fbpx

Kaj meni eden najboljših podjetnikov v Sloveniji o novem predsedniku vlade: Golob dobesedno laže

Oče Pipistrela Ivo Boscarol (Foto: STA)

“To kar govori bodoči predsednik vlade je laž, in če predsednik vlade laže, to postavlja v slabo luč oziroma daje slabo kredibilnost celotni vladni ekipi. Upam, da ne laže tudi na drugih področjih,” je glede predsednika Gibanja Svoboda Roberta Goloba dejal podjetnik in oče Pipistrela Ivo Boscarol, ki je Občini Ajdovščina namenil 21 milijonov evrov za razvoj infrastrukture. Občino pa čakajo še dodatni štirje milijoni.

Eden najbolj znanih poslovnežev Ivo Boscarol je v preteklosti posvaril, da z napovedanim davkom na celotno premoženje vseh državljanov prihaja prikrita nacionalizacija, kar bo udarilo vse Slovence, a se o tem skoraj ne govori. Ker je bil ta kritičen tudi v oddaji Tarča, je to očitno ujezilo Roberta Goloba, ki je Boscarola med drugim obtožil, da si očitno sploh ni prebral koalicijske pogodbe.

“Kaj je govoril gospod Golob v vašem studiu v sredo, me je zelo čudilo. Ker je dobesedno lagal. Dobil sem ga dvakrat na laži. Rekel je namreč, da nisem prebral koalicijske pogodbe,” je bil za 24ur kritičen Boscarol in dodal, da je koalicijsko pogodbo prebral večkrat, da se je pripravil na Tarčo in Slovencem povedal, kaj jih čaka. “In lagal je drugič, ko je rekel, da poslušam napačne ljudi. Jst ne poslušam napačnih ljudi. Njega ne poslušam, tudi nobenega iz njegove ekipe ne poslušam,” je poudaril in dodal, da se ravno tako ne druži z Miho Kordišem iz Levice. Ob njem se je v studiu namreč znašel, ker ga je voditeljica posadila tja. “To, kar govori bodoči predsednik vlade, je laž, in če predsednik vlade laže, to postavlja v slabo luč oziroma slabo kredibilnost celotno vladno ekipo,” je poudaril kritično in dodal, da upa, da ne laže tudi na drugih področjih.

Boscarolove besede imajo seveda svojo težo, saj ne gre za posameznika, ki bi bil celo življenje priklenjen na državne jasli ali deloval v monopolnem podjetju (primer Goloba v Gen-I), kjer je težko ocenjevati dobiček in direktorjevo uspešnost. Oče Pipistrela je dokazal, da mu je mar za lokalno skupnost, ko je napovedal, da bo Občina Ajdovščina deležna donacije.

Domača podjetnika Taja in Ivo Boscarol sta poskrbela za to, da bo Občina Ajdovščina prejela skupno 25 milijonov evrov. 21 milijonov evrov za razvoj infrastrukture je že bilo nakaznih na občinski proračun, dodatni štiri milijoni pa bodo, ko bo določena tudi lokacija bodočega muzeja letalstva in znanstvenega centra. Sporazum je bil slovesno podpisan v torek, občina pa ob tem zagotavlja, da so k uresničevanju dogovorjenih projektov že pristopili.

21 milijonov evrov, ki so že bili nakazani na občinski proračun, so namenjeni gradnji novega zdravstvenega doma Ajdovščina, helikopterskega reševalnega centra in hortikulturnim ozelenitvam mesta in okolice. Nekaj izmed projektov za hortikulturno ozelenitev Ajdovščine in podeželja je po besedah ajdovskega župana Tadeja Beočanina že pripravljenih. Milijon evrov, namenjenih v ta namen bo občina pričela kmalu črpati. “Že v letošnjem letu tako lahko pričakujemo začetek dodatnih zasaditev. Zaključek tega projekta bo zagotovo v roku dveh let,” je napovedal.

Foto: STA

Javni arhitekturni natečaj, ki bo objavljen v začetku poletja, bo občina izvedla zato, da se poskrbi za gradnjo zdravstvenega doma in lekarne. V sredini prihodnjega leta se načrtuje pridobitev gradbenega dovoljenja in začetek gradnje, ki naj bi se zaključila leta 2025. Podobna časovnica naj bi po poročanju STA veljala tudi v primeru  gradnje helikopterskega centra.

Ne gre za zadnjo donacijo
Poleg zdravstvenega doma in lekarne bodo v logističnem centru gradili tudi gasilsko-reševalni center in novo policijsko postajo. Vse reševalne službe bodo tako združene na enem območju Ajdovščine. Ker pa bo zdravstveni dom preseljen na obrobje mesta, se nadejajo vzpostavitve javnega mestnega prevoza. Boscarol je sicer še zagotovil, da vsekakor ne gre za zadnjo donacijo in da si želi sredstva nameniti tudi za nakup katerega izmed slovenskih podjetij.

Sara Kovač