[EKSKLUZIVNO] NLB vpletena v tri velike afere v Makedoniji: Filmski vlom v trezor banke, 3 milijone evrov v kovčku na letalu pretihotapili v Slovenijo, za pranje denarja pa obtožen bivši šef Vegrada!

Foto: STA

NLB se je lani poleti znašla v središču pozornosti slovenske javnosti, ko je bila med preiskavo Logarjeve komisije, ki se je ukvarjala z ugotavljanjem krivcev za nastanek bančne luknje, odkrita ena največjih afer v samostojni državi – milijardno pranje iranskega denarja, ki je bilo med drugim namenjeno tudi za financiranje islamskega terorizma. Nova24TV je ekskluzivno razkrivala imena odgovornih politikov, ki so vedeli za pranje denarja, a niso ukrepali. Toda sporni posli največje državne banke segajo daleč onkraj slovenskih meja; že lani smo ekskluzivno razkrili, da je bilo v Filadelfiji zaradi poskusa pranja denarja obsojeno tudi vodstvo podružnice stare Ljubljanske banke – LBS v New Yorku, ki je obratovala v 80. letih prejšnjega stoletja. Direktorja Vinka Mira je po naročilu Milana Kučana in tedanjega vodstva LB pred ameriško sodnijo pomagal ubraniti znani pravnik Boštjan M. Zupančič, pozneje sodnik na Evropskem sodišču za človekove pravice v Strassbourgu. Zdaj pa je vodstvo NLB pod drobnogledom zaradi dogajanja v njeni podružnici v Skopju.

Toda pojdimo po vrsti. V Makedoniji trenutno na sodišču potekajo trije ločeni procesi, v katere je tako ali drugače vpleteno vodstvo makedonske podružnice NLB v Skopju. Prvega izmed škandalov intenzivno preiskuje znani makedonski raziskovalni novinar Ljubčo Zlatev, ki ima svojo oddajo na televiziji Alfa TV, v kateri odkriva politične škandale. NLB je v Makedoniji komercialna banka in mora poslovati po makedonskih zakonih, ki veljajo za tuje banke. Takšna banka v Makedoniji sme dajati svojim hčerinskim podjetjem (svojim interesnim podjetjem) posojila, ki lahko dosežejo maksimalno 25 odstotkov denarja, ki je na razpolago za kreditiranje (kreditni portfolio), a ta pravila hčerinska banka NLB že vrsto let spretno izigrava.

NLB v Makedoniji svojim interesnim podjetjem daje posojila, ki so precej višja od dovoljenih 25 odstotkov kreditnega portfolia – ti zneski dosegajo tudi 50 odstotkov skupnega kreditnega proračuna, a to so v upravnem odboru banke doslej izjemno spretno prikrivali. Namreč, ko manjša makedonska podjetja najemajo kredite v NLB, ob podpisu pogodbe z banko nevede sklenejo dogovor, da bodo manjši odstotek svojega prejetega denarja posodila naprej drugim podjetjem. Jasno, gre za interesna podjetja NLB, ki ta denar prejmejo in so tako financirana mimo banke, na papirju od fizičnih oseb in neodvisnih podjetnikov. Podjetniki ob tem sploh ne vedo, da so posodili svoj denar in so tako udeleženi v dobro utečenem sistemu pranja denarja – ti “kreditni pogoji” banke so dobro skriti v členih kreditne pogodbe, bančni referenti šele naknadno v računalnik vnesejo imena in naslove podjetij, katerim bo denar posojen, podpisniki pa so prejemniki kredita.

V aferi pranja denarja oškodovanih prek 800 kreditojemalcev
“To je eden večjih bančnih škandalov v Makedoniji, saj gre za sistematično izigravanje zakonov, ki traja že desetletje. Zaskrbljujoče je, da to počne tuja komercialna banka, v tem primeru slovenska,”
pravi Ljubčo Zlatev, ki je v svoji oddaji razkril, da je za to početje vedela tudi Narodna makedonska banka, ki pa je kršiteljem pogledala skozi prste. Podkupljivost bančnih uslužbencev v Makedoniji je namreč zaskrbljujoče visoka, ob tem pa vodstvo narodne banke ves čas vztraja pri stališču, da denarja interesnim podjetjem ni posodila NLB, temveč fizične osebe. Pranje denarja je izjemno težko dokazati.

Škandal je izbruhnil, ko so nekateri kreditojemalci pri NLB ugotovili, da morajo državi plačati visoke provizije, torej so bili zaradi vodstva slovenske banke direktno oškodovani. “Iz dneva v dan več je ljudi, ki se obračajo name, saj so nemočni, primorani so plačati izjemno visoke zneske zaradi posojila, za katerega sploh ne vedo, da so ga komu dali,” dodaja Zlatev, ki razkriva, da je trenutno v Makedoniji 800 takšnih sodnih procesov. V takšno koruptivno početje, ki ga je dovoljevala makedonska nacionalna banka, so sicer vpletene tudi druge komercialne banke, a v skoraj 30 odstotkih sodnih primerov gre za kredite, najete pri makedonski podružnici Nove ljubljanske banke.

Raziskovalni novinar Ljupčo Zlatev je razkril umazane posle, v katere je v navezi z nacionalno makedonsko banko vpletena NLB. Foto: Nova24TV.

Kdo je prejel ukraden denar, ki so ga pretihotapili v Slovenijo?
A tu se zgodba še ne konča. Drugi veliki škandal, v katerega je v Makedoniji vpletena NLB, zadeva krajo denarja iz trezorja v višini 3 milijonov evrov, kar se je zgodilo 10. aprila lani. Za krajo je sicer trenutno pred makedonskim prvostopenjskim sodiščem obtožen en čuvaj trezorja, čeprav strokovnjaki opozarjajo, da takšne kraje denarja ni mogla izvesti ena sama oseba, pač pa je moralo iti za dobro usklajeno akcijo. Vrata trezorja se morajo namreč odpreti s sedmimi različnimi ključi, sicer postopek, ki ga v banki izvaja skupaj okrog 14 ljudi. “Da bi bilo takšno krajo mogoče izvesti, bi moralo sodelovati najmanj sedem ljudi, vse drugo je znanstvena fantastika,” pravi Zlatev.

Potem ko so prijeli čuvaja trezorja, je ta na sodišču dejal, da je bil krajo denarja prisiljen izpeljati, saj so grozili njemu in njegovi družini, morebitnih imen sodelavcev v ropu pa ni želel razkriti. Je pa pred sodnico priznal, da je bil denar v kovčku z letalom prepeljan v Slovenijo. Kdo so torej ljudje, ki so sodelovali v ropu, kdo je bil njegov naročnik in kje v Sloveniji je končal denar, so naslednja vprašanja, s katerimi se ukvarjajo makedonski raziskovalni novinarji. Njihova odkritja dajejo zgodbi makedonske NLB povsem nove razsežnosti.

Pred dvema mesecema je makedonska podružnica slovenskega podjetja Sava Re, ki samo sebe imenuje za “prodorno zavarovalno skupino”, makedonski podružnici Nove ljubljanske banke izplačala zavarovalno premijo v višini 80 odstotkov ukradenega denarja, saj je bila NLB za kraje zavarovana pri Sava Re. Kar je v tej zgodbi najbolj zanimivo, je časovno sosledje dogodkov. Šele pol leta pred ropom se je namreč NLB z aneksom k zavarovalni pogodbi zavarovala tudi pred “notranjimi ropi”, torej krajami s strani svojih lastnih uslužbencev. Ob tem je vredno dodati, da je predsednik upravnega odbora makedonske podružnice Nove ljubljanske banke tudi soprog menedžerke v makedonski podružnici Sava Re. Golo naključje? Da, prav na to se zdaj sklicujejo tako v NLB kot tudi Sava Re.

V tem trenutku je sicer težko govoriti o povezavah kraje in pranja denarja v NLB v Skopju z milijardnim pranjem denarja v NLB v Sloveniji, je pa skrajno nenavadno, da imajo številni ljudje, ki so vedeli za pranje denarja, pa niso ukrepali (torej neposredno nosijo politično odgovornost), zdaj dobro plačane službe, nekateri celo v Makedoniji. Samuel Žbogar, zunanji minister v času pranja denarja v NLB, ko je bil na oblasti Pahorjev levi trojček, je denimo postal evropski ambasador v Republiki Makedoniji.

Denar, šlo je za 3 milijone evrov, so v različnih valutah prepeljali v Slovenijo. Kdo je bil naročnik ropa, ostaja velika skrivnost, a govori se, da gre za Slovence. Foto: Nova24TV.

Denar, ki je prispel na račune slovenskih in avstrijskih podjetij, namenjen tudi za financiranje nepremičnin v Bitoli
In zdaj pridemo še do tretjega škandala v makedonski podružnici Nove ljubljanske banke, v katerega pa so neposredno vpleteni tudi slovenski državljani, eden med njimi je celo obtožen pred makedonskim sodiščem. Gre za še eno afero pranja denarja v NLB, v preiskavi je tudi bivši makedonski minister, čigar ime ni razkrito. Tožilka Ivana Trajčeva iz Tožilstva za pregon organiziranega kriminala in korupcije je namreč izdala odredbo za sodno izvedenstvo v zadevi zlorabe službenega položaja in pranja denarja v NLB banki, so potrdili za Makfaks na tožilstvu. Preiskava se je začela lani maja, vodi jo tožilka Lidija Raičević.

Preiskava se vodi proti osmim osebam, ki so osumljene “zlorabe službenega položaja in pooblastil”, štirje od njih pa za »pranje denarja in drugih sredstev kaznivega dejanja«. V preiskavi so udeleženi tudi bivši minister iz vlade Gruevskega in Ahmetija, bivši direktor banke NLB, odvetnik, notar in druge osebe, kakor tudi oseba, ki je državljan Republike Slovenije. Tožilstvo sumi, da so osumljenci v obdobju od leta 2006 do leta 2017 ustanavljali podjetja, dobivali kredite in denar nakazovali v Slovenijo in avstrijskim podjetjem, potem pa del sredstev investirali v ustanavljanje novih podjetij in kupovanje nepremičnin v Bitoli. Med temi podjetji je bilo tudi slovensko podjetje Meteorit, registrirano v Hočah pri Mariboru, ki je denar nakazovalo naprej drugim, manjšim podjetjem.

Boris Medved je na položaju direktorja Vegrada pred leti zamenjal Hildo Tovšak. Foto: Nova24TV.

Boris Medved, nekdanji šef Vegrada, je bil že v Sloveniji obtožen izčrpavanja podjetij
In kdo je Slovenec, ki je osumljen pranja denarja? Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da gre za Borisa Medveda, nekdanjega šefa Vegrada (na tem položaju je zamenjal Hildo Tovšak). Medved je bil tudi direktor družbe Meteorit, ko je ta z Medvedom na čelu izčrpala danes propadlo podjetje Met Metal in upnikom zapustila trimilijonsko luknjo, o čemer je leta 2012 poročal že časopis Dnevnik.

Medvedovo podjetje Meteorit Metal je šlo v prisilno poravnavo z odpisom dolgov, preimenovalo se je v Met Metal, upnikom pa v načrtu sanacije predlagalo 30-odstotno poplačilo v dobrem letu dni. Toda bolj kot sami pogoji je nekatere upnike zmotila velika razlika med terjatvami, ki jih je Met Metal izkazoval do Meteorita na dan razglasitve insolventnosti in manj kot leto dni pred tem, je še poročal Dnevnik. Namreč, neznano kam so iz računovodskih izkazov dolžnika izginile kratkoročne poslovne terjatve do družb v skupini v višini 4,9 milijona evrov. Sporne so bile tudi posojilne pogodbe, ki jih je Met Metal sklepal s svojim direktorjem Medvedom. Ta si je namreč leta 2009 izplačal skupno 61.000 evrov, pri čemer iz dostopnih podatkov nikoli ni bilo jasno, ali jih je vrnil.

Ali bi lahko bil Boris Medved povezan tudi s krajo denarja, ki je bil iz makedonske podružnice NLB v kovčku z letalom prepeljal v Slovenijo, ostaja vprašanje. V zvezi s tem smo poizkusili stopiti v kontakt z Medvedom (podjetje Meteorit z naslovom na Miklavški cesti 82, 2311 Hoče je v stečaju), ki pa se na naše klice v torek ni odzival. Prav tako smo v zvezi z razkritimi aferami v Skopju za komentar prosili NLB kot tudi Sava Re. Matični podjetji v Sloveniji bi za krajo denarja morali vedeti, a v javnosti nikoli niso dali nobene izjave na to temo, niti ni o tem doslej poročal noben drug slovenski medij. Za komentar smo jih prosili tudi v zvezi s spornimi posojili, sumljivo izplačano zavarovalnino in spornimi družinskimi povezavami v upravnem odboru obeh hčerinskih podjetij. Na odgovore še čakamo, o novi aferi NLB pa bomo še poročali v prihodnjih dneh.

Luka Svetina

 • Aton

  Bili so časi, ko so nas napotili v Philadelphio, pa v Graz (neki Švabić).
  Danes pa je Filadelfija in nam pomaga do denarja. No, saj nekaterim!

 • AlojzZ

  “Boris Medved, nekdanji šef Vegrada, je bil že v Sloveniji obtožen izčrpavanja podjetij”

  Obtožen ali obsojen? Nedolžen ali kriv?

 • Luiggi

  Tukaj so delno odtkrita,se vedno prikrita mafijska posla!!

 • Vojteh Dovč

  o Kučanu pa nič ?

  • tramal

   Zakaj? Umski in psihični mrvec .Ša malo pa tudi telesni mrtvec.

 • von Rhein

  Končno bo treba priznati,da je Slovenija mafijska država. Korak ven in rešitev je nemogoča dokler 50% in več “državljanov” to komunistično mafijsko zalego (ali sodrgo po Trčku) podpira.Aktivno in pasivno.

 • althar

  Kje konča nakraden udbomafijski denar? Vprašajte stranke Serpentinškove koalicije, kdo jim plačuje predvolilne kampanije.

 • Dragan Krstič

  Na Kurah obvezno preberite pod Svet kako kradejo slovenski prvokategorniki, oziroma še več EXTRA prvokategorniki.

 • Franjo Trojner

  Toti Medved bo v Serpentiškovi vladi gotovo finančni minister, na mesto guvernerja pa bi lahko Serpentinšek postavil kr onega Iranca z potnim listom VB, ki je opral 1 milijardo $ v naši banki.
  Ljudje BOŽJI, kaj ste te mislili na volitvah, ko ste glasovali za Serpentinška?
  Moram zapisati, da ni nič narobe, če se človek zmoti ali je zaveden enkrat , človeško je, da se mu zmoto, zavedenost oprosti! Toda biti zaveden ali se zmotiti kr 3 X je pa že malce čudno, mar ne?
  Dajte mi povejte vi, ki ste glasovali za Šarca, v čem se Šarec razlikuje od Jankovića in Cerarja in ali ste za Šarca glasovali ravno iz razloga ker razlike med njimi ni???

 • Franc Šink

  Škoda je že narejena po starih preverjenih komunističnih metodah.Postalo je sifizovo delo.

 • montyamp

  In taka skorumpirana golazen naj ima svojo državo ???
  Narod ki ni sposoben kriminalcev-(politike v slovenskem slučaju) držati na kratkem povodcu , nima prihodnosti .
  UDBOVSKA DECA so neobvladljivo neuravnovešeni izkrivljenci , s psihološkim terorjem svojih staršev zazidarsko morilskih zločincev mentalno uničeni primeri , ki spadajo v šolske učbenike in ne v državnoupravne katakombe , krivosodje , banke in vsesplošno oblast države .
  Če narod ne namerava nadeti uzde tem izrojenim primerom psihopatologije , bo najboljši izhod iz krize ANŠLUSS NAZAJ K AUSTRIJI , saj je bil pred 100 leti po evropskih deželah komunizem z zakonom prepovedan .
  S komunizmom je sicer nič narobe , le akterji so na slabem glasu , predvsem po številu atentatov in mentalno retardiranem članstvu , ki je do danes spravilo na kolena še vsako državo .

  • montyamp

   Astrološka psihologija zaznava odklone v zasedenosti visokih oblastniških in političnih funkcij , rojenih v določenem obdobju .
   Ne me rdeči bastardi zaj basat z nekimi znucanimi udbo-floskulami .
   Imam dokaz da so ljudje rojeni v zimskem času dosti bolj podvrženi vplivom slabe politike , zlobe in atentatov .
   Statistika ne laže , kar poglejte stanje v uničeni Sloveniji , kjer kraljujejo strokovnjaki rojeni v znamenju kozoroga .
   Kućan Milan , Zoran Janković ,Gregor Golobič , Janez Zemljarić, Branko Masleša, Zvonko Fišer,Anton Rop , Matjaž Han , Franc Trček ,Svetlana Makarović , Al Capone, Drago Kos,Mao Zedong,Tit Turnšek , Andreja Katić , Kim Džong Un , Elena Ceaucescu , Hermann-Wilhelm Göring , Spomenka Hribar , Violeta Tomić , Violeta Bulc , Tjaša Andrée Prosenc , Igor Zorčič , Bizilj Ljerka , Iztok Podbregar , …………. Kocjanćić , Miklavćić , Isajlović , so tudi že kandidati za preimenovanje v hijene .

 • Miccy

  Afere s krediti s CHF klavzulo, v katero je med ostalimi tujimi bankami vpletena tudi NLB in ki je posredno prizadela okoli 100.000 slovenskih državljanov, se nikakor ne uspete lotiti… No, ko bodo že vrabci po strehah čivkali, se boste morda lotili tudi te teme…

 • Anton

  torej kaj bi bilo če bi se kot Slovenci v prelomnem trenutku daljnega leta 30 maja 1917 z majniško dekleracijo , katere avtor je bil Janez Evangelist Krek odločili za Avstroogrsko,namesto za SHS? imeli bili bistveno boljši življenski standard, posledično večje pokojnine na jesen svojega življenja, boljšo zdravstveno, socialno in izobraževalno, pravno oskrbo, boljšo Demokracijo,skratka za pridnega, učečega človeka, bi bile razmere neprimerljivo ugodnejše zanj,v neprimerljivo slabšem položaju pa bi bili tisti, ki jim delo ne diši, katerim vzor je laž in kraja, po domače komunisti, kateri so nam ukradli državo, akterega glavna tema po Platonu je vprašanje pravičnosti.

  sarkazem press

 • Pa to imamo mafijske ljudi, ki ljudem jemljejo denar na nezakoniti način, dobesedno ga trgajo iz rok. Na pobiralnici Sava Re pa sedi Jazbec Markoo. Prej je bil pa v NLB??????

  • Bemu

   Sami poštenjaki. Ni se nam treba bati, denarja je, kot pečk.

 • tarantela

  Poceni dam v najem pralni stroj 5 dni v tednu, ob nedeljah in praznikih nudim popust. Nudim tudi eko sušenje na balkonu.

  • Bemu

   O, pozdravljena .tarantela. Od kje prihajaš?. Si bila pri Hildi med tem časom, ali si urejala. NLB pajčevino v Makedoniji?

  • sumljivislon

   super -še prej dej svojo glavo noter … ;)

  • Soave

   Ja, kje pa ti hodiš ?? Lp !!

  • von Rhein

   Pošteno povej,da ga poceni ponujaš,ker so ležaji obrabljeni ali že zaribani.

 • kokobily

  NLB (v nikab zamaskitana LB)… Ma, kje se je dotakneš – drek šprica…
  Na koncu so nam, kakopak, spet krivi Hrvatarji, da je (NLB) ne bomo prodali po “ugodni” ceni…
  Namreč, glej ga zlomka, ljudje, ki so šparali markice, dolarčke, v “pošteni” banki (saj so Slovenci pošteno ljudstvo. a ne, so so mislili) bi, barabe balkanske hotele svoj denar nazaj…
  Ko malo bolj pomisliš, vsi vemo, da so in ti (NLB,LB) bankirji barabe, da so politiki, ki jim marelo držijo barabini, ki jim ni za zaupati (matr, kje je moj kanarček, še pred minuto je bil v kletki). Vseeno, ko gre za tiste uboge, pokradene Bosančke, Hrvate… verjamemo ta istim politikom, bankirjem, da MI (Slovenci) imamo – prav…Nič jim več ne verjamem, edinole ne vem, kako se jih otresti…

  • joza joza13

   Saj ne gre za Slovence, ker sem tudi sam Slovenec vem, da takšni ne moremo biti… Tu gre za mafijo, ki je produkt prejšnjega sistema, katera nam še vedno vlada, katera režira kompletni kriminal v Sloveniji in na Balkanu, katero Slovenci še vedno volimo ali pa celo volitve abstiniramo…
   Edino volitve so točka, kjer smo dejansko Slovenci krivi, da omogočamo mafiji, da ordinira v prostoru in času…

 • totex39

  Pri nas je klientela in mafijsko združenje močno povezano, vendar imamo še vedno ljudi ( volivce), ki tega pojava ne zaznavajo, zato pa imajo še vedno moč. Inštitucije, ki bi morale vse to preprečiti, pa so raje slepe, kot pa bi drezale v gnezdo iz katerega imajo tudi profit.

  • joza joza13

   T.i. Inštitucije, ki bi morale preprečevati nepravilnosti so/je sodstvo… vemo kako to pri nas gre. NE GRE! Sodna veja oblasti je med vsemi najbolj skorumpirana in pod vplivom mafijskih akterjev, ki jo obvladujejo v totalu.

   • rabbit

    Rado Pezdir je javno povedal kdaj se bodo ti posli preiskovali. To bo takrat, ko bo oblast obglavila kriminalistično službo in zbrcala iz nje vse kadre, ker so koruptivni. Pezdir, že ve ko je prijavil korupcijo Joca Pečečnika pa bi na koncu skoraj sam končal v zaporu.

 • Janko Gedlicka

  Ljubljanska banka je izvaljena v udbovskem gnezdu in udbovski so njeni otroci NLB ter njene podružnice po nekdanji Jugoslaviji. Obvladuje jih njena kontinuiteta – oblastna udbomafija – strici iz ozadja. Iz teh krogov izvira tudi gospoda, ki je “lastninila” podjetja. Vsi še naprej poslujejo normalno – po mafijsko. Približno tako je tudi v bivši SZ, le da je plenjenje obsežmejše. Psi lajajo, karavana gre dalje, apatija zlasti nevolilcev je kronična, propocionalni volilni sistem pa vzdržuje status quo.

 • Claudio Moro

  PREKLETI KOMUNISTI! KOMAJ CAKAM DA ZACNE VLADAT JANEZ JANSA,DA NAREDI CISTKO!

 • joza joza13

  Podarimo NLB!
  Ne je prodati, PODARIMO JO!
  NLB je eden od stebrov SLO mafije! Tega se moramo znebiti…

 • Dillinger

  Kdaj bo novica zapustil nas je tovariš Milan Kučan.

  • xtc

   Takrat bo 10 dnevna fešta in vedelica.

  • šmentanamuha

   Ni rešitev v tem, ampak da volivci pridejo k pameti in odgovorno volijo.

  • von Rhein

   Približno 20 in kakšno leto zraven bo minilo do takrat.

   • Dillinger

    Satan je kar precej zategel.

 • xtc

  Tole državno mafijsko pralnico denarja je treba takoj prodat v celoti.

 • Stajerka

  PAHOR DELA NOVE VOLITVE. JANŠA NE MORE SESTAVITI VLADE, ŠAREC PA NI MATERIAL ZA TO.

  http://pozareport.si/post/404445/pahor-dela-nove-volitve-jansa-ne-more-sestaviti-vlade-sarec-pa-ni-material-za-to

  samo upamo lahko, da napisano drži…..ker če vlado in vodenje prevzame Šarec, bo katastrofa na kubik……pa ne vem kaj je z narodom???…..iz volitev v volitve večja katastrofa, a je večina res tako zaplankana, da ne vidi dlje od svojega nosu kaj šele čez plot…….
  NLB je rak rana Slovenije, nedojemljivo je metanje milijard v banko za korist peščice…..zanimivo je pa to, da največji pljuvači po globalnem bančnem sistemu in EU, vneto zagovarjajo državno lastništvo NLB…..razume kdor more, JAZ NE RAZUMEM……in ravno to je tisto, kar nas Slovence tepe…..neracionalno razmišljanje, podkrepljeno s črednim nagonom……

  samo, da ni Janša, pa bo peščica lahko kradla naprej, večina pa jamrala in pljuvala po Janši…..

  ps – bemti Janša, spet si zakuhal sranje na kubik – danes dežuje, le kje ti pamet da si skuhal takšno vreme ::))

  • slosin

   ….celo to je zakuhal, da je dež moker….

 • stajerc5

  Redko zaidem v kurnik24, akpak danes se je izplacalo!
  Italijanska princeza in princ sta na avstrijski policiji prijavila (kazenski pregon!) slovensko odvetnico, vse skupaj je pa direktno povezano z palckom Milanom iz Murgl!!! Obvezno si poglejte Video!

  https://www.24ur.com/novice/svet/italijanski-princ-in-princesa-v-avstriji-sprozila-kazenski-pregon-znane-slovenske-odvetnice.html

  • totex39

   Palček iz Murgelj bo zahteval, da vse pospravijo pod preprogo, kajti on že ni tisti, da bi sodeloval v takih zadevah.

   • stajerc5

    A-a, ima prekratko metlo, ker mu ne seze do Avstrije! Preprican pa sem, da bo uradno klican kot prica na avstrijsko sodisce.

    • totex39

     Tam bodo pa takoj ugotovili, da laže in bodo naziv priče spremenili, da je sostorilec pri vsej zadeva, kar je sigurno, kajti tudi njemu kapnilo nekaj deset tisoč v žep.

     • stajerc5

      To pa lahko samo upamo, ker lahko, da ga bo demenca zdelala, tako kot ostale “nase” rdece prasice!!!

 • UDBA

  Bla, bla, bla. Mene bolj zanima Afera Patria in pranje denarja Snežiča in Janše. :)

  PS: O tem, ne boste poročali. :)

  • Jaka Sraka

   Če te kaj zanima, bebćek piši v murgle, pa ti bodo pojasnili.

  • von Rhein

   Bedasto,da bolj ne more biti. Poročanja o tem kar ti želiš je bilo toliko,da so se že poročevalci utrudili.

  • mginko

   Ni šlo čez prag 50.000 €

  • antimur

   Ti pa z vsakim komentarjem dokazuješ, da si notorični norec, odgovorni bi te morali odstraniti že po uradni dolžnosti ter zapreti v zaprt prostor, kajti nevaren si sebi in okolici.

  • Hun

   Sneznc je mala riba proti nedotakljivim..

 • Jaka Sraka

  Bravo, banda komunistična

  • stajerc5

   Tudi ta svinjarija se bo zatuckala kot iranska milijarda!

 • Ryuk

  Levica ravnokar spet zganja proteste proti prodaji NLB. Sami pa denarja ne bi prispevali za to banko.

 • tohuvabohu

  “že lani smo ekskluzivno razkrili”
  Ali spoštovani časnikar ve, kaj pomeni ‘ekskluzivno’?

 • tramal

  Spet sami levi kradljivci.Izgleda da so rojeni za krajo.Ko je mali komunajzer prišel iz maternice je sigurno najprej ukradel dudo nasproti ležečemu dojenčku .No in potem večji je bil več je kradu.

 • Morala

  Ali podporniki Levice res protestirajo pred NLB z zahtevo, da se NLB naj ne proda? Naredili bodo vse, da se prekine privatizacija :)

  • Dillinger

   Za en švoh kombi butcev in SVIZ-ov Štrukelj
   Gandža jih matra..

 • antimur

  Kdo vse se bori proti prodaji te kučanistične banke? Vse leve stranke ter najhujši gnoj v parlamentu, to je Levica, ki je celo organizirala proteste proti prodaji te gansterske banke. Zdaj že javno dokazujejo, da so pristaši najhujšega kriminala in se kljub temu še najde kakšen norec, da jih voli, seveda so to predvsem drogeraši, balkanci in pritepenci vseh vrst.

 • Slovenec

  Zadnji čas je uvedba finančne policije, razsutje sodstva, mafijskih združb,
  izvedba lustracije, prodaja NLB, itd.
  Pa vse barabe v zapore za več deset
  let, vse jim pobrati itd.

  • Bemu

   Nikoli ne morejo biti toliko kaznovani, kolikor trpljenja in solz je preteklo zaradi njih.
   Pa, saj me niti ne zanima, če so kaznovani, ali pa ne….. samo, NAJ NEHAJO KRAST IN LAGAT .

 • Forex Svetovalec

  Kdor je začuden in se čudi je zelo čuden. Kaplja v morje.

  • Bemu

   “Kaplja na kapljo, tudi kamen izdolbe”.

 • Tweety Bird

  Definicija skrajnega desničarja: Nekaj odstotkov slovenske desničarske populacije trpi za psihopatsko motnjo. Psihopat je oseba, katere naključna genetska nesreča je, da se je rodila z deformiranimi možgani. Samo poglejte SDS :)

  • Tweety Bird

   Desničarskim psihopatskim možganom fizično primanjkuje tisti del nevronske mašinerije, ki v našo zavest pričara občutek sočutja do soljudi, živali, in okolja nasploh. V zapletenih medsebojnih odnosih med obema možganskima centroma se poti, ki bi morale v vodnjak zavesti pošiljati sporočila o empatiji, preprosto izgubijo. Za desničarskga psihopata je empatija do drugih tako enigmatična kot barve za nekoga, ki trpi za barvno slepoto.

  • garfi

   POZOR POZOR POZOR
   Lopofi-L vrnite 5 milijard, ki so jih vaši banksterji odnesli

 • Tweety Bird

  POZOR POZOR POZOR

  Psihopati so med nami. Psihopati…ala Janez Janša… se zelo dobro znajdejo v sodobnem svetu. Tipične lastnosti Janezovega psihopatskega uma je ovčja šarmantnost, aroganca, avanturizem, manipulativnost, pomanjkanje sočutja do ljudi… zato je kup uglednih ljudi zapustilo Janšo !!!

  • Jaka Sraka

   …Medicina popušča, vsedi se v lavor z mrzlo vodo.

  • Janez

   Napiši mi tiste ugledneže

  • garfi

   POZOR POZOR POZOR
   Lopofi-L vrnite 5 milijard, ki so jih vaši banksterji odnesli

 • Tweety Bird

  SDS-ovi psihopati si znajo nadeti “masko normalnosti” (Janša na predvolilnih soočenjih). Znajo hliniti sočutje, ki ga po naravi svojih možganov nikoli ne morejo zares čutiti. Znajo biti na videz skrbni, pri čemer jim izdatno pomaga naravna površinska šarmantnost, ki je skoraj zmeraj sopotnica psihopatije. Ljudje, ne nasedajte SDS-u :)

  • Bemu

   Pa si ti normalen ???? Polje te kliče…… Julika te je prijavila.

  • Jaka Sraka

   Po tvoje bi morali biti vsi prfuknjeni tako kot ti. Ti imaš zaradi nizkega IQ za to pogoje.

  • komar marko

   Takim ki imate izkušnje z ROVI in tankovskimi jarki in so prave PERLE da pametujejo, s takimi je potrebno NASEDATI- Laž, podtikanje, montirani procesi, ljubljenje v Trbovljah, eksplozije v VELIKOVCU skratka vi ste PRAVI za sodelovanje. KAPIŠ!

  • garfi

   Lopofi-L vrnite 5 milijard, ki so jih vaši banksterji odnesli

  • garfi

   LEVI FAŠIST Tweety Bird 2 dni nazaj
   Za kaznivo dejanje javnega spodbujanja sovraštva je zagrožena kazen do dveh let zapora. Torej če priznate, dobite polovičko…5 let :)

 • Krtača 20

  Leta 1994 je bil predsednik vlade Janez Drnovšek, Mitja Gaspari je bil minister za finance. In minister za finance se je odločil razpustit službo družbenega knjigovodstva -SDK. Zakaj? Zato ker so si bodoči tajkunčki pripravljali teren za krajo naroda. Takoj po razpustitvi SDK-ja je število finančnih goljufij, kraj itd skokovito naraslo. Temu je seveda z ritnicami ploskal tudi janša, da ne pozabim oment – takrat minister za obrambo.

  • Jaka Sraka

   A ti veš kaj je bila SDS, klovn

  • Janez

   S čim pa si ploskal ti prasec zahojeni.

 • Olga2345

  V Makedoniji sodsvo DELUJE, za razliko od Slovenije, kjer poslanka “žlahtne” NSI blokira nastanek desno sredinske vlade, da bi zaščitila UDBOMAFIJO! Bravo Makedonci! Ko boste popucali doma, pridite v Slovenijo in naredite red v Formumu 21 in pri udbomafijcu Kučanu!

 • komar marko

  no ja ne bo težav. BRIŠEMO in uničujemo dokaze, če je slućajno zraven glavni ljubitelj marmeljade. TUMPKO že ve kje mora nastaviti, drugače DESANKA laufa!

  • Tweety Bird

   Moj Tunek ne potrebuje desanke…ima mene…moje ročice in ustnice :)

   • komar marko

    se te predstavljam z brki in v roza oblačilih z mašnico pod bingeljnom!

    • Tweety Bird

     A te še vedno ne verjameš, da je Tunek moj ljubi možek in se zelo ljubiva. Ubogi desnosučni stvor :)

   • Steiermark

    misliš, kremplje in kljun, vsran od lastnega kurjega dreka….

 • Tweety Bird

  Desnosučne oprode nehajte lapat. Kordiš vam je lepo povedal: “NLB je sistemska banka in mora ostati v domači lasti”… Kapish…horda desnosučna posrana? :)

  • komar marko

   BANKA se mora prodati in ukiniti MALHO za rdečuhe, kapiš svojat rdečuhovska!

   • Tweety Bird

    LEVICA: “Poudarjamo, da se NLB ne proda in želimo, da se spremeni v razvojno banko.”

    • komar marko

     jap razvoj koloradskih hroščev je nujno potreben. KAPIŠ. Kako se jih že znebiš??????????

     • Tweety Bird

      Matej T. Vatovec: “V času, ko je medvladje, se dogaja ne le privatizacija NLB-ja, saj smo videli namere glede Cinkarne in različno izigravanje strategije upravljanja.”

      Prekprokleta banda kvazi levičarska in desničarska. Celotno Slovenijo boste razprodali tujim kapitalistom in RKC. BANDAAAAAAA !!!!!

     • komar marko

      jap to je dobro, ker edino tako bodo koloradski hrošči pokrepali kar je edino prav! Kapiš!

     • Steiermark

      Ti si “vreden” produkt brezmožganskega bitja, ki je lahko v navezi edino z raznimi vatovci in drugimi duševno zaostalimi svojatskimi smrduhi!

  • garfi

   Lopofi-L vrnite 5 milijard, ki so jih vaši banksterji odnesli

 • komar marko

  ha, ha, ha. MESEČNIKI in prodane duše iz propadlega sistema. kako teh pravljičarjev nihče e pošlje na cesto pometat, kamor spadajo. Razni Štrukeljčki in nevladne organizacije so ČLANICE mesečnikov. Ljudje prebudite se. PIJAVKE je potrebno dati v formalin.

 • Tweety Bird

  Čujte desnosučne oprode… prodaja NLB-ja je nesmiselna in neumna, saj si vsi državljani želimo živeti kakovostno življenje. Sindikati že vrsto let nasprotujejo škodljivi prodaji državnega premoženja in prodaji slovenskih uspešnih podjetij. Kapish? :)

  • komar marko

   jap ko jo bomo prodali, bodo koloradski hrošči pokrepali in nam nehali jesti marmeljad kar je super dobro in mi delavci bomo živeli VELIKO bolje. To je NUJEN pogoj, zadosten pa bo, ko bo še koloradski hrošč odstranjen in bo krepnil!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • Steiermark

    Pa tudi potem bo potrebno sproti in občasno izvajati dezinfekcijo, da se zalega, ki je poskrita, kot je bila ob osamosvojitvi, nebi ponovno pojavila in razširila ter uničevala naprej!

  • garfi

   Lopofi-L vrnite 5 milijard, ki so jih vaši banksterji odnesli

 • komar marko

  samo za rdečuhe. FRAPORT je letos delavcem dvignil plače že za 17%. Koliko so se dvignile plače tam kjer imajo rdečuhi komando????????????????

 • Tweety Bird

  V LEVICI (edini pravi demokratični stranki)… ostro protestiramo proti izsiljeni prodaji NLB-ja. Vlada v odhajanju ve, da je to zločin in navadno popuščanje nedopustnemu izsiljevanju komisije in desnice. Naredili bomo vse, da se ta proces ustavi in za to, da se zaradi izsiljevanja vloži tožba proti Evropski komisiji. Najebali ste…kapish? :)

  • garfi

   Lopofi-L vrnite 5 milijard, ki so jih vaši banksterji odnesli

  • Clemen J.

   Seveda protestirate, v trenutko vstopov tujcev bi to prizlo na dan in bi bili ptimorani vrniti do zadnjega nakradenega centa, ki ste ga levicarjibpokrali pridnim ljudem.

 • Tweety Bird

  Mi v LEVICI imamo prav… poglejte samo NKBM, izvlekli smo jo z našim denarjem sedaj pa tujci že pobirajo profite. Tudi ob prodaji bi morali zadržat vsaj 50% plus delnico.

  A smo sploh še država, če bomo po diktatu desnice vse banke in firme prodali tujcem? Samo s prešernovim spomenikom nismo suvereni…. Vi desnosučne oprode pa lahko celo postaviti spomenik Iveku in njegovi opice če hočete. Kapish?

  • Steiermark

   Budala zabita kurja, kdo je izvlekel in s čigavim denarjem NKBM? Vi levaki pravgotovo ne, vi znate samo “bratsko podeliti” to kar od nas naropate ter se bogatiti na naš račun! In nehaj nabijati o “prodaji” nkabm , ko se ve, da so prav levaki odzadaj, za prevzemom tee banke, ki so jo “kot prodali” nekemu tujemu investitorju, po prejšnji dokapitalizaciji in ta “kot tujec” je samo nekddo ki je posodil ime – odzadaj pa stoji in se masti vaša rdeča udbovska mafija, s pritlikavcem! Kako si ti neumna, kapiš? Ne! Vem , da ne, ker si enostavno butasta levaška kura, ki podpira levaško jugomaijo!

  • sprehajalec

   ne more biti drugače, če “naši” ne znajo ustvariti profitov. Preveč aktive izgine ob sestavi bilance, je pa na koncu minus….

  • Hun

   trosš neumnosti

  • garfi

   Lopofi-L vrnite 5 milijard, ki so jih vaši banksterji odnesli

 • domovina mili dom

  Kje je kaj denar, 400 mio dokapitalizacije Rigelnikove privat Faktorbanke. Da ne govorimo o NLB bankomatu komunistov. Kučan naščuva svojo paravojaško gam…, da protestira. Seveda, ker potem papapapa, davkoplačevalski denar. še dobro, da komunistično krajo plačujejo tudi zaslepljeni opranoglavi podporniki.

 • Dillinger

  Kordiš “che guevara”:poudarjamo,da se NLB ne proda in želimo,da se jo spremeni v razvojno banko.
  SVIZ-ov Štrukelj:prodaja NLB je nesmiselna in neumna,saj si vsi državljani želimo živeti kakovostno življenje.

  • sprehajalec

   Predvsem je imel Štrukelj v mislih sebe, s tem kakovostnim življenjem….

  • tonite falco

   Ha, ha, ha ja za njih bi bilo dobro, da se ne odproda NLB. Kajti to je njihova veča brez dna, da lahko še dalje veselo kradejo ti levičarski gnoji. Ki nikoli v življenju niso kaj naredili s svojimi rokami! In seveda, da bi še dalje dobro živeli z davkoplačevalskem denarjem!

 • stroke

  V Makedoniji je očitno v teku ena velika svinjarija, NLB je spet zraven, Makedonija je povabljena v NATO, Grki so pregnali diplomate.

 • Clemen J.

  Leva zalega krade vse po vrsti, in lovsod kjer se da.