Ko se norčujemo sami iz sebe: “Umetnici” Simoni Semenič, ki je zlorabila slovensko zastavo, namenili celo abonma!

Foto: Facebook

Ko človek pomisli, da naša država ne more pasti še globlje, lahko opazimo, da je to mogoče. To še posebej drži v primeru, ko imamo v mislih tretjerazredno “umetnico” Simono Semenič, ki se je z zlorabo slovenske zastave prelevila v prvorazredno kulturno kategornico, potem ko je prejela nagrado Prešernovega sklada za ustvarjalni opus zadnjih dveh let. Slovensko mladinsko gledališče pa je šlo še korak dlje, odločilo se je namreč, da ženski, ki je zlorabila slovensko zastavo, posveti abonma.

Na spletni strani Slovenskega mladinskega gledališča je mogoče prebrati, da naj bi Semeničeva predstavljala celostno gledališko ustvarjalko, ki je bila nagrajena z nagrado Prešernovega sklada. “Končno je dramatičarka, performerka, producentka, pedagoginja, pisateljica ter seveda tudi dramaturginja in režiserka zavzela osrednje odre slovenskega gledališkega ustvarjanja in s svojim delom prepričala tako nacionalno komisijo za literaturo kot komisijo za scenske umetnosti.” Ob tem pa je Petra Vidali v utemeljitvi celo zapisala, da naj bi bila Semeničeva ena najpomembnejših sodobnih slovenskih gledaliških osebnosti, zaradi česar ji Mesto žensk letos posveča Abonma Simona Semenič.

Foto: Printscreen

Velik vpliv nanjo imela sorodnica iz vrst Levice
Kljub temu, da Semeničeva velja za večkratno Grumovo nagrajenko, je ob tem potrebno poudariti, da si tovrstne nagrade izbranci navadno podajajo iz rok v roke, zato je težko reči, da kaj dosti pomenijo. Semeničeva, sicer sestrična igralke in vidne predstavnice Levice Lare Jankovič, priznava, da je imela sorodnica, ki je pred njo študirala na akademiji, velik vpliv na njeno ustvarjanje. Poleg tega, da se hvali s tem, da je sodelovala z Janezom Janšo, kaj kmalu postane jasno, da tukaj ne gre za predsednika SDS, ampak za režiserja iz hrvaške Reke. V Mladini je glede igralske kariere mogoče prebrati, da si je svobodni poklic sicer sprva izbrala po svobodni volji, vendar počasi ugotavlja, da bi bilo redno delovno razmerje zanjo skoraj nujnost. Simona je namreč epileptičarka, ki zaradi napadov včasih ne more delati tudi po kakšno leto.

Veljavna zakonodaja predvideva denarno kazen
“Ustvarjanje” Semeničeve je vsakomur z zdravo pametjo izredno moteče in povsem nespoštljivo, saj se v imenu umetnosti norčuje iz slovenskih nacionalnih simbolov. Človek se vpraša, kakšno sporočilo daje država s tem, ko se tako imenovani umetnici, ki okrog sebe ovije slovensko zastavo in iz nje izreže grb, podeli nagrado Prešernovega sklada. V tem primeru gre namreč za nezakonito dejanje v skladu s 15. členom zakona o varstvu javnega reda in miru, kjer je za tistega, ki “namenoma zažge ali kako drugače poškoduje ali uniči zastavo ali grb Republike Slovenije, zastavo Evropske unije ali zastavo druge države”, zagrožena denarna kazen.

Prav tako pa je v zakonu o grbu, zastavi in himni Republike Slovenije ter o slovenski narodni zastavi zapisano, da je denarna kazen za fizično osebo zagrožena v primeru, “če ta uporablja grb, zastavo ali slovensko narodno zastavo, ki so poškodovani ali po zunanjosti neprimerni za uporabo”.

Ko si je glavo obrila pop princeska Britney Spears, so v njeni potezi prepoznali krik na pomoč in jo napadali, naj si poišče psihiatrično pomoč. Kako pa razumete obrito glavo slovenske “performerke”? (Foto: STA)

Glede na to, da gre za veljavna zakona, v katerih je sicer zagrožena precej nizka denarna kazen, se človek vpraša, kako je mogoče, da ji po norčevanju iz slovenskih nacionalnih simbolov izročijo nagrado Prešernovega sklada, ki pomeni najvišje priznanje Republike Slovenije za dosežke na področju umetnosti v Republiki Sloveniji, nato pa ji še namenijo abonma. Če bi živeli v normalni državi, bi tovrstno norčevanje iz države obsodili, ne pa da norčevanje celo nagrajujemo z denarjem slovenskih davkoplačevalk in davkoplačevalcev. Nas bo že končno srečala pamet?

H. M.

 • Rožle

  Je pa še kako je znana po raznih sabotažah ..
  in zahrbtna 100 na uro .. takole iz prve roke …

  • stajerc5

   Ne me rajcat! Bo kaj vec…?

 • Valter BraniSlav

  Za Simono S ne bi nihce vedel Danko Nova24 naredila take reklame…

 • Jan Kovalski

  “Abonma Simona Semenič”

  Ej kulturniki, kam se je izgubil rodilnik, osemenjena Semenička je izgubila rodilnik?

  Ampak, ob taki vrhunski kulturi ni nobene potrebe več, da se financira iz državnega proračuna, ljudje čakajo na predstave v kilometrski vrsti in so pripravljeni plačati drage karte.

  • SIMON ROZIC

   A se ne financira iz EU sredstev?

  • Tone

   Bo treba ponoviti slovnico. Abonma ni njen, ampak se tako imenuje!

 • Miha

  No če je Jajotova prijateljica pa ne more biti slaba ane.

  • Vera

   Članek prvo v celoti preberi, potem komentiraj ! Še nisi slišal o norcih, ki so si nadeli ime : ” Jaz sem Janez Janša ” ?

 • Black_hawk

  Kak je luštna hihi, levakarice kdo bo vas ljubil;)

 • Black_hawk

  A je kombinatka spodnja hehe

 • Antonius

  V kontekstu razgrajanja krvavih zvezd je sporočilna vrednost izrezanega Triglava iz slovenske zastave in z njo nagrada Prešernovega sklada mnogo širša, kot si je mogoče na prvi pogled misliti.
  Slovensko osamosvojitveno vojno so tako rekoč že izbrisali iz spomina. Osnovnošolci o njej ne vejo nič.
  Leukotomija, ki jo veleizdajalčeva psihosurgija izvaja nad slovensko pametjo zavedanja, žanje odličen uspeh svojih prizadevanj. Vsakokratne volitve nam kirurško uspešnost brisanja spomina, brez dvoma dokazujejo.
  Simonin abonma v Slovenskem mladinskem gledališču je presenečenje samo za nepoznavalce. Vodstveni in večina igralskega kadra je rdeča kot krvava zvezda, s katero hočejo veleizdajalčevi na zastavi nadomestiti izrezani Triglav.

 • Olga2345

  Idioti bodo vedno hvalili idiote! Vzeti jim je treba davkoplacevalski denar, pa naj se gredo idiotijo za svoj denar!
  Zlorabo slovenskih simbolov pa je treba ovaditi!

 • luka globus

  Paraziti!

 • centurion

  Tale pa zna tudi psa skotit.
  Ne samo Prešernovo, tudi
  posebno Darwinovo nagrado morda dobi….

 • Igor Kavalar

  Sama zastava mi ni všeč, mislim pa da bi ji zaradi skrunitve državnih simbolov moral odvzet državljanstvo, zaplenit premoženje in prepovedat vstop v Slovenijo za vedno!

  • Andrej

   To ne bo šlo, ker so končno našli tapravo naslednico Svetlani. Obe sta prvorazredni državljanki, za katere zakonodaja ne velja.

  • Simon Novak

   Ha ha ha

 • antimur

  Ta navzgravžna drhal je v svoji objestni evforiji tako nizko zabluzila, da ji je abnormalnost nekaj povsem sprejemljivega, celo kul,vrednote kot je družina, domovina, narod, pa nepotrebne in zaostale . Vse to nam je naredila socialistična šola, do skrajnosti pa zmaličila kučanistična. Toda kljub temu nas je še dovolj takšnih, ki smo se znali obraniti pred takšnim nenaravnim drilom.

 • Silos

  Naj se najde kdo,da izreže zvezdo iz jugoslovanske in pomoli skoznjo zadnjo plat pa
  bomo videli ,če bo dobil abonma !

  • Tone

   Zakaj pa ti ne probaš, saj ni težko?

 • mona lisa

  Nagravžna baba in nagravžna politika.

 • JANKO

  V DRUGI DRŽAVI BI TO GOLAZEN ZAPRLI ZAPRLI

  • RATATA

   Zaprli zaprli zaprli bi jo.

  • Tone

   V kateri državi? V Iranu?

 • RATATA

  Par let se s prijatelji trudimo izumiti performans, ki bi bil resnično debilozen.
  Sploh nam ne uspe parirati slovenskim pedruljam, lezbakovskim elgebitrovcem in drugim partizanceljskim revolucionarnim nosilcem spomenic, ki jih najvišja državna izborna žirija markira za “vrhunske kulturnike” in jih vsiljuje mladini, da jim pohabi um.
  Tudi učiteljice in profesorice jih bodo hvalile. Poznam sceno, izjeme med njimi imam pa neskončno rad.
  To se ne bo dobro končalo, saj nas silijo, da vso to golazen plačujemo!

  • Simon Novak

   Vsak performans đešnjakov je debilozen, zato se ne trudite več

   • RATATA

    En polž lazar se potika okrog hiše. Kličem ga Simon Novak, saj je po pameti in sluzi genau tak kot si ti.

    • Simon Novak

     Ti pa hiša, ha ha ha

     • RATATA

      Kaj češ, desnjakar sem, delam, služim.

     • Simon Novak

      Ne desnjakar, đesnjakar

    • Simon Novak

     Ponavljaš se

 • xtc

  Baba je umobolna in kot taka sodi na zaprt oddelek doživljensko.
  Tisti,ki so umski bolnici ponudili abonma pa iz službe in trajna prepoved državne službe in poslovanja z državo ali njenimi firmami.

 • PORK Amashina

  Ko sem videl to grdobo prvič sem razumel dobesedno tako:”Pod zastavo nas je vzela država in nam ob brezdelju dala vse.Zdaj bomo mujoti ki smo se razplodili v tej deželi deželo zavzeli”.Sicer kar se tiče zakonskosti je prav v vseh državah za kaj takega arest,razen v “okupiranih “državah kar Slovenija očitno je.Ministrstvo za kulturo je pa kot socialna zadolžena sako za “uvoz”okupatorjev.Bosanec ki pride v Slovenijo tako dobi takoj vso mogočo podporo,kljub temu da o umetnosti ne ve nič,poznam pa osebo iranko katera je kljub izrednemu talentu lobirana in popolnoma izključena iz družbe s strani mafije v kateri je tudi ministrstvo za kulturo in v glavnem jugobalkan priviligiranci pogosto samo z osnovnošolsko izobrazbo,ki pa se pasejo na davkoplačevalskih jaslih.

 • Simon Novak

  Ne vem, zakaj se NoraTV sploh ukvarja z njo, če je za vas tretjerazredna umetnica?

  • antimur

   Prvič, ona ima z umetnostjo toliko skupnega, kot star bicikel z vesoljsko ladjo. Drugič ,ker ni Nova TV razcefrala slovenske zastave, ampak ta navzgravžnica, ki bi jo morali kaznovati, ne pa, da levaška drhal na njej gradi svojo antislovensko prihodnost. V kolikor nimaš toliko klikerjev, da bi to dojel, je bolje, da se ne oglašaš, ne zaradi mene, ampak sebe, ker se sramotiš.

   • Simon Novak

    Ja, v članku piše, da je umetnica, potem se pritoži piscu članka, ne lajaj name.

 • KAPIBARA

  A je bila namenoma- ali po nesreči oplojena.. ??

 • šmentanamuha

  En od načinov za izraz protesta je tudi ta, da ne hodite na ta abonma. Saj pa je jasno, da gre za provokacijo. Poleg tega gre tudi za Jankovičevo sorodstvo. Če je ta psiho.umetnica sestrična od Jankovičeve, je torej tudi v sorodstvu z Jankovičem, vsaj od oka. nacionalni medij je začel bildat Jankovič Laro, sem opazila. Nič ni naključno. Zoki bo tudi ponovno kandidiral. Po pedofilu Tiču so pa ustanovili novo gledališko nagrado, če še ne veste. Ne vem točno, kako se imenuje, letos so jo prvič podelili za dosežke na gledališkem področju. tako to gre … Tako se opere umazano ime.

  • RATATA

   Će me niso nategnil, se nagrada imenuje Nasnifani tički

 • Špela Zmazek

  nora SLOVENOFOBIJA !!!

 • Andrej

  Prešernove nagrade nimajo zveze s Prešernom, niti s kulturo. To je kovačnica kvazi umetnikov, ki kot prvorazredni državljani pobirajo smetano. Vzorec je Svetlana. Zato pa komunisti ministrstva za kulturo za noben denar ne spustijo iz svojih rok. Spomnite se, kaj so počeli s Capudrom. Kakšno priznanje mu je namenila država za prevod celotne Božanske komedije? Briljanten prevod. In kaj je ustvarjanje Simone Semenič v primerjavi s tem? Provokacija, žaljenje, zasmehovanje. Če je to performans, ga kar imejte, ampak na svoj račun. Vedno so umetniki opozarjali na družbene nepravilnosti, zdaj pa je vse skupaj le še ena čista zafrkancija. Na tuj račun. Sam da se mamo fajn na tuj račun, pa da nam še neki ostane.

  • Tone

   Ti ne o Prešernu ne o kulturi nimaš pojma.
   Simona ni dobila Prešernove nagrade za ta performans izpred 10 let, ampak za tekoče gledališko in literarno delo.
   Prešernove nagrade se podeljujejo že 70 let pa je čas potrdil vse nagrajence. Niti za čas komunizma, ni nobene pripombe, da je bil kdo nagrajen neupravičeno. Lahko, da je kdo po krivice ni dobil, so jo pa vsi dobili po pravici. Razen enega – Možina, ki je dobil umetniško nagrado za tv reportažo.

 • tramal

  A tale norica ,še ni na psihiatričnem oddelku.?Imam občutek da je v Sloveniji več norcev zunaj psihiatrične ustanove ,kot znotraj. Dražgoški norci so lep dokaz.

  • Simon Novak

   Največji dokaz so zagrizeni đešnjaki

  • Tone

   En moj prijatelj je bil na psihiatriji. Ko je prišel ven, mi je zaupno dejal: “Oni mislijo, da so me spustili ven, ne, jaz sem zdaj notri.”

 • Artur

  Nas bo že končno srečala pamet? Nas je že od nekdaj samo levih norcev ne bo nikdar .

 • Artur

  To se dogaja kadar so norci na oblasti in pi.kice v opoziciji .

 • Kosobrin

  Oskrunjenje slovenske zastave, o umetnosti pa niti sledu!

  • Tone

   Ali si ti kakšen ekspert za sodobno umetnost?

 • Tone

  Tole zgražanje, najprej v članku potem ponovitev istega v komentarjih, ne pomeni nič. To spominja ne neke druge čase, ko je delavski razred obsojal knjige in drame, ki jih ni ne bral ne videl.
  To negativno mnenje bi postalo relevantno, če bi ga podal in utemeljil kak strokovnjak za gledališko umetnost.

  • antimur

   Za takšno dejanje, kot je cefranje slovenske zastave pa res ne potrebuješ strokovnjaka, da ti obrazloži, da to ni normalno, ampak kaznivo početje. Razen za levake, ki ste že tako deformirani, da v tem ne vidite nič slabega, vi bi pa rabili strokovnjaka in to izključno psihiatrične stroke.

   • Tone

    Saj ni cefrala zastave. Samo grb na njej je zamenjala z nosečim trebuhom.

    • Simon Novak

     Ne trudi se z đešnjaki

 • Rotar Jakob

  očitno je nagrajenko zaplodil odhajajoči peršak!

 • Vera

  ” Semenič ” nima v glavi nič !

 • FRANC3

  Ogabna baba, ki se dela norca iz lastnega naroda in iz simbolov lastne države. Namesto nagrade bi jo morala policija ovadit in pripeljat pred sodnika.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!