Brezno slovenskega novinarstva? Na absurde v oddaji Šetinc Paškove o sanaciji bank opozarja tudi ugleden pravnik Avbelj!

Foto: posnetek zaslona

V četrtek je bila na RTV SLO 1 predvajana oddaja z naslovom Brezno, v kateri je novinarka Mojca Šetinc Pašek še enkrat znova dokazala, da ji je potvarjanje resnice bolj pomembno od podajanja resničnih in dokazljivih dejstev. Izkazalo se je namreč, da gre za povsem manipulativno oddajo, ki ne odraža realnega stanja o krivdi glede povzročitve bančne luknje ter njene globine in sanacije. Na omenjeno dejstvo opozarja tudi ugleden pravnik dr. Matej Avbelj, ki je o oddaji med drugim hudomušno zapisal: “Živeli smo v zmoti, celo v laži. Zdaj, po toliko letih, ko je bančna luknja že zakrpana, nas je nacionalna televizija podučila, da bančne luknje praktično sploh ni bilo.”

V zadnjem času je bila veliko kritik deležna oddaja Brezno, ki je bila v četrtek predvajana na RTV SLO 1. Izkazalo se je namreč, da je bil glavni namen oddaje zgrniti vso krivdo za tako imenovano bančno luknjo na Evropsko komisijo, Evropsko centralno banko in SDS ter hkrati popolnoma zamolčati vlogo domačih tajkunov in njihovih kreditodajalcev pri omenjenem problemu. Tovrsten koncept oddaje sicer ne preseneča, saj je njena avtorica Mojca Šetinc Pašek znana predvsem kot partnerica Mileta Šetinca, lobista in vplivneža globoke države, ki je med drugim nasprotoval slovenski osamosvojitvi.

Nacionalka lansirala novo resnico o bančni luknji
Na zgrešene zaključke, do katerih so prišli v oddaji Brezno, je s kolumno na spletni strani IUS-INFO opozoril tudi izredni profesor za evropsko pravo na Fakulteti za državne in evropske študije dr. Matej Avbelj, ki je med drugim zapisal: “V zvezi z bančno luknjo je nacionalni televiziji uspel veliki, čudodelni met. Lansirala je nov narativ, novo resnico o bančni luknji na Slovenskem, ter o krizi, ki se nam je dogajala med leti 2009 in 2015. Doslej so šla dejstva nekako takole. Komercialne banke, vse v večinski državni lasti, so, po večini sledeč para-političnim vplivom, ki so imeli bore malo skupnega z dobro bančno prakso kreditiranja v poslovnem svetu, vodile ekspanzivno finančno politiko, ki je z izbruhom globalne finančne krize rezultirala v vsak dan večjem negativnem bančnem portfelju. Posledično je bilo banke treba reševati z davkoplačevalskim denarjem, da bi preprečili njihov stečaj in s tem še daljši dolgoročni zaton nacionalnega gospodarstva. V skladu s tem narativom svoje vloge niso opravile nacionalne centralne banke kot nadzorniki komercialnih bank; vodstva le teh, pa tudi njihovi komitenti, pa so se zapletli v slabe ekonomske prakse, tudi z znaki kaznivih dejanj, ki upravičujejo njihovo obsodbo.”

Matej Avbelj (Foto: STA)

Za bančno luknjo ni odgovarjal nihče
Avbelj je opozoril tudi na dejstvo, da v Sloveniji za nastale razmere ni odgovarjal praktično nihče: “Stari guverner se je upokojil; takozvanim banksterjem, razen najmanjšim ribicam, pa tako ali tako ni bilo mogoče dokazati obarvanega naklepa, ki ga, prej kot ne evropski unikum, nalaga slovenska kazenskopravna zakonodaja. Skratka krivcev za bančno luknjo, kljub parlamentarnim preiskavam in nekaj osamelim tožilskim poskusom, nismo našli. In s tem se je slovenska javnost v teh dobrih časih že praktično sprijaznila.”

“Resnica” Šetinc Paškove
Glede na že omenjena dejstva je Avbelj hudomušno podal tudi vse “resnice”, ki jih je v oddaji gledalcem skušala “prodati” Šetinc Paškova. Tako je med drugim zapisal: “Toda pozor, vsi skupaj smo bili zavedeni. Živeli smo v zmoti, celo v laži. Zdaj, po toliko letih, ko je bančna luknja že zakrpana, nas je nacionalna televizija podučila, da praktično bančne luknje sploh ni bilo. Tisto, v kar smo metali milijarde davkoplačevalskega denarja, je bila nakana Evropske komisije, ki je na nas, poizkusnih zajčkih, preizkušala povsem zgrešeno metodologijo. Ta – in ne kazniva dejanja banksterjev in drugih gospodarskih kriminalcev ter njihovih političnih voždov – je povzročila luknjo, krizo in prikrajšanje davkoplačevalcev. Za to je kriva tedanja vlada – ki je, pa saj že veste, Janševa – in pa novi, zdaj že bivši guverner, ki je v imenu in za Evropsko komisijo ter Evropsko centralno banko lastnoročno kopal razvpito luknjo v slovenskih bankah. Aleluja. Zdaj je vse jasno. Krizo so povzročile evropske institucije, tujci, ki so z domačimi zavezniki, neoliberalci, izkoristili šibko slovensko državo, kot že neštetokrat prej v zgodovini, ter s tem zaustavili avtohtoni in povsem zdravi slovenski nacionalni gospodarski razvoj ter njegove prepoštene in presposobne izvajalce. V Sloveniji nismo in niso, razen konkretne, že omenjene vlade in vodstva Banke Slovenije, naredili ničesar narobe.” Avbelj v kolumni ugotavlja še, da je iz nesmiselnih zaključkov, do katerih so prišli v oddaji, jasno, da bi bila Slovenija danes po njihovo v ekonomskem cvetju, če nam je le ne bi “praktično kriminalno zagodli iz Bruslja in Frankfurta.”

Mile Šetinc in Mojca Šetinc Pašek (Foto: STA)

Na nesmisle v oddaji so opozorili tudi drugi
Na nesmisle v oddaji Šetinc Paškove so se še pred Avbljem odzvali tudi nekateri drugi ugledni strokovnjaki. Profesor na ekonomski fakulteti v Ljubljani Igor Masten je na primer na Twitterju razkril, da v oddaji niso bili sposobni smiselno sestaviti skupaj niti dveh številk. Tako so po njegovo naredili povsem manipulativno oddajo, ki ne odraža realnega stanja o krivdi glede povzročitve bančne luknje ter njene globine in sanacije. Podobno mnenje o oddaji je podal tudi politični analitik Mitja Iršič, ki je med drugim povedal: “Dokumentarec Mojce Pašek Šetinc, novinarke RTV Slovenija, katero urednikovanje sta sodnika porotnika v kazenskem pregonu Janeza Janše zaradi domnevno žaljivega tvita označila za “globoko pod nivojem” ni prišel na dan naključno ravno v trenutku, ko se SDH pripravlja na odpiranje ponudb v zvezi s prodajo A Banke/…/občutek je kot, da gre za dobro koordinirano vnaprej pripravljeno igro različnih akterjev globoke države.”

Igor Masten in Mitja Iršič (Foto: Nova24TV)

M. D.

 • antimur

  Presistutki Šetinčevi še kar ni jasno, da njeno mnenje, sploh pa strokovno, nima nobene vrednosti, je samo ena izmed Hanzijevih pizdunk, ki ropotajo samo v skladu s Kučanovo voljo. To ni več res, je hujše kot za časa Stalina v USSR.

 • rubec

  Ne vem kako je drugje, ampak v naši vasi tako jako debilne krule ne najdeš. Ne po hišah in ne po hlevih. Imamo pa sto hiš in dvesto hlevov.

  • Hribouc

   Rubec zaubljeni!

   Trudiš se ža, ampak, Porca Malorca , tvoj Radar je za en kurac!
   Farmo si falil, jebenti !
   Išči pod : Prašičja farma in Rdeča Korita Forum 21 , išči pa tudi pod Škrabčeva sterilna farškosocialističnonacionalno interesna fina kmetija Edija Kocbeka.- občudovalca Brozkardeljevega genocida nad Slovenci !
   Zahotovo je hudič babji – držača rdeče kriminalne vreče slovenskega zla tam nekje.

 • Black_hawk

  Štabna.

  • zokispoki

   Mislis kurba ?

 • Povprečen Državljan

  Brez slovenskih bank bi mi prvih nekaj let osamosvojitve jedli travo. Pa če ne bi ukinili SDK-ja bi bilo tudi drugače.In brez sistemske banke bomo samo še hlapci,odvisni od dobre volje tujih finančnih vampirjev.

  • Black_hawk

   Sistemske banke kot NLB???

   • Povprečen Državljan

    Točno tako.Kolcalo se bo nam vsem,da smo jo prodali.Če ne bi bilo NLB-ja,bi imeli v krizi 300.000 brezposelnih,ne pa 120.000.

    • kalavnik

     Ce bi Franc Milicinski se vedno zivel, bi tale tvoj stavek sigurno umestil med bolj umna razmisljanja butalcev.

     • rubec

      Kolega kalavnik, to bi bilo za nas pravzaprav dobro. Tako bi vsaj vedeli, da je fran umrl od smeha. Zakaj je v resnici umrl, namreč še danes ne vemo. Še moja sestra ne ve, s katero sta nekaj časa celo hodila, če ne celo ležala.

     • kalavnik

      Sej ne mores verjet kaksen prerok je bil tale nas Fran.
      Se Nostradamus mu ne seze do kolen, vsaj kar se slovencev tice…
      In pozdravi sestro, sigurno se ga spominja kot zelo zivahnega tica…

     • rubec

      Hehe

     • SIMON ROZIC

      …veliko takšnih vedežev je bilo v Yugi, samo so morali biti popolnoma
      tiho, ali pa jim je šla glava z “buste”….

    • zokispoki

     No, ta je pa lovska !

    • mginko

     Preštej svoje koze, ker tudi te beže od tebe.

    • Joško

     Ti pa znaš nakladat!

    • tohuvabohu

     Pravi rdečkar najprej postavi teorije, potem pa iz njih vleče zaključke. Za fakte se mu sladko j.

   • zokispoki

    Cepec ne ve kaj govori !

  • JANEZ GUS

   Ne bluzi,ker te je povozil časali pa si plačan da razlagaš neumnosti.Tvoj demokratični socializem razlagaj doma svoji babi,dokler te ne znogira.

   • Povprečen Državljan

    Največje napake po osamodvojitvi:ukinitev SDK,Jazbinškov zakon,denacionalizacija,izbrisani, ;saj ni važno,kdo je, samo da je naš; in dejstvo,da ni prišlo do sprave in do konca WW2 v Sloveniji. Ce je to zate demokratični socializem,pa naj bo.

    • JANEZ GUS

     Kaj po tvoje,ki očitno razmišljaš po komunistično vse je naše,je narobe z denacionalizacijo.Te ni mama naučila,da ne želi svojega bljižnega blaga.Kar je banda pokradla je bilo treba vrnit.Izbrisani pa so lari-fari.Banda čefurska so prebrisani.Čakali so,kdaj bo yugo armada zasedla Slovenijo,pa da de jim priključijo.Zato bi bilo to bando lenuharsko sterat ,kjer jim je otačbina.Kdo pa je izkoristil Jazbinškov zakon.Rdečuhi,ki so imeli po 3 stanovanja in več.

     • SIMON ROZIC

      …in nobenega niso kupili!

     • JANEZ GUS

      Žvepleni še zdaj ni pojasnil,koliko je dal za njegovo dačo.Sigurno so mu morali še kaj plačat.

 • Black_hawk

  IQ minus 100, polpismeni hanziji se gredo novinarke, da ne bo slučajno res.
  Watchdog press

 • JANEZ GUS

  Tega nimaš niti v Rusiji.Ti dve sprijeni rdeči kuzli skupaj z Evgenom sta dobri samo za držat plakat Smrt janšizmu.Pomisli naj narod slovenski,s kakšnimi izmečki,kulturnimi gnojnimi turi se ukvarja javna tv hiša.Kakšne bolnike krmimo z našim denarjem.300TE je pa prvovrsten problem za doplačilo javnega zasebnega šolstva.

  • Dada

   A ne veš kako šele so sprijeni v SLO RKC, ki so skopali več milijonsko brezno luknjo, € tako da so tik pred rubežem sedež MB škofije, škofijske gimnazije…. ne vem kako so ti duhovniki in škofje , pijanci to zabarantali, zakockali, zapili, ali porabili za prostitutke

   • šrauf

    Tole bi bilo vrhunsko ,če ne bi bele garde pozabila…

    če ne bi bila neumna ,bi bila še bolj neumna press

    • Dada

     Fino je, ko takole iz normalnih medijev izvemo, kako posluje RKC, potem, ko ji je DEMOS poklonil premoženje, ki ga prej Cerkev nabrala pri ::400 let inkvizicije, jemanju “odkupov za grehe”, sprejemala bogata darila itd., DA SE JE LAHKO POSVETILA vodenju ljudskih duš, da ne bodo zašle…..IN HKRATI delala tisto, kar ne bi smela….

     • kalavnik

      tole je pa res

     • lojze

      No, tole je tipično zastranjevanje od teme, razen tega pa kaže še ideološko, neargumentirano sovraštvo do vere. Ko nimaš argumentov zmerjaš!!!

     • Dada

      A si ti slučajno normalen…. Nisi. KJE SI VIDEL ZMERJANJE.
      Dejstvo je, da je Demos vzel državi in dal cerkvi, ki je premoženje zajebala. To ni Vatikan, to so neizobraženi. škofje, dalje “oskrbniki”, a bi radi služili. CENO PLAČAJO VERNIKI. Kot vedno, najbolj naivni.
      Štuhec pa je moralni teolog, pa NIČ NE NAREDI GLEDE MORALE, saj duhovniki še dalje veselo spolno zlorabljajo otroke. ZATO.

     • Hribouc

      A si ti že dobil diagnoze?

      Mislim, da gre za multi zapis. Začni procedure.bumbar.

     • Dada

      VSA diagnoza, DVOLIČNOST SDS, SDS medijev je na dlani sem opisala.
      DVOLIČNOST RKC SLO je na dlani, posebej moralni teolog.
      . ŠE KAJ ?? Povej temo in dobiš .

 • tasilo

  ANAGRAM

  Mojca Šetinc Pašek —-> ŠŠIC, MOTEN PAJACEK!

  • dob

   HHEHEHE, MEGA!!!!!

 • Povprečen Državljan

  Za bančno luknjo so enako krivi levi,desni, sredinski,skrajni, beli,rdeči,kodrlajsasti in vsi,ki so krvavi pod kožo in ki so se šli politiko,bančništvo in podjetništvo.Prilika deka tatu.Denar ni in ne bo smrdel nikoli nikomur.Ne glede na versko, politično, spolno ali kakršnokoli drugo prepričanje.

  • antimur

   Banda kučanistična, ko ni več argumentov za opravičevanje razbojniških dejanj Kučana in njegovih kretenov, smo pa naenkrat kar vsi krivi za to krajo, idiot.

   • rubec

    Ni sam kriv, da je idiot.
    Tak se je že rodil.

   • JANEZ GUS

    To je zguljena komuno fraza -vsi so isti,vsi kradejo-mater jim jebem,bi jim jaz pokazal in dokazal kdo je okradel državo.

  • dež

   Za bančno luknjo so kriva vodstva bank, tam zaposleni in bančni regulator – Banka Slovenije. Kreditov ne odobravata ne PV ne minister za finance, ampak točno določen referent na banki, z imenom in priimkom, kateremu podpis požegna še njegov šef. Ki ima tudi ime in priimek.

   • antimur

    S podpisi se ne konča tako na hitro kot ti bluziš, podpisi brez tega, da bi se podpisali, da tudi vlada, predvsem je pa pomembna privolitev Kučana in bande. Vsepovsod pri teh krajah so odtisi izdajalca Kučana in njegovih pizdoliscov.

    • dež

     Reciva, da drži kar praviš, a to ne spremeni dejstva, da so uradno odgovorni tisti, ki so podpisani, ne tisti iz ozadja.
     Če bi policija in pravosodje opravila svoje delo, bi bili ti podpisniki odškodninsko ter kazensko obsojeni, na prestajanju zaporne kazni in brez premoženja (zaplemba). Npr. iz vsake banke po štirje (referent+šef+direktor+nadzornik). Stavim, da bi 99,99% bančnih uslužbencev, vodilnih managerjev in nadzornikov v trenutku (za vekomaj) postalo imunih na kakršnekoli prišepetovalce iz ozadja.
     Dokler se pa nikomur nič ne zgodi, ni pričakovati sprememb.

   • Luiggi

    Podpisi so vsi anonimni,toku,daus vejdu!

  • SIMON ROZIC

   ustavi se sinček! Tvoj povprečni um bi vse naložil Janši, češ levi, desni, levi, desni….
   daj no!, koliko let pa stre že levaki na oblasti! Bil bi že čas za tisti obljubljeni košček
   Švice a ne? Prej bomo v socializmu in komunizmu, pa v dreku , ki nam ga ponujate
   levaki!

  • dež

   Recimo, kaj ima politika in mi vsi s kreditom, na povezavi https://podcrto.si/oil-metal-company-kako-pokopati-za-89-milijonov-evrov-dolgov/ ?

  • JANEZ GUS

   Tvoji oprani komunistični možgani smrdijo na daleč.Tolaži se,da nisi edini.

  • samotoje

   Od Zemljariča za tole dobiš plaketo v zahvalo koristnemu idiotu za konstruktivne in socialistično pravilne ugotovitve. Še Kardeljev Edi bi te pohvalil.

 • SIMON ROZIC

  …takoj, ko bo ata Kučan dal znak: ZDAJ!

 • mginko

  Imajo srečo, da mlajša in srednja generacija, ki se je šolala v komunističnih klopeh (danes (pikalovih), sploh ne ve kaj pomeni stara udbomafija s svojim podmladkom. Ti dve generaciji sta v glavnem nevolilci v ukradeni državi od te mafije.

  • Dada

   Mlajša in srednja generacija si misli svoje, ko stari bedaki bluzite 100/na uro, o stari prežvečeni politiki, in ne znate nič drugega, kot ponavljati stare mantre. Dooolgcaaajt.

   • mginko

    Dokazano iz tvojega bluzenja, da si na psihiatriji, kjer te sam Bog ne da miru. Kot prvorazredni imaš sigurno veliko mafijskega na vesti, da te vera tako zdeluje.”

    • Dada

     Poln si idej, toliko kot drek vitaminov, , ha,ha,ha Za zabavo, še kaj spesni, samo ne biti tako zetegnjen, ha,ha.

 • Joško

  Žalostno v SLO novinarstvu je, da se spravi ženska delat oddajo na temo, za katero se po dveh izgovorjenih besedah vidi, da nima pojma. Pa še Mile jo je krivo podučil.

  • JANEZ GUS

   Uboga komunistična novinarka,vidi se kako očitno celo oddajo speljuje vodo od bistva in ga usmerja na sds.Kako bizarno.

  • tohuvabohu

   Nekaj pa tudi mora narediti za svojo plačo, hehe. Tudi če ni vredno pol vedra postane vode.

 • tohuvabohu

  Zato, da dobiš vtis pomembnosti.

 • tohuvabohu

  Zdaj pa le sladko zaspi.

 • samotoje

  Poglejmo dejstvom v oči- če se Pašek ne bi pisala tudi Šetinc, ne bi nikoli mogla brati niti prometnih obvestil na radiu. Bi se pa lahko zgodilo, da bi Carl naredila tako oddajo. A si predstavljate to tragikomedijo? Kakorkoli že- damo jim 13€ na mesec, da lažejo in se norčujejo iz zdrave pameti. Zanimivo bi bilo izvedeti, kdo ji je napisal tekst. Šetinc sam ali tudi “dečki” iz njegovega kroga?

  • RATATA

   Tisti dečki, ga pijejo stoječki, če je dobra klapa more i ležečki..

 • Get Smart

  Drugovi i drugarice so:
  — MURGLJUGOKOMUNISTIČNI
  — KAVIARŽIDOKOMUNISTIČKI
  — srbo-rvacko-šipći-muslićkulti kaviaržidoKOMINTERNISTIČKI
  — skratka MURGL JUGOKOMUNISTIČKI oz. KOMINTERNISTIČKI
  niso pa,
  še enkrat, še sto x, še 1000 x, še milijonkrat, NISO slovenski, nimajo skupnih točk s Slovenstvom,
  so celo SAMOIMENOVANI “smrtni neprijatelji ljudi”,
  so smrtni sovražniki vsega, kar je SLOVENSKO.

  Slovensko in Slovenija ni njihova opcija in kulture življenja ne morejo smisliti.

  KOMUNIZEM=KULTURA SMRTI=parazitizem, je kaviaržidovskoKOMINTERNISTIČNO in njihovih
  SERBUSOV sesanje krvi človeku, je krvosestvo, je izkoriščanje človeka, je PARAZITIRANJE na ČLOVEKU,
  je od prve do zadnje pike ZAVRAČANJE SLOVENSTVA, ki je KULTURA ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   In NISO NOVINARJI, ampak so:

   WATCHDOGIćI = družbenopolitični delavci KOMUNISTIČKE JUGOSLAVIJE = vojaki JUGOKOMUNISTIČKE revolucije.
   .
   Če pa ljudje zaradi pranja možgančijev čutite odpor do “Reči bobu bob”,
   lahko tem kreaturicam še vedno lepo in skladno z DEJSTVI=RESNICO rečete:
   – psevdonovinar,
   – kvazinovinar,
   – kakornovinar,
   – lažninovinar,
   – fejknovinar … MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE oz. KOMINTERNE.

   • Get Smart

    Po delih jih spoznavamo. NISO novinarji,
    SO watchdogi MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

    Čistilka na kirurgiji ni kirurginja,
    “kulturno napredno bogati” muslićkultiji režejo ljudi, a zato še niso kirurgi … Sledimo?

    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
    osvobodila.«

    Če nekdo laja na ljudi in si sam pravi WATCHDOG, mu tako po delih kot po samoimenovanju upravičeno pravimo WATCHDOG, kar pomeni PES ČUVAJ.
    Sicer gre v glavnem za MURGL JUGOKOMUNISTIČNE pudlice, ki pa vseeno z vsemi štirimi
    praskajo za svojo GAZDO = MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO in/ali KOMINTERNO.

 • Dada

  Ane kakšna groza…Novinarka ni ekonomist, hvalabogu , ni materialne škode. Danes Ljubljanska škofija odobrila posojilo Mariborski, da Štuhecu še ne bodo rubili objekte…. ker je MB škofija izkopala ogromne milijarde € brezno in ne more odplačevati dolgov. HALO MASTEN, kako pa je tam z ekonomijo, ker lahko upniki rubijo, npr. sedež škofije Maribor, škofijsko gimnazijo Matibor itd., utd. TOREJ KDO JE NAREDIL VEČ ŠKODE. ha,ha,ha. DVOLIĆNOST SDS nima meja

  • xtc

   A bi utihnil bebo,jasno je bilo ,da je bilo premoženja Zvonov dovolj za pokritje luknje a je Kučan,po Zemljariču in ostalih namerno raje tvegal uničenje kot pokritje luknje saj je šlo za ideološko obračunavanje to se že ve ,da je bila Hilda in kraševec globoko v poslih z Zemljaričem.

   • Dada

    HA,HA,HA, Res dober vic. A je kralj Petar iz Stare Juge tudi kaj zajebal, ha,ha,ha

    • xtc

     Jep!Res je dober,sploh ,ker drži ker je UDBA namerno tvegala zlom in izgubo zaradi ideološkega obračunavanja.
     No tega v SFRJ ni mogla saj so vse zapravili kar sami.

   • rabbit

    Zvonovi bi lahko s eno samo prodajo rešili vse premoženje. Helios so prodali za 500 milijonov a res je prodali so ga Avstrijci Slovenski levičarji pa so ga prodali za 100 milijonov Avstrijci so v enem letu zaslužili 400 milijonov in to samo zato ker so odpustili sindikaliste in rdečega direktorja zeta Nika Kavčiča.

 • Amerikanc

  Na Stožice, SCT, Merkur, Interevropo, Faktor banko,OMV, Pivovarno Laško,….in na vse rdeče barone, je soproga od travojedca, enostavno pozabila !

 • xtc

  Paškova je tupa kura,ki je le brala scenarij,ki staa ga pisala Veliki Cenzor Šetinc in Murgelj perknandelc-dlje njen IQ ne seže.
  Ve pa se zakaj gre.
  Zminirat prodajo A banke,ki jo je treba prodat takoj samo ,da gre za čim več denarja.

 • RATATA

  Javni zavod eRTeVeSlo nam bo prej kot slej tudi veličastno razkril, da pri določanju poteka meje med RS in RH s tisto arbitražo sploh ni šlo za Piranski, temveč za Kvarnerski zaliv tam pri reki Rečini, kjer se po principih in pravilih internacionalnega prava konča Dežela Primorska!! (od tod tudi “plovne poti” in đankšn … patake, pato…. kajtičeš(?))

 • Dada

  Ane kakšna groza…Novinarka ni ekonomist, hvalabogu , ni materialne škode. Danes Ljubljanska škofija odobrila posojilo Mariborski, da Štuhecu še ne bodo rubili objekte…. ker je MB škofija izkopala ogromne milijarde € brezno in ne more odplačevati dolgov. HALO MASTEN, kako pa je tam z ekonomijo, ker lahko upniki rubijo, npr. sedež škofije Maribor, škofijsko gimnazijo Matibor itd., utd. TOREJ KDO JE NAREDIL VEČ ŠKODE. ha,ha,ha. DVOLIĆNOST SDS nima meja

  • šrauf

   Kura dej poglej za koliko ja bil prodan Helios ,ki ja bil v lasti Zvonov.

   ogromne milijarde € press

   • Amerikanc

    A je kura počepnila ????

    • Dada

     Verniki pri mašah darujejo za MB škofijo, da ne bodo GOSPODU ŠTUHECU RUBILI,
     BRAVO RKC SLO,

   • Dada

    MB ŠKOFIJA PRED RUBEŽEM, članek…Za reševanje Vrbanske so v Mariboru po dostopnih informacijah porabili okoli pet milijonov evrov. Denar so več kot pol leta zbirali pri domačih in tujih donatorjih, za pomoč pa so se z nabirko obrnili tudi na vernike v posameznih cerkvah.
    TOREJ ZA SAMO EN OBJEKT so verniki donirali pri mašah, da ne bodo Štuhecu rubili.
    TOLIKO ZNA SLO RKC gospodariti…. torej NIČ

    Grims press

 • Amerikanc

  Komunisti imajo za vsa brezna “fantastične” izgovore.

 • Get Smart

  Drugovi i drugarice so:
  — MURGLJUGOKOMUNISTIČNI
  — KAVIARŽIDOKOMUNISTIČKI
  — srbo-rvacko-šipći-muslićkulti kaviaržidoKOMINTERNISTIČKI
  — skratka MURGL JUGOKOMUNISTIČKI oz. KOMINTERNISTIČKI
  niso pa,
  še enkrat, še sto x, še 1000 x, še milijonkrat, NISO slovenski, nimajo skupnih točk s Slovenstvom,
  so celo SAMOIMENOVANI “smrtni neprijatelji ljudi”,
  so smrtni sovražniki vsega, kar je SLOVENSKO.

  Slovensko in Slovenija ni njihova opcija in kulture življenja ne morejo smisliti.

  KOMUNIZEM=KULTURA SMRTI=parazitizem, je kaviaržidovskoKOMINTERNISTIČNO in njihovih
  SERBUSOV sesanje krvi človeku, je krvosestvo, je izkoriščanje človeka, je PARAZITIRANJE na ČLOVEKU,
  je od prve do zadnje pike ZAVRAČANJE SLOVENSTVA, ki je KULTURA ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   In NISO NOVINARJI, ampak so:

   WATCHDOGIćI = družbenopolitični delavci KOMUNISTIČKE JUGOSLAVIJE = vojaki JUGOKOMUNISTIČKE revolucije.
   .
   Če pa ljudje zaradi pranja možgančijev čutite odpor do “Reči bobu bob”,
   lahko tem kreaturicam še vedno lepo in skladno z DEJSTVI=RESNICO rečete:
   – psevdonovinar,
   – kvazinovinar,
   – kakornovinar,
   – lažninovinar,
   – fejknovinar … MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE oz. KOMINTERNE.

   • Get Smart

    Po delih jih spoznavamo. NISO novinarji,
    SO watchdogi MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

    Čistilka na kirurgiji ni kirurginja,
    “kulturno napredno bogati” muslićkultiji režejo ljudi, a zato še niso kirurgi … Sledimo?

    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas boosvobodila.«

    Če nekdo laja na ljudi in si sam pravi WATCHDOG, mu tako po delih kot po samoimenovanju upravičeno pravimo WATCHDOG, kar pomeni PES ČUVAJ.
    Sicer gre v glavnem za MURGL JUGOKOMUNISTIČNE pudlice, ki pa vseeno z vsemi štirimi
    praskajo za svojo GAZDO = MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO in/ali KOMINTERNO.

 • Dada

  Za reševanje Vrbanske so v Mariboru po dostopnih informacijah porabili okoli pet milijonov evrov. Denar so več kot pol leta zbirali pri domačih in tujih donatorjih, za pomoč pa so se z nabirko obrnili tudi na vernike v posameznih cerkvah.
  BRAVO SLO verniki, pridno polnite pušeljce pri mašah, da bodoi škofje lepo zapravljali kot doslej. VATIKAN pa dalje polni svoje zakladnice……

  • AlternativaZaSlovenijo

   niti centa ni šlo iz tvojega žepa, za razliko od drugi bančnih lukenj.

   • Dada

    CErkvi ne bi smeli vrniti premoženja. To je to, to je bila izguba za državo , vzelo se je državnim podjetjem….. NPR. Gozdnim gospodarstvom si vzeli gozdove, drugim drugo… kaj pa naj cerkev dela z lesom….. IN kje je Cerkev dobila premoženje::: 400 let inkvizicije pobijanje ljudi in zaseg premoženja, odkup “grehov” od ljudi, ki so imeli denar- čista goljufija, od starih mamic, ki so mislile, da bodo kupile nebesa itd enako ., Cerkev je rado jemala…… Prejšnji in sedanji papež poudarjata stare krščanske vrednote, NE BOGATENJU, itd., . itd. medtem , ko škofje tiho čakajo naslednjega papeža

    • Luiggi

     mau si pozabila na tvoje vzornike,pobili so bogate podjetne ljudi,imetje pa pokradli in jim je vzelo manj kot stiri leta.To je tvoja primerjava 400 let,kapish!

 • šmentanamuha

  ja, res se je tako nekako slišalo. Za neuke dovolj, da so spet zagledali strašilo v Janševi podobi, ki kali mir pod Alpami, mi pa smo samo poskusni kunci EU komisije. Me prav zanima, kdo je ta komplot spisal Pešekovi, sama tega ni bila sposobna.

  • samotoje

   Mile Šetinc et al.

 • Olga101

  Hudič prepričuje, da hudiča ni! Laž je nesmrtna duša komunistov!

 • Dada

  KAKO SLO RKC gospodari ; Iz levega v desni žep, torej iz Škofije Ljubljana v Škofijo Maribor, verniki, vi pa pridno polnite pušeljce pri maši. Nekoć vam nekdo poplačal.
  NO pri SLO RKC ni vse v denarju, ker ljudje, verniki menijo, da je zadeva verske narave.
  RES je še kaj drugega kot sam denar GRE ŠE ZA Zlato, Srebro, drago kamenje, delnice, obveznice, darovanje zemljišč in kmetij, bitcoine indr.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Umiri se, saj te bo razneslo

   • Dada

    LEPO JE PISATI KAKO DUŠEBRIŽNIKI GOSPODARIJO ali bolje NEGOSPODARIJO. Verske zadeve, SPOLNE ZLORABE OTROK S STRANI DUHOVNIKOV BODO ŠE POČAKALE. Zdaj so druge stvari pomembnejše.

    • Luiggi

     Nobena stvar na tem svetu bi mi ne dala vecjega zadovoljstva,kot to,da bi ti en far zarinu kurac ke v pi.ko!

 • Dada

  Kako je nadškof Zore odrešil Ivana Štuheca finančnih muk…
  Tokrat so rešili Vrbansko, zdaj bo treba rešiti še sedež Mariborske škofije, ker škofija dolgov ne zmore plačevati….
  ALI SE SLO RKC ne ukvarja z dušebrižništvom…. ??? TUDI, ampak tudi trenirajo kako hitro bodo verniki polnili pušeljce pri maši……ker čaka sedež škofije……

 • sodnikisozločinci

  Rad bi nahranil pravosodne krvoloke s svojo krvjo, tako kot Jan Palach.

 • Dada

  Ane kakšna groza…Novinarka ni ekonomist, hvalabogu , ni materialne škode. Danes Ljubljanska škofija odobrila posojilo Mariborski, da Štuhecu še ne bodo rubili objekte…. ker je MB škofija izkopala ogromne milijarde € brezno in ne more odplačevati dolgov. HALO MASTEN, kako pa je tam z ekonomijo, ker lahko upniki rubijo, npr. sedež škofije Maribor, škofijsko gimnazijo Matibor itd., utd. TOREJ KDO JE NAREDIL VEČ ŠKODE. ha,ha,ha. DVOLIĆNOST SDS nima meja

 • Dada

  Za reševanje Vrbanske so v Mariboru po dostopnih informacijah porabili okoli pet milijonov evrov. Denar so več kot pol leta zbirali pri domačih in tujih donatorjih, za pomoč pa so se z nabirko obrnili tudi na vernike v posameznih cerkvah.
  BRAVO SLO verniki, pridno polnite pušeljce pri mašah, da bodo škofje lepo zapravljali kot doslej. VATIKAN pa dalje polni svoje zakladnice……

 • Dada

  Razumem, da je gospod Štuhec zaposlen z reševanjem objektov Mariborske škofije. Sedaj je rešena pred rubežem Vrbanska, treba bo še pozivati vernike pri mašah, kot smo čitali zahtevali po 50 € na glavo pri maši, da bodo rešili sedež škofije. Gospod Štuhec, vmes pa pri izobraževanju nekako vsilite program ali čtivo, da duhovniki ne smejo spolno zlorabljati otrok, če že več kot desetletje ob nastopih v javnosti niste zmogli poštenih besed o preprečevanju zlorab pri duhovnikih.

 • Dada

  GOSPOD MASTEN, kaj porečete na RKC ekonomijo, Za reševanje Vrbanske so v Mariboru po dostopnih informacijah porabili okoli pet milijonov evrov. Denar so več kot pol leta zbirali pri domačih in tujih donatorjih, za pomoč pa so se z nabirko obrnili tudi na vernike v posameznih cerkvah.
  BRAVO SLO verniki, pridno polnite pušeljce pri mašah, da bodoi škofje lepo zapravljali kot doslej. VATIKAN pa dalje polni svoje zakladnice……

  • JANEZ GUS

   KURA,NE VIDIŠ DA TI IGLA PRESKAKUJE.

   • Dada

    NE NE GLEDAM DOL, DOLI STE PODGANE. Tam ostani……

 • Dada

  GOSPOD MASTEN, kaj porečete na RKC ekonomijo, Za reševanje Vrbanske so v Mariboru po dostopnih informacijah porabili okoli pet milijonov evrov. Denar so več kot pol leta zbirali pri domačih in tujih donatorjih, za pomoč pa so se z nabirko obrnili tudi na vernike v posameznih cerkvah.
  BRAVO SLO verniki, pridno polnite pušeljce pri mašah, da bodoi škofje lepo zapravljali kot doslej. VATIKAN pa dalje polni svoje zakladnice……

 • Dada

  Ne zamerim novinarki, ni zadolžena za premoženje vredno milijone €…. Ampak sprašujem Škofijo Maribor.
  Razumem, da je gospod Štuhec zaposlen z reševanjem objektov Mariborske škofije. Sedaj je rešena pred rubežem Vrbanska, treba bo še pozivati vernike pri mašah, kot smo čitali zahtevali po 50 € na glavo pri maši, da bodo rešili sedež škofije. Gospod Štuhec, vmes pa pri izobraževanju nekako vsilite program ali čtivo, da duhovniki ne smejo spolno zlorabljati otrok, če že več kot desetletje ob nastopih v javnosti niste zmogli poštenih besed o preprečevanju zlorab pri duhovnikih.

  • mitja čot

   Tebi se je pa speljal zaradi te odaje,vprašej šetinec paškovo o Probanki in Faktor banki!

  • šrauf

   dada lepo prosi haloškega tumpeka ,da bi jo zlorabil.

   časti mu liter šmarnice press

   • xtc

    Tunek ima prek cucke-Juliko soo požrli za 1 maj.

  • xtc

   Ti raje zameri novinarki-ki bere napisano od Tasta in Murgeljparkejca.
   Škofijo vemo kdo je zheblal preko Vegrda .Hilde in Izole-saj veš ZEMLO.

   • Dada

    VEMO ZAJEBALA JE ŠKOFIJA, cerkveni ne znajo upravljati…..

    • ZatonMesecnikov

     Zajebal je Satan v podobi maziljenega dišečega menedžerčka, ki je župniku speljal denar, z sladkimi besedami o oplajanju in donosih, ter naložbah. In ga nesel v Ljubljano, kjer je poniknil…. Oziroma je balonček počil.

    • Luiggi

     Kako pa pol mores trdit,kako da je bogat Vatikan,ce ne znajo upravljat s premozenjem!??

  • ZatonMesecnikov

   #vsilite program ali čtivo, da duhovniki ne smejo spolno zlorabljati
   otrok, če že več kot desetletje ob nastopih v javnosti niste zmogli
   poštenih besed o preprečevanju zlorab pri duhovnikih.#

   Si kdaj dala podoben predlog na ministrstvo za šolstvo za Učitelje telovadbe dadice?

 • FORT WORTH

  “Izkazalo se je namreč, da je bil glavni namen oddaje zgrniti vso krivdo za tako imenovano bančno luknjo na Evropsko komisijo, Evropsko centralno banko in SDS ter hkrati popolnoma zamolčati vlogo domačih tajkunov in njihovih kreditodajalcev pri omenjenem problemu. Tovrsten koncept oddaje sicer ne preseneča, saj je njena avtorica Mojca Šetinc Pašek znana predvsem kot partnerica Mileta Šetinca, lobista in vplivneža globoke države, ki je med drugim nasprotoval slovenski osamosvojitvi.”

  Kako zabit in naiven je ta ubogi slovenski narod, da se vedno verjame tem lopovskim komunisticnim kretenom.
  Dvakrat so okradli narod.
  Prvic z revolucijo, ko si je partija vse polastila in nacionalizirala premozenje uspesnih poslovnezev,
  in drugic,
  v letih po osamosvojitvi s tajkunskimi partijskimi prevzemi.

 • Dada

  Ne zamerim novinarki, ni zadolžena za premoženje vredno milijone €…. Ampak sprašujem Škofijo Maribor.
  Razumem, da je gospod Štuhec zaposlen z reševanjem objektov Mariborske škofije. Sedaj je rešena pred rubežem Vrbanska, treba bo še pozivati vernike pri mašah, kot smo čitali zahtevali po 50 € na glavo pri maši, da bodo rešili sedež škofije. Gospod Štuhec, vmes pa pri izobraževanju nekako vsilite program ali čtivo, da duhovniki ne smejo spolno zlorabljati otrok, če že več kot desetletje ob nastopih v javnosti niste zmogli poštenih besed o preprečevanju zlorab pri duhovnikih.

 • Dada

  GOSPOD MASTEN, kaj porečete na RKC ekonomijo, Za reševanje Vrbanske so v Mariboru po dostopnih informacijah porabili okoli pet milijonov evrov. Denar so več kot pol leta zbirali pri domačih in tujih donatorjih, za pomoč pa so se z nabirko obrnili tudi na vernike v posameznih cerkvah.
  BRAVO SLO verniki, pridno polnite pušeljce pri mašah, da bodoi škofje lepo zapravljali kot doslej. VATIKAN pa dalje polni svoje zakladnice……

 • Dada

  Razumem, da je gospod Štuhec zaposlen z reševanjem objektov Mariborske škofije. Sedaj je rešena pred rubežem Vrbanska, treba bo še pozivati vernike pri mašah, kot smo čitali zahtevali po 50 € na glavo pri maši, da bodo rešili sedež škofije. Gospod Štuhec, vmes pa pri izobraževanju nekako vsilite program ali čtivo, da duhovniki ne smejo spolno zlorabljati otrok, če že več kot desetletje ob nastopih v javnosti niste zmogli poštenih besed o preprečevanju zlorab pri duhovnikih.

  • Observer

   Kar je res je res:

   https://www.nowtheendbegins.com/pope-francis-fails-mention-vatican-billions-gives-speech-denouncing-wealth/

   Pope Francis Fails To Mention The Vatican Billions As He Gives Speech Denouncing Wealth

   https://www.cai.org/bible-studies/vatican-billions

   Origin of the Current Colossal Wealth of the Catholic Church

   https://www.theguardian.com/world/2013/jan/21/vatican-secret-property-empire-mussolini

   How the Vatican built a secret property empire using Mussolini’s millions

   Vsi kradejo, se okoriščajo in se mastijo. Eni na račun svojih vernikov, drugi na račun svojih vernikov.

   • Dada

    KAJ PA ČE JE VSE RES. Vatikan ima svoje “uradne” in več neuradnih bank in z njimi služi.

    • Observer

     Seveda je res. Linki to dokazujejo, čeprav je eden the guardian. Če gledaš na stvar objektivno, to ni težko videti. Problem je, da levi verniki ščitijo svoje, desni verniki pa svoje. RKC je daleč od Kristusove doktrine. Ni zastonj papež v Svetem pismu razkrinkan kot Antikrist, zato pa so preganjali Reformacijo in zažigali Sveta pisma, ko so bila prevedena v nam razumljive jezike iz mrtve latinščine. Rdeči ob preteklem dnevu Primoža Trubarja seveda to pozabijo omeniti, da poglavitno in najpomembnejše dejanje Primoža Trubarja ni bilo širjenje slovenskega jezika, ampak Svetega pisma v slovenskem jeziku in s tem Reformacije. Ker kakor papež ne marajo Kristusa. V tem imajo nekaj skupnega tako kot Herod in Poncij Pilat, ki sta postala prijatelja na dan, ko so obsodili Kristusa, prej se nista marala.

     • tohuvabohu

      Tebi pa dela fantazija, siromak.

     • Observer

      “The Vatican’s treasure of solid gold has been estimated by the United Nations World Magazine to amount to several billion dollars. A large bulk of this is stored in gold ingots with the U.S. Federal Reserve Bank, while banks in England and Switzerland hold the rest. But this is just a small portion of the wealth of the Vatican, which in the U.S. alone, is greater than that of the five wealthiest giant corporations of the country. When to that is added all the real estate, property, stocks and shares abroad, then the staggering accumulation of the wealth of the Catholic church becomes so formidable as to defy any rational assessment.” source – Avro Manhattan”

      Papež sedi na milijardah dolarjev čistega zlata. Je to početje, ki ga Gospod Jezus Kristus odobrava?

      Matej 6

      19 »Ne nabirajte si zakladov na zemlji, kjer uničujeta molj in rja in kjer tatovi vlamljajo in kradejo;
      20 nabirajte pa si zaklade v nebesih, kjer jih ne uničujeta ne molj ne rja in kjer tatovi ne vlamljajo in ne kradejo.
      21 Kjer je namreč tvoj zaklad, tam bo tudi tvoje srce.«

      Torej tega ne odobrava in je to početje kontra njegovemu, torej ANTI in tako je papež Antikrist. Res je zelo težko razumeti, a ne. Čista fantazija ja. Raje spremeni svoj vzdevek tohuvabohu, ker je očitno, da z Bogom utelešenim nočeš imeti nič, saj braniš Antikrista. Razen, če ga imaš podzavestno zato, ker opisuje tvoje stanje. Tohu va bohu = praznost.

     • tohuvabohu

      Papež bo gotovo vse to silno bogastvo v zlatu odnesel s sabo v večna lovišča, mar ne, opazovalec?
      Vsaka stvar je za kaj dobra, so vedeli že stari Slovani. Tudi praznost je koristna, ker lahko noter daš veliko stvari. Mene bolj motijo ljudje, ki so polni samih sebe. Ali nisi tudi ti rahlo tak?
      Sicer si pa v hudi zmoti: nikogar ne branim. Ne vem, od kod ti ta norost.

     • Observer

      A sedaj sem pa kar poln samega sebe, samo zato, ker sem pokazal dvoličnost papeža z dokazi? Tebi gre to očitno v nos, zato pa potem preusmerjaš pozornost name z ad hominem napadom. Ne vem kaj sploh misliš povedati. Zakaj je dobra stvar, da papež sedi na milijardah dolarjev v zlatih palicah, medtem pa katoliški škofi v Sloveniji žicajo svoje vernike za denar, da rešijo njihove poslovne malverzacije? Neumne slepe zavedene ovce. Dejstvo je, da papež naklada, sedi na milijardah in trilijonih dolarjev, in ga ne daje ljudem, revežem, ki ga resnično potrebujejo. Papež je najbogatejši posameznik na svetu, vendar to informacijo skrbno skrivajo. To je eden od mnogih dokazov, da je Antikrist. Po njih sadovih jih boste spoznali.

     • tohuvabohu

      Eh daj no, ti si bolan. Kaj bo bogastvo staremu dedu, ki mu Matilda diha za ovratnik in nima nikogar, komur bi ga zapustil. Sploh pa tiste pravljične milijarde, če sploh so, niso njegova last in ne more z njimi svobodno razpolagati. Torej je bedarija govoriti, da je najbogatejši homunkul.
      A to pa ni ad hominem, če katoliške vernike zmerjaš z zavedenimi ovcami? Še huje je: to je ogaben šovinizem.

     • Observer

      Najprej začneš žaliti, ker predvidevam, da te resnica razkrita v linkih boli in razkriva RKC kot lažno krščansko cerkev. Prilepil sem ti citat iz enega od linkov, katere si tako ali tako verjetno ignoriral. Potem popolnoma ignoriraš, da to ni v skladu s Kristusovo doktrino in da je Kristus svaril pred mamonom, kakor tudi apostoli in se sprenevedaš. Vse samo zato, ker kriješ hrbet ustanovi kateri pripadaš sam. Nimaš sposobnosti spregledati, da kršijo Kristusovo doktrino in gredo kontra njej, torej ANTI. isti si kot muslimani, branijo svojega Mohameda, najdejo načine kako opravičiti njegovo pedofilno poroko in spolne odnose z 6 let staro Aisho, ti pa prav tako, nečednosti svojega papeža in RKC opravičuješ z neumnimi izgovori, češ kaj mu bo ta denar in praviš, da so to pravljične milijarde. Tvoji odgovori so pravljice. DEJSTVO je, da ta denar ima, in da sedi na njem kot vsi skopuhi in grabežljivci in z močjo obsedeni posamezniki tega sveta, medtem ko ljudje ponekod od lakote umirajo. Je to tako težko razumeti? In ko bi lahko financiral s tem svojim denarjem vse katoliške aktivnosti in propadle škofije širom sveta, vas potem še žica za denar, da poflikate luknje, ki so jih naredili vaši škofi, ki so se malo šli biznismane. Zelo si preprost, če ne veš kaj vse papež počne s tem denarjem. In potem praviš, da nisi zavedena ovca? To ni noben šovinizem, je samo resnica.

      Galačanom 4
      16 Sem potemtakem postal vaš sovražnik, ker sem vam govoril resnico?

     • tohuvabohu

      Daj, umiri se, driska. Jaz nisem advokat KC (ni RKC!!) in samo govorim svoje mnenje. Tudi ne mislim s tabo razpravljati o cerkvah, bibliji, Nazarečanu, Mohamedu itd. Kajti za te stvari nisi usposobljen in te vodi samo kronično sovraštvo do KC. Samo na primeru papeževega “bogastva” sem ti razložil, da tveziš neumnosti.
      Kaj pa je drugega kot šovinizem, če ponavljaš posplošene zlonamerne ali zaničevalne trditve o določeni skupini ljudi, kot so pripadniki KC? Poduči se malo, ignorant. Tudi holokavst se je začel z besednim nasiljem nad Judi.

     • Observer

      Spet se zatekaš k žaljenju. Tole ti še odgovorim, boš še kaj novega zvedel, če si sposoben požreti sovj ponos. Jaz sem Kristjan. Sveto pismo berem vsak dan zato sem usposobljen komentirati Krščanske zadeve, pa se lahko ti na glavo postaviš in se zatekaš k neosnovani diskreditaciji.

      Matej 11
      25 Tedaj je Jezus spregovoril in rekel: »Slavim te, Oče, Gospod neba in zemlje, ker si to prikril modrim in razumnim, razodel pa otročičem.
      26 Da, Oče, kajti tako ti je bilo všeč.
      27 Vse mi je izročil moj Oče in nihče ne pozna Sina, razen Očeta, in nihče ne pozna Očeta, razen Sina in tistega, komur hoče Sin razodeti.

      Nobeno kronično sovraštvo me ne vodi. Samo gledam sadove Katoliške cerkve, kot mi je naročil moj Vladar in moj Bog. Očitno sem ti stopil na žulj. Obnašaš se kot levičarji, ki so jih dobili s prsti v marmeladi in branijo vse svoje koruptivne barabe, ki nas kradejo. RKC ni nič drugačna. Se pravi, korupcijo sekularnih levičarjev in ostalih v vladi in bankah in gospodarstvu, se lahko razkriva, ko pridemo pa do RKC moramo pa pohlevno molčati? Prosim te lepo. Sveto pismo nas uči ravno nasprotno! Če govorim o korupciji RKC še ne pomeni, da koga hujskam proti RKC.

      Sicer pa kar se preganjanja določenih ločin znotraj Krščanstva tiče, je pa v tem prvi vedno bil papež in RKC, tako da se ti malo umiri. Ostali Kristjani nismo preganjali RKC, vedno je bilo obratno in še danes je tako. Poduči se o genocidu v Rwandi med Hutiji pa Tutsiji.

      Catholic Church Apologizes for Role in Rwandan Genocide
      https://www.newsweek.com/catholic-church-apologizes-role-rwandan-genocide-523289

      “The bishops conference acknowledged that church members were involved in the planning and execution of the genocide.”

      KAKO PA TO KOMENTIRAŠ? Vedno ista zgodba. Isto kot v Jasenovcu in v vsej krvavi RKC zgodovini. Odobravaš takšno početje RKC volka v ovčji preobleki? 100% o tem ne veš nič, pa praviš, da nisi zavedena ovca?

      Veš kako se temu reče? Temu se reče Inkvizicija. Še danes se dogaja Inkvizicija, kjer jo lahko izpelje papež! Hutiji so bili katoliki, Tutsiji pa protestantske veroizpovedi, baptisti in tako dalje. Hujskajo in pobijajo, potem pa desetletja kasneje podajo neko lažno neiskreno opravičilo, samo da jim neumne ovce spet nasedejo in jovo na novo. Nisi vedel tega o Rwandi? Potem raje priznaj, da si ti tisti, ki nisi usposobljen.

      Te moram spomniti, da je papež prvi, ki daje potuho tem ilegalnim muslimanskim migrantom in jih uvaža v Evropo in govori vso mogočo propagando samo, da bi jih ljudje sprejeli? Če ti to ni jasen znak, da je papež Antikrist, potem si slep. Apostol Janez nam namreč pove, da kdor zanika Sina, tudi Očeta nima. Muslimani zanikajo Sina, torej tudi Očeta nimajo in ga tako ali tako niso imeli, ker častijo sabejskega boga lune alaha. In potem papež, ki naj bi domnevno bil Kristjan in to prvi predstavnik Krščanstva te, ki zanikajo Sina uvaža v nekoč krščansko Evropo? Haloooooo, je kdo doma? Še en dokaz, da je papež Antikrist.

      Zakaj misliš, da papež zagovarja uvoz muslimanov? Zato, da izpelje novo Inkvizicijo v Evropi, kot v 7. stoletju v Severni Afriki. Če boste pa pri tem žrtve tudi katoliki in očitno je, da boste, pa boste za Antikrista papeža samo kolateralna škoda. Tako je vedno bilo. Cilj opravičuje sredstva. Spomnim se zgodbe iz temnega srednjega veka, ko so inkvizitorski vitezi prišli pred eno vas, kjer so se mnogi po pričevanju Valdenzev spreobrnili v Krščanstvo in postali Kristjani, itd. V vasi so bili tudi katoliki, ki so seveda “heretike” zatožili Vatikanu. En vojak je rekel poveljujočemu: “Med prebivalci v vasi so tudi katoliki, kako naj vemo kdo je kdo?” Pa mu je odvrnil poveljujoči vitez: “Naj jih Bog loči, če so njegovi.” In so šli in pobili celo vas, tudi katolike. In glede na to, da so katoliki drugim kopali jamo v tisti vasi, ko so jih zatožili Vatikanu in pripeljali nad njih vojsko, so vanjo padli tudi sami kot pravi Sveto pisemski pregovor oz. Psalm.

      Drugače pa, kar se tiče preganjanja RKC in katolikov, preberi si Razodetje 17 in 18, opisuje namreč sodbo nad Katoliško cerkvijo za vse njene grehe. Zato Gospod Jezus Kristus z verzom 18:4 kliče ven svoje ovce. Tako kot so verni Judi, ki so verovali v Jezusa Kristusa zbežali iz Jeruzalema leta AD70, tako verni ljudje vseh narodov, ki so katoliki in slišijo Jezusov glas, se spreobrnejo, uvidijo resnico in zbežijo iz Katoliške cerkve. Ker to kar se je zgodilo Jeruzalemu v AD70 se bo Katoliški cerkvi. Knjiga Razodetja to jasno prerokuje. Tako bo nad RKC prišlo vse to kar sama počne že od celega začetka, preganja in pobija prave Kristjane. Pri nas pa ste to že izkusili, ko vas je Bog v sodbi predal v roke vašim sovražnikom, komunističnim partizanom.

      Jaz sem bivši katolik. Zato mi je Razodetje 18:4 najpomembnejši verz, ker se bojim Božje sodbe, ki bo prišla nad Katoliško cerkev, ki mori ljudi kot volk tam kjer lahko, v Evropi pa igra nebogljeno ovčko, ki se stalno nekaj opravičuje. Volk v ovčji preobleki. Da ostale korupcije ne omenjam.

     • tohuvabohu

      Glej, sirota, tole kar nakladaš, se mene sploh ne tiče. Čeprav si natvezil veliko prismodarij, sem jaz reagiral le na tiste izmišljene papeževe milijarde.
      Dvomim tudi, da si kdaj bil “katolik”. Kajti oni sami sebe imenujejo katoličani. Pa tudi sicer nimaš “blage veze” o uporabi velikih začetnic.

     • Observer

      Seveda se te ne tiče, slepca. Ampak sem vseeno optimistično napisal, še posebej kar se tiče genocida v Rwandi. Itak, da ne boš komentiral, ker tega ne moreš braniti. Je namreč dokazano.

      Sirota, driska,… dobro sem ti na žulj stopil. Nakladanje prihaja samo s tvojega konca. Bil sem katolik ja, celo ministrant vso osnovno šolo v mladosti, šel v Maribor gledat Antikrista, takrat še Janeza Pavla II… ampak nisem več, hvala Bogu.

      Kar se tiče pa Vatikanskih milijard pa niso izmišljene, to je samo tvoje nakladanje. So kar lepo dokazane. Časniki širom sveta namreč ne bi objavili teh informacij, če ne bi za to imeli dokaze, drugače bi jih Vatikan tožil. Praviš, da nisi katolik, braniš jih pa na vse kriplje. Očitno si bil rojen v katoliško družino in greš enkrat na leto se malo pokazat na kakšen praznik, predvidevam. Tradicija in nič drugega.

     • tohuvabohu

      Dej, ne serji. Jaz sem ti samo ugovarjal na tiste izmišljene milijarde in na šovinistične izbruhe. Za vse druge marnje mi resnično dol visi. Če misliš, da boš rešil svet, se grozovito motiš.

     • Observer

      Šovinstične izbruhe… So Staro zavezni preroki šovinisti, ker so izpostavljali takrante grehe in korupcijo in oznanili Božjo sodbo? Je Jezus Kristus bil šovinist? Kaj pa apostoli? No s tvojim zadnjim stavkom se pa strinjam s tabo. Ne bom rešil sveta. Tudi Jezus Kristus ga ne bo. Skuril ga bo v ognju, rešil je in bo samo izbrane v Kristusu, ki jih je poklical k sebi v zadnjih 2000 letih + izbrani oz. svetniki Stare zaveze.

      Mark 13
      20 In če Gospod ne bi skrajšal dni, ne bi bilo rešeno nobeno meso: toda zaradi izbranih, ki jih je on izbral, je skrajšal dni.

      Izmišljene miljarde haha. Ti si izmišljen. Kako bi kaj reagiral, če bi ti en levičar rekel, da je milijarda oprana od Irana v naših bankah izmišljena, ali pa da je 75 milijard dolarjev v davčnih oazah izmišljenih, ali pa da je preplačana bančna luknja izmišljena? Ja, se mi je zdelo.

  • ZatonMesecnikov

   Me zanima če bo kakšen levičar vrnil nakradeno?

   Ali bo šlo za “naše”?

  • rubec

   Daj se spelji na cerkveni portal, pa tam lupetaj bula zarukana. Ni čudno, da kakšen kaplan tudi otroka napiči, ko z dadadada zmoti cerkveni obred.

 • Dada

  RES. RKC že 2000 let ljudi vodi nos, ker lahko. Ovce je treba striči, ker je dlaka ( beri denar) predolga in ker pustijo striči..
  HA,. ha,ha,ha bluzenje ti ravno NE GRE. Moj je avto stanovanje in mož, ki te bo po buč.., ha,ha,ha Tukaj sedi in pravi, da bolj neumnega še ni prečital. Pravi, če ti je tako všeč, pojdi k Putinu…., ha,ha,ha

 • Dada

  GOSPOD MASTEN. Razumem, da je gospod Štuhec zaposlen z reševanjem objektov Mariborske škofije. Sedaj je rešena pred rubežem Vrbanska, treba bo še pozivati vernike pri mašah, kot smo čitali zahtevali po 50 € na glavo pri maši, da bodo rešili sedež škofije. Gospod Štuhec, vmes pa pri izobraževanju nekako vsilite program ali čtivo, da duhovniki ne smejo spolno zlorabljati otrok, če že več kot desetletje ob nastopih v javnosti niste zmogli poštenih besed o preprečevanju zlorab pri duhovnikih. Štuhec, ste moralni teolog, torej imate moralo na psu, ekonomijo pa še nižje.

 • Dada

  GOSPOD MASTEN. Razumem, da je gospod Štuhec zaposlen z reševanjem objektov Mariborske škofije. Sedaj je rešena pred rubežem Vrbanska, treba bo še pozivati vernike pri mašah, kot smo čitali zahtevali po 50 € na glavo pri maši, da bodo rešili sedež škofije. Gospod Štuhec, vmes pa pri izobraževanju nekako vsilite program ali čtivo, da duhovniki ne smejo spolno zlorabljati otrok, če že več kot desetletje ob nastopih v javnosti niste zmogli poštenih besed o preprečevanju zlorab pri duhovnikih. Štuhec, ste moralni teolog, torej imate moralo na psu, ekonomijo pa še nižje.

 • večni srb

  Tudi jaz ne razumem zakaj je bila pri nas kriza, če izvažamo praktično edino v Nemčijo, ta pa je bila ena redkih držav na planetu, ki je z globalno krizo celo zaslužila.

  Nemci naročijo in pošteno plačajo, v to ne dvomim, več tudi ne morejo, kako je potem mogoče, da so slovenski delavčki vsako leto prigarali večjo izgubo in so kmetavzarji sami pojedli več hrane kot so je pridelali?

 • večni srb

  Kateri poslovni sistemi so sploh zadolžili banke, verjetno niso vsa podjetja pri nas najemala kredite, ki de jim potem niso izplačali in je morala zato vlada prepisati njihove dolgove na proračun, osebno so mi znani samo primeri cele pivovarniške naveze in brače Šrot. Pivovarna.bi vendar lahko vrnila kredite, če pa prodajajo vodo, ampak ne.v fotokopiranih hrvaških kunah, ki so za EU.dobre edino kot toalet papir. Tudi za italijansko fašistično mafijo prvič slišim, da bi se ukvarjali z dobrodelništvom ter nakazovali milijarde ubogim revežem na celjskem.

 • Janez Kepic-Kern

  BREZ POVEZAVE Z ZGORNJO TEMO !

  ENO RESNO
  vprašanje za gospoda – detektiva P.,
  ki
  je po prednikih nemškega rodu in je iz okoliša Ptuj.
  Gospod P !
  Ali vam kaj znano zveni – priimem nemških PTIJČANOV – s priimkom WANKMUELLER !?
  Še med vojnama so ti ljudje živeli
  – pri Ptuju, v MB !
  Zdaj
  jih ni več: me pa zanimajo,
  ker so verjetno bili OK ljudje.
  Pa,
  če so bili bogati ?
  ALI SO BILI NEMŠKUTARJI ?
  Veliko hvale sem slišal o enem od njih ! Resno vprašam. L.R. JABEZ K. KERN KOMENDA

  • Luiggi

   Hey stari,od njega ne bos dobil odgovora!!….Meni je strasno sumljivo,da so Tovarisi P. potem big bird,tunnek ista osebnost….Sem slisou,da je bil Tunnek rojen v Clevelandu,nimam pa za to nobenih podatkoV!

   • Janez Kepic-Kern

    Se strinjam,
    precej je “podoben t.i. tovarišu t.i. MARŠALU TITU”,
    KI JE
    KOT VEMO TUDI IMEL STOTINE IMEN
    IN
    POTNIH LISTOV,
    ZA NJEGOVE STARŠE – SE PA URADNO OZ. REALNO – NE VE.
    Ljudi s priimkom WANKMUELLER sedaj v Sloveniji . ni dosti, so pa v Avstriji in drugod.
    Med
    vojnama je bil dr. Alfonz WANKMUELLER
    višji
    zdravniški svetnik in nadzornik – vMariboru.

    Hja !
    Nič hudega – sem že zvedel od drugih.
    Cca 90% Nemcev iz Slovenije je bilo v letih 1945, 1946 IZGNANIH, verjetno tudi kaj postreljenih,
    ker
    so bili prej “hitlerjanci” – pač. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Sonce

  Ugleden pravnik.

 • Luiggi

  Tisti,ki so pristavili loncke zraven,da se bancna luknja sirila,tudi nimajo ne imen ne priimkov!

 • sloustava

  Denar ne more kupiti pameti, tov. presstitutka. Ne more in pika! Verjamem, da ga imas prevec, a pameti nimas. Takole se blamirati pred vso javnostjo, hm, tole je prevec celo za tiste, ki sploh niso stali v vrsti, ko je Bog delil pamet….

 • JANEZ GUS

  Lepo in priporočljivo pa bi bilo, da bi si šarko ogledal še kakšen drugi dolkumentarec,preden začne bluzit na njegovih rdečih pohodih.Pašekova postaja drugorazredna.

 • črnaovca

  Je komu stopila na žulj? Očitno in to krpko da je sprožila tako poplavo jeze ki meji na besnilo očitno ta desnim tu nekaj ne paše, le kaki računi so zadaj. Bančna luknja preprosto mora biti pa pika kajti tako si je nekdo zamislil v luknjasti glavi. Bejžte no delat kaj pametnega ne pa se ukvarjat z vsako kuro

  • branči

   a se kaj sekiraš, ko ti po vsakodnevnem striženju ostane črna volna, ki se nekako ne ujema stvojo rdečo usmerjenostjo?

 • goldhorn

  Ta oddaja je nastala zgolj z namenom zaustavitve prodaje A banke.

  • tomnidari

   Ne! Ta oddaja je nastala zgolj zaradi zaščite banksterjev in udbomafije!

 • Janez Kepic-Kern

  ZA ODDIH OD TEŽKE TEME.
  ALI IMA KDO OD VAS BEROČIH KAKO MNENJE ALI REALNO INFO
  O SPODNJEM !?

  MEDICINSKI ČUDEŽ ?
  V
  ZVEZI Z EX T.I. MARŠALOM TITOM ?
  ALI KAJ ?
  ŠE VEDNO MI NI JASNO,
  KAKO JE LAHKO
  – TISTA DOMNEVNA “TITOVA” MAMA – MARIJA BROZ !
  ZMOGLA

  1. NAJPREJ RODITI – LETA 1892 – NA DUNAJU – FRANZA BROZA !
  NATO PA ŠE
  ISTEGA LETA 1892

  2. MAJA 1892. LETA – ŠE – JOSIPA BROZA T.I “MARŠALA TITA !?
  RES
  ČUDNO: poglejte na moj e-portal “SLOVENIANA” L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  P.S.
  Skrivnostni dokument, skrivnostnega rojstva Mariji Broz – otroka Franza Broza, leta 1892 na Dunaju.

  Citat vira: Momčilo JOKIĆ, TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, str.: 145

  Pojasnilo: Kopija izpisa iz knjige rojstev leta 1892 na Dunaju, se nahaja na 145. strani, citirane knjige.

  CITATNO vam vsem beročim iz knjige: “TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, kosovskega Srba, intelektualca in raziskovalca, gospoda Momčila JOKIĆA, podajam kopijo nenavadnega izpiska iz knjige rojenih na Dunaju, leta 1892.

  Na kopiji tega izpiska piše, da je 1892 leta na Dunaju Marija Broz rodila otroka z imenom Franz Broz.

  Iz raznih drugih virov je znano, da je Marija Broz – Javeršek po uradni verziji biografije Maršala J. B. TITA – Maršalova mati, hodila na Dunaj delati, kot delavka/služkinja k znanim delodajalcem. Ob pregledovanju kopije iz knjige rojenih na Dunaju se nam seveda poraja vprašanje “logistične” narave: KAKO JE MOGLA MARIJA BROZ JAVERŠEK POLEG TEGA, DA JE 1892. LETA NA DUNAJU RODILA OTROKA FRANZA BROZA – V KUMROVCU, MAJA 1892 (V ISTEM LETU) RODITI ŠE T.I. MARŠALA – JOSIPA BROZA?!

  Vprašanje ni šaljivo,

  ker je bil t.i. MARŠAL JOSIP BROZ TITO pomembna javna oseba trajnega pomena naj bo zgoraj navedena “zagonetka” – predlagam/o, da to zagonetko strokovno in verodostojno razrešijo kar uradne službe, države R. Slovenije pooblaščene za ugotavljanje identiteto oseb.

  L.R. Janez Kepic-Kern, odgovorni urednik in lastnik “SLOVENIANA” edicij.
  P.S.
  “SLOVENIANA”- MOJ KAR OK E-PORTAL

 • Dada

  GOSPOD MASTEN. Razumem, da je gospod Štuhec zaposlen z reševanjem objektov Mariborske škofije. Sedaj je rešena pred rubežem Vrbanska, treba bo še pozivati vernike pri mašah, kot smo čitali zahtevali so po 50 € na glavo pri maši, da bodo rešili sedež škofije. Gospod Štuhec, vmes pa pri izobraževanju nekako vsilite program ali čtivo, da duhovniki ne smejo spolno zlorabljati otrok, če že več kot desetletje ob nastopih v javnosti niste zmogli poštenih besed o preprečevanju zlorab pri duhovnikih. Štuhec, ste moralni teolog, torej imate moralo na psu, ekonomijo pa še nižje.

  • tomnidari

   Probaj ti malo pobrskat Darka Horvata in njegovo Activa group!

 • baubau

  ne gledamo-niti slučajno…

 • Mariskavan beers

  Ponudba posojil med posamezniki
  Sem podjetnik, ki da na voljo zneske od 2.000 € do 1.000.000 €. Obrestna mera se giblje od 2% do 5% in to v določenem obdobju, vse transakcije pa se opravijo z bančnim nakazilom in s pomočjo odvetnikov naših strank.
  Prosim, kontaktirajte me po e-pošti: [email protected]

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!