Tajkun Stojan Petrič in ljubljanski šerif Janković sta si kupila mir pri tretjem tajkunu Odlazku: Petrič mu je podaril komunalno koncesijo, Janković pol milijona evrov!

Tajkun Martin Odlazek obvladuje številne tiskane medije, tem pa je pred kratkim dodal še nabor radijskih postaj, zaradi česar so ga nekateri mediji poleg medijskega magnata razglasili še za “kralja radiev”. A nekaj je jasno kot beli dan – Odlazek postaja tako rekoč nedotakljiv, tudi zahvaljujoč svojim vplivnim političnim prijateljem Cerarju, Židanu in Jankoviću. Slednji je od Odlazka celo kupil vevško kopališče za pol milijona evrov – čeprav je Mestna občina Ljubljana s tem postala lastnica zemljišča, pa je ta nakup mnogo pomembnejši za Jankovića. S tem si je namreč kupil mir v Odlazkovem tedniku Reporter.

Medijski tajkun Martin Odlazek velja za enega najvplivnejših in tudi najbogatejših Slovencev, zlizan s slovensko gospodarsko elito, a ob tem brez slabe vesti zaprosi za državno pomoč. Samo spomnimo se, kako je ministrstvo za delo, družino, in socialne zadeve leta 2011, pod vodstvom Ivana Svetlika in takratne državne sekretarke Anje Kopač Mrak, dalo nezakonito državno pomoč v višini 350.000 evrov letno podjetju Papir servis, d.o.o., ki ga je takrat vodil prav Odlazek. Ob tem pa je Odlazek zlorabil celo najbolj uboge državljane Slovenije – ministrstvo mu je namreč dalo soglasje za prezaposlitev 75 invalidov in omogočilo Odlazkovemu podjetju pridobitev statusa invalidskega podjetja, kljub negativnemu mnenju strokovne komisije.

Obsojenec blizu etičnemu in moralnemu Cerarju
Odlazek je bil leta 2014 pravnomočno obsojen zaradi zlorabe položaja in pravic na šest mesecev zapora, zato nadvse “preseneča”, da je bil kasneje zelo blizu etični in moralni Stranki Mira Cerarja. Njuna povezava pa je kar predsednik uprave novogoriškega Hita, že iz preteklosti znanega kot udbovska pralnica denarja, Janez Mlakar, saj je bil Mlakar pred tem direktor podjetja Papir Servis, d.o.o., ki je eno od podjetij, ki ga posredno obvladuje družina Odlazek. V preteklosti smo sicer že bili okarani s strani Odlazkovih medijev, da Papir servis ni več v lasti Martina Odlazka in da je edini fizični lastnik Jože Čad. A kaj, ko so nam popravek poslali iz družbe Salomon, ki je v neposredni lasti družbe EUROFIT, d.o.o., ki jo obvladuje družina Odlazek. Če Odlazek nima nič z družbo Krater in podjetjem Papir Servis, zakaj se torej Salomon razburja, kaj pišemo o Odlazku? Očitno torej je, da je Mlakar del omrežja, ki ga nadzoruje družina Odlazek, ter da se je Mlakar zavihtel na čelo podjetja HIT hoteli, igralnice, turizem d.d. Nova Gorica, skozi katero preteče kar nekaj milijonov letno. Mlakar je bil sicer tudi kandidat, ki ga je SMC najbolj podpirala.

Potemtakem sploh ne preseneča, da so Odlazkovi mediji začeli Miru Cerarju peti slavospeve. Naj izpostavimo le nekaj naslovov, ki smo jih v zadnjem letu zasledili v Odlazkovih medijih:

Po Cerarju – Cerar: Miro Cerar tudi po odstopu lovi rekord (Svet24)

Usojena sva si za sopotnika – Na obisku pri premierju Miru Cerarju in njegovi družici Mojci Stropnik (Zarja)

FOTO: Mojca Stropnik o ljubezni s Cerarjem (Svet24)

FOTO: Cerar z izbranko na koncertu Helene Blagne (spletna stran Radia Aktual)

In še bi lahko naštevali.

Židan vlaga v Odlazkove revije
Denarnico pa je za Odlazka na široko odprl tudi Dejan Židan. Njegovo ministrstvo za kmetijstvo je namreč marca 2017 začelo s kampanjo za promocijo lokalnih kmetijskih in živilskih proizvodov v letih od 2016 do 2019. Akcija “Naša super hrana” bo trajala tri leta, njen namen pa je promocija lokalne hrane, za kar je ministrstvo namenilo 3.035.877,20 evra za promocijo, od tega veliko večino, kar 2.304.243 evrov medijskemu zakupu. In na tej točki se v zgodbi pojavi medijski tajkun Odlazek. Glede tiskanih medijev namreč prevladujejo tiste revije, ki jih lastniško obvladuje Odlazek. Zarja, Maja, Avenija, Ženska … Denar se torej več kot očitno razporeja po politični linji.

Kljub številnim močnim finančnim injekcijam pa so vse glasnejše govorice, da je množica podjetij, ki jih obvladuje Odlazek, v rdečih številkah. No, to ga nikakor ne moti, da ne bi užival v graščini, ki se razprostira v vasi Selo pri Radohovi vasi v občini Ivančna Gorica, ali pa v svoji vili na Čiovu pri Trogirju v Dalmaciji. Ta vila je bila pred tem v lasti nekdanjega vrhunskega nogometaša Ivice Šurjaka, Odlazku pa naj bi jo prodal za 2,5 milijona evrov. Lastnik podjetja naj bi bilo sicer Odlazkovo podjetje Lepin, lastnik tega pa je podjetje Algas. Na čelo Lepina pa je postavljen kar Odlazkov sin Gašper. Posebnost te vile je, da ima celo lasten privez za jahto, poleg tega pa je ravno dovolj skrita med drevesi, da lahko Odlazek in njegovi potomci mirno uživajo skriti pred pogledi radovednežev. V poslovno shemo Martina Odlazka so vključeni tudi njegovi otroci in nekdanje ter aktualne partnerice. 
[/caption]

Prejel kmetijske subvencije 
To pa ni edini primer, ko je Odlazek svojo vilo podaril kateremu od svojih otrok. Graščino v vasi Selo pri Radohovi vasi v občini Ivančna Gorica je napisal na svojega sina Nejca, ki sicer tudi dela kot menedžer pri Media24, graščino pa obdaja več hektarjev zemljišč. Nejc je tako lastnik vile postal že leta 2010, pred tem pa je bilo lastnik te graščine podjetje Algas, kot v primeru dalmatinske vile. Nejc je verjetno lastnik le na papirju, “oblast” nad nepremičnino pa ima v rokah kar njegov oče Martin, ki ima na tem naslovu prijavljeno svoje stalno prebivališče. Spletna stran FarmSubsidy pa razkriva, da je leta 2007 prejel 9.988 evrov kmetijskih subvencij s strani Evropske unije za zemljišče v Ivančni Gorici.

Dnevnik je sicer v preteklosti poročal, da Odlazek poleg teh nepremičnin poseduje še vilo v Strunjanu in apartma v Luciji, posestvo v okolici Krškega, ima tudi hišo le streljaj stran od samostana v Stični, pa tudi več hektarjev zemljišč, predvsem na Dolenjskem in v Beli krajini. Nekatere od teh naj bi sicer prepisal na svoje otroke, kar je ustaljena praksa do grla zadolženih tajkunov.

Papir Servis je Martin Odlazek pognal v stečaj. (Foto: STA)

Pisali smo že, da naj bi Odlazek tako ali drugače že več kot desetletje obvladoval t. i. odpadkovni lobi, pri čemer naj bi si pomagal tako s podkupovanjem (v poslovnih krogih se govori, da je svojim partnerjem obljubljal ciprske bančne račune v zameno za poslovne usluge) kot tudi z izsiljevanjem marsikaterega politika prek svojih rumenih medijev, med katere, jasno, spada tudi Svet24. Po naših informacijah naj bi številni materialni tokovi nevarnih odpadkov iz Papir Servisa končali v predelovalnicah odpadkov, kot sta Kemis in Ekosistemi. Naši viri so tako že lansko poletje zatrjevali, da naj bi se za umazane igre odpadkovnega lobija v domeni Martina Odlazka v poslovnih krogih vedelo že leta, a si nihče ne upa spregovoriti, saj za Odlazkom stoji znana odvetniška družba Čeferin, za katero medijski magnat ne varčuje denarja, ko se je treba reševati iz zagate in izpodbijati zgodbe žvižgačev oziroma raziskovalnih novinarjev. Več o tem si lahko preberete TUKAJ

Sedaj pa smo na naše uredništvo dobili zanesljivo informacijo, da naj bi Odlazek od Stojana Petriča, še enega medijskega tajkuna, dobil komunalno koncesijo. Od takrat naprej se o Petriču v Reporteju naj ne bi več pisalo. Že kratek pregled Reporterja nam potrdi, da je v tem tedniku Petrič zadnje leto povsem “varen” – medtem ko so se še lanskega junija in julija pojavljali številni članki o Petriču, jih sedaj praktično v Reporterju ni več.

Kučanov človek in tajkun Stojan Petrič (Foto: STA)

Iz Odlazkovega Reporterja pa je čudežno izginil tudi ljubljanski šerif Zoran Janković. Potem ko je bil Janković skoraj tedensko na tapeti Reporterjevih novinarjev, pa sedaj o njem tako rekoč niti besede. Seveda molk ni zastonj, posredi je bilo – pol milijona evrov! To pa je razkril kar Odlazkov dnevnik Svet24, ki je pompozno oznanil: “Ljubljana bo dobila še eno novo kopališče. Na mestu nekoč priljubljenega kopališča Vevče, ki je že več let zapuščeno, propadajoči bazen pa zaraščata plevel in trava, bo mestna občina zgradila nov pokrit bazen. Občina je namreč vevško kopališče odkupila od družbe Salomon, zanj pa bo odštela malo manj kot pol milijona evrov.” Zanimivo, le nekaj dni pred tem člankom je o vevškem bazenu pisal tudi Dnevnik, ki je v lasti Bojana Petana, tam pa so zapisali, da naj bi bilo “v občinskem proračunu za kopališče namenjenih nekaj manj kot 2,5 milijona evrov”. Občina naj bi imela sicer samo za nakup zemljišč na območju kopališča Vevče zagotovljenih kar 463.250 evrov! Svojo košarico je k temu dodal tudi Stojan Petrič, saj smo v njegovem Delu zasledili naslov “Vevški bazen: v dveh letih iz smetišča do blišča”.

Kot vse kaže, je v slovenskem medijskem prostoru nastala klima, v kateri si trojček Odlazek – Petrič – Petan družno krije hrbet, seveda ob konkretnem finančnem zaledju levih politikov Janković – Cerar – Židan. Slednji si kupujejo mir v medijih in prijazne članke, Odlazek pa postaja tudi na račun slovenskih davkoplačevalcev iz dneva v dan bogatejši. In krog je sklenjen.

J. G.

 • Srce

  Sodobni baroni so zapufali drźavo, njihova poslovna sposobnost pa je tako velika, da so tudi sami čez glavo zapufani.

  • Soave

   Dediščina Juge !

 • Darth Vader
 • Djuro Sumar

  Saj pravim, da v kapitalizmu bogatijo le najsposobnejši posamezniki, raja pa vse opazuje le od daleč. V socializmu takšnih tajkunov nismo poznali. Moram priznati, da mi deluje Martin Odlazek kot nagnusen hohštaplar, ampak revija Reporter mi je pa všeč, ker ne dela razlik med levimi in desnimi.

 • VERRZIFIKATOR

  ALI SMEM PREDLAGATI TAKOLE:
  IGNORIRAJTE BEDAKOV KOMENTARJE,
  KAKOR DA SO STRUP, NESNAGA, GARJE,
  KDO SE MENIL BO ZA TAKŠNE TROLE.

  • Soave

   No, prav. A revijo bomo pa še naprej kupovali. Vsaj jaz .

   • VERRZIFIKATOR

    Katero revijo?

    • Soave

     Pardon. . . . . . .tednik Reporter-
     Kaj me pa hecate ?

 • Olga2345

  Prvi sodijo za zapahe mafijski sodniki, ki zaradi korupcije ne naredijo nič! Ko bo tu red, bo red tudi v državi!

 • VERRZIFIKATOR

  RAPORTÉR REPORTIRA

  Raportér je znova raportiral,
  komandantu raport dal svečano,
  raportiral, kar je itak znano,
  da ustroj vojaški bo podpiral.

  Ve se, kdo je zdaj je sovražnik novi,
  koga, kje potrebno je napasti,
  pri nedotakljivi vojske časti
  kje minirajo naj se mostovi.

  Raportiral je, se nič ženiral,
  saj je plačanec, vojak najemnik,
  plače milostne samo prejemnik,
  komandanta zanjo bo podpiral.

  Delal v glavnem bo obveščevalno,
  v raportu kot vsakič je obljubil,
  čast že zdavnaj je soldat izgubil,
  kot reporter tulil bo banalno.

 • BlackOpsSystem

  “Zemunski klan” je dobro vedel, kako stisnit za vrat te novodobne tajkune!!!!

 • soc

  Odlazek uničuje Reporter tako kot nekoč Šrot Maga. Biščak, Brščič ven, Sunčička kraljuje, novi prevladujoči odnos novinarjev je tak kot pri režimskih medijih – Janša in Trump sta zlo tega sveta. Pa da ne omenjam poskusov približevanja neumni gospodinji – domača estrada, domači logi…

  Škoda! Če bo šlo tako dalje, je plačana naročnina za letos moja zadnja.

  • lojze

   Tudi sam tako razmišljam, pa je škoda kolumen Boštjana Turka, Rade Pezdirja in še koga. Novinarji, ki pišejo (in vodijo) za Reporter se ne zavedajo, da so postali plen (kako prozaično: tajkunov in globoke države)

   • Soave

    Saj se zavedajo. In upam, da bodo taki, ki si jih omenil vztrajali. Jaz jih tudi rada berem.

 • luckyss

  Tako pač potekata politika in “biznis”…nikoli ni bilo drugače, razen v času socializma, kjer se je manj kradlo in je več ostalo “navadnemu narodu”..
  Res vas mora boleti ta oddaljenost od korita, ker vaše kruljenje že presega 130decibelov :))

 • sloustava

  Nekdo je nedavno nazaj napisal nekako takole: z revolucijo so prisli , z revolucijo bodo odsli? Delajo na tem , skrajna Levica po meri bedakov in volivcev, ki so ali jih voliili ali ostali doma! Uboga Slovenija, pa tako zelo lepa si!

  • luckyss

   Kakšna revolucija, reve usrane…vaš skrajni domet je jamranje in prižiganje svečk…
   Revolucije je vedno delala levica, ob vsesplošni podpori ljudstva….

   • lojze

    Res je, da je revolucijo vedno delala levica, predvsem za to, da je zajebavala ljudstvo (primeri: Jugoslavija, Venezuela, Nemčija pod nacionalnimi socialisti itd, itd v nedogled in do svetlega konca!)

    • luckyss

     Začni kar pri francoski revoluciji…
     Seveda potem oblast ljudi pokvari..to je pač v človeški naravi..

     • lojze

      Hvala, ker si me spomnil na francosko revolucijo. Ja, tudi ta je uničila in spremenila prihodnost Francije za naslednjih dvesto let. Problem te revolucije je, ker velja v levičarskih krogih kot izjemen primer ustvaritve novega sveta. Sicer pa francoska revolucija (ki ni bila marksistična in levičarska!) v današnji politični teoriji velja le kot primer poizkusa nasilnega prevzema oblasti. Je pa ta revolucija dala izrek, da žre svoje otroke.

     • luckyss

      Običajno vsaka revolucija slej kot prej “požre svoje otroke”..
      Hkrati pa malo umiri apetite najbolj bogatega sloja ter klera, ker brez glave težko uživaš svoje bogastvo pridobljeno na žuljih revežev..

   • Soave

    Aja ? Kako to ? Je torej le bila revolucija, ki je povzročila državljansko vojno.So pa sami komunisti ob osamosvojitvi zelo nazaj potegnili ” revolucijo ” . Kar naenkrat je bil samo ” upor naroda ” !

    • luckyss

     V bistvu je šlo za revolucijo, ki je pa še ne bi bilo, če Hitler ne bi začel svojega pohoda…seveda so komunisti to pametno izkoristili…
     Zgodovine ne zaplodi naključje ..gre skoraj za matematične zakonitosti..

    • Lustrator

     Samo popravek: bila je revolucija, državni udar in ne državljanska vojna, kot se danes rado reče partizanskemu plenjenju Slovenije. Državljanska vojna pomeni, da se spopadeta 2 legitimni sili s širšo podporo prebivalstva, pri nas pa je šlo za teroristični napad oboroženih komunistov (ki niso uživali NIKAKRŠNE podpore naroda) na neoborožene civiliste, ki so tvorili večino.

     • Soave

      + + + + + Kot vedno, imaš prav.
      Državni udar !!

     • luckyss

      Držávni udár ali púč je hitra, nasilna sprememba oblasti.

      Mogoče bi morala najprej poznati definicijo in šele potem nakladati..

     • Lustrator

      Se je v sloveniji slučajno zgodilo kaj drugega? Si ti mogoče videl 2 ogromni vojski s približno 50:50 podpore med narodom, ki bi se spopadli kot pravi vojski? Komunistični državni udar v Sloveniji ni imel niti enega samega resnega elementa državljanske vojne – razen to, da je brat moril brata, pa še tu bi se dalo razglabljati koliko so bili pravi (torej ne prisilno mobilizirani) partizani sploh Slovenci, glede na to, da so se borili PROTI konceptu narodov in za sovjetsko internacionalo, a pustimo detajle.

     • luckyss

      Puč ne traja štiri leta ampak običajno le dan ali dva, ko se zamenja vojaški poveljnik in gre potem vojska na ulice, da je narod “miren in varen” ;)
      Ne bova filozofirala, govorim le o tem, da državni udar ni pravilen izraz za svari,ki jih opisuješ…adijo..;)

     • Soave

      Tebi pa nikoli ni prav ? Kaj pa je narobe? Ti bom jaz po buči dala definicije.

      Saj je vse skupaj isti šmorn. Za mene je še vedno to revolucija. Nekaj komunistekov se je šlo opor proti okupatorju. . . . . . .o, sorry. . . . . proti drugače misličim ljudem, ki so bili takrat v večini. In, kako so že začeli, ? Ubili so enega slovenskega žandarja, , , , ,

   • Lustrator

    vsesplošni ja… Zato ni niti do ene same komunistične revolucije prišlo na spontan in miren način, ampak je šlo vedno za državni udar, ko je manjšina s svojim fanatizmom brutalno udarila po nič hudega slutečih “sovražnikih”, ki so se znašli v enopartijskem sistemu še predno so se zavedli kaj se je zgodilo.

    • luckyss

     Brez podpore ljudstva ni revolucije…
     Pri državnem udaru ali puču pa gre bolj za domeno desnice….Vprašaj ZDA kako se to počne, predvsem v “državah tretjega sveta”

     • Lustrator

      Ti gredo res tako v nos vstaje ljudstva proti diktaturam? Potem pa sploh ni čudno, da te tako zelo moti SDS, ki je ta hip še edina sila, ki kljubuje popolnemu monopolu komijev.

      Mimogrede: Obama je prav toliko desničarja, kot so LMŠ, SD, SMC, SAB in Desus “sredinske” stranke.

  • luckyss

   Od vas SDSovc je prav gotovo redko kdo imel jajca, da bi ostal doma, ker ovajate drug drugega ;)
   Smo pa ostali doma tisti, ki bi sicer volili SMC, Šarca in Levico..

   • Soave

    Vidiš, kako si ga polomil. Ti in tebi podobni. Morali bi na volišče, pa bi lahko še bolj čivkali.

    • luckyss

     Priznam, da si nisem mislil, da bo tako nizka udeležba…sem pa navijal, da bi bilo v vladi čimveč strank, da se malo nadzirajo med sabo kar se prstov v marmeladi tiče..;)

     • Soave

      Jaz pa sem prepričana, da bodo na račun prepirov, še več svojih načrtov izpeljali . Namen je jasen. Ob prepirih se kadi. . . . . in zato slabo vidi. . . .

     • luckyss

      Kva zdej babe sitne;)…bi blo bolj, da zmaga SDS z absolutno večino in potem zamenja vse kar leze in gre vodilnega in se zaposli še vsa bližnja in daljna četudi polpismena žlahta ..?!
      Ne moremo si spet privoščit skozi okno vreč desetine milijard..

     • Soave

      Kako ? A sedaj jih bomo pa prišparali ?
      Kva češ !! Brez bab danes ne gre.

     • luckyss

      Če hočš v SDS komunista spravt, je tko kot bi goloba v Benetke pelu…Jih je že tm dost….
      (Prosto po Serpentinšku;)

     • Soave

      Tako je. Takoj vrat zavit, pa rižoto naredit !!

 • Soave

  + + + + + + +

  Pravzaprav je neverjetno, koliko se ve, pa se nobenemu nič ne zgodi.
  Zato Nova, še pišite in ponavljajte, vedno znova. Saj človek marsikaj opazi šele , ko čez čas ponovno nekaj prebira.
  Jaz samo upam, da se ljudem odprejo oči in spregledajo, kako so bili zopet – oprostite no – nategnjeni .

 • mona lisa

  mafija.

 • Marjan Šarac

  Tako smo se pač dogovorili.

 • luka globus

  sami cigani

 • Lustrator

  Hvala Novi za pogum in vztrajnost pri razpletanju klopčiča rdeče niti, ki še desetletja po navideznem padcu tršega totalitarnega režima, subtilno prepleta vse ključne dele slovenske družbe in iz leta v leto bolj monopolizira in depluralizira medijski prostor (preko njega javno mnenje) s čimer duši demokracijo precej bolj učinkovito, kot v časih, ko so se okoli Ljubljane še klatile VOS-ovske “trojke” in pobijale vse domnevne nasprotnike revolucije.

  Vse jasno – po sovražnem prevzemu Maga, je prevzet še Reporter, enako je s Financami, Portalplusom in delno Domovino. V slovenski totalitarni greznici sovjetskega kova imamo torej le še en tedenski časopis, ki ni v rokah režima, 1 TV, 1 radio in cca. 3 spletne portale. Ni kaj, ob takem razmerju medijev (95% : 5%) je pravzaprav čudež, da slovenske demokratične sile na volitvah še vedno uspejo zbrati cca. 30%. To pomeni, da narod še vedno ni POPOLNOMA podlegel medijski hipnozi “uspešne, pravne in demokratične države”, a nam to kaj prida ne koristi, saj Potemkinovi vasi že vse od osamosvojitve naseda več kot 2/3 volivcev s čimer ima neopartija ustavno večino v prav vseh sestavah državnega zbora.

  • luckyss

   Si mogoče pomislil, da takšni portali kot je “Nova tv” s svojim pretiravanjem, lažmi in prekopavanjem kosti v bistvu odvrača morebitne volilce, ki bi rade volje volili normalno desnico, ki pa je ni…..

   • Lustrator

    Kakšnim pretiravanjem, kakšnimi lažmi? Na tem portalu trolaš že odkar pomnim, pa nisi razkrinkal niti ene same laži, enega samega “pretiravanja” – zgolj smešiš se s temi komi parolami, potem pa vreščiš, ko ti kdo pokaže ogledalo v katerem zagledaš samega Kordiša.

    Kristalno jasno je, da je zate in vse ostale ortokomije edina “normalna desnica” tista, ki jo ima partija pod kontrolo (kot recimo SLS, Nsi, DLGV) ter jo uporabljajo zgolj kot masko normalnosti oziroma pluralne demokracije. In zato vam gre tako zelo v nos Janez Janša, ki je v 30 letih križevega pota še vedno enako pokončen kot v aferi JBTZ, medtem ko ste vsem ostalim že zdavnaj skrivili hrbtenice.

    • luckyss

     Še tisto o migrantih se včasih izkaže kot čista laž…vsaj tu ne bi bilo treba lagati, ter pretiravati, ker je resnica dovolj skrb vzbujajoča..
     Pa razna mednožja, večna “arheologija” in podobne nebuloze..
     Saj niste normalni in potem pričakujete, da vas bodo resno jemali…da o nekaterih napol poblaznelih hišnih komentatorjih sploh ne izgubljam besed…

     • Lustrator

      Kar se tiče migrantov – bolj kot raziskujem sile v ozadju, bolj se mi dozdeva, da je realnost še bolj nora, še bolj pretirana in sprevržena kot se tu o njej piše.

      Enako velja glede “večne arheologije” – to kar se je pri nas dogajalo med 2. svetovno vojno in po njej je neprimerljivo z najostudnejšimi mafijskimi umori. Zločini storjeni nad slovenskim narodom s strani “osvoboditeljev” so bili tako množični in tako nečloveški, da še DANES svojci žrtev o tem molčijo do groba, nemajhen del storilcev pa je kmalu po vojni znorel, se zapil ali naredil samomor. zavedati se je potrebno, da je na TEM zgrajena današnja Slovenija – torej na nikoli obsojenem komunističnem genocidu in sistemski kraji. Dokler tega ne razčistimo do zadnje posamične usode žrtev natančno, je popolnoma brezpredmetno pametovati o višini davkov na nepremičnine, o cestni infrastrukturi, razmerah v šolstvu,… To so področja s katerimi se bomo lahko ukvarjali, ko bomo NORMALNA država, dokler pa smo država, katere glavne oblastne strukture stojijo na laži, umorih, ropih, torej zločinu, pa moramo najrpej razčistiti ta najosnovnejša civilizacijska vprašanja.

      kar pa se tiče “resnega jemanja” – jaz osebno prav nobenega komija ne jemljem resno, ker doslej nisem srečal enega samega takega, ki bi mi vsaj približno pariral na KATERIKOLI izmed tem o katerih tule razpravljamo – pogosto se v takih pogovorih počutim kot da boksam s hendikepiranci. Če bi živeli v normalni pluralni demokraciji, kjer bi šteli argumenti, ne pa množičnost, ne bi v parlamentu sedel niti en sam rdeč poslanec, o tem sem prepričan.

     • luckyss

      Če gledaš migransko politiko Evrope, potem imaš prav, pri nas še ni tako zelo kritično, je pa čas za alarm…
      Nihče normalen ne zanika zverstva povojnih pobojev, ni pa dobro pretiravati in gledati je treba z obeh vpletenih strani..Niso bile na eni strani bele ovčke na drugi pa rdeči volkovi..
      Destvo je tudi, da 15% osebkov ne bo vsem ostalim solilo pameti…sploh pa ne na takšnem “nivoju” kot to počnete…adijo..

  • diler resnice

   Martin Odlazek je tipičen primer kako preko namenskih stečajev obogateti, pravzaprav na lahek način preko prevzemnih tajkunskih naložb v slamnate firme, kar je dokazal že Šrot.Firma PAPIR. SERVISS je delovala kot stranski izvajalec baliranja in odvoza odpadnega papirja v ČGP Delo, ki se je v 90-tih iz TOZD – dov preoblikovalo v več DOO !
   Delo-GRAFIKA je bilo v začetku 90-tih dokaj uspešno saj večinoma delalo za izvoz z tiskanjem knjig t.i.”Best saylerjev” v EU, prevedenih tudi v Slovenščino (Podmornica), tiskanjem znamk(baje sedaj tiskajo Poljaki) merkentila (navodil za Krko, Lek, da ne govorimo še o ostalih edicijah in grafičnih izdelkih ! S stečajem tega podjetja je šlo na cesto še kakih 300-400 delavcev in ne nazadnje tudu znanje s tradicijo Blaznikove tiskarne. Pa ne mislite da je to podjetje edino, ki je šlo po tem principu po domače v maloro… lahjo bi dodali kar dve ničli Nabolj žalosten pa je danes klaveren pogled na propadajiči Dom tiska, ki naj bi po izjavi prejšnjega direktorja Staneta Hrasta postal garažna hiša, tiskarna pa preselila na obrobje LJ , kar je povsem razumljivo, ker idustrija ne sodi v center Ljubljane.Glede na to da je tem komi socialističnim kapitalistom edini cilj nepremičninsko bogatenje nikakor pa tehnični razvoj in blaginjo vseh, gremo zavzeto po poti Venezuele. Bill Gate eden najbogatejših na svetu, je izjavil, da svoje bogastvo ne bo zapustil niti ožjemu sorodstvu, temveč, večino sredstev namenil v razvoj ostalo pa dobrodelnim organizacijam. Naši mini komi bogataši pa širijo ta nepremičninski imperij verjetno že na nerojene otroke, kot to dela mafija !?

   • Lustrator

    In kaj je temeljni mehanizem, ki omogoča takšno kriminalno okoriščanje z davkoplačevalskim denarjem? Državno lastništvo gospodarskih subjektov. Ko bomo nekega najlepšega dne končno prodali vse te komunistične bankomate, sem prepričan, da se bodo rdeči mafijozi pri priči izselili iz Slovenije in na volitvah niti kandidirali več ne bojo – na sceni so edino še zaradi mafijskega obvladovanja gospodarstva.

 • domovina mili dom

  Potem se pa vprašajte zakaj so tilele vplivali na komuniste z vzklikom: samo Janša ne. Ker dejansko komedijanta, ženska ni človk, vodijo tile.