fbpx

Igor Pribac na Twitterju spet s pritlehnimi napadi na zdravo pamet: odstrel medvedov primerja z migranti?!

Foto: twitter

Odsluženi profesor s filozofske fakultete Igor Pribac je slovenski javnosti znan predvsem kot mnenjski voditelj in politični aktivist skrajne levice, ki ga zapriseženi levičarji častijo kot nekakšnega mnenjskega guruja in neformalnega vodjo. Nekoliko manj v čislih ga imajo njegovi študentke in študentje, ki ga opisujejo kot površnega, ideološkega in vase zagledanega človeka, ki zna biti nesramen, izključujoč in ideološki. Ideološkost in nestrpnost do vsakršne normalnosti in zdrave pameti pa ga spremljata tudi pri njegovih objavah na družbenih omrežjih, predvsem na Twitterju. Tokrat je v isto vrečo vrgel medvede, volkove in migrante in še enkrat več dokazal svojo hudo ideološko zaslepljenost in nestrpnost do drugače mislečih.

Tokrat se je ponovno, s pritlehnim namigovanjem na podobnost med odstrelom medvedov, volkov in “odnosom nekaterih” do migrantov, lotil slovenskih opozicijskih strank ter jih v tvitu namigujoče obtožil, da bi, če bi bilo to mogoče, vprašanje migrantov reševali podobno, kot bomo rešili preveliko število medvedov in volkov.

Pribac sicer predava na oddelku za filozofijo, in sicer zlasti socialno in politično filozofijo. Ni skrivnost, da velja za enega najbolj znanih pristašev neokomunizma v Sloveniji, ki se po potrebi kot mnenjski voditelj in levičarski aktivist angažira tudi v politiki. Med drugim je bil tudi vodja volilnega štaba sedaj že nekdanjega predsednika republike Danila Türka, režimski mediji pa ga pogosto vabijo v svoje oddaje.

In kaj o njem pravijo študenti? Predvsem to, da ni prav nič akademski, so pred časom zapisali v Demokraciji. “Je popolnoma neodgovoren in zagledan vase. Svojih napak ne prizna nikoli, tudi če na primer zamudi, pozabi na izpite ali pa ne vnese ocen in se tako ne moreš prijaviti na naslednji rok. Izpitov sploh ne prebere. Od vseh ostalih pa zahteva popolnost. Baje na nekem roku sploh ni vedel, kakšna je izpitna literatura in je ljudi spraševal neko knjigo, ki je sploh ni navedel – toliko o njegovi resnosti. O vsakem si ustvari neko mnenje in potem ga na tak način tudi obravnava – če si mu všeč, je prijazen, drugače je lahko zelo nesramen (preko mere dopustnega).Verjetno ga pozitivno ocenjujejo prav taki ljubljenčki, do katerih je korekten, do ostalih pa je lahko zelo nefer.”

Oglasil se je tudi študent dvopredmetnega programa teologija in filozofija, ki je zapisal: “Meni je rekel: ker ste s teološke, ste bolj neumni od ostalih. Mislim, kako si lahko to privošči?” Nek drug študent pa je izrazil mnenje, da je pravzaprav vseeno, kaj si študenti mislijo o profesorjih, saj se na FF nič ne spremeni. “Če bi se držal vsaj minimalnih etičnih standardov in kvalitete, potem Pribac že dolgo ne bi bil več na faksu. Ampak itak je vsem vseeno za mnenje študentov …”

“Kot profesorju mu dajem negativno oceno. Vase zagledan, ideološko zaslepljen, nesposoben vzpostaviti kakršen koli dialog s študenti. Ubija samozavest študentov, ker jim dobesedno uničuje še tisto, kar je v njih pozitivno. Ne hvala za take profesorje!”

“Je kdo pogledal njegov COBISS? Sramota za univerzo, da zaposluje take ljudi. Še gimnazijski učitelji imajo več objav.”

“Kolega Pribac je poznavalec politične teorije, v splošnem smislu. Definitvno pa se gre strinjati s kritikami o njegovi profesionalnosti, odprtosti (glede na to, da se profilira za liberalca) in dogmatičnosti (vsega pač liberalna doktrina ne more ‘imeti prav’). Tudi njegov odnos do študentk in študentov zna biti hudo nepravičen in sporen (kar sicer sam poskuša definirati in izpostavljati za bistvo delovanja v družbi). Sam sicer ne želim biti nesramen ali žaljiv, vseeno pa bi pričakoval, da se pristojni vprašajo, kdo predava na naši univerzi, poleg tega, da bi se kolega Pribac lahko zamislil nad svojim delovanjem in ravnanjem. Verjamem, da ima vsak izmed nas neke travme iz preteklih obdobij, vendar kljub temu menim, da jih mora v osnovi razrešiti sam in ne preko študentk in študentov,” so zapisali njegovi študentke in študenti za Demokracijo.

Spomnimo, Pribac je že v preteklosti branil migrante pred obtožbami spolnih napadov. Takrat je njihova sprevržena dejanja upravičeval z besedami: “Si mlad moški in imaš naenkrat na dosegu to, kar si včasih videl na TV in v sanjah. Kaj storiš v zavetju teme in gruče?”

Franci Donko