“Jugonostalgija” na OŠ v Mariboru; Ravnateljica Lidija Todorović poučuje slovenščino, predavanje za učitelje pa je organizirala kar v srbskem jeziku, prevajalca ni hotela – “Saj jih 70 odstotkov tako ali tako zna srbsko!”

Ravnateljica Lidija Todorovića meni, da so učitelji v PSOŠ dovolj stari, da jih vsaj 70 odstotkov govori srbsko, zato prevajalec bojda ni potreben. FOTO: STA.

Pred začetkom novega šolskega leta je Poslovna skupnost osnovnih šol Maribor (PSOŠ) organizirala predavanje psihoterapevta Zorana Milivojevića za učitelje, ki pa je na presenečenje številnih udeležencev potekalo izključno v srbskem jeziku, poroča spletni portal Domovina.je. Predsednica PSOŠ, Lidija Todorović, ki sicer poučuje slovenščino, je namreč ocenila, da vsaj 70 odstotkov učiteljev dovolj pozna srbski jezik, da prevod ni potreben, čeprav to ni v skladu s slovensko zakonodajo, ki pravi, da morajo predavanja, ki so za učitelje obvezna, potekati v slovenščini oziroma mora biti za prevod v slovenščino ustrezno poskrbljeno. Številni učitelji so zaradi vsiljevanja tujega, srbskega jezika, predavanje protestno zapustili, dogodek pa so kritizirali tudi na Ministrstvu za izobraževanje.

Udeleženci predavanja odločitev organizatorja, da ni poskrbel za prevod jemljejo kot “ignoranco do učiteljev in do uradnega jezika., poroča spletni portal Domovina.je. Zanimivo je, da jim očitno v Mariboru ni veliko mar za materni jezik. Kot poroča e-Maribor, naj bi bilo namreč to že drugo predavanje v organizaciji PSOŠ, ki je potekalo v srbščini, prevod pa ni bil zagotovljen. Leta 2016 je PSOŠ namreč za učitelje in ravnatelje organizirala predavanje srbskega nevrologa Ranka Rajovića, ki je prav tako predaval brez prevoda.

Nestrinjanje z jezikom predavanja so učitelji pokazala tako, da so protestno zapustili predavanje. Organizatorji pa so to razumeli kot njihovo pomanjkanje kulture. Da so učitelji protestno zapustili predavanja, ni nekaj novega, saj se je to že dogajalo v preteklih letih, a letos Lidija Todorović kljub temu spet ni poskrbela za ustrezen prevod v slovenščino. Ocenila je namreč, da približno 70 odstotkov učiteljev zna srbsko, saj da so se številni med njimi jezika učili tudi v šoli.

Slika je simbolična. Foto. EPA.

Letos 100 obletnica Univerze v Ljubljani in uvedbe slovenskega jezika
Na incident se je že odzvalo tudi Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport glede predavanj v Mariboru, ki je Todorovićevo opozorilo, da je Poslovna skupnost osnovnih šol s tem kršila slovensko zakonodajo. Kot še navajajo pri Domovina.je, se je sprožil tudi val polemik v znanstvenoraziskovalnih krogih, najglasnejši pa so bili slovenisti s Filozofske fakultete v Mariboru. Dr. Marko Jesenšek je opozoril na ironijo, da se je incident zgodil ravno v času, ko praznujemo stoletnico ustanovitve Univerze v Ljubljani, kjer so prva predavanja potekala v slovenskem jeziku.

Univerza v Ljubljani, ko so uvedli tudi slovenski jezik, je stara 100 let. Foto: STA.

Jesenšek sice ni problematiziral samo rabe srbskega jezika v slovenskih ustanovah, ampak tudi angleščine, saj tudi izvedbe nekaterih konferenc na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani denimo v celoti potekajo v angleščini. Del krivde po mnenju intelektualcev leti tudi na Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Novelo Zakona o visokem šolstvu so namreč utemeljili na način, da uvajanje angleščine ne ogroža ustavno določene zaščite slovenščine in pomeni zgolj izvajanje ustavno zagotovljene svobode znanstvenega in umetniškega ustvarjanja, čemur v akademski krogih močno nasprotujejo.

T. F.

 • antimur

  Prasica čefurska, pa še slovenščino uči. Ker kučanistično pravosodje na takšne provokacije čefurjev ne bo odreagiralo, bomo morali počasi sami vzeti stvari v roke, v smislu Brglezovega naravnega prava, saj to je čista ignoranca Ustave RS in norčevanje iz Slovencev. Če nihče drug, čeprav si levak, bi lahko ti Partljič demonstriral proti takšnim absurdnostim, ali te je morda strah, da ne bodo založniki več želeli sodelovati s teboj.
  P.S.: Že to je več kot sporno, da je morala pri toliko slovenskih psihoterapevtih angažirati ravno Srba Milivojevića.

  • neuralinkn1

   Lahko bi rekli rudi, da tekoče obvlada dva sorodna knjižna.jezika, te žnske ne govorijo ampak študirajo katera beseda kam spada, ne izmišljujejo si jih po občutku ampak jih vlečejo iz Slovarja knjižnega jezika, sicer ne bi bila profesor ampak navaden šalabajzer.
   Zakaj je srbom predavala srbščino, pa pojma nimam, razen če je v srbščini učila.slovenščino, ker edino tako se študent lahko zave razlike. Menda ne bodo srbi v Sloveniji govorili hrvaško, morajo ločiti njihove izraze od slovenskih.

 • slosin

  dejstvo je, da čefurji postajajo vse bolj arogantni in nesramni in se delajo norce iz nas….

  • Valter BraniSlav

   Le zakaj je temu tako?

   • slosin

    …si že dostikrat povedal zakaj, lahko ponovno poveš slovenskim lolekom…

    • Valter BraniSlav

     Le zakaj ne Slovenci, kot Jankovic, Popovic, Joveva, Bisic Pasic in drugi vladajo Slovencem?
     ZARADI HLAPCEVSKEGA ZNACAJA SLOVENSKEGA NARODA.
     American je najvec vreden v ZDA, Slovenec pa je najmanj vreden v Sloveniji.
     ERGO, PRIDEJO TUJCI IN V SLOVENIJI ZAVLADAJO SLOVENCEM, KAJTI SLOVENCI SAMI SEBE NE CENIJO.
     TUJCI LE ZASEDEJO VAKUM USTVARJEN ZARADI NIZKEGA SAMOSPOSTOVANJA SLOVENSKEGA NARODA.

     • tomven

      Sori, joveva pač ne vlada nikomur! Še! Če pa bo, potem je konec. Da polpismena novinarka vlada…

     • Steiermark

      Že to je dovolj in preveč, da takšne jojojevske spake, cuzajo slovenski denar in se 5 let praskajo in bogatijo na naš račun, istočasno nam pa vsiljujejo svojo zabitost in nerazgldanost (po komunistično serpenttinškovem vzoru)ter nas hočejo prepričati v multikulti oz- da so divjaki med nami (oni sami) nekaj normalnega , ter da je potrebno to tuddi sprejeti….

    • Valter BraniSlav

     Tale je skoraj tako lepa kot ti:
     https://youtu.be/te3tOA8DPUI

     • SIMON ROZIC

      O, Brigite B., sanje vsakega normalnega moškega in tudi
      vsake ženske, tudi partizanke Jovanke….a ne?

     • Valter BraniSlav

      OB pogledu na BB celo Franci Danko za trenutek pozabi na homoseksualce.
      Potem trenutek mine in gospod Franci zopet fantazira o zeljah njegove Danke.

  • Steiermark

   ja, pa še to kar z oblasti…..

 • neuralinkn1

  Zelo lepo, da.ste izpostavili izjemo.
  Verjetno de bomo lahko zdaj začeli pogovarjati še o pačenju potomcev hrvatov, ki so k nam zanesli Tuđmanov novorek. Hrvaščine je ori nas že toliko, da je komaj še opazimo , mora nekdo iz nekod povleči srbe, da se lahko zaveno vseh mogočih balkanizmov.

  • SIMON ROZIC

   …sedaj prihajajo na prvi “tir” turcizmi in upam, da si dobro
   pripravljen (od odzadaj, mislim!) !!!!

 • Joško

  A je še ravnateljica? Mislim,da bi jo morali po hitrem postopku razrešiti. Mogoče že poučuje srbski jezik namesto slovenščine. Kako sploh lahko srbjanka poučuje slovenski jezik????????

  • neuralinkn1

   Eto, ovako, lepo i polako.

  • sloven

   Pac srbi kot srbi povsod kjer so se napenjajo dokler jim domaci pustijo. tudi na hrvaskem so provocirali in celo neko svojo drzavo ustanovili seveda je hrvatom prekipelo in so pac pocistili ker z njimi ne gre drugace

  • hermannn

   Zota je “naša” Lidija!

  • moon

   Ha ha ha ha.. mene je ucila slovenscino uciteljica s priimkom Suljevic.. k pr norcih..

 • Tunek Grozni

  “Jugonostalgija” na OŠ učitelj Anton Tič poučuje glasbo, pesmi za mladinski pevski zbor pa izbira tudi iz partizanske zakladnice. Saj 70 odstotkov učencev želi peti partizanske pesmi !!!

  Hej, brigade, hitite,
  razpodite, požgite,
  gnezda belih podgan, črnih psov!

  Hej, mašinca, zagodi,
  naj odmeva povsodi,
  naš pozdrav iz svobodnih gozdov!

  • to_mi_delaj

   tunek ti si bolan parazitski levak

   • tomven

    Ne boj se, samo blato mu uhaja, drugače ni škodljiv….

  • centurion

   ANTON PEINKIHER, evo beri jugonostalgijo
   po kateri se ti toži… od 219. strani dalje.
   https://www.yumpu.com/xx/document/read/29277786/izjava-radenko-radojcic-7-dio

  • SIMON ROZIC

   prva kitica gre takole:

   Hej, barabe, hitite,
   od strahov ubežite
   le bojte se svojih duhov !

   in še:
   …lep pozdrav iz državnih gozdov!
   (pokradenih, seveda)

  • Slovenec

   Ha, ha, ha, noro.

 • Franjo Trojner

  Zakaj jo ministrstvo že ni odstavilo iz ravnateljskega mesta?

  • totex39

   Jo ne mislijo odstaviti, ker je njihova.

   • Franjo Trojner

    Čuj, izgleda, da se jugonostalgiki=komunisteki= levičarji v naši državi ne bojijo več nikogar, razen vedno, kot špricer hladnega domoljuba, pomladnika, osamosvojitelja, osvoboditelja in predsednika velike domoljubne stranke SDS gospoda Janeza Janše.
    Zakaj nas domoljube g. Janez Janša ne pokliče, da dokončamo začeto in svojo samostojno državo naredimo še pravno in demokratično??

   • neuralinkn1

    Misliš naša je, naša sestra, pol slovencev je po rodu srbov, seveda ne moremo zatajiti svojih korenin.

    • Slovenec

     Kako?

  • SIMON ROZIC

   Kje si pa upa oni opičji “Picalo” kaj reči proti bandi čefurski!
   Klanja se ji do tal s svojo perverzno držo in srčkastim nasmeškom
   na malem rilčku!

   • Franjo Trojner

    Čuj, izgleda, da se jugonostalgiki=komunisteki= levičarji v naši državi ne bojijo več nikogar, razen vedno, kot špricer hladnega domoljuba, pomladnika, osamosvojitelja, osvoboditelja in predsednika velike domoljubne stranke SDS gospoda Janeza Janše.
    Zakaj nas domoljube g. Janez Janša ne pokliče, da dokončamo začeto in svojo samostojno državo naredimo še pravno in demokratično??

    • neuralinkn1

     Desnica so nacisti, levica pa komunisti.
     Levi so po rodu srbi, desni pa hrvati, vsi vmes so bosanci.

     • SIMON ROZIC

      In kaj si ti? Mešanček? Teh je največ; zato pa ne veš
      kaj si, ali tič ali miš, a ne?

     • neuralinkn1

      Takim v svetu rečemo generacija X, ljudje brez tradicije in nacionalnih korenin. Ne pa vi hrvati, ki izvirate iz Atlantide in ste postavili temelje človeške civilizacije. Na Hrvaškem so izumrli zadnji evropski neandertalci.

     • Steiermark

      pri nas v Sloveniji, pa vi srbski neandertalci še kar nadaljujete , probate mutirati, pa vam ne gre in ne gre, verjetno ste se iz tega razloga odločili, da boste pa Slovenijo in njene avtohtone prebivalce “naredili po svoji neandertalski podobi, ne niste, žal še vedno ne, izumrli”…..

     • Franjo Trojner

      Pusti cepca naj se skozla, jaz sem ga že blokiral in se ne ukvarjam z njegovimi zapisanimi kretenizmi.

    • SIMON ROZIC

     Pride čas, ko ga bo obubožan narod na kolenih prosil, naj
     pomaga ! Težko pa je prepričati indoktrinirance, ki še vedno
     verjamejo v pravljice Ze Ze Be, pa v njihova herojstva in
     Titovo božanstvo . Sam veš, da je Slovencev vedno manj,
     da vsak dan migrirajo preko meje za ljubi kruhek in – nočejo
     s to bando imeti ničesar več, dokler ne bojo pocrkali!

     • Franjo Trojner

      Res nas je vedno manj, če kmalu, ampak zares kmalu ne stopimo skupaj, je z nami konec!

    • Valter BraniSlav

     Jajo je glavna ovira zaradi katere desnica ne vlada.

     • Slovenec

      Ja, najbrž. To bo ja. Kot da smo že počistili z ostanki komunizma.

     • Valter BraniSlav
     • Valter BraniSlav

      SDS bi lazje pocistila z ostanki komunizma ce v njej ne bi bili nekdanji komunisti Jansa, Vasle, Zver, Gorenjak…

     • samotoje

      Odkod si se pa ti priplazil? Iz katerega jarka? Marš nazaj med blokirane.

     • Valter BraniSlav

      Miami, FLORIDA.

     • Franjo Trojner

      Ha, ha, ha, a res misliš, da sem, smo volilci žlahtne desnice po župi priplavali, da bi nasedli tvojim, vašim levičarskim mokrim sanjam in se odpovedali g. Janezu Janši ???
      Od odkrite afere Hit, 13.03. 1993, ki je razkrila kako politična levica, kateri se rep vleče globoko v totalitarne komunistične čase obvladuje globoko državo, ste levičarji začeli z vsemi legalnimi in nelegalnimi vzvodi fanatično in brutalno napadati g. Janeza Janšo.
      Z zrežirano afero Depala vas, 20.03. 1994 so kumunisteki na oblasti iz maščevanja zaradi razkritja afere Hit, ki jih je močno kompromitirala g. Janeza Janšo hoteli prvič politično uničiti!
      Drugič ste se levičarji fanatično in zares brutalno lotili g. Janeza Janše 01. 09. 2008 iz izvoženo izmišljeno afero Patrija, ko je na osnovi anonimke iz Slovenije finska javna televizija predvajala lažnivo oddajo Resnica o Patriji.
      Tretjič ste dne 05. 06. 2013 levičarji umazano in nelegalno obračunali z g. Janezem Janšo, ko mu je sodstvo na osnovi neobstoječih dokazov izreklo pravnomočno sodbo, da je ob neznanem času nekje med 10/22 2008 leta 2005, na neznanem kraju prejel obljubo nagrade in bil po krivem obsojen na dve in pol leti zapora. Nato ste mu še mimo zakonodaje ( kar je kasneje v svoji razsodbi odločilo USTAVNO sodišče) odvzeli še poslanski mandat, kar jasno pokaže, da ste ga želili totalno uničiti.
      Četrtič ste levičarki umazano obračunali z g. Janezem Janšo leta 2013 z objavo poročila Klemenčičeve KPK, zaradi katere je padla druga Janševa vlada. 26. 03 2015 je sodišče odpravilo poročilo Klemenčičeve KPK, kar je še en dokaz, da ste se levičarji umazano, nezakonito lotili rušenja g. Janeza Janše in njegove vlade.
      Gkede obsodbe v primeru Patria, je Ustavno sodišče v svoji razsodbi jasno zapisalo, da je bil kršen 28. člen ustave, ki pravi, da “nihče ne sme biti kaznovan za dejanje, za katero ni zakon določil, da je kaznivo, in ni zanj predpisal kazni, še preden je bilo dejanje storjeno”. Skratka, Ustavno sodišče trdi, da zbrano dokazno gradivo ni dovolj za obsodbo in da sodniki domnevnega Janševega kaznivega dejanja v razsodbah prvostopenjskega in drugostopenjskega sodišča niso dovolj stvarno konkretizirali. Pomemben detajl je pri tem tudi dejstvo, da je Ustavno sodišče svojo odločitev sprejelo soglasno, kar razsodbi daje še neko drugo specifično težo. Ni šlo namreč za tesno odločitev, pri kateri se pokaže razdrobljenost mnenj. Soglasna odločitev kaže na jasno odločenost ustavnih sodnikov pri zavrnitvi obsodbe. Na to temo se je oglasil tudi Matevž Krivic, nekdanji ustavni sodnik, ki je vse prej kot blizu Janševi politični liniji (med drugim je Krivic odvetnik izbrisanih): že v primeru razsodb na prvi in drugi stopnji je govoril, da gre za hude napake sodnikov. Tokrat je dejal, da je Ustavno sodišče te napake preprosto le ugotovilo in da je bila razveljavitev sodb nujna posledica tega. Teorija indične (ob) sodbe, ki jo je zagovarjal tožilec Ferlinc in ki sta ji pritrdili sodišče na prvi in drugi stopnji, je pred Ustavnim sodiščem tako padla. In s tem se, sodno gledamo, vračamo v leto 2008, ko je afera izbruhnila. Verjetno ti znano kako sramotno se je sodišče lotilo zadeve kasneje, ko je dopustilo, da je zadeva zastarala, samo, da jim ni bilo po priporočilu USTAVNIH sodnikov g. Janši v novem sojenju izreči oprostilno sodbo. Danes g. Janez Janša terja od države, ker od sodnikov, kot si on želi, zaradi čudne zakonodaje ne more, 900 000 €!
      Vse zgoraj našteto Valter nazorno pove kako umazano, nezakonito, nedemokratično, pokvarjeno igro igrate levičarji proti g. Jnezu Janši, stranki SDS, pomladnikim in demokraciji! Danes z levo Šarčevo vlado/koalicijo pa ste ekstremni levičarji zabili še zadnji žebelj v krsto v kateri leži pokončana ustavna demokracija.

     • Valter BraniSlav

      You bark up wrong tree.
      Po Slovensko govoris napacnemu cloveku.
      Jaz ze 42 let zivim v ZDA kjer delam v financni industriji.
      Od kod tebi da sem jaz levicar?

     • Franjo Trojner

      Ne nakladaj, ti z mano vred živiš v Sloveniji, ki je po zaslugi levičarjev na oblasti v primerjavi z ZDA prava vukojebina!
      Sicer pa drži se teme, ki si jo sam načel ti fanatičen Titoist, jugonostalgik! Čuj jaz na glavo nea skačem v prazen bazen, da bi me ti lahko s tvojimi prozornimi komunajzarskimi fintami farbo.

     • Valter BraniSlav

      Miami, FL, USA

     • Valter BraniSlav

      Vztrajanje da jaz ki sem po vasem luzer moram pac ziveti v SLO kaze na nizko samospostovanje.
      Se nikoli namrec nisem srecal Amera ki bi rekel YOU ARE SUCH A LOSER U GOT TO BE AN AMERICAN.
      Ameri spostujejo sami sebe za razliko od Slovencev.

  • Steiermark

   Verjetno iz razloga, da tako tudi oni sami razmišljajo, da je pravilno – sve je naše! V Maribor , metropolo Štajerske, so pred 100 leti uspeli privleči veliko balkanskih smeti, še več pa jih je privlekel tovariš tito, pedofil in množični morilec, kateri nam danes ponovno komandirajo. Kdo se še čudi, ob vsem tem, če se pojavi neka čobanka in si dovoli razglašati “poznavanje srbščine” v večini Spomnimo se samo izjave njihovega kandidata za župana, kateri je takoj po znanih rezultatih, na trgu Leona Štukla nagovoril – da jim ni potrebno govoriti slovensko….

   • Franjo Trojner

    Žalostno res žalostno! Maribor ni niti senca Gradeca, pa je bil všasih pred njim. Mesto dobesedno razpada, propada mestni park, propada pot na Piramido, klavrno propada mestni vinograd na Piramidi in razpada cerkvica na Piramidi! Celo naša VESELA JESEN Z NAREČNO POPEVKO vred je odtujena v Ljubljani klavrno propadla. Tudi festival Lent se je čisto sfižil.

 • Olga101

  Nogo v srbsko rit! Naj gre k svojim papričice prodajat! Zakaj se je privlekla v Slovenijo?!!
  Vsaka čast učiteljem, ki so zapustili dvorano! Bomo videli, kaj bo naredilo levičarsko ministrstvo! Čakamo!

  • neuralinkn1

   Tudi srbpčina se je v zadnjih desetletjih nekoliko spremenila, iz jezika so pometali hrvaške izraze in zdaj ni več srbohrvaščina. Te spremembe vendar morajo nekako potovati čez hrvaško tampon cono do srbske manjšine, nihče ne more govoriti, da pri nas govorimo kakšno kmetavzarsko srbščino.

   • Steiermark

    Če pa ste pravi ćobani, neuki, zaostali v razvoju na vseh ravneh, da ne govorimo, da imate močno razvito požrešnost po deželeh, ki nikoli prej, niti sedaj, niso bile niti kulturno, še manj pa gensko povezani z zaostalimi ljudstvi, kot so turki, vaši predniki! Speljite se že enkrat, z ludožercem in vsemi ostalimi jugosrbskimi poturčinami, k sebi domov, na balkan in nas končno pustite živeti v miru….

    • montyamp

     Strpnost med podganami je samomor .

  • Slovenec

   Tako je pravilno.

 • lokec

  Učitel glasbe Franek Franc v osnovni šoli v Nišu poučuje glasbo. Na vsak način srbskim otrokom že 30 let vsiljuje samo avsenikovo glasbo. V zadnjem letu so začeli srbski otroci protestirati. Oni bi radi tudi obuko o kolu šumadijskem.

 • tomven

  Todorović… kaj ni jasno?

 • neuralinkn1

  Osamosvojitev naroda se vedno začne kot neke sorte fašizem. Do revolucije ne bi prišlo, če ne bi prejšnja ureditev razpadla, ker so ljudje kot star pes in z leti težje spremenijo navade in pa ker danes nobena revolucija ni več totalna, se nove stare oblasti rade zatečejo v neko kriminalno in teroristično postopanje, kjer si s pomočjo represije, malo poenostavijo sicer dolgotrajne in komplicirane asimilacijske procese. Ljudje vedno najdejo načine, da.jim ni treba razmišljati po novem, zakoni so pa bolj moralna vodila, ki de pele obliikujejo in sproti prilagajajo človeški iznajdljivosti ter potrebam. Zato včasih fašistične butare malomeščanov malo porinejo, zakon pa takrat gleda v neko drugo smer, nenazadnje šola koristi žrtvi in novi drćavi, ki mora šele oblikovati neko sinergijo in kulturo med prebivalci.

  Slovenija se je na začetku zelo trudila z novo avantgardo in krepila svoj na roke izdelani šovinizem, izbrisali so narečja, nspisali nove učbenike, investirali v šege in običaje hlapcev ter vsiljevali kakofonijo harmoničnih zvokov nsporne harmonike, prepovedali so pornografijo in malikovanje Hollywoodskih kultov, ustvarili so nacionalno blagovno znamko Slovenija, gnila dežela ali nekaj takega, v glavnem nekaj takega kot smo lahko videli v filmski uspešnici Moje pesmi, moje sanje. Ampak po balkansko.
  Mladi pravijo, da je balkanska gladba boljpa od slovenske in tudi od tuje scene, ker ima dušo in temperament, zgleda je res vse odvisno kdaj in kako se otroci prvič srečajo s popularnimi popevkami. Kdor se ne druži s čefurji, posluša pa zahodni house in tehno, ne razumem zakaj bi kdo poslušal tisto naporno harmoniko, razen za potrebe mučenja teroristov.
  Tudi narečja so se vrnila, le da zdaj zavijamo bolj po evropsko, manj je ćirilice in več zahodnih izrazov, ki pomenijo isto, ampak besede v angleščini delujejo bolj skladno s samopodobo urbanih transeskusalnih metropolitov, ki so alternativa slovenskim balkancem. Če rečeš fuk, vsi mislijo, da si kmet in ne znaš pravilno naglasiti fak, će it takih malenkosti takoj veš s kom imaš opravka. Še nisem slišal, da bi kdo pri nas rekel, o seksanje, vsi rečejo o fak ali o fuk, sicer se reče lepo po slovensko o sranje… ampak kakanje vseeno ni isto kot spolni odnos, drek in govno je pa sploh velika razlika. No, povem samo, da ni tako enostacno govoriti pogovorno slovenščino, tujci so zmedeni, ko ipčejo dlovenski izraz za nekaj, za kar tudi slovenci uporabljamo njijovo besedo, pa si ne upajo poskusiti, da nas ne bi užalili z globokim neznanjem našega jezika. Saj še mi ne vemo, gor si prideš šele, če se malo poglobiš v izraze sosedov, potem obstsjata damo dve moćnosti, tudi oni govorijo slovensko ali pa mi nimamo svojih lastnih, lepih slovanskih beded.

 • Unikatna

  Kaj se pa gre tale? Katastrofa!! Bi že morala leteti na borzo dela!

 • Franjo Trojner

  Maribor dobesedno razpada in je v enako slabem stanju, kot pot in cerkvica na Piramidi!

 • skorpijon93

  Ste vedeli da ;
  – ima najnižji delež revščine v Evropski uniji Češka Republika 9,6 % po zadnjih podatkih eurostata., povprečje EU27 znaša 17 %
  – po deležu kupne moči dosegajo 90 % povprečja EU, povprečje EU je 100
  – državni javni dolg znaša 32,7 % BDP po podatkih leta 2018 ( eden nižjih javnih dolgov v eu )
  – stopnja brezposelnosti znaša 2,2 % ( najnižja v EU )
  – niso sprejeli evra , raziskave kažejo , da skoraj vsi Čehi nasprotujejo uvedbi evra
  – na lestvici indeksa ekonomske svobode se uvrščajo na 24. mesto
  – ni sprejela migrantskih kvot vsiljenih s strani Nemško- bruseljske politike
  – ni sprejela evra, ni podpisala marakeškega sporazuma, država je zelo varna
  Češka ne sprejema tujcev z odprtimi rokami, zato nimajo težav, ne prilagajajo se tujcem, zato pa imajo toliko prebivalcev pod pragom revščine na švedskem, nemškem, avstrijskem , zato da ves denar priseljencem razdelijo , da se razmnožujejo, VSE JE ODVISNO OD POLITIKE

 • samsara

  Zakaj smo ustanovili svojo državo Slovenijo?
  Zakaj smo se ločili od balkanskih osvajalcev?
  V Sloveniji je po ustavi uradni jezik Slovenščina.
  Če tega prosvetni delavec ne spoštuje ne more biti prosvetni delavec.

  Je pa tale Srbijanka ena potuhnjena, zahrbtna, nizkotna primitivka, ki zlorablja izkazano tolerantnost in odprtost Slovenije in Slovencev. Le še ena potritev opisanega pravila, po katerem delujejo primitivna, egoistična, neozaveščena bitja.

  • skorpijon93

   balkanski osvajalci niso nikoli avtohtoni na slovenskem, so navadni migranti, priseljenci, neasimilirani, ker jih je preveč

   • samsara

    V mislih sem imel njihovo ekspanzionistično namero, nekdaj v skupni državi in dandanes v samostojni državi.

   • neuralinkn1

    Točno tako, isto kot tvoja babica in dedek.

   • joško

    Potem bi se neuradno polovica pravih slovencev morala odselit v domovino svojih očetoh BIH

  • samotoje

   Mislim, da ne gre za priseljenko. Nisem še namreč naletel na Balkanko, ki bi do te mere obvladala slovenski jezik, da bi ga celo poučevala. Verjetno gre za slabšo varianto- pobalkanjeno Slovenko.

 • skorpijon93

  To je vse posledica Slovenske strpnosti, marljivosti, dobrosrčnosti, naivnosti, na drugi strani pa globoko pomanjkanje vrednot, patriotizma, nacionalizma, zgledujte se po hrvatih, čehih,slovakih, poljakih . slovanskih bratih

  • Slovenec

   Pomanjkanje vrednot je dediščina komunizma.

   • neuralinkn1

    Vrednote delavcev in kmetov so komunizem.

    • Jože

     Ne žal kmetov, ki smo bili ene največjih žrtev komunizma. Kdor je imel več kot 10 ha zemlje so ga razlastninil, po vojni so veliko kmetij požgali, prepovedali so nam rejo avtohtonih slovenskih pasem goveda, drobnice, prašičev,… Da ne omenjam prisilne “prostovoljne” oddaje in označevanje kmeta za razrednega sovražnika, tako.kot tudi podjetnika, kar se še danes odraža v slovenskí javnosti. Pri nas sta to dva najmanj cenjena poklica, v Avstriji in Švici pa je kmet najbolj cenjen, takoj za zdravnikom

     • Nata

      Res je. Dobro so vedeli, kdo misli s svojo glavo ! Ker dela zase.
      In take je bilo treba onemogočiti.

 • Slovenec

  Sramota. Tu je Slovenija in uradni jezik je slovenski. To je nedopustno in bi morali biti kaznivo.

  • Tunek Grozni

   Še malo pa bo uradni jezik tudi arabščina !!!

  • samotoje

   Saj je kaznivo.

   • Vera

    Nisem še slišala,da bi bil kdo kaznovan zaradi govorjenja v srbščini, bi pa moral biti. Največji krivci so novinarji,ki se jim klanjajo,ter govorijo v njihovem jeziku,kot,da Srbi in Hrvati ne razumejo našega jezika.To ni res !Novinarska srenja se naj neha poniževati in hlapčevati tujcem iz nekdanjih jugo-republik ! Lažejo tisti,ki pravijo ,da večina Slovencev razume srbohrvaščino, kajti to ni res, saj se v OŠ že od leta 1991 naprej naši otroci in vnuki niso več učili tujega ( takrat agresorskega jezika) .

    • samotoje

     11. člen Ustave določa, da je uradni jezik v Sloveniji slovenski jezik. In na določenih področjih jezik obeh avtohtonih manjšin.

  • joško

   Motiš se pozabil si vsaj dva jezika ,ki sta v ustavi opredeljena kot enakopravna slovenščini
   Kapiš

 • Tunek Grozni

  Čujte,“Jugonostalgija” na OŠ učitelj Anton Tič poučuje glasbo, pesmi za mladinski pevski zbor pa izbira tudi iz partizanske zakladnice. Saj 70 odstotkov učencev želi peti partizanske pesmi !!!

  Hej, brigade, hitite,
  razpodite, požgite,
  gnezda belih podgan, črnih psov!

  Hej, mašinca, zagodi,
  naj odmeva povsodi,
  naš pozdrav iz svobodnih gozdov!

 • samsara

  Nestrinjanje z jezikom predavanja so učitelji pokazala tako, da so protestno zapustili predavanje.

  Nekaj lolekov in lolekinj pa je ostalo v dvorani ‘ob nogi’ in poslušno mahalo z repki, misleš da izkazujejo svojo veličino. Te, si velja zapomniti in jih ustrezno obravnavati.

  • samotoje

   Ob tem se spomnim, kako nobeden od klenih Slovencev ni na licu mesta protestiral ob mrcvarjenju slovenske himne v arabščini.

   • Steiermark

    tudi ti , ne?

    • samotoje

     Če bi bil v CD, bi vstal in šel ven. Tako pa sem s predsednikom odbora za Prešernovo nagrado osebno in pisno razčistil, kako in kaj. Bil sem tisti, ki je svoje učence odpeljal iz dvorane, ko je Boris A. Novak na odru v CD nastopil ( v okviru knjižnega sejma) pijan in ogabno kvantal. Rotovniku sem napisal protestno pismo in dobil opravičilo. Bil sem med najglasnejšimi, ko smo protestirali proti skupnim jedrom. Bil sem tisti, ki v razredu ni imel Titove slike. In tako dalje.

     • samsara

      Čestitke in priznanje za pokončno držo, doslednost, načelnost in ozaveščenost.

     • Steiermark

      Moja pripomba ni bila zlonamerna, vendar bi te opomnila, da preden obsojanja “klenih Slovencev” ni protestiral na licu mesta. Vsi “kleni” Slovenci, smo oddaljeni od srbske prestolnice , najlepšog grada na svetu, tako da nam ni mogoče vedno biti tam in protestirati……

     • samotoje

      Na Prešernovi proslavi sedijo samo povabljeni. Poleg politikov tudi rektor univerze, predsednik SAZU, predstavniki cerkva in muslimanski mufti, predsedniki sodišč (vrhovnega in ustavnega) itd. In vsi ti so mirno sedeli in poslušali našo, slovensko himno, v arabskem jeziku. Samo to je. Ta mesec sem povabljen na 100. obletnico Univerze. Ne grem. Mi je izpod časti. In sem tudi napisal, zakaj. Tvoje pripombe nisem razumel kot zlonamerne. Le bes me zgrabi, ko naletim na takšno amoralno, pokvarjeno držo sodržavljanov.

 • skorpijon93

  hrvati ne marajo srbov, ne muslimanov, oni niti pisnit ne upajo, ste že kdaj slišali da bi kak musliman komandiral na hrvatskem ? hrvaške verske skupnosti se po zakonu tudi NE smejo financirati iz tujine

  • neuralinkn1

   Pes nima kaj lajat na.gospodarja in ve kje mu je mesto.

 • neuralinkn1

  Zakaj se mi sploh sekiramo kako kdo govori, že kako, pokojni profesor Hawking je imel recimo možgane priklopljene na nevralink in je samo pomislil na besede, računalnik jih je pa potem izgovarjal namesto njega. Je pa res, da je razmišljal angleško in mu je robot sproti lektoriral pravopis. Saj ni važno, če je pa razmišljal o potovanjih v času in alternativnih dimemzijah, ga ni robota, ki bi znal to pretvoriti v človeku razumljive besede. Pravzaprav obstaja simbolični jezik, ki to zmore, ampak še Hawking se ni znašel ven iz tistih absurdnih številk, ki jih je preračunavala matematična pošašt. Škoda je bilo časa in energije, če pa bil pa rezultat 42, kdor hoče razumeti, mora najprej vedeti vse o življenju, vesolju in sploh vsem. Zato se raje pogovarjamo še po starem.

  Dejansko smo se vrnili v čase komunistične balkanizacije, ko smo vsi govorili mešanico vseh mogočih narečij, slovar našega knjižnega jezika je bil tako bogat, da je več beded pomenilo isto in smo se,lahko med njimi poljubno odločali. Kdor mi ne verjame, najdite si na internetu statut Socialistične zveze delovnega ljudstva in mi ga prevedite v razzmljivo slovenščino. Dam za rundo vsakemu, ki zna tolmačiti en sam odstavek, ne da bi si vmes kaj izmislil in predstavljal po svoje. In naši predniki so po rtstih pravilih živeli, uresničevali svoje pravice in sodelovali pri upravljanju podjetij, tako zelo so bili soglasni, da volirev sploh ne bi rabili. Matematika je povezala misli tistih socialističnih genijev kot bi jim porinili elektrode naravnost skozi možgansko škorjo, številke so jim povedale vse,lar so morali vedeti, možgani pa so jih potem sami od sebe prevedli v srbohrvaško narečje, v katerem so pač doma govorili in v sebi razmišljali.

  Osebno samega sebe smatram za vrhunskega poliglota, ker sem se naučil vse jezile sveta, vključno z izumrlimi in računalniškimi. Če imate, kaj za povedati, bom poslušal in razumel, jezik me ne zanima, dokler vi veste kaj mislite, si bom tisto prišel gor tudi jaz.
  Srbi so včasih rekli, sanja svinja o koruzi. Ja, o čem bi pa sploh lahko razmišljaj človek, če ne gori ravno voda, ko se je treba na hitro in jasno zmeniti, običajno razlagamo eni drugim bolj vsakdanje, preproste stvari. Treba je znati samo poslušat in se osredotočiti na zven notranjega glasu, kmalu iz tistih zvokov možgani sami od sebe poiščejo sorodne in uganejo za kakšno smiselno zvezo bi lahko šlo.
  Moj problem je mikro kulturni prostor, kjer ljudje še uporabljamo nekoristno, pomankljivo in togo, da ne rečem vsiljeno novo slovenščino. Anglepčine de nisem pa niloli resno učil, lahko razumem in govorim, pisati pa si skoraj ne upam, enostavno nimam dovolj samozavesti, da bi se lahko zanesel na pomankljiv občutek za tuj jezik, ki sem se ga priučil z gledanjem filmov, poslušanjem glasbe in bluženjem s tujci. Počutim se kot Tarzan, ki bi rad prišel na dvor povedati nekaj pomembnega, pa bi se mu vsi režali, ko bi metal popačenke skupaj in jih anahronistično razvrščal v nesmiselna povedja. Mogoče bi nam nova srbohrvaščina kaj pomagala razširiti besedni zaklad in bi lahko potem vsaj v lastnem jeziku opisovali kaj novega in neznanega.

  Jebo vam pas mater, nekaj je pa le, za začetek.

 • šmentanamuha

  In sedaj? Kakšni bodo ukrepi ministrstva? Naj budala srbska plača kazen za nespoštovanje slovenske zakonodaje. Je kdo napravil uradno prijavo?

 • Novakec1

  Sloovce pa še blejajte da slolandija po osamosvojitvi ni počefurjena

  • neuralinkn1

   Pogem, ko smo izbrisali tisoče državljanov in sprejeli par sto tisoč hrvatov, bosancev in albancev, seveda ne more biti več isto.

 • xtc

  Ker nas večina NOČE ZNATI OKUPATORSKO je treba Lidijo deportirat kot izdajalko okupatorjem z onimi,ki razimejo to balkansko gnojšnico.

  • neuralinkn1

   Kam bi pa ti izganjal ljudi, mogoče v nuklearko ali v Piransko uvalo.

   • xtc

    Tebe npr,i dal v Jasenovac 1947 med tvoje.
    BTw zatvoj intelekt vojna je bila končana 8.5 1945.

 • if

  Razgradnja slovenstva teče zelo intenzivno.
  Ministrstvo za izobraževanje mora ukrepati skladno z zakonom. Le kritika dogodka je neustrezen ukrep, ki ga je mogoče razumeti kot sodelovanje v razgradnji slovenstva.

 • Ivan Ivanovič

  Jugonostalgiki lahko pozabijo na restavracijo Jugoslavije. Med Srbijo in Slovenijo je Hrvaška…

  • joško

   največja škoda,ki se nam je zgodila v zgodovini

 • Minovak

  Takoj bi jo morali odstraniti in nagnati iz službe. Če bi imeli vlado, ki se ji tako reče, bi bila že v rodni Srbiji, tako pa…Cankarjev citat, ki ga vsi poznate.

 • montyamp

  Če imaš ministra izdajalca , oportunistićno komunistično podrepniško marioneto in to takšno , ki še svojega nosu ne vidi ker je že tako globoko v žvepleni murglosrbski r.ti , ne moreš pričakovati , da bodo ravnatelji dorasli svojim položajem .
  Kako so že Italijani in Nemci buzerirali slovensko šolstvo pred in med WW2 ????
  Srbski atentatorski primitivizem ima s kurćanistično golaznijo na stežaj odprta vrata prestrukturiranju slovenskega šolstva , katerega se še Hitler ni loteval na tako hinavski način .
  Zakaj so nas v šolah posiljevali s cirilico , če pa moram danes poznati angleščino , za delo z računalniki ???
  Srbi z žveplenim pritlikavcem redčijo koko in s kokadenarjem nastavljajo ravnatelje .
  KDO V SLOVENIJI SLEDI TOKU DENARJA ???
  A MOGOČE KLOVNOVSKA VLADA HLAPCEV UDBOPARTIJSKIH FOSILOV IN REPTILOV ???

 • montyamp

  SMRT MURGLOSRBSKEMU FAŠIZMU — SVOBODA SLOVENSKEMU NARODU

 • montyamp

  Če je za ministra nastavljena glista , se za upogibanje hrbtenice porabi manj energije .
  Gošarski nasledniki obvladajo igrice , žal pa imamo takšnih mentalno retardiranih nevretenčarskih hlapcev in vajencev ki kršijo ustavo , v izobilju .
  800 morišč je enostavno preveč .
  Ravnovesje je bilo porušeno v prid zločinu in balkanistanskemu primitivizmu .

 • montyamp

  GORJE NARODU . KO PRIDEJO HLAPCI MURGLOSRBSKEGA FAŠIZMA NA OBLAST

 • montyamp

  KOK je bil Slovenski kriminalist ki je preiskoval primer JAMNIK .
  Kriminalistični inšektor NPU iz procesa zoper Milka Noviča —–Drago Kok—– je
  ———— 3. maja ———- 2019 ———–
  umrl v hrvaški Istri, ko naj bi padel s terase hotela Park Plaza Belvedere v Medulinu. Največ je o Kokovi vlogi v procesu zoper Noviča pisala ena največjih poznavalk procesa pri nas, novinarka Demokracije Petra Janša.
  ZAKAJ JE PRI NAS V SLOVENIJI NAENKRAT TOLIKO ATENTATOV ?????????
  A JE TO POVEZANO S POVEČANIM ŠTEVILOM SRBOV V SLOVENIJI ??????
  K*R*A*M*B*E*R*G*E*R*-S*L*I*V*N*I*K*-G*O*L*U*B*-J*A*M*N*I*K-K*O*K-……………..

  • montyamp

   Internetnega pedofila” A. Magajno – brez dokazov, ,,morilko lastne hčerke” D. Jalševec – brez dokazov, ,,roparja lastnega 35 let starega traktorja” F. Kanglerja – brez dokazov, ,,morilca onemoglih starčkov” dr. I. Radana – brez dokazov, ,,eksekutorja nedolžnega ” (s!)lovenca – izdajalca -pilota v helikopterju JLA – brez dokazov, ,,opravljivca fašista-komunista Pierazzija” Boštjana M. Turka – brez dokazov, dr. Milka Novič-a domnevnega morilca Jamnika – brez dokazov , PATRIA JANŠA brez dokazov ……………………..

   A Balkanski bojevniki in njihovi tranzicijski botri mirno in na prostosti pijejo vsako dopoldne svoj zasluženi kapučin na Tromostovju, med tem ko trgovina z mamili in migracijami na debelo cveti in se razvija – z vsemi dokazi!
   UDBOVSKA DECA so rak rana države .

   • Steiermark

    ….pa tudi njihovi očetje in dedki…

 • Marija

  1991leta smo si izkopali grob.Demos in osvoboditelji nisa dokončali dela in pocistili potuhnjence med sabo.Stane nas naivnost Pucnika in Omana,katera sta verjela,da se lahko človek spremeni.Pa še najhujše je to,ker so ti osebki javno povedali,da je samostojna Slovenija najbolj črn scenarij za njih in so jihsprejeli v svoje vrste.Že samo ko sem slišala besede Danes so sanje jutri je nov dan je povedal vse.Ampak so bili osvoboditelji gluhi,ali niso razumeli.Res jim moraš dobro poznati,da razumeš njihov jezik,čeprav je slovenščina.Žal sedaj imamo kar imamo.

  • Vera

   Da niso dokončali dela ( lustracije ) je kriv France Bučar, ki je dejal : ” Lustracija, samo preko mojega trupla “.

 • montyamp

  Če Slovenci nismo sposobni skrbeti za svojo državo , je še vedno boljša priključitev k Austriji , kot pa srbski vukojebini . kjer imamo zagotovljeno bedo ,atentate , montirane sodne procese , prenašanje murglosrbske kokapolitike udbovskih fosilov ………
  V Austriji dela 40 000 Slovencev in tisti Slovenci ne poučujejo nemščine po šolah , tudi atentatov ni zaslediti .

 • freddie69

  morda nekoliko nenavadno, ne pa tako zelo kot to kar se je zgodilo znancu. doktorat je pripravlal precej lezerno, tako da se je pricel v času yu kobcal pa že v samostojni slo. mentor je bil profesor iz bg. ker je bil edini, ki je kaj celjal na podrocju ki ga je naloga pokrivala. ker je ucoteljski zbor univerze mb bil tedaj smatral srbijo kot neprijateljico…. so začela padati pred zagovorom polena. osamosvojitev bi po tej logiki pomenila tudi prelom na znanstvenem področju. šele po posredovanju iz matere evrope so se lubi dekani vdali in cenjenemu profesorju ter doktorantu dovolili, da se naloga in dizertacija lahko vendarle opravi. bedniki niso prišli niti na pir po njej

 • Vera

  Slovenci se moramo začeti zelo vztrajno boriti za svoj jezik ,napram tujcem,ki nas hočejo podjarmiti v šolah,uradih in v skoraj vseh ustanovah,kajti malo je tistih,ki so se asimilirali.

 • Vlado77

  To se lahko zgodi le v Sloveniji. V Srbiji si noben ne bi upal kaj podobnega –

  • Steiermark

   Seveda v srbiji nihče ne pride na takšno misel, da bi srbom, brez prevoda predaval v slovenštini, zato pa vsi ki so še vedno navezani na balkansko jugovino – srbijo in hodijo tja padavati, govorijo srbsko, Pri nas pa pa se trudijo , sedaj, pri stranskih vratih vpeljati “službeni jezik” srbščino. Ker imamo tudi na vladi takšne “slovenace” nam pa tudi že pripravljajo priznanje srbske manjšine…..Zadnji čas je, da se vsi avtohtoni, zamislimo in reagiramo!

   • Vlado77

    Prav tega se bojim- skuhali nas bodo kot žabe. Skoraj vsaka mladinska zabava je vsaj malo balkanska. Med mladino je veliko besed ,ki so povezane s balkanskim slengom. Včasih so zavedni slovenci žrtvovali sebe za naš jezik. Danes pa nihče ne reagira. Ali morda samo nekaj. Tako predavanje bi morali prekinit dokler se ne zagotovi ali prevoda ali da ta srbkinja ,ki predava slovenščino. Očitno ji je bilo pod čast in raje kot uporablja slovenščino ki jo poučuje uporablja materin jezik ne oziraje se na zakonodajo.

 • Ivan Ivanovič

  Pod Jugoslavijo smo bili okupirani, vladala pa nam je peta kolona s pomočjo domačih izdajalcev. Koliko je zdaj drugače?

 • hermannn

  Takšnih javnih dogodkov, kjer se govori le po srbsko, je v državnih ustanovah kar jih hočeš, vendar se o tem ne poroča. Pred leti sem ob enem takem primeru – na vabilu je pisalo, da bo jezik komunikacije srbščina – na eni od ustanov pod okriljem ministrstva za š. protestiral, pa so me enostavno brisali z liste povabljenih. Takšna je ta banda!

 • joško

  a v angleškem jeziku pa razna predavanja v sSlovenistani niso greh

 • milanček

  Slovenci, kje je vaš ponos? Sram vas naj bo! Zakaj pišem v drugi osebi, jaz se osebno ne strinjam z vami ker ste navadno sranje- sram vas naj bo!!!

 • Aton

  No, v Mariboru skoraj vsi govorijo tudi nemško…

 • Mariza Petrovcic

  Ob osamosvojitvi smo se odtrgali od Srbije, zadnje vlade pa odpirajo vrata Albancem, Srbom in nas silijo da se prilagodimo in razumemo njihov jezik, če se bo to nadaljevalo ga bomo morali tudi govoriti, zakaj so se naši predniki pod tujimi oblastmi borili za nas slovenski jezik, sedaj se pa taki kot omenjena ravnateljica in podobni naš jezik v naši državi podcenjujejo in dvigujejo svoj

 • cosmosjasnovidec

  Kaj se je pa tukaj za čuditi saj pa že njen priimek z končnico na ić pove vse.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

  • En Bizgec

   Kreten, če si lastnik pivovarne, ne boš zmogel pohcati promila teh, ki si jih naštel. Ampak štirje domorodci iz Fužin pa lahko zgolj z lastno ščajnco tebe ftopijo za tren oka! Sredinec te gleda!

 • En Bizgec

  Aha, tukaj sem… kjer golazen, ki še vedno objokuje Furerjev debakl ned WW2, preklinja vse ostale, ker so sami nesposobni dvigniti kurac in karkoli narediti! Jebat’ ga, da lahko danes živimo kakor pač živimo gre v veliki meri zasluga delovni sili uvoženi z juga. Zakaj je bila Slovenija ob razpadu Juge nekajkrat bolj razvita od ostalega dela skupne države? Niti slučajno zato, ker bi bili Slovenci sami bili toliko bolj pridni, ampak samo bolj iznajdljivi. In ne bi v zadnjih dveh desetletjih gnide hinavske sprivatizirale številnih fabrik, ker ne bi imeli kaj privatizirati. In ne, po WW2 nismo bili v Sloveniji sposobni obstati brez nekega tutorja. Hvala kurcu, da so bili to južnjaki, ob katerih smo lahko rastli. Ker pod Lahi ali Jodlarji (Švabi) bi bili točno to, kar smo bili do 1914. Hlapci, kočijaži in čistilke! Tudi na svoji zemlji. OK, kar pa se te Todorovičke tiče pa tak; ne vem kaj ima kokoška v glavi, ampak tukaj del zgodbe manjka. Novinar(ka), ki je to spisal(a) pa je itak poudaril tudi to, da so večji problem predavanja v angleščini, kjer tudi ni zagotovljenega prevajanja. Mater, vso to angleško govorečo gamad bi tudi bilo treba zbrcat’ nazaj, od kaoer so se priklatili. Ali bomo govorili v kleni slovenščini, ali pa marš! Mater, pa me prav zanima, koliko od te golazni, ki je tukaj kot podivlajan zverjad besnela v splet, koliko vas sploh obvlada književno slovenščino za dobro trojko!?! Glede na to, da je tukaj garantirano 75 odstotkov funkcionalno vsaj polpismenih butlov, se mi ni treba sekirati. Moti me, malo, zgolj to, da imamo prokleto demokracijo, kjer vsak glas šteje. In tako meni in meni podobnim ne preostane drugega, kot da nam butli nastavljajo/nastavljate vladajočo garnituro. Vedno znova in znova! Da vam vsem jebem vse po spisku! Banda šovinistična.

  • JANEZ GUS

   Strezni se čefur .Ravno si skočil z drevesa in se postavil na dve noge.Imaš srečo,da si padxel z voza v fužinama….

  • Steiermark

   Ti kar ostani pri stari navadi – je i še naprej , svojo mater……

  • marker

   Zakaj pa v ostalih republikah bivše Jugoslavije ni bilo razcveta? Zato, ker se je zelo malo delalo in smo jim plačevali davek za nerazvite, da so lahko posedali. Imaš pravico da greš domov, odpri podjetje in delaj sam zase. Če si pa tu, se pa prilagodi tukajšnji kulturi jeziku in navadam. Juge ni več.

  • Aton

   Nič nimam proti južnakom in potem preberem tvojo packarijo in si zaželim, da izginete…

 • Andrej

  Na ta načion bo srbska ravnateljica poskrbela, da bodo učitelji postali Srbi. Oni teh težav ne bodo imeli. Zakaj se pa tukaj SVIZ ne oglasi?

 • JANEZ GUS

  Takih Lidij je v slovenskem šolstvu povno.To je Gabrova marksistična greznica.

 • marker

  Lidije, Jasne,Vesne, Gordane in Svetlane so velike škodljivke slovenstvu.

  • En Bizgec

   Točno. VSE ženske so navadne coprnice, ki izsesajo človeku seme življenja, potem pa ga s tem izsiljujejo in počasi ubijajo do bridkega konca. Saj sem že enkrat nekje drugje napisal: gruljenje šovinista. Ne vem, če razumeš metafore, zato ti bom raje napisal v cicibanščini: gospa Lidija je zate profesor slovenskega jezika. Mogoče te je na Pliberških celo učila pa si zdaj besen nanjo, ker ti je, po tvojem mnenju, zapisala v redovalnico prenizko oceno. NE ni! Pa še to: o bivši skupni državi tudi ne veš prav dosti! Sicer ne vem, ali si nek mlečnozobi šmrkavec ali kak zarukanec s spranimi možgani, ampak o razmerjih “razviti sever- nerazviti jug” nimaš niti najmanjšega pojma. Naj ti namignem, Slovenija je oboje istočasno. Pač, odvisno od tega kako se postaviš in v katero smer pogledaš!!!

   • marker

    Srbija do Tokia….

 • Hribouc

  FakYU istambulski konjušari!

 • ZatonMesecnikov

  Srbi svi i svuda.

  Vuk Stefanović Karađić in Lidija Todorović…