Janša, Krkovič in Črnkovič odškodnino zahtevajo od Masleše, Ferlinca, Zobec Hrastarjeve, Klajnškove in drugih, ki so vodili proces Patria

Ivan Črnkovič, Tone Krkovič in Janez Janša (Foto: STA)

“Zahtevamo, da država odškodnino izterja od tožilcev in sodnikov, ki so krivično tožili in sodili. BZH, Ferlinc, Klajnšek, Masleša, …”, je po objavi večine medijev, da bo trojica v propadlem procesu Patria od države zahtevala odškodnino v višini 15 milijonov evrov, na Twittterju zapisal Janez Janša.

Včeraj so osrednji mediji lansirali novico, da trojica krivično obtoženih in nato tudi obsojenih v propadlem procesu Patria, Janez Janša, Tone Krkovič in Ivan Črnkovič, zahteva skupno 15 milijonov evrov odškodnine. Vsi so tudi poročali, da omenjeni tožijo državo za odškodnino.

Vse to seveda ne drži, saj postopek še ni v fazi tožbe, prav tako pa odškodnine ne bodo zahtevali od države oziroma davkoplačevalcev, ki polnijo proračun, temveč od vseh ključnih oseb slovenskega pravosodja, ki so peljali nepravni proces Patria od začetka do njenega zastaranja.

To sta tožilca Branka Zobec Hrastar in Andrej Ferlinc ter sodniki Barbara Klajnšek, ki je sodila na prvi stopnji, člani senata višjega sodišča Milan Štrukelj, Mateja Lužovec in Silvana Vrebac Arifin, sodniki vrhovnega sodišča, ki so potrdili obsodilno sodbo višjega sodišča in kasneje zastaranje Patrie: Branko Masleša, Vesna Žalik, Damijan Florjančič, Kristina Ožbolt in Maja Tratnik. Ko je bila zadeva po ustavni pritožbi in odločbi vrnjena na okrajno sodišče, in sicer z odločitvijo, da je bila Janši, Krkoviču in Črnkoviču kršena pravica do nepristranskega sojenja, kršili pa so tudi načelo zakonitosti, je zadevo zastarala sodnica Tanja Lombar Jenko.

Afera Patria je državljane v resnici stala 30 milijard evrov
Sodni postopek afere Patria, ki se je končal z zastaranjem zoper vse tri obdolžene, je državo stal 95.218 evrov. Od tega bo večji del stroškov, 95.210 evrov, kril sodni proračun, osem evrov pa neposredno državni proračun, čeprav bi morali sodniki, ki so peljali ta proces, tega plačati iz svojih žepov. Seveda se pri končni ceni ne upošteva celotne škode, ki jo je povzročilo sodstvo državi in državljanom: zaradi političnih posledic in zmage levice na trojnih volitvah po letu 2008 se je država zadolžila za več kot 30 milijard evrov, medtem ko je nematerialna – moralna škoda za prizadete v resnici neizmerljiva.

Ponujena jim je bila smešno nizka odškodnina
Črnkovič, ki je bil v zaporu 184 dni, zahteva nekaj več kot 13,4 milijona evrov. Janša, ki je bil nezakonito zaprt 145 dni, zahteva 900.000 evrov, Krkovič, ki je bil v zaporu 259 dni, pa 600.000 evrov, so za STA povedali na državnem pravobranilstvu. Pri zahtevi Janše in Krkoviča gre večinoma za odškodnino zaradi nezakonitega zapora, pri Črnkoviču pa je večina zahtevane odškodnine zaradi poslovne škode, ki je bila povzročena njegovemu podjetju.

Vsi trije so po navedbah radia zavrnili prve poravnalne ponudbe državnega pravobranilstva, ki so bile precej nižje od njihovih zahtevkov. Po besedah Krkovičevega zagovornika Jožeta Hribernika je bila njegovi stranki ponujena “smešno nizka” odškodnina, in sicer 35.280 evrov. Po navedbah radia vsi trije pravobranilstvu trenutno predlagajo, naj jim ponujeni znesek izplača kot prvi del izplačila. Sicer pa čakajo novo ponudbo, v skrajnem primeru bodo šli v tožbo, je poročal Radio Slovenija.

Trojica je bila namreč pravnomočno obsojena na zaporne kazni v zadevi Patria in je del kazni že prestala. Leta 2015 pa je ustavno sodišče obsodilno sodbo razveljavilo in primer vrnilo v ponovno sojenje tik pred zastaranjem. Vrhovno sodišče je zastaranje potrdilo februarja 2017.

Patria je stranko SDS stala zmage na volitvah
Že septembra so iz SDS sporočili, da tožijo državo za 886.257,37 evra zaradi vpliva sojenja v aferi Patria na državnozborske volitve leta 2014. Janša je bil namreč pozvan na prestajanje zaporne kazni 20. junija 2014, volitve pa so bile 13. julija 2014. “Vsakomur je jasno, da je bila ta sodba v funkciji volitev, saj je bilo zaradi nezakonitega prestajanja zaporne kazni predsedniku SDS onemogočeno sodelovanje v predvolilni kampanji,” so opozorili v stranki.

“Če do protipravnega ravnanja v procesu Patria ne bi prišlo, bi stranka SDS na predčasnih volitvah leta 2011 in leta 2014 dobila vsaj tako visok odstotek glasov, kot na volitvah leta 2008,” so ocenili.

C. Š.

 • dr Janez Sveti

  “zahtevajo od Masleše, Ferlinca, Zobec Hrastarjeve, Klajnškove”
  TO NI RES!
  Zahtevajo odškodnino od davkoplačevalcev.
  DR Janez Sveti genij

  • Olga

   Izterjajte od zgoraj naštetih!

   • Hun

    jebo ti Jansa mater Olga Celjska

    • Olga

     Resnica boli…Au… Hun udbaški, dežurni!

     • Hun

      jebo te hun udbaski v staro jalovo guzico

     • Olga

      Murgleoneja?

    • Olga

     Murglska…bo bolj držalo..

  • MEFISTO

   In prav je tako!

   • dr Janez Sveti

    Seveda je prav , da se za storjeno krivico dobi poplačilo. Moti me izkrivljeno zavajujoče poročanje. Odškodnine itak ne bodo dobili v višini, ki jo zahtevajo. Pravilno bi bilo, da povzročitelji dejansko odškodninsko odgovarjajo osebno, torej z lastnim premoženjem. Le tako bi lahko zatrli politično spletkarjenje na račun nas veh!
    To je utopija, vem.
    DR Janez Sveti vesoljc

 • Vojteh Dovč

  1. Zadeva je zastarala in jim ni bila dokazana nedolžnost. 2. Čas, ko je bil Janša zaprt, je edino obdobje, ko je Janša sedel v parlamentu. Vikend zapor ni zapor! 3. Gospod Janša, upam, da za izbrisane velja enako:odškodnine naj plačajo tisti posamezniki, ki so za to krivi……—–

  In kaj če je tu taktika? Te obsodijo, strpajo v arest, nato te kao da je napaka izpustijo in ti dobiš bajno odškodnino. Denar si pa porazdelijo. Vse je možno in tem lopovom ne verjamem več nič.

  • Olga

   Finski novinar je bil kaznovan zaradi laži! Cekuta, levičar, ki je prejel denar, sedi! Krivce iščite na levici!
   “Zastarala” je zadeva zato, da lahko talibani kot ste vi, naprej lažete in podtikate! To je želja vaših nalogodajcev!
   Janša je vložil pritožbo na zastaranje! Celo gospa Mejaševa je pred kamero na Hanzi povedala, da gre za politični konstrukt! Prav je, da vsi, ki so kršili zakone in ustavo iz krivododja, odgovarjajo! Tudi Kos in kompanija! Za vsem stoji pa udbaš Kučan!

   • goldhorn

    Olgica, en popravek: Jurček bi moral sedeti, pa se je nekam skril! Že par mesecev ga pogrešajo.

   • traktor

    Me pa tud zanima kolk je dobil tale Berglund za svojo pravljico. Zastonj že ni nosil glavo v torbi.

    • Olga

     Vprašajte Milana in Dragota!

  • sprehajalec

   Vojc,

   Čas, ko je bil Janša zaprt, je edino obdobje, ko je Janša sedel v parlamentu.

   To je bilo pač na željo slovenskega naroda. Boš narodu odrekal pravico do njegovega predstavnika v parlamentu?

   • Olga

    Tudi Kučan bi rad preko Ljudmile Murglske vpeljal “več demokracije na desnico”, ukinil stranke in uvedel SZDL.. Janša ga pri projektu putinizacije moti, zato taka diskreditacija! Ljudmilo je kupil, Janše in SDS ne more!

  • sprehajalec

   Pa ko so Tosić in Bojevniki dobili odškodnino, si bil tiho.

   • Hun

    kaj ti lažeš

    • sprehajalec

     Kdo laže. Izpuščeni so bili, za čas prebit za rešetkami jim gre odškodnina. kdo laže?

   • Olga

    Seveda, ker je “naš”….pa se sodnico je mafija podkupila z milijoni, po pričevanju Martinovića, ki ga ne želi sodišče zaslišati…

 • Olga

  Edino pravilno, celo premalo!
  Vsi, ki so sproducirali ta politični konstrukt, ga izvozili na Finsko in ga doma preko sodstva izpeljali, bi morali izgubiti licence, materialno in kazensko odgovarjati in sedeti do smrti!
  Finski novinar je za laž že bil kaznovan na Finskem! Tudi on bi moral materialno odgovarjati!

 • Peter

  Zanimivo, ni jim bila dokazana nedolžnost.
  Vojteh, pojdi na sodišče in dokazuj svojo nedolžnost, če hočeš.
  V svetu so sodišča za to, da dokažejo krivdo…
  Malo mate obrnjene periskope, no.

  • Olga

   Za “naše”! Mafijankoviću celo obtemenilne DOKAZE uničujejo! In nato dokažejo “nedolžnost” skorumpiranca, kriminalca, ki izkorišča matere samohranilke za seks! Dol s krivosodjem! Sodnikom je treba povedati, kar oni izvajajo v praksi proti navadnim državljanom: “nevednost” ne ščiti pred kazensko odgovornostjo! Vsi, ki molčijo in odobravajo zlorabo zakonov in ustave,so odgovorni in sokrivi!

   • pajot

    Samo imena si je treba zapomnit in zapisat. Vse se vrača,vse se plača.

    • Gru

     In kaj boste z imeni naredili pol?

     • pajot

      če bi že rad vedu,golobček,nikoli več ne bojo sodili. amen.

  • MEFISTO

   Peter, ti razmišljaš kot zadrt komunist, ki ne more iz svoje rdeče kože.

   Tožilci so za to, da dokazujejo krivdo, obtoženci, da dokazujejo svojo nedolžnost, naloga sodišča pa je, da pravično in pošteno razsodi.

   • Peter

    Seveda, saj sem zadrt komunist, in iz kože se ne da, ker potem umreš.

 • janez cepec

  se pa je izkazau, de naše sodstvo res ni uredn pou pičke hladne vode. če bi blo na nivoju, bi omenjena gospoda sedela u arestu, pa ne na odprtm oddelku, ampak u čuzi še dolga leta.
  vid se pa, de JJ poma nima o sodstvu, on bi kar od sodnikov terju dnar, sej bi blo to prou, sam zakon glih ne omogoča tega. biu je na ablast, zakuga pa ni spremenu zakonov? je že vedu zakuga

 • MEFISTO

  Tole bo očitno literarni in diskusijski kotiček za nicke moža tisočerih nickov.

  janez cepec, Peter in dr.Janet Sveti so že obetavno začeli.

  • janez cepec

   zbud se, mora te tlač

 • MEFISTO

  Mpoje mnenje je, da je izterjava odškodnine od tožilcev in sodnikov neumnost.

  Država je tista,ki je prva odgovorna, da na tožilska in sodniška mesta razporeja nesposobne in pokvarjene tovarišice in tovariše, zato tudi naj plača pravično odškodnino.

  To je hkrati tudi bližja in zanesljivejša pot do odškodnine.

  Oškodovanci Janša, Krkovič in Crnkovič naj tožijo državo.

  Če ne bo zadovoljni, pa naj tožijo državo še na Evropskem sodišču za človekove pravice, ki bo našim primitivnim rdečuharjem povedalo, kollko so vredni čas, čast in dobo ime zaaslužnih Slovencev.

  Janša zahteva premajhno odškodnino.

  Za odškodnino naj tožijo tudi otroci Janeza Janše, ki so morali v nežni mladosti živeti brez očeta in njegova soproga, na katero je dopadla vsa skrb za družino zaradi moževe in očetove odsotnosti.

  Hkrati naj toži državo tudi SDS, ki je bila tudi oškodovana zaradi postopkov države.

  • janez cepec

   koko uhka govoriš take bogokletne besede. JJ je izjavu, de bi mogl toživci plačat, ti pa praveš, de j’ to neumnost. use kar pastir izjav, to je sveto. ulik si upaš, si zgleda enih redkih ovac, ki misle s svojo glavo. pohvaln, sam kva, k si u manšini

  • Dovžan Miha

   Kaj pa duševne bolečine sestrične in Rajkota? A onadva naj pa praznih rok ostaneta?

 • tarantela

  No. država jim priznava precej manj, s Crnkovičem se sicer še dogovarjajo, ampak ne bodo dobili 15 milijonov.
  Ja plačali bomo vsi davkoplačevalci, tudi Olga & Company.
  Se mi pa zdi čudno, da Janša ni vložil pritožbe proti zastaranju na Evropsko sodišče, saj se je precej ustil s tem!? Se je ustrašil, da bi mu bilo ugodeno in bi morda privlekli Wolfa na pričanje?

  • Olga

   Bodo! Na sodišču za človekove pravice! Denar pa iščite pri svojih LEVIČARJIH, ki so tudi pralci terorističnega in mafijskega denarja!

   Država skrbi samo za naše…Kresalki odlaga plačilo polmiljonskega dolga v nedogled…ker “se ceni” in je “naša”…

   • tarantela

    Tako koklo boj poslušal na Evropskem sodišču? Se vid, de si kura!

    • Olga

     Počakajte, pa boste videli jajčka… Kučan jih bo grel na Dobu…

     • Gru

      Haha go Olga ;)

     • tarantela

      Mislim, da jemlješ napačna zdravila, Kučana imajo Slovenci radi.

     • traktor

      Tud jest sm Slovenec, pa ga ne maram. Že stara mama mi je povedala, da ima laž kratke noge. kučan=laž.

     • tarantela

      Tvoja izbira, spoštujem! Jest pa Janši ne verjamem, tud mal daljše noge lažejo, he-he…

     • traktor

      Imaš vso pravico do tega. Sam sem nekoliko nevtralen. Meni JJ ni vzel dela nezaslužene penzije. Sem še premlad.

     • tarantela

      No, men tud ne, ni blo treba, ni blo nč nezasluženga, je pa Janša uzeu prispevek za pogrebnino iz blagajne samopoči, ki so jo čisto prostovoljno zbirali upokojenci za medsebojno solidarnosten plačan pogreb oz. del plačila.

     • traktor

      Mater, kam pa je dal ta prispevek, če ga je vzel.

     • Gru

      Sj ves da ce nisi fan SDS-a pol po njihovo nisi Slovenec ;)

     • Olga

      Tisti, ki jim na roko napišejo, koga morajo volit?

  • MEFISTO

   Tudi tarantel bo prispeval k odškodnini in prav je tako!

   Je že tako imel srečo, da se Janša ne ukvarja s primitivci, pa ga zato ni tožil za vse njegove razžalitve.

 • RATATA

  Dajte vsaj vi ločevat predvsem glede zneskov!
  A vam ni jasno, da so kaviar socialistični medije ravno z omembo JJ na prvem mestu in skupni znesek izrabili za grd prikaz zavno JJ!
  Vsaj vi ločujte ali vam nihče ne zna tega pravilno povedat.

  • Peter

   V bistvu je vseeno.
   Že samo pojav črke J povzroči pri bralcih “osrednjih” medijev vsesplošno histerijo.

   • RATATA

    Res je, da je zadeva ena in ista, toda:
    Vsi trije skupaj zahtevajo petnajst (15) mio,
    JJ pa niti enega ne, je pa napisan na prvem mestu. To me moti, ker je neumnost in škodljivo tako pisat tu.

    • Peter

     Ja, tako podajanje človek pričakuje na Hanzi TV, ne tukaj…

 • MEFISTO

  Če bodo prizadeti tožili državo bodo vsaj nekoliko kaznovani tudi dolgi in nemarnii jeziki moža tisočerih nickov, ki od svoihj minimalnih dohodkov tudi plačuje skromen davek, ki bo šel za odškodnino njegovemu največjemu sovražniku, da sam ne ve,zakaj.

 • Caetano

  Za politične procese je treba plačati odškodnino.

 • Dovžan Miha

  Ha, ha, ha, pa koga briga, kaj te zgube mislijo in zahtevajo … Najboljš bo, ko se najde ena neobremenjena sodnica, mal pogleda čez mejo, za kaj in kako so tam Patrijevce obsodili in potem bodo teh 15 mio še enkrat odsedeli. Tokrat do konca, s tem bo pa tudi v Sloveniji končno zavladal mir. Tačas pa še tastare komunistične prdce pošljemo na smetišče zgodovine in mogoče enkrat v Sloveniji ne bo več važno, kje je bil kdo leta 1941, 1945 ali 1991 … Zdraharji, vojni dobičkarji, kriminalci in lažnivci, vsi po vrsti. Bljak …

  • sprehajalec

   Ha, ha, Miha, ti stari komunistični prdci imajo mlade in oni bodo tebe poslali na smetišče. naivčina neumna.

  • janez cepec

   te podprem, sam dopovej to usem ovcam največjega zdraharja, k’ bi že zdavnej mogu bit u arestu

   • sprehajalec

    Kwa pa p pol mel Janez? Zemlarič pa istenič sta vm tm Gorenca spizdla, tib pa tazga puslou u arest, k kej reče prot temu al kwa?

    • janez cepec

     maš prou, u arestu nas tud košta, spomenik mu postavt, pa u penzijo nej gre, aja, sej u bistvu je že, sej ga nkol ni u parlamentu, no ja, hvala Bog, kdo bo pa poslušu njegov jamranje dan na dan

     • sprehajalec

      To partijc nvijate, d bo tko k učash. Bo vse u redu pa fino pa ena partija. Nč opozicije.

     • janez cepec

      tko bi rad vladov tud JJ, aja, sej je po srcu še skoz komunajzar

     • sprehajalec

      Pokaž bolšga.

     • janez cepec

      sej to j’ pa jeba, ke folk voli usacga druzga idijota, sam de JJ ne pride na ablast, bi se pa usen našu kešn boljš pa manj škodliv od preroka tud pr desnakarjih

     • sprehajalec

      Ne zastopš Janez, kuko princip deluje. 90% oblasti predstavljajo obstoječe strukture in službe v Javni upravi, 10% ali pa še manj, pride z novo oblastjo.

      U zdrkano fabrko, kjer ne smeš nobenga u rit sunt, nastavš nouga direktorja. Kwa bo naredu? En drek bo naredu. Še sploh, če ga lde ne marajo. Mu bojo nagajal.

     • Vera

      Janša ne jamra ,on dela v opoziciji .Prisotnost na klopi pa ni nujna , saj lahko plehke govore poslancev stranke SMC posluša v drugih prostorih parlamenta .Tisti ,ki pa vedno sedijo v klopeh so največ taki ,ki niso na sestanku raznih odborov , ki obstajajo , samo zato,ker niso sposobni !

     • janez cepec

      maš prou, če nima kej povedat, ga ni u klop, če pa kej pove, pa kalimerovsko klobasa ene in iste nebuloze že četrt stoletja

     • Vera

      Janša ne klobasa, temveč vse podkrepi z argumenti ( dokazi ) , samo tebi dopovedati je hudo,ker nič ne razumeš , zato se raje spravi sosedom ali sorodnikom pomagat pri spravilu pridelkov, ki so še zunaj .

  • goldhorn

   Z Avstrijo pa ne laži, ker je bil Riedl obsojen zaradi utaje davkov, ne pa podkupovanja.

  • Olga

   Spet en “bljak”…To navado ima Tarantela..oz mož tisočerih Nickov.. komunajzli ste res bljak…

 • tarantela

  Tako dolgo bodo mešali, da se jim bo kot bumerang vrnilo. Bodo sodišča malo pogledala, kako se je končalo v Avstriji, ko so bili trgovci s Patrijo obsojeni. Ne glede na vse, pa je neverjetno, da je Janša prepustil nakup Patrij za slovensko vojsko, ki je velikega pomena za obrambo, prepustil raznim šušmarjem!!! Je bilo tako možno zakriti pretakanje denarja? Vsekakor bi moral Janša odgovarjati za neodgovorno ravnanje z denarjem in kupovanjem teh vojaških vozil, saj je bil takrat PM!!!

  • goldhorn

   Kaj ko bi sodišča pogledala še malo na Finsko, kjer so obsodili lažnjivega Berglunda? Z Avstrijo pa ne laži, ker je bil Riedl obsojen zaradi utaje davkov, ne pa podkupovanja.

   • tarantela

    Še vedno obstaja velika odgovornost kot PM, ki je najvišja inštanca v vladi RS !!!

    • Olga

     Kaj pa vaš PM, ki je gledal pranje denarja?
     Sicer pa je imel PM Jansa ministra za obrambo, Kahla, ki je celo pričal, da se Janša ni mešal v nakup… Logično,mar ne? O tem je odločala stroka z ministrom za obrambo….

     • tarantela

      Janša kot obramboslovec, bi moral pri tem ukrepati, ne da so prekupčevali neki XY! Ravnal pa je tako, kot bo srčni kirurg prepusti operacijo srca snažilki.

     • Olga

      Njegova vloga je bila PM! Zato pa so ministri, da vsak rešuje svoje področje! Kaj bi moral po tej logiki “pravnik” Cerar nadomeščati Klemenčiča?

     • Gru

      Kaj pa je vloga PM-ja, ce ne vodenje drzave?

     • Vera

      ” Vodenje vlade ” . Predsednika države pa volimo 22.11.

     • Olga

      Ja, a s pomočjo ministrov, ki pokrivajo posamezna področja! Mar ne spremljate sestavljanja vlad po volitvah?

     • tarantela

      Teb se je do konca sfuzlal!

     • Karmen

      Mislim, da se je tebi. Na argument odgovarjaš s traparijami.

     • Franjo Trojner

      Zmanjkali so ti argumenti! Nič ne de meni je itak jasno, da ti iz nekih svojih razlogov non stop blatiš g. Janšo, stranko SDS in žlahtno desnico in pri tem ti je popolnoma vseeno, če si zapisala laž ali polresnico.

     • Olga

      Ko ni argumentov…kot vedno…nič novega…

     • Olga

      Snažilko -Kahla, ste levi izvolili….

  • Franjo Trojner

   Lažeš, da lažeš veš tudi sama in prav zaradi tvojih zapisanih laži se ne upaš podpisati pod svoj lažnivi komentar z pravim imenom in priimkom. Ti spoštovanja vredna oseba nisi. Vsebinsko ti pa je spodaj odgovoril komentator goldhorn.

   • tarantela

    Večina tukaj piše pod nickom, tudi jaz. To je čisto moja osebna presoja, Te nič ne briga!
    Lažem pa ne, nisem v nobeni stranki, da bi morala lagati zanjo!

    • Franjo Trojner

     Daj si preberi že enkrat to izrečeno sodbo Ridlu v Avstriji, da ne boš več pisala neumnosti. Jaz neresnico jemljem za laž.

  • janez zorman

   Minister Korel bi ti znal odgovoriti na to vprašanje. Nihče drug. On je podpisnik tripartitne pogodbe med SV, Crnkovičem in Patrio.

   • janez cepec

    Kahl, boli ga Đoko ni vedu in še zdej ne ve zakuga se j’ šlo. on je naredu tist, kar mu je general Glanckopf ukazu

  • Olga

   Komunajzlom? Seveda, že predolgo “mešajo”…. Štefi pa čajčka kuha…

 • Coeus

  Potrebno je priznati, da je Janseva ekipa tole Patrio dobro izpeljala… sicer so se na parih mestih zakalkulirali, ampak splacalo se jim je in se jim bo pa v vsakem primeru.
  Podobni scenariji so bili videni ze v mnogih drzavah in tile so to lepo adaptirali na nase razmere.
  Ze na zacetku se mi je zdela totalna neumnost vodit nek proces na podlagi taksne obtoznice in nisem cisto razumel zakaj se tozilci s to meglo sploh ukvarjajo.
  Ampak zgodba je hitro postala precej prozorna… sploh ko je teater bil v polnem razmahu.
  Pa da skrajsam in povzamem celotno farso… Zmenili so se, da bodo Janso in co. malo po sodiscu vodili, vedelo se je ze v zacetku, da bo sodba padla zato so morali ves proces dobro zrezirat, da ne bi bil prevec ociten. Vse so tempirali na volitve na katerih je SDS slabo kazalo. Jansa je racunal, da bo z igranjem mucenika in po krivem zaprtega aktiviral “desno” volilno telo in morda dobil se nekaj % neopredeljenih… zato je tudi prostovoljno in z nasmeskom na ustnicah sel v zapor tik pred volitvami… drugace bi se ga izogibal podobno kot Bavcar. Izgibiti ni imel kaj… ce se mu bi to posrecilo bi tako ali tako zmagal v nasprotnem primeru pa se bo vedno lahko izgovarjal na montiran proces (ki ga je z ekipo skrbno pripravil in nacrtoval) in krivico, ki se mu je zgodila. Tole so dobro nastudirali… ko se mu blef ni izsel in ni zmagal na volitvah se je njegov “zapor” hitro (ampak ne prehitro, da ne bi bilo prevec ocitno) koncal… in poskrbeli so, da je vse skupaj zastaralo… tako so vsi vpleteni nekako oprani. Tale odskodnina je pa samo dodatni bonus, ker ni bil v poziciji, da bi lahko kradel vsa ta leta.
  Dobro splanirano in odigrano, cestitke tudi tozilcem, zagovornikom in sodnikom za opravljeno delo po scenariju… vecino ljudi ste ocitno uspeli prepricati in tudi te odskodnine bodo rade volje placali tako levi kot desni.
  Levi zato, ker “vedo”, da je Jansa kriv in je samo malo zmanjkalo, da bi bil zaprt… desni pa zato, ker je Jansa mucenik in mu to pripada.
  Mene pa jezi, ker moram zraven neumnega RTVja placevati se taksne epizode ;)

  • MEFISTO

   Prav je, da vsi rdečkarji plačujete za svoje grehe.

   • Coeus

    Napisati bi moral “placujemo”, ker 1. placujes tudi ti in 2. si ravno tako rdeckar ;)

  • janez zorman

   Če bi vsi levičarji tako načrtovali kot ti, ne bi bili dolgo na vladi; so precej bolj pregnani in šolani že iz Kočevskih procesov naprej.

  • Olga

   Murgleone? Ko jim kuzla v rit skače, potegnejo Patrio…

  • Aron

   Zanimiva teorija :)

  • traktor

   Vsa čast in poklon. Ti pa imaš domišljijo. Predlagam, da napišeš kakšen roman.

   • janez cepec

    kam pa pridema brez domišlija?

    • traktor

     V Slovenijo 2017?

  • pajot

   pravljičar.

  • if

   Coeus: “Levi zato, ker …., desni pa zato, ker …

   V sredini ste vi, nerazumni klanfač ali žleht nedemokrat!

  • Karmen

   Dobra pravljica, čisto v stilu bratov Grimm.

  • Franjo Trojner

   Saj nisi normalen!

 • MEFISTO

  Pravilno sem napovedal, da bodo nicki moža tisočerih nickov do konca ponoreli.

  Pa povejte, čemu je podobno to, kar nakladajo tarantela, Dovžan Miha, ki je bolj dolžan ko Dovžan, janez cepec, Peter, Vojteh Dovč, Coeus in drugi, ki se bodo v pomoč tem retardirancem še oglasili .

  • janez cepec

   ti tud tabletke nucaš, si precej na konc. kva če b’ šu mau Janeza aus Begne obiskat, pa kr gor ostan, kešn tedn al pa dva. slabi ne mor bit

  • Coeus

   Kdo nori… sprijazni se, da so te lepo nategnili in si celo zadovoljen s tem in ponosen na to, da te “niso”… brihten ravno nisi ampak to ni nic novega ;)

   • Olga

    “Brihtnih” ste seveda vi….Koliko vam plačajo …?

    • Gru

     Kok pa tebi placajo za svinjanje po forumu?

     • Olga

      Za resnico? Imela bom čisto vest pred zgodovino in svojimi otroci!

 • Olga

  Dežurni udbaš ima veliko dela…skače od mašine do mašine in drek meša… Bljak…Ves drek pada nazaj na njegove…Bljak…

 • Peter

  Vidim, da imamo tudi napovedovalca prihodnosti tukaj.
  Daj mi povej naslednjo kombinacijo za Loto, no…

  • Olga

   Kućanov sef – kombinacija….pojdite v Švico…

 • Olga

  Dežurni udbaš ima veliko dela…skače od mašine do mašine in drek meša… Bljak…Ves drek pada nazaj na njegove…Bljak…

 • Gru

  Me res zanima ce bojo daroval denar al ga zapravili zase? ;)

  • Peter

   Predvidevam, da bodo sledili svetlim zgledom levičarjev, ki so ves svoj nagrabljen denar razdelili ljudem, no.

   • Gru

    Torej niso drugacni od komunistov in bojo vse zapravili zase, ker to pocnejo nasprotniki bojo pa se oni. Iz principa ;)

    • Peter

     Ja, taki so. Saj so bili komunisti, ne?

 • Osti jarej

  …ja,krasno…oni lahko denar zahtevajo od kogarkoli…če ga bodo dobili,bo narod colal…kot za vse….kakšne bedastoče

  • Peter

   Ja, glej, narod…

   Na MMCju imaš na članek o teh zahtevah 450 komentarjev, na članek o dveh novih lopovih, ki sta po tem, ko sta nakradla polne žepe in izpraznila firmo, dobila po dve leti pogojno, pa 10 komentarjev…

   Če je narod glup…

   • Gru

    No no tudi na Nori34tv imas ogromno komentarjev ce je slika Kucana v clanku ;) Pod ostalimi bolj pomebnimi stvari pa bolj malo ;)

    • Peter

     Ja, kaj je šele na Nori44, ti povem, samo K objaviš, pa je ves dan zabava.
     Glej gru, dolgočasen si, niti duhovit nisi, greš pač na blokado.
     Pa srečno hodi, no.

     • Gru

      Haha roger nisi prvi ne zadnji z blokado , ti bom pa loh pod tvojimi komentarji pisal sale o tebi, pa jih ostali bojo prebiral ti pa ne ;p

   • Osti jarej

    ..kakopak, sta dobila pogojno,ali pa nihče ni obtožen,celo pozabijo jim pripore podaljšat,ali obtožnico vložit…..ko pa en drugega “varujejo”….tradicionalno…vse na konto Slovencev….zato se nobenemu niti ne da komentirat….tole je pa zgolj blesava zahteva…ferlinc pa masleša bosta plačala….pa dej…hahhhahhhhahhhhaaa…..poglejte kako vas ima janša za butaste

    • Peter

     Mogoče tebe….že ve zakaj, no.

     …zato se nobenemu niti ne da komentirat….450-im se da, ampak pod enim drugim člankom…tebi se pa spet malo trga, no.

     • Osti jarej

      ..človeka je lažje poneumiti,kot mu dopovedati,da je poneumljen

     • Peter

      Res je.
      Zato se čedalje manj oglašam, ker vidim, da tudi tistim, ki se imajo za izredno pametne, ne moreš nič več povedati. So enostavno prepametni, očitno, no.
      Dopovedovati ljudem pa je samo druga beseda za vsiljevanje svojega mišljenja drugim.

     • Osti jarej

      ..torej nisi toliko poneumljen,da bi verjel v izvedljivost zahteve ?!?

     • Peter

      Pogovor, ki zaide na namigovanje na neumnost tistih, s katerimi se pogovarjaš, oz pogovor, ki ga nekdo že začne s premiso, da so vsi ostali neumni, razen njega, seveda, nima nobenega smisla.
      Pa srečno hodi.

     • Osti jarej

      …vsak goreč zagovornik določene politične klike(ni pomembno,za katero gre),ki nekritično verjame vse,kar iz nje “pride”,mora biti zgolj dovolj poneumljen…to je to…ajnfoh,kot pasulj,ki ga skuha vojska na zborovanju neke stranke

     • Peter

      In zakaj je to tvoj problem?

   • tarantela

    Drek! Tam se je treba prijavi, jest mam pa bl kratko lajtngo in se ne znam, je preveč kompliciran zame, vnuk se bi mi pa režal, tako da tam ne komentiram, če bi, bi mogoče tud jest drgač, se mi ne zdi prov, de edn ukrade kuro, k je biu lačn in gre u arest. no mogoče je prov zatu ukradu, da je preskrbljen s hrano in stanovanjem in še računalnik ma tm, drug pa državno firmo zafura, pa pride na drug delovn mest s še boljšo plačo. Sploh sem pa jest opozicaja tuki in bi bal tam. Howgh!

   • Olga

    Pejte povečati število….

 • Zima prihaja

  Islandija nima vojske .Ima pa zelooooooooooo visok standard.

  • Korenjak

   Ja, pa niti enega komunista na oblasti ne zdaj, ne kadarkoli prej. Islandija je skrajno lliberalno desna. Kar pogooglaj malo, otročiček. Morda ti bo potegnilo, da je skrajno desni liberalizem (svoboda posameznika) znatno bolj uspešen od socializma (kolektivizma, ki omejuje posameznika).

   • Zima prihaja

    Za politiko ne vem kaj dosti .Vem pa da je to zelo inteligenten narod predvsem pa zelo delaven, in da ni snobovski,.morebiti tudi zato ker se tam ni krščanstvo usidralo v obliki katolicizma .Imajo samo 1 % višjega razreda ,vse ostalo je srednji in delavski razred .

 • Anton

  Janša, Krkovič in Črnkovič odškodnino zahtevajo od Masleše, Ferlinca, Zobec Hrastarjeve, Klajnškove in drugih, ki so vodili proces Patria

  EDINO PRAVILNO!

  • tarantela

   Ja in zdej že usi zamaške zbirajo, de bojo plačal odškodnino, si pa brihtn!

 • if

  Dokler omenjenih in pripadajočega ozadja ne bo procesiralo demokratično sodišče, nismo pravna država!

  Do tedaj pravosodni sistem RS obravnavam kot vir najbolj podlega in hkrati veleizdajalskega državnega kriminala.

 • Osti jarej

  ..iz te države ,(sicer čudovite Slovenije) ,so naredili navadno mafijsko vukojebino…naključij ni….sicer pa…spodaj imate link itervjuja z ga.vero mejak…lepo pove,kakšna je bila ena zelo znana sodelavka in nekdo,kateremu je bila mentorica…..

 • Osti jarej

  ..no,pa da vidimo,kako bo janša izterjal denar od teh modelov…

  • Peter

   Seveda ga ne bo. Gre pač za marketinško potezo, ker ve, da bodo dolinčki skočili na noge, ker bodo morali oni plačevati neumnosti nekih drugih, z imeni in priimki definiranih oseb.

   • Gru

    Me prav zanima kako bojo to sprejeli revni fani SDS-a ;)

    • Osti jarej

     ..blagoslovljeni bodo

  • Janez

   TUDI TI !
   MU – CE JENEMU G. J. JANŠI ITD.

   DOLGUJEŠ CCA 5.000 € !

   – KOT ODŠKODNINO ZA UPORABO NJEGOVEGA IMENA V TVOJIH
   ZLOBNIH
   ZAPISIH NA TEM OK PORTALU, KI GA TAKO PRIZADEVNO SMETIŠ. L.R. J. KOMENDA

   • Osti jarej

    ….dej,nehej se dret….smetalo

    • Peter

     Ti gre na živce, ker uporablja velike črke?
     Ne gre ti pa na živce, da ti ne uporabljaš velikih začetnic, ločil…

     • Osti jarej

      …pravila internetnega občevanja so povsod po svetu enaka….večinoma se piše z malimi začetnicami,nekateri ne uporabljajo niti šumnikov in sičnikov…..pisanje z velikimi črkami je vpitje….

     • Peter

      Pa naj vpije, očitno je jezen.

 • Franjo Trojner

  Vidim, da par levih ekstremistov s svojimi škodoželjnimi lažnivimi prispevki smeti po tem poratalu in to, kot velike moralne avtoritete počnejo prav vsi anonimno. Junaki pa taki! Verjetno je tud kak bivši udbovc ali kak nagonjen oficir agresorske JLA iz Slovenije vmes al pa še bo. VSEM TREM PRAVNOMOČNO OPROŠČENIM pripada odškodnina, ker so bili krivično obsojeni in zaprti in ta mora biti pravična in sorazmerna povzročeni škodi, ki so jo utrpeli. Škodo bodo lahko uveljavljali tudi njihovi bližnji, kakor tudi podjetja v njihovi lasti, ki so utrpela poslovno škodo. Verjetno bo škodo lahko uveljavljala stranka SDS ni pa še jasno na kak način bomo lahko škodo uveljavljali vsi tisti, ki smo na volitvah za g. Janeza Janšo glasovali a ta zaradi prestajanja naložene mu zaporne kazni in neligitimno in protiustavno odvzetega poslanskega mandata ni mogel zastopati svojih volilcev v parlamentu. S tem procesom Patria, ki se niti začeti ne bi smel, je bila storjena ogromna škoda vsem trem krivično obsojenim, njihovim svojcem, v primeru Črnkoviča tudi podjetju in v primeru g. Janeza Janše tudi stranki SDS kateri je takrat, kot tudi danes predsedoval. Ogromna in skoraj neizmirljiva škoda je povzročena tudi svobodnim demokratičnim parlamentarnim volitvam, kakor tudi državi sami, ker je afera Patria in izrečene sodbe omogočile vzpostavitev oblasti parlamentarne večine, ki brez te afere in izrečenih sod gotovo ne bi bila enaka, kar pomeni, da bi bili tudi ukrepi vlade drugačni. Sam osebno menim, da so odškodnine v Sloveniji premajhne, ob napačnem zdravljenju in posledični smrti svojcev, celo otrok pa poniževalno nizke, tudi po neligitimen odvzem svobode in vseh državljanskih pravic ima ceno, ki mora biti povrnjena v stotinah in ne par desetinah evrov, mar ne? Jezi me samo, da se odškodnine, ki so jih zagrešili ljudje z priimkom in imenom pa če tudi so v službi ljudstva, države izplačujejo iz državnega proračuna, naj odškodnine odplačajo tisti, ki so škodo povzročili.

  • Gru

   Torej naj JJ placa vse nekrite kredite v casu njegovega vladanja, saj z tem ko ni naredu reda je povzrocil skodo Sloveniji;)

   • Franjo Trojner

    Glej zavaj ti kolk hočeš, če bi ti bil vsaj malce politično korekten, obvešče bi vedel, da so kredite dajali bankirji in ti so danes tudi in predvsem po zaslugi Logarjeve komisije na tapeti! Vse leve vlade, vključno z levo Cerarjevo niso hotele drezati v krivce za povzročeno bančno luknjo, ker so vedele, da bodo preiskovale svoje, zato so 5 milijardno bančno luknjo raje pokrile z davkoplačevalskim denarjem.

    • Gru

     Glej ce bi bil JJ vsaj malo sposoben, bi vedu za kredite , ki bojo unicili drzavo. ;)

     • rrrrr

      Alora, pej ti, mona od Ghruja, ku si tolku pameten, povedi meni s keru noghu te bom prej cbnu u ret, z desno al pej z lievo, a ?

     • karpelec

      Izmenjaje z obema.

     • Franjo Trojner

      Lahko se sprenevedava oba še naprej, lahko pa probava ugotoviti resnico, če si jo ti želiš slišati. Glej g. Janez Janša takrat predsednik vlade je pritisnil dreznil v banči sistem in to celo v samega guvernerja pa sta se obe neodvisni veji oblasti tako sodna, kot medijska doživeli živčni zlom, da reakcij takratne leve opozicije niti ne omenjam. Če ti je res mar, si poglej časopisne naslove, članke iz tistega časa in bolj jih boš bral bolj ti bo jasno zakaj, takrat tak vik in krik levice, dobesedno so plenili po bankah in to danes dokazuje Logarjeva komisija kar niti politična levica več ne more zanikati, želi pa na vsak način omejiti informacije in to počne znova v zpregi medijev in sodtstva.

   • Stajerka

    hahaha…..nore gobe še kr držijo?…..KDO je bil predsednik NLB??….KDO je najel večino nepoplačanih kreditov??…..A zaj bo pa še JJ kriv za Jankovićeve seksualne potrebe in lopovščino??
    res ste neverjetni – nedojemljivo neverjetno razgledani, realni, logika vam dela po sistemu crknjenega konja……

    • Gru

     Tvoja logika pa se po sistemu crknjenega konja ne dela, ampak samo po sistemu crknjenega ;)

     Ce vodis drzavo in ne zrihtas ali neves za te bajne kredite , pol si pac neprimeren za PM. Imam isto mnenje za vse leve vlade ;)

  • Osti jarej

   …franjo trojner…kdo si pa ti?!?…kako visoko kotiraš v sds?!?

   • Franjo Trojner

    Eh daj no, jaz kotiram samo doma in to dokaj v isti ravnini z svojimi domačimi. Res pa je, da sem domoljub, vojni veteran vojne za Slovenijo in kot tak simpatizer in volilec stranke SDS.

    • Karmen

     Iz katerega konca Slovenije si? Moj mož je tudi veteran, s popolno istim mnenjem, jaz pa tudi.

 • Janez

  JA, JA !

  VSAJ
  PO 1.000 € PA NAJ DAJO VSI – SD, SMC, DESUS, ZL P O. S L A N C I !
  ZLASTI
  NAJBOLJ GLASNI “BOLNIŠKI TEHNIK”
  – JANI M.,
  PA – BAJE – LJUBITELJ TEKOČIN Z ALKO %
  – DR. BRGLEZ,
  PA DROBNI “KARDELJ DOHTARČEK”
  DR. HORVAT, PA
  DR. “KARDELJ” – CERAR IN NJEGOVE
  – BIROKRATKICE L. KOZLOVIČ, SIMONA K.L. IN OSTALI IZ “SMC = STRANKE MUCE COPATARICE” !
  IN
  SEVEDA
  ” Z L” PROTISLOVENSKI ” NEOSTALINISTI” – TI PA VSAK PO VSAJ 5.000EVROV !
  KI
  SO
  CENJENEGA G. J. JANŠO
  – I Z G A N J A L I – IZ PARLAMENTA ! Pojma nimajo o – kvalitetnem “pravu” L.r. Janez KOMENDA

 • Stajerka

  pravilno……nekateri smo na to opozarjali, pa smo bili tarče norčevanja in posmeha……mislim, da bodo odškodnine kar visoke, saj strah levakov pred mednarodnimi sodišči ostaja globoko zakorenijen nekje v podzavesti……in ta podzavest občasno v glavah levakov naredi KLIK……

 • TOML

  Rdeče kriminalce porubit in slečt iz gat ven.

  • karpelec

   Uh, veš kako bo grdo njihove nage riti gledat.

   • Olga

    Posrane gate pa dati Krtači pod posteljo..da ne bo imel samo Milanovih…

 • radames

  Odškodnino bi morali sodniki z vsem svojim premoženjem plačati tudi Mirku Noviču in Elanovemu finančniku Pavlu Kodru. Oba sta zaprta zato, ker sta nedolžna.
  Balkanskim bojevnikom, ki so jih oprostili (pa niso nedolžni), so izplačali odškodnine.
  Davkoplačevalci pa se ne damo. Janši, Krkoviču, Crnkoviču, Noviču in Kodru bi morali sodniki odškodnino plačati iz svojega žepa. Če imajo premalo premoženja, pa naj si denar zaslužijo s fizičnim delom.
  Takih sodniških barab slovenski narod ne bo trpel! Take sodnike so vzgojili komunisti. Zato sploh niso sodniki, marveč krvoločna drhal.

  • Osti jarej

   …kako?…ko pa ni pravne podlage za to….še nikoli niso odgovarjali za napačne odločitve……tole bo pa res presedan,če rata…pa nebo…nikoli….če bodo odškodnine določene,jih bo plačal narod……ampak….kako jih bodo dosegli…bodo zasebno tožili omenjene in to z lastnim denarjem?

   • radames

    Če mora odškodnine plačati narod, potem sodniki škodujejo narodu. Kar seveda vemo vsaj od Kočevskega procesa dalje.
    Človek, ki zagovarja komuniste, je enak nacistu.

    • Osti jarej

     …kaj praviš o tistih,ki so v času,ko je bilo to tahaubt pomembno in nujno za kakršenkoli privilegij ,bili člani partije….jaz nisem bila NIKOLI

  • Karmen

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • antimur

  Kučan, Kos, Masleša, Betettova, Klemenčič, Praprotnik Hrastarca, Ferlinc, Klajnškova, Žalikova, vsa levofašistična koalicija z izdajalci v NSi, kot je Novačka, Tonin itd, lažnivimi in spletkarskimi mediji in barabinskimi lažnivimi novinarji kot je Jež, njegovemu butastemu sinkotu, ki po pameti ni boljši kot Ferlinc, ne da morajo samo poravnati odškodnino, potrebno jim je soditi, kot se sodi izdajalcem in zločincem njihovega kova.

 • Zima prihaja

  Ali me občutek vara ne vem .Ampak meni se zdi da se kar ena in isti konstantno pojavljajo in ponavljajo v politiki se iz časov SFRJ.

  • ogledalo

   Nič se ti ne zdi. Res je. In prav “vsi” so zbrani v sekti.

 • montyamp

  Eden izmed problemov ki se mi pojavlja je , pomanjkanje kandelabrov .

  • Norm Kinley

   In vrb. Ne pozabi na vrbe.

   • fajn

    psihiatrije tud ne pozabit

 • Osti jarej

  ..bodo zasebno tožili…za lasten denar?!?

  • RATATA

   Kaj ne bi ti takšnih bedarij zadržal raje za tvojo zasebno zbirko, ki je že debela kot telefonski imenik.
   Ni ga igralca, ki bi lahko igral tako bebavega kot si ti, torej si res bebav.

   • Osti jarej

    ….bedarija?….zasebna tožba,za lasten denar je bedarija?…..dej še enega več rukni….

    res se lahko vprašamo,kdo je v resnici bebavko en

    ..bo članstvo stranke organiziralo nabirko?!?

    • Peter

     Ja, zamaške bodo zbirali.
     Lahko pa tudi ti kakšnega prispevaš, no.

     Aja, se bojiš, da boš potem poneumljen podpornik ene politične opcije, štekam.

    • RATATA

     Veš, če tebi sistem paše pomeni, da ga odobravaš, kljub temu, da je krivičen.
     Ne se smešit in omenjat stranke, Cerkve, vere, fašizmov in drugih nebuloz, saj sta možni le dve varianti in sicer KRIV ali NEDOLŽEN!
     Toda kaj naj pokvarjencu kot si ti, ki izkoriščaš starodavni pozdrav mojih prednikov razlagam, saj bo moje dopovedovanje tebi, da je pomembna le resnica in pravica brezplodno, ker boš ostal na nivoju brezvestnega vsegliharja!

     • ,

      ej ti, spelji se že enkrat v norišnico

     • RATATA

      vejica, kdaj boš pika postal vprašaj Morda dvopičje vejica ali pa klicaj vprašaj

 • ogledalo

  Širhakel v rit, ne pa odškodnino! Da o ustavnih sodnikih ne govorimo. Škoda, da je vse skupaj zastaralo. No, vsaj sosedje Avstrijci vedo, kako je treba s korupcijo.

 • Janez

  Ja!
  PA – TE ZLOBNE “ZL”
  TOŽIMO !
  ZA TISTE STROŠKE NEOTREBNEGA REFERENDUMA O. ” L G B T ” !
  NAJ
  SE KONČNO NAVADIJO – O S E B N E – O D G O V O R N O S T I ! L.r. J. KOMENDA

  • ogledalo

   Še nisi šel na tečaj slovenskega jezika? Le pojdi! O propadlih referendumih pa raje ne piši, ker sektaši tu absolutno vodite. Nazadnje z drugim tirom….Pravzaprav ste dobili samo en referendum do sedaj!

 • Janez

  HURA !
  EX KP, ZK
  – TIRANI ODHAJAJO, TEČEJO – “ZADNJI KROG”

  SD – ŽIDAN&CMP.
  SO STARČKE-STRIČKE IZ OZADJA
  – SUNILI V ZADNJO PLAT, JIH PUSTILI SAME Z NJIHOVIMI GREHI ! Ha, ha.

  PO
  LJUBLJANI SE GOVORI –
  DA
  JE EX KP, ZK TAJNE SLUŽBE “STRAHOVALEC” SLOVENIJE
  – J.Z. = 89 LETNI
  “HUMANITARNI PODJETNIK” J.Z. – ZAPRL SVOJO “ŠTACUNO” V WTC ! L.R. JANEZ KOMENDA
  P.S.
  “POČELO JE – POČELO” REČEJO V EX YU
  KONČNO !
  So ex KP, ZK- JI ZAČELI. – ODHAJATI !
  https://siol.net/novice/slovenija/janez-zemljaric-trgovec-s-skrivnostmi-slovenske-tranzicije-426356

 • Norm Kinley

  Oh no, ne sekirajte se Slovencki. Saj imamo cifute, srbe, siptarje, ki nam za sitne pare ceste pometajo in dvigala popravljajo. Bodo oni plačali večinski delež. Tudi jaz bom, seveda z veseljem.

  • Osti jarej

   …bejž no?!….oni večinoma poslujejo z “farmacevtskimi pripravki” …od tega posla pa niti davkov ne plačujejo,kaj šele kaj drugega…ti pa izvoli

   • Norm Kinley

    Tudi jaz placujem samo pavsalni davek. Tko da ni problema. Vecji problem so proletarci, ki jim ze sedaj vse ukradejo od zasluzenega.

    • !

     Plačujejo vsi državljani.

  • ___

   BOLNIK spet ti

   • Norm Kinley

    Cefur s stotimi nicki, spet ti!

    • hm

     jeza škodi zdravju, ne bit toliko besen, ni potrebe

  • aha

   južnosSlovanski narodi v tej državi so tudi med zdravniki, reševalci, policisti, učitelji, športniki…..

  • aha

   južnoSlovanski narodi v tej državi so tudi med zdravniki, reševalci, policisti, učitelji, športniki…..

   • Norm Kinley

    Jaja, tudi oni bodo placali. Perfektno!

   • Norm Kinley

    Ja, paraziti so sedaj povsod, namesto da bi drhal doma svojo drzavo razvijala, se rajsi pri nas parazitira. Taki ste jbga, balkanci in luzerji. Zato vas Slovenci ne maramo. Prvo zrihtajte svoje okolje, potem pa na tujem parazitirajte.

    • haha

     mnoge Slovenke imajo otroke z južnjaki, ne moreš se v njihov seks mešat, stari, ne gre…

  • ,

   bolnik dej povej kolk časa si na tabletih

   • Norm Kinley

    A bos spet milijon nickov zamenjal, cifut? Pejt ceste pometat, bo treba omenjenim odskodnino placat.

    • :-)

     res si bogi revček, nič hudega, zdravnikov ki se pišejo na Ć, je veliko, pojdi, da ti dajo kaj za psiho….zdravniki ne gledajo na ime, ampak na človeka

     • Norm Kinley

      Daj no, se s tistimi ostalimi nicki prid, zabit hinavski cefur. A ti ne kapne, kaksna zdrizasta pokveka si, ker upirabljas sto nickov? Zih si srbin, nategun hinavski.

     • :-)

      Srb te je naredil. Mamica ti še ni priznala.

     • vau super

      ej, a BOŠ KANDIDIRAL ZA PREDSEDNIKA?

     • Norm Kinley

      Lahko! A me bos volil? Prva tocka:Izgon VSEH cefurjev.

 • Janez

  HURA !
  Tudi “žal” ex preds. “Kardelj” Dr. D. TURK !
  SE
  JE – “DOKONČNO ZAPLEZAL”: ON NAM JE VSILJEVAL IN VSILIL “SLABEGA” DR. SEKOLCA !
  PA
  UPAJMO,
  DA ZARES – ODHAJA
  V ” PRAVI “PENZIONISTIČNI RAJ”
  DA JE TUDI TA VSILJIVEC V NAŠE SLOVENSKO JAVNO ŽILJENJE !
  IN VEČNI “PRILEPLJENEC” NA KP, ZK ” OBLASTNO KORITO”
  Naj
  KAR ON POJASNI – KOLIKŠEN DEL “KRIVDE” ZA “ZAFURANO” ARBITRAŽO
  NOSITA
  ON – DR. D. TURK IN “BAJE EX TAJNE SLUŽBE” IN “SLAB ARBITER” DR. SEKOLEC.
  NAJBOLJE,
  DA
  DR. D. TURK O SEBI IN DR. SEKOLCU – KAJ POVE V PARLAMENTU R.SLO. L.R. JANEZ KOMENDA
  P.s.
  Dr. Turkov “slabi” arbiter dr. Sekolec

  https://siol.net/novice/slovenija/turk-predlagal-sekolca-za-kandidata-za-slovenskega-arbitra-47949

  • Dovžan Miha

   Faaak, ko je človek tako desno usmerjen, da tudi na levo stran tipkovnice ne pogleda :D “Caps Lock” piše, tisto enkrat stisni in bodo imele tele tvoje blodnje tlele vsaj obliko, če že smisla nimajo. A sva zmenjena? l.r. Miha Ljubljana

 • Peter

  Skratka, ponavlja se stara zgodba.

  Namesto, da bi se ljudje spraševali, kakšno sodstvo imamo, da se dogajajo take sodne zablode in sramote, se zdaj ukvarjajo s tem, kdo bo plačal odškodnino in seveda s tistimi, ki to odškodnino zahtevajo.

  • Norm Kinley

   A ni fino? Zato mi je v neizmerno veselje, ko se sedaj kurcijo, a na volitvah so volili levuharske pedre, naivnost in oprani mozgani jih sedaj tepejo nazaj.

   • Peter

    Na žalost ni tako enostavno.
    V svojem svetu živijo in v tem njihovem svetu je za vse kriva desnica z J na čelu.
    Da bi se vprašali, zakaj je do tega prišlo, da lahko zahtevajo odškodnine, da bi malo pomislili o tem, to je pa že preveč.
    Nekateri tukaj bi jih ozmerjali s poneumljenimi podporniki neke politične opcije, ki nekritično podpirajo vse, kar pride z njihove strani, ampak sam nisem toliko pameten, da bi sodil o takih stvareh, no.

    • Norm Kinley

     Skoda, da nisi tolko pameten, no.

     • p

      sebe poglej

     • Peter

      Ah ne, si predstavljaš, da bi pol take sem pisal kot kakšen osti jarej?
      En je več kot dovolj, no.

     • Norm Kinley

      No, to se pa strinjam. Bo treba pamet v roke.

     • karpelec

      …ne v roke, ampak v glavo.

  • RATATA

   Prav imaš Peter. Nihče ne položi roke na svoje srce in reče: “tudi jaz sem omogočil, pokvarjenim osebkom na oblast, da so prevzeli vse pozicije odločanja in razpolaganja z življenji ljudi v Sloveniji”!
   Nekaj zelo globinskega je narobe, da se tako preklamo med sabo.

   • rabbit

    Veš kaj je najbolj zanimivo od osebkov, ki so najbolj glasno govorili da je potrebno Janšo v zapor so sedaj ravno ti najbolj glasni kako, da si ti sploh dovolijo tožiti državo. Jim rečem saj sem vam govorila, da taka obtožnica ne mora obstati še Ernest Petrič, Matvež Krivic in Boštjan M. Zupančič in ostali so govorili, da mora biti indična obtožnica zelo dobra in mora dihtati na vseh mestih da bi prestala vse inštance vključno ESČP. Ustavno sodišče je Republiki Sloveniji in tudi nam naredila velikansko uslugo in s tem možnost ESČP-ja da bi le ta dosodila ogromno odškodnino.Sedaj ko jim povem, da so pihali v isti rog so pa lepo tiho.Najbrž jih kar fajn grize, da bodo morali seči v denarnico.

    • RATATA

     Takšne reči si tudi jaz zelo zapomnim, saj so bistvene o tem, da jih mnogo ni sposobno v sebi pravilno razsojati. Nerazsodni so in to pokažejo na volitvah in vseh drugih odločitvah podpore.
     In ravno takšne nerazsodneže imamo v parlamentarnih strankah, v vladi, na ministrstvih, direktoratih, v javni in občinski upravi…., na csd… celo v policiji in končno v sodstvu.
     Torej, nerazsodni pišejo predpise in zakone in ravno takšni jih izvajajo, zato ker so prve nerazsodni izvolili.
     Demokracija pa kar naprej deluje, ampak v napačno smer in preveč deluje. Celo tako zelo deluje demokracija, da vse to, kar sem navajal zgoraj omogoča.

     • rabbit

      Najbolj smešno je to, recimo poznam veliko ljudi, ki je na zadnjih volitvah volilo Cerarja, še hvalili so se s tem, sedaj pa ali udrihajo čez njega, kot da ga niso oni pomagali postaviti na to mesto ali pa celo zatajijo, da so ga volili, jaz imam zmeraj pripravljen odgovor, ki se glasi. Kar ste izvolili to morate živet.

     • RATATA

      No ti si umirjena zajčica, jaz sem pa rafal nagle jeze. Edino srečo imam, da mi gobec laufa in da sem vajen javnega nastopanja, saj lahko hitro stresem zakladnico besed sestavljenih v neovrgljive zaključene trditve.
      Spomin je v takšnih primerih, ki ga omenjaš prej nesrečna sposobnost, saj okupira.

  • Franjo Trojner

   To je stari udbovski spin kako se preusmeri pozornost iz stvarnega problema in to je v tem primeru sodstvo, ki je po krivem obsodilo nedolžne ljudi.

 • Janez

  Ali?
  BOSTA
  DR. D. TURK IN DR. SEKOLEC – TUDI PLAČALA STROŠKE – ZA ” ZAFURANO” ARBITRAŽO?
  A?
  Kdo ve ?
  Nedvomno – je arbitražo “zafural” dr. Sekolec !
  Naj ta baje ex “tajne službe” dr. Sekolec
  – pride svoje ” telefonade”
  pojasniti v Parlament. A ne? Izigral je ZAUPANJE NAS SLOVENCEV. Zakajj molči? L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  DR. D. TURK VSILIL DR. SEKOLCA
  https://siol.net/novice/slovenija/turk-predlagal-sekolca-za-kandidata-za-slovenskega-arbitra-47949

  Ex Preds. Ustavnega sodišča dr. E. PETRIČ
  O DR. TURKOVEM VSILJEVANJU DR. SEKOLCA

  http://radio.ognjisce.si/sl/195/utrip/25321/

  • jp

   prav maš

  • jp

   a bo kdo odgovarjal za zafurano arbitražo

   • Peter

    Odgovarjati za nekaj…
    V Dolini ta stavčna zveza nima nobenega pomena, no.

 • Janez

  Ali?
  KDO VE ?
  KDO JE SEDANJI LASTNIK STAVBE EX – HOTELA – ” M I K L I Č ”
  NASPROTI
  ŽELEZNIŠKE POSTAJE V LJ, KJER JE BIL PO 2. VOJNI “DOM JNA”
  ZANIMIVO
  BI
  BILO VEDETI – KOMU VRH. T O Ž I L S T V O RS , KI JE ZDAJ V STAVBI EX ” HOTELA – M I K L I Č ”
  PLAČUJE
  NAJEMNINO – ZA UPORABO STAVBE. Zagotovo ni majhna – ta najemnina. ?! L.r. Janez KOMENDA

  • janez cepec

   ti se raj brihti, de ti ne bojo bolnce u Begnah denocializiral, ke te bojo tist moment na cesto fukn, kdo bo pa gledu tacga idijota

   • Janez

    Kako je z lastništvom stavbe
    PSIHIARIJE V GEGUNJAH – TO NE VEM.
    Naj ostane za uboge ljudi – s težavami s psiho.
    Takointako je vedno pollna.
    Pred 2. vojno – je bil v tej stavbi – običajen zapor za ženske.
    Po vojni pa – za tiste, ki so oprali – slo protikomuniste, domoobrance.
    TI
    NAM RAJE POVEJ ?
    Kdo je sedaj lastnik – ex HOTELA ” M I K L I Č ” Mislim – ex “Dom JNA” v Lj.
    A?
    SE
    DA IZ ZEMLJIŠKE KNJIGE – IZVEDETI – TO LASTNIŠTVO?
    V
    KRANJU
    SO BILI V 1960. LETIH MOJI SOSEDJE – PRAVI LASTNIKI TE STAVBE – DRUŽINA – MIKLIČ.
    NEKDO?
    Vleče zdaj dober denar
    – od oddajanja v najem te stavbe VRH. TOŽILSTVU RS. L.R. J. KOMENDA

 • Krtača 20

  Tud jest se sprašujem kdo je te bedake spustil na prostost, da so zdaj še tolk predrzni da zdaj še fehtarjo za davkoplačevalski denar?

  • :-)

   uh, pripravi se na komentarje :-)

  • Janez

   Raje nam povej ?
   KDO KASIRA NAJEMNINO OD – NAJEMA PROSTOROV V EX – HOTELU ” M I K L I Č ”
   KJER
   JE ZDAJ – VRH. TOŽILSTVO R. SLO. EX “DOM JNA” JE TO , l.r. J. KOMENDA

   • Krtača 20

    A se še nis nauču pisat? Krneki…

  • beno

   Na človekove pravice pa se razumeš, kot zajc na boben.

   • Krtača 20

    Sej tile ne rabjo človekovih pravic. Itak niso ljudje. Napihnjenni egoisti, povzpetniki, komolčarji, narciski….

    • Korenjak

     Zato pa ste leftadi iz srednjega veka: čarovniški procesi, kjer se nekomu sodi zato, ker se nertikulirani raji dozdeva, da morajo biti krivi, ker so “egoisti, povzpetniki…”… saj, si slika in prilika slovenskega revolucionarnega sodstva.

  • Olga

   Milana? On bi moral sedeti dosmrtno!

   • Krtača 20

    Kaj se ti usajaš baba usekana! Poglej pod postlo pa boš vidla da tist k smrdi pod njo ni milan pa udba ampak tvoje dve let pozabljene usrane gate.

    • .

     bravo! Ta baba marsikaj zine.

    • Olga

     Zakaj se pa razburjate? Imate Milanove usrane gate pod posteljo?

     • Karmen

      ++++++

  • janez cepec

   sej ga niso spustl, še skoz je u Begnah, pa čaka svojga ljubljenga vodjo, de se mu prdruž

  • Janez

   Ti !
   SI DOLŽEN – SDS- IN CENJENEMU G. J. JANŠI – SE TVOJE PREMOŽENJE !
   Kot odškodnino za tisoče tvojih klevet -na račun SDS IN J. JANŠE.
   TOŽBA – TEBE – ŠE SLEDI.
   Zdaj so na sporedu bolj pomembne zadeve – kot tvoji pisni zmazki – tu. L.r. J. KOMENDA

  • Janez

   SE TI NE ZDI?
   DA BI BILO PRAVIČNO ?
   Ko
   BI DR. D. TURK IN DR. SEKOLEC ?
   IZ SVOJEGY ŽEPA PLAČALA STROŠKE “ZAFURANE” ARBITRAŽE? L.r. Janez KOMENDA

 • Janez

  SRBIJA
  NAS – PREHITEVA – V OBSODBI
  V REHABILITACIJAH – TITO KOMUNISTIČNIH ZLOČINOV – NAD PREBIVALSTVOM.

  OBETA
  SE NAM TUDI
  – R E H A B I L I T A C I J A – NESODNO LIKVIDIRANIH,
  PRIZADETIH
  OD ex TIRANSKEGA, POLIT MORILSKO VSILJENEGA NAM
  KPS, KPJ – TITO
  KOMUNISTIČNEGA ZLOČINSKEGA REŽIMA, KI NAS JE TLAČIL NAD 50 LET ! L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  GOSPA VERA MEJAK
  O
  REHABILITACIJI NJENEGA OČETA
  TITOISTIČNO POLIT UMORJENEGA OFICIRJA KRALJEVE YU

  http://radio.ognjisce.si/sl/186/utrip/22759/

 • Slovenec 33

  Končno so se začeli delati seznami okupatorjevih sodelavcev in okupatorjev, ki vzdržujejo okupacijski režim v slovesnkih deželah, ki zatira slovenski rod in ga podlo ropa.
  Manjka še največji veleizdajalec slovenskga naroda v drugem tisočletju, ki je v svojem mandatu kot premje sodeloval v prikrivanju in posredovanju milijarde evrov za potrebe terorizma in kot predsednik je ob pomoči izdajalcev iz parlamenta in vlade uspel uničiti slovensko vojsko, da ni sposobna braniti države.

 • mapu

  Krastača, daj mal si jo pokrtač, da boš zadovoljena….

 • Franjo Trojner

  TEŽKO JE DANES BITI LEVIČAR! VAŠE SODSTVO JE MORALO PRAVNOMOČNO OPROSTITI TROJICO PO KRIVEM OBSOJENIH V AFERI PATRIA. USTAVNI SODNIKI SO VAM JASNO POVEDALI, DA STE POSLANCU G. JANŠI NA NEZAKONIT IN PODEL NAČIN ODVZELI POSLANSKI MANDAT. IN VAŠI LEVI BANKSTERJI SO POVZROČILI VEČ MILIJARDNO BANČNO LUKNJO IN Z VEDNOSTJO CELOTNEGA VRHA DRŽAVE V DRŽAVNI BANKI OPRALI 1 MILIJARDO €. VAŠI LEVI POLITIKI NISO PREGANJALI BANKSTERJEV, ČEPRAV STA TO TAKO CERAR, KOT ŽIDAN OBLJUBLJALA V PREDVOLILNEM BOJU. PRAVIČNA KAZEN IN V DNO DUŠE NAJ BO SRAM VSE TISTE, KI SO NEDOLŽNE LJUDI POSLALI V AREST, TUDI TISTE KI SO PORABILI NA TONE ČASOPISNEGA PAPIRJA, HEKTOLITRE TINTE IN NA STOTINE UR TV IN RADIJSKEGA PROGRAMA ZA GRDO, HUDOBNO, LAŽNIVO IN PRIVOŠČLJIVO POROČANJE O G.JANEZU JANŠI IN STRANKI SDS IN TUDI VSE TISTE, KI STE PISALI IN ŠE PIŠETE RAZNORAZNE GRDOBIJE PO SPLETU. In kar vas najbolj boli in peče nimate niti enega samega argumenta s katerim bi lahko ovrgli moje zapisane trditve! Kaj je zdaj, zaprite lape in enkrat zapišite kak re, ki bo vodo pil. A ne gre? Boste raje ostali pri vaši stari udbovski navadi in se zatekli k lažem in diskvalifikaciji, ja to vam je lastno.

  • Janez

   ++++ Bravo.
   Jasno in dobro napisano. Hvala za zapis. L.r. Janez K KOMENDA, EX OK. KNJIŽNIČAR

 • totex39

  Vsi, ki so sodelovali pri tem naročenem “projektu” morajo odgovarjati s svojim premoženjem in nikoli več ne smejo opravljati tega poklica, kajti tudi taki so nevarni za ljudi.

 • Osti jarej
  • beno

   In ti se poteguješ za mesto predsednika države Slovenije ???
   Ne moreš verjet.

   • Osti jarej

    ..kakšen limelj

 • valentin

  Žalostno je to, da bomo za nesposobne, nemarne in krivične predstavnike sodne veje oblasti, ki izrekajo razsodbe “V imenu ljudstva”, plačali nič krivi in nič dolžni državljani, davkoplačevalci.

  • Janez

   NE BOMO – NIČ – MI ! Plačevali !
   Kar
   NAVADIJO SE NAJ – SPREJEMATI – OSEBNO ODGOVORNOST !
   ZA
   NJIH – OSEBNO “NE-DELO” IN ODLOČITVE – TUDI NA NJIH ?
   Vprašljivo upravičeno – dodeljenih jim – javnih položajih.
   IZ
   NJIH OSEBNIH ŽEPOV NAJ – PLAČAJO.
   V
   AVSTRIJI IN NEMČIJI SO SODNIKI
   – TUDI DENARRNO KAZNOVANI ! Za slabo, škodo povzročujoče sojenje. L.r. J. KOMENDA
   P.S.
   SPODAJ
   VERJETNO “NEKUNŠTNI – “KUNSTELJ” DELA REKLAMO ZA NJEGO NEOBISKOVANI PORTAL?!

   • valentin

    V tem času in prostoru bo tako. najprej jim je potrebno odvzeti
    stalni mandat, jim ob prevzemu funkcije zakonsko “urediti” pravno in denarno odgovornost za nepravilne razsodbe in potem bi se “pisalo”
    drugače.

    • Caetano

     Niti za procese pod udbovsko diktaturo niso odgovarjali kljub temu, da je zakon narekoval, da bi morali…

  • Olga

   Umorite se! Dajte glas desnici, ko boste šli na volitve!

 • Peter

  Hehe, mikstone naj bi odpirali.
  Pametno res, no…

  • rubec

   Peter, zdaj pa ti izračunaj najin čas ki sva ga na forumu zaradi patrie zagonila. Da ne govorim o slabi volji Jožice ker v tem času v krčmi ni bilo prometa.

   • Peter

    ja, jest bi Ferlinca tožu, no.

 • Coeus

  Potrebnoje priznati, da je Janseva ekipa tole Patrio dobro izpeljala… sicer so se na parih mestih zakalkulirali, ampak splacalo se jim je in se jim bo… v vsakem primeru.
  Podobni scenariji so bili videni ze v mnogih drzavah in tile so to lepo adaptirali na nase razmere.

  Ze na zacetku se mi je zdela totalna neumnost vodit nek proces na podlagi taksne obtoznice in nisem cisto razumel, zakaj se tozilci s to meglo sploh ukvarjajo. Ampak zgodba je hitro postala precej prozorna… sploh, ko je teater bil v polnem razmahu.

  Pa da skrajsam in povzamem celotno farso… Zmenili so se, da bodo Janso in co. malo po sodiscu vodili, vedelo se je ze v zacetku, da bo sodba padla zato so morali ves proces dobro zrezirat, da ne bi bil prevec ociten. Vse so tempirali na volitve na katerih je SDS slabo kazalo. Jansa je racunal, da bo z igranjem mucenika in po krivem zaprtega aktiviral “desno” volilno telo in morda dobil se nekaj % neopredeljenih… zato je tudi prostovoljno in z nasmeskom na ustnicah sel v zapor tik pred volitvami… drugace bi se ga izogibal podobno kot Bavcar. Izgubiti ni imel kaj… ce se mu bi to posrecilo bi tako ali tako zmagal v nasprotnem primeru pa se bo vedno lahko izgovarjal na montiran proces (ki ga je z ekipo skrbno pripravil in nacrtoval) in krivico, ki se mu je zgodila. Tole so dobro nastudirali… ko se mu blef ni izsel in ni zmagal na volitvah se je njegov “zapor” hitro (ampak ne
  prehitro, da ne bi bilo prevec ocitno) koncal… in poskrbeli so, da je vse skupaj zastaralo… tako so vsi vpleteni nekako oprani. Tale odskodnina je pa samo dodatni bonus, ker ni bil v poziciji, da bi lahko kradel vsa ta leta.
  Aja… pa tole z odskodninami so tudi dobro nastudirali… Jansa ne sme prevec zahtevati, ker bi to slabo vplivalo na njegov imidz… skromnega in postenega… bo pa zato dobil del od tistih 13 mio pod mizo in bo zopet volk sit in koza cela :D.

  Dobro splanirano in odigrano, cestitke tudi tozilcem, zagovornikom in sodnikom za opravljeno delo po scenariju… vecino ljudi ste ocitno uspeli prepricati in tudi te odskodnine bodo rade volje placali tako levi kot desni.

  Levi zato, ker “vedo”, da je Jansa kriv in je samo malo zmanjkalo, da bi bil zaprt… desni pa zato, ker je Jansa mucenik in mu to pripada.

  Mene pa jezi, ker moram zraven neumnega RTVja placevati se taksne epizode ;)

  • Caetano

   Sodstvo kontrolira udbomafija in noben drug. Janeza preganjajo in izigravajo vsaj 30 let.

   • Coeus

    Sej je tudi Jansa del te udbomafije… Jansa je prekleto dobro placan in kompenziran… za to preganjanje in izigravanje, kot ti temu pravis ;)

    • beno

     Spet lažeš. Koliko ti plačajo za vsako laž?

     • Coeus

      Bistveno manj, kot Jansi za njegove ;)

     • Bozz

      Dobro nas perejo, a ne? No nekatere malo manj, smo spregledali njihovo igro kontrolirane opozicije, deli in vladaj.

    • Caetano

     Cista laz! Udbomafija vidi v Jansi najvecjo nevarnost.

  • radames

   Katerega “vojaka Ryana” pa ti rešuješ?

   • Coeus

    No, pa demantiraj moj prosti spis, ce ga lahko…, pa bova obdelala tocko po tocko. Kar vi rpemorete je samo to, da je Jansa bogi in da se mu dela krivica… on pa crkuje od smeha, ko vas vlece za nos :D

    • beno

     Ti pa vijoličast od jeze, ker ti nihče ne verjame.

     • Coeus

      Sploh ne… meni je ta teater smesen… zalostno pa je, da vas je toliko neumnih in naivnih, da je ta teater sploh potreben in mogoc ;)

  • beno

   Spet nabijaš tvojo najljubšo temo, ko nabijaš laži o Janši.
   Te ni nič sram ?

   • rubec

    Bo prej sram sramno dlako ko odpade kot pa tega klošarja.

   • Coeus

    Ce si se pustil naplahtati Jansi je to tvoja osebna izbira… Jaz pac na tak teater ne nasedem… v bistvu je teater cela SLO politika… Takole po medijih se vlacijo po zobeh v resnici pa skupaj pijejo in se rezijo na vas racun ter skupaj planirajo kako in koliko bo kdo nakradel ;)

    • beno

     To si že neštetokrat napisal.
     Malo povej, kje in kdaj pa kakšno slikico za dokaz, bi bilo dobro prilepit.

     • Coeus

      Dokazov in slikic imas na internetu koliko ti srce pozeli… cel teater je bil s strani medijev dobro pokrit in dokumentiran… samo 2+2 moras znat sestet pa je… ampak zate je to prehud zalogaj ;)

     • Caetano

      Slovenija je premajhna, da bi take laži lahko imele več uspeha. Proti Janši se je vodila in se vodi specialna vojna udbomafije. Ta Coeus ji je nasedel ali pa v njej sodeluje.

  • xtc

   cepc zarukan,Kučanova kamarila je zaj****** Patrijo na puno in to na žepih nas davkoplačevalcev naj plačajo zadevo tisti ,ki so jo furali in skuhali.

   • Coeus

    Preberi se enkrat moj komentar pa bos videl, kdo bi moral placevati ta teater ;)

 • Hribouc

  Banda bo rekla: “ni zakonskih podlag!”
  Bomo šli ponje v Murgeldorf! Tam morajo biti!
  Bomo videli, kako bo skovikal Murgeldorfer Sinjeoki!
  Štefanija, kuhej čajčke! Planinskega, pa onega od OF !
  Kdaj bo stoletnica, odkar je Kučanov poba skočil v Partijo ustrahovalcev, drekačev, morilcev, tatov in bande?
  Tako je!
  Sistem naj poišče denar pri Bandi direktno!
  BO KONEC ZAŠČITE, na naš, davkoplačevalski delavski dan!
  Kučanovska banda ! .

 • herman

  So se pač fantje preračunali, koliko bi lahko nakradli, če bi bili na prostosti v času, ko so sedeli v zaporu, .

  • beno

   Sodiš po sebi ?

 • Janez

  ZA IZIGRAVANJE
  KVALITETNIH ZAHTEV IN PREDLOGOV R. SLO T.I. DESNICE !
  Ne
  GRE SAMO V SODSTVU, V HVALABOGU “RAZKRINKANEM” PRIMERU “PATRIA”

  ENAK
  MANIPULATIVEN, KORISTOLOVSKI JE – INFRASTRUKTURNI PRIMER – ” 2. TIR”
  OGLEJTE
  SI
  NATANČNO
  KVALITETNE ZAPISE NAŠEGA NAJBOLJ IZKUŠENEGA
  STROKOVNJAKA ZA INFRASTRUKTURNE OBJEKTE – DR. Andreja U M E K A !

  Že
  NAD 80 LET OBSTOJI
  GEOLOŠKO IN TEHNIČNO NAAJBOLJ USTREZEN PROJEKT
  ŽELEZNIŠKEGA PREHODA
  “KRAŠKEGA ROBA” KATEREGA AVTOR JE ZNANI,
  LETA 1947 NA SMRT OBSOJEI IN POLIT USMRČENI ING. Črtomir N A G O D E !
  Gre
  ZA GEOLOŠKO OPTIMALNO ZAMISEL
  – PREDORA GLOBLJE SKOZI STABILNI – DOLOMIT !
  PO VRHHNJO PLASTJO APNENCA. Preberite podatke o “odrivanem” ok projektu. L.r. J. KOMENDA

  P.S.
  DR. UMEK
  O PROJEKTU 2. TIR ING. Č. NAGODETA

  http://reporter.si/clanek/kolumnisti/nacrtovani-drugi-tir-je-relikt-neke-preteklosti-neprilagojen-sedanjim-kaj-sele-bodocim-prometnim-potrebam-535535

 • Johan

  Prav imajo sodna banda naj plača.

 • Danda

  Njihov sodelavec v Avstriji sedi za rešetkami….V naši banana republiki pa kriminalci zahtevajo odškodnino…Gnoji od gnoja…

  • beno

   Na Finskem pa so zdaj obsodili novinarja, ki je pisal laži o Patrii.
   O kakšnem austrijskem sodelavcu ti pišeš tule ?

   • Danda

    Lej,vsi vemo,da so kradli,prejemali nagrade…Ta obsojen Avstric je vse priznal ,povedal…Naše pravosodje pa glavo v pesek…Na celem svetu nisem našel primera,da obsojen poslanec hodi na seje?????

    • beno

     “…., da so kradli,prejemali nagrade…”

     Kako pa ti veš, če tega ni nikjer pisalo ?

     • Danda

      Vem zato,ker je njihov Avstrijski sodelavec priznal!!!V Avstriji bi ti trije modeli že zdavnaj sedeli..

     • beno
     • Danda

      Sploh ne bom komentiral…Edini moj komentar:še en janšist…

     • rabbit

      Seveda, ko argumentov ni, ostanejo molk ali neumne besede.

     • beno

      Zelo se motiš. Za resnico gre. Ti pa trdiš nekaj, kar naj bi se zgodilo,

      “neznanega dne – na neznanem kraju in ob neznanem času ” , kajne?
      To je tvoj dokaz !

     • Danda

      Beno,če nisi Janšist,bodi pošten in priznaj,da imam mogoče prav…Poslanec obsojen na zaporno kazen a zmeraj prisoten na sejah???Avstrijec obsojen na zaporno kazen,vpletel naše ..OOn sedi,naši pa zahtevajoodškodnino…Mogoće sem res butl,a tega pa ne razumem

     • beno

      Seveda, da ne razumeš, ker nočeš razumeti.
      Vprašaj pravnike !

     • beno

      Navedi točno, kje si to prebral in ne, kar nekaj nakladat !
      Sicer pa poslušaj tudi tale intervju priznane pravnice
      https://www.youtube.com/watch?time_continue=388&v=l83sQiYDAK0

      le kako lahko trdiš, kar nekaj na pamet !

     • rabbit

      Preden širiš neumnosti si preberi sodbo avstrijskega sodišča in ne obtožnice, ki jo tako vneto razširjate. Riedel je v Avstriji obsojen v dveh točkah obtožnice in sicer za utajo davkov iz posla Patrija in industrijsko vohunjenje, ker on je bil najprej zastopnik za avstrijski Stayer nato pa za Patrijo. V štirih točkah tudi za podkupnino in kriminalno združbo je bil oproščen kot vsi ostali v zadevi. Da je v zaporu nihče ne potrdi, ker Walter Wolf je nedavno za Vladimirja Voduška izjavil, da z Riedlom še vedno poslovno sodeluje, ne vem če avstrijska država svojim obsojenim omogoča, da še naprej delajo biznis.

     • Danda

      Pojma nimaš…Patrija je konzerva ,nevarna za vse naše vojake….Seveda je bila cenejša od Krpana,Valuka,a tam naši ne bi kasirali provizije…

     • rabbit

      Krpana kot prvo sploh ni bilo, je bila skica, če makete ni bilo. Kdaj je bila Patria udeležena v kateremkoli incidentu, bil je pa Valuk in sicer so bili vojaki omamljeni. Seveda bi kasirali Pavček, oba Kosa, Cvikel, Švajcer, še koga naštejem.

     • Danda

      Lejga,blage veze nimaš…Brcaš v prazno…Mi Korošci smo naredili veliko boljši oklepnik kot je patrija,ampak nismo hoteli dat provizij..

     • rabbit

      Kje ste ga naredili, zakaj ga potem pa niste prodali naprimer, Čehom, Poljakom, Špancem (ki so Patrije kupili za nami), itd, pokažite tega slavnega Krpana pa vam je Patrija vse posle speljala. Ne nas imeti za norca.

     • beno

      Oni so ga podarili. Oni so dobri. … :)

     • rabbit

      A misliš skico ali misliš, da so že do modelčka prišli. Samo ne vem ali je bil iz bukovega ali gabrovega lesa.

     • beno

      Najvažnejša je ŽELJA in IDEJA :)

     • rabbit

      Pa dobra dela si pozabil.

     • beno

      :)))))))))))

     • Olga

      Ga zdaj prodajate?

     • Olga

      Kaj pa kupujejo danes? Mimo volje stroke v vojski? Nič ne protestirate? Ker so “naši”?

     • Olga

      Nihče ne sedi v demokratični državi brez dokazov! Riedl je bil obtožen zaradi utaje davkov in ne podkupovanja!

    • Franjo Trojner

     Trosis dokazljive neresnice, ti si nečasten človek, taki ritolizci, kot si ti si zaslužite prezir.

     • Danda

      Me zanima,če boš kdaj v stiski(pa ti je definitvno ne privoščim),a ti bo Janez pomagal??????

     • Franjo Trojner

      V stiski prvo pokončen mož izhod vedno najde sam! Če ne gre, se nasloni na družino in prijatelje. Če potrebuješ pomoč ti bom po svojih močeh pomagal. Janez lahko pomaga nam vsem samo priliko mu moramo dati iz tega razloga ga je potrebno podpreti na volitvah. Verjel in zaupal sem vanj med osamosvojitveno vojno in zaupam mu danes. Je edini kleni mož in velik domoljub v tej državi pod katerim vodstvom bi znova branil domovino in takšnih kot sem sam nas je ogromno. Vso srečo tudi tebi sodržavljan.

     • Karmen

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
      Pri nas doma smo enakega mnenja.

    • rabbit

     Zakaj nisi prinesel dokazov očitno jih imaš če jih nisi prinesel si enako kriv kot tisti, ki je kaznivo dejanje storil.

    • Olga

     Sedi Cekuta! Cekuta je levičar! Vi bi vzeli mandat poslancu, ki so mu dali mandat volivci, čeprav so vedeli, kaj dela krivosodje in da je bil obsojen zaradi montiranega političnega procesa brez dokazov?

    • tramal

     Bedak,zakaj pa so pustili da je zastaralo .Ker so se bali evropskega sodišča ,kjer bi sodniki umrli od smeha na takšno obtožbo.Našim sodnikam bi pa direktno dejali da so popolnoma nesposobni in so sposobni samo gnoj kidat.

   • rubec

    Majmun je baje smučar zato predvidevam da misli na Klamerja.

  • rubec

   Daj spizdi majmun. Take bolane piši za Ciciban.

  • rabbit

   Sem šla gledat kdaj je bila obsodba Riedlu pravnomočna in če je bila junija 2015 bi moral biti Riedel že lansko leto izven zapora, ker je dobil eno leto zapora, pogojno za dve.

  • Olga

   Cekutovi sodelavci? Spet na pamet… Ali sploh znate nemško? Ste sledila razpravi? Veste zakaj se je šlo? Podn!

 • janez55

  Nekam pogolten je tale največji slovenski domoljub in demokrat.

  • beno

   A nede ? Ti ne bi zahteval odškodnine od države za krivično sedenje v arestu, kajne?
   Mah, ti si predober, da bi zaprosil za nekaj, kar ti pripada.

   • Danda

    No,Beno.zdaj pa še povej koliko dni je bil v zaporu in ali ni prejemal sejnine ko je bil prisoten v parlamentu???Ta čas bi moral bit na Bodu!!!Ne me jebat…

    • beno

     Bodi resen in pravičen tako, kot bi bil, če bi bil ti na njegovem mestu !
     Potem se bova pogovarjala naprej.

     • Danda

      Razloži mi,zakaj zahteva odškodnino??Takšen domoljub,država v pizdi a on zahteva svoje….Po moje le ni takšen patriot kot se prikazuje,,

     • beno

      To je njegova osebna pravica, ki mu jo zagotavlja Ustava RS.
      Veš, kaj pomeni nekaj, ki je zapisano v USTAVI, ki je najvišji akt v državi ?

     • Olga

      Zakaj niste šla v zapor namesto njega, pa bi kasirala…? Bi vi sedela Po krivici?

     • Anonimni_Profesor

      Ker noce da je ta drzava komunajzerska vukojebina!!

     • tramal

      Komunajzerji kradejo miljarde pa ti zmešanec nič ne rečeš da bi vrnili ali pa da jih ni sram ,Janša pa ki je bil po krivem zaprt bi pa naj še ta denar dal komunajzerjem .Res si dvospolnik v obeh pogledih.

  • Janez

   Najbrž
   GOVORIŠ ?
   O
   KAKIH EX KP, ZK – “POŽREŠNEŽIH” S PRIVILEIRANIMI STANOVANJI
   V
   BLIŽINI
   PARLAMENTA IN VLADE R. SLO. ? L.r J. KOMENDA

   • ogledalo

    Jebe te slovenščina! Razumeš?!

  • rubec

   Še en majmun na tem portalu. Od kod se jemljete jebo vas himler.

   • rabbit

    Iz pisarne Mirovnega inštituta, in slovenskih glavnih medijev. Delajo prostovoljno.

    • Peter

     Malo morgen. Stalna pripravljenost, si pozabil, no?

  • beno

   Ti pa si največji humanist, ki se zadovolji s skorjico suhega kruha in kozarcem vode, kajne ?

  • xtc

   Niti ne osebno bi zahteval vsaj 10x toliko zaradi krivic,blstenja in drugih lumparij.

  • Karmen

   Pravilno!!!!!!!!!!!

 • Franjo Trojner

  TEŽKO JE DANES BITI LEVIČAR! VAŠE SODSTVO JE MORALO PRAVNOMOČNO OPROSTITI TROJICO PO KRIVEM OBSOJENIH V AFERI PATRIA. USTAVNI SODNIKI SO VAM JASNO POVEDALI, DA STE POSLANCU G. JANŠI NA NEZAKONIT IN PODEL NAČIN ODVZELI POSLANSKI MANDAT. IN VAŠI LEVI BANKSTERJI SO POVZROČILI VEČ MILIJARDNO BANČNO LUKNJO IN Z VEDNOSTJO CELOTNEGA VRHA DRŽAVE V DRŽAVNI BANKI OPRALI 1 MILIJARDO €. VAŠI LEVI POLITIKI NISO PREGANJALI BANKSTERJEV, ČEPRAV STA TO TAKO CERAR, KOT ŽIDAN OBLJUBLJALA V PREDVOLILNEM BOJU. PRAVIČNA KAZEN VAS BO DOLETELA IN V DNO DUŠE NAJ BO SRAM VSE TISTE, KI SO NEDOLŽNE LJUDI POSLALI V AREST, TUDI TISTE KI SO PORABILI NA TONE ČASOPISNEGA PAPIRJA, HEKTOLITRE TINTE IN NA STOTINE UR TV IN RADIJSKEGA PROGRAMA ZA GRDO, HUDOBNO, LAŽNIVO IN PRIVOŠČLJIVO POROČANJE O G.JANEZU JANŠI IN STRANKI SDS IN TUDI VSE TISTE, KI STE PISALI IN ŠE PIŠETE RAZNORAZNE GRDOBIJE PO SPLETU. In kar vas najbolj boli in peče nimate niti enega samega argumenta s katerim bi lahko ovrgli moje zapisane trditve! Kaj je zdaj, zaprite lape in enkrat zapišite kak re, ki bo vodo pil. A ne gre? Boste raje ostali pri vaši stari udbovski navadi in se zatekli k lažem in diskvalifikaciji, ja to vam je lastno.

  • Karmen

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • MEFISTO

  Prosim uredništvo portala NOVE, da nikoli več ne objavi tako občutljive teme, kot je ta, sicer boste ob moža tisočerih nickov in ob vse njegove nicke, ki so se skoraj do smrti namučili s komentiranjem odškodnine treh zaslužnih slovenskih mož

  Če vam preminejo, boste najmanj ob tričetrt komentarjev in še več komentatorjev, ki vam, kot se hvalijo, polnijo blagajno, kar pa roko na srce, ne bi bilo velike škode.

  • rabbit

   Jutri bo roke v ledeno vodo namakal, ker drugače bodo revežu odpadle.

 • xtc

  Država nima kaj plačevati za lažnive in nesposobne in kakodrugačne kriminalne rabote nekatrih državnih uslužbencev vključno s sodniki in tožilci,zapleniti vso premoženje in prihodke,zapor še le nato država primakne razliko.

 • FORT WORTH

  Vse cestitke Matozu, ki opravlja izvrstno delo.
  Cestitke vsem udelezenim in prizadetim NASIM POMLADNIKOM v tem PROTI SLOVENSKEM sramotnem kolaborantskem yugo-rusko komunisticnem montiranem procesu, da so vzdrzali vse te strahovite pritiske.
  Samo upam lahko, da bodo vsi oskodovanci primerno poplacani.
  Tvorci montiranih procesov pa enkrat za vselej poimensko razkrinkani in kaznovani z odvzemom svobode.
  Brez dvoma gre za namerno skodovanje in brezmejno skodozeljnost z namenom politicne likvidacije.
  V tej drzavi MORA zmagati pravica, red in disciplina.
  Vse poizkuse ponovitve takih sprevrzenih dejanj pa nemudoma najstrozje kaznovati.

  • Karmen

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Krtača 20

  Še zmer ne vem keri kurci od ustavnih sodnikov so po udbovski metodi spustil ven tele tri degene? Keri so ti, ki so spustil barabe na prostost? Naslednjič se bojo skupi usedl na dob.

  • Dovžan Miha

   Ti so iz tvoje štale.

  • Anonimni_Profesor

   Pa si ti cisti idiot levajzarski al kaj?! Sodba mora biti vodotesna! Ta pri Patriji pa je bila svetlobna leta od tega. US je naredilo tisto, kar bi morala ze tozilka. Zavreci ta primer.

   • Krtača 20

    Ja ja, a Urška še dnar nos sestrični da ta plačuje položnice?

    • sprehajalec

     In zakaj ne? Ivan Janez je poleg drugega tudi uspešen pisatelj, njegove knjige se dobro prodajajo. Po naravi pa je skromen, privošči si starega Volvota. To gre levičarjem v nos, ker ni takšen kot oni.

     • Krtača 20

      Hahahahahaha, desni ste pa res za hece hahahaha

     • sprehajalec

      Za hece moraš biti inteligenten. Ni čudno, da levičarji spravijo ven samo vice ala “Rdeči” Boris kopitar, pa Tone Fornezzi Tof.

     • ogledalo

      “uspešen pisatelj”…ha ha ha ha…muahahahahahaha….

     • sprehajalec

      Ti si pravo ogledalo levičarja. naj folk vidi, s čim je imel opravka 70 let.

    • tramal

     Daj kreten otročji spravi se v vrtec pa se lepo igraj .Imaš pamet kot triletni otrok.

  • sprehajalec

   Ti bi tako, kot je tvoj stari fotr nad krimsko jamo?

   • Krtača 20

    To so ble vaše metode. Ko ste pa nazaj dobil pa v jok pa na drevo.

    • sprehajalec

     Krimska jama je mati vseh jam. Bila je pred pojavom antikomunistov.

     Zapomni si, NI komunistov, NI Antikomunistov.

  • tohuvabohu

   A ti rabiš dodatno razlago, slaboumnež? Če je sodba razveljavljena, je logično, da je treba obsojence izpustiti? Ah, pozabil sem, zahojene rdeče hijene imate svojo logiko. Poznamo, dobro vas poznamo.

 • ogledalo

  Širhakel. Vsem trem. In ustavnim sodnikom tudi.

 • Peter

  Stranka Marijana Šarca, najnovejša stranka, bo rešila Slovenijo.

  Program: pošteno pokrasti, če je kje še kaj ostalo, no.

  SMeŠno, zapomnite si, da boste vedeli obkrožiti na naslednjih volitvah.

  • Janez

   Ah !
   ŠAREC NAJ KAR V KAMNIKU BO !
   In
   NAJ SVOJE PUNČKE LEPO VZGAJA !
   KOMENDČANI – SMO ZA NORMAL ŽENSKO, GOSPO ROMANO TOMC. L.r. J. KOMENDA

 • cosmosjasnovidec

  Tako je tudi prav.Naj odškodnino plača drhal katera je tole zakuhala ne pa,da se nesnaga komunajzerska še vedno zanaša na to,da njihove izprijene afere plačujejo potem davkoplačevalci.
  Vse kar imajo jim zapleniti ter prodati na dražbi,če pa še ne bo dovolj jih pa nagnati na prisilno fizično delo,da ostalo odslužijo.

  • Anonimni_Profesor

   Ze Kramberger je rekel, da bi bilo najbolj prav, da bi jih komunajzarje rdece poslal saflat!

   • primsek

    Janšari naj gre šaflat, on je edini komunist, ki je na čelu stranke. Ortokomunist s stalinističnimi prijemi, samo spomnimo se, kako je izpulil Pučniku stranko, da je umrl strtega srca v tujini, spomnimo, kako čisti opozicijo v lastni stranki in kako so izginili njegovi najbližji sodelavci (Glej tudi Švajncer jr Jesen in Zima, knjigi sta odlični!!!)

    • Joze Lemez

     Ti si pa precej za luno.

   • ogledalo

    “Dragi Slovenci, kaj hočem reči. Kar se Janez nauči, to Janez dela. Pri nas pa se je najlažje naučit spreminjat prepričanje. In če se Janez nauči spreminjat svoje prepričanje, če se nauči obračanja za koristmi, bo to počel nenehno. Na vaš račun. Vid’te ti so najbolj pokvarjeni. Danes je komunist, jutri je cerkven.

    Zato pravim, tisti ta pravi komunisti, so to tudi ostali, dragi Slovenci …Ta pa se obrača kot veter, sem pa tja. To so najslabši lumpi. In na nesrečo jih je med nami veliko.” ..Ivan Kramberger

    • Anonimni_Profesor

     Poglej si malo njegove govore poimensko je omenjal najvec Dolanca, Kucana in Pepco Kardelj.

 • Janez

  NAŠ ” PROVOKATOR ” ŽE NORI !
  ZARADI TEH ODŠKODNIN – KAJ PA – “ŽAL” POSLANEC – J A N I M. – REČE ?
  A?
  Joka? Pa je imel toliko o ” pravnomočnosti” za povedati ! L.r. J. KOMENDA

 • tramal

  Vse naj plačajo sodniki in komunistične stranke ki so vse podpirale te kvazi sodnike.

 • Kučko pod pručko

  Janša, Krkovič in Črnkovič bi morali tožiti Kučana, ki je bil capo di banda, da so se komunisti s prevaro obdržali na oblasti. Kučanu bi morali pobrati vse, kar ima, predvsem pa obe pokojnini. To ga sicer ne bi toliko prizadelo, ker bi baraba pokvarjena moral do konca življenja greti zaporniške celice. Tam pa denarja itak ne bi rabil.

  Janša, Krkovič in Črnkovič, prijavite šefa murgelskega podzemlja na Evropsko sodišče, saj našim sodnikom ne moremo zaupati tako odmevnega procesa!!!

  • primsek

   TOOO, brighta! kar v Strasbourgu naj bga tožijo, da se jim bo smejala še mednarodna javnost, ne samo tisti, kii vedo za njihove slaboumne šiptarske podmizne mafijske posle, naj se zabavajo kot recimo pri Colouchu, ki si je dal peresa v nago rit in tekel po ulicah, to bi končno pomenilo, da je iznoriškega natabletkanega šipca srečala pamet in da je dobil nazaj smisel za humor. Zdaj lahko poje : nekega dne, ko se zbudim, nekega dne, ko bodo sloni odleteli, nekega dne, ko bom pošten…

 • AIRWAYS

  “Janša, Krkovič in Črnkovič odškodnino zahtevajo od Masleše, Ferlinca, Zobec Hrastarjeve, Klajnškove in drugih, ki so vodili proces Patria”

  Pravilno!!

 • andrej45

  Ljudstvo zapomnite si: denar morajo izterjati od osebkov, ki so jih navedli. Če bo drugače bo hudič.

 • ogledalo

  Širhakl! Vsem trem . Da ne bo diskriminacije.

 • rudi breznik

  zopet laz tozijo drzavo ker vedo kje se da dobiti denar to se pravi od raje

 • lokec

  Zakaj pa ne od države saj jih je obsodila

 • piko8

  To ni slovnična napaka: frlic, masleša, žalik, klanjšek,florjančič, murglska PODGANA milan kurčan in še mnogi drugi komunistični podrepniki NISO VREDNI VELIKE ZAČETNICE!!
  O teh komunističnih PODGANAH bo novejša zgodovina pisala, kot o največjih IZDAJALCIH SLOVENSKEGA NARODA!!

  ŽIVEL JANEZ JANŠA, ŽIVELA SLOVENIJA!!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!