Slaba popotnica za Domovinsko ligo …

Predsednik stranke DOM Bernard Brščič in podpredsednica Lucija Šikovec Ušaj. (Foto: STA)

V torek smo poročali o ustanovnem kongresu Domovinske lige, ki je potekal v soboto, 6. aprila. Ob tem smo bili na Demokraciji in Nova24TV deležni obtožb o prekinitvi sodelovanja, ignoriranju dogodka ter še čem. Laži, sprenevedanje in zavajanje so vsekakor slaba popotnica za novooblikovano stranko.

Kongres novonastale Domovinske lige je potekal v soboto, 6. aprila. Mediji o tem, z izjemo STA, niso bili obveščeni. Niti nismo prejeli vabila na dogodek na Nova24TV ali tednik Demokracija, kjer sta še do pred kratkim svoje kolumne objavljala predsednik Domovinske lige Bernard Brščič in podpredsednica Lucija Šikovec Ušaj.

Na kongres Domovinske lige je bil povabljen tudi voditelj oddaje Faktor na TV3 Aljuš Pertinač. Dogodek pa naj bi bil z izjemo prve pol ure zaprt za javnost. To lahko razumemo edino tako, da nas vodilni v stranki kljub poprejšnjemu sodelovanju niso želeli zraven.

“Po 62 mojih objavljenih kolumnah so se v Demokraciji odločili za prekinitev sodelovanja,” je na Twitterju zapisal Brščič. A to ne drži. Kakor je v svojem Facebook zapisu povedal tudi novinar Demokracije Gašper Blažič, je Brščič pisal kolumne za tiskano Demokracijo, Šikovec Ušajeva pa za spletni portal Nova24TV. “Vendar je tako, da v predvolilnem času ne bo objave kolumn s strani tistih, ki kandidirajo (glede na pravilnik o volilni kampanji). Lani je bilo isto glede dr. Vinka Gorenaka, ki je začel pisati kolumne za tiskano Demokracijo šele po volitvah.”

Ker me ljudje sprašujejo, ali je res, da je tednik Demokracija enostransko odpovedal sodelovanje s kolumnistoma…

Gepostet von Gašper Blažič Ero II am Samstag, 6. April 2019

To vseeno ni ustavilo Šikovec Ušajeve, da ne bi na na vprašanje, kdo je prekinil sodelovanje, s prstom pokazala na Nova24TV. Pravila so jasna in za vse enaka. Izjem ni. “Kandidatom, ki bodo kandidirali na evropskih volitvah, do 26. maja do 19. ure ne bomo objavljali kolumn ali drugih tekstov na našem portalu,” piše v članku “Volilna pravila o spremljanju kampanje za evropske volitve”, ki je bil zadnjič posodobljen v četrtek, 4. aprila. O tem so bili obveščeni tudi kandidati za evropske parlamentarne volitve.

Ob tem je Blažič zapisal, da vrata Demokracije in Nova24TV za Brščiča in Šikovec Ušajevo niso zaprta. “Po evro-volitvah se lahko mirno vrneta, če seveda želita. Vse nakladanje, da so ju odslovili, je navaden spin.” To vseeno ni bilo dovolj, da bi ustavilo širjenje lažnih informacij.

Dragi moji. V soboto sem objavil svoje sporočilo glede tega, kaj je res in kaj ni res glede "odpovedi sodelovanja"…

Gepostet von Gašper Blažič Ero II am Montag, 8. April 2019


“Tudi Dejan Kaloh lahko potrdi, da v času, ko je bil kandidat na volitvah, ni imel kolumne. In sedaj, ko je poslanec, tudi ne,”
je povedal Blažič v drugem zapisu, v katerem je ostro obsodil laži in polresnice, s katerimi se operira. Nihče ni dal Brščiča na čevelj za vedno. Osebno sploh nimam proti, če se še naprej objavljajo. Vendar je to stvar presoje urednika, ki mu tudi zaupam. V Demokraciji bomo še naprej razkrivali temne strani migracij, multikulti ideologije in podobnih nesnag. Na tem področju ni predaje.”

Enaka pravila za vse
Vsekakor je slaba popotnica za novonastalo stranko, da je začela svojo pot s preventivnimi napadi na medije, ki so ji še do pred kratkim sploh omogočali izgradnjo lastnega medijskega profila. Če povzamemo, kolumnisti novonastale stranke so bili pravočasno obveščeni, da v času predvolilne kampanje ni možna objava kolumn v omenjenih medijih že iz higienskih razlogov. Šlo bi za oglasno sporočilo, to pa mora biti temu primerno tudi označeno, za vse kandidatne liste pa veljajo enaki pogoji oglaševanja.

Plačana volilna propagandna sporočila z volilnimi oglaševalskimi vsebinami so na našem portalu objavljena z navedbo naročnika. Namesto da bi Brščič in Šikovec Ušajeva sprejela jasna pravila igre, ki veljajo za vse kandidate in kakor so tudi veljala v preteklosti, sta raje začela igrati žrtvi. In uganili ste, niti SDS evroposlanec Milan Zver nima kolumn pri omenjenih medijih v času predvolilnega boja.

Ivan Šokić

 • Antonius

  Z nepotrebno zamero in izsiljevanjem z
  objavo zaupnih pogovorov na sestankih v SDS je šla Ušajeva predaleč, zato jo niti prebral ne bom, če bo še kdaj v Novi karkoli objavila.
  Naj Kangler objavi v svoji kolumni, kako so izginili dokazi o umoru Krabergerja, ki so umora razbrenjevali Petra Rotarja.

  • stane

   Usajeva pise,da je JJ podprl Marakesko deklaracijo. Ona ze ve,ker mu je bila blizu. Da mu ni bilo do drza ljanov,se je videla njegova pasivnost pri sestavi vlade. Da je podprl Bebca Sarca,je nezaslisano. Da ni zelel sprejeti NSL IN SMC za sestavo vlade,kjer bi imel vecino se z nacionalno stranko je dobesedno neumno. Ga ne podpiram vec

   • Stric iz ozadja

    What?
    https://www.rtvslo.si/slovenija/je-bil-za-odstop-nsi-ja-od-pogajanj-kljucen-spor-med-cerarjem-in-zidanom-zidan-spor-zanika/460887

    “V NSi-ju so potrdili, da so osnutek koalicijske pogodbe prejeli, a njegove vsebine še ne komentirajo. Pogovor je sicer potekal za tesno zaprtimi vrati, so pa iz NSi-ja sporočili, da so s SDS-om že skorajda usklajeni.”

   • wert

    Zdaj pa v jok in na drevo !

    • stane

     Si ze gor? Na drevesu mislim.

   • Andrej

    Ti imaš resne težave. Gledaš v zrcalo, zato tudi vidiš in dojemaš realnost obrnjeno. Vse, kar si navedel, je ravno obratno. Ampak vse.

    • stane

     Kolega! Mislim,da si nekatere stvari razlagas narobe.
     Navajam samo tisto,lar pisejo drugi. Vcasih jim je za verjeti,vcasih ne. Zrcalo si kupi,ki ti ne bo kazalo popacene slike. Od tebe je pa odvisno komu berjames in komu ne!

     • Andrej

      Menim, da sta ti Rabbit in Tone kar dobro odgovorila. Morda se boš moral navaditi, da Ušajevi ne gre verjeti vsega, kar reče. Tudi ona se približuje pravilu: samo da ni Janša. Ni Janša svetnik, ampak vseeno ni prav, da se mu podtika nekaj, česar ni naredil. Ta z Marakešem je nora. Janša je predlagal nekaj podobnega kot referendum (po spominu) ker je računal, da bo narod masovno proti marakešu. Noro je zdaj trditi, da je bil za Marakeš.

   • rabbit

    Stane kje si videl NSL v parlamentu najbrž govoriš o NSi.
    A mi lahko poveš kje je podprl Šarca daš link na njegovo izjavo kjer podpira Šarca. Ne vem zakaj je potem dr.Gorenak povedal , da bo volil Pahorja.
    Pa še za Marakeš, Ušajeva je objavila del zasebne korespondence kako naj bi ji Janša naročil naj organizira Facebook skupina za demonstracije proti Marakešu in potem naj bi bil on za Marakeš ali se ti ne zdi to neumno. Pa daj že začni s svojo glavo razmišljati ne z Janšino, ne Ušajevo, ne z nobeno drugo, ampak edino s svojo.

    • stane

     Ja tudi meni se zdi to neumno.
     Moras vedeti,da Usajeva ne laze,mu je bila blizu ona ve,kaksne finte in salte ima JJ.
     Naredi nekaj povsem normalnega,na tiho pa ravno nasprotno.
     Primer: Jelincic je bil kar naprej proti velikim izdatkom in povisanju drzavnega proracuna. Se je dusal se in se. Nazadnje pa 2×podprl Sarca pri visanju,tudi izdatkov za zdi jane nezakonite migrante.
     Jelincica ne podpiram vec,ker je hinavec in prodana dusa.
     Lahko razmisljas koliko hoces,ko te lahko vseeno preseneti. Aja za link o Marakeski potrditvi JJ,je pa takole. Ne morem ti ga posredovati,ker je to bila izjava ga.Usajeve. ona ze ve koga je JJ podprl,ker mu je bila blizu. Politika je kurba!

     • rabbit

      Ušajeva je zelo dejavna samo na twitterju. Do lanskih državozborskih volitvah je bila ona navadna članica SDS nikjer ni bila zraven v nobenem organu stranke. Lani je kandidirala za državni zbor kolikokrat je misliš bila na svoji stojnici večina dela so opravili prostovoljci SDS je sama povedala po twitterju ko se jim je zahvalila za delo. Tako, da bi jaz lepo molčala.
      O Marakešu pa še enkrat ne moreš ga dati, ker ne obstaja državni zbor o sporazumu ne more odločati, ker ni zakonodajni postopek to si zapomni, Ušajeva samo govori, ker ve, da če bi jo kdo o tem vprašal bi bila pa tiho, toliko je pa menda že pravnice, da te zadeve pozna.
      Kako ne laže zlagala se je da so poslanci SDS glasovali za Šebedra kakšno opravičilo ne. Zlagala se je da se je SDS v Ljubljani spajdašila z Levico, ko ona ni dobila potrditve za odbor za zdravstvo pri MOL-u pri tem pa pozabila povedati, da so za njo glasovali samo člani SDS pa nihče drug. Preverljivo.

     • stane

      Hvala! Potem pa kritizirajte Usajevo,ce mislite,da pravno laze in zavaja javnost,ne pa mene,ki sem samo navedel njene navedbe. Mama mia…..

     • rabbit

      Mnoge stvari se z lahkoto preveri, pa jih ne, ampak pišeš jaz ti samo odgovarjam.

     • stane

      Ok.srce! Hvala se enkrat!!

     • stane

      O Marakesu sem napisal isto kot ga.Usajeva. podprl. Verjetno ni podpisal. Dal je ustno tiho soglasje. Ce je to res je pa drugo vprasanje. Vsak ima lahko svoje mnenje.

     • rabbit

      Kdo v Sloveniji je podpisal marakeško pogodbo?

     • Tone

      Nihče, ker sploh ni pogodba ampak ustni dogovor. Podprle so jo s ploskanjem tiste države, ki so bile ob razglasitvi prisotne v Marakešu.

     • rabbit

      K dogovoru je pristopila tudi Slovenija, ki jo na konferenci zastopa državni sekretar na notranjem ministrstvu Sandi Čurin. Marakeško deklaracijo je sprejela vlada RS pod vodstvom Mira Cerarja.
      vir.Slovenske novice

     • Tone

      Ja, in sicer tako, da je Sandi Čurin po navodilih vlade v Marakešu ploskal. In to je vse.

     • rabbit

      Ploskal bi lahko tudi doma ni bilo potrebe po potovanju v Marakeš.

     • Tone

      To povej še ostalim predstavnikom 150 držav, ki so tam ploskali.

   • Kapodistrias

    Pa kje, človek, ti živiš? Menda ne na luni? Verjetno za njo.

    • stane

     Kaj te moti? Luna? Ne glej jo,pa te ne bo motila.
     Pisem samo to kar pisejo drugi,tisti,ki so bolj obvesceni kot midva.
     Lahko si pa razlagas kakor zelis. Tvoja presoja.

  • Nata

   ? ? ? ? ? Škoda, da je niti prebrali ne boste.Ampak pokukali pa boste na DOM, a ne ?
   https://domovinskaliga.si/

   • Anton

    Demokracija, se gradi in obstane zgolj z vključevanjem ljudi različnih si mnen, stališčev zruši se pa z izključevanjem. Kdo tu izključuje pa ni potrebe dodatne razlage, Janez Janša pravgotovo ne, on je bil eden redkih politikov tekom 27 let odkar smo samostojni kot Država, ki je bil pripravljen in je pripravljen za sestav koalicije povabiti tako leve kot desne, nikoli ni rekel, ne stabo oz z vami pa ne bom šel, nikoli ni imel zaprteseje za medije. toliko o tem.
    sarkazem press

    • Nata

     Ja, drži. Z vključevanjem.
     Nisem prepičana, da se je J. J. tega držal.
     Tudi, ko molčiš , ali se malo umakneš od nekega problema, ni ravno dobro.
     Bebavi levičarji me ne zanimajo.
     Preračunljivi desničarji pa !

     • Anton

      oba zgoraj omenjena ustanovitelja stranke DOM, sta že v štartu pokazala duh demokratičnosti, pa toliko sta imela za povedati glede Demokracije.

      Besede so eno, dejanja so pa drugo!

      načelnost press

     • Iztok Pušnik

      Po mojem skromnem mnenju, bi mogel Janša DOM podpret, ne glede na matematiko, ki mu edina služi v primeru bližajočih EU volitev. Izjava, da je ustanavljanje Domovinske lige škodljivo, služi le matematiki. Tudi španovija s Podobnikom in Bogovićem je zgolj matematične narave.

    • rabbit

     Celo Rupla je vzel nazaj v stranko potem, ko je ta zelo lepo govoril o njem pa je le ta spet šel, ko ni dobil stolčka.

     • Iztok Pušnik

      Rupel je imel debel rokovnik s pomembnimi naslovi. Preračunljivost pač.

    • Kapodistrias

     Se strinjam. Antijanšizem je samo drug izraz za primitivizem, natančneje: kretenizem.

    • stane

     Ja tako je. Tisti,ki krade,krici; drzite lopova!! In mirno krade naprej.

   • Antonius

    Življenjska izkušnja, ki jo vlačim za seboj, me je naučila previdnosti in v kontekstu *naporov*, med vrsticam prepoznati nakano ali namen.
    Dober namen in v javnost trositi zaupen pogovor, pa res ne moreta imeti nič skupnega z zaupanjem in poštenjem.
    Spremljam vaša komentatorska razmišljanja in velikokrat se z vami strinjam. Ampak?! Včasih mi pa le delujete malce naivno. Očitno se vam niti sanja ne, kaj mora preračunljivec početi, da zaupanja *vreden* pride zraven. Ušajeva je z odliko opravila svoj namen.
    Pri sebi se odločite, komu boste zaupali in še naprej verjeli. Meni je Ušajeva podla in špeckahlarska izdajalka. Očitno niti o Brščiču kaj dosti ne veste. Eno so njegove kolumne, nekaj povsem drugega je pa početje politika Brščiča. Janez bi ustanovitev nove stranke DOM na demokratični desnici zagotovo podprl, ampak ne, ker se je zgodba odvila tajno in za njegovim hrbtom. Po takem početju tudi jaz ne bi nič več zaupal Brščiču in Ušajevi. Dom je, bo najbrž o.k., ampak ne s tem predsednikom in podpredsednico. Zaupanje med političnimi strankami se gradi na drugačnih temeljih.

    • Nata

     Saj sem naivna. Pa se ne bom spremenila. Sem vztrajna. Navajena celo življenje tudi poslušati druge. Njihove razloge in posledično njihova ravnanja.

     Ker imam marsikdaj prekleto prav, bom še naprej ostala stara naivka !
     Se vam ne zdi, da se nam komunjare režijo na vsa usta ?
     Tako, kot vi pravite za DOM, oni pravijo za SDS !!

     • Antonius

      Nikjer nisem nič pravil, komentiral stranko DOM !! Samo početje predsednika in podpredsednice sta bila moja komentatorska vsebina.
      Lahkotno pač, nepremišljeno navrženo, da sem nekaj *pravil za DOM*.

     • Nata

      Napisali ste, da bo DOM verjetno o.k. stranka, ampak brez B. in U. In, jaz sem dodala tisto od komunistov. . . . SDS brez J.J.

     • lili pili

      Ce lahko dodam sds brez bivsih komunistov bo cisto ok

    • lili pili

     Kdaj boste v sds razumeli, da so si politicne stranke vedno konkurenca vse ostalo nakladanje je samo satelit ene vecje to pa ne vzge vec, kje je primc in angelca in …odleteli so kot knof od gat ko je jajo ugotovil, da mu lahko hodijo v zelje..

 • Spartan

  Za razliko od umirjenega, preudarnega, lucidnega in strateško pragmatičnega Bernarda Brščiča, me tale gospa Lucija vsak dan bolj rapidno odbija s svojim potenciranim in zamerljivim “babjim fafljanjem”. Pa ni bilo vedno tako.

  Tipična ženska, ki pred vsakim nepredvidenim in neprijetnim izzivom, brez premisleka, nestrateško in prehitro reagira oz. aktivira jezik eno uro pred procesiranjem možganskih sinaps na zunanje dražljaje!

  Po do zdaj videnem bi jo kot predsednik stranke nemudoma degradiral iz podpredsednice v (največ!) blagajnika stranke!

  • stane

   To,kar pises ti,delajo bumbarji.

  • Kapodistrias

   Pronicljivo!

 • hle

  Poglavitno vprašanje katerega nam ta dva zastavljata danes je ali je EPP tista opcija ki Slovenski desnici omogoča branit naše nacijonalne interese ali se bo potrebno obrnit na drugo opcijo in to isto bi se moralo vprašat tudi vodstvo SDS

 • FORT WORTH

  Brscic in Usajeva sta objavljala za Novo24 zelo dobre kolumne.
  Vcasih pride tudi med sodelujocimi do nesporazumov, kar je normalno.
  Samo zdruzevanje ( na dolgi rok ) obrodi sadove in uspehe, zato iscite skupne tocke !

  • Janez Pavel Kanc

   Zdi se, kot da Janša ni priljubljen.

   • FORT WORTH

    Po anketah zgleda, da je vedno bolj priljubljen.
    SDS pod Jansevim vodstvom dosega na lestvicah prvo mesto v drzavi.

    • Janez Pavel Kanc

     Saj to je zanimivo, da SDS kotira pri vrhu po priljubljenosti, Janša pa ne.

     • Kapodistrias

      Seveda, na levičarskih medijih. Človek se lahko le smeji takšnih bedarijam.

     • moon

      No, po teh “anketah” je tudi Violeta Bulc nba tretjem mestu, pa se nu upa postaviti na nobeno listo..

    • Roman Benedik

     zato je ves čas v opoziciji?

   • wert

    Ko boš ti napravil toliko dobrega za Slovenijo, kot je Janša pa se javi !

    • Janez Pavel Kanc

     Daj no, ne bodi otročji, če si že funkcionalno nepismen.
     Osamosvojili bi se tudi brez tvojega idola, rezervnega vodnika Janše.

     • Kapodistrias

      Mišljenje, ki ga lahko ozdravi le psihiatrija.

     • Hribouc

      Bi se ti, bednik bedakasti. Pičke trotaste!

     • stane

      S kom? S Kucanom in njegovo bando,ki jim ni intimna opcija samostojna Slovenija,kar se vidi ,ko vlacjo v drzavo podsaharske negroide in Arabce,ter upajo,da bodo njihovi volilci?
      Na ta bedni nacin ,inicujejo vse kar je Slovensko!

    • Hribouc

     O Ludamili in Toninčku pa nič?Ta dva sta tud vsa zgarana od naporov.

    • lili pili

     Dr. Jajo je naredil vec skode kot koristi…

   • boogin1

    Zdi se kot da obolevaš za neozdravljivo boleznijo imenovana Janša sindrom.

    • Janez Pavel Kanc

     Raje razčlenjuj, zakaj Janši ni uspelo sestaviti koalicije, kot da postavljaš “diagnoze”.

     • xtc

      Zakaj?
      ker je Kučan vsem levim zapovedal,da z JJ ne smejo v koalicijo no samo spomni se kako je prišepetovalec Kučana ,Cerarju razložil ba naj niti ne pomislina koalicijo z JJ,ker ga bo Kučan uničil in nikjer ne bo dobil službe in ne bo mogel več delati.

     • lili pili

      Za male otroke pravljica…

     • boogin1

      Kdo je vlado izvolil in potrdil? V parlamentu so poslanci in ministri, ki sploh niso bili izvoljeni in odločajo o več milijardnih projektih.
      Do Oblikovanja skrajno leve vlade je prišlo zaradi kartelnega dogovora strank.
      Definicija kartelnega dogovarjanja je, skupni namen določenih v tem primeru skrajnih levih strank, da se bodo obnašale na način s katero bodo omejevale ostale stranke-zakaj in po naročilu koga si odgovorite sami.

     • lili pili

      Vse je bilo v skladu z ustavo in zakoni..

     • Kapodistrias

      Ker so levaki zbrali ves arzenal proti temu – vključno z naropanim udbovskim kapitalom, deložiranim v davčnih oazah.

   • xtc

    No ko JJ sam zbere toliko kot tri leve stranke skupaj in ko najboljša leva,kljub izdatni pomoči Kučana nabere polovico veš ,da je drugače

   • janko

    Genijalen je kot državnik, Slovenija bi ga morala uporabiti!
    Ni priljubljen komunistom, jim je trn v peti od 1990. leta dalje, jim je konkurenca, kaj vse mu je udba delala ves čas!
    Znano je pa, da so geniji po drugi strani za marsikaj povsem ANTI – npr. Mozart (glasbeni genij N1 – no, takoj za našo Nato ampak naša Nata nima ničesar anti), potem nekdaj Konstantin, pa danes Trump!

    • Nata

     Hm. . . . . . . .

    • lili pili

     Dr. Jajo je bivsi komunist, ki mu gre samo za oblast..

 • Janez Pavel Kanc

  Kjer se prepirata dva, tretji dobiček ima.

 • Darth Vader

  stranko EPP obvladuje in vodi George Soros in ne Janez Janša

  • wert

   Ti pa še sanjaš, kajne ? Daj zbudi se, da ne boš pisal neumnosti !

   • Darth Vader

    ponovno, ker nisi razumel, ne veš, nisi obveščen ali pa boš težko samemu sebi priznal, da je to res……grupacijo v evropskem parlamentu (in to ne samo eno, ampak obadva politična pola, ker v bistvu je še vedno samo levo in desno) imenovano EPP, katere predsednik je naslednik/dedič nacističnega industrijskega imperija Junckers (Jean Klod Juncker) finančno, politično, operativno do potankosti obvladuje George Soros…..in to, ne boš verjel…..z denarjem :)

    • wert

     Junckerja že dolgo sumim, da je tako, kot praviš, zdaj sem samo dobil potrditev. Ne bi pa tega trdil za vse članice EPP in še posebej ne za Janšo.

 • sloustava

  Hm, Usajeva, ponovno, kdo je preklical tvoje kolumne? In Brscic, kdo tvoje? Fant in dekle: komunizem in laz imata kratke noge. Kam paseta vidva! No, najbolj pa me je razjezila Usajeva z napadi na Janso. Poznam jo iz sodisca, ko ji za dosego cilja ni nerodno narediti poteza, nevredne cloveka in odvetnice!!!!!

 • Slovenka

  Lucija, Lucija.

 • Novakec1

  Namesto €U bi moralo pisati na sloganu Slovenija, ko šljivi tako €U.

 • Andrej

  To so prvi porodni krči. Sčasoma, čez kako leto, bodo tudi v DOM ugotovili, da nima smisla iti na nož in da Janša dokaze hrani. Ugotovili bodo tudi, da Janša uporablja dokaze samo takrat, ko je napaden.

  • rabbit

   Ušajeva še kar drži ravno danes je napadla Zlato Kraševec, ki že kar nekaj časa piše za Demokracijo in jo je obtožila, da je ona nadomestila Bernarda Brščiča. Ko jo je ta vljudno opozorila, da novica ne drži se ni opravičila ampak še naprej nadaljevala z napadom, to za DOM ni dobro.

   • Andrej

    Saj pravim, čez kako leto. Ali pa jih ne bo več.

 • Janez Novak

  Slovenačka posla: Splošno pljuvanje in polivanje z gnojnico. Dajmo naši!

 • althar

  Pošteno.

 • Nšo-či

  NOva24 verjamem, da so zapisana pravila. Verjamem celo to, da jih Lucija in Bernard poznata. Ne verjamem pa, da je slika z vaše strani tako poslovna. Zakjaj bi sicer blokirali Janeza Pokončnega, in njegove komentarje o EU pralamentu. Komentarje, ki odpirajo razloge za ustanovitev nove stranke in komentarje, ki v stranki Dom vin SDS vidijo povezavo ne pa nasprotij.

 • Slovenec 33

  Spet krti na delu.
  Okupatorji in veleizdajalci slovenskega naroda pa res ne izbirajo sredstev in dejanj, da lahko nadaljujejo z okupacijo slovenskih dežel.

 • Nšo-či

  Nova24 potrdite svoje besede z vsebino. Objavite intervju z Lucijo in Bernardom. To pa ni kolumna…kajne.

  • rrrrr

   Čestitamo in pozdravljamo !

 • učko

  Zdej se boste desnuharji med seboj pobil, levuharji se vam pa smejijo in profit vlečejo iz tega. Prav vam je !!!!!

  • tohuvabohu

   Ti si preneumen, da bi razumel igro.

 • von Rhein

  Razprtij v stranki ne bom komentiral,nisem član,bil sem samo volilec in še to po sili razmer,ker raznih komunajzarskih strankarskih skrpucal (za vsake volitve nove maske na starih facah)ne prenesem.TODA,tokrat je Janša izgubil še nekaj volilcev.Zelo enostavno pojasnilo zakaj.Če se spetlja z enim največjih bleferjev in nesposobnih politikov Podobnikom pomeni,da nekaj ni v redu.In zaudarja.Tudi Kangler je ob določenem času,ko je bil še poslanec,pokazal svoj pravi značaj.

 • Matija Mataja

  Dej ne zavajajte.
  Sam poznamo vaša posla: eden in edini. Kdor črhne besede, samo pikico nestrinjanja, je odstranjen kot sovražnik.
  Zakaj se ne imenujete: SDS Tv, v službi Ivana Janeza

  • rabbit

   Saj ima DOM tudi možnost, pa naj ustanovi svoj medij a ne.

   • Nata

    No, no. . . . .ta medij smo pomagali ustanoviti tudi MI – komentatorji !! Kaj vse smo slišali in prenesli od stalnih pljuvalcev !!
    Jaz nisem pozabila !!

    • rabbit

     Če si dala denar za Novo imaš delnice prodaj jih pa prenesi na DOM.Problem rešen.

     • Nata

      Nič nisem omenila delnic !!Za delnice nimam denarja.
      Napad pa je najboljša obramba, ali ne ?

      Koliko časa že komentiraš na tem portalu ? Od samega začetka ?
      No, na to sem mislila.

      Tudi od naših komentarjev je Nova nekaj imela, a ne ??
      In spomni se vseh kolobocij, ki smo jih doživeli. . . . .

     • rabbit

      Od začetka.Pa nič ne pričakujem, v zameno.

     • Nata

      Iz mojega pisanja sklepaš, da bi pa jaz kaj rada ? Ja za vraga, od koga pa ?
      Ali je to, ko kaj čivknem narobe ?

     • rabbit

      Jaz sem replicirala Mitji vi ste pa komentirali moj post in sem vam odgovorila. Vi pa meni.

     • Nata

      Oprostite.

     • rabbit

      Nič se ni treba oproščati vi imate ravno tako pravico povedati svoje mnenje kot jaz, a ne. Jaz sem samo povedal, da ima tudi Dom možnost, da ustanovi svoj medij ni nujno tv, lahko pa internetni, po vzoru Nove pa bomo še tam kaj napisali ali ne, če bomo dobrodošli.

     • Nata

      Ker jaz Mitje ne vidim. . .

     • Tone

      Neka korist od tega prepira je pa vendarle. Zvedeli smo, da je rabbit zajklja.

     • Tone

      Kaj pa jaz lahko pričakujem za svoje komentiranje? Tudi od mojega komentiranja je Nova kaj imela.

   • rrrrr

    Domovci že imajo svojo TV: Požarjev Tv3 v Javni hiši Hanzi

    • rabbit

     Za začetek bo, po veselo na delo.

   • Tone

    Mogoče bi se dalo dobiti kaj sredstev za ustanovitev nove tv od Italijanov, ki imajo težnje po slovenski zemlji enako kot Madžari.

    • rabbit

     Mogoče, ker nas že zdaj kar dobro lupijo komunisti, da za njihove riti in na njihovih televizijah zganjajo svojo propagando.

 • Franjo Trojner

  Prenehajte z prerivanjem na politični desnici, ker za to ni nobene potrebe!
  Ustanovitev prave nacionalne stranke DOM je bila nuja, ker SNS nacionalna stranka ni.
  Le skupaj smo močni!

 • Nata

  Mene pravzaprav ne briga kdo , kaj in zakaj!
  Za Brščičeve in Ušajeve kolumne mi je pa žal !!
  Ljudje božji, se vi sploh zavedate, kako sladko se nam režijo komunjare ??
  Tale Brščičeva je dobra
  https://domovinskaliga.si/strah-pred-novo-desnico/

  • rabbit

   Demokracija je pojasnila zakaj v času volilne kampanije ne bo objavljala kolumen omenjenih niti drugih kandidatov niti SDS. V mlinu se večkrat ponovi, drugače pa zadostuje enkrat.

   • Iztok Pušnik

    Gre za to, da sta bili kolumni verjetno spisani že preje, predno se je Domovinska liga konstituirala. Če bi naprimer Domovinska liga že imela uradno prijavljeno kandidatno listo… potlej bi šele zavrnitev objave kolumn bilo bila smiselna.

   • Nata

    Vsekakor !! La malo pozno so pojasnili, a ne ?
    O stranki so bili dolgo tiho. Pisal je edino portal Domovina.
    Da se razumeva. PIsal. . . . . ne čivkal !

    • rabbit

     Mislim, da je Gašper Blažič takoj pojasnil tudi v tem prispevku piše, da naj bi oba omenjena dobila pisno zakaj v času volilne kampanije ne bodo objavili komentarjev. Pa je Gospa Ušaj pisala v stilu so ju prepovedali na Demokraciji. Gospa Ušaj si sama zapira vrata, ne Demokracija še manj drugi. Sama je začela to kampanijo proti SDS in morala je vedeti, da nekateri ne bodo tiho. Veš že kar nekaj tednov spremljam to vojno na twitterju začela jo je prav Ušajeva. Eni gospe je očitala, ker je ta samo všečkala drugo, ki je napisala, da želi Domu vso srečo ona bo pa ostala v SDS. In gospa Ušaj je tej gospe, ki je všečkala očitala, da ji je pomagala, ko se je znašla v denarni stiski, ker so jo obsodili zaradi twiita sedaj se je nanjo spravil še en podpornik DOMA pa sploh ne vem na osnovi česa, ker gospa ni nič govorila proti Domu. Res čudno.

  • Kapodistrias

   Kdor se ozira, kaj rečejo komunjari, je oplel že na startu.

 • xtc

  Ve se kakšna so pravila.
  Verjetno malce predvolilne reklame in promocije,seveda pa dolgoročno brez sodelovanja ne bo šlo ali pa bo stranka izginila.
  Bi pa verjetno bilo bolje,da bi štartali na DZ volitvah.

  • rabbit

   Ni problem, da so štartali na EU, ampak to se ne naredi 2 meseca pred volitvam, to narediš vsaj leto, minimalno pol leta, sploh v Sloveniji, ko vem kakšni so mediji. Požarreport je mnogo bolj znan od Demokracije pa Požarju ni uspel preboj v parlament sem napisala zakaj in se je to tudi uresničilo. Ljudje se morajo s teboj poistovetiti, njih ne zanima kako ti pišeš na twitterju, pa Facebooku, pa v kolumni oni morajo tebe videti v živo in ponotranjiti tvoje ideje, ker če jih ne nimaš na volitvah kaj iskati. V Sloveniji volivci ne volijo kot drugod, po tem kaj nekdo prinese v njegovo denarnico. Slovenski volivec voli kako lepo nekdo govori, kako lepo se obnaša pred kamero je vljuden, malo zadržan bog ne daj ,da govori trdo resnico takih se slovenski volivec izogiba v velikem loku. Zakaj, ker ni bil na nobeni preizkušnji, vojno smo dobili v 10 dneh, tistih malo ljudi, ki so pri tem izgubili življenja nikogar več ne brigajo (razen svojcev in nas nekaterih posameznikov), plače, pa penzije tudi če so nizke so in ljudje so v svojem milnem mehurčku in dokler bo tako, bo šlo, kaj bo, ko ne bo šlo pa ne vem. Bomo mrali ostati živi in videti.

   • Stric iz ozadja

    Pozar je itak hotel samo 1%, da bi prisel do drzavnega denarja. Ga ni dobil in poniknil.

    • wert

     Ni poniknil. Samo srajčko si je preoblekel na Faktor…

     • Stric iz ozadja

      Saj to je bil ze prej. Samo preoblekel se je nazaj.

    • rabbit

     Ni poniknil, zaradi njega padli 3 ministri, ena kandidatka za EU in še kar nekaj sekretarjev.

     • Stric iz ozadja

      Poniknil kot LNBP (Lista novinarja Bojana Pozarja).

 • garfi

  nova stranka si bo zapravila ugled, če se takoj ne rešijo oholosti

  • Tone

   Kako lahko zapraviš nekaj, česar nimaš?

 • Olga101

  Janša ima težko delo! Kučan ima na drugi strani Udbo, medije sodstvo, več deset milijard evrov. Brez problema nagradi svoje vazale od Cvikla, Ropa, Jankoviča in ostalih. Ali ste opazili, kako vsa levica enotno izpolnjuje njegovo agendo. Verjetno je tudi na levi kak politiik, ki je intimno proti Marakešu, ni pa proti kešu, proti privilegijem. Kučan tudi hrani mikrofilme arhivov in lahko po potrebi umaže kogarkoli.

  Zato je Janša že v štartu hendikepiran. Vendar pa ima srce za Slovenijo in izredne strateške in taktične sposobnosti, od predvidevanja, do planiranja. A ima nasproti ogromno hidro, ki ji na eno odsekano lovko zrasteta dve novi.

  Hvala bogu za bolj desni Dom. Se pa morajo zavedati vsi, da velja: “United we stand, divaded we fall!” Zato naj desni liderji ustavijo konje in se zares posvetijo glavnemu delu: uničenju Hidre!

 • Inaz

  No, no DOM, na politiko gledate preveč romantično. Politika je umetnost možnega in je hudo trd šport.

  • tohuvabohu

   In kdor ne zna preseči osebnih zamer, ni za v politiko.

   • Tone

    Kaj pa JJ potem dela v politiki?

    • tohuvabohu

     Zakva prašaš, Dudek?

     • pupa

      Regica mu je tako rekla.

     • Tone

      Dudek, jel bila Regica nevina kad ste se uzeli.
      Dudek: Šta ja znam, neki kažu da je bila, a neki da nije.

 • tramal

  No ,komunajzerski volilci ki ste vpili da SDS ne boste volili dokler je Janša na čelu .Če niste lažnjivci ,boste sedaj volili DOM ,KI JE DESNA STRANKA BREZ jANŠE.Pa da vas čujem .

  • Tone

   Noben levičar ni nikoli trdil, da bi volil SDS brez stranke.
   Laž je nesmrtna lastnost izrojene desnice.

   • Kapodistrias

    Drži, da noben levičar (ali kdor koli drugi) ni trdil, da bi volil DSDS brez stranke. SDS je vendar stranka!

    • Tone

     Se opravičujem! Tiskarski škrat se je moderniziral in operira tudi tam, kjer ni tiskarskih strojev. Moralo bi pisati: “Noben levičar ni nikoli trdil, da bi volil SDS brez Janše.”
     Hvala za opozorilo.

   • tramal

    Potem pač nisi bral komunajzerskih odgovorov. Verjamem da je še tebi slabo ,ko bereš bedaste odgovore svojih komunajzerjev .Pišejo bedarije ,tako kot ti.

    • Tone

     Tiskarskega škrata sem sedaj popravil, če te je to zmotilo.
     Povprek obsojati nekoga ali nekaj, da je bedasto, je bedasto.

  • Roman Benedik

   Dom je samo satelit SDS-a,ki bo končala enako kot GOD

 • Ivo

  Janša podpira samo svoje sektaše. To je že večkrat dokazal z dejanji in izjavami. Zato so ga mnogi zapustili načelu z gospo Vero Ban (mati SDSa). Brščić in Ušajeva pa bosta s svojo ekstremno stranko pogrnila na celi črti. In normalni jima bomo hvaležni, ker bosta vzela glasove sekti SDS.

  • Steiermark

   Če misliš, da spadaš med “normalne”, potem jaz ne želim biti “normalna”!

   • Tone

    Ali misliš, da si?

 • janko

  Nazaj v SDS, nehajte se žgečkati, niste več otroci! Janša pa bi morda lahko deloval BOLJ povezovalno in sprejeto do vsakega med člani, da stranki ne bi NIHČE VEČ UŠEL.

  • wert

   Tudi med člani so profitkarji in zgagarji, kot vsepovsod. Za takšnimi ni treba jokat.
   Vsa čast poštenim in delavnim, ki jih tudi ni malo.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKO POLITEJO = DRŽAVO,
  je DELO ZA SLOVENSKO POLITEJO (za ljudi v SLOVENSKI POLITEJI),
  seveda na SLOVENSKI NAČIN, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, EDINA ČLOVEŠKA stranka v OKUPIRANEM DRŽAVNEM ZBORU Republike Slovenije izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura SMRTI”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oz. tu
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = BABILON PERZIJA EGIPT BIZANC RIM JUGOSLAVIJA … =
   = detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =
   Ena od TEMELJNIH AGEND teh kreatur je:
   TRANSIćIZEM:
   svoje izrodke in posvojene otroke oziroma natančneje prisvojene KUPLJENE OTROKE kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola.
   Ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo in z DELI DOKAZUJEJO vsak dan na vsakem koraku, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ.
   Poznate PODTIKANJA o fovšiji = FEJK ženske = TRANSIćI = KASTRIRANI fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti ženskih bolečin in užitkov,
   FEJK moški = TRANSIćIRANE deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških” =
   = in to KAO MOŠKO POŽENSŠČENOST vam potem PODTIKAJO LJUDEM =
   = tak je univerzalni kaviaržidoKOMINTERNISTIČLNI “modus operandi” (način delovanja).
   PEDRIZEM / LEZBIZEM je zanje najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” = za SERBUSE ROJENI =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so ZA SERBUSE tekovina revolucije ROJENI;
   potem pa je PEDRIZEM/LEZBIZEM sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   = »Deli in vladaj!« =
   ker samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI (psi čuvaji = WATCHDOGI) zlorabljajo ženske in otroke
   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   = enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem … = tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = vsesplošno pa kaviaržidoKOMINTERNIZEM in
   njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM … = vsi ti -izmi so “novi obrazi” kaviaržidoKOMINTERNE, vsi. Kot so vsi “novi obrazi” MURGL KOMI JUGE le KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE:
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zeleni
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …) = vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   = “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   _ 1. _ = PRVORAZREDNI pusići in prvorazredni TRANSIćI so gazde = odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psov=WATCHDOGOV in zasužnjenih ljudi,
   _ 2. _ = DRUGORAZREDNI pusići in drugorazredni TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije = VOJAKI REVOLUCIJE, kot jim pravi Milan KUćAN,
   _ 3. _ = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI.
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    SOCIALIZEM = MURGL JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM =
    = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM =
    = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
    so vse po vrsti onanije = t. i. POPULISTIČNE floskule,
    ki so vse po vrsti IZUMI = TVORBE kaviaržido KOMINTERNE =
    =SUŽNJELASTNIŠTVO =
    =kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

    Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
    = FORUM 21 =
    = FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
    predsednik pa je MILAN KUćAN,
    ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji= ki so jo uradno preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
    in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
    = uradno preimenovan v LDS =
    DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
    i tako dalje do tokija,
    pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
    = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

 • m_m

  Fantje, dajte se skulirat in nehajte hodit en po drugemu. Slovenija rabi močno, ne pa razdeljeno desnico.
  SLS je za SDS zagotovo slaba izbira. Izrazito slaba. DOM ima jasen načrt pred seboj, ima jasna stališča, za katera sem prepričan, da so v mnogočem sorodna SDS-u. V slogi je moč, ne v delitvi.

  • wert

   Saj drugače ne more biti, če pa je SDS-ov otrok.

  • Tone

   Eno je ustanoviti še eno, sorodno stranko, povsem nekaj drugega pa, če člani stranke ustanovijo drugo, sorodno stranko. Tu so zamere neizbežne.

   • pupa

    In tebe te zamere v SDS HUDO, HUDO motijo in zaradi tega cele noči ne spiš in visiš na tem forumu, ha,ha,ha,……………..

    • Tone

     Seveda me ne moti, zato pa tebe HUDO, HUDO moti moja prisotnost na tem forumu. Pa ne visim na njem, ampak imam tak računalnik, ki reče pluuunk, kadar je kaj novega pa grem pogledat in odgovorim, če se mi zdi potrebno.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE TUKAJ
  PRILEPIM – KER JE POMEMBNO.
  “VZTRAJNIKI”
  ODBORA 2014 – še naprej podpirajmo ZA OSAMOSVOJITEV NAŠE R. Sovenije
  RES ZASLUŻNE
  – cenjenega gospoda J. JANŠO IIN SDS,
  ki sta v preteklih 20 in več letih več kot dokazzala, da jima edinima res gre za nas Slovence in našo R. Slovenijo.
  Pozdravljam krepitev t. i. POMLADNIH strank – vendar naj se NOVE POMLADNE STRANKE – dokażejo v praksi.
  Spodaj ponujam pozitiven posnemanja vreden VZGLED
  VRLIH IN KREPOSTNIH TER GOSPODARNIH
  “ORLOV” dr. J. E. KREKA, 1908-1940.
  Posodobljeno jihOŻIVIMO PA BO NAŠA SLOVENIJA IN MI
  SLOVENCI –
  ZDRAVI IN MOČNI TER ŠTEVILČNI. L. r. Janez K. Kern KOMENDA

 • Get Smart

  DRŽAVNI ZBOR Republike Slovenije je »zakonodajno telo« = ZAKONODAJALEC. Je tisti del državne celote, ki sprejme ZAKON, po katerem bomo državljani živeli. Zakone sprejme VEČINA poslancev v DRŽAVNEM ZBORU. Če in ko je država OKUPIRANA, kot je Slovenija, in si OKUPATOR v DRŽAVNI ZBOR namesti svoje lutke, »vojake revolucije«, kot jim pravi tov. Milan KUćAN, oz. »nove obraze«, kot jim pravi propagandni stroj MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE, potem vam ta ZLOČINSKA banda kroji življenje. Ravnokar o vašem življenju uradno odločajo DOKAZANO lopovske lažnive lutke, ki slišijo na ime:
  lmŠARAC, Socialni demokrati=SD, DeSUS, Levica, SABratušak.
  Ta sekta zločincev še ni delala za človeka, ne dela in ne bo delala, ker je sekta samoimenovanih in z deli DOKAZANIH »smrtnih sovražnikov ljudi« in njen smisel obstoja je PARAZITIRANJE NA ČLOVEKU, izkoriščanje človeka.
  Človek se MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE lahko osvobodi na dva načina:
  1. – MURGL JUGOKOMUNISTIČNE zločinske kreature zbrcaš ven iz državnih uradov in jih namestiš na DOB, na IG in na ostale primerne kraje za njihovo bivanje,
  2. – greš na VOLITVE, oddaš svoj glas za LJUDI (in seveda obvezno nadzoruješ ŠTETJE, ker zaenkrat še vedno štejejo MURGL JUGOKOMI kreature, ki totalno okupirajo državo), nakar pa z VEČINO GLASOV LJUDI v DRŽAVNEM ZBORU sprejmeš ZAKONE, po katerih MURGL JUGOKOMI zločince namestiš na DOB, IG itd., ter sprejmeš še ostale zakone, ki so v DOBROBIT LJUDI, kot ste lahko že videli v obdobju 2004–2008, ko smo se ljudje delno in začasno OSVOBODILI okupacije zločinske MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.
  Naloga osveščenih ljudi je, če si želite SVOBODE in ČLOVEKU DOSTOJNEGA ŽIVLJENJA, da budite in osveščate še neosveščene, saj za izvedbo osvoboditve nujno rabite osveščene ljudi, seznanjene z RESNICO o MURGL JUGOKOMUNISTIČNINIH uničevalcih Slovenije, za katere SVOBODNA Slovenija ni opcija, kot dokazujejo in celo priznavajo.

  • Get Smart

   DOLG DRŽAVE SLOVENIJE
   .
   2004–2008 = Janez Janša = EDINIČ ZNIŽAN dolg je 8 milijard €
   ————————————————————-
   2008–2011 = BORAT POHAR SD+Zares…= MURGL KOMI JUGA =dolg= 17 milijard €
   2011–2014 = BRATUŠAK = POZITIVNA MURGL JUGOSLAVIJA =dolg= 30 milijard €
   2014–2017 = Scmera MURGLjugokomunističnega CENTRA =dolg= + 31 milijard €
   2018–2019 = ŠARAC + SD + Levica + DeSUS + SMC + SAB =dolg= + 32 milijard €
   —-
   In zdaj se vprašajte, kaj ste kupili, kaj ste dobili, kaj ste »VZELI NA KREDIT«, da zdaj odplačujete DOLG, ki vam ga je nabila MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA?
   Nič.
   Ker MURGL KOMI JUGA ves denar porabi za »očuvanje tekovina revolucije« =
   = »… pola sebi, pola ŠARCU daje nje …« =
   – pol si MURGL KOMI JUGA naloži na svoje (FORUM 21) in na gazdine=kaviaržidoKOMINTERN OAZNE račune Amsterdama, Luxemburga, Kanalov … skratka od Beograda, preko Cipra i tako dalje do tokija nje, in s tem NAROPANIM denarjem zdaj »kao kupujejo« nekoč naša podjetja (mercator, merkur, gorenje, iskra, vso mlečno industrijo, vso mesno industrijo, PIVO, vodo, mineralno vodo … VSE časopise (delo, dnevnik, večer, NEDELJSKI DNEVNIK …) vse REVIJE (vse lejdi, obraze, jane, one … MLADINE …), 99,99 % radijskih postaj, TV-postaje= POP-kanalizacije, planete … vse nje, TOTALITARIZEM pač:
   »… sve je ovo naše i nečemo nikome dozvoliti da nam dira to…«),
   – pol pa porabi za tekoče poslovanje OKUPACIJSKEGA aparata = za LAŽNIVE in LOPOVSKE ŠARCE, BORATE, SMCmere, DeSUS-LDS-karele-viktore, Levice, SABRATUŠKE, đupljane JANKOVIćE, ARSENOVIćE, KONTIćE i tako dalje do tokija nje in na tisoče in tisoče FEJK URADOV, ki imajo svoje kao direktorje, podirektorje, sekretarje sekretov … pa vse do pete lige WATCHDOGOV oz. po KUćANOVO »vojakov revolucije«, ki »za piškotek« iz MURGL JUGOKOMI garaž usmrajujejo splet z MURGL JUGOKOMUNISTIČNIMI iztrebki, torej blatenjem ljudi, blatenjem Slovenije, blatenjem Slovenstva in vseh sort ostalih LAŽI, s katerimi gradijo svojo sužnjelastniško MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   • Get Smart

    Leta 2004 smo se državljani Slovenije vsaj delno osvobodili MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE:
    – po 4 letih poštenega dela Janeza Janše (SDS, 2004–2008) ZA SLOVENIJO,
    je dolg znašal le še 21 % BDP-ja oz. 8 MILIJARD €.
    Pa nižji davki,
    pa manj davkov,
    pa REALNA rast plač in pokojnin,
    pa nižji stroški,
    pa brez nepotrebnih stroškov tipa LDS nalepk za avte,
    pa za 100 % nižje cene vinjet,
    pa za 100 % nižji stroški za vrtec,
    pa za 100 % nižje notarske tarife,
    pa za 100 % nižja brezposelnost itd. itd. itd. itd.

    Torej je za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO nastopil čas za odločno REVOLUCIONARNO AKCIJO: »veliki pok« = »patrija« = »sfukovanje« = »teþihovanje« … (tazadna pojma sta iz bogatega besednega zaklada nepismenega tovariša sinćeta nepismenega psevdooficirja JUGOKOMUNISTIČKE ARMIJE, ki je MURGL JUGOKOMI CENTRALNI KOMITE nastopil na mesto vrhovnog tepihovaoca i sfukovaća (kao predsednika Vrhovnega sodišča) nje:
    »Sloveniju tepihovati« in »Janeza Janšo je potrebno “sfukati”, popolnoma ga je potrebno sfukati!«).
    In »on dela nje«, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA to dela, »TEPIHUJE« Slovenijo in »sfukava» ljudi v Sloveniji.

    SD DeSUS ŠARAC bratušak LEVICA sholtes LDS zares SMC … = vse to so le PREIMENOVANJA in “novi obrazi” ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

    Pamet v glavo.

 • Rožle

  Bernard B. :
  “Tudi v bodoče ne bom pljuval po stranki SDS”

  … Take rabimo na desnici kot je Bernard Vsa mu čast ! Tako se govori … ne pa kot večina bivših strankarskih kolegov .. (tipa – ala Čuš)
  Če ne bi bilo SDS-a bi volil njegovo stranko …
  Tako pa ostajam zvest volilec stranke SDS ..
  Mi je pa zelo žal, da je prišlo do nekega čudnega kratkega stika .. Moram rečt, da sem lažje prenesel afero “Snežić – Đugić”
  Takšni domoljubi kot so Bernard B. … jih je absolutno škoda na lewaški strani.. in srčno upam, da ga tja tudi nikoli ne zanese ..

  • marta

   Rožle lepo si to povedal. +++++
   Še vse se bo lepo uredilo, tudi z gospo Lucijo – samo RADI SE IMEJMO
   in naj nas nepremišljene zamere, prehitro NE RAZDVAJAJO !

 • Lea Pralines

  Če bi bila par čefur in ušajka…kako lepi otroci bi bili,pa žleht seveda…

 • šmentanamuha

  Okej, čimprej zakopljite bojno sekiro in združite moči!

  • Stric iz ozadja

   Razdruzili so se, da bi se spet zdruzili?

 • Hribouc

  ŽALOSTNO.

  Hudo žalostno. Za SDS, mojo stranko, da se tole tako krotoviči.

  • marta

   Hribouc, po dežju vedno posije sonce………… :)

   • Hribouc

    Bohlonej za vzpodbudo.

    Hudič pa je, da so prerokbe b’l švoh.

    Še bolj pa dejstva. Tale skurbani Udbokučanizem očitno vase vleče nova Črna luknja,
    to pa zdaj dokumentarno pomeni, na sliki so vidne same rdeče partizanske kurčeve zvezde, da gre svinjarija h koncu.

 • tomnidari

  DOM, je razlog da bom šel na EU volitve!

  • šmentanamuha

   Jaz bi šla v vsakem primeru, ampak DOM ima potencial.

   • tomnidari

    Na zadnjih parlamentarnih volitvah sem volil SDS samo zato, ker sen predvideval, da Požar nebo dobil dovolj glasov. Naslednjič grem na bilokatere volitve samo v primeru, da me kdo prepriča in ne bom več kalkuliral! Glas bo verjetno šel v nič, ampak to ni moj problem!

    • Tone

     Če kalkulirajo stranke, je v redu, ker to spada v politično strategijo. Volivec pa mora biti iskren in oddati glas tisti stranki ali kandidatu, ki najbolj ustreza njegovim pričakovanjem. Če kalkulirata in volivec in stranka, se po navadi zgrešita.

   • pupa

    Če ima Dom potencial bo videno na prvih parlamentarnih volitvah. Nič ne bo narobe če bo pritegnil nekaj tistih volilce, ki so na dan volitev pri zapečku zelo narobe bo, če bodo desne stranke dobile skupaj toliko ali še manj kot na zadnjih volitvah. Temu se reče zgolj drobljenje in s tem tudi izgubljanje.

  • pupa

   Zelo lepo od tebe samo, da ne boš volil Židanovih ali lunatikov.

 • terminalar

  ok, če je temu tako.
  Naj se dogajajo nove stranke, plemenske skupnosti, frakcije, ideje… na desni. Ker je konkurenca zdrava, je to pozitivno. Ampak zakaj hudiča se žrejo med seboj?
  Za razliko od desnih, se na levi nekako sestavijo in furajo, jbg.

 • Vlado77

  Žal DOm Ušaj in Brščič se vedno bolj pogrezata v blato. Rezultat bo zgubljena stvar. Morda kaka 2% in konec politične kariere. Nabivanje da je JJ in SDS za Marakeš je neresnica. Večkrat so o tem govorili in komentirali, da so proti marakeš-u . Ušaj je po mojem razočarana ,ker je doživela nekaj neuspehov- mestni svet,ni izvoljena kot poslanka in sedaj ne bo kot EU poslanka. Zaradi njenih tvitov pa jo celo napadajo – ta levi. Očitno ima napačno strategijo. Brščič vsaj po mojem ne razume politike. Če si radikalen potem ne moreš sodelovati s nikomer. Brez sodelovanja pa nimaš šans v demokraciji. Tako pač je. EPP je res kanglomerat precej različnih desnih strank in s mnogimi se v ne bi strinjal v nekaterih razmišljanjih. Vendar delovati sam v EU je obsojeno na neuspeh. Kot da nekdo ki piska in ga nihče noče niti slišati. Torej problem je da je Brščič ( s veliko njegovimi razmišljanji se strinjam) preveč radikalen, Ušajeva pa ima tudi kar ostro taktiko. Za novinko v politiki je to napaka. Levi mediji ( večinski) jo bodo uničili. To, da je razkrila osebno dopisovanje glede ptrajka prori Marakešu s JJ pe ni ravno fer. Res je s tem malo prizadela JJ vendar po mojem bolj samo sebe in DOM.

  • šmentanamuha

   S tabo se strinjam v precejšnji meri. Ampak zakaj predsednik stranke ne da jasnega sporočila za javnost, kaj se je dogajalo v preteklosti, zakaj je podprl neko resolucijo pred Marakešem (ne vem točno katero), ki mu jo zdaj mečejo pod nos, kaj je bilo s tisto izjavo o kvotah? Kadar se začnejo stvari natolcevati, je potrebno stopiti pred javnost in jasno povedati kaj in kako. To pogrešam pri Janši ali pa ne razumem njegove taktike. Kaj bi se zgodilo, če bi SDS izstopila iz EPP?

   • Tone

    Ali si čudna! Ali naj Janša stopi pred javnost in reče: Takrat, ko sem podprl migrantske kvote, sem bil premier in nisem mogel sramotiti Slovenije kot brezčutne in nedemokratične države. Tudi nisem mogel glasovati drugače kot Nemčija, Francija in druge velike države. Sedaj, ko sem v opoziciji je pa vse drugače. Sedaj sem lahko proti marakešu in nabiram volivce tako, da jih strašim z migranti in muslimani.

   • Vlado77

    Tudi sam mislim, da bi morala SDS in JJ takoj reagirati na očitke. SDS ne podpira Marakeša. Izjave Grimsa to potrjujejo. Pa ne samo njega. Če bi izstopili is EPP – ne vem kam bi se dali. Samostojni? Dvomim da bi to imelo kakšen efekt. Zagotovo se ne strinjajo 100% s vsem v EPP .

 • MSGA

  Zanimivo branje tole prepiranje dveh domnevno med seboj skreganih strank, mogoče gredo v prepričljivosti že malce predaleč….

  Kaj pa je res bomo videli šele, ko bodo karte na mizi, kar zagotovo ne bo preden Donald ne bo odpakiral 60.000 zapečatenih kuvert in pospravil izdajalcev v Gitmo.

 • Dada

  Očitno je nekaj težkega v zraku, beri SDS. Novi kadri od spodaj imajo dovolj starih jugoslovanskih političnih metod. Brščić in Ušajka sta šla na svoje in s seboj “odnesla tudi nekaj članstva. Glede na to, da odhajajo, bi vprašala Janšo, ali je res on ” bog in batina v SDS.

  • lili pili

   zaenkrat je

 • Janez Kepic-Kern

  TOLE SE MI ZDI POMEMBNO.
  ŠE TUKAJ
  PRILEPIM – KER JE POMEMBNO.
  “VZTRAJNIKI”
  ODBORA 2014 – še naprej podpirajmo ZA OSAMOSVOJITEV NAŠE R. Sovenije
  RES ZASLUŻNE
  – cenjenega gospoda J. JANŠO IIN SDS,
  ki sta v preteklih 20 in več letih več kot dokazzala, da jima edinima res gre za nas Slovence in našo R. Slovenijo.
  Pozdravljam krepitev t. i. POMLADNIH strank – vendar naj se NOVE POMLADNE STRANKE – dokażejo v praksi.
  Spodaj ponujam pozitiven posnemanja vreden VZGLED
  VRLIH IN KREPOSTNIH TER GOSPODARNIH
  “ORLOV” dr. J. E. KREKA, 1908-1940.
  Posodobljeno jihOŻIVIMO PA BO NAŠA SLOVENIJA IN MI
  SLOVENCI –
  ZDRAVI IN MOČNI TER ŠTEVILČNI. L. r. Janez K. Kern KOMENDA

  • Janez Kepic-Kern

   ČE BOSTA SICER OJK
   G. BERNARD IN GA LUCIJA –
   LE
   EGOCENTRIČNO SOLIRALA
   JE NJUN POIZKUS
   – BREZ SMISLA ALI CELO ŠKODLJIV.
   ČE
   PA BOSTA RES ŠIRILA OKREPILA STIK SPOMLADNIH STRANK
   Z BAZO
   Z NAŠIM SLVENSKIM PREBIVALSTVOM
   JIMA
   PA PONUJAM – ŽE PREIZKUŠEN
   POZITIVEN NAČIN DELA S POTENCIALNIMI
   PODPORNIKI, VOLILCI.
   TO SO
   “ORLI” DR. J.E.KREKA, 1908-1940

   No ja ?
   Potrebna je obnova politike.
   NA RESNIH; MORALNIH NAČELIH:
   Predlagamm tole.
   AMPAK !
   Slovenci se moramo najprej notranje
   prenoviti in povezati na
   osnovi naše kvalitetne tradicije,
   PONUJAM VAM NAPOL POZABLJENE
   A
   VZGLEDA – POSNEMANJA – VREDNE

   “ORLE” DR. J. E. KREKA, 1908-1940
   VEČINA VAS SPODAJ PIŠE, NEKAKO – IDEOLOŠKO,
   VERJETNO
   ZARADI NEGATIVNEGA VPLIVA EX KP, ZK STALIN, TITO KOMSOCIALIZMA.
   Življenje pa ni – ideologija
   pač pa
   realna stvar – način kako ljudje živimo.
   živijo. V praksi njih, naših osebnih -življenj !

   “ORLI” DR. J.E. KRKA – so na področju izboljševanja
   praktičnega žvljenja, življenj naših prednikov – naredli veliko.
   VREDNI SO
   VZGLEDOVANJA – PO NJIH – VRLI, GOSPODARNI, KREPOSTNI
   “QRLI” dr. J. E. KREKA, 1908-1940-

   Jaz sem odločen zagovornik podpore dosedanji SDS,
   ki ima celo vrsto dobrih poslancev,
   ki se je že doslej nad 20 let vztrajno borila
   proti raznoraznim vsiljevanjem ex KP; ZJ.jev
   in ima za vodjo
   res pravega osamosvojitelja, cenjenega gosppoda Janeza JANŠO.
   Je pa res, da je treba stranke, ki jim gre v prvi vrsti
   za nas SLOVENCE – ŠE OKREPITI.
   Saj žal ravno NSI nam z vprašlivima Lj. NOVAK in “čudnim” M. TONINOM
   NAM SLOVENCEM – NI NITI NAJMANJ – V OPORO.
   Jaz
   Janez Kepic_Kern – zlasti SDS-ju predlagam,
   da se pri KREPITVI SVOJE VOLILNE BAZE

   – vzgleduje – po uspešnih

   množičnih
   in kvalitetnih “ORLIH” dr. J:E; KREKA, 1908-1940,
   ki so pred 2. vojno KADROVSKO IN VOLILNO OPIRALI – predvojno LJUDSKOSTRANKO..
   MOJ
   PREDLOG JE RESEN !
   Sedanje t.i. POMLADNE STRANKE – morajo namreč VEDETI,

   DA SO BILI – ČEPRAV – FORMALNO – DRUŠTVO – OZ. ZVEZA DRUŠTEV
   D R U Š T V O
   “ORLI” DR. J. E. KREKA

   – VELIKO BOLJE IN BOLJ MNOŽIČNO
   ORGANIZIRANI

   KOT JE TO KATERAKOLI – OD SEDANJIH STRANK – SDS, NSI, SLS.
   Imeli so tudi
   realen, kvaliteten PROGRAM DELOVANJA,
   KI JE VKLJUČEVAL:
   – versko etično, družinsko – vzgojo,
   – telovadbo in rekreacijo, skrb za zdravje,
   izobraževalne praktične tečaje o kmetovanju, obrteh itd.,
   kulturne dejavnosti, zbore, ples, pevsko plesne prireditve, pustovanja,
   – zavode in zadruge za posojilništvo in gradnje domov itd.
   Osnovne info o vrlih in krepostnih
   ter gospodarsko sposobnih “ORLIH” DR. J.. E. KREKA, 1908-1940
   dobite na v mojem prispevku OŽIVIMO “ORLE” DR J,E. KREKA, NA;sloveniana.si.
   O začetni
   organizaciji “ORLOV” za časa življenja dr. J.E. KREKA
   pa najdete podatke v knjigi jeseniškega izobraženca
   Franca TERSEGLAVA: ZLATA KNJIGA “ORLOV” 1910.. L.R Janez K. KERN KOMENDA
   P.S.
   ZLATA KNJIGA “ORLOV”
   FRANC TERSEGLAV, 1910.

   https://www.slovenska-biogr
   SLOVENCI IMAMO BOGATO IN KVALITETNO LASTNO TRADICIJO, NI NAM TREBA POSNEMATI – SLABŠIH TUJIH VZGLEDOV..

   IZ MOJE “SLOVENIANE”

   BESEDILO IN NOTE
   HIMNE “ORLOV” dr. J.E. Kreka !
   Slovenski glasbeniki – toplo vabljeni
   k oživitvi in k javni dostopnosti javne izvedbe
   te povsem profesionalne in zgodovinsko pomembne,
   a nad 80 let neizvajane
   originalno slovenske – skladbe !
   “BRATOM ORLOM”
   BRATOM ORLOM !
   DVIGNITE ORLI, V JASNE VIŠINE
   KRILA PONOSNA, MLADE MOČI !
   SOVE SE SKRIVAJO V NIZKE TEMINE,
   K SONCU, K SVETLOBI OREL HITI !
   GOZDI ŠUMEČI KLANJAJO GLAVE,
   BURNI VIHARJI DIVJE BESNE !
   ZORA MLADOSTI, SILA KREPOSTI,
   V ŽILAH NAM POLJE NARODA RAST.
   V TRUDU IN ZNOJU POLNEM RADOSTI
   DOMU GRADIMO SLAVO IN ČAST !
   MATI SLOVENIJA TVOJI LJUBEZNI
   OREL JUNAŠKO KLANJA SRCE,
   NAROD SLOVENSKI, K NESMRTNI SLAVI – TVOJI !
   – SE NAŠE SILE BORE !
   OREL ZRE MIRNO V SINJE VIŠAVE,
   STRELE IN GROMI GA NE PLAŠE
   K BOŽJEMU SONCU DVIGNIMO KRILA,
   VEČNE LJUBEZNI VABI NAS ŽAR
   Z NEBA VIŠINE ORLA BO SILA !
   KRIVDO IN SUŽNOST – RAZBILA – VSEKDAR !
   Avtor: besedila Dr. Evgen Lampe,
   uglasbil Hugolin Sattner
   Tisti, ki vas tematika zanima: notno gradivo te in ostalih pesmi Orlov – dobite v
   Glasbenem oddelku NUK-a v Ljubljani. V tej reviji pa najdete poseben prispevek
   posvečen pozitivnim “Orlom” dr. J. E. Kreka.
   Kot mnoge pozitivne slovenske stvari je tudi “Orle” dr. J.E. Kreka “zatrlo”
   iracionalno politično nasilje nemškega nacizma in slovenskega stalinističnega
   KP; ZK “komunizma-socializma”, ki je bil politično sovražen do gospodarsko in
   kulturno samostojnih “Orlov”.
   S KP; ZK politično-državnim razlaščanjem je “baje – ljudska” ex KP, ZK
   totalitarna, nedemokratična “KP; ZK oblast” fizično uničila gospodarske
   temelje delovanja “Orlov” dr. J.E. Kreka !
   Ter jih s prepovedmi delovanja – “odrinilo” iz javnega političnega življenja !
   A v srcih nas
   – miru, dobremu delu in poštenemu življenju – privrženih,
   nas ljudi – s slovenskega podeželja izhajajočih Slovencev je in bo
   – duh
   krepostnih in gospodarsko sposobnih Orlov – živel – vedno !
   “Bog daj” !
   In z našo pomočjo – bodo od ran okrepljeni “Orli” – spet vzleteli !
   In nihče več – krepostnih “Orlov” – ne bo več pregnal s slovenskega neba !
   Zapisal Janez Kepic-Kern, odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA”

 • baubau

  Še ena potrditev,da jim ni moč zaupati…

 • Get Smart

  Naloga vseh osveščenih ljudi je, če si želite SVOBODE in ČLOVEKU DOSTOJNEGA življenja, da budite še neosveščene. Osvoboditev izpod MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE lahko izvedejo le osveščeni ljudje, seznanjeni z RESNICO o MURGL jugokomunističninih uničevalcih Slovenije {ŠARAC_SD_Levica_DeSUS_SMC_SABratušak}, za katere SVOBODNA Slovenija ni bila, ni in ne bo opcija, kot priznavajo in z zločinskimi deli dnevno dokazujejo. Na svetu sta dejansko samo 2 obliki POLITIKE, torej 2 obliki DRŽAVNOSTI, torej 2 načina DELA za DRŽAVO (politejo):
  I. »kultura SMRTI« – diktatura lumpenproletariata – MURGL JUGOKOMUNISTIČNO sužnjelastništvo, ropanje, umori, kraje, laži, pedrofilija, »starš–1«, »starš–2«, pedofilija … uničevanje kulturne identitete, etnocid narodov … na poti k totalnemu totalitarističnemu režimu, redu razredov: 1. sužnjelastniki 2. watchdogi, 3. SUŽNJI=ljudje.
  II. »kultura ŽIVLJENJA« – demokracija (demos-kratos – prastara SLOVENSKA LJUDO-VLADA: SVOBODA, pravica, RESNICA, pravo, človekoljubje, pošteno delo … družina, oče, mama, otroci … skratka SLOVENSKA kultura življenja, ki smo jo SLOVENCI podarili svetu.
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • Get Smart

  90 poslancev v Državnem zboru Republike Slovenije je »zakonodajno telo« (zakonodajalec). DRŽAVNI ZBOR je tisti del državne celote, ki sprejme ZAKON, po katerem državljani živimo. Zakone sprejme VEČINA od 90 poslancev v Državnem zboru. Če je država OKUPIRANA, kot je okupirana Slovenija, potem OKUPATOR v DRŽAVNI ZBOR namesti VEČINO svojih »vojakov revolucije« in ti zločinci sprejemajo zakone, po katerih vas »ropajo po zakonu«. Ne ropa vas država, ne ropajo vas poslanci, ampak VAS ROPAJO POSLANCI MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE: lm-Šarac, SOCIALNI Demokrati, DeSUS, Levica, SABratušak. Ta sekta zločincev še ni delala za človeka in ne bo delala, ker je sekta samoimenovanih in z deli DOKAZANIH »smrtnih sovražnikov ljudi« in njen smisel obstoja je PARAZITIRANJE na človeku, izkoriščanje človeka. OSVOBODITEV je možna na dva načina:
  1. MURGL JUGOKOMUNISTIČNE zločinske KREATURE zbrcaš ven iz državnih uradov in jih namestiš na Dob, na Ig …
  2. Greš na VOLITVE, daš svoj glas ZA LJUDI (obvezno nadzoruješ ŠTETJE, ker štejejo MURGL JUGOKOMI kreature), nakar z VEČINO GLASOV LJUDI v DRŽAVNEM ZBORU sprejmeš ZAKONE, po katerih MURGL JUGOKOMI zločince namestiš na Dob, Ig … ter sprejmeš še ostale zakone v DOBROBIT LJUDI, kot ste lahko že videli v obdobju 2004–2008, ko smo se ljudje delno in začasno OSVOBODILI okupacije zločinske MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

  • Get Smart

   DOLG DRŽAVE SLOVENIJE: 2004–2008 = Janez Janša =SDS= EDINIČ ZNIŽAN dolg je 8 milijard €
   —————
   2008–2011=BORAT = SD_DeSUS_Zares_sms_LDS=dolg= 17 milijard €
   2011–2014=Bratušak PS_SD_DeSUS_DL_virant = dolg= 30 milijard €
   2014–2017=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica = dolg= +31 milijard €
   2018–2019=SMC_Bratušak_SD_DeSUS_Levica_ŠARAC =dolg=+32 milijard €
   Kaj ste »VZELI NA KREDIT«, da odplačujete DOLG MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE? Nič. Okupator denar porabi za »ohranjanje okupacije«: »… pola sebi, pola ŠARCU daje …« Pol naložijo na svoje (FORUM 21) in kaviaržidoKOMINTERN oazne račune (Amsterdam, Luxemburg … Beograd, Ciper …) in s tem NAROPANIM denarjem »kupujejo« nekoč naša podjetja (mercator, merkur, gorenje … mlečno, mesno predelavo, PIVO, vodo, mineralno vodo … časopise (delo, dnevnik, večer, NEDELJSKI DNEVNIK … revije lejdi, obraze, jane … MLADINE … 99 % radijev, TV-POP-kanalizacije …), vse, TOTALITARIZEM pač: »… sve je ovo naše i nečemo nikome dozvoliti da nam dira to…«. Pol porabijo za vzdrževanje OKUPACIJSKEGA stroja, za: BORATE, ŠARCE_SD_Levica_DeSUS–SMC_SAB, đupljane Jankoviće–Arsenoviće–Kontiće … na tisoče FEJK URADOV, direktorjev, sekretarjev sekretov … torej za WATCHDOGE (»vojake revolucije«, po KUćANU), ki »za drobtinice z gospodarjeve mize« usmrajujejo splet in svet z LAŽNIVIMI iztrebki, blatijo ljudi, blatijo Slovenijo, blatijo Slovenstvo itd. in gradijo svojo sužnjelastniško MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   • Get Smart

    Leta 2004 smo se državljani Slovenije vsaj delno osvobodili MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE: po 4 letih poštenega dela Janeza Janše (SDS, 2004–2008) ZA SLOVENIJO,
    je dolg znašal le še 21 % BDP-ja oz. 8 MILIJARD €,
    – pa nižji davki, pa manj davkov,
    – pa REALNA RAST PLAČ in POKOJNIN, pa nižji stroški,
    – pa za 100 % nižje cene vinjet, brez LDS nalepk za avte,
    – pa za 100 % nižji stroški za vrtec,
    – pa za 100 % nižje notarske tarife,
    – pa za 100 % nižja brezposelnost,
    – pa BREZPLAČEN obrok za otroke, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR ukinil,
    – imeli smo Piranski zaliv, ki ga je SOCIALNI BORAT POHAR podaril Rvackoj …
    Torej je l. 2008 za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO nastopil čas za revolucionarno akcijo: »veliki pok« = »patrija« = »sfukovanje ČLOVEKA« in »teþihovanje SLOVENIJE«:
    »Sloveniju tepihovati« in »Janeza Janšo je potrebno “sfukati”, popolnoma ga je potrebno sfukati!« so rekli in »on dela nje« – ŠARAC Levica SD DeSUS SMC SABratušak … so le PREIMENOVANJA in »novi obrazi« ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

 • MižekFiga

  DOM, dobrodošli na EU slovenski politični sceni !!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!