fbpx

Joc Pečečnik, eden večjih dobaviteljev zaščitne opreme odgovarja na kritike POP TV: “prevoz je bil za približno 50 odstotkov cenejši od ostalih ponudnikov”

Podjetnik Joc Pečečnik. (Foto: STA)

“Na vseh računih naše pošiljke, ki so na carini v Sloveniji, je jasno razvidno, da je naše večje letalo, A-330, stalo 370 tisoč evrov, kar je bilo v danih razmerah, ko smo se borili, da smo prevoz sploh dobili, približno 50 odstotkov ceneje od vseh ponudnikov, ki sem jih lahko dobil v Sloveniji ali po svetu.” na kritike POP TV odgovarja Joc Pečečnik, sicer eden večjih dobaviteljev zaščitne opreme za potrebe Civilne zaščite. Tako eden najbolj uspešnih slovenskih podjetnikov odgovarja na očitke, izrečene v enem od prispevkov komercialne televizije. Očitali naj bi mu, da je država za letalo, ki ga je najela sama in je pripeljalo 24 ton opreme, plačala petkrat manj, kot je bila dolžna plačati za Pečečnikove storitve. 

Joc Pečečnik je bil preteklih dneh v središču medijske pozornosti, saj je eden večjih dobaviteljev zaščitne opreme za potrebe Civilne zaščite. Konec tedna sta kar dva osrednja medija (Dnevnik in Delo) pripravila z njim razgovor. Zdelo se nam je izjemno zanimivo, kako eden najbolj uspešnih slovenskih podjetnikov odgovarja na očitke, izrečene v enem od prispevkov komercialne televizije POP TV. Očitali naj bi mu, da je država za letalo, ki ga je najela sama in je pripeljalo 24 ton opreme, plačala petkrat manj, kot je bila dolžna plačati za Pečečnikove storitve? In sploh zadnje dni poslušamo zgodbe o vojnih dobičkarjih, opozicija celo zahteva izredni sklic enega od parlamentarnih odborov prav na to temo, poroča Časnik.

Pečečnik odgovarja na kritike: “Prevoz je bil za približno 50 odstotkov cenejši od ostalih ponudnikov”
Pečečnik pravi, da bodo verjetno bodo morali uredniki na Pop TV spremeniti ime oddaje iz 24ur v 24kur, saj imajo po njegovem prepričanju nekatere novinarke resne težave z osnovnošolsko matematiko. “Na vseh računih naše pošiljke, ki so na carini v Sloveniji, je jasno razvidno, da je naše večje letalo, A-330, stalo 370.000 evrov, kar je bilo v danih razmerah, ko smo se borili, da smo prevoz sploh dobili, približno 50 odstotkov ceneje od vseh ponudnikov, ki sem jih lahko dobil v Sloveniji ali po svetu.” navaja v nadaljevanju. Obenem še pravi, da je bila to za takratne razmere, torej 30. marca, najboljša ponudba na trgu, ki jo je lahko dobil, in je bila realna, saj pravi, da je bilo veliko mešetarjev s figo v žepu. Državna komisija jo je pregledala ter sprejela in potrdila, saj sama ni mogla najti boljše.

Joc Pečečnik je dostavll 20 ton nujne medicinske opreme za zajezitev virusa covid.19 v Sloveniji.

Novinarko je po prvi objavi poklical, da bi ji poslal vse papirje. Povedal ji je, da objavlja napačne novice, ampak je bila nagrada naročnika lažne novice očitno prevelika, vsekakor pa želja po nagradi večja od novinarske etike in zavezanosti poročanju po resnici. Pečečnik je še povedal, da v roku šestih dni pričakuje še tri letala s tovorom zaščitne opreme. Povedal je, da ne ve, za koliko časa bo to zadostovalo. Upa pa, da bo oprema, ki jo dobavlja zadostovala tako dolgo, da se bodo “regularni specializirani dobavitelji lahko organizirali in začeli nemoteno dobavljati.”

Medijska gonja, ki jo doživlja je “predvsem predstava plačancev, ki so jih ljudje najeli”
Pečečnik pravi, da mu ni žal, da je priskočil na pomoč, ko se je država znašla v težavah, čeprav je to njegov prvi in verjetno zadnji posel, v katerem je imel opravka z državo in problemi okoli takšnega poslovanja. O vseh, ki iščejo lastno popularnost v blatenju njegovega imena, pa meni, da so “toksični ljudje, polni kompleksov, ki povečini komentirajo stvari, ki jih sploh ne poznajo in ne razumejo”.

Pečečnik še pravi, da naj bi bila medijska gonja, ki jo doživlja, “predvsem predstava plačancev, ki so jih ljudje najeli.” Po njegovem mnenju želijo oblatiti njihov namen, ker so zrušili sistem cen v Sloveniji in dobaviteljsko verigo za medicinsko opremo spravili na realna tla. Kljub izrednim razmeram so opremo dobili po izredno konkurenčnih cenah. “Če bi bile razmere normalne, bi jo še lahko dobili za 20 do 50 odstotkov ceneje” še dodaja. Zavrača pa tudi vse komentarje slovenskih medijev in kolegov glede transporta, saj pravi, da je lahko biti general po vojni, ko pa je v Sloveniji na vse strani prosil za pomoč pri transportu, pa so bile cene do 50 odstotkov višje od tistih, ki jih je v takratnih razmerah potrdil.

Domen Mezeg