Izrojena Mladina po pozivih k ukinitvi sveč za grobove zdaj poziva še k zmanjšanju božične osvetlitve! Bodo za zaščito podnebja prenehali izhajati v tiskani obliki?

Po tem, ko so pomagali v imenu podnebja pozivati ljudi k ukinitvi krščanske tradicije prižiganja sveč na grobovih, se je Mladina zdaj iz tega razloga spravila tudi na božično osvetlitev. Vse to, da bi s perfidnimi akcijami uničili krščansko tradicijo. Ob tem se lahko vprašamo, kdaj nameravajo tudi v imenu varovanja okolja sami ukiniti tedensko tiskano izdajo svoje revije, ki ne povzroča le ideološkega onesnaževanja, pač pa tudi okoljsko. Nekaj tisoč izvodov tedensko, kolikor so jih pripravljeni pokupiti javni zavodi, državna podjetja in razni državni uradi namreč letno pusti za seboj do 780 ton ogljikovega dioksida! Švedska aktivistka Greta bi bila zagotovo jezna na to skrajno levičarsko revijo.

Izrojena Mladina je svoje bralce zoper razburila. Tako kot so pred Dnevom vseh svetih v imenu zaščite podnebja pozivali k ukinitvi krščanske tradicije prižiganja sveč na grobovih, so se zdaj pred božičem spravili še nad božično osvetlitev, pri čemer uvodoma navajajo butasto raziskavo, ki jo je za dpa opravila družba YouGov, v njej pa je 57 odstotkov vprašanih odgovorilo, da bi bili pripravljeni zmanjšati uporabo božične osvetlitve: “Zmanjšanje uporabe božičnih lučk že letos podpira 12 odstotkov vprašanih, 23 odstotkov pa bi to storilo za enega prihodnjih božičev. 35 odstotkov se božičnim lučkam ne bi odpovedalo.”

Mladino moti praznična okrašenost Ljubljane
Medtem, ko mnogi meščani, obiskovalci pa tudi tuji turisti v decembrskem času v našem glavnem mestu Ljubljana ob trušču in ropotu trubačev in vonju po čevapčičih pogrešamo pravi božični duh, Mladino zmoti praznična osvetljenost Ljubljane. Pod sliko okrašenega Prešernovega trga so namreč zapisali: “V predbožičnem času je močno osvetljena tudi Ljubljana. Bi se bili Ljubljančani in obiskovalci slovenske prestolnice v prihodnje temu razkošju pripravljeni odpovedati?”

Foto: posnetek zaslona

Kdaj bo Mladina za zaščito podnebja prenehala izhajati v tiskani obliki?
Pri vsem tem se lahko vprašamo, kdaj bo Mladina, ki ne le, da Slovenijo onesnažuje ideološko, pač pa tudi okoljsko, prenehala izhajati v tiskani obliki. Raziskovalci so namreč na primeru tiskane izdaje revije National Geographic izračunali, da posamezen izvod tekom svojega življenjskega cikla za seboj pusti med 0,6 in 1 kilogramom ogljičnega odtisa. Naklada Mladine znaša skoraj 15 tisoč izvodov, kolikor so jo pač pripravljeni pokupiti javni zavodi, državna podjetja in razni državni uradi, na podlagi tega lahko izračunamo, da tedensko s tiskano izdajo Mladina povzroči za 15 ton ogljičnega odtisa, letno pa kar do 780 ton, kar ni tako malo. Natančne podatke seveda “ekološko osveščena” Mladina skriva, na spletni strani namreč ne najdemo trajnostnega poročila. Če že posiljujejo javnost z navodili, čemu vsemu naj se odpovemo v imenu varovanja okolja in podnebja, je skrajni čas, da ukinejo tiskano izdajo tudi sami. Da se ne bodo slučajno izgovorili, da ima zaslužek prednost pred podnebjem?!

Rok Krajnc

 • Amerikanc

  Mladino v bistvu moti vse, kar je tradicionalno slovenskega. Zadnji čas, da jih nekdo pohodi kot pljunek na cesti.

 • macon

  Za zašćito podnebja dajmo ukiniti Mladino in vse skrajno levičarsko sranje, s tem tudi zmanjšali skupno slaboumje.

  • VERZIFIKATOR

   S svečami že zdaj močno varčujem, za pokojno revico mladino, ki odšla je zdavnaj v zgodovino, ne prižigam sveč in ne žalujem.

  • pupa

   Morda bi začeli tem predlogom; Največji onesnaževalec planeta zemlje je ČLOVEK, je največji porabnik dobrin, edino človek kopiči dobrine na zalogo med te onesnaževalce spada tudi gretica(namenoma z malo začetnico) in vsi njej podobni.

   ZATO PREDLAGAM, DA UKINEMO ČLOVEKA!!!!!!! IN ZEMLJA BO REŠENA VSEGA ZLA.

   • Hanzi

    Čeprav si hotela biti sarkastična, imaš prav.

 • to_mi_delaj

  Ko mladina crkne, prizgem takoj e sveco na zalah

 • est

  To je gnezdo lepo živečih novinarjev, ki jih aktualna oblast financira, da z denarjem, davkoplačevalcev, pišejo režimsko čtivo. Boli njih za podnebne spremembe.

  • Igor Starc

   Lonc ki se kozici špota. Tisti, kot nova24, ki jih finansira orbanlandija, res nimajo čemu se smejati. Kakšni slovenci neki, prvemu tujcu se prodate za mal denar. Kvečjemu se lahko jokate.

   • Igor Starc

    PS pa še brez imena ste vsi, kot ste brez jajc.

   • Steiermark

    tepček, te res tako zelo moti, da imamo v Sloveniji možnost prečitati tudi kaj resničnega in ne samo sranja, kot ga servirate pravoverni in antislovenski levaki?

    • Igor Starc

     Kdo pa ti brani, da bereš kar želiš, tudi rabljen toaletni papir, če tako želiš. Ti si tisti, ki to drugim prepoveduje pod pretvezo slovenstva, s katerim ti nimaš kaj opraviti. Nomen est omen, toda dvomim, da sploh razumeš, kaj to pomeni. Tvoje fake ime pa je povrhu nemško. Spremeni ga v egešegedre, bo bolj verodostojno. Po izrazoslovju in nivoju komentarjev tukaj ne kaže, da bi kaj brali.

 • Luiggi

  Tardeci se v Butalah trudijo unicit krscanstvo ze skoraj celo stoletje,niso uspeli.Bojijo se pa pogledat v tisoc or so katoliskih cerkva,verjetno sdamo zato,ker se ne spoznajo na umetnost in ohranjevanje slovenskega duha!

 • Ctrl Delete

  Izrojena je samo in zgolj Nova24TV !!!

 • samotoje

  57 odstotkov vprašanih je verjetno Mladininih bralcev, kali? Torej je vse jasno. Vemo, kaj bi ta sorta ukinila.

  • RATATA

   Ko smo že pri “sedemipedeset” …. sem se na služenju vojaščine navadil kadit sarajevsko Drino, sem ob prvi priložnosti v Kantini naročil kelnerci, naj pričnejo nabavljat Filter 57. Saj veš … “Od nekdaj lepe so ljubljanke slovele … “

   • samotoje

    Haha, filter 57, cigareta moje mladosti. Stari oče je pa prisegal na dravo. Polovičko v špicigar, jaz pa svojo nobel s filtrom in sva modrovala.

    • RATATA

     jaz sem cigarete in šibice po 50 par prodajal že v prvem razredu!
     Stara mati so bili trafikantka pri Tobaku. Kadila je pa Zeta, encajt pa skopske Ibar. Na delovnem mestu – da je delala reklamo je rekla šefinji, ko jo je qrcala hehe.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Mladina, vede se k svina.

 • Artur

  “Komunajzlska Mladina rejena je k svina čas je za koline”.

 • Van Der Waals

  MLADINA ZA PONEUMLJANJE LJUDI!

  • Steiermark

   Ne “poneumlja ljudi”, ker je ljudje in normalni ne berejo!

 • Ryuk

  Lewaki bi lahko za zaščito podnebja prenehali kaditi tiste smešne cigarete, od katerih se jim cvrejo možgani. (dve muhi na en mah)

 • Lisjak

  Vsaj kaj se vremena tiče se nam slabo piše.Sveta Greta je namreč napovedala,da gre v penzijo!

 • Andrej, Miha ali Jure

  Božiča je manj in manj. Baje se po novem tudi daruje??? Tako pravijo reklame po radiju?!?

 • JANEZ GUS

  Jaz pa predlagam,da kjer vidiš rdečuha z rdečo zvezdo mu jo zabi v čelo.

 • milanček

  idioti zaposleni na “mladini”, zrolajte si vsak en izvod, in si ga vtaknite v vašo buzerantsko oz lezbično rit! kar pa ostane še izvodov, pa en po enega porinite vašemu sekretu milanćku!

 • Zokanović

  “Zelena” politika bo samo še bolj pospešila predatorski liberalizem.

 • Lux Ferre

  s tem si še riti ne moreš obrisati

 • Slovenec 33

  Neverjetno ampak je res.
  “Hud” dosežek IDIOTOV je lahko samo blejanje o fikcijah.

  Realnosti ne dojamejo, ker zanje denar raste na naslovih nevladnih organizacij, ki jih financirata vlada in Soroš.

  Da bodo idioti in ljudje vedeli, kako so jih že Stari Grki že pred tisočletji pogruntali
  IDIOT

  V času nastajanja grške demokracije pred davnimi leti, so se grški filozofi ubadali z lastnostmi Grkov, ki so hoteli živeti v demokraciji.
  Zelo znani grški filozofi so po opazovanju “demokratov” prišli do naslednjega zaključka – “demokrate” so razdelili na dva pola – Prvim so rekli PATRIOTI – zanje so bili patrioti tisti, ki so imeli radi svojo
  domovino, so bili ponosni na kulturo svoje domovine in so spoštovali svoje starše in njihove vrednote. Te so označili s PATRIOTI (slovenski prevod – domoljubi).

  Druge, ki pa so kazali popolnoma drugačen pogled na demokracijo so označili z IDIOTI.
  Torej, prva stvar je, da je pojem IDIOT kontra pojmu PATRIOT.

  Kdo so bili ti IDIOTI? to so pa bili “demokrati” ki so gledali samo na svojo rit, za vrednote svojih staršev jim je bilo malo mar, pljuvali so po svoji domovini in na splošno sovražili vse kar je bilo domoljubno.

  Vse to se je preneslo tudi recimo na današnji čas – ko se delimo na “leve” in “desne”.
  Torej, kdo mislite je po vaše domoljub oz. PATRIOT – Vam jaz povem – DESNIČAR.

  Kdo pa misilite je antidomoljub, deluje protinarodno, zanemarja vrednote naroda, ki mu pripada – uganili ste LEVIČAR ali IDIOT. Beseda IDIOT se v strokovni literaturi in še iz časov grške demokracije uporablja za označitev “levičarja” torej antidomoljuba.
  Če ste študirali na FDV, se oproščam, ker tam namensko tega NE UČIJO, saj bi bili kontradiktiorni
  svoji ideji – učijo levičarstvo in ne morejo takoj žaliti sebe z IDIOTOM.
  OSTRO PROTESTIRAM, da besedo IDIOT smatrate kot žaljivko, ker to ni. IDIOTI SO V RESNICI LEVIČARJI.
  IDIOT je kontra PATRIOTU in obratno.
  Da pa beseda IDIOT danes dobi neko negativno konotacijo, pa jaz nisem kriv…..Če označuje pripadnika naroda, ki hoče narodu škoditi, potem je pa res pravi IDIOT….. torej logično, da beseda IDIOT pomeni slabšalno akonotacijo in pravilno označi levičarje, torej antidomoljube.

  • Hanzi

   Antidomoljub. Heheh, kako prav imaš,

   • Slovenec 33

    Kot vedno

 • Olga101

  Namesto mladina, naj se preimenujejo v kloaka (murglska)!

 • sloustava

  Mladina, Repovz, izrojenost, sprijenost, kloaka, …” dokler bo Palcek ziv”, je rekla Pricevalka!

 • xtc

  Kdaj bo Mladina zaradi ekologije pozvala k prenehanju obiskocv Dražgoš ipd lvih božjih poti v imenu Ekologije in zvočnega onesnaževanja okolja ter ukinitvi zvočnega onesnaževanja na njih?.

 • Andrej

  In zakaj se Mladina ne obrne na Zokija? Vsi ti milijoni lučk nimajo nobene zveze z Božičem. To je Novoletni sejem in biznis. Za kristjane je edina adventna razsvetljava svečka na adventnem venčku. Vsak teden ena več, pa še te so na kuhinjski mizi. Tale Mladina, ki je združba mentalnih starcev, bi morala eno dobro spoved opraviti. To je pa precej težka naloga, za mnoge nedosegljiva.

 • Jožef

  Mladina sicer ne dosega nekih rekordov po naročninah, zato se pa Reporter počasi prilagaja mladinini “liniji” obvešcanja in širjenja “resnice”. G. K. bi se lahko mirno kosal z g. R. Od kolimnistov pa ima Reporter bolj uspešnešo in udarno kolumnistko, kot vsi mladinini kolumnisti skupaj.
  To je gola resnica.

 • Steiermark

  Glede na to, da odkar imajo levaki v svojih krempljih tudi Mladino, ta ni uporobna niti za brisanje riti, kot je bil v komunizmu, ob vsesplošnem pomanjkanju – tudi toaletnega papirja, drugi rdeči cajtng, bi jo morali takoj ukiniti, ker razen zasmrajevanja okolja in povzročanja “podnebnih sprememb”, ni dobra za nič drugega – je škodljiva!