fbpx

Grozljiva sovražna retorika levih fašistov ob smrti Antona Drobniča: “En izdajalec manj. Slovenija na dobri poti k očiščenju”

Foto: Youtube

“En izdajalec manj. Slovenija na dobri poti k očiščenju,” so ob smrti nekdanjega generalnega državnega tožilca Antona Drobniča zapisali na Facebook strani slovenske Antifa Ljubljana organizacije, ki združuje ekstremne levičarje. Ko so se bolj zmerni komentatorji odzvali, da veselje ob smrti človeka ni na mestu, so zapisali, da do fašistov nimajo nobenega usmiljenja in da je “dober fašist zgolj mrtev fašist.”

Niti najbolj tragična izkušnja po koncu druge svetovne vojne, ko je naše kraje zajela najhujša tragedija v zgodovini slovenskega naroda in je v povojnih pobojih komunistov umrlo več deset tisoč nedolžnih slovenskih očetov, mater in otrok, novim generacijam ne da poduka, da se kaj takega ne bi smelo nikoli več zgoditi. Še več, tovrstno nasilje na nekaterih družbenih omrežjih še vedno gojijo in razplamtevajo sovraštvo do drugače mislečih.

Gre za širjenje sovraštva
Sovraštvo Antifa organizacije je tako veliko, da so se spravili tudi na pokojnega domoljuba in nekdanjega generalnega državnega tožilca Antona Drobniča, ki je umrl pred mesecem dni. Drobnič je imel za seboj tudi bridko izkušnjo iz druge svetovne vojne, ko je kot 17-letni fant komaj preživel komunistično koncentracijsko taborišče Teharje. Ob najavi njegovega pogreba v reviji Reporter so se oglasili tudi v Facebook skupini Antifa Ljubljana, kjer so Drobniča označili za izdajalca, njegovo smrt pa za “očiščenje”. Ker se komentator v skupini ni strinjal z zapisom in je zapisal, da to meče slabo luč na skupino, so v Antifa Ljubljana zapisali hude besede, povsem enake tistim iz časov komunističnih povojnih pobojev: “Ekstremni desničarji so fašisti. Tudi Drobnič je bil fašist. Do fašistov nimamo nobenega usmiljenja. Mrtev fašist je dober fašist.” 

Ob teh besedah se lahko le zgrozimo in spomnimo na preroški Churchillov rek, da se bodo fašisti prihodnosti imenovali antifašisti. Gre torej za isto vsebino, ki se skriva pod drugo preobleko.

 

V skupini Antifa Ljubljana ponovno pozivajo k pobojem in vabijo v rov Svete Barbare, kjer je bilo zunajsodno pobitih več tisoč nedolžnih.

Peter Truden