Golob je gospe, ki se seli v kontejner, dejal, naj si predstavlja, da gre v hotel na počitnice

Obisk predsednika vlade Roberta Goloba na območjih, ki jih je prizadelo deževje. (foto: sta)

Robert Golob si je včeraj popoldne ogledal nekatera območja v občini Šentilj, ki so utrpela veliko škodo zaradi deževja, predvsem zemeljskih plazov, ki se še vedno sprožajo, ogrožajo pa tudi stanovanjske objekte. Svoje domove je zaradi tega moralo zapustiti že sedem družin. Od tega jih je večina nameščenih v kontejnerjih, dve sta našli zatočišče pri sorodnikih. Nekatere izmed njih je Golob tudi obiskal, namesto da bi jim izkazal sočutje in besede tolažbe, pa se je odzval zelo neprimerno. Starejšemu paru je namreč predlagal, da naj si mislita, da sta šla v hotel na počitnice in ne v kontejner.

“Hvala Bogu, da nam vsi pomagajo, imamo dobre sosede, zdaj imamo svoj kontejner,” je v pogovoru z Robertom Golobom dejala starejša gospa, katere hišo zemeljski plaz ogroža v takšni meri, da se je morala izseliti. Vseeno je v takšnih hudih razmerah pokazala hvaležnost in pogum, kar pa je Golob grobo izkoristil. “To je, kot da bi šli v hotel, si mislite. Na počitnice,” je dejal Golob ob dejstvu, da se seli v kontejner, v katerem so le nujne stvari, kot so postelja in odeje. Na to mu je odgovorila, da na v hotelu še ni bila nikoli v življenju.

A več kot očitno “počitnice” v kontejnerju starejšega para ne bodo takšne, kot jih je imel sam v tem mesecu. Spomnimo, da je prvi maj preživel v enem najdražjih hotelov na Siciliji, kjer je potrebno odšteti 1000 evrov na noč.

 

Zgoraj počitnice, ki jih Golob predlaga tistim, ki jim plazovi ogrožajo hiše, spodaj počitnice Goloba v enem najdražjih hotelov na Siciliji (foto: zgoraj občina Šentilj, spodaj: Hotel Metropole Taormina).

V Šentilju zaenkrat ocenjujejo škodo na okoli tri milijone evrov. Premier je povedal, da bo škodo ocenila stroka. “Na politiki je, da zagotovi sredstva, in mi jih bomo zagotovili v predlaganem obsegu,” je dejal. A spomnimo se njegovih velikih obljub gasilcem na Krasu, od katerih ni bilo nič. Zahvalil se je celo pripadnikom civilne zaščite, gasilcem in vsem ostalim, ki so doslej pomagali pri odpravljanju posledic ujme. “Naredili ste ogromno delo in mi vam bomo stali ob strani,” je dejal.

Sara Kovač