fbpx

Inkvizicija nacionalne televizije: Jelka Godec na grmadi v oddaji Tarča, a je z dokaznimi argumenti oprala svoje ime!

V oddajo Razkrito sta bila povabljena tako Jelka Godec kot Ivan Gale. Foto: posnetek zaslona

“Mirno spim, očitno pa ne morejo mirno spati tisti, ki medijem dostavljajo elektronska sporočila, ki ničesar ne dokazujejo in so iztrgana iz konteksta. Mediji pa naredijo zgodbo, ki je ni,” se je na vse očitke v zvezi z afero z zaščitno opremo odzvala Jelka Godec, državna sekretarka v kabinetu predsednika Vlade Republike Slovenije. “Situacija se je spreminjala iz minute v  minuto. Tako, kot je rekel minister Zdravko Počivalšek, mi smo bili na nič ventilatorjev, bilo je potrebno čimprej nabavit, zato je bilo tudi toliko ocen in toliko ponudb in smo jih dajali naprej,” je tedanje kritično stanje pojasnila Godčeva ter dodala, da so požrtvovalno garali 18 ur na dan in spali le po tri ure.

“Mirno spim, očitno pa ne morejo mirno spati tisti, ki medijem dostavljajo elektronska sporočila, ki ničesar ne dokazujejo in so iztrgana iz konteksta. Mediji pa naredijo zgodbo, ki je ni,” se je včeraj v oddaji Tarča, ki jo je vodila Erika Žnidaršič, na vse očitke v zvezi z afero z zaščitno opremo odzvala Jelka Godec, državna sekretarka v kabinetu predsednika vlade republike Slovenije.

O težki situaciji, ko je bilo potrebno nadoknaditi primanjkljaj zaščitne opreme, se govori kot o “orožarskih poslih”
Medtem ko se je vlada RS v kriznem času epidemije znašla v težki situaciji, ko je bilo potrebno hitro nadoknaditi primanjkljaj zaščitne medicinske opreme, pa se poskuša najti dlako v jajcu in vse skupaj prikazati kot da gre za nekakšne “orožarske posle”, pri katerih skuša nekdo mastno zaslužiti. “Situacija se je spreminjala iz minute v  minuto. Tako kot je rekel minister Zdravko Počivalšek, mi smo bili na nič ventilatorjev, bilo je potrebno čimprej nabavit, zato je bilo tudi toliko ocen in toliko ponudb in smo jih dajali naprej” pa je tedanje kritično stanje pojasnila Godčeva.

Vlada RS je potemtakem reagirala situaciji primerno in nikakor ne iz kakšnih koristoljubnih vzgibov, kot ji skušajo očitati mnogi v opoziciji, pa tudi mediji, kot je nacionalna televizija. Obenem tudi latnik gene planeta Marko Bitenc zavrača mnenje, da gre za slabe ventilatorje, saj enake vgrajujejo marsikje v zahodni Evropi, cena v Sloveniji pa je zanje nižja kod drugje. Godčeva je bila sicer povabljena na ministrstvo za zdravje kot pomoč v tehničnem delu, to pomeni, da je tiste ponudbe, ki so prišle do nje, dajala v strokovno presojo, v tem primeru tako maske kot ventilatorje, pri čemer je posebej poudarila, da je v primeru določenih ventilatorjev, ki so bili strokovno potrjeni in so jih naročili, prejeli od ponudnika odgovor, da jih ni več.

Delali so 18 ur na dan in spali po tri, da bi na koncu dobili to bitko z epidemijo
Situacija se je torej spreminjala iz minute v minuto, vladna ekipa, zdravniki, sodelujoči pri blagovnih rezervah in vsi v prvih bojnih vrstah, pa so delali po 18 ur na dan in spali po tri ure, da bi na koncu dobili to bitko z epidemijo novega virusa. Po mnenju Godčeve očitki o lobiranju žalijo vse, ki so se te dni iskreno trudili. “Sedaj imamo toliko respiratorjev, da bi jih lahko darovali celo kakšni državi, ki jih nima in imamo maske, ki rešujejo življenja,” je ob tem jasna Godčeva, glede posla z Geneplanetom pa je ovrgla vse očitke: “Povejte mi za koga iz politike je šlo in kdo je pri tem zaslužil, potem pa vam lahko odgovorim.”

Pogodba z omenjenim podjetjem je bila navkljub nasprotovanju zdravniške “stroke” sklenjena 18. 3. 2020, ob čemer je potrebno poudariti, da med zdravstveno “stroko”, ki je podala mnenje, obstaja povezava s stranko Marjana Šarca LMŠ.

Vse skupaj postaja le še lov na čarovnice
Na tiwtterju se je oglasil tudi Žiga Vavpotič: “Vse skupaj postaja lov na čarovnice, in pozabljamo ključno stvar – časovni okvir, v katerem se je Slovenija nahajala in situacija v Evropi, ki smo jo imeli.” V nadaljevanju se še sprašuje, če bo sploh še kakšen javni uslužbenec naredil kakšno stvar več za dobrobit naroda, pri čemer je imel v mislih prav Jelko Godec. Ob tem še navaja, da je Jelka Godec v tistih kritičnih časih dala zares vse od sebe. In čeprav gospe osebno ne pozna, ji mora stopiti v bran, še pravi. Vendar pa je oddaja Tarča tudi pri tem prekosila sama sebe v pristranskosti in tudi Vavpotičevo izjavo predvajala selektivno.

Žan Novak