Dvoličnost nacionalne televizije: Kako nameravajo razkrinkati drugi tir, če pa lovke sežejo vse do njih, Dnevnika, Dela, Mladine in Pop tv-ja?!

Foto: politikis.si

TV Slovenija pompozno oglašuje posebno oddajo, v kateri obljubljajo, da bodo prišli do dna zadevi z drugim tirom, kdo stoji v ozadju in razkrili še marsikatere doslej javnosti neznane informacije. Vendar pa se opravičeno sprašujemo, če je sploh možno verjeti njihovim napovedim, vsaj glede na povezave, ki vodijo vse do urednice dnevno-informativnega programa na TV Slovenija Mojce Pašek Šetinc in novinarke Lidije Hren, pa vse do Pop TV, Dela, Mladine in družbe Dnevnik.

Poročali smo že, da je med osebami, ki bodo očitno mastno zaslužile s projektom drugega tira, tudi znani lobist Mile Šetinc, ki je na drugi tir po poročanju Požareporta presedlal z razvpitega projekta Teš 6, kjer je delal za odstavljenega direktorja velenjske komunale Uroša Rotnika, nazadnje pa pri Gorazdu Skubinu, ki je prav tako klavrno končal kot odstavljeni predsednik uprave Holdinga Slovenske elektrarne. Šetinc naj bi z drugim tirom zaslužil kot svetovalec pri Luki Koper, ki po navedbah omenjenega vira “vsebinsko, moralno in bržkone tudi finančno” podpira famozni svet za civilni nadzor (projekta drugega tira), ki sta ga pod okrilje vzela Milan Kučan in njegov Forum 21.

Novinarki TV Slovenija vprašanja sestavil kar njen mož Mile Šetinc
Zdaj pa so se na nacionalni televiziji odločili, da bodo oddajo Tarča posvetili prav drugemu tiru in razkrivanju doslej javno še prikritih povezav. Vendar pa se ob tem opravičeno sprašujemo, ali so na nacionalni televiziji to oddajo sposobni speljati korektno in s pravimi gosti, saj se je že večkrat izkazalo, da uslužbenke javne hiše slepo sledijo stricem iz ozadja, predvsem tistim, ki jim grejejo posteljo. Demokracija je tako recimo že leta 2011 razkrila, kako so Šetinčevi rušili Janeza Janšo, in sicer je novinarki s TV Slovenija Mojci Pašek Šetinc, sicer pa ženi 20 let starejšega Mileta Šetinca, vprašanja, ki jih je poslala na SDS, pripravil nihče drug kot prav Mile Šetinc, nekdanji poslanec LDS. Morda ni naključje, da sta v tistem času oblast na nacionalni televiziji prevzela Janez Lombergar in Ksenija Horvat Petrovčič. Šetinc je namreč v tistem času skušal odvrniti pozornost od Zorana Jankovića in njegovih laži glede lastništva nepremičnin v Grosupljem in pod Golovcem v Ljubljani, kar je storil tako, da je pripravil protiudarec glede lastništva nepremičnin Janeza Janše, in sicer na način, da je pripravil nekaj točk oziroma navodil, k temu pa dodal še vprašanja, ki so jih Janezu Janši poslali iz Dnevnika, Žurnala in TV Slovenija – v imenu nacionalne televizije pa jih je poslala prav Mojca Pašek Šetinc. Šetinc je sicer nato priznal, da je poslal samo SMS-sporočilo dvema novinarjema, ki ju osebno pozna, kaj bi on, če bi lahko, vprašal Janšo. V elektronskem sporočilu, ki so ga prejeli v SDS, pa je bilo dodano tudi elektronsko sporočilo iz naslova Mileta Šetinca, ki ga je ta z vprašanji vred poslal enemu od novinarjev. S tem je razkrinkal tako svojo ženo, nacionalno televizijo kot navsezadnje tudi sebe.

Slednje samo po sebi seveda ne bi imelo nobenega pomena, o katerem bi bilo treba pisati, če se ne bi v tistem predvolilnem času leta 2011 izkazalo, da Mile Šetinc kot lobist za tranzicijsko levico vpliva tudi na ženino delo v nacionalni televizijski hiši. Pred tem je kot novinarkin informator, ki niti ne skriva, da ji stranke slovenske pomladi niso blizu, veljal Milan Martin Cvikl, nekdanji poslanec LDS in nato prestopnik v SD, razkriva Demokracija.

Sicer pa je dovolj zgovoren o delu Mojce Pašek Šetinc ta nekajminutni posnetek, ki razkriva, da je neobjektivna novinarka in zagrizena nasprotnica desnice:

Šetinčev lobi obvladuje medije že desetletja
Šetinčevi sicer že dolga leta obvladujejo medije. Če Mile Šetinc deluje kot medijski stric iz ozadja in s pritiski na svojo ženo (ali pa se mu ta zaradi želje po “novinarskih dosežkih” podreja kar sama), pa to javno počne njegov brat Zlatko Šetinc, ki je vidna osebnost družbe Dnevnik, do nedavnega je bil celo odgovorni urednik Nedeljskega dnevnika, pa tudi sicer rotira med uredniškimi mesti edicij, ki jih izdaja družba Dnevnik. Prav tako je bil ves čas z mediji in politiko prepreden njun oče Franc Šetinc, sicer znani komunistični funkcionar, pred tem pa novinar in odgovorni urednik Dela. Nato se je podal v profesionalne politične vode, kjer je bil eden vodilnih v Centralnem komiteju Zveze komunistov Slovenije ter predsednik Republiškega komiteja Socialistične zveze delovnega ljudstva. Bil je tudi glavni urednik glasila Komunist.

Po podatkih Demokracije Mile Šetinc intenzivno sodeluje z enim od največjih slovenskih tajkunov Igorjem Lahom, ki je znan po tem, da je obogatel s certifikati, velik vpliv iz ozadja na Šetinca pa naj bi imel tudi Franci Zavrl, sicer partner Anuške Delić, novinarke Dela, ki je selektivno objavljala Panamske dokumente.

Njegova mladostniška ljubezen je Lidija Hren s TV Slovenija
Z Miletom Šetincem pa ni povezana le Mojca Pašek Šetinc, temveč tudi njena starejša novinarska kolegica Lidija Hren, ki prav tako deluje v javni hiši. Hrenova, ki je na TV Slovenija novinarka in vodja EkstraVisorja – projekta podatkovno-preiskovalne skupine Televizije Slovenija, je namreč mladostniška ljubezen Mileta Šetinca. In prav ekipo EkstraVisorja v teve oglasu reklamirajo, da bo tista, ki bo zadev z drugim tirom prišla do dna.

Ne le Jože P. Damijan poročna priča Kosu, tudi Kos poročna priča Damijanovi ženi!
Kot smo pisali že včeraj, pa lovke članov sveta za civilni nadzor drugega tira sežejo vse do komercialne televizije Pop TV. V svetu za civilni nadzor drugega tira je namreč tudi Jože P. Damijan, ki sicer deluje kot profesor na ekonomski fakulteti v Ljubljani, hvalospeve pa ‘piše’ ekonomskemu odvetniku tajkunov Foruma 21 Jožetu Mencingerju, ki je sicer prav tako član sveta za civilni nadzor drugega tira. Vendar pa pri drugem tiru ne sodeluje le civilno, temveč poskuša prodajati tudi svoje plačljive svetovalne storitve. Jože P. Damijan je bil sicer poročna priča Draga Kosa, ko se je ta poročil z odgovorno urednico informativnega programa na Pop TV Tjašo Slokar, Drago Kos pa je bil tudi poročna priča Damijanovi ženi, ko se je ta poročil na otoku Vis – Kos je naokrog skakal kar v natikačih. Damijanova poročna priča pa je bil kar eden najbolj zagretih nasprotnikov Janše Vojko Flegar, takratni urednik na levičarskem Dnevniku, danes pa na tem istem Dnevniku le še kolumnist.

Pa še slike s poroke Jožeta P. Damijana, kjer se jasno vidi, da je bil Kos priča Damijanovi ženi:

Foto: politikis.si

 

Foto: politikis.si

Foto: politikis.si

Povezave vodijo tudi do Mladine
V svetu za civilni nadzor drugega tira pa je tudi Stanko Štrajn, ki je bil 15 let ‘glavni pravnik’ za Družbi za avtoceste RS (Dars), kjer je očitno užival visoko zaupanje, saj naj bi bil po poročanju Požarja “glavni avtor vseh pogodb in aneksov, ki jih je Dars podpisoval z gradbenimi izvajalci, torej tistih pogodb in tistih aneksov, zaradi katerim smo nekajkrat preplačali avtoceste”. Že takoj naslednji dan po prenehanju zaposlitve na Darsu pa se je Štrajn zaposlil pri Darsovem podizvajalcu SCT. Štrajn je sicer brat medijsko bolj razvpitega Darka Štrajna, enega od mnenjskih voditeljev propadle stranke LDS in dolgoletnega predsednika državno financirane Liberalne akademije. Vendar v tej bratski povezavi spet pridemo do medijev – Darko je bil namreč skoraj deset let (1976–1986) urednik – novinar pri tedniku Mladina, kasneje pa so v tem istem levičarskem tedniku z veseljem objavili kakšen intervju z njim, največkrat v povezavi z Liberalno akademijo, ki se je leta 2015 preimenovala v društvo Alternativna akademija, in njihovim pozivom k rekonstrukcije vlade.

Po razkritju vseh teh medsebojnih povezav, ki vodijo do slovenskih mainstream medijev, se sprašujemo, kako nameravajo ti isti mediji uresničiti svojo napoved, da bodo aferi z drugim tirom prišli do dna. Če se ne bodo glavni igralci začeli medijsko “pobijati” med seboj, je obljuba mainstream medijev le prodajanje megle njihovim gledalcem oziroma bralcem, v ozadju pa bomo spet priča večmilijonski kraji.

Marjanca Scheicher

 • dež

  Članek je sicer OK, bi pa pričakoval, da je poleg Marjance kot avtor podpisan tudi Bojan Požar.

 • Anton

  jaz pa se neb Mojce prav nič branil, čeprav sem desničar

  sarkazem press

  • soc

   sanja svinja o koruzi

 • totex39

  Težko je v tej državi, ki je prepojena z samimi lažnivci in goljufi in kdo bo lahko še kaj dosegel, da ne bi bil oviran iz njihove strani.

 • Verbena

  Kaj naj rečem ?? …samo to , da imamo pri nas svojevrstne ljudi tako v politiki kot na določenih položajih , ker jim je v 25tih letih uspelo iz prelepe deželice narediti pravo bedo …žal to uspe samo redkim in v Sloveniji imamo res to srečo , da se lahko pohvalimo s takimi geniji !!! … uboge druge evropske države , kjer poznajo samo RED !!! in spoštovanje pravil .

  • radames

   Mojemu najstarejšemu sinu je pri 20 letih šel najbolj na jetra red v Švici. Kar ni se nehal norčevati iz tega reda. Danes, ko je (večvrstni) podjetnik in je zašel v posel, kjer odkriva žrtve komunističnega divjanja, je svoje (tudi levičarsko) mnenje povsem spremenil. Ta posel je za njega temeljita in huda šola. Pri takem delu izgine jugoindoktrinacija kot kafra.

 • althar

  Hehe, Hanzi TV in razkrivanje ozadja neke udbomafijske rabote? Morda 1. aprila.

  • karpelec

   Kaj pa če je njihovo odkrivanje rabote namenjeno x imenu, da se producira nova afera?

 • Borut Stari

  Članek me spominja na že popolnoma prežvečeno žvečilko v ustih, ki jo le še zavijemo v papirnat robček in odvtžemo v smeti. V tej sicer lepi deželi je dejstvo, da nori non stop zlorabljajo zmedene. Vedno isti mediji vedno ista imena vedno na isti preizkušeni način. In vedno dobijo volitve. In ljudstvo dobrih 70 let pleše na isto glazbo.V resnici se ta dežela zlorablja skoraj stoletje (od 1918).

  • Ruggedplant

   prežvečena žvečilka torej ni članek, ki to žvečilko izpostavlja, pač pa slovensko volilno telo, ki se pusti žvečiti.

   • Borut Stari

    Temu bi lahko rekli sadomazohizem brez odtenkov sive.

 • Demokrat

  Dvolicnost?Morebiti bipolarna motnja?

 • if

  RTV-ju sporočam, naj v načrtovano oddajo o drugem tiru vključijo izvajanja prof. dr. Jožeta Duhovnika.

 • Rožle

  Dvoličnost pri levakih je že dolgo znana …
  Lep primer so levi uporabniki tega portala …Komentirajo po vetru ..pa to

 • domovina mili dom

  Kamor koli sedeš, greš, piješ, gledaš, poslušaš, se zdraviš, te zob boli, ima duh po komunističnih prdcih.

 • radames

  V internem glasilu RTV, Kričaču, je obširen članek Borisa Berganta o problematiki financiranja javnih RTV. Podnaslovi iz članka: “Javni servis (RTV) kot branik demokracije”. Potem: “Ozadje groženj” (o grožnjah odpovedi ali ukinjanja plačevanja RTV.
  Dobro bi bilo, če bi se B. Bergant malo razgledal po hobotnici, ki obvladuje RTV. Naša RTV še zdaleč ni demokratična in so grožnje o ukinitvi plačevanja RTV naročnine povsem legitimne. Bergant mora končno že dojeti, da nismo normalna zahodnoevropska država, marveč mafijska postkomunistična, kjer “stale sile” obvladujejo vse pore našega življenja, predvsem pa javno RTV.
  Dokler je stanje v državi tako, bomo zahtevali ukinitev naročnine!!!!

  • Krtača17

   Če bi bilo tako kot ti pišeš, bi ti že zdavnaj za pete visel s kakega kandelabra. Z lastnimi besedami se potolčeš. Samo še to manjka da ta portal razglasiš za branik demokracije pa ti dam nagrado šaljivec leta.

 • Rožle
  • radames

   Tudi odgovorni za množične poboje, Mitja Ribičič, je bil

   “pravnomočno oproščen”. Kako potlej ne bo Janković!!!!
   Zdenke Kidrič – Marjete, voditeljice VOS, se pa sploh lotiti niso upali, čeprav je umrla šele 2008.
   Od vpletenih kriminalcev v 2. tir zagotovo ne bo nikoli nihče sedel, čeprav nam bodo pred nosom in pri belem dnevu pobasali težke milijone.

 • janez55

  Pa ja ne boste trdili, da to, kar objavljate na Novi 24TV, je pa neodvisno in raziskovalno novinarstvo! Prispevke vam piše SDS, ali pa jih prepisujete iz Požarreporta in Demokracije. Tako kot je tegale prepisala specialistka za zlate lulčke, migrante in po novem tudi medije Marjanca.

  • radames

   “neodvisno in raziskovalno novinarstvo!”

   Na sumu te imam, da se kaj preveč ne razumeš na te zadeve.
   Važno je, da se v arest pospravi tiste, ki nas najbolj plenijo. Zgodovina ve povedati, da so to tisti (in njihovi derivati ter potomci), ki so s temi rabotami začeli 1941.

  • rrrrr

   ,,prispevke vam piše SDS ali pa jih prepisujete, pa bla-bla-bla”, je sveto prepričan ne (več) prav mladi (55) Janez. Prispevke o prikritih zlorabah rdeče kamarile našega (in tvojega) davkoplačevalskega denarja lahko razkrije in objavi zaradi mene sam hudič ali pa sv Peter, bistvo je v RAZKRITJU in NE AVTORJU RAZKRITJA. Štekaš?
   Ampak Janez, Šetinčevi nategoni tudi tebe na debelo frajhajo, pa se tega niti ne zavedaš. Ampak, kako naj ti to razložim? Po M. Twainu ljudi laže nategneš kot pa jim razložiš, da so bili nategnjeni.

   • janez55

    Janši je sodišče že naložilo plačilo odškodnine, zdaj bo bo pa še Novi24TV. Začnite zbirat zamaške!

    • Kje ti pušča?

     • karpelec

      Pri 56 členku.

    • Rožle

     Šeytan zate vemo, da jih kar kradeš ne pa zbiraš …
     Sram te bodi .. !

  • gušto

   Ja, a ti bereš Požareport pa Demokracijo ? Pa ne ga no srat, sej te bodo še iz službe vrgl..
   Marjanca pa je fejst punca, veš. Ti si že mal star pa vsega ne opaziš, veš.

   • radames

    Neki podobnega so meni rekli sodelavci, ko so videli, da berem povsem frišno 57. številko Nove revije. Da me bodo zaprl, so rekl.

  • Tetka iz ozadja

   To bo verjetno zaradi tega ker nimajo zaposlenih novinarjev, ampak “kr neki”.

 • Ruggedplant

  Še enkrat bravo Nova! Razgalite jih “do nazga”!

 • David Lokatos

  Dajte sds-u in Janezu Jansi izgradnjo 2 tira.Zgrajen bo v 1 letu i n niti 1 Evro ne bo preplacan!

  • Prle

   Ha,ha, bob meseca.

  • Krtača17

   Ooohohohohoho eni so pa humoristi ahahahahaha

   • Imaš kakšne dokaze proti, ko se takole na široko režiš ?

    • rrrrr

     Krtača in Janez55 se najbolj na široko režita, ko jima njuni rdeči cigoti bakrene žlebove iz njunih bajt dol vlečejo

 • Johan

  Medijska banda

 • karpelec

  Smetana je izbrana; kaj , če bi iz nje naredili kar maslo za pasje piškotke?

 • Tetka iz ozadja

  A Nova 24 je pa zopet izvisela.

 • Krtača17

  Verjetno bi mu Mojca tudi kaj odgovorila. Mogoče kaj v tem smislu hehege:http://www.mojvideo.com/video-ljubi-me-ljubi-divja-zver/846a88db7705b1fd1a2c

 • soc

  Lepo je videti šefa kupleraja in delilca piškotkov po gorenačkovem receptu, ko se v mediju svojih uslužnikov in dobitnic Stojkotov napihuje in mršči-. To je lepa podoba desnega iznoriškega medijskega pujsišča, ploden teren za razne Tomaže Majerje in goniče letečih slonov. To je smetana za nasmetene piškotke iz abrankov

 • Drago

  Komunisti so bili za osamosvijitev pod silo razmir. Danes imamo demokracijo in živimo sorazmirno dobro, v primerjavi z bivšo državo, komunistično Jugoslavijo. So pa ljudje, ki o demokraciji nočejo nič slišati in se vedeje, kot da smo še vedno v propadlem komunizmu.

 • Hribouc

  Matrica banditizma vseh vrst in nivojev Kučanovega Udboslovenistana je tako zlizana in slina tako spopana skupaj, da je ne spravi narazen še tako hudo razredčilo ali čistilo za odtoke.
  Za tega križanca hobotnice, zmaja in rdečega hudiča bo potrebna naturbio turbo specialna kislina, ki razje in ožge za vedno, tako, da ne moreš na cesto, da bi se ne videlo in ne vohalo.
  Pa še svetilo se bo pri svetli Luni.

 • terezija

  Ko pa vprašam SDS zakaj ne izpelje referendum o ukinitvi prisilnega RTV prispevka, je pa vse tiho. Zakaj?

  • airways

   Zato, ker so najbrž proti temu…

 • Hun

  Janši se kolca ker ni na čelu medijev..

 • MEFISTO

  Včeraj sem dobil obvestilo, da me čaka na pošti priporočeno pismo službe za naročninska razmerja RTV SLO.

  To bo še hec, ker jim bom moral priznati, da sploh ne gledam njihovih programskih zmazkov in ko mi bodo morali dokazati, zakaj bi bilo vredno zaradi njihove televizije nabaviti televozor.

 • rebula7

  24Nova Hvala za clanek resnice.Tako nazalost perejo ljudem glave ze 27 let.Vse Dobro vsem na 24 Nova .Hvala za Resnico Koncno prvi medij v Sloveniji ki ne pise bedarij ampak Resnico.Hvala vam

 • rebula7

  POP TV RTV A KANAL KAR KUCAN RECE TO ONI PISEJO SAME BEDARIJE NAZALOST ZE 27 LET.