[Izjava dneva] Že eno leto stranka SD poziva k uporu, njihovi tožilci legitimirajo grožnje s smrtjo, danes pa Tanja Fajon obsoja tiste, ki na to opozarjajo!?

Tanja Fajon (Foto: Facebook)

Že eno leto stranka SD poziva k uporu, njihove lutke na protestih pozivajo k revoluciji, njihovi tožilci legitimirajo grožnje s smrtjo, danes pa Tanja Fajon obsoja tiste, ki na to opozarjajo,” je preko Twitterja aktualno dogajanje komentiral Drago Zadergal. Tanja Fajon je bila namreč med tistimi, ki so jih zmotila programska izhodišča SDS junijskega kongresa, kjer opozarjajo na družbene nevarnosti, ki jih spodbuja vse bolj radikalizirana levica.

Na protivladnih protestih se je grozilo s smrtjo, podpihovanje sovraštva ob podpori opozicije in osrednjih medijev pa je privedlo do nasilnih novembrskih protestov, kjer so letele granitne kocke, steklenice, prišlo pa je celo do fizičnih obračunov. Vse skupaj je spominjalo na prizore iz bojišča, ki smo jih lahko spremljali v ZDA. Če smo si nekdaj mislili, to se ne more zgoditi pri nas, smo lahko tedaj spoznali, da je mogoče prav vse, če se pravočasno ne obsodi pozivanja k smrti in sovražnega govora in to ne glede na to proti komu je ta usmerjen. In po vsem tem se najde vodja SD Tanja Fajon in si drzne kritizirati resolucijo SDS o pretečih nevarnostih za slovensko družbo. Se je že morala oglasiti, če se nenadoma zaveš, da si del nevarnosti, ki se lahko sprevrže v nasilje, nenazadnje je njena predhodnica – Zveza komunistov – v Sloveniji povzročila največjo morijo ter množične kršitve človekovih pravic.

Že eno leto stranka SD poziva k uporu, njihove lutke na protestih pozivajo k revoluciji, njihovi tožilci legitimirajo grožnje s smrtjo, danes pa Tanja Fajon obsoja tiste, ki na to opozarjajo,” je preko Twitterja aktualno dogajanje komentiral Drago Zadergal. S svojo izjavo je zelo dobro opisal pritlehno delovanje stranke SD, ki se navzven poskuša prikazati kot nekakšen moralizator, pri tem pa “pozablja”, da bi se bi bilo potrebno večkrat pogledati v ogledalo. Dogajanje v lastnem ribniku ima namreč svoje posledice.

Še posebej predsednica stranke SD Tanja Fajon je tista, ki konstantno izraža svojo veliko zaskrbljenost nad aktualnim dogajanjem. Razlog spotike po navadi predstavlja predsednik vlade Janez Janša, ki naj bi izvajal veliko cenzuro, pri čemer v SD seveda “pozabljajo”, kaj sploh cenzura je. Če bi namreč ta obstajala, ne bi večinski mediji vseskozi pljuvali po aktualni vladi, še posebej pa po premierju, ki jim ni ljub, saj ta ne izhaja iz leve politične opcije. Ne glede na to, kdo je na oblasti pa bi bilo nujno, da se obsoja odklonska vedenja. Ta namreč lahko rodijo nasilje. Ker se pristojne institucije, kjer ne manjka kadra iz vrst SD, sprenevedajo, smo kjer smo. To, da smo priča stanju, da se dandanes obsoja tiste, ki opozarjajo na odklonsko vedenje, je žalostno. Konec koncev, smo le država članica Evropske unije, kjer se poudarja pomen enakosti pred zakonom. Očitno pa to nekateri razumejo le, ko jim to odgovarja, ko jim ne, pa je zgodba povsem drugačna.

Sara Kovač