Dvoličnost, ki ji ni para: Še en dokaz, da Društvu novinarjev Slovenije ni do zaščite svobode medijev, temveč zgolj do zaščite privilegijev izbranih medijev

Ena je za DNS sprejemljiva, druga ne

Potem ko so pri Mladini v petek objavili uvodnik z naslovom Ogrožena suverenost Slovenije, v katerem je odgovorni urednik Mladine pokazal vso svojo paranojo pred sosedi, so se Mladini v bran postavili tudi v Društvu novinarjev Slovenije in s tem pokazali, da jim ni do zaščite svobode medijev, temveč jim je zgolj do zaščite privilegijev izbranih medijev.

Spomnimo: vse se je začelo z neokusno Mladinino naslovnico, na kateri so madžarskega premierja Viktorja Orbana upodobili kot novodobnega Hitlerja, ki dviguje desnico v nacistični pozdrav, za njim plapola prirejena slovenska zastava v madžarskih barvah, medtem ko ga obkrožajo prvak SDS Janez Janša, poslanec Branko Grims in evroposlanec Milan Zver.

Šlo je za res neokusen prikaz premierja sosednje države, zaradi česar je pri uredništvu Mladine in kasneje tudi na ministrstvu za zunanje zadeve protestirala madžarska veleposlanica Edit Szilágyiné Bátorfi. Namesto normalne komunikacije, ki bi se spodobila za nek domnevno resen medij, pa so pri Mladini iz protesta madžarske veleposlanice še norčevali.

Kasneje je Mladinino neokusno naslovnico, ki so jo kmalu “popravili”, obsodil tudi tiskovni predstavnik madžarske vlade Zoltán Kovács, ki je povedal, da je Mladinin napad na Orbana še en “žalosten primer levičarske nestrpnosti”. Po trditvah Kovácsa je mladina tako sovražno nastrojena proti Orbanu zaradi njegove brezkompromisne drže pri sprejemanju migrantov.

“Ne preseneča, da levičarski uredniki Mladine ne marajo politike Orbanove vlade, a primerjanje današnjih dogodkov v Evropi z obdobjem nacistov trivializira dogodke iz temnih časov,” je povedal Kovács. Mladina je pokazala svoj pravi obraz, ko je napadla madžarskega premierja zaradi njegove odločnosti, da zaščiti evropsko kulturo, ki je globoko zakoreninjena v krščanstvu, s primerjavo nacionalsocialističnega koncepta tako imenovanega življenjskega prostora, bolj znanega kot “Lebensraum”.

Nato pa so se pri Mladini, namesto da bi se za neokusno primerjavo Orbana s Hitlerjem opravičili, še dodatno zakopali v svoje rove in začeli z novim napadom. Odgovorni urednik Mladine Grega Repovž je tako skušal upravičiti Mladinine napade na Orbana s tem, da ima madžarska veleposlanica v Ljubljani v svojih prostorih zemljevid “Velike Madžarske”. Po Repovževem mnenju namreč Italijani, Hrvati in Madžari samo čakajo, kdaj si bodo lahko prilastili kos slovenskega ozemlja.

Mladininim blodnjam pa je pritegnilo tudi Društvo slovenskih novinarjev (DNS), ki je s tem še enkrat pokazalo, da jim je malo mar za dejansko stanje novinarskega poklica, temveč jim gre zgolj za zaščito določenih medijev. “Gre za nedopustne pritiske, ki po načinu, retoriki in ostrini spominjajo na čase in družbenopolitične sisteme, ki naj bi jih države srednje in vzhodne Evrope pustile za seboj že pred 30 leti,” so zapisali v objavi, naslovljeni “Nezaslišan izraz oblastnega nadzora in discipliniranja medijev”.

DNS v napad na Demokracijo, Mladino vzeli v branLe nekaj mesecev nazaj je to isto Društvo slovenskih novinarjev ob Šarčevih napadih na Demokracijo zaradi naslovnice, na kateri je bila upodobljena ženska, s katere so roke temnopoltih trgale oblačila, podprlo omejevanje svobode medijev. Premier Marjan Šarec se je takrat zavzel za ukinitev oglasov državnih podjetij v medijih, ki naj bi širili “nestrpnost in sovražni govor”, kakor te pojme poljubno definira levi politični pol. “Poziv predsednika vlade v tem kontekstu pozdravljamo kot prvi korak pri prekinitvi prakse, na katero je DNS opozarjal že pred začetkom letošnje volilne kampanje, a naše pobude niso naletele na ustrezen odziv,” so zapisali v DNS v objavi “Obvodno financiranje sovražnega govora”.

“Nikdar v preteklosti pa društvo novinarjev ni na tak pobalinski, neprofesionalen način javno kolaboriralo z oblastjo, nasprotno, falanga 571 je celo preventivno, lažno napadla takratnega premierja Janeza Janšo v znameniti peticiji ‘zoper cenzuro in politične pritiske’. V teh dneh to isto društvo podpira neustavni napad predsednika vlade Marjana Šarca na neodvisnost medijev in svobodo javne besede – kar je način cenzure in eklatantni politični pritisk vrha izvršilne oblasti,” je za Demokracijo zapisal kolumnist Vinko Vasle.

Vinko Vasle (Foto: osebni arhiv)

A še marca lansko leto so pri DNS peli drugo pesem, ko so v objavi “Če pade svoboda medijev” zapisali, da “pade demokracija”. Očitno demokracija in svoboda medijev znotraj DNS veljata zgolj za izbrane medije. Za tiste, ki so na pravem političnem, to se pravi na levem bregu. Za tiste preostale, ki se ne strinjajo z njimi, ki ne delijo enakih svetovnih nazorov, pa svoboda medijev in demokracija odpadeta. Tiste je potrebno utišati, menijo pri DNS.

“Kot ugotavlja organizacija Novinarji brez meja, sovražnost političnih voditeljev do novinarjev ni več omejena le na avtoritarne države v bližnji evropski soseščini, ampak je postala stalna praksa držav, ki veljajo za demokratične. Slovenija pri tem ni izjema,” so lanskega marca zapisali pri DNS. Očitno se izjava glede na ostale ni najbolje postarala, saj na najlepši način prikazuje, kako so sami pripravljeni celo podpreti resnično politično gonjo proti medijem, s katerimi se ne strinjajo.

Ivan Šokić

 • VERRZIFIKATOR

  Mijo Sandro Luc

  FILMAR IZUMITELJ R. POLŽ

  Izumitelj Polž, ga kdo še pomni?
  Pač mladinski film neke dobe,
  Kazal ni lepote ne grdobe,
  stroški zanj bili so srednje skromni.

  Nam mladinskih filmov primanjkuje,
  novodobni Polž je zdaj potožil,
  filmarjem scenarij svoj predložil,
  film naj po njem se omejuje.

  Nič več filmov takih za odrasle,
  zgolj mladinski, infantilni skrajno,
  češ da se zasluži z njimi bajno,
  ker na njih bi se pijavke pasle.

  Zmanjkalo ker Polžu je navdiha,
  bi madžarske filme tokrat snemal,
  za vojaške scene se zavzemal,
  tisto pač, od koder veter piha.

  Veliki diktator bo mladinski
  film iz produkcije sodobne
  in figure v njem nadvse hudobne
  v celici plesale bodo plinski.

  Cilj pod A je vzbujati pozornost,
  s filmom škandaloznim za mladino
  podvojiš za kino si vstopnino,
  cilj pod B je nulta odgovornost.

  Pod cilj C zaslužek kajpak spada,
  cilji so od Č do P vsi jasni,
  filmi naj mladinski bodo glasni,
  da se tresla bo sosednja vlada.

  Kaj potem če prazne so dvorane,
  če mladinski film je sramoten,
  cilj R Polžov čisto je drugoten,
  da mladinski režiser ostane.

  Maje se mu stolček namreč vidno,
  producentom ni več za mladino,
  film, pravijo, gre v zgodovino,
  Polža spravijo na stran perfidno.

  Izumitelj Polž, se kdo ga spomni?
  Preden drugo, tretje leto mine,
  bo izpadel še iz zgodovine,
  kajti cilji so bili preskromni.

 • Mate

  SDS, Slovenijo bi prodali, vas je briga za ozemljsko celovitost, branite pa vse krvoločne sosede! Ujkotam bi prodali piranski zaliv, italjanom primorsko madžaram prlekijo, avstrijcam pa vse ostalo, potem bi pa lapali kako ste branili slovenijo pred levičarsko nesnago! Sram vas je lahko SDS in nova 24 da se še glede nacionalnih vprašanj ne znate postaviti na stran Slovencev ne glede na njihovo politično usmerjenost. Ta vaša stalna maščevalna drža vas bo pokopala!

  • šmentanamuha

   Kdo je s prisluhi uničil arbitražo? Kdo uvaža šeriatarje v Slovenijo in se bori za njihove pravice? Kdo je prodal Slovenijo v Marakešu?

   • Mate

    Ti si paranojik! Če pride do vojne si ti prvi ki bo slovenijo izdal agresorju! To da migrante spuščajo v Evropo brez temeljitega pregleda je porazno, ampak ni pa to razlog da se na račun tega Evropa deli, oz še huje, da se notranja politika držav deli. Glede migrantske politike bi se morala slovenija zediniti v samem jedru. Madžarska ima malo neobičajno politiko za razvito Evropo, ima sanje o veliki madžarski. Njeni apetiti so tudi po slovenskem ozemlju! Orban svojo ideologijo kaže javno Evropi, od tu tudi take karikature, pa saj ni mladina edina velikega diktatorja upodobila tako. Madžari upajo sikat nam ker mislijo da bomo poslušni in umaknili ta članek. Upam da bojo obdržali to začetno držo! Ker če se pa kaj ne smemo, se ne smemo pustit ustrahovat enim mađarom. Glede vsega se politika ne more strinjati in prav je tako da ma vsak svoje mnenje, ampak glede klučnih vprašanj za varnost države pa bi se morali strinjate v dobro domovine. Tu vklučujem oba politična pola.

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM !
  KER TOLIKO VPRAŠANJ – OSTAJA NEODGOVORJENIH ”
  Naj
  me kdo dopolni !
  KAKO SE POGOVARJAJO V T.I. POMLADNIH STRANKAH – NE VEM
  V NEKI NAŠI HA, HA
  NEOMARXISTIČNI “STRANKI” SE PA BAJE – POGOVARJAJO – PRIBLIŽNO TAKOLE:
  KOT MI JE
  ZELO UMETNIŠKO ZAPELA PTIČICA – IZ MOJE FANTAZIJE.

  ŠALA
  UMETNIŠKA
  ŠALA

  Vsaka podobnost z realno z ljudmi iz “LEVICE” in s stranko “LEVICA” je naključna : ta šala je umetniška, imena so prispodobe=metafore, ne realne osebe ali stranke.

  URA RESNICE – “LEVICE”

  Prvi
  – FDV dr. iz “LEVICE” – T A R N A : “Zdaj me v MB več ne “tepe” SDS – zdaj v MB kar neke šipe razbijajo podjetniku županu – upam, da ne bomo krivi mi iz “LEVICE”, ki smo znani, da smo – “proti prenizkemu obdavčevanju kapitalistov”,
  Drugi
  – FDV DR. vnemarno reče:” ah kaj, v MB je dosti ljubiteljev alkohola, ki za eno flašo ali kak EVRO – razbijejo šipo – po naročilu. Na OBALI razbijanja šip ni. Vsi se bojijo samih “kapitalistov” ali pa “naših” institucij prava”. Meni ni uspelo postati “samostojen programski kapitalist”- raje bom sprivatiziral en delček države ali pa – kar – tole “mojo, našo, vašo” stranko LEVICA. A imate kaj proti. Upam, da ne boste “državljanske vojne proti meni” organizirali – kot jo skušajo organizirati – proti meni ljubemu MANDURU”?”
  – “pravoverni” AHIM iz LEVICE reče:”dohtar, le glej, da ne boš ti moj Trocki, “car” “LEVICE” sem jaz.
  Se razume.NE SEKTAŠI:Trenutno filmsko uprizarjam CHE GUEVARO. ne vem še, kako bo ratalo”,

  – miroljubni, bonvivanski AKUL reče: ” oh AHIM – pazi, da tebe CHE GUEVARO – ne bojo tudi kakšni
  RANGERJI fental, kot so tistega ta pravega CHE GUEVARO. Ah, tovariši, ne prepirajmo se – bodimo
  prijatelji in tpvariši. Gremo raje – na kakšno – SLASTNO TEKOČINO”.
  – AKUL še reče: ” bomo ob npr. PIVU pogruntali, kakšne šanse ima kaj naša
  – tovarišica VIOLETA – za biti
  izvoljena v – EU PARLAMENT.!
  – AHIM reče: meni se zdi – da ima bolj slabe ŠANSE ZA BITI IZVOLJENA V EU PARLAMENT.
  Na FACEBOOKU ji že očitajo, da je pozabljiva – da je pozabila, da je govorila “POSLANCE NA
  MINIMALCE”. Jaz se ne spomnim kaj je kdaj ona govorila. Spomnim se samo, da je govorila
  – “DA SE JE BORILA PROTI OKUPATORJU”
  Danes jo ni. Verjetno v Beli krajini – štiha gredice na vrtu”

  – AKUL reče: ” dobro, bomo to dorekli ob požirku kake slastne pijače” “Vamonos=gremo”!

  – DR. LGBT zakon reče:” paziti moramo , da LMŠ ne bo sforsirall, kak zakon, da moram biti
  stranke finančno odgovorne ZA NAŠE PREDLOGE. Jaz nimam toliko denarja, da bi plačal
  3,4 MILIONE EVROV, KOLIKOR JE BIL STROŠEK LGBT REFERENDUMA, KI SMO GA ZGUBILI.
  ITD.
  ITD. Ostanka debate v LEVICI, mi moja domišljija ni posredovala. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  UMETNIŠKE ŠALE
  P.S.
  KAJ SO PILI V ZGORNJI – ŠALI – NE VEM. KER PA JE EX ZL=LEVICA – LUKA MESEC – POSLANEC IN JAVNA OSEBA
  PONAVLJAM SPODNJE REALNO,
  NIČ ŠALJVO MOJE OSEBNO VIDENJE L. MESCA OB NJEGOVEM PITJU PIVA.
  NI ŠALA
  Dajte
  tisti,
  ki bolje poznate tega “FAKE LEVICA” Luko MESCA
  raje nam verodostojno napišite
  KOLIKO
  – P I V A – RES SPIJE V SVOJEM ŽIVLJENJU – TA ” LEVICA” Luka MESEC?!
  Jaz
  sem na moje lastne oči videl tega Luko MESCA v lokalu PELIKAN pod METALKO v centru LJ,
  KO
  JE BREZ VSAKE TEŽAVE – SPIL KAR T R I V E L I K E – VRČKE P I V A !
  Enega za drugim.
  Koliko piva v njega življenju – RES SPIJE – ta Luka MESEC ?
  Ali on toliko piva spije vsak dan?
  TRI VELIKA PIVA ENO ZA DRUGIM
  to se meni,
  ki nič ne pijem – zdi – precej. Kaj pa vi mislite? L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • šmentanamuha

  Glede na izjave predsednika vlade Marjana Šarca lahko ugotovimo, da živimo v avtoritarni državi, kjer premije javno pozove, katere časopise je potrebno ukiniti ali sankcionirati z neobjavo oglasov in katere ljudi je potrebno sodno preganjati (Šiško) …. in volja (ukaz) Serpentinška se je uresničila dobesedno. In pol bi eni še o demokraciji …

  …seveda pa je vsem jasno tudi, da je Šarplaninšek izrekel fatvo nad Demokracijo in Šiškotom po Kučanovem befelu (To je treba dodati, da se Šarec ne bo počutil preveč vsemogočnega).

 • učko

  Lepo vas prosim, Nova24, ne se smešiti pred celim svetom. Če ima Mladina enega dobrega karikaturista, ki vam nastavi ogledalo, sicer z malenkost popačeno in osmešeno vašo podobo, še ne pomeni, da je s tem kaj narobe. Prej vaše metode spominjajo na neke totalitarne čase !

  • šmentanamuha

   No no …

 • Nata

  + + + + +Sijajen članek.
  Naslov, ki pove vse ! Pri nas sicer oni Lutkar govoriči o resnici, a je za to njegovo resnico mogoč samo en izraz. . . DVOLIČNOST !

 • milanček

  zavedni Slovenci-ke zapomnite si nekaj, v naši domovini NE bo prej miru,
  urejene pravne države, sprave, dokler ne pocrkajo, ponavljam , pocrkajo
  kućan, zemljarič, kocjančić, janković, cel kup skorumpiranih sodnikov
  in politikov iz leve strani! torej kućan, čim prej crkni zraven pa še tvoj F21!

 • Janez Kepic-Kern

  VSEKAKOR JE OK STRANKA – SDS
  DOSLEJ
  NAREDILA – DALEČ – NAJVEČ, RES POZITIVNEGA.
  KAKORKOLI !
  VSEENO NA VSA TEKOČA DOGAJANJA Z “DOMOM”
  JE
  ZAENKRAT “SDS” STRANKA Z NAJVEČ DOSEDANJEGA VLOŽKA
  V DOBRO SLOVENIJE IN NAS SLOVENCEV.
  EDINA JE
  TUDI ZMOŽNA
  V
  PRAKSI POSODOBLJENO OBNOVIT – KREPOSTNE IN
  GOSPODARSKO SPOSOBNE

  “ORLE” DR. J. E. KREKA, 1908-1940, KI SO GRADILI DOMOVE,
  INFRASTRUKTURO, TUDI PLEČNIKOV STADION VLJ.
  NOBENA SEDANJA STRANKA V NAŠI R. SLOVENIJI – NITI DO KOLEN – NE SEŽE
  DOBRO, POZITIVNO, MNOŽIĆNO
  ORGANIZIRANI – ZVEZI DRUŠTEV”ORLI”,
  ki je bila polt opora
  in volilna baza PREDVOJNE – LJUDSKE STRANKE. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  IZ MOJE “SLOVENIANE”
  “ORLI” DR. J. E. KREKA, 1908-1940
  OD POMLADNIH STRANK BO USPELA TISTA STRANKA,
  KI BO RAZKRILA
  MANIPULLACIJE OKROG
  IDENTITETE, OSEBE IN STARŠEV T.I. MARŠALA J. B.TITA
  http://www.hrsvijet.net/ind
  IN
  KI BO POSODOBLJENOOBNOVILA
  KREPOSTNE, GOSPODARSKO SPOSOBNE
  “ORLE” DR. J. E. KREKA
  https://sloveniana.si/wp-co

 • Janez Kepic-Kern

  VSEKAKOR MORAM PONOVITI
  KAKO SE POGOVARJAJO V T.I. POMLADNIH STRANKAH – NE VEM
  V NEKI NAŠI HA, HA
  NEOMARXISTIČNI “STRANKI” SE PA BAJE – POGOVARJAJO – PRIBLIŽNO TAKOLE:
  KOT MI JE
  ZELO UMETNIŠKO ZAPELA PTIČICA – IZ MOJE FANTAZIJE.

  ŠALA
  UMETNIŠKA
  ŠALA

  Vsaka podobnost z realno z ljudmi iz “LEVICE” in s stranko “LEVICA” je naključna : ta šala je umetniška, imena so prispodobe=metafore, ne realne osebe ali stranke.

  URA RESNICE – “LEVICE”

  Prvi
  – FDV dr. iz “LEVICE” – T A R N A : “Zdaj me v MB več ne “tepe” SDS – zdaj v MB kar neke šipe razbijajo podjetniku županu – upam, da ne bomo krivi mi iz “LEVICE”, ki smo znani, da smo – “proti prenizkemu obdavčevanju kapitalistov”,
  Drugi
  – FDV DR. vnemarno reče:” ah kaj, v MB je dosti ljubiteljev alkohola, ki za eno flašo ali kak EVRO – razbijejo šipo – po naročilu. Na OBALI razbijanja šip ni. Vsi se bojijo samih “kapitalistov” ali pa “naših” institucij prava”. Meni ni uspelo postati “samostojen programski kapitalist”- raje bom sprivatiziral en delček države ali pa – kar – tole “mojo, našo, vašo” stranko LEVICA. A imate kaj proti. Upam, da ne boste “državljanske vojne proti meni” organizirali – kot jo skušajo organizirati – proti meni ljubemu MANDURU”?”
  – “pravoverni” AHIM iz LEVICE reče:”dohtar, le glej, da ne boš ti moj Trocki, “car” “LEVICE” sem jaz.
  Se razume.NE SEKTAŠI:Trenutno filmsko uprizarjam CHE GUEVARO. ne vem še, kako bo ratalo”,

  – miroljubni, bonvivanski AKUL reče: ” oh AHIM – pazi, da tebe CHE GUEVARO – ne bojo tudi kakšni
  RANGERJI fental, kot so tistega ta pravega CHE GUEVARO. Ah, tovariši, ne prepirajmo se – bodimo
  prijatelji in tpvariši. Gremo raje – na kakšno – SLASTNO TEKOČINO”.
  – AKUL še reče: ” bomo ob npr. PIVU pogruntali, kakšne šanse ima kaj naša
  – tovarišica VIOLETA – za biti
  izvoljena v – EU PARLAMENT.!
  – AHIM reče: meni se zdi – da ima bolj slabe ŠANSE ZA BITI IZVOLJENA V EU PARLAMENT.
  Na FACEBOOKU ji že očitajo, da je pozabljiva – da je pozabila, da je govorila “POSLANCE NA
  MINIMALCE”. Jaz se ne spomnim kaj je kdaj ona govorila. Spomnim se samo, da je govorila
  – “DA SE JE BORILA PROTI OKUPATORJU”
  Danes jo ni. Verjetno v Beli krajini – štiha gredice na vrtu”

  – AKUL reče: ” dobro, bomo to dorekli ob požirku kake slastne pijače” “Vamonos=gremo”!

  – DR. LGBT zakon reče:” paziti moramo , da LMŠ ne bo sforsirall, kak zakon, da moram biti
  stranke finančno odgovorne ZA NAŠE PREDLOGE. Jaz nimam toliko denarja, da bi plačal
  3,4 MILIONE EVROV, KOLIKOR JE BIL STROŠEK LGBT REFERENDUMA, KI SMO GA ZGUBILI.
  ITD.
  ITD. Ostanka debate v LEVICI, mi moja domišljija ni posredovala. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  UMETNIŠKE ŠALE
  P.S.
  KAJ SO PILI V ZGORNJI – ŠALI – NE VEM. KER PA JE EX ZL=LEVICA – LUKA MESEC – POSLANEC IN JAVNA OSEBA
  PONAVLJAM SPODNJE REALNO,
  NIČ ŠALJVO MOJE OSEBNO VIDENJE L. MESCA OB NJEGOVEM PITJU PIVA.
  NI ŠALA
  Dajte
  tisti,
  ki bolje poznate tega “FAKE LEVICA” Luko MESCA
  raje nam verodostojno napišite
  KOLIKO
  – P I V A – RES SPIJE V SVOJEM ŽIVLJENJU – TA ” LEVICA” Luka MESEC?!
  Jaz
  sem na moje lastne oči videl tega Luko MESCA v lokalu PELIKAN pod METALKO v centru LJ,
  KO
  JE BREZ VSAKE TEŽAVE – SPIL KAR T R I V E L I K E – VRČKE P I V A !
  Enega za drugim.
  Koliko piva v njega življenju – RES SPIJE – ta Luka MESEC ?
  Ali on toliko piva spije vsak dan?
  TRI VELIKA PIVA ENO ZA DRUGIM
  to se meni,
  ki nič ne pijem – zdi – precej. Kaj pa vi mislite? L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • Nej vsi vedo

  S tem se strinjam:

  Po Repovževem mnenju namreč Italijani, Hrvati in Madžari samo čakajo, kdaj si bodo lahko prilastili kos slovenskega ozemlja.

  • milanček

   komunajzarski lažnivi gnoj je vseskozi našel sovražnika v tujini in tako pobijal svoje ljudstvo!

 • Princ Divjak

  orbanovi plačanci ste preneumni da bi videli razliko

  • šmentanamuha

   Vsa ubornost tvojih možganov se vidi v tvojih enostavčnih komentarjih. Sej si ne moreš pomagati, vem.

   • Princ Divjak

    še to je pretežko za tebe

  • milanček

   kreten, pač te moram tako nasloviti, a ti ne kapiraš kaj se dogaja s Slovenskim narodom, jugo mafija ima že praktično popolno oblast v naši Sloveniji, državljan-ka Slovenije že nima več pravice se oglašat v naši ustavi, idioti na levici , kućanov forum21, pa tudi nekateri na desnici, da o gnoju jelinčić sploh ne govorim, pa za drobtinice ližejo razkorak tej mafiji! čas je, da zavedni Slovenci naredimo konec tej mafijski svinjariji, ki obvladuje našo Slovenijo!

  • samotoje

   Orbanovi napišeš z veliko začetnico. Ne zato, ker gre za Orbana (ali pa tudi zato), ampak gre za prvo besedo v stavku in še za priimek. Za preneumni je vejica (2. ali 3. razred osnovne šole), na koncu stavka pa je nedvomno pika. In kaj si potem hotel povedati?

 • Cucurbita Pepo

  Nova 24 je fake news medij stranke SDS.

  • učko

   Nič nouga nis povedau !

  • xtc

   Težko je ,ker je ta “Fake News” vse bolj popularen in bran to vas levake spravlja v obup-nihče noče več nasedati vaši “resnici”.

  • šmentanamuha

   Žal dogajanje tega ne potrjuje.

  • milanček

   tvoja mati je širila celo življenje fake news, da si ti normalen!

  • wert

   Kako pa si to ugotovil ?

 • xtc

  Komunisti s Kučanom na čelupojmujejo ,demoracijo in svobodo nekako takole,vsi ,ki so za nas imajo pravice vključno z levo pravico do govora ostali so fašisti in nimajo nobenih pravic in sodijo v šahte,rove,grabne,brezna ipd “demokratične” atribuste kounizma in socializma.
  Glede repovževih blodenj pa tole;Ko bodo oni z vrhovnim poveljnikom komunistične sprege SLO “Mini” Titekom zbankrotirali SLO kot je Tito-in njegovi pomočniki SFRJ bodozemljevidi še kako aktualni ,saj se ve kam bo kdo pripadel ,ko bo Kučanova druščina uničila SLo,kot je Titova SFRJ.
  Primorje z ljubljano k Italiji, del Gorenjske in Štajerska do Save k Avstriji(ta zemljevid še danes lahko visite v velikih Avstrijskih firmah na zidu) in Prekmurje k madžarski,tako bo tudi konec SLO levaštva.

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM MOJ,
  MISLIM DA POSREČEN ZAPIS.

  KAKO SE POGOVARJAJO V T.I. POMLADNIH STRANKAH – NE VEM
  V NEKI NAŠI HA, HA
  NEOMARXISTIČNI “STRANKI” SE PA BAJE – POGOVARJAJO – PRIBLIŽNO TAKOLE:
  KOT MI JE
  ZELO UMETNIŠKO ZAPELA PTIČICA – IZ MOJE FANTAZIJE.

  ŠALA
  UMETNIŠKA
  ŠALA

  Vsaka podobnost z realno z ljudmi iz “LEVICE” in s stranko “LEVICA” je naključna : ta šala je umetniška, imena so prispodobe=metafore, ne realne osebe ali stranke.

  URA RESNICE – “LEVICE”

  Prvi
  – FDV dr. iz “LEVICE” – T A R N A : “Zdaj me v MB več ne “tepe” SDS – zdaj v MB kar neke šipe razbijajo podjetniku županu – upam, da ne bomo krivi mi iz “LEVICE”, ki smo znani, da smo – “proti prenizkemu obdavčevanju kapitalistov”,
  Drugi
  – FDV DR. vnemarno reče:” ah kaj, v MB je dosti ljubiteljev alkohola, ki za eno flašo ali kak EVRO – razbijejo šipo – po naročilu. Na OBALI razbijanja šip ni. Vsi se bojijo samih “kapitalistov” ali pa “naših” institucij prava”. Meni ni uspelo postati “samostojen programski kapitalist”- raje bom sprivatiziral en delček države ali pa – kar – tole “mojo, našo, vašo” stranko LEVICA. A imate kaj proti. Upam, da ne boste “državljanske vojne proti meni” organizirali – kot jo skušajo organizirati – proti meni ljubemu MANDURU”?”
  – “pravoverni” AHIM iz LEVICE reče:”dohtar, le glej, da ne boš ti moj Trocki, “car” “LEVICE” sem jaz.
  Se razume.NE SEKTAŠI:Trenutno filmsko uprizarjam CHE GUEVARO. ne vem še, kako bo ratalo”,

  – miroljubni, bonvivanski AKUL reče: ” oh AHIM – pazi, da tebe CHE GUEVARO – ne bojo tudi kakšni
  RANGERJI fental, kot so tistega ta pravega CHE GUEVARO. Ah, tovariši, ne prepirajmo se – bodimo
  prijatelji in tpvariši. Gremo raje – na kakšno – SLASTNO TEKOČINO”.
  – AKUL še reče: ” bomo ob npr. PIVU pogruntali, kakšne šanse ima kaj naša
  – tovarišica VIOLETA – za biti
  izvoljena v – EU PARLAMENT.!
  – AHIM reče: meni se zdi – da ima bolj slabe ŠANSE ZA BITI IZVOLJENA V EU PARLAMENT.
  Na FACEBOOKU ji že očitajo, da je pozabljiva – da je pozabila, da je govorila “POSLANCE NA
  MINIMALCE”. Jaz se ne spomnim kaj je kdaj ona govorila. Spomnim se samo, da je govorila
  – “DA SE JE BORILA PROTI OKUPATORJU”
  Danes jo ni. Verjetno v Beli krajini – štiha gredice na vrtu”

  – AKUL reče: ” dobro, bomo to dorekli ob požirku kake slastne pijače” “Vamonos=gremo”!

  – DR. LGBT zakon reče:” paziti moramo , da LMŠ ne bo sforsirall, kak zakon, da moram biti
  stranke finančno odgovorne ZA NAŠE PREDLOGE. Jaz nimam toliko denarja, da bi plačal
  3,4 MILIONE EVROV, KOLIKOR JE BIL STROŠEK LGBT REFERENDUMA, KI SMO GA ZGUBILI.
  ITD.
  ITD. Ostanka debate v LEVICI, mi moja domišljija ni posredovala. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  UMETNIŠKE ŠALE
  P.S.
  KAJ SO PILI V ZGORNJI – ŠALI – NE VEM. KER PA JE EX ZL=LEVICA – LUKA MESEC – POSLANEC IN JAVNA OSEBA
  PONAVLJAM SPODNJE REALNO,
  NIČ ŠALJVO MOJE OSEBNO VIDENJE L. MESCA OB NJEGOVEM PITJU PIVA.
  NI ŠALA
  Dajte
  tisti,
  ki bolje poznate tega “FAKE LEVICA” Luko MESCA
  raje nam verodostojno napišite
  KOLIKO
  – P I V A – RES SPIJE V SVOJEM ŽIVLJENJU – TA ” LEVICA” Luka MESEC?!
  Jaz
  sem na moje lastne oči videl tega Luko MESCA v lokalu PELIKAN pod METALKO v centru LJ,
  KO
  JE BREZ VSAKE TEŽAVE – SPIL KAR T R I V E L I K E – VRČKE P I V A !
  Enega za drugim.
  Koliko piva v njega življenju – RES SPIJE – ta Luka MESEC ?
  Ali on toliko piva spije vsak dan?
  TRI VELIKA PIVA ENO ZA DRUGIM
  to se meni,
  ki nič ne pijem – zdi – precej. Kaj pa vi mislite? L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • Janša Heroj

  Pisanu na Novi24 pa še naprej veselo grgrajo Orbano spermo.

 • Janez Kepic-Kern

  TAKO BO, UPAJMO,

  NA EU VOLITVAH.
  PONAVLJAM.
  ŠALA,
  KI NITI
  NI ŠALA

  GLEDE – tistih – volitev v EU – PARLAMENT !
  bo pa takole:!
  NE BODO IZVOLJENE
  POKOMUNISTIČNE – POLITIČNO – NEPRIVLAČNE – KANDIDATKE – ŽENSKE

  1. “SD” – TANJA F. – NE BO IZVOLJENA:
  zdr. težave, nezanimiv, nastop,nam Slovencem morda celo škodljiva?
  iz – SD” – STRANKA “PONOSNIH NASLEDNIKOV KOMUNISTOV , KI SO STORILI – ZLOĆIN”
  ( prost citat besed SD poslanca – Koprivca, v PARLAMENTU R:S).

  2. “LMŠ” – I. JOVEVA – NE BO IZVOLJENA:
  kako naj neka MAKEDONKA ZASTOPA NAS SLOVENCE.
  LMŠ – je brezperspektivna stranka, lista, ki bo kmalu razpadla, kot SMC.

  3. “LEVICA” VIOLETA T., – NE BO IZVOLJENA:
  gospa oz. tovarišica V.T. je sama o sebi ma TV rekla, da je iztrošena igralka, v Parlamentu je pa
  trdila, da “mi smo se borilli 1941-1945,” rojena pa je 1963.
  “LEVICA” stranka je baje “neomarxistična”, če kdo ve kaj to pomeni, razen tega, da podobno
  kot K. MARX “NIMAJO POJMA OZ: SE POŽVIŽGAJO NA EKONOMIJO” – naj kar pove.

  Tako se meni osebno vidi:

  – IZVOLJENI BOSTA – ODLIČNI GOSPE – iz SDS
  – ROMANA TOMC IN PATRICIJA ŠULIN,, ki sta doslej lepo predstavljali nas SLOVENCE v EU.
  Nikakor
  pa –
  NE BODO IZVOLJENI

  – LJ. NOVAK, KI MED VEČINO NAS KC VERNIKOV – NI PRILJUBLJENA

  – I. ŠOLTES – ŽE ZATO, KER “IZRABLJA”
  NAS UPOKOJENCE, KI GA NE PODPIRAMO
  OZ. NE
  MARAMO KARLA E. IN NJEGOVEGA – DeSUSA.
  Moj
  osebni občutek, ki me redko vara. ex OK knjižničar L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE,
  KI NITI NI ŠALA