fbpx

Jelinčič postavil Nemca pred izziv: Koliko migrantskih otrok bo vzel k sebi domov?

Poslanec SD Matjaž Nemec in vodja SNS Zmago Jelinčič Plemeniti. (Foto: STA)

“Nemec, koliko slovenskih imaš ti? Nobenega! Vzemi te štiri k sebi!” je pozval Zmago Jelinčič poslanca SD Matjaža Nemca, ki se je spotaknil ob podatek, da bo vlada sprejela štiri migrantske sirote iz Lezbosa. Jelinčič je na Twitterju želel opozoriti na dvoličnost predstavnikov levih strank, ki bi v državo na veliko sprejemali ilegalne migrante, k sebi domov pa jih ne bi sprejel nihče. Torej vse na stroške in živce slovenskih davkoplačevalcev.

Pred dvema mesecema je vlada sprejela sklep s katerim so izrazili solidarnost do Evropske unije s katerim je bila pripravljena sprejeli štiri sirote iz otoka Lezbos, kamor se zatekajo ilegalni migranti z bližnjega Vzhoda. Sirot zaenkrat v Slovenijo še nismo sprejeli, a jih je Slovenija po zagotovilu ministra še vedno pripravljena sprejeti. Zmago Jelinčič je mnenja, da bi v takšnem primeru bilo bolje poskrbeti za sirote v Sloveniji. Izjava Jelinčiča pa ni bila všeč Matjažu Nemcu, ki pravi, da se spotika ob sirote.

“Kaj ne bi bilo bolje, če bi poskrbeli za štiri slovenske otroke, ki so brez staršev?! Ni jih tako malo! Zakaj se nadaljuje princip vse za tujce, nič za naše!?” Je poudaril Jelinčič. Pri tem Jelinčič cilja predvsem na odprto problematiko, ki jo podpirajo predvsem stranke opozicije. Jelinčič je zato upravičeno mnenja, da je prišla pobuda ravno iz strani stranke SD in Levice. Meni, da bi lahko podporniki nezakonitih migracij te sirote lahko z veseljem sprejeli k sebi domov, če bi le tako želeli.

Jelinčič je zato predlagal Nemcu da bi lahko sam posvojil nekaj otrok, glede na to da še nima nobenega. “Nemec, koliko slovenskih imaš ti? Nobenega! Vzemi te štiri k sebi!” je pozval Jelinčič Nemca. Jelinčič še meni, da bi lahko otroke z veseljem sprejeli tudi Miha Kordiš, Luka Mesec ali Violeta Tomič.

Stranka SD je bila v preteklosti že znana po tem, da podpira nezakonite migracije. Spomnimo se samo primera afere Lidije Mavretič, ki je leta 2004 kandidirala na listi SD za Evropski parlament in je bila ujeta pri tihotapljenju migrantov.

Sara Kovač