Krivosodje zopet nad Milka Noviča

Milko Novič (STA)

Milko Novič (STA)

Primer Milka Noviča je razkril vse pomanjkljivosti slovenskega pravosodnega sistema. Primer je budno spremljala celotna Slovenija in se je po trnovi poti le končal z oprostilno sodbo. Vrhovno sodišče pa je zavrnilo predlog, da bi o pritožbi na sodbo, s katero je bil Milko Novič oproščen umora Janka Jamnika, razsojalo katero drugo in ne ljubljansko okrožno sodišče. Sodniki so ocenili, da napačna odločitev konkretnega senata še ne pomeni okrnitve videza nepristranskosti celotnega sodišča. Obramba je predlagala prenos na drugo krajevno sodišče predvsem z vidika nepristranskosti, saj je bil vsak sodnik iz ljubljanskega okrožnega sodišča posredno ali neposredno povezan s sodnim procesom tega desetletja. 

Milko Novič je sinonim za krivice, ki se lahko zgodijo slehernemu slovenskemu državljanu v slovenskem pravosodnem sistemu. Umor direktorja Janka Jamnika je razburjal slovensko javnost, ki je budno spremljala sodni proces. Milka Noviča so po krivem obsodili, vendar je vrhovno sodišče sodbo razveljavilo in celotni proces sojenja vrnilo nazaj na ljubljansko okrožno sodišče. Letos septembra pa je Novič ob besedah sodnika Zvjezdana Radonjića končno dočakal svobodo. Vendar še ne more mirno zadihati, saj se je tožilstvo pritožilo na sodbo. Tako se bo celotna zadeva ponovno odvila na Okrožnem sodišču v Ljubljani, kjer bodo višji sodniki sodbo potrdili, spremenili ali pa razveljavili in spet odredili novo sojenje.

Po poročanju STA je obramba predlagala prenos na drugo krajevno sodišče predvsem z vidika nepristranskosti, saj je bil vsak sodnik iz ljubljanskega okrožnega sodišča posredno ali neposredno povezan s sodnim procesom tega desetletja. “Ne nazadnje pa tudi zato, ker so bili praktično vsi sodniki tega sodišča vsak po svoje že vpleteni v ta primer; odločali so na primer o priporu ali drugih procesnih sklepih. Če bo kdo od članov senata sporen, bomo seveda zahtevali izločitev. Resda Novič ni več v priporu, vendar zastaralni rok teče in vseeno mislim, da bi primer morali obravnavati prednostno,” je izjavil Novičev odvetnik Žiga Podobnik. Celotna sodna kalvarija, ki jo doživlja Novič, pa bo dokončno zastarala oktobra prihodnje leto.

Ali bo predsednik okrožnega sodišča v Ljubljani, Marjan Pogačnik s svojimi nastavljenimi sodniki sabotiral oprostilno sodbo sodnika Zvjezdana Radonjića. (foto STA/Twiter)

Ali bo predsednik Okrožnega sodišča v Ljubljani Marjan Pogačnik s svojimi nastavljenimi sodniki sabotiral oprostilno sodbo sodnika Zvjezdana Radonjića? (Foto: STA/Twitter)

Ali je to zadnja priložnost globoke države, da obsodi Noviča in mu ponovno uniči življenje?
Vse to nakazuje, da kolesje globoko države enostavno noče izpustiti Noviča in ga po nekakšnih sumljivih pravnih praksah znova namerava obsoditi za dejanje, ki ga ni storil. Globoka država se je globoko uštela, ko so primer zaupali pogumnemu in neodvisnemu sodniku Zvjezdanu Radonjiću, ki se ni pustil zmesti pritiskom sil, ki so na vsak način hotele obsoditi Noviča. “Ko sem dobil zadevo v sojenje, je pet ali šest sodnikov reklo, dobro, da si ti to dobil, ker to ti edini lahko dokončaš. S tem niso mislili, da sem tako sposoben, ampak da sem tako samosvoj. Zadevo sem naštudiral. Pred sojenjem sem šel k vrhunskemu pravnemu strokovnjaku in mu od besede do besede napovedal, kaj se bo dogajalo na tem sojenju. In vse se je zgodilo,” je Radonjić povedal ob izreku oprostilne sodbe letos.

Ob tem je še omenil, da je nenehno k njemu hodila ena izmed sodnic in zahtevala, da mora Noviča obsoditi. Zdaj se zadeva spet vrača na začetek. Predsednik Okrožnega sodišča v Ljubljani Marjan Pogačnik pa ima priložnost, da se enkrat za vselej izkaže ter dopusti pravično sojenje in odločanje. Glede na ravnanja Pogačnika pa v to lahko resno dvomimo, saj se je že večkrat izkazal za branika globoke države.

Samo Samec

 • šmentanamuha

  Libanonec Mihael stephan mora biti pa res dragocen za globoko državo, da hočejo Noviča potunkati za vsako ceno. Ampak počakajmo, tudi v sodniških vrstah se nekaj dogaja.

 • Borut Stari

  2x ti ne morejo soditi za isto dejanje,Ali pa. V državi komunističnega sodstva je tudi to možno. Recimo kot so možni tudi izvensodni poboji.

  • dež

   V primeru Novič je bilo po vseh kolobocijah sojenje vrnjeno na 1. stopnjo, kjer je sodnik Radonjić Noviča oprostil. Na sodbo se je pritožilo tožilstvo in tako se kolesje vrti še enkrat.

 • Unikatna

  Kako lahko nekomu 2x sodijo za isto dejanje?! Meni ni jasno…

  • Waltter

   Obtozba se ni pravnomocna . V prvi so ga obsodli na 25 let nato so ga po nekaj casa ugodili pritozbi in naredili ponovno sojenje. Na ponovnem je bil oproscen sedaj pa se je tozilka pritozla (tu ni treba posebaj poudarjat katera klofuta neintelegentna). In sedaj bo zopet za zapahi sploh ne verjamem da ga bodo spustli in potrdili oprostilno sodbo.

  • rabbit

   Imam kontinentalni pravosodni sistem in ne anglosaškega.

  • Dizzy Spellbound

   Če je nekomu všeč, lahko sodijo tudi 3 ali večkrat za isto stvar. Specialiteta slovenskega sodstva…

 • svatne

  Noben sodnik v RS nima pravice soditi. Izvolili so jih namreč poslanci, ki nimajo mandata! (Beri 7. člen ZVDZ!)

 • janko

  Slovenci, izmučeni od stoletij tlačenja in že skoraj 80 let terorja komunistov se ne moremo upreti pomladku komunistov, ki imajo suport izpiljene udbe, starih zločincev in njihovih bogatih kriminalcev.
  Ubogi Novič in njegovi! Tu je kristalno jasno, da nam še vedno vladajo iste, strah vzbujajoče pošasti, povsem iste kot so bili njihovi dedje, saj so ubili dve priče ki bi lahko pričale v korist temu nesrečnemu več kot očitno nedolžnemu človeku! In vse to so čista dejstva!

 • JANEZ GUS

  Pogačnik ,svinja udbovska,zopet spravljaš ljudi na ulico.Vedi svinja rdeča skojevska,da tudi zaste raste palica.Dolgo več ne boš zapiral nedolžnih ljudi.

  • Dizzy Spellbound

   V Sloveniji je edina pravica ta, da tudi pokvarjenci dočakajo konec biološkega življenja…..

 • Franc Šink

  Tega človeka pa res ne pustijo na miru. Kaj je vzrok?

  • JANEZ GUS

   Član SDS-a

   • janko

    Ker je morda nekaj videl na kemičnem inštitutu. Mamila ki že desetletja dilajo po svetu, to so milijarde in država ga reši, ko koga zaprejo, kar poglemo nazaj.

    • JANEZ GUS

     Rdeča banda je našla priliko,da se reši dve muhi na en mah.Točno vedo rdečuhi,kdo je ubil direktorja instituta,kakor tudi,kdo je spravil Krambergerja.Naj ne misli žvepleni,da bo na stara zločinska lete postal dobri deda mraz.Domoljube nas čaka še polno dela.

  • pytm

   hmmm – Čista vest, je najslajši poušter.

   • Dizzy Spellbound

    res je, samo za nekatere, ki imajo vrednoto poštenost, ostali se pa naslajajo z ……

  • Dizzy Spellbound

   to ve samo prerokovalka

  • macon

   Velik denar, ki je lahko na tistem inštitutu prisoten samo zaradi narkomafije o čemer je bilo že nekaj zapisanega.

 • sloustava

  Drzavni tozilki ( ki si, mimogrede tega titla sploh ne zasluzi), predlagam: spomni se, zenska, kje oz.kam si “zalozila “ Jankovica. Ko si bos upala javno povedati KAM, dvigni roko in prosi, ce gres lahko lulat..

 • Ježek Teka Teka

  Glede na to kaj se dogaja na ustavnem sodišču … kaj sploh pričakujete na nižjih stopnjah …

  • Ob tem ostaneš brez besed.

   • Dizzy Spellbound

    se ne strinjam, upam, da bo reakcija intelektualnih in nepokvarjenih Slovencev.

  • Nepriviligiran

   Ustavno sodišče je neodvisno od inštanc kazenskega prava.

   • Dizzy Spellbound

    Sveta krava…..

 • Nepriviligiran

  Milku Noviču, cehu SDS ter kleru bo sodil Satan ne Jezus. Te sodbe bo deležen prav tako Zvezdjan RadonjiĆ.

  • Minovak

   Fanatizem in evforična pripadnost levemu polu lahko povsem zamegli razum, seveda, če ga človek sploh ima, v tvojem primeru je to drugo.

   • Nepriviligiran

    Domneve brez dokazov, temveč na čustvene reakcije, ki dejansko zameglijo razum.. Na tak način je sodil RadonjiĆ. Na enak način branite morilca kateri pripada stranki SDS. Izvedenec za telekomunikacujo je bil prav tako clan SDS, njene kvazi akadamske srenje.
    Si član SDS, zadosti, da si že del volivec, ki so fanatično pripadni tej kriminalni organizicaiji?! Predvesmem fanatični ste komentatorji na tem portalu. Pisete komentarje za piškotke?

    • Minovak

     No, če imaš več dokazov, zakaj tega ne poveš, morda si večji strokovnjak, kot forenziki iz tujine? A tvoje pisanje pove, da se ne moreš sprijazniti z dejstvi in je pod nujno treba določiti krivca, in to je patološka logika levičarjev, ki sami ne morejo biti krivi za nič, priznanje ne pride v poštev, kljub krivdi. Preveč tega sem doživel in verjemi, da imam prav.

     • Nepriviligiran

      Saj dokazi so proti Noviću, ravno zato so zmontirali proces. Monterji so pa SDS visoki člani s pomočjo izredno močne satanske organizacije klera RKC-Vatikan.

     • Minovak

      Vidim, da si začel z nakladanjem, ki nima ne repa, ne glave in moja trditev o fanatizmu ima trdne temelje. Poleg vsega so prisotni zakoni fizike in povej mi, če lahko človek leti brez kril in premostil razdaljo nemogočega. Nič ti ne pomenijo dokazi, on mora biti kriv, ker ga brani SDS, ki je ne preneseš in to je edini razlog, da po vsej sili hočeš krivca. Za pravega krivca pa ti ni mar in ga ne omenjaš, kaj pa, če je iz vaših vrst, kjer je kriminal doma?

     • rabbit

      Manjka metadona, pa ne ve več kaj piše.

     • pupa

      Morda bi bilo pametno , da bi se sodnik Radonjič na kakšen primeren način izločil in da vsa zadeva Novič gre na evropsko sodišče, da cela Evropa in svet vidi, zakaj ima ZLOVENIJA povprečno več sodnikov na prebivalca kot večina drugih evropskih držav.

      UPRIZARJANJE LOVA NA ČAROVNICE JE ZELO ZAHTEVNO DELO.

     • Nepriviligiran

      Kar se tiče ekspanzije birokratizacije, ki je sama sebi namen ter zajeda oz krsi pravice malega-nepriviligiranega cloveka-drzavljana je zaskrbljuce. Tu bi moral vsi državljani brez privilegijev stopiti skupaj brez politicnih strank in njihovih liderjev oz njihovih podorganizacij, gibanj, inicijativ ..

     • Dizzy Spellbound

      pri tebi velja rek: “Naj živi levica in rdeča zvezda rešitve na vekomaj”

     • Nepriviligiran

      S tem so dejanski indoktrinirani Zver, Jansa, Grims, Sircelj, Gorenjak…jaz nisem zivel v socialisticnem rezimu oz samo v osnovni soli do 6razreda.

     • Nepriviligiran

      Na besedo ne verjamem povsem niti znancem kaj sele tujcu, ki me napada.

    • Dizzy Spellbound

     ubogi Jugonostalgik, kaj ne veš, zakaj se je Slovenija osamosvojila?????????

     • Nepriviligiran

      Ubogi član komunisticne partije?????kot so visoki clani SDS.

  • šmentanamuha

   In iz katerega plemena si ti, neandertalec? Naj ti nekdo posodi možgane.

  • pupa

   Prepričana sem, da si dogajanje pred sodišči spremljal na drugi strani ceste z zakrinkano faco.

 • Iva

  Iz Radonjićeve sodbe je vsakemu normalnemu človeku jasno, da Novič ne more biti morilec (časovno se odhod iz hiše in vožnja do kraja dogodka ne izide, Novič bi moral biti dron).

  Ker pa je v umor vpletenih več “pomembnežev” in gre za ugled KI, so v sojenje kot stranko v postopku dodali pravovernega odvetnika (oškodovane vdove) Kuniča, ki je na sojenjih provociral sodnika ter skušal rušiti videz nepristranskega sojenja, tudi s pomočjo MS medijev. Ker jih je Radonjić prehitel z izrekom sodbe, skušajo s pritožbo Kuniča na Višje sodišče doseči razveljavitev sodbe in podaljševati sojenje do zastaranja! Kunič dejansko “ščiti” naročnike umora (morilec je bil profesionalec). Kaj pa vdova?

  • Aton

   > Iz Radonjićeve sodbe je vsakemu normalnemu človeku jasno, da Novič ne more biti morilec (časovno se odhod iz hiše in vožnja do kraja dogodka ne izide, Novič bi moral biti dron).

   Je pa lahko malo hitrejši od Rogliča

 • Dizzy Spellbound

  Perpetum mobile……. Za Jankovića & Sons pa to ne velja…Prvorazredni, drugorazredni in tretjerazredni sodni sistem v slovenski “banana” državi na žalost

 • Dizzy Spellbound

  Eppur si muove

 • Jan Kovalski

  Aha, …

  “Celotna sodna kalvarija, ki jo doživlja Novič, pa bo dokončno zastarala oktobra prihodnje leto.”

  To bo en dva tri tukaj, tole bodo z največjo lahkoto zastarali, časa za to imajo več kot dovolj, beri: “več kot dovolj malo”, scenarij je že znan, glej pod primer Patria.

  • pupa

   Morda je prav zastaranje namen, da jim ni potrebno iskati pravega Jamnikovega morilca. Butasti slovenčki(namerno z mjhno začetnico), pa bodo mislili, da ni šel v arest zaradi zastaranja, KRIV PA JE ŠE VEDNO.

   Upam, da bo gospod Novič iskal zadoščenje za prestano gorje, ki ga ne more poplačati nobeno denarno nadomestilo.

 • IZBIRA

  Kaj bi pa za nepristranskost pomenilo, da dajo zadevo, ne vem, v Celje. Vsi pravniki so iz dveh pravnih fakultet! Vse je to pravo iz istega bazena oziroma korita, ki se imenuje pravo socialistične “demokracije” s temelji revolucijonarnega prava. Sam če pogledamo kaj se zdaj grejo ti pravniki na Ustavnem sodišču. bolševistični socialisti v demokratični ustanovi pa dobimo nekakšen sekretariat lai komite za utišanje.

 • xtc

  Novič BO zopet “kriv”,čeprav je včini jasno ,da NI.
  Vendar pa je pri Noviču vprašanje ,kaj iz KI on ve(in molči),da ga hočejo na vsak način utopiti.

 • Olga101

  Ta Avgijev hlev bo treba očistiti udbomafije! Čas je, da sodniki za svoje zlorabe kazensko in materialno odgovarjajo! Očitno bomo morali vsi na ulice!

 • Nata

  @xtc je zadel žebljico na glavico !!
  Kavelj je menda res v tem, kaj Novič o Inštitutu ve !!

 • mapu

  To sodrgo bomo morali zabetonirati, prej ne bodo odnehali…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!