Janševa SDS okrepila svoje vodstvo in sporoča: “SDS je edina alternativa mafijski državi”

(Foto: SDS)

“SDS se v tem trenutku še bolj jasno kot doslej kaže kot edina alternativa obstoječemu stanju, ukradeni državi, mafijski državi, tistim, ki pravzaprav vladajo v Sloveniji, pa niso bili nikoli izvoljeni,” je poudaril vodja največje opozicijske stranke SDS Janez Janša. Ob tem pa je novo izvoljeni predsednik Sveta SDS dr. Anže Logar spregovoril o nadaljnjem delu in prioritetah SDS: “Stranka želi politiko približati ljudem, narediti konec drugorazrednosti. Danes smo se sešli na Vrhniki, kjer je pred enim mesecem prišlo do ekološke katastrofe, pa še vedno ni nihče odgovarjal. S tem želimo sporočiti, da SDS pride tja, kjer so težave in te težave tudi reši.”

Slovenska demokratska stranka (SDS) je na svoji 1. konstitutivni seji po majskem kongresu izvolila novo vodstvo Sveta SDS, podpredsednike stranke in generalnega sekretarja, izvolili pa so tudi 4 dodatne člane v Izvršilni odbor stranke iz Koroške, Posavske, Primorske in Goriške regije. Uvodoma je, kot je to za seje Sveta SDS običajno, prisotne nagovoril predsednik Območnega odbora (OO) SDS Vrhnika Andrej Podbregar, ki je opozoril na lokalno dogajanje in ekološko katastrofo v podjetju Kemis ter stanje, s katerim se soočajo prebivalci Vrhnike.

(Foto: SDS)

Predsednik SDS Janez Janša: “Z današnjo konstitutivno sejo Sveta je stranka konstituirana, vsi organi imajo svoja vodstva. To je zadnji korak pred prehodom stranke v novo organizacijsko postavitev stranke pred bližajočimi se volitvami. Te okrepitve, ki jih je stranka dobila z volitvami na kongresu in na današnji seji Sveta, bodo za končno zmago izjemno pomembne. SDS želi prepričati tudi tiste, ki so na zadnjih volitvah ostali doma, ki niso verjeli v moč svojega glasu.”

Za podpredsednika stranke sta bila ponovno izvoljena poslanec v Evropskem parlamentu dr. Milan Zver in poslanka ter predsednica preiskovalne komisije na področju korupcije v zdravstvu Jelka Godec, medtem ko je na mestu generalnega sekretarja Alenko Jeraj zamenjal nekdanji poslanec Janez Mežan.

(Foto: SDS)

Predsednik SDS Janez Janša: “Želimo, da se vsak zaveda svoje moči. Vsak volivec je korak do potrebne spremembe. Ko pride volilni dan, nihče nima več kot en glas.”

Mesto predsednika Sveta SDS je dr. France Cukjati predal poslancu SDS in predsedniku preiskovalne komisije na področju bančnega sistema dr. Anžetu Logarju. Za podpredsednico Sveta SDS je bila ponovno izvoljena Alenka Forte, sicer tudi predsednica Odbora za zdravje pri Strokovnem svetu SDS, novoizvoljeni podpredsednik Sveta SDS pa je postal Rado Gladek, sicer predsednik OO SDS Trzin in podžupan občine Trzin.

Novoizvoljeni predsednik Sveta SDS dr. Anže Logar: “To, da sem bil izvoljen brez glasu proti, je velika obveznost in dolžnost, hkrati pa tudi priznanje mojemu preteklemu delu. Z mladostniško noto želim nadgraditi dobro delo prejšnjega predsednika Sveta Franceta Cukjatija.”

(Foto: SDS)

V Izvršilni odbor SDS so bili izvoljeni tudi dodatni člani, in sicer iz tistih regij, ki po kongresu v Mariboru v njem še niso imeli svojega predstavnika. Iz Koroške je bil izvoljen Igor Oder, iz Posavja mag. Martina Prevejšek, iz Primorske Silvan Radin in iz Goriškega mag. Tomaž Slokar.

Še je čas, da oddate svoj podpis za referendum o 2. tiru – lahko je odločilen!
Govora je bilo tudi aktualnih družbeno-političnih razmerah, predvsem o pranju milijarde dolarjev iranskega denarja v državni Novi Ljubljanski banki (NLB) in ekološki katastrofi v podjetju Kemis. Govorili so tudi o prihajajočih predsedniških volitvah in zbiranju podpisov za razpis referenduma o 2. tiru Divača–Koper, ki bo preprečil novo krajo davkoplačevalskega denarja. Podpis je namreč mogoče oddati le še v naslednjih štirih dneh prihajajočega tedna, torej vse do vključno četrtka, 22. junija 2017.

Janez Janša o referendumu o 2. tiru Divača–Koper: “Slovenija potrebuje modernizacijo železniškega omrežja, potrebuje tudi moderno železniško povezavo z Luko Koper in slovensko obalo, tudi za potniški promet, vendar za razumno ceno. Ni treba za 27 km nove proge ustanavljati novega podjetja. Če bomo za 27 km dali milijardo ali dve, potem ne bo denarja niti za tretjo razvojno os niti za vzdrževanje regionalnih in državnih cest niti za nujno potrebna vlaganja v to, da se ustvarja nova delovna mesta.

Vsak, ki prispeva svoj podpis za referendum, vsak, ki bo šel na referendum in glasoval proti noremu zakonu, se bo boril za to, da čim več tistega, kar je sam ustvaril, ostane v njegovem žepu. Boril se bo za svojo pokojnino, svojo plačo, štipendijo, za svoje delovno mesto, za delovna mesta svojih otrok. Vse to je na tnalu pri takšnih megalomanskih projektih, ki si jih zaledje, ki nikoli ni bilo izvoljeno, v Sloveniji pripravi zato, da krade Slovencem.”

V SDS pripravljeni na volitve
V Slovenski demokratski stranki so pripravljeni na prihajajoče državnozborske volitve, kar potrjuje tudi delo Strokovnega sveta SDS oz. t. i. vlade v senci, ki je pripravila celovit program za vse ministrske resorje. “Imamo zelo konkretne rešitve za odprta vprašanja, za težave, ki pestijo ljudi, kot posameznike, kot občane ali kot državljane. Rdeča nit posameznih resornih programov je prizadevanje za odpravo drugorazrednosti,” je poudaril predsednik Janša in povzel bistvo prioritet SDS: “Želimo, da Slovenija končno postane tisto, za kar smo glasovali na plebiscitu, se pravi domovina za vse. Prostor miru in blaginje za vse, tudi za mlade, ki morajo zdaj s trebuhom za kruhom v tujino, kjer bomo Slovenci skupaj stopili za nacionalne cilje. Ta želja tli v vsakem Slovencu in tega se zavedamo.”

Jure Ferjan