Grims in Leljak spregovorila o ozadju umora v Izoli: Udba še vedno poseduje ogromne količine orožja

Foto: STA

“Po takšnem zločinu si nekdo v sodstvu ne more kaj takšnega privoščiti. Umorjeni so bil policist, zdravnik, še en policist je bil hudo ranjen in da nekdo zavrne preiskavo stanovanja, čeprav je bilo jasno, da bodo tam še drugi dokazni materiali, je nekaj nepojmljivega, zato javno sprašujem ministra za pravosodje, kako bo ukrepal v tej zvezi,” je dejal predsednik Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb Branko Grims na današnji novinarski konferenci, kjer je spregovoril o stališčih in dejstvih glede zločina v Izoli, v  katerem sta bila umorjena zdravnik in policist. 

Grims je uvodoma dejal, da se je pred dnevi v Izoli zgodil zločin, ki ima nekatere elemente, o katerih bi se morala opraviti zelo podrobna preiskava. “Sam umor tako zdravnika kot policista ter streli na policista, ki je bil ranjen, so bili izvedeni izjemno profesionalno, tako kot bi to opravil človek, ki je bil treniran za umore ali pa je tak umor že kdaj naredil,” je povedal Grims. Dodal je, da je bilo javno objavljeno, da je izolski morilec še potem, ko je ranjeni obležal na tleh, pristopil k njemu in ga ustrelil v glavo oziroma tilnik. “To je način, kako profesionalni morilci opravljajo svoj posel,” je poudaril Grims. Po njegovih besedah je bil tudi strel na policista  usmerjen v šiv oziroma spoj na neprebojnem jopiču in je zato povzročil tako hudo rano.

“Tega, kam točno streljati, večina ljudi, ki nima posebnih znanj in niso usposobljeni za kaj takšnega, ne ve. Vsi streli so bili izjemno natančni, kar pomeni, da je bil človek usposobljen za streljanje na človeka,” je dejal. Prav tako je bil še mnenja, da vsak normalen človek pred strelom omahuje, se mu zatrese roka, “tu pa so bili streli hladnokrvni, kar pomeni, da je bil ta človek kot nekdanji sodelavec UDBE očitno treniran za to, sam osebno pa menim, da to ni bil prvi zločin, ki ga je storil.” Predsednik KNOVS je ob tem opozoril, da je obdobje, v katerem je bil izolski morilec sodelavec UDBE, tisto obdobje, ko je bilo zagrešenih največ izvensodnih umorov UDBE.

Kaj pa vprašanje izvora orožja?
Grims je spomnil, da je bilo javnosti sporočeno, da je pri zločinu bilo uporabljeno orožje 7,65mm, Crvena zastava z odstranjenimi oznakami. Poslanec je pojasnil, da je komisija na svojih sejah obravnavala dokumentacijo o orožju UDBE, ki nikoli ni bilo predano oblastem in v katerem so bili podatki prav o tovrstnih pištolah, to je 7,65mm z odstranjenimi oznakami. “Obstaja celo dokument, kako so v UDBI preverjali odstranitev teh oznak z rentgenom, in to tako, da se na noben način ne bi dalo izslediti izvora pištole. Obstajajo tudi številni dokumenti, ki jih je KNOVS, že poslala policiji in tožilstvu, da je UDBA za svoje delo iskala trofejno orožje, ali pa orožje z odstranjenimi oznakami, orožje, ki je bilo najdeno ali pa je bilo iz 2. svetovne vojne, skratka vse orožje, kjer ne bi bilo mogoče izslediti njegovega izvora,” je nadalje dejal predsednik KNOVS.

V Sloveniji in v tujih bunkerjih je skritih več kot 7000 kosov različnega orožja, ne le pištol, temveč tudi posebnih ubojnih sredstev, razstreliv, zažigalnih bomb, avtomatskega orožja, od Thompsonov do škorpijonov, do eksplozivov in še vsega ostalega, pri čemer ob prelomu prejšnjega režima teh bunkerjev nihče ni preverjal, tega orožja leta 1990 ali kasneje ni nihče predal policiji oz. oblastem kot bi to moralo biti po zakonu.

Udbovci so bili gospodarji življenja in smrti
Grims je tudi opozoril, da ko je KNOVS sprejela sklep, naj policija bunkerje orožja UDBE razišče, je bilo preprosto odgovorjeno, da se s tem ne bodo ukvarjali. Toda po mnenju mag. Grimsa so dogodki v Izoli dokaz, da bi se tako policija kot tožilstvo s tem orožjem morala ukvarjati. “Ugotoviti bi morali izvor tega orožja ter koliko šolanih morilcev tipa gospod Gregorič še hodi po Sloveniji z orožjem z odstranjenimi oznakami in iz zalog nekdanje UDBE,” meni Grims in opozarja, da je to trajna nevarnost za vsakega državljana in državljanko. “Ti ljudje iz UDBE so nekoč bili gospodarji vsega. Bili so dolga roka partije in tudi ravnanje zločinca v Izoli to odraža. Bili so gospodarji življenja in smrti in če kaj ni bilo po njihovo, so posegli po orožju in ubijali. V Izoli smo se samo za hip srečali s senco obdobja izpred 30 let, ampak te sence v obliki šolanih morilcev in z orožjem nekdanje UDBE še vedno hodijo po Sloveniji,” je bil jasen.

Minister Klemenčič- zakaj pravosodje ščiti udbo?
Nenazadnje je poslanec še dejal, da je bil morilec iz Izole, po pričevanju nekaterih iz lokalnega okolja, za organe, razen v ekstremih, praktično nedotakljiv, čeprav je bil znan po svojem nasilništvu, “kar je značilno, saj se je udbaše ščitilo.” Grims je izrazil tudi ogorčenje, da po zločinu pristojni sodnik ni hotel izdati naloga za hišno preiskavo storilčevega bivališča. “Po takšnem zločinu si nekdo v sodstvu ne more kaj takšnega privoščiti. Umorjeni so bil policist, zdravnik, še en policist je bil hudo ranjen in da nekdo zavrne preiskavo stanovanja, čeprav je bilo jasno, da bodo tam še drugi dokazni materiali, je nekaj nepojmljivega, zato javno sprašujem ministra za pravosodje, kaj bo ukrepal v tej zvezi,” je dejal poslanec.

Na ministrstvu za pravosodje so v odgovoru za STA zapisali, da gre pri konkretni odločitvi za izključno pristojnost sodne veje oblasti. Je pa ministrstvo zaradi preučitve v okviru svojih nadzorstvenih pristojnosti na urad predsednice Okrožnega sodišča v Kopru že poslalo zaprosilo za podatke in poročilo o stanju reševanja zadeve, so navedli na ministrstvu. Dodali so, da se bodo o sprejemu morebitnih nadaljnjih ukrepov odločili, ko prejmejo odgovor sodišča.

Kot je dejal predsednik KNOVS, so pri storilcu so našli še  avtomatsko orožje tipa Thompson, ki je še bolj nevarno od tistega, ki je bilo uporabljeno ob zločinu.Celotno dogajanje v zvezi s hišno preiskavo po njegovem pomeni, da se še vedno prikriva in skuša skrivati ter braniti sodelavce ter celoten institut tajne politične policije UDBE. “Tudi zato se še vedno ni opravila preiskava, ki bi v vsaki normalni državi že morala potekati, tudi glede bunkerjev orožja,” je še dejal Grims.

Publicist in raziskovalec arhivov SDV Roman Leljak pa opozarja, da je našel del dokumenta, iz katerega izhaja, da so nekaterim sodelavcem, operativcem UDBE, po končanju delovne dobe v doživljenjsko last podarili orožje. “To je bilo vedno podarjeno brez dovoljenja za nošenje orožja,” je opozoril Leljak in med drugim spomnil na sedemnajst svinčnikov s ciankalijem, ki se še danes nahajajo v Sloveniji. Nanje je Leljak opozoril tudi na eni izmed sej Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, vendar vse do danes niso bili najdeni, vsi pa so bili v Slovenijo prinešeni v letih od 1980 do 1989. Roman Leljak je izrazil tudi skrb, da se bodo podobni dogodki, kot je bil ta v Izoli, še dogajali, saj je prepričan, da je nekdanja SDV popolnoma izpod nadzora sedanjih preiskovalnih organov. “Okoli 980 sodelavcev UBDE v Sloveniji je takšnih, ki so bili v stiku s tem orožjem, in slovenski policiji ne bi smelo biti težko te ljudi preveriti. Žal pa vidimo, da se je tudi sodnik v Kopru zbal oziroma mu je bilo verjetno naročeno, da ne sme dati dovoljenja za preiskavo.”

M. P.

 • dr Janez Sveti

  Bolj verodostojno bi bilo to govorjenje, če bi bili priloženi pisni dokazi o teorijah. Tako pa …
  Dr Janez Sveti vesoljc

  • von Rhein

   Ali odločba sodnika,ki je zavrnil preiskavo stanovanja ni dovolj velik pisni dokaz?.Ne reci,da je bila samo ustno izrečena.Če je tako, je 2x dovolj velik dokaz.

   • rrrrr

    Nekaterim je treba še danes dokazovati, da Zemlja ni plošča

   • dr Janez Sveti

    Ne spremljam vseh črnih kronik.
    Čigavo stanovanje sodnik ni dovolil preiskat? Če je zavrnil preiskavo stanovanja morilca policista in zdravnika je to alarm prve stopnje. Že če ti najdejo nekaj gramov konoplje ti hišo obrnejo na glavo in ne če ubiješ policista z nelegalnim, neregistriranim orožjem.
    DR Janez Sveti poznavalec

  • garfi

   spokaj kufre

   • dr Janez Sveti

    In kaj mi moreš, če jih ne? lahko se postaviš na trepalnice in z ritjo ploskaš. Potem bom razmislil.
    DrJanez Sveti genij

  • Anthon

   Si tudi tle?!

 • Lisjak

  Ne vem,če je še lahko večji dokaz kot ta primer,da smo popolnoma UDBO-komunajzerska država.

  • dob

   Samo resolucijo o izenačitvi fašizma, komunizma in nacizma bi parlament tedaj moral podpisati, pa se o vseh teh rečeh zdaj sploh ne bi več menili.
   S tem pa, ko je nismo podpisali, smo tistemu, od česar smo bežali, odprli vrata nazaj v državo.

   • Lisjak

    Če samo pogledaš vse parlamente do sedaj vidiš,da so levaki zmeraj imeli javno ali tiho večino.Kdaj pa bo imela desnica resnično večino v parlamentu pa je vprašanje za milijon evrov.

    • dob

     Parazit obstaja, dokler ga gostitelj hrani in mu pusti, da se na njem pase.
     Zase ne morem reči, da sem si čisto na jasnem kaj je levica, kaj pa desnica. Vem, da je oboje etiketa, o vsebini pa si nisem povsem na jasnem. Slovenija je nesamostojen organizem, ki potrebuje denar iz tujine, da sebe preživi. Če za trenutek sprejmem terminologijo levico-desno, potem desnica hrani levico, da lahko obstaja, ker sama ne more. Parazit crkne, če ga nihče ne hrani. Doma indoktrinira gostitelja z ideologijo lastne posvečenosti, da se lahko še naprej pase po gostitelju doma in v tujini. Tisti v tujini ni tako neumen kot tale doma, ker je v določenih potezah nasproti temu parazitu tudi sam parazit. Odnos med dvema parazitoma je simbioza. Ta lahko traja, dokler gostitelj to dopušča. To pa spet pomeni, da ni rečeno, da se bo gostitelj doma uprl parazitu. Lahko se bo nekaj zgodilo tistemu parazitu zunaj in tedaj se bo ta simbioza zrušila, parazit bo pa ostal na cedilu.
     Domač parazit bo zahteval od nas kot domačega gostitelja, da nadomestimo izpad tujega “gostitelja”, ki ga sicer že zdaj naš parazit prikazuje za parazita, torej za konkurenco njemu samemu. To pa zato, ker sam ne dela razlike med poslovanjem, posojanjem denarja, gospodarjenjem… in navadno krajo, neplačevanjem računov, nevračanjem dolgov, korupcijo, poslovno prevaro.
     Ampak tedaj, ko bo naš parazit pritisnil na nas, naj mu nadomestimo izpad iz tujine, bomo mi že kost in koža.
     Skratka: No mani no fani.
     Pol bo pa fak nismo vedl.

 • Rožle

  V Sloveniji imamo Lj-Mestnega svetnika Jankovićevega tasta ATA VIrant…on z zarustano pištolo v JAVNOST grozi vsem k so bl Bosanskega videza…pa nima nč prot Bosancem…da se razumemo….upam da ga je Zoki pelu na polaganje temelnjega kamenja Đamije ke za Union… …

 • črnaovca

  Leljak že ve saj je bil sam član te organizacije in pravijo kdor je notri lahko pride ven samo mrtev

 • Stajerka

  čudim se, da je bilo predvajano na nacionalki……do danes namreč z besedo niso omenili, da je napadalec sodelavec UDBE, vsaj jaz nisem zasledila…….
  sicer pa Zokijev tast še ma pištolo med solato, al jo je letos prestavil med fižol…….javne grožnje, pa se ni zgodilo nič…….

  • Anthon

   In ti si šla rušit Kanglerja. Verodostojnost pa taka.

 • domovina mili dom

  Primerjati spiske iz udbe in v njih iskati sedanje uslužbence pravosodja. Telefonske izpiske vseh sodnikov na ogled postavit. Ni hudirja, da ne bomo odkrili od kot prihajajo ukazi.

 • althar

  Upam, da se zavedata, da so vsa vprašanja, ki sta jih postavila, lahko le retorična. Lutke, ki jih je udba v tem sklicu parlamenta nastavila na oblast, ne bodo pomigale niti s trepalnico, da bi razkrile delovanje svojih gospodarjev. Ne smejo, ne upajo in nočejo.

  Prav zabavno bo opazovati, kako se bodo ti pajaci obnašali, ko bodo dobili zahtevek o izročitvi katerega od šefov udbe na sodni proces v Nemčiji. Najprej bodo panično begali okoli in jecljali neumnosti, potem pa bodo spohali kak Lex Gorenc. A giljotina resnice in usode počasi pada tudi na udbomafijo.

 • samsara

  Udbosodje udbofevda pač dela to, kar veletovariši vrhovni udbovci in njihovi komunistični nadrejeni tovariši želijo.
  Nižja striktura izurjenih oboroženih psihopatov in njim podobnih najrazličnejših psihotov, pa po lastni patološki morilski pameti dela kar hoče, računajoč na zaščito vrhov organizacije, saj vrh s tem ščiti le sebe.

 • Slovenec 33

  Nikjer na svetu okupatorji in izdajalci svojega naroda ne spoštujejo nobenih etičnih in moralnih norm in tudi v Sloveniji je tako.
  Izdajalci svojega naroda pa nočejo vedeti kaj je domoljubje.
  V taki situaciji pričakujeta nemogoče, če mislita, da bodo dejstva prišla na svetlo.

 • dvanajstzvezdic

  Porkaduš, sprašujem se zakaj v času vladavine SDS niso UDBO ( in njenih agentov) razkrinkali do fundamenta. Definitivno UDBA ni bila človekoljubna organizacija, ampak je bila navadna politična policijia,ki je bila sposobna narediti najhuše zločine. Po toči zvoniti pa je prepozno g. Grims.
  V 4 letih bi lahko počistili VSE.

  • garfi

   predlagam, da jim pomagaš brez preklinjanja

   • dvanajstzvezdic

    A se ti ne zdi legitimno vpršanaje zakaj niso UDBO počistili že prej, Saj je veliko članov SDS iz bivše partije, torej so poznali delovanje udbe.Sedaj pa Grims naslavlja vprašanje na Klemenečiča…. ja kaj je pa on storil v času vladavine SDS.

    Jaz o tajnih službah nimam pojma, kako naj potem pomagam, me pa zelo skrbi če ta še obstaja. Vedo in vedeli pa so mnogi iz SDS-a. Naj počistijo imajo vso mojo moralno podporo in vse podpise na morebitnih referendumih glede tega vprašanja.

    • garfi

     otočji si
     arhivi so bili koraj uničeni
     sds nenehno rušijo, da se ukvarja s preteklostjo in revanšizmom
     kdo obvladuje medije in sodstvo
     vprašaj jih in brez tega ne zvračaj krivde na sds
     https://www.sds.si/o-stranki/organiziranost#glavno-tajnistvo

    • Aron

     niso imeli interesa, ker potem bi morali tudi svoje potunkat. isto je na madžarskem, najprej je bil orban glasen, da je treba vse arhive odpret in obračunat z bivšimi komunisti, potem je pa vse potihnilo, ker je bil na spisku sodelavcev partije tudi orban in pol fidesza…

     • Anthon

      Navedi verodostojen vir!

  • KAPIBARA

   Saj so začel, pa so dobili grozilno pismo, napram otrokom..direktorica DURS-a.. ko je objavila, odlog plačila DDV v višini 6 milja evriča , koncernu jankoviĆ, ceka 4 leta nazaj..
   Slivnik je pa tud napovedal, da bo masrikaj povedal.. pa je naredil samomor.. baje s 3 kuglami..??

   • MGTOW Didactics

    Slovenija je bolestna, ogabna komunistična greznica!

  • radames

   In bili skrivoma postreljani od SDV.

 • garfi

  vsekakor so Slovenski Politiki ogroženi in še mnogi Slovenci
  Kramberger, Slivnik……
  murgelska mafija je sposobna vsega, če jih bomo resno ogrozili
  kazni so potem smešne

  • tarantela

   garfi, oprosti, tu se pa motiš! Slivnik se je dvakrat sam ustrelil v hrbet.

   • garfi

    in potem napisal poslovilno pismo

    • tarantela

     Oprosti, sem pozabila!

   • karlina

    Aha, naj mi nekdo razlozi, kako se lahko človek sam ustreli v hrbet, mislim, da levaki prodajajo takšne neumnosti, pa presega vse meje zdrave kmečke pameti, itak ,da so ga oni pospravili, kdo pa drug, halooo, pa verjetno še koga, pa se ne ve, oz. vejo samo nekateri bivši udbovci.

 • garfi

  rtvmurgle je tudi rtvudba

  • radames

   Mnogo bolj udbovska je bila PTT, čeprav si na RTV lahko našel tudi kakšnega zelo visokega oficirja udbe.

   • garfi

    mislil sem popolno zamolčanje, da je bil morilec udbovc

    • radames

     Se bojijo izdaviti.
     Pred mnogimi leti je bil v Tedniku kratek razgovor z zdaj že pokojnim domobrancem Vinkom Levstikom. Urednik je po telefonu nekomu razlagal (brž po montaži oddaje), da je prispevek “uravnotežen”, da ne bo nobenega šundra, da bo vse v redu in da naj mu zaupa.

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Borut Stari

  Udba ali mafija. Ni razlike veljata le konspiracija omerta. In likvidacije nasprotnikov.
  Don Murgleone press.

 • Rožle

  KPM-Komunistična Partija Murgle….sam , da tole ni stranka …ampak država..

  • Nata

   + + + + + + + + + + + +

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • garfi

  v zločinski tako opevani jugi so imeli komunajzarji spiske za likvidacijo pomembnih Slovencev,
  če bi prišlo do upora
  možno, da so jih sedaj posodobili

 • KAPIBARA

  SLO je gubernija Slovenskim komijem+ njihovim spajdašenimi jugoviĆi..

 • totex39

  Normalno, da je bil usposobljen UDBOVC saj so ga oni učili kako ravnati s takim orožjem, ko je treba ubiti človeka.

  • avtohtoni neandartalec

   Akademija v Tacnu je slovela za zelo uspešno, z miličniki ni bilo za češnje zobat, tudi nisem doživel, da bi med gostilniškimi pretepi kdo od niih grabil za pištolo, kako je danes, pa ne bi vedel, zgledajo bolj klavrno.
   Vojaška policija pa sploh, oni so te najprej pretepli, potem si se lahko pa predal.

 • Nata

  No , ja . Policiji ne bi bilo težko preveriti ?
  Pa jim nihče ne naroči tega ! Sami se pa nič ne upajo brez blagoslova ?
  Pa sodišče ? Tudi kar nekaj po svoje mešetari ?
  Postaja vedno bolj zanimivo !

 • samsara

  Branko ne nervirat ministrico V.G.Ž., saj je že tako prezasedena z delom, ki ga obvladuje le še s skrajnim odrekanjem in nadčloveško voljo in požrtvovalnostjo.
  Omenjena vprašanje bi lahko imela za posledico napad anksioznosti, preobremenjena ministrica pa bi utegnila iskati oporo in tolažbo v kilogramih čokolade, litrih sladoleda…
  Kam to pelje ni težko sklepati.

 • samsara

  “Minister Klemenčič- zakaj pravosodje ščiti udbo?”

  Udbosodje Udbofevda, po najosnovnejši logiki ščiti Udbo.

  • avtohtoni neandartalec

   Udba je sladala pod ministrstvo za notranje zadeve, ne spomnim se, da bi kih kdaj odpustili, mislim da so jih vse preprosto prepisali na Sovo ali kako so se že imenovali. Takrat je bil trend, da so se upokojevali pred abrahamom, oni so se lahko posvetili družinjam in konjičkom, kupili so službena stanovanja, njihov prostor pa so zasedli mladi, ki si morajo dom, družino in prihodnost šele zaslužiti.

 • tarantela

  Tole z UDBO se mi zde pretiravanje. Če bi možakar, ki je streljal, imel kakršenkoli položaj pri UDBI, bi imel tudi prednost pri zdravljenju. Ne recite, da UDBA ne bi poskrbela za svoje, tudi za tiste na najnižjih položajih. Orožja je pa po moji presoji od leta 1991 Slovenija polna.

  • radames

   Prednost pri zdravljenju imajo bivši visoki šefi udbe. Recimo Gorenc, Zemljarič itd. Ostali pa po “dogovoru”.

   • tarantela

    No, na tem portalu večkrat preberem, kakšne strašanske ugodnosti imajo sorodniki bivših partizanov, pa sem sklepala, da ja ne bi pustili na cedilu udbovca…

  • avtohtoni neandartalec

   Z orožjem smo zalagali cel balkan, znali so preslepiti embargo, kar pa je najbolj zaskrbljujoče, eni so se oboroževali proti vsem mogočim agresorjem, drugi pa samo proti Srbom, za katere se je izkazalo, da nam v bistvu nočejo nič slabega. Zdaj pa, Večni Srb noče provocirati, jihadisti se nas na daleč izogibajo, sami smo ostali, eni so zelo jezni, v bližini pa ni nikogar drugega, država je zavarovana kot pohorski medved in skrbi izključno za svoje, z Nemškim denarjem in našimi dolgovi napolnjene riti, poleg tega slovimo kot narod samomorilcev.

   • tarantela

    Ja. vidiš, zunanjih sovražnikov ni, pol se pa tlele na portalu dajemo.

 • moat

  Grims ima prav glede hišne preiskave, drugače pa pretirava o profesionalnosti storilca, ki naj bi bil profesionalec ali celo uporabljal metode UDBE. Tisti, ki poseduje orožje točno ve, kam mora ustreliti, če želi ubiti. Sicer pa to ve tudi skoraj vsak laik, če ni neumen.
  Glede hišne preiskave pa samo opomba. Iz do zdaj razpoložljivih podatkov iz medijev sodnik (v tem primeru preiskovalni sodnik) sploh ni odločal ali bo izdal odredbo za hišno preiskavo, temveč je bilo to mnenje državnega tožilca. In sicer naj bi ta zastopal stališče, da je storilec umrl, zato preiskava zoper njega ni mogoča. Kar se mi zdi neumnost, saj so tukaj še oškodovanci, ki so bile žrtve kaznivega dejanja, umora, poskusa umora… Ne smemo pa pozabiti dejstva, da je tožilec tisti, ki usmerja preiskavo in policiste. In tega tožilca bi bilo treba pribiti na križ, ne preiskovalnega sodnika! Še dobro, da po zakonu o kazenskem postopku lahko policisti opravijo pregled stanovanja ali hišno preiskavo tudi v primeru, če lastnik ali imetnik stanovanja to sam želi. In to so policisti izkoristili, da so zasegli orožje, ki ga sicer ne bi bilo mogoče.

  • avtohtoni neandartalec

   Tu se strinjam z Grimsom, zelo hladokrvno je ravnal, sploh ni tako lahko zadeti niti na par metrov, če si kdaj služil vojsko, vendar ga je po moje skupaj držal fanatizem oziroma popolna vdanost v usodo. V glavi ni imel kaj več za izgubit, zato je bil tako hladokrven, ker je obupal nad življenjem.

   • tarantela

    Si pa lahko pijan, saj se spomniš Krambergerja, katerega je pijanec točno zadel.

 • Michael

  Žal, se tragični dogodek ponovno zlorablja v politične namene. V delu članka je slediti mag. Grimsu, nadaljevanje pa je sejanje strahu. Samo na tem portalu se navaja, da je bil storilec pripadnik UDBE (to se verjetno sklepa po portalu udba.net, ne upoštevajoč šifre dejavnosti posameznika (aktivni pripadnik, rezervist, sodelavec) Predstavnik policije, mislim da direktor koprske policijske uprave je na novinarski konferenci izjavil da je bil storilec v 70-tih letih prejšnjega stoletja rezervni miličnik, kar pa je kar daleč od UDBE,pa tudi nekaj let naj bi odsedel zaradi nasilnih dejanj. Mag. Grims je tudi odličen poznavalec delovanja UDBE, le od kje. Ok Leljak je šolan vojak, bil je tudi pripadnik varnostnega organa JLA, tako da je sedaj njegova raziskovalna pot razumljiva.

  • karlina

   To je tvoje mnenje, jaz pa se pa strinjam z vsem, kar je napisano, ker dobro poznam zgodovino v Sloveniji, po letu 45 in skoraj vse do leta 1990.

  • tinta

   Pazi, nadangel Mihael te posluša.!

   • avtohtoni neandartalec

    Ni angel, če pa sliši samo slabo, prej Hudič, ampak ta zase trdi, da itak ne obstaja. Če rečejo, da jih je Hudič pripravil na nekaj, slišijo glasove in vidijo znamenja, ne kličejo eksorcista ampak jih zaprejo v varovano psihiatrično ustanovo.

  • radames

   Poiskus pranja madežev z morilca. Poznamo!

   • avtohtoni neandartalec

    To pa sploh ni neumna ideja, dejansko so Hrvati ubili Hrvata, tudi Jugoslovanska Udba se je ločila na nacionalne republike, Hrvaški del je imel pač svoje strateške cilje.

   • Michael

    Sem pobrskal po netu in ne Silvo Gorenc ni bil nikoli moj šef. Očitno ti je pa sluh močno oslabel od leta 1983.

    (

  • garfi

   Zakaj je “sodišče” takoj ustavilo preiskavo udbaškega morilca ?
   sodstvo je v krempljih murgelske udbomafije

   • Michael

    Napisal sem, da se z delom članka strinjam, s tem po čemer sprašuješ se. Vendarle pa je tvoje vprašanje nesmiselno, saj je morilec mrtev, zoper mrtveca ni preiskave, ni sodbe. So pa policaji, ko je treba znajdljivi in so v stanovanje stopili po drugi poti, za kar pa verjamem, da bi bilo ali bo v bodočih primerih še sporno

    • garfi

     a se preizkava teroristov konča z njihovo smrtjo ?
     udba so teroristi

  • dr Janez Sveti

   A si na tem celem portalu opazil še kaj drugega kakor Udba, Kučan,komunisti, Islamisti, udbomafija?
   Prebiram komentarje in opažam, da je kar nekaj resno psihično motenih ljudi, ki se jim iz dneva v dan prikazujejo grozne reči.
   Nisem psihiater, bi bilo pa dobro, ko bi kakšen postavil diagnozo.
   DR Janez Sveti genij

   • tarantela

    Mogoče se pa bojijo, tako čisto laično razmišljam. Pravijo, da se je treba v takem primeru čimveč pogovorit o strahovih in fobijah. Tole bi bilo lahko imenovano “udbofobija”.

    • dr Janez Sveti

     Poskušal sem po svojih močeh, razumno in strpno, pokazat, da obstajajo drugi pogledi na vsak dogodek. V odgovor dobiš žalitve, pljuvanje in primitivno govorjenje.
     Saj me ne moti, če se ljudje s pomanjkanjem razuma razburjajo na mene, samo napisal sem to v komentar.
     V kakšne stanju pa je oseba, ki iz dneva v dan piše, govori in išče udbomafijo, komuniste, homoseksualce, islamiste, južnjake, Ruse in še kup drugih “sovražnikov” njihovega “slovenstva”. Kako funkcionirajo v realnem življenju? A se samo o teh “problemih” pogovarjajo in vse nadlegujejo s to “nevarnostjo”?
     Njihova realnost je sigurno grozljiva!
     Dr Janez Sveti genij

     • tarantela

      Mislim, da se niti ne zavedajo, da so nekam padli in ne morejo ali ne znajo ali pa celo nočejo ven. Ne opazijo, da drugim že preseda vse to; najbrž so prepričani, da bi morali vsi ostali že zaradi demokracije (kakor jo oni pojmujejo) razmišljati enako, saj so po njihovem: ” Vsega so krivi komunisti, levaki, udbovci…”. da ne naštevam naprej.

     • Anthon

      Defektne misli par excellence, enako neumne kot misli komentatorja, ki mu pritrjuješ. Da vaju vendarle ni česa strah?!

     • tarantela

      Strah me ni, bi pa skoraj od smeha s stola padla.

     • Anthon

      Tipično udbovsko, freh do amena, nekaj mrtvih gor ali dol.

     • tarantela

      Zares se bojiš, mislim, da potrebuješ pomoč. Mene se namreč nihče ne boji.

     • Anthon

      Vprašanje, kaj ali kdo si. Empatija ti je tuja. Jaz se ne smejem ob tako strašnih stvareh, ki so se zgodile, ti pa se.

     • tarantela

      A si Ti tako strašna stvar? Oprosti, jaz sem se Ti pa smejala.

     • garfi

      svetnik in vesoljec je nadlegovalec
      in osebno žaljiv, ni smešno

     • tarantela

      Ma dej no, vzemi za hec!

     • garfi

      še manj smešno, sta sodelavca ali ena in ista oseba ?

     • tarantela

      Garfi, zdej se pa zares smejem! A maš preganjavico? Sploh ga ne poznam, mislim Svetega, ista oseba pa nisem, mislim, nisem Janez Sveti, saj sploh ne znam zamenjati nicka. sem čisti trotl, kar se PC tehnike in elektronike tiče.

     • garfi

      še bolj sumljivo
      Kdo se lahko smeje zmerjanju s shizofrenijo ?
      Kaj je tu smešno ?

     • Anthon

      ????

     • garfi

      ja

     • garfi

      stalno se podpirata, mogoče ekipa

     • dr Janez Sveti

      ” Sedaj ko imamo demokracijo, je treba pazit,kaj govorimo!” nekako tako v Moj ata socialistični kulak.
      Dr Janez Sveti vesoljc

     • garfi
     • tarantela

      Škoda, da ne znam pisati, bi bila zares dobra komedija, tole s temi strahovi in demokracijo, usmerjeno po meri nekaterih.

     • pokvarjeniSvet

      haha dobra s tem si povedal veliko o vseh teh samooklicanih demokratičnih sistemih.

     • dr Janez Sveti

      Menda je v Afriki neki predsednik (diktator) dejal nekako tako:
      “Zdaj je demokracija in vsak lahko govori kar hoče! Samo če pa pove kaj slabega o meni,mu odrezite jajca!”
      Dr Janez SVeti dejmokrastija

     • Anthon

      Članek govori o grozljivih dejstvih tu v Sloveniji, to je umorih zdravnika in policista, izvoru orožja, skratka o nam izredno nevarih tičih, ki so okrog nas, oboroženi, šolani v totalitarnem režimu, nekontrolirani – ti, rdeči nelustrirani nesrečnik, pa se spuščaš v ljudi, ki si upajo o tem govoriti. Vsaj sram naj te bo, če si tega sposoben!

     • dr Janez Sveti

      Mene nima biti za kaj sram. Tole o lustraciji in da sem rdeči, bom preslišal, saj to je samo primitivizem. Nikakor ne opravičujem dejanja morilca. Hkrati sem se tudi informiral. Po vseh dostopnih informacijah, je bil morilec nekoč davno rezervni miličnik. Nikoli ni bil “udbovec”. Morilec je imel orožje,kupljeno na črnem trgu.Nihče in prav nihče ne najde nobene povezave s to skrivnostno Udbo, razen nekaj osebkov, ki Udbo itak vidijo v vsaki senci.
      Ker sem genij pač komentiram in v komentarje zapišem moja opažanja, ki so objektivne in ne za lase prevlečene teorije kaosa!
      Grims je že kar Katastrofa mož. Kadar se pojavi na TV slišim neko teorijo o katastrofi in niti ena njegova teorija se do sedaj ni niti pokazala, kaj šele uresničila!
      Se strinjaš?
      Dr Janez Sveti genij

     • garfi
     • Michael

      Zakaj bi te le bilo sram, saj smo pod kožo vsi rdeči, a ne?

     • dr Janez Sveti

      Ne. Jaz imam modro kri.
      Dr Janez Sveti

     • Anthon

      Morilec je bil zaveden v seznam sodelavev Udbe, kar je bilo tudi objavljeno. Ker tam napisana številka pač ni pomenila člana turističnega društva, se raje ne sprenevedaj. Napiši še kaj o samozazidavanju v hude jame, ker je verodostojnost tvojega pisarjenja že itak nekaj brezveznega……………

     • dr Janez Sveti

      Jaz sem genij in vesoljc, zato me čustva ne zavedejo tako kakor vas, ki iščete udbovce, komuniste, …pa da ne naštevam.
      Jaz ne sovražim ampak poskušam razumet. Vsi povojni poboji so grozen zločin, ki je tudi storjen na grozovit način. In? Kaj bomo sedaj še naslednjih 1000 let jokali in iskali sovražnike?
      Jezus ni rekel sledite mi ampak, bodite kakor sem jaz. Vi razmišljate samo o sovraštvu in maščevanju. Nad kom?
      Želite priti na oblast? A tako, da boste mrtve vlačili iz jam? Ne. Nikakor ne. Na oblast boste prišli z razumom, strpnostjo do tistih , ki vas ne razumejo in z VZOROM! Ko bodo ljudje rekli, “no takšen želim bit tudi jaz”, vas bodo izvolili za oblast. Z iskanjem komunistov, udbovcev, grozenjem z vsemi možnimi katastrofami, sigurno ne vzbujate vere v prihodnost!
      Za nasvete se mi lahko zahvalite in honorar nakažite komur želite!
      Dr Janez Sveti svetovalec

     • garfi
     • tarantela

      Oprosti, prosim! A se boš sedaj podpisal: “Janez Sveti, rdeči nelustrirani nesrečnik?”
      Tako se pa še nisi podpisal, he-he

     • garfi

      zmerja ljudi s psihiatričnimi bolniki

     • tarantela

      A res?

     • garfi

      tole mi je poslal
      http://www.viva.si/Bolezni/Psihiatrija/4423/Shizofrenija
      in tole
      Dr Janez Sveti svetovalec za telebane

     • dr Janez Sveti

      Lahko.
      Dr Janez Sveti, rdeči nelustrirani srečnik

     • indijanka

      Dobro jutro :). Nasmej se in pomisli na kaj lepega.

     • dr Janez Sveti

      Se že smejim, ko pišem tale odgovor :)
      Dr Janez Sveti vesoljc

     • indijanka

      :) me veseli. Nadvse.

     • avtohtoni neandartalec

      To vsaj ni prepovedano, za take malenkosti še ne pišejo položnic.

     • garfi
     • indijanka

      Oo ti vesoljček moj. A dostop do zbirk o ljudeh imaš? Dobro, da sem tu anonimno. Sicer bi prek tebi dostopnih poznal poznal številko mojega nedrčka, meni bi bilo pa nerodno. A potem misliš, da se je ta o komur beseda teče naučil likvidirati ljudi na daljavo. Z gledanjem filmov ali igranjem igric. Lepa reč. Danes sem imela v pisarni engo luškanega rjavega hroščka. Velikosti pikapolonice. Tudi pikice je imel. Ker je povzročil vreščanje v sobi, sem ga spustila na prostost in odletel je naprej po Lj. Nisem pa vedela, da lahko piči. To vidim šele sedaj, ko berem komentarje. Luškan je bil. Modna pikapolonica.

     • indijanka

      Hmm..dobro, da sem tu anonimno. Sicer bi poznal številko mojega nedrčka. Sigurno je del teh zbirk o ljudeh. Nerodno bi mi bilo, če bi vsse vedel o meni.

     • dr Janez Sveti

      Mogoče bi bila presenečena, če bi vedela, kaj moški včasih vidimo na ženski. Mogoče bi bila začudena, ko bi izvedela tudi, da včasih iščemo v ženski svojo polovico nežne , romantične duše, ki rada gleda solzave izmišljene nadaljevanke.
      A si pomislila, da rad preberem in upoštevam tvoje mnenje, tudi, če mi ni všeč? Vesolje, mi ga pošlje zato, da sebe gradim in svojo realnost tudi s tvojimi komentarji.
      Ne nazadnje, meni je pomemben pri ženski njen vonj :), bolj kakor številka modrca.
      Dr Janez SVeti Gorski zdravnik

    • avtohtoni neandartalec

     Saj zato pa imamo kolumne gospoda Vodeba, nobene psihologije, čista psihoanaliza.

     • tarantela

      Mogoče se bo pa pozabaval s tem. Samo bo malo težje, Vodeb vedno vtakne Freuda zraven (brez njega ne zna kolumne sklamfat), saj v času Freuda ni bilo komunistov, lewakov, da o UDBI niti ne pišem in naš kolumnist ne bo imel nobene bilke, kaj šele čvrste ograje, kamor bi se lahko oprl v svojem komentarju. Zadeva je resna, da ne reče: zaskrbljujoča.

   • garfi
    • dr Janez Sveti

     Kruta diagnoza. Si prebral znake?
     Dr Janez Sveti svetovalec

     • garfi

      odjebi kreten zarukani

     • dr Janez Sveti

      Zakaj?
      Dr Janez Sveti Prijatelj

     • garfi

      kdo ti daje pravico postavljat ponižujoče diagnoze ?
      če kdo ne ve ta link mi ji on poslal
      http://www.viva.si/Bolezni/Psihiatrija/4423/Shizofrenija

      medtem ko se mnogi trudimo za aktivnost in aktivacijo
      sodržavljanov ta lažni genij in svetnik pošilja tole POZOR OVČJEREJA:

      dr Janez Sveti to garfi • en dan nazaj
      Zakaj se počutiš kako žrtev, če to nisi? Poznaš resnico? Trdiš, da jo poznaš. Zakaj pa misliš, da je tvoja dolžnost, da vse in vsakogar prepričuješ in dokazuješ kako je samo tvoja resnica, resnica?
      Bodi skromen in uživaj v spoznanju tvoje resnice. Naj te ne skrbijo drugi in njihove resnice!
      Ko se boriš proti neresnici jo s svojim bojem hraniš in privabljaš. Pusti Vesolju, da samo postavi stvari na svoje mesto. Kakor je bilo, tako bo. Večno.
      Dr Janez Sveti vesoljc

     • dr Janez Sveti

      Lepo, da so ti všeč moji komentarji in jih citiraš. Hvala.
      Dr Janez Sveti vesoljc

     • garfi

      kje si opazil, da so mi všeč dr janez lažni duhovitež ?

     • dr Janez Sveti

      Vidim, da na njih odgovarjaš, jih komentiraš, priporočaš drugim in o njih razmišljaš. Zelo sem ponosen, da ti lahko pomagam.
      Dr Janez Sveti cvetovalec

     • garfi

      in ti si genij ?
      enačiš odgovarjanje na tvoje manipulacije z všečnostjo ?
      takoj ko sem videl tvoje genij, sveti, vesoljec sem vedel
      kakšen nizek domet imaš
      tako visoko se ceni kdo ?

     • dr Janez Sveti

      Kaj si tako zagrenjen.Zakaj se bojiš vseh in vsakogar? Nisem ti jaz kriv za tvoje težave. Lepo sem ti želel pomagat in sedaj cviliš. Kako naj ti pomagam, če si sam sebi največji sovražnik? Ne morem.
      DrJanez Sveti strokovna pomoč

     • garfi

      A ti živiš v vesolju ?
      Prizemlji se
      NE ŽELIM IN NE POTREBUJEM TVOJE POMOČI !!!
      Cvilim ? Kje si to opazil sveti genij ?
      Ta portal je namenjen informiranju in spodbujanju k državljanski
      aktivnosti vsaj Slovencev.
      KAJ JE TVOJ NAMEN ?
      pri tebi vidim: sajenje rožic, čudaško duhovičenje, komedije
      pokroviteljstvo, širjenje apatije, poučevanje, postavljanje diagnoz kar
      je zaničevanje in uničevanje mojega truda.
      SITUACIJA PRI NAS IN V SVETU JE RESNA !!!

     • dr Janez Sveti

      Resna? Zakaj? Vojne so bile in bodo vedno. Danes tam , jutri tukaj. Tudi ko tebe ni bilo in ko tebe ne bo več.Ker si tako pomemben ,kakor muha enodnevnica, ne razumem, zakaj se noro trudiš iz petnih žil z nekakšno svojo teorijo ogroženosti.
      Jaz nisem ogrožen, hvala lepa!
      Ne bojim se namišljenih udbovcev, ne islamistov, ne homoseksualccev, ne komunistov in ne pokemonov.
      Za moje pojme si ti čuden. Ves prestrašen pisariš dan na dan komentarje, kakor, da si 24 ur na dan v šoku od strahu pred prej naštetimi. Kdo ti je do sedaj še kaj storil? A osebno poznaš kakšnega udbovca? S koliko emigranti si bil v stiku na pol metra? Pojdi na ulico ko se kakšni vaški posbeneži z zvezdo prsijo in enega na gobec, če te motijo!
      Kaj je moj namen? Da pokažem kako se bojite sami sebe. Kako ste reve, ki jim vsaka sprememba v družbi prinese nove strahove. Ja, reve ste. Veliko vas ima tudi resne psihične motnje. Zato se tudi radi razburjate, grozite in žalite. Če ste res tako hrabri in prepričani v svoj prav, pojdite v javnost. Zakaj se skrivate za namišljenimi imeni in pljuvate, ter grozite. Reve !
      Jaz nikomur ne grozim in se nikogar ne bojim. Niti pokemonov.
      Dr Janez Sveti Peter Klepec GENIJ

     • garfi

      ti si škodljivec
      blokiral te bom

     • dr Janez Sveti

      Prav, saj se z osebki tvoje sorte nimam kaj pogovarjat.
      DR Janez SVeti genij

     • dr Janez Sveti

      No vsekakor sem zelo pomemben. Ti meni sploh nisi pomemben. A ni to čudno? Vidiš kako nizek domet imaš?
      Kaj naj ti še povem, moj prestrašeni prijatelj?
      Dr Janez Sveti genij

     • garfi

      nisi prijatelj ampak škodljivec
      blokiral te bom

     • dr Janez Sveti

      Rešiš svoje težave, da jih ignoriraš?
      Dr Janez Sveti svetovalec

     • garfi

      to še razčistiva potem te bom blokiral

     • dr Janez Sveti

      Glavo v gnoj in vse težave so izginile?
      Dr Janez Sveti poniglavci

  • avtohtoni neandartalec

   Ravno nasprotno, rezervni miličniki so Udba, posebna policija v civilu.

   • Michael

    Res me zanima si pumpač ali pa res nimaš pojma o organizacijski strukturi takratne milice. SDV, ali kot pravite UDBA je bila samostojna organizacijska enota RSNZ. In kaj so po tvoje sedanji pomožni policisti (tisti ki so bili vpoklicani ob begunskem valu) Neandertalec?

    • avtohtoni neandartalec

     Ne vem, ti mi povej kaj pomenijo vse tiste rubrike oziroma posebne skupine, saj sem si Udba net malo pogledal in ugotovil, da je vsaj tretjina sosedov na njihovih seznamih, celo družinskega člana sem našel, ampak kot preiskovanca. Najbolj mi gre na živce rezervni miličnik, če sem prav prepoznal uniformo, ki je tudi homoseksualni pedofil, za take si pa res nisem niti v sanjah mislil, da delajo za policijo.

     Pa tudi sicer nisem naiven, dobro se zavedam da je nekaj na tem kar pravi Grims, ampak na seznamih so bili res vse mogoče vrsti ljudi, od takih, ki jih do danes spoštujem, čeprav nismo imeli nobenih posebkih stikov razen kot sosedje, do pravih, pravcatih sodobnih fašistov, ki jih moramo zares nekako zaustaviti, sicer nas bodo vse izgnali iz domov in pobili, s posploševanjem ne pridemo nikamor, samo dobre bomo prestrašili in si ne bodo upali pomagati, žal.

     • Michael

      Pol se papazi teh sosedov, doma imajo lahko pištole, puške, ubojna sredstva, vse brez identifikacijskih oznak (tako v članku). Šifre si pa tud pogruntal, če si ugotovil, da je bil sorodnik preiskovanec. Glede uniforme pa ne vem katero si gledal, da nisi slučajno povezal z pardo v dusseldorfu

 • karlina

  Ni čudno, da nobeden iz SDS ni zelel sedeti v torek zvečer zraven ministrice Kolarjeve na pop tv večernih poročilih. Je bilo pa zelo, zelo grdo od Slaka, ki je na koncu dejal: vidite ta stol, ki je prazen, tu bi moral sedeti nekdo iz stranke SDS, pa nihče ni hotel priti, dejal je še-no , ko bodo volitve, pa jih mi ne bomo več vabili, večkrat se spomnim, da je bil vabljen kakšen iz levih strank, pa ni prišel, pa nikoli niso tako grdo očrnili, kot v torek-se vidi res, da so čisto vsi mediji še kako zeloooo rdeči in levi.

  • garfi

   GLOBALNI MAFIJEC SOROS IN POPTV
   POP TV in AKANAL sta slovenski komercialni televizijski postaji podjetja Pro Plus. Pro Plus je v lasti Central European Media Enterprises, s sedežom na Bahamih, katero je ustanovil Ronald Lauder, politični aktivist in »človekoljubec«. Ronald je tudi predsednik Svetovnega Židovskega Kongresa. Central European Media Enterprises je postala last Ameriške multinacionalke Time Warner, od katerih je v prejšnjih dveh letih Soros kupil okoli 4 milijone delnic. Naključje?

 • garfi

  vsi trpeči in umrli so zaman, če se ne bo kaj spremenilo
  pri volivcih potem politikih in na koncu v zdravstvu
  tudi zdravniki bodo morali izločiti kriminalce in nesposobne

 • avtohtoni neandartalec

  Res čudno, zakaj ne skačejo v luft, verjetno že vedo vse kar jih zanima in nočejo delat še večjo paniko. Ker je konec, doživel je nek živčni zlom, našel nekje orožje in storil kar se je odločil, vmes so ga skušali zaustaviti, imel je srečo in se jih je na kratko otresel, nato so ga prerešetali, in to je bolj kot ne to.
  Lahko slišimo tudi nezaslišane teorije zarote, da obstaja pri nas neka teroristična celica, ki samo čaka kdaj se jim bo kdo dovolj zameril, da se lahko žrtvujejo. Ne za Alaha, ne za državo, za narod mogoče, ampak v glavnem zato ker so imeli poln kufer vsega in pa tudi zato, ker očitno ni pričakoval, da bi mu lahko država pomagala. Slednje mene kot državljana najbolj skrhi, zakaj ni šel preprosto do Varuha bolnikovih pravic, če ni imel denarja za Čeferina in operacijo prostate, bi lahko zaprosil vsaj za breplačnega odvetnika. Sicer bi trajalo par mesecev in bi mu verjetno zavrnili zahtevek, ampak saj bi se lahko pritožil na Upravno sodišče in na Varuha kompletnih človekovih pravic, oni sicer me morejo odločati in popravljati odločitve sodišč, lahko pa usmerjajo stranko skozi neskončno verižno reakcijo postopkov in pritožb, vse do Evropskih sodišč, ki praviloma razsodijo proti državi. Na koncu bi pravica zmagala, če bi telo zdržalo, bi občutil vsaj nekaj moralnega zadoščenja, z veliko čudeža bi morda dobil še kako simbolično odškodnino, katero bi si lahko plačal prave zdravstvene storitve, enako kot elita. Jaz si bolj tako predstavljam kaj je doživljal, očitno je zelo dobro poznal naš sistem, da je tako obupal in storil nezaslišano.
  V Sloveniji je vsaj par sto tisoč ljudi, ki so sposobni v vsakem trenutku narediti isto, vsi trenirani in oboroženi po poklicni dolžnosti, poleg tega se vse več otrok vrača iz pravih vojaških misij in so vsaj tako dobro usposobljeni ter verjetno tudi oboroženi, s kakim bolj modernim in zmogljivim modelom.
  Vprašanje kaj si lahko mislimo, državni teror je pri nas tako razpasen, razlike v ohravnavanju različnih razredov državljanov ogromne, da smo preprosto vsega hudega vajeni, sicer pa se taki postali zgodijo tudi v Ameriki in povsod v razvitem svetu, vsi so nekaj in imajo nekaj, nihče zato ne dela posebno paniko. Žalostno, ampak taki postajamo, država oziroma politika vztraja pri nenačelnosti, nočejo pomagati državljanom nič razčistiti, onravnavajo nas kot male otroke, ljudje ostanejo sami in se odzivajo po svoje, prav to, da ni več nobene iskrenosti in nikomur ne moreš zaupati je tisto najhujše, kar sili posameznike v skrajna dejanja. Več brezumne represije, izkrivljenega reda in discipline, relativiziranje človekovih pravic zagotovo ne bo pomagalo, bi bilo pa zanimivo primerjati kašna sodna praksa im postopki so se izvajali v podobnih primerih, tudi za neprimerno manjše malenkosti. Nekaj mi pravi, da gre za normalno izjemo, vse za državo, nič proti državi in kar je najlepše, vse ostane v državi, navadni civili smo zaenkrat varni.

 • garfi

  TOLE IZGLEDA KOT PROPAGANDA
  dr Janez Sveti tarantela • eno uro nazaj
  Poskušal sem po svojih močeh, razumno in strpno, pokazat, da obstajajo drugi pogledi na vsak dogodek. V odgovor dobiš žalitve, pljuvanje in primitivno govorjenje.
  Saj me ne moti, če se ljudje s pomanjkanjem razuma razburjajo na mene, samo napisal sem to v komentar.
  V kakšne stanju pa je oseba, ki iz dneva v dan piše, govori in išče udbomafijo, komuniste, homoseksualce, islamiste, južnjake, Ruse in še kup drugih “sovražnikov” njihovega “slovenstva”. Kako funkcionirajo v realnem življenju? A se samo o teh “problemih” pogovarjajo in vse nadlegujejo s to “nevarnostjo”?
  Njihova realnost je sigurno grozljiva!
  Dr Janez Sveti genij

  dr Janez Sveti > Michael • eno uro nazaj
  A si na tem celem portalu opazil še kaj drugega kakor Udba, Kučan,komunisti, Islamisti, udbomafija?
  Prebiram komentarje in opažam, da je kar nekaj resno psihično motenih ljudi, ki se jim iz dneva v dan prikazujejo grozne reči.
  Nisem psihiater, bi bilo pa dobro, ko bi kakšen postavil diagnozo.
  DR Janez Sveti genij

  • tarantela

   Upam, da Te ne boli glava, pomaga aspirin ali pa kisovi obkladki na čelo. To so stare recnije, mislim kisovi obkladki.

  • avtohtoni neandartalec

   Če lahko komentiram, to ni portal za otroke, ne prenesejo vsi resnice, teme so težke in nas delajo nervozne, vendar menim, da se večina donro obvladuje in debate nekako tečejo. Bomo videli, če nam bodo pobrali IP naslove in vrgli stanovanje v luft ter zasegli vso računalniško opremo ali ne, mogoče so se pa le vsaj malo očlovečili in nekaj naučili.

   • garfi

    tudi ni portal za komunajzarsko propagando, ki jo očitno plasirajo
    tudi tu

  • dob

   >> Vsega so krivi komunisti, levaki, udbovci…”. da ne naštevam naprej.<<
   V diktaturi vlada diktatura in je potem za splošno propadanje težko kriv nekdo drugi, ko pa diktatura ne dovoli drugega, kot le svoje diktature.
   V demokracijah opozicija ni označena za izdajalce, temveč je samo sestavni del demokracije in posledično seveda parlamenta. To, kar se dogaja pri nas, se zgodi v diktaturi.

   • garfi

    svetnik me zmerja z bolnikom, tarantela se pa še smeje, izjemno sumljivo
    tudi, če niso povezani, kakšni ljudje so to
    ta portal je namenjen razkrivanju komunizma, udbe, levakov, saj
    vsi večji mediji, delajo ravno obratno skrivajo
    svetniku sem poslal link o komunistični kolaboraciji z nacisti, pa še vedno
    govoriči, da ga zanima druga plat, mi pa vemo da je to sama laž in prevara
    že 70 let
    Vse skupaj izjemno sumljivo in ne dvomim, da so sposobni propagandne
    vojne

    • dob

     Svet je polariziran in, skladno z dualnostjo Vesolja, še nas deli na Materialni (Materin) in Spiritualni (Očetov) del.
     Mi tej shizmi sledimo na enak način, kot se otrok razkolje ob ločitvi dveh staršev.

     Dva ločena pola Stvarstva predstavljata shizmo, ker eden drugega izključujeta, potem pa drugega krivita za vse, kar gre v Stvarstvu narobe. Med tema dvema svetovoma se sprehajamo kot otroci ločenih staršev (smrt-rojstvo) in ne najdemo pravega smisla v življenju; mislimo, da je slučajno in da ga najbrž sploh ni bilo treba. V najboljšem primeru ohranjamo dvom, sprašujemo se če si življenje sploh zaslužimo. Če ga imamo pa radi, se počutimo pa krive. Ko preživimo nesrečo, smo v mislih s tistimi, ki je niso in se sprašujemo zakaj smo prav mi preživeli.

     Vendar kljub temu vztrajamo in ponavljamo življenje, ne da bi natančno vedeli, kaj nas je na ta svet prineslo, kaj nas v njem privlači in zakaj. Kot otroci iz pokvarjenega zakona smo, ki ne znamo izpolniti pogojev, da bi starša zaživela skupaj. Smo mi ovira in je vse to zaradi nas, v dobrem in v slabem pomenu?

     Vendar pa vsi simboli, ki jih uporabljamo, vse bolj kažejo, da počnemo prav to: z vsemi močmi se trudimo, da bi v sebi zlepili dve ločeni polovici Vesolja in končno postali celi. V najboljšem primeru, seveda, ker v slabšem se samo polariziramo tudi sami, tako da se pridružimo eni od strani v boju proti drugi.

     Opisal sem splošni vzorec. Te razdelitve, ki jih potem sami naredimo, sledijo splošnemu vzorcu, ki je takšen, kot sem ga opisal.
     Da bo nekdo namesto Alahu-Akbar, kričal Tito-Partija preden se bo razstrelil, je pa samo nepomemben odtenek sicer iste vsebine.

     Namen polarizacije je izločanje sovražnika.
     Sovražnik je namišljena kategorija.
     Če diktatura nima sovražnika (ker jih je že vse pobila) ga pa naredi. Ustvari ga z namenom, da ga ima, saj brez njega ne more funkcionirati.

  • Ros

   To, kar pravi Grims, je resnica. Žal, tako je.

   Ko bi le bila propaganda. Pa ni.

   • garfi

    govorim o sumljivem “dr janez sveti” in “tarantela”
    preberi kaj pišeta
    meni je poslal ta link
    http://www.viva.si/Bolezni/Psihiatrija/4423/Shizofrenija

    • dr Janez Sveti

     Lepo, da upoštevaš moja navodila in bereš moje komentarje. Kar brez strahu. Nisem udbovec in ne boljševik.
     Če ti še kako lahko pomagam, ti kar napiši. Te spremljam.
     Dr Janez Sveti vesoljc

 • PIA PlA

  Najbolj in najbolje se v Sloveniji ohranja dediščina komunizma, katerega najpomembnejši del je prav Udba. V demokraciji ni nasprotnikov, obstaja samo druga opcija, drugače misleči, a vendar demokrati. Nikakor pa se vedno znova ne išče sovragov, sovražnikov, izdajalcev, ali raznih Efialtov, kar vedno znova delajo slovenski oblastniki.

 • Ros

  Ne vem kako, da Evropa to dopušča.

  Najprej nas bodo pobili komunisti in udba. Nato pa dobimo še ISIS. Če se ne bodo spametovali.

  Vse to gre na roko tujcem. Nemcem, Italianom in Južnjakom (bližnjim in daljnim). Slovenci se boste pobili med sabo. In tu je daleč največja krivda komunistov. Kar bo ostalo, bodo pa poceni pokupili tujci.
  Najbolj izobraženi in nadrjeni se, tako ali tako, selijo iz Slovenije.

  Druge možnosti, kot uporabiti mednarodna pravna sredstva, ni.

  Pa saj je še ISIS bolje kot komunisti. Sliši se neverjetno, a je resnica. Komunisti so hujši teroristi od njim. Edino pravilo, ki ga imajo je, da imajo oni vse in vse prav. Ostali pa naj crknemo. Muslimani imajo vsaj širiatsko pravo.

  Komunizem je navaden terorizem. In to z vsemi možnimi metodami, ne le orožjem. Kar je najhuje. Nenapovedana vojna. Ali organiziran kriminal najhujše oblike.

  Komunisti so tako napredni, da je še kamena doba kakšnih 10 tisoč let pred njimi. Predjamski človek na oblasti. Pa še predjamski človek ni bil psihopat. Ubijal je za hrano in teritorij. Komunisti pa iz čiste psihopatije. Milan Kučan je navaden psihopat. To mi je povedal sam pred kakšnimi 30 leti. In vi ga še vedno podpirate. Za drobiž, ki mu pade z mize. Komunisti pa ste navadne, opranoglave, zadorgirane prostitutke. Ma še huje, prostituti. Terosristi. Lopovi in morilci. Iz čistega sadizma in zlobe. Nam ste naredili pekel na zemlji.

  Ne vem, kako lahko bog to dopušča?

  • žemljazrak

   josos marija!?! pa ti se kaj oziraš okrog po svetu? zadnjih 100 let (no, v resnici že od pra-davno). .. .kaj vse se dogaja? koliko ljudi umira in trpi? kako lahko to bog res dopušča?? …
   . . . trikrat ugibaj, kaj vse slabega se zgodi vmes, ko ti čakaš, da bog spremeni svet na bolje.

 • MEFISTO

  Pesimiste naj še enkrat opozorim, da smo vendarle doživeli optimističen napredek.

  Policija je končno začela streljati udbaše.

 • lauraas

  Nihče ne more premagati udbomafije, edino volitve z zmago desnice!

  • Osti jarej

   …s stalnim “promoviranjem” udbomafije ,se formirata vsaj dva pola…..o kako je lepo biti glup….zato pa imamo ene in iste frise,že vse od osamosvojitve na politični sceni in vseh ključnih pozicijah v državi…le kako bi jo sicer spravili na kolena….vsi so pa iz istega gnezda…naključij ni…zakaj pa ena nn oseba nikoli ne pride do korita?!?

 • Osti jarej

  hhhmmmm….ata je k zdravniku prišel z izvidi?…kakšnimi?…takimi,ki potrjujejo,da je rak napredoval toliko,da mu ni več pomoči?
  je šel na pregled samoplačniško medtem,ko je čakal na napotitev in ukrepanje zdravnika in izvedel,da je obsojen na smrt,ker so čakalne vrste tako dolge?
  *
  in pacientu se je odpeljalo?
  in slučajno je udbovec in je imel pištolo?
  pa se je odločil,da se bo maščeval?
  *
  no,jaz pa mislim,da bi ga lepo zdravili preko vrste,kot je butnskaliji navada,ako bi res bil to,za kar so ga označili…….ker smrt,zaradi čakalnih vrst “dohiti” samo nn državljane ,druge klase….

 • Osti jarej

  …se pa govori po kuloarjih,da bi moral eno čevso koknit in ne dohtarja…

 • Osti jarej

  ..zakaj g.grims onji dan ni bil prisoten na pop tv in tam v eter povedal nekaj krepkih?!?

 • EOL

  Menim, da bi se morali vprašati kaj je bil pravi povod do takega dejanja in če to muči tudi druge paciente. Lahko da je problem v odnosu zdravstva ali zdravnika do pacientov, morda se dela pacientom krivica zaradi moralne sprijenosti nekaterih zdravnikov… ne vem, bi bilo pa vredno to analizirati, saj kdo bo ubil nekoga, ki te hoče pozdraviti!?!

  Sicer pa je tukaj šlo za spopad levičarjev – komunistov, saj
  – zdravniki že sami po sebi, če niso v privat ambulanti so levičarji
  – storilec je bil udbovec kar je tudi skrajno levo usmerjen komunajzer in prodana duša
  – policisti pa roko na srce, njih je šolala partija, še posebej starejše in spet komunajzerji

  Zato je edina rešitev čim prej večino sprivatizirat, saj noben, ki enkrat začne sam za sebe delat in mora hkrati še za koga, tak hitro spozna, da v komunizmu ni za živeti

  • Krtača17

   Hehe, zdravniki dopoldan levičarji, popoldan pa desničarji….

 • Ivan Friderik Novak

  Grims pretirava. Pozablja, da je bil morilec rezervni policist (miličnik). Rezervni policisti so imeli zelo učinkovita usposabljanja, na katerih so se med ostalim naučili tudi tega, kar je morilec pokazal v Izoli.
  To, da je bil morilec sodelavec SDV je seveda mogoče.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!