Slehernik

  A ni nihče iz tega foruma sosed od tega soyboya?

  • samotoje

   Očitno vsi živimo v bolj poštenih soseskah.

 • WatsonForus

  RDEČ opranoglavec , bo pač ostal RDEČ opranoglavec. Savič &comp se lohk v rit ugriznejo – neta ne morejo usavit!

 • luka globus

  Saviću ajde pejd bosanskemu telekomu pamatovat …

 • Slehernik

  Sem proti abortusu, a ko vidim tegale, mi je žal, da ga mat ni raje spustila po Ljubljanici

 • O’Brien

  Zakaj jih Demokracija in Nova24tv ne tožita zaradi lažne obdolžitve?

 • O’Brien
 • sloustava

  Vedno se spomnite Golobicevih besed o kupljenih medijih! Presstitucija zenskega in moskega spola nas dobesedno ima za norca. In prav jim dam, dokler bomo mi navadne pic…, ki to dovoljujemo.

 • rabbit

  Vprašanje za Novo vprašajte Jeleno Aščić ali se je res morala izseliti iz bloka za Bežigradom, ker je prirejala nore in divje ter glasne zabave in so jo bili stanovalci siti.

  • goldhorn

   Sem jo po dolgem času videl sinoči na TV. Punca se je fino “ugojila”……

   • von Rhein

    “ugnojila”?

 • mali49

  Če bi živel Savič pred 80. leti, bi ga bila zelo vesela Hitler in Musolini, pa tudi Stalin. V rajnki Jugi pa tudi Tito.

  • samotoje

   Aha, hvaležen material brez hrbtenice za gnetenje.

 • von Rhein

  Počasi so kuhali v svojem svinjskem kotlu to brozgo.Ko je Kučan na Ilovi gori povedal,da je zvarek dovolj kuhan so se ojunačili in pričeli z napadi,t.j. polivanjem in izlivanjem v svojih medijih od katerih nekateri (mediji) res živijo samo od državne pomoči,podpore ukradenih podjetij in ropanja davkoplačevalcev kar počne RTV Slo s svojim davkom na elektrovtičnice.
  Ker sledim preko sat programov tudi nekaterim tujim tv lahko primerjam način poročanja. Tudi D ,A ,CH imajo naročnino,časopisi imajo svojo ceno,toda poročanje,nastopi novinarjev v talk oddajah so vse nekaj drugega in ,čeprav pogosto v različnih mnenjih,ponudijo možnost orientacije v problemu. V Sloveniji in njenih uni polizdelkih (velja za družboslovne in večine predavateljev) se vleče kot slab žvečilec stalna borba za tekovine in uničevanje “unutrašnjeg neprijatelja” v čemer so posebej angažirani “tsch” eji.

 • Zzzzzz

  Ja ne vem kakšna tožba naj pade da se tega modela postavi na realna tla

 • Stajerka

  Situacijo sem spremljala na MMC…..o demokraciji in poštenosti javne hiše pa tole: BRISANIH JE BILO MIN 70% KOMENTARJEV, to je bilo vidno, koliko je odletelo mimo, vedo samo oni – med samim komentiranjem so spremenili PRAVILA OCENJEVANJA KOMENTARJEV……

  samo 1x lahko ugibate kateri komentarji so bili na giljotini :))….na njihovo žalost so bili v večini!!!…ampak račun pride in ne bo majhen!!

  • anzek

   ++++++, sam že nestrpno čakam akcijo, veliko vseslovensko akcijo, v zvezi z neplačevanjem Hanzi TV!!

  • von Rhein

   Razveseli me,ko vidim,da mojega komentarja (Horst) niso objavili. Takrat vidim,da sem nekomu,čeprav je navaden brisalec tekstov,načel živce.

 • antimur

  Vsak, ki ima samo malo vonja po zločinskih in antidomoljubih kučanistih, je sovražnik Slovencev in Slovenije. Če pomislim samo na gobcanje izdajalca in yugofila zločinca Kučana na Ilovi gori, me zmrazi, zato ga bi tega sovražnika slovenstva javno vprašal, ali lahko ta moj komentar uvrsti med sovražni govor. On zagotovo, kajti vsak okupator je preganjal tiste, ki so branili svoj narod in svojo zemljo.

 • Stajerka

  je pa bil včeraj Igor Lukšič (SD) komentator na VV Faktor…..tematika je bila slovenska “levica” in želja po socialističnem sistemu……ZANIMIVO, pravi, da je pričel razmišljat z lastno glavo in ugotovil, da ga je v preteklosti fejst biksal :))
  koga zanima, posnetek oddaje je na tubi :))

  • anzek

   Lukšiću ne verjamem, on je pravi komunist, priporočam previdnost.

   Kot je že davno izjavil poljski filozof L. Kolakowski: “Laž je nesmrtna duša komunizma”.

  • tohuvabohu

   Lukšiča sem si najbolj zapomnil, ko je razglasil Trubarja za prvega slovenskega levičarja.

 • Van Der Waals

  Savič LEVI FAŠIST!!!! FDV fakulteta za praznoglavje!!!

  • Zato sta se Mahnič in Janša tam izobraževala?

 • Grog

  ” nekritično Nova24TV obtožujejo islamofobije in homofobije”

  Hahaha nekriticno haha Nova vi ste najboljsi medij za jutranjo sranje ;)

  • Jože

   kmalu boš izbrisan

 • Andrej

  Levi so na oblasti. Kdor se ne strinja z njihovimi pravili zapade pod sovražni govor. To ni levica, ampak skrajna levica. Kadija tuži – kadija sudi.

 • macon

  To so običajne režimske igre: ne morejo takoj aktivirati policije in tožilstva, da to ne bi bila odkrita groba represija, ker se morajo delati lepe pred EU. Eskalacijo represije bodo torej zakamuflirali pod “zaskrbljeno civilno družbo”, “neodvisne intelektualce” in “strokovnjake”, ki morajo sprožiti dirigiran medijski stampedo, da bo zrasla “zaskrbljenost javnosti” in se bo pozneje vključil še represivni aparat.

  Očitno ima Nova24tv s podpovprečnim finančnim vložkom nadpovprečen medijski domet in odzivnost in jo bodo z vsemi sredstvi poskusili utišati, ker odstira rabote lopovskega levega režima, to pa spremlja za režim preveč in čedalje več ljudi. Verjetno je razmerje vložka tako, da režim za isto odmevnost porabi stokratna sredstva.

  Bolj je režim vulgaren in pokvarjen, večje vložke rabi za vzdrževanje videza normalnosti in manj je treba opoziciji, da pokaže na vulgarnost in pokvarjenost. To je v bistvu dober pokazatelj iztirjenosti režimske levice, ki se ji kolca po časih ene televizije in parih uredništev tiskanih medijev, ki jih je bilo lahko nadzirati.

  • Republic Commando

   Ne bom pozabil reklame RTV, kjer so rekli “ustvarjamo javno mnenje…”, kot plačljiv in kao neodvisen medij nebi smeli ustvarjati nobenega mnenja, dolžni so samo neobjektivno poročati, kar je pa nemogoče z levimi aktivisti tipa Boris Vasev in Kaja Sajovic. Bljak. Sedaj so ukinili še ocenjevanje člankov , verjetno na pobudo Vaseva, ki je konstanto dobival po eno zvezdico :)) Aja, pa minusa tudi ne moreš več dati pri komentarjih , lahko samo plus, da imajo levićarji svoj safe space :)))))

 • goldhorn

  Ta članek na nacionalki bi moral za seboj potegniti kake ukrepe.

 • Ryuk

  Take akcije režimskih trobil bodo samo imele obratni učinek. Vaš program bo spremljalo še več ljudi, Demokracija bo prodala več izvodov. Posledično boste dobili več oglaševalcev.

 • goldhorn

  Na strani Mirovnega inštituta sem našel tole:

  Sovražni govor se, v zadnjem obdobju pa še posebej, legitimira tudi skozi politično delovanje. Izrazi, kot so zombiji, trenirkarji, udbomafijci, levi fašisti itd., so nastali v političnem diskurzu. Zdaj se redno pojavljajo v debatah med spletnimi komentatorji. Nekateri spletni komentatorji so dobesedno profesionalni komentatorji. Zagotovo namreč vemo, da so ljudje, ki jim zainteresirane skupine ali posamezniki plačajo, da aktivno objavljajo določene izbrane in »naročene« vsebine po različnih forumih in pod novicami po različnih večjih slovenskih spletnih portalih. Vemo celo, kakšna je njihova tarifa na uro. V svojem profesionalnem delu uporabljajo kar nekaj sovražnega govora.

  Pogrešam izraze, ki jih uporabljajo levosučni komentatorji? Katolibani,… Pa jih lahko vsakodnevno dosti preberemo, nihče pa jih ne briše. Kaj šele, da bi kakšnega sankcionirali z blokado….

  • samotoje

   Vidiš, Mirovni inštitut (kakšno hecno ime!) je le ugotovil, da pobesneli neokomunisti, cepljeni na jugo osnovi, uporabljajo izrazito sovražen govor. Pozabili so omeniti izraze katolibani, klerofašisti, domobranski izmečki, ksenofobi, islamofobi , homofobna radikalna desnica in še cela vrsta podobnih.

  • ljubinica

   Mirovni institut naj navede poimensko, kdo so placanci na forumih.
   In poimensko naj razkrije, kdo jih placuje.
   Morda Soros?

 • janez cepec

  če kej ne drži, ne stoji trditev, de je Nova homofobn medij. ne bo držau. če bi blo to res, ne bi blo na Novi zaposlenih tok pedrov, dejanskih, predvsem pa tistih po duši. začenši z novinarjem Aleksandrom RANT-om in ostalimi. no novinar Aleksander je taprav BUZA RANT

 • RTV greznica

  Boris Vasev kako lahko sploh tak skrajni levičar, ki časti teroristično organizacijo kot je Hamas sploh dela na plačljivi televiziji in piše članke ?

  to je možno samo v Slvoeniji in v severni Koreji.

 • Cucurbita Pepo

  Nekritično razmišljujoči, mentalno prikrajšani novinarji Janezove24. Niste nič manj pristranski od Mesečeve Mladine.

  • Jože

   Podpišem

   • stajerc5

    Tvoj podpis ze poznam: XXX….

  • Olga2345

   Pejte k vašim!

   • Cucurbita Pepo

    Kje približno bi to bilo?

    • tramal

     V afriki na drevesu zraven opic.

  • tohuvabohu

   Pravilno je razmišljajoči. Prikrajšan si pa očitno ti.

 • Sadako

  Naj podpirajo IS. Naj. Samo, ko jih bo MBS razrezal na koščke…

 • Romero Juliana

  Rešitev za vaše financne težave
  To je priložnost za vas, da prekine vaš težko financno stanje. Nic ne boš probleme imate in težave, v katerih najdete v tem trenutku. Jaz sem posamezne Švica, ki postavlja na razpolago kdorkoli resno posojila vseh vrst. Ste
  lahko kontaktirajte me, ce ste v stiski. Bi vas spomnil, da vsaka oseba, dobrega imena, ki bo dodeljena v naši knjigi shranjevanje “imeli ne obžaluje. Pricakujemo, da vaše zahteve za vas
  izpolnjujejo. Pridruži se mi po pošti: [email protected]

 • Staybell geenius

  Za razliko od OrbaNove24, ki neprikrito napada vse, ki ne ljubijo SDS, 24/7.
  Uboge nežne rožice, a je nekdo užalil vaša občutljiva čustva?? Kako se mi smilite, ko jamrate na vašem lastnem propagandnem portalu, v lasti Orbanovih garabitov. Ubožci…

 • dob

  KASHOGGI’S MURDER IS HISTORIC TURNING POINT

  by Paul Levy

  The brutal murder of journalist Jamal Khashoggi could potentially be a landmark event in world history that changes everything. Countries and corporations all over the world, including (or particularly) the United States, are literally killing countless innocent people in a wide variety of ways (from bombs to starvation) every day, and yet many of us have become numb and in our learned helplessness accept this as normal, just the way things are. It’s odd that this one death has had such an effect on the world when a bus full of Yemeni children slaughtered by the Saudis with their US missiles seemed to go comparatively unnoticed. The fact that the torture, dismemberment and killing of one man has sparked outrage all over the world is an expression that Khashoggi’s murder—what The Washington Post calls “an act of pure evil”—has crossed the Rubicon and ignited the conscience of humanity, a potentially historic moment.

  Why Khashoggi’s bestial murder is having such a catalytic effect is because it is a living symbol, pregnant with deeper meaning, speaking to something within each and every one of us. Symbols—the language of our dreams and our very psyche—are psychic energy transformers, which is to say that when their deeper message is received, something within the human psyche is awakened. Seen symbolically, Khashoggi’s killing is a looking glass reflecting back to us a deeper, darker process existing within the very soul of humanity itself. A systemic evil that pervades the global body politic has, in Khashoggi’s murder, had an acute outbreak that is visible for all to see – similar to how any fragment of a hologram contains enfolded within it the whole hologram.

  Khashoggi’s murder is an act of pure terrorism if there ever was one. Terrorism is not just about the specific act itself, but chillingly, is always meant to send a deeper message. In murdering Khashoggi—who was in essence holding up a mirror to reflect the shadow by speaking truth to power—the Saudis are giving a warning regarding the fate that awaits others who dare express themselves – it is hard to imagine a clearer symbol of evil.

  In literally killing the messenger, however, the Saudis are unwittingly revealing a deeper unconscious process that is not only informing and giving shape to the world’s body politic, but are acting out a process in living—and dying—flesh and blood that each and every one of us have to come to terms with in our own lives. The evil that the Saudis executed is on the one hand reflecting a process that plays itself out inside of our own heads—whereby we internalize the authoritarian abuser, enlivening what Jung refers to as “the God of Terror who dwells in the human soul”—a process which invariably results in pre-emptively silencing our own voice.

  On the other hand, the evil that the Saudis enacted is reflected in our relationship with the outside world – do we dare speak our voice in the world if we risk being killed? When an event happens that reflects both inner and outer processes at the same time, this is a sign that we are touching beyond the merely personal dimension of our experience, but are accessing the deeper archetypal/transpersonal/universal level, which is why Khashoggi’s murder is touching so many of us so deeply. The process of annihilating dissenting voices is not solely a process unique to the Saudi government, however, but is a deeper archetypal process that is at the bottom of what keeps the darker forces in power in the first place.

  In our response to this act of terrorism, we are left with a choice: do we go belly-up, remaining silent, thereby colluding not only with evil—killing our soul even further—but becoming complicit in our own emasculation? Or will this indisputably evil event propel us out of our comfort zone and empower us to have the courage to speak our voice and stand for the good?

  In Goethe’s masterpiece Faust, Faust asks Mephistopheles (who represents the devil) who he is, and Mephistopheles replies that he is the “part of that force which would do evil, yet forever works the good.” We should be clear – the Saudi government’s killing of Khashoggi is an act of outright evil through and through, and yet, depending on our reaction (both as individuals and as a nation) to this horrific event, it could potentially serve the good. In killing Khashoggi in cold blood and then covering it up, the Saudis might have unwittingly emboldened his cause. Standing for freedom of expression, Khashoggi, to quote The Washington Post, has become “an international symbol for the cause of free expression.”
  Will Khashoggi’s murder be just another in a long line of seemingly unstoppable and ever-increasing acts of evil, or will it be a wake-up call that connects us with our inner voice, catalyzing a collective awakening in humanity? As always, the choice is ours.

  *********

  K zgoraj napisanemu imam eno pripombo:
  razlika med pametnimi in neumnimi je v tem, da ta neumni vedno mislijo, da imajo izbiro!
  Pametni vedo, da ni izbire! Oni naredijo kar je pametno.

  Predstavljajte si vratarja pred ambasado v lepi livreji, ki vas vabi na pogovor k ambasadorju. Najprej vam ponudijo šampanjec, nato vas omrtvičijo, potem pa razsekajo po kosih.

  Ves čas ste pri zavesti, gledate, ne morete se premikati, se braniti. Nič ne morete. Gledate celo to, kako vaše kose zlagajo v potovalke, vreče za smeti… Telo nič ne čuti, čuti samo razum!
  Nazadnje vam odsekajo glavo.

  Baje je v glavi v trenutku obglavljanja še dovolj krvi, da možgani razumejo kaj se vam dogaja. Gledate v svet razuma/nerazuma, ki ga zapuščate in si želite oditi čimbolj stran. Kamorkoli, toda čimdlje stran od tu!

  Tak vratar v livreji je Domen Savić!

  Niti enega partijskega klavca in morilca ta režim, ki nam zdaj vlada, NIKOLI ni obsodil! Nihče ni bil procesiran, obsojen, zaprt.

  S tem so ustvarili sistem Strahu, ki pravi: mi smo nad kaznijo in nad strahom; nikogar se ne bojimo, ker nam nihče nič ne more. Lahko z vami storimo karkoli hočemo, kadarkoli hočemo! Nič nam ne morete. Strah je lahko samo vas – ne nas! Nas nima koga biti strah.
  Naš je pravni sistem, naša so sodišča, naši so sodniki, naši so novinarji.

  In vi ste naši. Z vami lahko naredimo, kar nas je volja.

  Ta sistem, ki temelji na Strahu, je ustvaril generacije, ki služijo režimu. To so brezčutni ljudje, ki delajo po skrivnih navodilih, ki se jih niti sami ne zavedajo. Tako so bili vzgojeni!
  Zdaj jih je Veliki Manipulator prebudil iz sna in jim pozval: zdaj se zrasli in lahko delate kar hočete! Kar hočete.
  Tako smo vas vzgojili, za to smo vas vzgojili…

 • Olga2345

  Edini pravi islamofobi in homofobi so levičarji, prebarvani komunisti, z Murgleonejem in raznimi Saviči! Komunisti so izvedli krvavo revolucijo, balkansko morijo in genocid, tudi nad MUSLIMANI! So DOKAZANO rasisti in zločinci!
  Zato bojkot Kučan Goebbelsovih medijev! Bojkotirajmo tudi storitve in izdelke podjetij, ki se bodo politično opredeljevali pri oglaševanju!
  Naš glas šteje! Naš denar šteje!

  • Levičarji so islamofobi in homofobi?

   • tohuvabohu

    Uganil si, hahaha.

 • Smiljana Bamburač

  Naj zapre lažnivi gobec ta Savič. Janez Janša se bori za svobodo govora!

 • Silos

  Naj napiše kakšen komentar o šamiju,kje je ,ali so ga deportirali?

 • . ….. ah ta FDV

 • Soave

  + + + + + +

  Zanimivo, kako radi govoričijo o raznih fobijah ravno ljudje, ki so jih sami polni !

 • Miža

  Rtv slo, ki se vse bolj ukvarja z vnašanjem sovražnega govorenja in agitiranja proti desnemu polu družbe, s čimer kaže eklatantno nespoštovanje do desnih volivcev slovenske družbe, ni več nacionalna TV, temveč pogromaška izpostava levih skrajnežev nad desnim polom družbe. Zato ne bi smeli izterjevati enega samega centa več od tistih, ki jih na svojih straneh žalijo, zatirajo, onemogočajo replike, saj jih pod članki sproti brišejo.
  To je res sramota, da so namenili svojo stran (in jo imeli ves dan na naslovnici) človeku brez kulture kot je Savić, človeku vulgarno prostaškega zmerjaštva v svojem zagonu iztrebljevati, uničevati, odvzemati kruh vsem drugače mislečim. Človeku, za katerega vemo, kakšne zmerljivke uporablja proti skupinam sodržavljanov in to po novem z odobravanjem nacionalnega radia in TV, ki to več ni in se še vedno financirana s prisilnim prispevkom vseh državljanov. Naj gredo privat, prispevek ukinit, potem pa naj orgijajo na svojih straneh s Savić – Vasev navezami.

  • ljubinica

   Odlicen zapis.

 • xla

  ja, vaš medij je po vsebini islamofoben in homofoben

  • Olga2345

   Hanzi in ostali Kučan Goebbelsov agitorop pa GENOCIDEN, fašističen, sovražen, izkljucevalen in predvsem se skorumpiran!

   • xla

    ja, kar je desno, je pa enako domovinskim pravljicam

    • Republic Commando

     Domovinske so resnične. Ni to tko kot tiste partizanske, kjer 15 prefukanih partizančkov nagon celi bataljon nemcev :))))

  • ljubinica

   Pa kaj potem?
   MSM mediji – vsi levicarski – so
   kristofobni, slovenofobni, otrokofobni, domovinofobni …
   Pa jih moramo vsi prenasati, se celo financirati (rtv, siol …).

   • xla

    vedno me preseneča, koliko sovraštva je na desni.

    • branči

     stopi korak nazaj, pa pogleg barvo svojih gat! spredaj uscane zadaj posrane! boga tvoja žena!

     • xla

      ja, bo držalo, kar sem napisal

    • Miža

     Sovražiš kvečjemu ti. Zato ti je tudi do še več posiljenih in mrtvih Pamel Mastropietro in številnih drugih po Evropi. Nepopisno zlo, ki je spuščeno nad prebivalce Evrope in to na tiste najmanj zavarovane, na široke množice navadnih ljudi po mestih in vaseh, te ne gane, ne njih vpitje, ne jok, ne ugasla življenja pod noži kriminalcev. Pa ti to ni dovolj, še zmerjati moraš, obkladati z nalepkami kot v komentarju nad ljubinica.

     • xla

      tvoj odgovor potrjuje moje napisano. hvala.

  • xtc

   kot ti levo retardiran,defekten in levofašistićen ,IN?

   • xla

    snami si dol bend XTC, da ti bo jasno čigavi nick nosiš.

 • SLO84
  • malo še preveri t.i. Mediteransko unijo, ki se zavzema za migracijo ljudi in njih integracijacijo, torej priseljevanje iz celotnega Sredozemlja, od Libije Sirije itd., v Evropo.
   Zanimivo da jo podpira desna univerza s Primorske, ki je cuzala denar od države bila pa je brez študentov, in to zelo konkretno, z milijonom evrov.
   Zanimivo a?

 • ojoj

  vi ste res en skret ud cajtnga 5% izvirnih dobirh vsebin ostalo pa fore iz youtuba pa komentarje iz twitterja pa fb … turbo folk cajntg prav jaz tem

  • Republic Commando

   V koraku s casom. Bols kt rtv, kdruzgak guardiana ne zna citirat oz kopirat :)) pa to ni cajteng ampak spletni portal :)))

 • tramal

  Naj si ta srbin savič vtakne migrante,buzarante in lezbike v rit in to vse naenkrat.

 • xtc

  Ob vsej tejle norosti?
  Se čudte ,da vzniknejo Adolfi,Franci,Pinocheti ipd čistilcii?
  NE!
  So le odgovor na izrojenost.pa čeprav so smi daleč od demokracije.

 • xtc

  Zabavno je nekaj levi Ferfila je javno izenačil Talibane ,iranske teokrate in Vahabite kot isto druščin-levaki pa to ignorirajo.

 • Get Smart

  *radikalen pomeni le koreninski = radikal je korenina (koren) in nič drugega.
  In vse ostale onanije tipa levići, skrajnići itd, so podobno “koristne” (beri: ŠKODLJIVE),
  saj iz DOKAZANEGA ZLOČINCA PROTI ČLOVEPTVU, zagovornika pokolov OTROK, zagovornika MURGL JUGOKOMUNNISTIČNEGA ROPANJA ljudi
  delate nekakšnega korenskega bla bla bla aktivitćija.

  Savić je MURGL JUGOKOMUISTIČNI bastard = je laž pes = sam si pravi WATCHDOG = ono internacionalno nje, kar na srpski nje, pomeni PAS, vuk = vukojebci nje, vukojebina nje.
  Je DOKAZAN aparatčik MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE = je vojak revolucije,
  je torej samoimenovani PES ČUVAJ tekovina MURGL KOMUNISTIČKE REVOLUCIJE =
  MURGL KOMUNISTIČNA REVOLUCIJA pa je pokol otrok in ROPANJE preživelih =
  PARAZITIRANJE na ljudeh.

  Če bi radi uporabljali prispodobice nje, pač uporabljajte stare dobre prispodobe, ki pijejo vodo:
  – so zemeljska kuga
  – rak rana

  – so paraziti

  – so krvosesi – poznate prispodobe o vampirjih?

  PIJEJO VAM kri in vam jo bodo do konca svojih dni, če jih ne spravite dol s hrbta in stran z vratne žile.
  DO KONCA VAS bodo izsesali, ker to vseskozi počno =
  vse to je staro kot svet = le OČI MORATE ODPRETI in se OVEDETI DEJSTEV.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE =
   sviranje
   kurtzu = prodajanje magle=
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …
   transićizem = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM …
   (
   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.
   .
   Vsi -izmi so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • Get Smart

  Pomni, kaj ti je bilo položeno v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

 • Lea Pralines

  bravo Savič dobro jih kuriš…