Facebook skupina v podporo Ivanu Galetu postaja poligon nevarnih skrajnežev: Vse več pozivov k umoru predsednika vlade Janše!

Datum:

“Poglejga idjota!! Z takim veseljem ga bi poču z lopato po tistem pokvarjenem frisu!! Prekleta svinja pokvarjena gnoj!!!!!!!!!!!!!” lahko beremo grožnje, med drugim tudi v skupini za podporo “žvižgaču” Ivanu Galetu, ki nikakor ne služi svojemu namenu. Ne gre torej za nikakršno podporo Galetu, marveč za obračunavanja z Janezom Janšo in SDS-om. Skupina tudi vabi na proteste. V opisu pravil komentiranja na strani lahko najdemo že utečeno politično floskulo, da ne podpirajo nobene politične opcije, in da ne bodo tolerirali sovražnih komentarjev. Grožnje celo omenjajo državljansko vojno in dišijo po revoluciji, ob čemer so člani prepričani, da podporniki Janše predstavljajo zgolj 20 odstotkov prebivalcev Slovenije, 80 odstotkov njihovi somišljeniki. Vse več je indicov, da ima skupina podporo v nacionalni televiziji RTV.

V nekaterih škandaloznih komentarjih lahko preberemo denimo tole: “Draga naša vlada, narod je začel delati za VAS!”, na priloženi sliki v ozadju pa lahko vidimo, kako dva človeka postavljata vislice. Nek drug  komentator pa pravi: “Pospravimo tega plešastega psihiča, da bo že enkrat mir!”. Spet nekdo drug pa je zapisal: “Atentat je mila kazen.” V nekaterih drugih komentarjih lahko beremo, da “so enkrat že bili tepeni in ponižani, in da če ni bla ena šola dovolj, bo pa treba še enkrat praktično pokazati”, in da izdajalci še nikjer in nikoli niso zmagali ter “Smrt Janšizmu, svoboda narodu!”. Nekateri komentatorji pa so tako podli, da v miru ne pustijo počivati niti pokojnega Ivana Krambergerja in ga med drugim imenujejo za navadnega uboščka z opico na rami.

Foto: screenshot
Foto: screenshot
Foto: screenshot
Foto: screenshot
Foto: screenshot
Foto: screenshot
Foto: screenshot
Foto: screenshot

Spet drugi bi se nad Janšo spravili kar z lopato. Eden izmed komentatorjev je zapisal: “Poglejga idjota!! Z takim veseljem ga bi poču z lopato po tistem pokvarjenem frisu!! Prekleta svinja pokvarjena gnoj!!!!!!!!!!!!!”. Nekdo drug pa je primerjal s koloradskim hroščem, ki ga ne bi bilo škoda “popeštati”. Spet nekdo drug pa je prepričan, da bi zmanjkalo municije. “Za tega smrdljivca je škoda metka, tak da bi bil bolj priročen mal večji nož,” pa pravi še nekdo drug ter dodaja, da bi moral Janša slovenskim državljanom vrniti vse milijone, ki jih je pokradel, odkar je na oblasti. Komentator je prepričan tudi, da bi morali z Janšo narediti enako kot so naredili Romuni z nekdanjim diktatorjem Ceaușescujem.

Foto: screenshot
Foto: screenshot
Foto: screenshot
Foto: screenshot

So tudi takšni, ki Janšo razglašajo za gnilobo, zaradi katere se “ziher nebi nihče sekiral in bi bil državni praznik”. Spet nekdo drug je Janšo znova primerjal s Krambergerjem. Našel se je celo takšen, ki sicer pravi, da je atentat in umor eno in isto, za Janšo pa pravi, da je bananin olupek, ki ga je po nesreči nabodel ene petkrat ali šestkrat in to tako mimogrede, ko je lupil jabolko. Škandalozno pa je tudi to, da številni uporabniki družbenih omrežij takšne komentarje podpirajo z všečki.

Foto: screenshot
Foto: screenshot
Foto: screenshot

Spomnimo, številni so prepričani, da skupino tako ali drugače podpira tudi RTV in njen generalni direktor Igor Kadunc. Ravno v Tarči so v javnost lansirali Ivana Galeta, ki je bil povod za začetek obračunavanja s to vlado in njenim predsednikom. Izoblikovalo se je več Facebook skupin, ki predstavljajo protiutež uporabnikom, zbranim v Galetovi skupini. Ena izmed njih tudi zahteva ukinitev RTV prispevka.  “Ukinitev prisilnega plačevanja RTV prispevka in možnost prostovoljne dodelitve tega prispevka mediju po lastni izbiri državljana,” sporočajo avtorji peticije. Peticijo lahko podpišete TUKAJ.

Žan Novak

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Slovenski kmetje imajo dovolj birokracije, omejevanja in zanemarjanja

Medtem ko se v Državnem zboru RS odvija nujna...

Golobova vlada namenila še pol milijona za teroriste

Slovenija bo Agenciji Združenih narodov za pomoč palestinskim beguncem...

Škandal: Vpliv komisarke Jourove na RTV želijo pomesti pod preprogo

Evropska komisija je s skrivanjem dokumentov o vsebini pogovorov...

Ukrajinci v treh dneh zrušili kar šest ruskih letal

Ukrajinske sile so v zadnjih dneh zrušile kar šest...