Hribar se je v zadnji oddaji norčeval iz Nove24TV

Radijski voditelj Sašo Hribar v družbi nekdanje sporne ministrice za notranje zadeve Katarine Kresal (znane iz časa afere Bulmastifi). (Foto: STA)

V svoji zadnji radijski oddaji na javnem servisu se je pokojni Sašo Hribar norčeval tudi iz Nove24TV. Med drugim se je znesel nad družinsko naravnano uredniško politiko in ponorčeval na račun spremembe programske sheme Telekoma. Ni pa zaobšel niti oddaje Kdo vam laže? ter Borisa Tomašiča. 

Pokojni radijski voditelj na javnem servisu Sašo Hribar se je v svoji zadnji oddaji na javnem servisu znesel nad Novo24TV (9 min 15 sekund). Očitno se je norčeval iz družinsko naravnane uredniške politike naše medijske hiše (“Mat je mela milijardo sinov …”). Prav tako se je spotaknil ob dejstvo, da je Telekom v škodo naše medijske hiše spreminjal programsko shemo in programe prestavljal na mnogo nižja mesta (701. mesto itd.) (tukaj), rekoč da se bo branost na takšen način povečala.

V nadaljevanju so se sogovorniki lotili tudi oddaje Kdo vam laže? in Borisa Tomašiča. Spomnimo: Hribar je konec aprila pritegnil veliko pozornosti javnosti, ko je prvi slovenski premier Lojze Peterle razkril, da je med osamosvojitveno vojno dezertiral. Hribar se je sicer norčeval tudi iz osamosvojitvene vojne (tukaj). Znan je bil po rabi vulgarnega besednjaka, v svojih javnih nastopih pa je bil pogosto kritičen do Janeza Janše (tukaj).

Domen Mezeg