fbpx

Koprski policisti prekrižali načrte 32 migrantom, ki so bili na poti v sosednjo Italijo

Foto: iStock

Iz koprske policijske postaje so sporočili, da so včeraj na železniški postaji v Sežani prišli na sled nezakonitim migrantom. Dvanajst migrantov je bilo skritih na tovornem vlaku, ki je bil najverjetneje namenjen proti sosednji Italiji. Ko je večje število policistov prispelo na železniško postajo, se je nekaj migrantov, ki so želeli pobegniti roki pravice, razbežalo po bližnji okolici. Skupno so tako prišli na sled 32 migrantom, ki so na nezakonit način prispeli v Slovenijo. 

Policijska uprava Koper je v sporočilu za javnost zapisala, da imajo najdeni migranti sirsko in iraško državljanstvo, med zajetimi migranti je bila večina moških, med njimi so bili tudi ženska, trije otroci in najstnik.

Foto: iStock

Anita Leskovec, tiskovna predstavnica Policijske uprave Koper, je povedala, da je Uprava RS za zaščito in reševanje oskrbela 32 najdenih oseb, od katerih naj bi večina imela zdravstvene težave zaradi dehidracije. Sedem izmed migrantov je potrebovalo pomoč zdravnika, eden pa je bil poslan v zdravniško oskrbo na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico v Izoli.

N. Ž., STA