fbpx

Kopač Mrakova odpušča zaradi nerodnosti glede očetovskih dopustov

Vlada je na seji s položaja generalne direktorice Direktorata za družino na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti RS razrešila Ružico Boškić. Njeno razrešitev je predlagala Anja Kopač Mrak, po neuradnih informacijah naj bi Boškićevo odnesli zapleti okoli očetovskega dopusta.

S položaja so jo po neuradnih informacijah STA odnesli zapleti okoli koriščenja očetovskega dopusta. Na ministrstvu so bili namreč pri podajanju informacij v zvezi s tem nerodni, kar so priznali tudi sami. Centri za socialno delo so namreč očetom svetovali, da na vlogah označijo tudi možnost koriščenja neplačanega dopusta. V tem primeru pa niso upravičeni do dodatnih petih dni plačanega dopusta, kar je letošnja novost – o tem so pred dobrim tednom dni poročali tudi mediji.

Ministrstvo je centrom za socialno delo znova dalo navodila, kako naj strankam pojasnijo način za koriščenje očetovskega dopusta. Navodila so zdaj jasna in podrobna, so pred tednom dni zagotovili za STA. Očitno so v praksi zadeve drugačne.

Na mesto Boškićeve začasno imenovan sociolog Del Fabro
Za vršilca dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za družino je vlada danes imenovala Andreja Del Fabra, dosedanjega pomočnika Boškićeve. Na mestu generalnega direktorja bo ostal največ šest mesecev oziroma do imenovanja generalnega direktorja po opravljenem natečajnem postopku.

A. D., STA