[INTERVJU] Evropska poslanka Patricija Šulin: V prihodnosti več sredstev za migracije, obrambo, varnost in socialne sklade. Tudi EU se bo ukvarjala z neprimernimi izjavami našega predsednika vlade!

Poslanka v Evropskem parlamentu Patricija Šulin (foto: osebni arhiv).

“Pogrešam večjo mero ambicioznosti in zavzetosti Slovenije, kar vključuje tako prenos dobrih praks iz drugih držav članic kot tudi večjo aktivnost pri prepoznavanju potencialno uspešnih projektov,” je v intervjuju za Nova24TV povedala poslanka v Evropskem parlamentu Patricija Šulin in ob tem dodala: “Slovenija je med petimi najslabšimi državami članicami po črpanju evropskih sredstev, saj je lani namesto načrtovanih 930 milijonov dobila le manj kot 400 milijonov evrov.” V pogovoru je evropska poslanka še poudarila, da se v Sloveniji, tudi pri izjavah predsednika vade, ne more “znebiti občutka, da gre za poskus političnega onemogočanja delovanja medijev, ki so kritični do vlade, s pozicije moči”. Glede prihodnosti pa je izpostavila, da “predlog nove finančne perspektive 2021-2027, ki ga je pripravila Evropska komisija, namenja več evropskih sredstev skupnim evropskim politikam, kot so migracije, obramba, varnost in socialni sklad”.

Pred zaključkom dinamičnega leta 2018 smo s poslanko v Evropskem parlamentu Patricijo Šulin naredili poglobljen intervju o dogajanju na evropskem političnem prizorišču. Evropska poslanka iz vrst najmočnejše politične družine – Evropske ljudske stranke (ELS/SDS) je med drugim spregovorila o črpanju evropskih sredstev in neuspešnosti Slovenije, nedavnem pozivu predsednika vlade Marjana Šarca glede prenehanja oglaševanja državnih podjetji v opozicijskih medijih, proračunu EU za prihajajoče leto 2019, ki je težek kar 165,8 milijarde evrov, novi finančni perspektivi EU in veliki preizkušnji za EU, izstopu Združenega kraljestva iz EU.

Patricija Šulin, poslanka v Evropskem parlamentu (Foto: osebni arhiv).

Spoštovana evropska poslanka Patricija Šulin, pred dnevi je podpredsednik Evropske komisije, pristojen za delovna mesta, rast, naložbe in konkurenčnost, Jyrki Katainen opozoril, da se je Slovenija pri črpanju denarja iz Evropskega sklada za strateške naložbe v primerjavi z drugimi državami članicami izkazala podpovprečno. Vi ste v preteklosti kot podpredsednica odbora za proračun v Evropskem parlamentu velikokrat opozorili, da mora biti Slovenija aktivnejša in ne le pasivno čakati na denar iz Bruslja.
To, kar sem v preteklosti večkrat opozarjala, je sedaj potrdil tudi podpredsednik Evropske komisije Katainen, medtem ko so številne države pripravile odlične projekte in tako na najboljši možni način izkoristile delovanje Evropskega sklada za strateške naložbe, je bila Slovenija pri tem manj uspešna, saj se je znašla na repu držav. Potencial sklada je bil v Sloveniji premalo izkoriščan, zato doslej predstavlja izgubljeno priložnost za Slovenijo. Če že do sedaj ni, je pa sedaj zadnji trenutek, da vlada potegne določene ukrepe in pospeši črpanje sredstev iz sklada.

Katera so tista področja v Sloveniji, ki bi bila upravičena do sredstev iz Evropskega sklada za strateške naložbe?
Pogrešam večjo mero ambicioznosti in zavzetosti Slovenije, kar vključuje tako prenos dobrih praks iz drugih držav članic kot tudi večjo aktivnost pri prepoznavanju potencialno uspešnih projektov. Državni organi bi morali bolj pomagati zasebnemu sektorju, da prepozna vse prednosti, ki jih prinaša sklad. Številne države članice uspešno izkoriščajo sklad ter so uspele mobilizirati zasebne naložbe v sektorjih, ki so bistvenega pomena za ustvarjanje novih delovnih mest: naložbe na področjih raziskav in inovacij, energije, okolja, podnebnih ukrepov ter digitalnega sektorja. Prav tako so v Sloveniji še velike rezerve za energetske naložbe ter naložbe projektov za energetsko učinkovitost.

V javnosti so zelo odmevale tudi besede člana Evropskega računskega sodišča Sama Jereba, da je Slovenija ena od 10 držav, ki lani, v četrtem letu izvajanja tekočega finančnega okvira, še niso porabile nobenih sredstev iz evropskih strukturnih in investicijskih skladov. Kako je to možno?
Tudi sama se sprašujem, kako je kaj takega možno. Čeprav imamo v Sloveniji posebnega ministra brez listnice za to področje, v prejšnji vladi je bila to Alenka Smerkolj, v zdajšnji pa je do nedavnega nad črpanjem evropskega denarja bdel Marko Bandelli, je stanje izjemno slabo. Namesto da bi po teh besedah Sama Jereba zvonili vsi alarmi v vladi, so se raje odločili za zavajanje, češ da Jereb govori neresnice in da je vlada zelo uspešna pri črpanju sredstev. Slovenija je med petimi najslabšimi državami članicami po črpanju evropskih sredstev, saj je lani namesto načrtovanih 930 milijonov dobila le manj kot 400 milijonov. V letošnjem letu pa je do avgusta država od načrtovane 1,1 milijarde evrov počrpala le 495 milijonov evrov, pa še to v glavnem le zaradi povračila zadržanih sredstev iz prejšnje finančne perspektive.

K boljšemu delu ministrstev in črpanju evropskih sredstev pa prav gotovo ne bo prispevalo povečanje števila državnih sekretarjev na ministrstvih.
Zagotovo ne. Gre za koalicijsko deljenje plena in pozicij, ki seveda ne bo prispevalo k boljšemu delu ministrstev. Državni sekretarji so namestniki ministrov, zato menim, da je eden ali največ dva na zahtevnejših resorjih čisto dovolj, medtem ko so direktorji direktoratov tisti, ki strokovno pokrivajo čisto vsa področja ministrstev. Dodatne zaposlitve bodo seveda imele tudi finančne posledice, tako da obžalujem, da ne namenimo tega denarja raje za tista področja, kjer so večje potrebe.

Patricija Šulin, poslanka v Evropskem parlamentu (Foto: osebni arhiv)

Skupaj s poslanskima kolegoma dr. Milanom Zverom in Romano Tomc ste na Evropsko komisijo naslovili pisno poslansko vprašanje v zvezi z nedavnim pozivom predsednika vlade Marjana Šarca, ki je bil objavljen na uradnih spletnih straneh kabineta predsednika vlade in v katerem je pozval podjetja, ki so v delni ali večinski državni lasti, naj prenehajo z oglaševanjem v medijih, ki širijo sovražni govor.
Drži. Nas predvsem zanima, ali je takšen poskus vpliva na delovanje in svobodo medijev v skladu z zavezami o spoštovanju svobode in neodvisnosti medijev, katerim se je zavezala Slovenija ob vstopu v EU. In ali Evropska komisija meni, da takšen poziv predsednika vlade predstavlja tudi poskus političnega vplivanja na poslovne odločitve podjetij, ki naj bi jih svobodno sprejemale njihove uprave. Kot tudi ugotavlja Združenje novinarjev in publicistov, takšen poziv nevarno spominja na polpreteklo obdobje cenzuriranja medijev. Ne morem se znebiti občutka, da gre za poskus političnega onemogočanja delovanja medijev, ki so kritični do vlade, s pozicije moči.

Kot članica delegacije Evropskega parlamenta ste letos ponovno imeli čast, da ste sodelovali v pogajanjih s Svetom glede proračuna Evropske unije za leto 2019, ki ste ga pred dnevi potrdili na plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta v Strasbourgu.
Že tretjič sem bila članica pogajalske skupine Evropskega parlamenta. Potem ko so v novembru prva pogajanja propadla in nismo mogli skleniti kompromisa s Svetom, je Evropska komisija pripravila nov predlog, na osnovi katerega smo se nato vendarle dogovorili in oblikovali končno poročilo. Vesela sem, da je bil proračun EU za prihodnje leto z veliko večino poslank in poslancev potrjen na zadnjem plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta, kar je priznanje za doseženi kompromis. Pogajanja namreč niso vedno enostavna, saj je treba usklajevati interese celotne EU, hkrati pa tudi posameznih držav.

Katere področja so tista, ki ste jim namenili največjo pozornost v pogajanjih?
Negotovost je slaba popotnica za delo, zato je pomembno, da smo s pravočasnim sprejemom evropskega proračuna za leto 2019 preprečili zamude pri izvajanju ključnih evropskih politik, še posebej na področju kmetijstva, oziroma zagotovili, da se lahko začnejo izvajati nove dejavnosti. Poleg pravočasnega sprejema je pomembno tudi to, da višina sredstev ustreza izzivom, ki so pred nami, česar ni bilo mogoče reči za prvotni osnutek, ki smo ga obravnavali novembra v spravnem postopku. Proračun je tako višji za 820 milijonov evrov v primerjavi s prvotnim predlogom, in znaša 165,8 milijarde evrov za prevzem obveznosti oziroma je za 3,17 odstotka več kot lani.

Uspeli smo zagotoviti dodatna sredstva za ključna področja, ki spodbujajo rast in delovna mesta ter zagotavljajo varnost v EU, kot so Erasmus+, pobuda za zaposlovanje mladih, za raziskave v okviru Obzorja 2020 ter za sklade in agencije na področju migracij in varnosti.

Tudi večletni finančni okvir po letu 2020 je s strani Evropske komisije že pripravljen. Kakšne so njegove prioritete in kaj prinaša Sloveniji?
Predlog nove finančne perspektive 2021-2027, ki ga je pripravila Evropska komisija, namenja več evropskih sredstev skupnim evropskim politikam, kot so migracije, obramba, varnost in socialni sklad. Znižujejo pa se sredstva za skupno kohezijsko in kmetijsko politiko, ki sta pomembni tudi za Slovenijo in sta dve najbolj obsežni in tradicionalni evropski politiki. Zanju je bilo doslej namenjenih tri četrtine evropskega proračuna, v prihodnji dve tretjini. Sredstva se na tem področju znižujejo za Slovenijo in bi ji po tem predlogu iz skupne kmetijske politike pripadala slaba milijarda in pol evrov. Slovenija s tem predlogom ne more biti zadovoljna, saj gre za največji padec sredstev na račun razvoja podeželja. Slovenska vlada in pogajalska skupina za večletni finančni okvir morata odločneje nastopiti in zahtevati več sredstev za Slovenijo.

Patricija Šulin, poslanka v Evropskem parlamentu (Foto: osebni arhiv)

V Bruslju je v teh dneh najpomembnejša tema brexit. Potem ko so v novembru voditelji 27 članic EU potrdili ločitveni sporazum z Združenim kraljestvom in politično izjavo o prihodnjih odnosih, bi moralo priti tudi do glasovanja v britanskem parlamentu, ki pa je bilo preloženo. Kako ocenjujete doseženi dogovor?
Imamo dve možnosti, ali sprejmemo dogovor ali pa da do dogovora ne pride. Doseženi dogovor ocenjujem kot najboljši možen kompromis v danem trenutku. Pomembno je, da dogovor ureja vsa tri prednostna ločitvena vprašanja, ki jih je zelo jasno zahteval tudi Evropski parlament. Zaščita pravic državljanov EU, ki živijo v Združenem kraljestvu, ter državljanov Združenega kraljestva, ki živijo v kakšni od držav članic, spoštovanje vseh finančnih obveznosti, ki jih je Združeno kraljestvo prevzelo kot država članica ter vprašanje meje na irskem otoku. Dogovor vključuje tudi predhodno obdobje, ki bi naj trajalo do konca leta 2020, ki ga bo mogoče podaljšati za največ dve leti. Obžalujem, da dogovor še ni bil potrjen v britanskem parlamentu, kar samo povečuje negotovost in odpira vrata različnim scenarijem, kar pa ni dobro.

Pogajalci Evropske unije na čelu z Michelom Barnierom so opravili odlično delo, da je ostala EU enotna in da ni prišlo do ločenih pogajanj med posameznimi državami in Združenim kraljestvom, kar so napovedovali nekateri po referendumu. Namesto povečevanja nezadovoljstva in nezaupanja, česar se je marsikdo bal, se je pripadnost državljank in državljanov le še okrepila, saj je ena od zadnjih raziskav evrobarometra prvič po letu 1983 pokazala, da je kar 67 odstotkov državljanov Evropske unije prepričanih, da je njihova država s članstvom v EU pridobila.

Jure Ferjan

 • Viktorh

  Slovenska politika zadnjih 10 let ni napravila skoraj nič koristnega za državo in državljane. Vlade se obnašajo kot sveti krajevnih skupnosti, ljudstvo pa čepi in čaka nove in nove udarce.

 • xtc

  Mislim ,da tudi Šulinova malce izgublja stik z realnostjo.
  Več denarja za to,več denarja za to……………
  Težava politikov pa je,da ne razumejo ,da prihaja kriza in da ilegalni navoženci vse bolj zajedajo vse EU blagajne ,sicer EU trenutno te neumnosti še plačuje z tiskom denarja,ki ga je preveč v obtoku,v primeru krize,ki je že tukaj pa bo treba dvigniti oberstne mere in potegniti denar iz obtoka sicer bo prišlo do hiperinflavije,no takrat pa se bo tudi začelo.

 • Miccy

  Kako je mogoče, da se nekoga mimo razpisa zaposli v državnem podjetju? In ta oseba tam nekako po cel dan tvita, se ukvarja z družbenimi omrežji, pisari nebulozne tekste itd? Pa tudi, res me zanima, deli t.i. desnica sedaj osebe, katerih priimek je izvorno na na tiste, ki so kljub svojemu izvoru Slovenci in tiste, ki to nikakor niso, ker nimajo dobro plačanih služb brez razpisa v javnem sektorju, ne pljuvajo po neSlovencih, ne sovražijo gayev, migrantov ipd?

  • Viktorh

   In kje ste to prebralo, tov. Micika?

   • Miccy

    Tovariš, mediji o tem pišejo …

    • slosin

     dej navedi vsaj dva medija, pa povej še, kdaj je bil zaposlen…

     • Miccy

      Dovolj bo Siol. Navedbe iz tega članka do danes niso bile zanikane:

      Brščič je sicer na Eles prišel v začetku leta 2013 iz kabineta
      tedanjega predsednika vlade Janeza Janše
      . Takrat je družbo vodil član
      SDS Vitoslav Türk.

      Pri zaposlitvi mu zagotovo ni škodovalo dejstvo, da je sin Anđela Brščića,
      nekdanjega direktorja ljubljanske Termoelektrarne-Toplarne (TE-TOL) v
      času izbruha afere z indonezijskim premogom. Do leta 2013 je Anđelo
      Brščić vodil hrvaško podjetje v lasti Petra Kotarja, lobista in enega ključnih igralcev v zgodbi o TEŠ6.

     • slosin

      ja, malo laži, malo zavajaj….V. Turk je bil direktor Elesa do 27.04.’13…., Janša pa predsednik do 20.03.2013… B.Brščič se je pa zaposlil na Elesu 20.05.’13…
      Vsako trditev levičarja je vredno preveriti…

      https://www.finance.si/8340499

      https://www.delo.si/gospodarstvo/podjetja/vitoslav-turk-ni-vec-na-celu-elesa.html

     • Miccy

      Žal drži marsikaj. Vključno z dejstvom, da si je Bršč spremenil priimek in tako zatajil svoje poreklo. Ni edini. Me zelo zanima, koliko drugih kakor novinarjev na Nova24TV in Demokraciji se v resnici piše na . Pa toliko so imeli v preteklih mesecih za povedati o državljanih, ki izvirajo iz republik bivše SFRJ, migrantih, gayih….

     • slosin

      Miććy, ne rečem, da je vse, kar se tukaj objavlja zlato, najdeš pa vsebine in kritike, ki jih v režimskih medijih ni…Tudi to drži, a ne? Kar pa zadeva tiste s ‘ć’, pa takole. Vsak, ki sprejme našo kulturo, običaje, spoštuje našo Slovenijo, delajo, je zame sprejemljiv in verjamem, da tudi za večino ‘desničarjev’……Ne prenesemo pa priseljencev, ki delujejo proti naši državi (najvidnejši so ‘izbrisani’ in migranti) in se niso pripravljeni integrirati….Kar nekaj takih sem imel priliko spoznati…Za take nimam lepe besede in tudi ne šparam besed, kadar je govora o njih…btw: gayem nihče nič noče, samo naj bodo raje tiho in naj nas ne posiljujejo, kako so jim kratene človekove pravice….pravice se nekje nehajo….amen…

     • Miccy

      Hja, nekam čudne vsebine so to. Vključno z domnevnim posilstvom domnevne mladoletnice s strani domnevnih migrantov na Metelkovi, ki ni bilo prijavljeno?

      Glede ostalega – zame ni sprejemljivo, da nekdo zanika svoje korenine in se dela, da je nekaj, kar ni. Zame to tudi ni sprejemanje slovenske kulture in običajev. Če bi tako ravnali naši ljudje v Italiji in Avstriji, zanikali svoj rod… Enostavno ne pije vode tole ločevanje na “dobre” in “slabe” priseljence (oz. njihove potomce) po kriterijih t.i. desnice.

     • slosin

      Slovenci, ki živijo kot manjšina v Italiji in Avstriji, se niso nikoli tja PRESELILI in torej NISO MIGRANTI . Ti je to jasno? Ostali so tam, ker so tako doličili gospodarji vojne….Še enkrat. Tisti, ki imajo radi svoje običaje in kulturo, naj ostanejo med svojimi na svoji domači grudi in naj ne nosijo tega s seboj v države z drugo kulturo…..Kot je slutiti, si priseljena… ravno tako Jajo, ki ti je prikimal…

      ČE ŽIVIŠ V RIMU, ŽIVI KOT RIMLJAN…in nikomur ne bo treba deliti priseljence na ‘dobre’ in ‘slabe’…..

     • cosmosjasnovidec

      Glede zaposljevanja kot pišeš je ena stvar druga je pa vsekakor,da nobeden z končnico priimka na IĆ ni čistokrven Slovenec ampak je lahko samo mešanec,če je eden od njegovih staršev bil morebiti Slovenec kar je za tega sramota in je samo Slovenec izdajalec,če se je spečal z čefutarsko nesnago.
      Vsi ti so najslabša bagra v Sloveniji predvsem ženski spol so vse (narkomanke,cipe,itd) katere pozneje ne morejo dobiti solidnega Slovenca,ker jih že poznajo v vseh krajih Slovenije zato se spečajo z čefutarjem za katerega so pa še predobre čeprav so izmeček Slovenskega izvora.
      ——————————————————————————————–
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec
      —————————————————————————————-

     • Miccy

      Zdaj razumem, da gre v tvojem primeru z družinsko travmo… Mama? Sestra? Opis tovrstne ženske, ki ne more dobiti solidnega Slovenca, očitno izhaja iz prve roke.

     • cosmosjasnovidec

      Hehehe
      To gre v takem primeru kot si ti,da nisi mogla dobiti Slovenca ampak samo čefutarsko umazano svinjo.Nič vredne cipe tudi ne morejo pričakovati kaj drugega kot zahojenega čefutarja,ker so enako usekane kot oni.
      Slovenka katera se pari z čefutarsko drhaljo se ne more smatrati za Slovenko ampak Slovenski odpad.
      ——————————————————————————————–
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec
      —————————————————————————————-

     • Prištinski doktor

      A se vedno otresas svoj od lokalnega javnega kurbirja sperme umazan jansisticni gobec in zalis po portalu? A sedaj ze tudi zenskam grozis, smrad fasisticni kolaborantski? Ne zeli si da se kje srecava, saj bos crkaval v mukah. Za razliko od tebe, sem marsicesa sposoben tudi v realnem zivljenju, ne le tako kot ti ki si drznes gobcat le za racunalniko., medtem ko se v zivo poserjes in uklonis vsakemu, ki ima 5 sekund caaa da ti jebe tvojo staro kolaborantsko kurbo, katero je nategnilo na stotine nacisticnih vojakov, kakor si tudi ti nastal, smet odurna domosralska.

     • Prištinski doktor

      Kaj pa tvoja stara kurba, skozi katero je sel cel konvoj ssovskih vojakov, ki jo je skupinsko nategoval in potem si se skotil ti, gnida domosransko-nacisticni latentni zoofil. Spizdi kleceplazit pred tvojega pastirja ivana siptarskega, saj njegova sekta rabi taksne mozganske maloposestnike in umske lobotomirance kot si ti. Zenske pa pusti na miru, prekleta smet jansisticna in ti bos govoril cez islamiste, sam pa imas do zensk manj spostovanja kakor najbolj zahojeni seriatar v planinah. Prekleta smet ogabna, upam da v kratkem crkavas v mukah.

     • Prištinski doktor

      Problem je ker je tale cosmoskurcolizec en zafrustrirani drekac, katerega mati se je zgonila z celo ss enoto, predno so jo poslali nazaj iz Avstrije v Jugoslavijo zaradi kolaboracije in fukanja z okupatorjem. Tako se je skotil tale drekac in to tik, predno so mu staro kurbo zakopali zivo v zemljo zaradi izdajstva. Zato je tale drekac tako zafrustriran, saj se je rodil napol debilen in s posebnimi potrebami. Ker pa mu je bila mati kolaborantska kurba, fotr pa nacisticni vojak, pa sovrazi vse okoli sebe. V bistvu mu bom naredil se celo uslugo, ko ga bom “humano evtanaziral”. Ce bo le “bog” dal da ga dobim nekje.

     • Prištinski doktor

      Najslabsa bagra je tvoja stara kurba, katera se je zgonila z nekaj sto nacisticnimi vojaki, predno si se skotil ti, nesnaga zoofilska in predno so jo anglezi poslali nazaj v Jugoslavijo, kjer jo je udba zasluzeno poslala 2m pod zemljo, kjer bos kmalu koncal tudi ti.

     • Osti jarej
  • slosin

   vpraš na vlado….ona zaposluje v državnih podjetjih, svoje seveda…

   • Miccy

    Zaposlila ga je vlada Janeza Janše.

 • Jovo Jamnica

  [Obvestilo] Nova24TV začasno zapira komentarje na portalu

  20. 12. 2018, 10:56

  Komentarji ob objavah na spletnem portalu Nova24TV bodo do nadaljnjega zaprti. Odločitev, ki smo jo sprejeli, ni lahka, saj cenimo mnenje naših bralcev. A na žalost moramo ukrepati zaradi zunanjih pritiskov in ne moremo dopustiti, da nekaj gnilih jabolk kvari živahno in robustno debato.…..

  • slosin

   zgleda, da smo dobili spletno policijo….za začetek…

   • Jovo Jamnica

    Hudo dvomim, glede na to, da pravkar berem “članek”, ki se začne nekako takole…

    Policija je bila po informacijah našega zanesljivega vira ob 9h obveščena o najdbi trupla iz okostja

    • Viktorh

     Enostavneje bi bilo, če bi citirali članek…

     • Jovo Jamnica

      Članek????

     • Viktorh

      ???

    • slosin

     nisem še bral, zna pa biti, da je najditelj tako opisal truplo….

  • Viktorh

   Zaključek?

   • Jovo Jamnica

    19. avgust 2011
    ————-

    “Andrej je storil za Slovenijo tisto, kar mož more storiti, ne samo tisto, kar mora. Z njegovim prihodom v Slovenijo se je takrat zgodilo več, kot smo se takrat dejansko zavedali,” je na žalni seji poudaril predsednik SDS-a Janez Janša. Andreja Bajuka je označil za plemenitega človeka. Izpostavil je, da je Bajukova vlada dosegala dobre rezultate, vendar jih je iz dneva v dan prekrivala brutalna medijska kampanja. “Še posebej Andrej je doživljal napade, ki so značilni za pojem umor osebnosti, vendar se ni vdal. Vlada je delovala strokovno in premočrtno, Andrej se je držal načela, da dana beseda velja,” je dodal ob tem.

    ————

    Vir:MMC

    • Viktorh

     ????

     • Jovo Jamnica

      Verjamem, da si mukoma bral in ti potlej zaradi stresa ni uspelo povezati niti z nitjo..

    • slosin

     jovo, jest se s takim virom nebi glih hvalil…

     • Jovo Jamnica

      To so pač izgovorjene besede, ki niso odvisne od prizvajalca magnetofonskega traku.

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Attenzione! Attenzione! Attenzione!

  Nova24TV, ne moreš me blokirati. Danes sem te branil, ampak sem se odločil, da vas bom uničil do konca. :)

  PS: Truplo iz okostja? Really? #PičkaVamMaterinaMrtva

 • Prištinski doktor

  A ni to ta kurbetinja esdeesovska, ki se je na twitterju norcevala iz lastnih ovc, ki so jo sprasevali zakaj jih sekta ne pride podpret pred DZ na “proteste” proti marakesu? Hahah ovce zblojene, se vasi pastirji se norcujejo iz vas. Jasno da tej usivi fasistki pase ugodna sluzba v Bruslju, kjer lahko otresa svoj umazani gobec in za to dobi se 4k na mesec. Saj ni nora da bi dala glavo iz Webrove riti ven za nekaj dementnih ovc, ter riskirala siht.

  • slosin

   …jajo, v katero cerkev greš jutr k polnočnicam…?

   • Prištinski doktor

    Ateisti in komunisti ne hodimo v cerkev.

    • ZatonMesecnikov

     Samo preden matilda pride po vas, na skrivaj kličete župnika….

     • slosin

      B. Jezernik v knjigi o Golem otoku opisuje, kako so z barko peljali informbirojevce na otok…pride neurje, vsi se zberejo v podpalubju in vneto molijo…

     • ZatonMesecnikov

      Tako je, ateisti so samo v varnem zavetju tastature in kavča, ter partijskega sestanka. V razmerah kriz se poveča število vernikov…

    • slosin

     ja, v Kumrovc pa ja še greš kdaj na izpopolnjevanje…

     • ZatonMesecnikov

      Hodijo v Beograd na čevape pa odvezo v Kućo cvječa….

     • Prištinski doktor

      Raje kakor pa v cerkev po kelih v rit!

     • ZatonMesecnikov

      Očitno ga že imaš v riti….

     • Prištinski doktor

      Jaz ne, ker ne hodim v cerkev. Ga imate pa farski desnjakarji. Pa ne le kelih ampak se kaj drugega.

     • ZatonMesecnikov

      LGBT prijateljčki ste zani po tem….

     • cosmosjasnovidec

      Ti bi seveda v rit raje dobil kaj drugega kot kelih vendar v cerkvi pač ni levaških,čefutarskih,ter komunajzerskih buzičev,pasjejebcev,pedofilov fafačev penisev kot si ti nesnaga nagnusna,da te ni sram in to je razlog tvojega izobčenja od cerkve.
      Komu boš nakladal pujsič kot,da te ne poznamo iztirjenec imam pa tudi že delen tvoj življenjepis predvsem od tvoje stare cipe katerega bom v kratkem objavil,da se gnusoba več ne boš slinil tukaj in prašič cvilil kot sem videl pri nekaterih komentarjih namenjenih meni.
      Ti kar cvili za računalnikom mi ni mar a če bo bog dal,da ti nekje razbijem betico mi bo padel kamen z srca čeprav verjetno ne bom vedel,da sem sesul ravno tebe.
      A slej ko prej te bo v roke dobil nekdo sličen meni in ti razbil to zarukano butasto drogeraško bučo svinja prostaška prepikana od igel na katerih si djanki.
      Z pozdravi od D.r.Cosmosjasnovidca kateri se ti še zraven scanja poserje v prašičji gobec.Hahahahahahaha
      ——————————————————————————————–
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec
      —————————————————————————————-

     • Prištinski doktor

      Daj ne prsi se prevec prekleti drekac jansisticni, da ne bos krulil kot prasic, ko bos v bolecinah hlastal za zrakom. Prekleti latentnez zoofilski pokvarjeni.

     • Prištinski doktor

      Vsako leto grem tja. Le celavega nic ne vidim. Skoda da ne sme tja, pa tako si zeli..Ce bi navzven pokazal da v resnici se vedno obozuje Tita, bi mu njegovi verniki hudo zamerili, zato pa mora igrat dvojno igro.

     • slosin

      kdo je to čelavi…a nisi to ti, saj tako se tu predstavljaš…

     • Prištinski doktor

      A za parodijo se nisi slisal?

     • slosin

      ne, jest sem s kmetov doma…

    • cosmosjasnovidec

     Dvakrat zapečeni ciganski mešanec med šiptarjem ter bosanđerovskim ciganom saj bi tebe nesnaga zaradi smradu tudi takoj vrgle ven iz cerkve.
     ——————————————————————————————–
     Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
     DR.Cosmosjasnovidec
     —————————————————————————————-

     • Prištinski doktor

      Tebe ocitno fajmostri ze od malih nog fukajo v rit, zato pa imas mentalne posledice. Nesnaga jansisticna.

    • xtc

     Ne vi ste baje zaprti v ZOO Ljubljana ali v Maksimiru med Štefeki.

  • cosmosjasnovidec

   Kurbetina največja v šiptariji pozneje pa pri ciganih ter bosanskih musličih je bila tvoja stara prašičja cipa dokler jih ni vse okužila z spolnimi boleznimi in migrirala v Slovenijo.
   Zbiram podatke o njej kot tudi o tebi cvileči prašič katere bom v kratkem objavil na znanje vsem na tem portalu.
   Spet si boš moral zamenjati nick kup posranega prašičjega dreka kot si si ga že nekajkrat.
   Tebi se še dodatno poserjem v tvoj prašičji gobec jebač kokoši v rit.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

   • Prištinski doktor

    Namesto da otresas gobec na portalu, pridi in se mi poscij v gobec, da te vidimo. Napisi kje se nahajas, drekac zoofilski, ki nategujes tega ubogega psa z dildotom, ker kurca namrec nimas, saj si hermafrodit.

    • Slovenec sem

     Kak butl!

     Še tega ne veš, da imajo hermafroditi oboje.

     Sicer je pa že vsak levak tudi pička.

 • Slovenec sem

  Simpatična dama s sprijaznim obrazom in še v najboljši stranki.

  Docela nekaj drugega kot možačasta in zmedena Tanja Fajon iz enako zblojene stranke.

  Le oglej si jo, Prištinski doktor!

  • Prištinski doktor

   Ce je Fajonka mozaca zate, potem pa imas res cuden okus za zenske. Fajonka je lustna in zenstvena. Sicer ne recem da tudi tale Sulinka ni dobra mrha, samo kaj ko je pokvarjena zmaterializirana packa. Sicer ne bi bila v sds sekti.

   • Slovenec sem

    Hočeš reči, da je Fajonka lepa in pametna devica, ki se je še s kolom ne bi dotaknil.

    Da o grozljivi stranki, ki ji pripada sploh ne govorimo.

    • cosmosjasnovidec

     Res izgleda kot nabuhla stekla antipatična podgana kateri bodo izkočile oči.
     ——————————————————————————————–
     Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
     DR.Cosmosjasnovidec
     —————————————————————————————-

   • cosmosjasnovidec

    Ne cvili prašič posrani in raje opusti vsaj del droge z katero se fiksaš djanki drogeraški,ker ti je že popolnoma scvrlo bučo gnoj posrani.
    ——————————————————————————————–
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————-

    • Prištinski doktor

     A spet cvilis drekac za racunalnikom?

   • xtc

    No sj si povedal vse za vas so koze in ovce itd vse kar lahko s cucki vred naskočite ženstveni.
    Fajonova no ja resno štrli iz tega vašega navadnega okusa in povprečja.

   • Osti jarej

    …dej ,ne pretiravaj….obupno zgleda….če jo še postrižeš,je kot en fantek

    • Prištinski doktor

     Glej v bistvu se mi jebe za Fajonko, do nje ne gojim nikakrsnih custev, ne pozitivnih, ne negativnih. Medtem ko do Zvera, Pederleta, Tomceve in predvsem pokvarjene sektasinje Sulinke, gojim zelo negativna custva.

  • Viktorh

   Ogabna možača, je pravilno.

   • Slovenec sem

    Viktorh, se opravičujem.

    Hotel sem pravzaprav reči, da je gnusna možača.

    • Jovo Jamnica

     Pri vajinih letih je ta frustracija več kot razumljiva…

     • cosmosjasnovidec

      Pa ja ne boš navsezadnje še ti trdil,da je “fajonka” morebiti lepa?
      Z Šulinko katera je zares simpatična se “fajonka “niti približno ne more primerjati,ker Šulinovi ni niti senca.Poglej malo bol slike od “fajonke” pa sporoči kako ti je šlo zraven in ali si celo bruhal ob pogledu na njih.
      ——————————————————————————————–
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec
      —————————————————————————————-

     • Jovo Jamnica Demo

      Fsake oke majo svojega malara. Jas sn realn in si živo pretstavlam situacijo, ko ostareli prdec skuša z osvajanjem trideset let mlajše, za glavo višje in vitke, neznane ženske, in ga ona pomilujoče zavrne… Nasledni hip “baba” postane za njega… gnusna možača. Ta reakcija spada v kategorijo… frustracijski obrambni mehanizem. LOL
      Upam, da zaj bol zastopiš moj pojnt. Kaj, če bi recimo, na ogled postavili fotografije petdesetih nasmejanih neznanih ženskih obrazov srednjih let in ostarele “fakine” prosili za mnenje, katero med njimi bi izbrali za potešitev spolnih fantazij… bi se znalo zgoditi… kaj???

      https://med.over.net/clanek/tanja-fajon-sprejeti-sem-morala-da-ne-bom-imela-otrok/

  • slosin

   Patriciji se vidi, da je dama, Vijolica pa navadna seljačina….salonarji proti bata škornom…

 • Djuro Sumar

  In kaj dobrega je Patricija Šulin storila za svojo državo Slovenijo?

  • xtc

   Veliko več kot npr. Bulčeva in Fajonova.

   • Djuro Sumar

    In kaj je to, več?

    • xtc

     Vsaj ne sramoti SLO kot prvi dve ne.
     Če smatraš za uspeh ,da je zmešana šamanka Bulčeva razglašena za najbolj nesposobno komisarko,ki nima pojma o ničemer,katere težave so nato rešile druge komisarke in Fajonove katere uspeh je navažanje zažiralcev EU penzijskih,socialnih in zdravstvenih skladov je Šulinova super uspešna.

     • Djuro Sumar

      Ampak še vedno nisi razložil kaj je uspešnega naredila za Slovenijo. To, da pljuvaš po drugih ni noben dokaz njenega uspešnega dela, temveč le preizkušena taktika stranke SDS, kateri nasedajo naivneži.

     • xtc

      Sem ti že povedal IQ na stradanju ali dieti?

     • Djuro Sumar

      Sem čakal 20 ur, pa nič od tebe. Nikakor ne najdeš ničesar, kar je dobrega storila gospa Šulinova.

    • Slovenec sem

     Ne sprašuj, bedak!

     Obe strašili, Bulčeva in Fajonova, sta s za samo škodo na tem svetu, sicer ju ti ne bi izbral za svoji muzi.

     • Djuro Sumar

      Ne pisari nekaj o čemer nimaš pojma. Saj sploh ne veš kaj je muza.
      Strašili sta pa točno toliko kot Šulinova. Saj veš, gliha skup štriha.

     • Slovenec sem

      Navdihjueta te pri primitivnem govoru, torej sta tvoji pohujšljivi muzi.

     • Djuro Sumar

      Res ne vem kje si opazil primitivni govor pri Bulčevi, Fajonovi in pri meni. Daj navedi kakšen primer takšnega govora.

  • cosmosjasnovidec

   Hja verjetno res nič tako kot do sedaj še nobeden ne glede kdo je.
   To ti sicer moram dati prav.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

 • xtc

  No v prepiru tule želim dodati le tole-Fajonovo borko za “uboge” Afričane in muslimane le v eden kamp v tangice in modrc in nato pobarat po,še zagovoru “ubožcev”.

 • Slovenec sem

  Prištinski doktor, Fajonka je lustna in zenstvena, si na svojo izmed tipkovnic, tokrat brez šumnikov, spodaj napisal v navalu ponosa na svoja strašila.

  Danes si lahko ogledaš, kaj je ostalo od njene luštnosti in ženstvenosti.

  Vedno bolj je podobna Vidi Tomšič, Mici Šlancer ali Lidiji Šentjurc

  • Osti jarej

   …in ob podočnjake se spotika

 • Ivan Friderik Novak

  Predvsem je “pomembna” obramba.
  Orožarski posli morajo teči naprej in še hitreje.
  Bomo zato bolj varni?

 • Pripeljali ste EU do propada,vi pa nekaj sanjate o neki vojski in umirjenih razmerah,malo morgen,kar ste uničili ne boste nikoli več spremenili nazaj.Z EU je konec,ker bo prišlo še do par milijonov migrantov vanjo in Slovenija bo najbolj na udaru med parimi državami

 • Slovenec sem

  Miha, prijazno uredništvo NOVE24TV ti je dalo priložnost, da se pokesaš svojih internetnih grehov, pa priložnosti nisi izkoristil.

  Zdaj je konec s teboj in z vsemi tvojimi zloglanimi nicki in liki.

  Ostane ti tolažba pri Svetlani Makarović in Goranu Vojnoviću, če ne bo spizdil nazaj v svoj zavičaj.