[Ekskluzivno] Civilna iniciativa proti migrantskemu centru v Beli krajini dobila sodbo proti županji občine Črnomelj

Protesti v Črnomlju

Upravno sodišče Republike Slovenije je v upravnem sporu Civilne iniciative proti migrantskemu centru v Beli krajini (v njihovem imenu Maje Kocjan iz Črnomlja) in Občine Črnomelj razsodilo v prid civilni iniciativi. Senat so sestavljali višji sodniki Mira Dobravec Jalen kot predsednica, Boštjan Zalar in Darinka Dekleva Marguč kot člana, kot pravosodna svétnica je sodelovala Tina Tratnik.

Tožbo so Belokranjci vložili z razlogom, ker je črnomaljska županja Mojca Čemas Stjepanovič zavrnila zahtevo za razpis občinskega referenduma. Upravno sodišče RS pa je tožbi sedaj ugodilo. V razsodbi je zapisano, da je bil sklep o zavrnitvi referenduma nezakonit, občina Črnomelj pa mora civilni iniciativi oziroma v njenem imenu Maji Kocjan povrniti stroške postopka v znesku 347,70 evra.

Civilno iniciativo je zastopal odvetnik Radovan Cerjak, občino Črnomelj pa Tilen Hrastnik.

Ravnanje črnomaljske županje je bilo nezakonito in arbitrarno
Spomnimo se, da je Civilna iniciativa zoper migrantski center v Beli krajini na županjo in Občino Črnomelj vložila Pobudo za vložitev zahteve za razpis občinskega referenduma, podprto s približno 350 podpisi občanov. Pri tem so se sklicevali na Statut Občine Črnomelj. Županja pa je pobudo zavrnila s pojasnilom, da za izvedbo predlaganega referenduma ni pravne podlage in pri tem tudi vztrajala.

Civilna iniciativa je županjino zavrnitev pobude za referendum izpodbijala na Upravnem sodišču RS. To pa je zdaj v obrazložitvi sodbe zapisalo, da je tožba utemeljena. Med drugim so zapisali: “Pobude za razpis referenduma po ZLS je treba obravnavati z vidika morebitne vpletenosti ustavne pravice pobudnika, da v skladu z zakonom neposredno sodeluje pri upravljanju javnih zadev (44. člen Ustave), pri čemer je končna ugotovitev o tem odvisna tudi od vsebine referendumske pobude.”

V 12. točki sodbe pa so zapisali: “Sodna praksa se je tudi že izrekla o tem, da župan v primeru pobude za naknadni referendum ni pristojen, da pobudo kot neutemeljeno zavrne …” Dodali so, da je tožena stranka, to je Občina Črnomelj, ki jo zastopa županja Mojca Čemas Stjepanovič, pobudo za referendum “zavrgla oziroma zavrnila kot nedopustno” in “zgolj z obvestilom, kar pa je napačno.”

Zoper sodbo Upravnega sodišča RS pritožba ni dovoljena, kar pomeni, da je odločitev sodišča dokončna.

Odziv civilne iniciative proti migrantskemu centru

“Civilna iniciativa proti migrantskemu centru v Beli krajini je danes prejela Sodbo Upravnega sodišča RS v tožbi zoper odločitev županje Občine Črnomelj, s katero je ta zavrnila možnost, da občani in občanke na referendumu sami odločimo o tem, ali v svojem okolju dopustimo kakršen koli center v povezavi z ilegalnimi migranti.

V CI smo bili ves čas trdno prepričani, da je bilo županjino ravnanje nedopustno in samovoljno. Upravno sodišče RS pa je zdaj pritrdilo našim navedbam in odločilo, da je bila županjina odločitev nezakonita, in je naši tožbi ugodilo.

Nezakonito je županja Mojca Čemas Stjepanovič ravnala tudi, ko je pobudo za razpis referenduma zavrnila kot nedopustno in neutemeljeno zgolj z obvestilom, kar je bilo napačno. Upravno sodišče RS je mnenja, da je pobuda za razpis referenduma ustavna pravica državljanov. Pobuda za referendum je bila tako pripravljena v skladu z zakonom in Statutom Občine Črnomelj, kar je naknadno ugotovilo tudi Upravno sodišče RS.

Zoper sodbo Upravnega sodišča RS pritožba ni več mogoča, kar pomeni, da bomo občani in občanke Občine Črnomelj lahko na referendumu odločali o tem, ali bomo dovolili postavitev kakršnega koli centra za ilegalne migrante v svoji občini. Upravno sodišče je torej pritrdilo našemu mnenju, da morajo o tem vprašanju odločati prebivalci in da se ne sme ignorirati volja ljudi.

S svojim ravnanjem je županja tako želela delovati samovoljno in protizakonito ter preprečiti, da o tako pomembnem vprašanju, ki bo vplivalo na kakovost življenja vseh nas, odločimo občanke in občani sami. To je nedopustno in nesprejemljivo.

V CI pozdravljamo odločitev Upravnega sodišča RS in pozivamo občane, naj se referenduma, ko bo razpisan, zagotovo udeležijo. Le tako bo namreč lahko ohranjena kakovost bivanja življenja naših družin v že tako zaostali občini.”

M. P.

 • Lord H.

  Super, naj bo leto 2017 zmagovalno za pokončne in uporne domoljube. Islam, najhujša kuga, ki je doletela človeštvo v zadnjih 2000 letih, sodi v Evropo kot pasji drek na Sacher torto.

  • Kat Wilson

   Amen!

   • Lord H.

    Enako velja za ves zahodni svet, sestava “beguncev”, ki jih 70% predstavljajo muslimanski moški do 40. leta starosti, je sovražna invazija, jihad.

    https://www.amazon.com/dp/1508820708/

  • karpelec

   …ki jo potem postrežejo v slaščičarni Zvezda.

 • RATATA

  Če je to res, mora prepotentna levuharska županja spizdit!
  Na Vič, Logatec ….
  V enega od petinpetdesetih območij na Švedskem …
  Luton Ang.,
  Lampedusa…

  • Franc Šink

   V pekel…

   • karpelec

    …na bukova drva.

    • RATATA

     Ja, sam ne zdej, ko je mrzlo ampak poleti!

     • karpelec

      V obeh primerih gre za cvrtje.

 • Slavko Kogoj

  Upam da bodo sedaj uveljavili levakarski predlog odpoklica zupana

 • RATATA

  Strokovnjak cerar si o migrantih spet nekaj sebi razlaga po medijih
  Bogi mi.

 • Olga

  Bravo Črnomaljci! Tako se bori za demokracijo! Zdaj pa le izrazite voljo ljudstva, pa še samovoljno županjo naženite! Če bo sprejet zakon o odpoklicu župana, ji daje nogo že zdaj, sicer pa ob izteku mandata!
  Velenjčani, zdaj ste tudi vi na vrsti, da naženete svojega župana, ki si tudi predstavlja “služenje ljudem” po svoje in je del Kučanovega Foruma 21! Nezakonite migrante naj dajo pa v Murgle, saj sta jih Fajonova in Kučan vabila!
  Bravo upravno sodisce RS!

  • rrrrr

   Čestitke, Belokranjci. Tisto, da ste ne dolgo pred tem protimigrantsko ograjo zbrcali v Kolpo, vam zaenkrat! odpuščam.

 • Kerfatik

  torej gre lahko vsaka občina na referendum…dobr tole :D :D mater se mora tale tomička z cmokom v grlu vozit prot beli krajini,k se vrača…cocain whore she is..

  • Franc Šink

   Pazi kaj govoriš o “gospe” Ona je ja doktorirala pri kursadžijah!!!

   • Kerfatik

    ja ja..kraljica metelkove in extra uzburjena,ko treba negirat in poniževat vse kar je slovensko..a največji absurd je,da še sami financiramo to antislovensko prljavo čarapo :) ta še žulja ni vidla drugje kot na svoji prdi med nogami in kot pravi slovenec se imam vso pravico posrat na njo…

 • garfi

  dobro in tako naprej, povsod se upirajmo protislovenskim levakom
  in islamizaciji Slovenije

 • domovina mili dom

  Zdaj bo levake “zgrivalo”, da so sprejeli zakon o odstavitvi županov. To je volja naroda, kar tako naprej. Za vsako nespoštovanje demokracije, na ulico.
  V demokracijah gre narod na ulico že zaradi nerazumljive položnice elektra.
  Tu se pa gre za nacionalno varnost Slovencev.

  • Nata

   Ja, to je pa resna nevarnost !! Ampak so lisjaki, So se naučili od svojega Lisjaka s plavimi očkami ?

   • karpelec

    Nata, to pa ni več lisjak, ampak je kar volk.

    • Nata

     Nej ti bo, no. Volk v lisjaški opravi…..

 • Franc Šink

  To je to. Demokracija se začne pri posamezniku.

 • Iza Demos

  “…………..Upravno sodišče je torej pritrdilo našemu mnenju, da morajo o tem vprašanju odločati prebivalci in da se ne sme ignorirati volja ljudi…………”

  Nisem brala razsodbe, ampak da ni to spet neka taka SLO razsodba, ki govori le o tem, da je bil postopek napačen in nič o tem, da je referendum s takim vprašanjem dopusten in njegov rezultat obvezujoč. Me bega obrazložitev sodišča zapisana v članku: pobudo za referendum “zavrgla oziroma zavrnila kot nedopustno” in “zgolj z obvestilom, kar pa je napačno.”
  Se še ni preveč za veselit. Naša pravosodna veja je polna presenečenj.

  • Nata

   + + + + + + + + +

 • garfi

  ustanavlja se nova SLOVENSKA stranka
  NE ČAKAJMO NA MAJ – KDOR NI ČLAN SDS, jaz sem lahko samo donator
  Metka Zevnik in Aleš Primc: Postanite ustanovni članice in člani stranke Glas za otroke in družine
  NAVODILA:
  1. Natisnite in izpolnite obrazec ustanovne izjave s svojimi osebnimi podatki.
  2. Z izpolnheno izjavo pojdite na upravno enoto, s seboj imejte osebno izkaznico ali drug osebni dokument.
  3. Na upravni enoti vam bodo izjavo overili. Cena overitve je 3 EUR.
  4. Overjeno ustanovno izjavo čimprej pošljite na naslov: Gibanje za otroke in družine, p.p. 2056, 1001 Ljubljana.
  6. K včlanitvi v Glas za otroke in družine, povabite svoje sorodnike, prijatelje, sosede, sodelavce…
  Ustanovni obrazec
  http://24kul.si/media/datoteke/OBRAZEC%20USTANOVNA%20IZJAVA%20GLAS(2).pdf
  http://24kul.si/metka-zevnik-in-ales-primc-postanite-ustanovni-clan-stranke-glas-za-otroke-in-druzine

 • totex39

  Sedaj bo potrebno apilirati na vse volivce v Sloveniji, da ne volijo več komunističnih levičarjev za župane, kajti nam nič dobrega ne obetajo, ker njihova miselnost za nas Slovence pomeni samo slabo.

 • TOMLC

  Tako se dela!
  Socialistične in čefurske župane je treba porinit v zgodovino.
  Slovenci, pogumno naprej!

  • Novakec1

   Kaj pa nedotakljivi Zoki?

 • razerznak

  tale županja lahk kar pozabi na ponovno izvolitev

  • RATATA

   Sramota tudi za družino, prijatelje in znance

 • renee

  Pahor peče žemljice..

  • Johan

   Za migrante in člane levice !

   • komar marko

    brigajo njih migrantje. Oni rabijo GLASOVE. samo to jenjihov cilj, itak vedo, da narod vse PLAČA!

   • karpelec

    Ne vem, če bodo dobre za njih, so preveč zverižene.

 • Artur

  Prvič in zadnjič in nikdar več skupaj z DeSUSom in SDjem SMCjem in z ostalo priklopniško tovarišijio : http://m.dolenjskilist.si/2014/10/06/121882/novice/bela_krajina/Crnomelj_Cemas_Stjepanoviceva_vendarle_v_prvem_krogu/

  • komar marko

   iz natega v nateg v končni nateg. Tudi to so ljudje spoznali, žal samo v Črnomlju, kdaj bo ostala SLO! Rabmo KRALJA MATJAŽA!

   • Artur

    Bomo videli, če bo to sprožilo plaz ali pa so samo v Črnomlju po puntarsako nastrojeni kar je edino pravilno, ker kar je preveč je preveč s temi komunjarskimi samopašneži.

  • Johan

   To je prava beseda !

 • Antonius

  Razsodba Upravnega sodišča ni ekskluzivna ampak eksplozivna zoper vladno vsiljevanje nezaželenih šerijatarjev širom Slovenije.
  Baravoo Črnomaljci ! Županjo pa znogirajte, ker je zlorabila vaše zaupanje !

  • komar marko

   a je zakon o odpklicu že sprejet??????? Se bu kuj sprobalo na TAPRAVIH! Saj so naštimali po sistemu VSTAJ!!!!!!!!!!!!

 • Unikatna

  Bravo…to naj velja za vso Slovenijo…2/3 Slovencev je proti vsiljeni migraciji…in iz Bruslja zopet pritiskajo…sedaj so že Brglezu poslali pismo, da naj zavrnejo zakon o tujcih…mrš…

  • FRANC3

   Motiš se. 95% nas je proti migrantom. K nam prihajajo lenuhi, ne pa ljudje, ki iščejo delo in boljše življenje.
   Ko migrantu pokažeš delo, mu takoj postane slabo.

   • Novakec1

    Ne more delat če je podhranjen.

 • Adolf Hitler

  koncno se je moi volk prebudu tako napreii unicite bando komunaisersko prva nova kraina drugi sledio!

 • Viktorh

  Bravo, tako se dela.
  Potrebno je zrušiti samodržce in jih nagnati

  • Novakec1

   Kdo ti bo pa potem vladal?

 • Darth Vader

  bravo Črnomelj, tko se to dela…..

 • devote

  sledi odpoklic županje s strani občanov!

  • RATATA

   Ne le odpoklic
   Ampak:
   Pošišat smrdulo na nulo in vse pomagače in pristaše, pa tiste, kso jo gor postavli,
   okol vratu pa vsakemu od teh tablo
   težko z napisom ICH BIN EIN BANDIT

 • pokvarjeniSvet

  Smrt komunizmu in EU to je vse isto sranje !

  ne me hecat Cerar se je uprl Bruslju ???
  ali bo upal iti do konca ? ali se bo usral ?

  http://www.24ur.com/novice/slovenija/cerar-odgovoril-na-evropske-ocitke-begunci-v-sloveniji-ne-bodo-zmrzovali.html

  Bruseljska EU politika je 100% marksistična izdajalska poltika…te bandite je treba izgnat za vsako ceno.

  Trump je jasno povedal: Da Brexit se je zgodil zaradi migrantske politike in da bo pomagal Britaniji s sodelovanjem !
  Trump je tudi omenil da bodo začele tudi druge države znotraj EU izstapjat iz EU isto kot je to storila Britanija.

  Bolje brez EU kot da je EU naš marksistični grobar !

  EU je pomaga Hrvaški pri uporabi znamke Teran.

  dva noža v hrbet Sloveniji in to samo zato ker hočemo zapreti in zaščititi svoje meje in ozemlje in zaščititi svojo znamko Teran.

  • Artur

   Banda Bruseljska satanistična ma kakšno kršenje človekovih pravic namerno so zakuhali to migrantsko sranje in kaos zdaj nam pa oni nalagajo kazen, ker se po vseh človeških zakonitostih in našimi človekovimi pravicami branimo pred to parazitsko teroristično golaznijo , da nebi slučajno niti v sanjah država plačala to kazen pa naj se j.ejo v tri krasne.
   Ta uradni plakat v čast izgradjne babilonskega EU parlamenta nam vse pove s kakšnimi zločinskimi stvori imamo opravka.https://www.youtube.com/watch?v=y-HVqoH-ClU

   • pokvarjeniSvet

    takoj ven iz te satanistične marksistične dekadentne EU !

    • Igor Kavalar

     Bruselj je mal čez les. Oni bodo nam govoril, da so človekove pravice ilegalcev nad ustavo. Kaj pa naše človekove pravice, in naša suverenost?

     Čimprej ven iz te diktature, referendum je pravilna odločitev.

    • sprehajalec

     Ne bomo preživeli sami, ne bo za penzije in za minimalce, še za kofe ne bo. Zato po pameti. Bo že Trump povedal, kaj je prav in ne, da se bo EU zasukala v pravo smer.

     • pokvarjeniSvet

      Trump je povedal da je Velika Britanija naredila prav in podpira vse ostale države v EU da naredijo isto. Trump bo hitro sklenil vse gospodarske vezi z Veliko Britanijo…Nigel Farage glavni zagovornik razpada EU je Trumpov kolega.

     • sprehajalec

      Ja, samo kako bo Slovenija preživela, zapufana 40 milijard, brez kreditnih možnosti v primeru izstopa iz EU in jamstva EU monetarnega sklada za njene obveznosti? To sem te vpraša, ne o Nigelu.

     • pokvarjeniSvet

      revizija celotnega JS znotraj države od zdravstva do cest, železnic, javnih naročil… itd. Verjemi, če parazitom porežeš tace bodo milijarde ostale v proračunu…tako pa se jih polno napaja in jemlje milijarde ven.

      Samo zdravstvo v državni lasti nas košta v milijardah izgub ki gre vsem tem pijavkam ki se napajajo na državne seske.

      prisežem ti in obljubim da nam bodo milijarde ostajale v državi in bo dovolj za penzije in za vse osnovne storitve.

     • sprehajalec

      “revizija celotnega JS znotraj države od zdravstva do cest, železnic,
      javnih naročil… itd. Verjemi, če parazitom porežeš tace bodo
      milijarde ostale v proračunu…tako pa se jih polno napaja in jemlje
      milijarde ven. Samo zdravstvo v državni lasti nas košta v milijardah izgub ki

      gre vsem tem pijavkam ki se napajajo na državne seske.”

      Zanimivo razmišljanje, vprašanje je, če se bo ta JS in pijavke pustili kar tako? Boš vključil policijo, pa vojsko? Pa saj so tudi oni JS. Bodo razumeli, da morajo stisniti nekaj mesecev brez dohodkov, da bo pa potem bolje… Osebno imam velike pomisleke.

     • pokvarjeniSvet

      tisti ki so resnično noter samo paraziti…medtem ko tistim ki resnično delajo lahko dvignemo plače….ampak verjemi takih je zelo malo oz nas ne stanejo dosti. Medtem ko imamo posameznike ki vlečejo milijone vsaki mesec ven iz državnega proračuna.

      To stvar mi lahko verjameš ….ker če imaš kaj zdrave pameti in razuma veš da imamo veliko IN COME v dražvni budžet ampak še 10× out come na račun parazitov…prerečunaj si vse plače tistih ki jih resnično rabimo in dejansko vložek v infrastrukturo, storitve, penzije in socialne pa boš videl veliko RAZLIKO tistega ki ostane zmes med prihodki in odgodki …..ostane zelo veliko in torej sedaj se vprašaj kam gre vsa za razlika….ne pusti se nategovat od plačanih profesionalnih lažnivcev….moreš bit bedak da verjameš tem lažnivcem katerim je glavna alfa in omega naloga da lažejo.

      Sam se laho prepričaš kolko nepotrebnih uradov, svetovalcev..itd. imamo. Samo poglej da ni državnega naročila kjer nebi bilo visokih najmanj 50% provizij zraven ….niti enega samcatega javnega naročila kjer jih ne bi bilo. Pa naj si bodo to majhne občine, ministerstva, uradi, zdravstvo, DARS, direktiva za ceste, SZ….itd.
      torej pri čisto vsakem razpisu javnem naročilu imajo najmanj 50% provizij včasih celo 300% ali več.

  • Novakec1

   Teran se dela edino iz trte teran in ne iz tre merlot ali kaj drugega.Je toliko težko to razumet. Pa ti naredi cviček iz izabele.

   • pokvarjeniSvet

    oni bodo uporabljajo to ime pa če bodo delali v resnici iz vina iz sorte modra frankinja, če je treba…to je problem.

    • montyamp

     Iz česa boste pa naredili turbo šmarnico ???

     • pokvarjeniSvet

      jaz tega ne delam, tako da napačnega sprašuješ.

    • Novakec1

     Majo argumente, vse ostalo je pa nateg.

  • cosmosjasnovidec

   Kaj se pa ta “cmerava gnida” upa komu upirati?
   To so samo blamaže po kopitu hinavskega kehlavca Erjavca.
   Tudi ta zmeraj zaradi folka prične nekaj nakladati potem pa naenkrat stisne rep med noge in vsako krat enako,ko prične z kakim nakladanjem.
   Ne moreš od komunajzarja pričakovati kaj drugega.

 • Volkhv

  Srbkinja/Hrvatica Stjepanović je dobila po p.?

  • Artur

   Njena intimna opcija se je izjalovila.

  • Novakec1

   Bo Zoki porihtal da bo prav za vse.

  • sprehajalec

   Čez Kolpo k sosedom vlečejo korenine, če bi pa vlekle čez Drino, bi bila pa Stevanović.

  • cosmosjasnovidec

   Morala bi še po njenem antipatičnem čefutarskem gobcu od nekoga.
   Svinja zavaljena.

 • južnificirana_si

  inženirjem naj se naredi dom v Murglah

  • cosmosjasnovidec

   Na “kurčanovem” dvorišču.

 • FRANC3

  Za referendum bi si upal napovedati:
  Udeležba 80%, proti begunskemu centru 85%.
  Gre kdo stavit?
  Kje so sedaj levaki, da bi si upali prepevati”Na Slovenskem smo mi gospodar!” Levaki se pa hvalijo, da soodprti za begunce. Naj jih sprejmejo na svoj dom. Do danes še nisem zasledil enega levaka, ki bi sprejel begunca.

  • Aresnica

   FRANC3 se strinjam _ –
   -me pa zanima koliko jih je tovariš Hanžek sprejel k sebi domov – ta bebec iz ZL se je ustil, da jih momaro sprejeti najman 200 000 migrantov.
   ______________
   Lep pozdrav

  • Novakec1

   Zakaj bi ga pa mogu če ga lahko sosedu podtakne.

 • RATATA

  Stjepanovićevka bo preučila sodbo je djala ta strokovnjakinja.
  Cmerarović je bil 20 let glavni za pravo v skupščini, pa so vsi predpisi narobe.
  Blage veze nimajo tile humanitarni levuharji.

 • Aresnica

  Popravljam napako:

  FRANC3 se strinjam _ –
  -me pa zanima koliko jih je tovariš Hanžek
  sprejel k sebi domov – ta bebec iz ZL se je ustil, da jih moramo
  sprejeti najman 200 000 migrantov.
  _______________
  Lep pozdrav

  • Dragan Krstič

   Hanžek je pijanec in narkoman. Možgane ima scvrte tako da klamfa same bedarije. Je pa žalostno da ima podporo v volivcih z družbenega dna in študentov FDV ter FF.

   • cosmosjasnovidec

    Z eno besedo povedano navaden zahojen komunajzerski bluzač,

 • marker

  Človek ima slab občutek da naši izvoljeni politiki takoj po volitvah začnejo delati proti volji občanov. To županjo in še marsikaterega bi morali zamenjati in jim prepovedati kandidaturo v političnih funkcijah.

  • RATATA

   Zakaj si tako nežen?
   V takem ukrepu ni nič poučnega, da se takšna aroganca ne sme izvajat!

  • cosmosjasnovidec

   Tukaj ni potreben noben občutek,ker tako tudi je.

 • drzavljanslo

  Zaenkrat so dobili:) Dokler rdeči narodni izdajalci ne postavijo novih ustavnih sodnikov. Sicer pa, dokler ta butast in za hlapca rojen narod ne bo začel strumno hoditi na volitve ter predvsem razmišljati koga voli, bo živel temu primerno slabo.

 • sprehajalec

  https://www.youtube.com/watch?v=oSPoheZeb0w

  Faca luzerja, Mojca Čemas Stjepanovič. Hotela biti bolj papeška od papeža, bolj dobra in humana od najjbolj dobrih in humanih, skratka korak pred navadnimi ljudmi, ki jo volijo in vzdržujejo.

  Sedaj zapomnite si, da ne bo slučajno izvoljena še enkrat, čeprav bi glede na obraz rekel, da je že nek deseti mandat županja.

  • cosmosjasnovidec

   Povsem točno napisano brez ene napake.++++++++

 • baldeagle

  Civilna iniciativa proti migrantskemu centru v Beli krajini dobila sodbo proti županji občine Črnomelj
  ————————
  Največji absurd pa bo, ko jo bodo zabiti občani ponovno izvolili za županjo, da jim bo ponovno vsilila migrantski center in ga napolnila z zapečeno fanatično islamsko golaznijo. Kaj takega jaz nikoli ne bom zmogel razumeti. Če se v katerikoli zahodni demokratični deželi katerikoli predstavnik oblasti samo enkrat obrne proti ljudstvu, je zanj politična kariera zapečatena za vse večne čase. V Sloveniji pa so take barabe še nagrajene. Tudi s strani zabitega ljudstva na volitvah. Take stvari so resnično zame nedojemljive.

  • WatsonForus

   na žalost je to na vseh ravneh tako v tej naši Vukojebini , še vedno nasedajo Kučanovim derivatom

 • cosmosjasnovidec

  Tokrat sodbe niso obravnavali levičarji,ker bi v nasprotnem sigurno padla.
  Županja Mojca Čemas Stjepanovič čefutarska gnida pa tokrat na tole ni računala.
  Kot je napisal spodaj “Sprehajalec” je svin.. šlo le za denar katerega bi pobasala sebi v žep in tako delujejo vsi voluharski komunajzerski levaki na položajih.

 • Vrhovni sodnik

  Županja, čakamo vaš odstop, tud Cameron se je poslovil, pa ni izdal ustavno sporne pravne odločbe.

  • cosmosjasnovidec

   Nagnati jo enostavno,ker si še z čakanjem na odstop na veliko polni žepe in krade kot sraka.

 • lauraas

  Lepo!

 • WatsonForus

  Tipična babaura, ki je mislila de je bog in batina.

 • bojan

  mater nekatere babe so utrgane do amena … zakaj to čnomaljci ne sklestite stran … odstranite to baburo

 • Adolf Hitler

  https://www.youtube.com/watch?v=12047bLD1D4

  to vas čaka vsak dan če boste obupal Slovendci ne se pustiti sami smo močni skupai smo neuničlivi!

  • Artur

   Morda se to že dogaja pri nas pa so oškodovanci rajši tiho zaradi politične korektnosti , če bi kaj bleknili bi bili takoj ozmerjani z rasisti , fašisti , nacionalisti in popljuvani na 24 kurah.

  • cosmosjasnovidec

   Točno tako.
   In sedaj veš zakaj vedno navajam,da se kje v mojem koncu sploh naj ne pojavijo ne,da bi mi še kateri od te golazni prišel v bližino izpod cirka 20 metrov,ker,ko ga bom zagledal kriv ali ne kriv bom tekel tja ter mu zlomil mimogrede tilnik in preden bo padel na tla sem že oddaljen stran od njega.

 • cosmosjasnovidec

  Reply
  “FOGLOF TUNEK” ter njegov ciganski brat pedofil in naskakovalec Kokoši “ABOUTTOWN sta pa danes prišla v (ne bom omenjal kateri) lepotni salon kjer sta zahtevala,da jima uredijo tazadnje plati,ker bosta šla za prostituirani deklici na srečanje levaških ciganskih ter komunajzarsko čefutarskih istospolnežev.
  Po priporočilu tovariša “milana kurčana ter njegove desne tace poscanega cmerarja” bosta prejela visoka levaška odlikovanja za naslov istospolno usmerjena “CIGANSKA PLAYBOJA leta 2017”.
  Z brcami in zapičenimi čevlji v njune ritne luknje sta na vrat na nos zapustila lepotni salon..
  Hahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 • cosmosjasnovidec

  Reply
  “FOGLOF TUNEK” ter njegov ciganski brat pedofil in naskakovalec Kokoši “ABOUTTOWN sta pa danes prišla v (ne bom omenjal kateri) lepotni salon kjer sta zahtevala,da jima uredijo tazadnje plati,ker bosta šla za prostituirani deklici na srečanje levaških ciganskih ter komunajzarsko čefutarskih istospolnežev.
  Po priporočilu tovariša “milana kurčana ter njegove desne tace poscanega cmerarja” bosta prejela visoka levaška odlikovanja za naslov istospolno usmerjena “CIGANSKA PLAYBOJA leta 2017”.
  Z brcami in zapičenimi čevlji v njune ritne luknje sta na vrat na nos zapustila lepotni salon.
  Hahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  • Rožle

   Čaki mal
   a je tale spodji post isti ..?

   • cosmosjasnovidec

    Ja kot izgleda je prišlo do neke pomote zakasnitve.
    Ga bom kar odstranil čeprav bi jih za ta dva ciganska levaška playboja lahko nalepil čez 100 in bi jih z ponosom prebirala dan in noč.

  • luckyss

   Ne vem no, če s svojim “nivojem” komentiranja ravno pripomoreš k ugledu stranke..
   Bolj k prepoznavnosti..;)

 • luckyss

  Zadeva je jasna že od vsega začetka….Pobude za referendum ni moč zavrniti na takšen način..
  Po drugi strani pa izid občinskega referenduma ne bo imel nujno vpliva na odločitev države..
  Torej bolj “Pirova zmaga”..