V Združenem kraljestvu na prostosti več kot 850 tisoč pedofilov

Datum:

Če je poročilo pristojne agencije v Združenem kraljestvu trdilo, da se po ulicah v državi potika okoli 300 tisoč pedofilov, ki predstavljajo nevarnost za otroke, je letos ta številka po ocenah NCA presegla 800 tisoč posameznikov, kar je skoraj trikrat toliko, kot so ugibali v preteklosti.

                   

Z rabo nove metodologije, so pri a NCA (tako imenovana britanska FBI) ugotovili, da je število pedofilov, ki v Združenem kraljestvu prežijo na otroke veliko večje od pričakovanega. Po podatkih v najnovejšem letnem poročilu o nacionalni strateški oceni stopnje kriminala, je v državi na prostosti med 550 in 850 tisoč pedofilov, ki predstavljajo potencialno grožnjo za otroke.

Od tega, oblasti spremljajo dejavnost “zgolj” njih 75 tisoč. Raziskovalci NCA so prepričani v zanesljivost nove metodologije. Za primerjavo, lani so pri NCA v letnem poročilu našteli okoli 300 tisoč potencialnih pedofilov v državi, policija pa je “pazila” na 35 tisoč posameznikov. Ostali naj bi bili aktivni na tako imenovanem temnem spletu.

Pri RT izpostavljajo, da v kolikor drži zgornja ocena o okoli 850 tisoč pedofilih v Združenem kraljestvu, bi to pomenilo, da nevarnost za otroke predstavlja vsak 77. prebivalec države.

V poročilu so izpostavili, da segajo kršitve vse od prenašanja in deljenja neprimernih fotografij otrok na spletu pa do neposrednih primerov spolne zlorabe. Vseeno bi lahko bilo število pedofilov v državi še večje, saj so v poročilu NCA izpustili “nebritanske kršitelje, ki zlorabljajo žrtve v Združenem kraljestvu” ter mladoletnike, ki spolno zlorabljajo ostale mladoletnike.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Evropska poslanka Romana Tomc postala podpredsednica največje politične skupine v Evropskem parlamentu

Evropska poslanka Romana Tomc iz vrst največje opozicijske stranke...

Nad omrežje Jankovićevega tesnega prijatelja ZDA uvedle sankcije

Tesnega prijatelja ljubljanskega župana Zorana Jankovića, predsednika Republike Srbske Milorada...

Argentina: mesečna inflacija je najnižja v dveh letih in pol

Mesečna inflacija je v Argentini padla na 4,2 odstotka....