fbpx

[Foto] Komedija med anticepilci: Troha izzval Stevanovića, sami sebi so napovedali konec

Na protestu, ki ga spremlja Nova24TV, je prišlo do spora med vodjo gibanja OPS Ladislavom Troho in predsednikom gibanja Resni.ca Zoranom Stevanovićem. Protestnikom je zapel znani proticepilec in covid skeptik Werner Brozović, sicer pa je med udeleženci prisoten tudi alkohol. Epidemiološka slika v državi je še vedno slaba, zato tovrstni protesti niso usluga epidemiji, temveč le še poslabšujejo situacijo.

Na ljubljanskem Trgu republike pred parlamentarnim poslopjem so se po uničujočem protestu prejšnji teden danes vnovič zbrali nasprotniki uvajanja pogojev PCT (preboleli, cepljeni, testirani) v vse sfere življenja. Na protestu so bili znova kritični do vlade in aktualnega sklica državnega zbora, znova pa je bilo slišati tudi nekaj tistih, ki ne verjamejo, da novi koronavirus sploh obstaja, ne verjamejo niti v učinkovitost cepiv.

Pri tem so anticepilci paradoksalno kričali: “Vsi bomo pocrkali, samo Janez Janša bo ostal.S tem so pravzaprav priznali, da cepivo rešuje življenja, saj je predsednik vlade cepljen. Protestnikom se torej slabo piše. 

Troha jezno obsedel
Je pa prišlo do spora med vodjo gibanja OPS Ladislavom Troho in vodjo Resnice Zoranom Stevanovićem. Troha je namreč pozval Stevanovića, naj se usedejo skupaj in pogovorijo, vendar je njegova pobuda naletela na gluha ušesa. Kot kaže, je Troha nejevoljen, ker mu je nekdo ukradel koncept proticepilskega protesta.

Image

Foto: Twitter

Med protestniki je znova videti pitje alkohola.

Image

Foto: Twitter

Image

Shod je neprijavljen, zato za varovanje skrbi policija. V primerjavi z minulo sredo je okrepila varovanje in povečala število policistov. Trg je ograjen, poslopje DZ pa so izpraznili že pred shodom. Minuli teden je namreč podoben shod, na katerega so vabile iste skupine, sprva potekal mirno, zvečer pa so izbruhnili izgredi, v katerih je bilo poškodovanih več ljudi, nastala je tudi škoda na poslopju DZ in javnih površinah.

Protestniki so se razšli okoli 21. ure, posamezniki so do takrat še glasno žvižgali in skandirali.

Sara Kovač