fbpx

Forbes Slovenijo uvrstil med sedem najbolj perspektivnih turističnih destinacij sveta po pandemiji koronavirusa!

Slap Peričnik (Foto: epa)

Slovenija bi v “pokoronskem” svetu lahko postala ena izmed sedmih svetovnih destinacij. Tako so prepričani na spletni strani Forbes, kjer je predstavljenih sedem držav, ki imajo po njihovi presoji možnost, da v času po pandemiji koronavirusa postanejo najbolj priljubljene turistične destinacije. Poleg Slovenije se omenja še: Etiopijo, Iran, Mjanmar (Burmo), Gruzijo, Filipine in Tunizijo. Spletna stran sicer posebej izpostavlja Ljubljano in Julijske Alpe. 

Slovenija se je znašla med sedmimi državami sveta, ki bi v času po pandemiji koronavirusa lahko postale najbolj priljubljene turistične destinacije sveta. Tako menijo na spletni strani Forbes, kjer poleg naše domovine omenjajo tudi Etiopijo, Iran, Mjanmar (Burmo), Gruzijo, Filipine in Tunizijo. Ob tem na spletni strani dodajajo, da globalni turizem trenutno trpi zaradi nepredvidenega zaprtja, vendar pa se po njihovem prepričanju številne države že pripravljajo na močno povečan turistični obisk, in sicer za čas, ko bodo množična potovanja znova omogočena, poroča Forbes.

Po prepričanji Forbesa, bo to za nekatere države enkratna priložnost, da postanejo priljubljene turistične destinacije v regiji. Medtem ko je priložnost, da postanejo tovrstne destinacije, v tem trenutku zgolj potencial, pa je potrebno navesti, da imajo le-te vse elemente, ki bi to lahko omogočili: neokrnjene lepote narave, zgodovinske spomenike in bogato kulturno ponudbo. Po prepričanju spletne strani gre za destinacije, ki so navkljub svojim možnostim močno podcenjene.

Ljubljanski grad (Foto: STA)

Spletna stran ob tem omenja, da številne naše sosede vsakoletno beležijo velik turistični obisk, ob čemer izpostavljajo Hrvaško, Italijo in Avstrijo. Majhna, gorata Slovenija v tem kontekstu neupravičeno ostaja v njihovi senci. Po njihovem opažanju je prestolnica Ljubljana glavno kulturno središče naše dežele, in sicer tudi s svojimi muzeji, ki ponujajo izjemne zbirke s področja umetnosti in zgodovine. Poleg tega se omenja še številne starodavne cerkve in katedrale, predvsem pa sijajni grad, od koder se obiskovalcem razprostira sijajen razgled na staro mestno jedro.

Foto: iStock

V nadaljevanju na Forbesu vabijo proti severu v Julijske Alpe, ob tem pa navajajo še, da je bila ta gorska veriga poimenovana po Juliju Cezarju. Ob tem omenjajo še, da se pretežni del teh Alp nahaja znotraj slovitega Triglavskega narodnega parka, kjer lahko občudujemo številne naravne lepote naše dežele. Predsednik vlade Janez Janša pa je nedavno že dejal, da Slovenija uživa ugled varne in urejene države, kar je trenutno po njegovem prepričanju najboljše priporočilo za turizem in investicije. Naša dežela je obenem sposobna poskrbeti za zdravje prebivalstva tudi ob izbruhu pandemije, kar je trenutno najboljše priporočilo tako v turizmu kot na področju investicij. To je ob sprejemanju tretjega protikoronskega zakona v video nagovoru državljanom dejal Janša. Poleg tega je še pozval k skupnim naporom za ohranitev tega ugleda. Nedavno pa je Janša spregovoril tudi za BBC: “Slovenija, ki se nahaja med Avstrijo in Hrvaško, je prva v Evropi razglasila konec epidemije. Zabeležili so nekaj več kot sto smrtnih žrtev covid-19,” so v uvodu povedali na že omenjeni televiziji, kjer jih je še posebej zanimalo, kakšni so vladni načrti za oživitev turistične panoge, glede na to da je obisk iz tujine upadel za 78 odstotkov.

Domen Mezeg