[Ekskluzivno] Na podlagi novih arhivskih dokumentov razkrivamo, kako so se partizani dogovarjali o kolaboraciji z ustaši in nacisti, da bi zaščitili svojo kožo in čimprej izpeljali revolucijo!

(Foto: iStock)

Na podlagi novih arhivskih dokumentov razkrivamo korespondenco med partizani in Nemci ter ustaši, v kateri so se dogovarjali za sodelovanje. Tako je jasno, da jim ni šlo za osvoboditev izpod okupatorjeve oblasti, pač pa za to, da bi začasno zaščitili svojo kožo, nato pa z vsemi sredstvi čimprej izpeljali krvavo komunistično revolucijo. Z zahodnimi zavezniki so jugoslovanski komunisti med vojno sodelovali zgolj po sili razmer, ideološko jim je bil namreč mnogo bližji nacionalni socializem kot pa demokracija!

Prvo pismo je bilo poslano štabu 4. operativne cone s strani vrhovnega štaba partizanske vojske glede ustaških odposlancev v Livnu, ki naj jih po navodilu vrhovnega štaba do nadaljnjega zadržujejo in jim ne dovolijo stika s prebivalci na območjih pod kontrolo partizanov. Pismo iz 17. januarja 1943 tako razkriva, da naj se med partizani in ustaši skleneta kompromis in premirje, z njimi so namreč želeli sodelovati v boju proti italijanskemu okupatorju. Partizani so bili tako taktično pripravljeni skleniti premirje s katerimikoli hrvaškimi borci, ki bi se bili pripravljeni boriti proti italijanskim, nemškim ali katerimkoli drugim okupatorjem. Kot razkrivamo v nadaljevanju, pa so partizani in Tito ves čas druge svetovne vojne igrali na različne karte, dogovarjali so se namreč prav z vsemi: četniki, ustaši, Nemci …

Arhivski zapisi partizanske vojske.

Ves čas druge svetovne vojne so potekali poskusi sodelovanja z Nemci!
Že spomladi leta 1942 je Josip Broz Tito v Zagreb poslal svojega generala Vladimirja Velebita s predlogom, da bi z Nemci sklenili premirje, saj se je bal invazije angloameriških sil na jadransko obalo, razkriva več različnih virov, dostopnih v nemških in avstrijskih arhivih. Tito se je v času svojega skrivanja v divjini v zahodni Bosni namreč zbal, da bi lahko zavezniki kaj kmalu izvedli izkrcanje na jadranski obali. To mu ni bilo pogodu, saj bi kaj takega pomenilo hiter konec za njegove komunistične ambicije. Tako je v dogovoru s Stalinom sklenil, da poskusi doseči premirje s Hitlerjem. Velebit je tako Nemcem predlagal premirje. To je povsem logično, komunistom je nacionalni tip socializma oziroma nacizem pač mnogo bližje kot demokracija!

V zameno za prenehanje s “teroristično aktivnostjo” je Tito pričakoval, da mu bodo Nemci prepustili del zahodne Bosne in ga ne bodo nadlegovali. To je počel v skladu s pričakovanji Josifa Stalina, saj ta ni želel, da bi se zavezniki izkrcali na Balkanu, ki ga je sovjetski diktator smatral za svoj satelit. Bolje od tega bi bilo tudi začasno premirje s Hitlerjem. Vseeno je nemški poveljnik, stacioniran v Zagrebu, general Edmund Glaise von Horstenau vedel, da o čem takem odloča Berlin. Informacije je posredoval domov, a ko je za predlagano premirje izvedel Hitler, je predlog zavrnil rekoč, da se z banditi ne pogaja, temveč jih je potrebno streljati.

Vodilni partizani skozi celo leto vodili pogovore z Nemci
Arhivski dokumenti tako razkrivajo, da so se partizanski generalpolkovnik Koča Popović in z njim Marković ter Petrović dogovarjali o sestankih tudi z Nemci. Že v septembru predhodnega leta so se pogovarjali s predstavniki nemške vojske, Heisom, Kulichem in Ottom, s predstavnikom Berthom pa so se dogovarjali za srečanje, ki naj bi se zgodilo najkasneje 12. junija 1943. Na srečanje bi tako lahko prišli do trije partizani, ki bi morali biti odeti v bele zastave, kot izhaja iz dopisa nemškega vojaka Streckerja. Poleg opisanih primerov dogovarjanja med partizani in ustaši ter Nemci so znani tudi mnogi primeri sodelovanja partizanov s četniki.

Arhivski zapisi partizanske vojske.

Tako lahko hitro ugotovimo, da je med drugo svetovno vojno partizanska elita s Titom na čelu s takšnim taktiziranjem reševala zlasti svojo kožo, izid druge svetovne vojne na jugoslovanskih tleh pa je bil bolj kot ne rezultat dogajanja na tujem. Kljub temu pa je Tito po vojni z veseljem prevzel zasluge za zmago nad okupatorjem ter izpeljal revolucijo. V posmeh tisoče mladim fantom, ki so se zavedeni pridružili partizanom in tako umrli dobesedno na Titovi šahovnici, pa so sledili še povojni poboji, ki so terjali nadaljnjih več deset tisoč življenj.

J. Ž.

 • tonitefalco

  KUMINISTI BANDITI !!!!

  • Gr Enze

   TOČNO TAKO

  • Friderik Peršič

   Kuministi …? Kaj je pa to za ena sekta …

 • Tone

  Vi pa nobenega dneva ne morete zaključiti brez fake novice.
  Ta dva dokumenta nista nič novega in ničesar ne dokazujeta. Prvi samo potrjuje, da so se partizani borili predvsem proti okupatorju, posebno odstavek ob rdeči črti, drugi pa dokazuje, da so bili partizani prava vojska in ne kaki teroristi ali hajduki. Vse resne vojske imajo na ravni poveljstev tudi medsebojne stike in različna dogovarjanja.

  • KAPIBARA

   Al to možda pravi parizani ?? ali ne u SlovenĆkoj.. to mnogo južnije..što južnije. to tužnije..

   Tu so bili eni navadni taborniki- gošarji, ki so 45 prilezli na plano in si talali ugodnosti, katere je plačeval-plačuje narod..

   • lili pili

    In ti gosarji so en dva tri potokli vse izdajalce…

    • ZatonMesecnikov

     Zvezane. Z bombami pa zazidanjem…

     • Friderik Peršič

      Kakšna je razlika , če smetar čisti z metlo ali sesalcem …?

     • Tone

      Velika.

     • ZatonMesecnikov

      kakšna je razlika, če bi Friclu porinili ročno bombo v usta, pa izvlekli zatič? Ali bi bil fricl raje zazidan v temnico?

      kaj bi izbral? kakšna je razlika?

     • Friderik Peršič

      Jaz bi izbral pravo stran …

     • ZatonMesecnikov

      Komunistično? Moraš se sprijazniti s tem, da je na svetu tudi zelo veliko Antikomunistov…

     • Friderik Peršič

      Leta ’45 jih ni bilo ravno preveč …

     • ZatonMesecnikov

      Ja, ker so jih pobili, maja in junija 1945…

     • Friderik Peršič

      Pa ne da so jih kar tako , brez veze …?

     • ZatonMesecnikov

      Brez veze ne. Pač pa po vzoru Boljševiške revolucije Oktobra 1917. Likvidacija razrednih sovražnikov, meščanov, kulakov ter političnih nasprotnikov.

      Z aziatskim sadizmom. Europa tega že stoletja ni več poznala.

     • Friderik Peršič

      Tu si malo kiksnil , Evropa je ravno končala z sadističnim klanjem …

     • ZatonMesecnikov

      Borci NOB so uvedli to prakso po vojni, v mirnem času…

     • Tone

      In ti gosarji so en dva tri zvezali vse izdajalce…

     • ZatonMesecnikov

      Pod Izdajalce misliš verjetno Antikomuniste, ki so izdali partijo in revolucijo Tone?

      So že zvezane dobili od Angležev. Po sporazumu na jalti o vračanju vseh nenemcev v domovine.

     • Tone

      Malo konsistentnosti, mesečnik. Ta diskusija je na Kapibarino izjavo: “Tu so bili eni navadni taborniki- gošarji, ki so 45 prilezli na plano”
      Taborniki pač ne morejo izvesti takšnih akcij niti zločinov. V svojem silnem besu in sovraštvu pišete neumnosti. Po eni strani bi radi partizane pomanjšali v nabiralce gob, ki so se izgubili v gozdu, po drugi pa jim pripisujete silne podvige in masovne zločine. Eno ne gre z drugim. Veliko uspešnejši bi bili v svoji kritiki, če bi se držali realnosti in partizanom priznali, da so bili dobro organizirana vojska, potem pa jim očitali, kar jim imate očitati. Tako ste samo smešni in zanimivi samo sami sebi.

     • ZatonMesecnikov

      Leta 45 Maja po prihodu v Slovenijo, so se slovenske enote NOB oziroma komunistične vključile v JA. Prej so bile nepomemben faktor (do prihoda JA). bral sem pričevanja domobranca, ki je še 08.05.45 šel iz Ljubljane v Kranj sam s kolesom in nazaj. S prihodom južnih enot so dobili komunisti premoč v moštvu in orožju. zato tudi padec in osvoboditev Ljubljane po kapitulaciji nemčije. 09.05.45.

      Slovenske komunistične enote so se organizacijsko vključile v JA, Kozjanski odred, ki je izvedel Hudo Jamo in zidarska dela tam, je bil naprimer pod KNOJ, organizacijsko.

      In zato so za zločine odgovorni slovenski Borci NOB. Brez njih bi bili zločini v manjši meri. ker so bile po pričevanjih KNOJevcev za obračunavanje z antikomunisti zadolžene enote iste narodnosti. Hrvati za Hrvate, Srbi za Srbe in Slovenci za Slovence. zaradi morebitnih kasnejših zamer, ki so se že takrat slutile. Zato pomor slovenskih Antikomunistov in meščanov mirno lahko pripišemo slovenskim NOB komunističnim enotam v organizacijskem okviru takratne JA in njenih različnih služb. .

     • lili pili

      Pustimo izvedbo ni bila na nivoju

     • ZatonMesecnikov

      Pa nihče tega ni javno še obsodil Piliću…

    • KAPIBARA

     sO IMELI ŠČITEN HRBET.. KOT TI ..

     • lili pili

      To ne vem, vem pa da so jih anglezi poslali nazaj v jugo, ocitno so bili za njih brez vrednosti

    • šrauf

     Narodni heroj Beži Kaj:” En cajt so Nemci tekli za nami, en cajt smo mi pred njimi!”

     • Friderik Peršič

      Hahahaha , dobra …tega pa vsaj 50 let že nisem slišal …

     • lili pili

      Tak je v vsaki vojniii

   • Tone

    Ti imaš lahko svoje mnenje, dokumenti, ki jih priobčuje Nova pa pravijo drugače. Zakaj te to dela živčnega?

    • KAPIBARA

     Živčnega me dela vse to natolcevanje-napuh tabornikov, kaj vse s z borbo naredili v- za Slovenijo — NIČ !!

     • Tone

      Malo potrpi, saj bo povišanje pokojnin.

     • KAPIBARA

      Za mene še dolgo ne…

     • Tone

      Potem je pa mogoče ne boš niti dočakal, če bo šlo tako naprej. Pa nič ne de, saj že zdaj razmišljaš kot 80-letnik.

     • KAPIBARA

      Že dolgo se sprašujem, od kje vse to tvoje znanje 120 letnika..

     • Tone

      Nisi dosti kiksnil. V 120 letih se nabere.

     • KAPIBARA

      Pa govna tudi..

  • Fosa Stefan

   partizani, borci-norci, kako je bilo lepo biti 30,50 let ROBIN HOOD, od
   včeraj naprej pa lažnivec, morilec nedolžnih NEOBOROŽENIH LJUDI, OTROK, ŽENA,….

   borci norci se niso zavedali, da bo prava resnica prišla na dan, zato so počeli
   grozodejstva, za katera se zdrav normalen človek ne more spomniti. enačili so
   se z močjo BOGA, po argumentih in njih dejanjih so vsi borci-norci in vsi
   njihovi podporniki navadni PZDETI. tito, kardelj, maček (ta pzde ima spomenik od slovenske
   vlade,morilcu postavi oblast spomenik, da še bolj žali njegove žrtve, kakšna je
   ta oblast)(mimgrede pa zidarja ne smejo ali nočejo zapreti),… danes je pa še
   polno izdajalcev in pzdetov kot so kučan, klemenčič, jankovič, tomička,
   masleša,…..

   kako lahko 22 let stara oseba dobiva borcevsko pokojnino in kako je lahko
   borcev-norcev po 1945 letu več, ni med tem časom noben umrl

  • ZatonMesecnikov

   Leta 1943 kot kaže letnica dokumenta je Partija zamaskirala;

   Revolucijo v Boj proti Fašizmu.
   Državljansko vojno v narodnoosvobodilni Boj
   Obračun z razrednimi sovražniki in meščanstvom v obračun s kolaboranti in izdajalci.

  • Clemen J.

   Domobranci niso bili okupatorji, in partizani so domobrancov pobili vec kot okupatorjev. Prvi so se proti okupatorju borili domobranco, dokler jih partizani niso zaceli pobijat, ker niso sprejemali nihove komunisticne ideje. Ze ime domobranc, pove da je to nekdo ki brani svoj dom.

  • RATATA

   Partizansko sklicevanje na narod je zlagano in nično, saj so komunisti nasilno prevzeli vodenje.
   Z razpadom sfrj v trenutku osamosvojitve Slovenije so nični tudi vsi avnojski sklepi, saj udeleženci zasedanj niso imeli nikakršnega mandata ljudstva.

   • Tone

    Ne vem, če je bilo ravno nasilno. Nihče ni izstopil iz partizanstva, nit ni bil nihče ubit. Bil je politični sporazum.
    Srbi avnoj priznavajo in niso obnovili monarhije. Če ga mi ne priznavamo, moramo priznati kraljevino in imamo kralja. Bo vesel, sedaj je na čakanju v Beogradu.

    • RATATA

     Pozabljaš ali pa nočeš vedeti, da so se s Kraljevino Srbijo 01.12.1918 ujedinile slovenske dežele in ne država SHS!! Tako je zagrebško zavajajoče besedilo popravil Regent Aleksander sam!
     Avnojska jugoslavija je v socialistični obliki nastala z združevanjem narodov in ne držav, kar lahko prebereš v vseh aktih in tudi v ustavi iz 1974.

     • Tone

      Saj je vseeno. Povedati sem hotel samo, da je avnoj ukinil kraljevino. Če avnoj ne velja, velja kraljevina. Tako deluje mednarodno pravo. Črnogorci so na primer pred kratkim z japonsko sklenili premirje, s katero so bili v vojnem stanju še od rusko-japonske vojne. Nič ni samoumevno.

     • RATATA

      Vem za Črnogorce, sem videl na Delu, kako se je b.jež norčeval.
      Zato ne vem kako to, da se uradno ne prikliče v veljavo Zedinjena Slovenija, dne 31.10.1918 sestavljena iz starodavnih slovenskih dežel (držav), ko je bilo v parlamentu dežele Krajnske u Lublan razglašeno, da prevzema vlada ustavna pooblastila v vseh teh slovenskih deželah.
      Kdo je veleizdajalec Tone? Ti veš?

     • Tone

      Ne vem, kdo je izdajalec in me tudi ne zanima, ker je v vsakem primeru že mrtev.
      Če misliš, da bi se dalo v veljavo priklicati Zedinjeno Slovenijo, ustanovi stranko, ki bo to imela v programu. Druge poti ni,

     • RATATA

      Mi boš pomagal?

     • Tone

      Ne, ker ne verjamem v tak program. Se mi ne zdi realen.

    • RATATA

     To, kar praviš, da ni bilo nasilno s strani komunistov in da ni bil nihče ubit bom preslišal, ker je revolucija bila zelo krvava in kri je bila slovenska!

     • Tone

      Ti marsikaj preslišiš, zato pa nič ne veš.
      Kri je bila slovenska, v Franciji pa francoska – revolucija pač. lahko nasprotuješ revoluciji, ne moreš pa biti za revolucijo brez krvi.

     • RATATA

      Je Čiča Janko tvoj oče?

     • Tone

      Ne.

  • šrauf

   Kar je dovoljeno bogovom, ni dovoljeno volom.

   • šrauf

    Kar je dovoljeno komonistom, ni dovoljeno antikomunistom.

    • Tone

     Izborite si svoje pravice, kot vsi drugi, pa jih boste imeli. Nikomur nič z neba ne pade.

 • Fosa Stefan

  kjer koli vladajo partizani-komunisti ZMANJKUJE PESKA IN TRAVE

  1. njihovi dosežki hude jame

  2. montirani procesi, kdaj bo kučan plačal škodo patrije, ki jo je povzročil z obrekovanjem, podtikanjem LAŽ,..

  laž je NACIONALNI INTERES KOMUNISTOV ,(beri: obrekovalcev,
  lažnivcev, morilcev, izdajalcev, kolaborantov, posiljevalcev,……borcev-norcev
  (tit turenšek)) in temelj kolektivne narcisoidnosti in paranoje,
  ki zahteva močno državo, da nas varuje pred vsem? Predvsem pred: iskrenostjo, resnico, svobodo in življenjem?
  Peterle je bil proti ovadbi kučana, ker je baje kristjan, ali bolje peterle je novodobni
  juda IŠKARIOT, celo evropski poslanec, bravo slovenčki

  RESNICA KOMUNISTOV = LAŽ, ker komunisti ne poznajo RESNICE in RESNICA je
  samo ena in eno življenje in ena smrt in vsem dodeljena in od nikogar, zato je
  RR EEE SSS NNN III CC AA

  • lili pili

   Kaj pa sv. Urh in druge ucilnice domobrancev, ovajali so ljudi, ki so polj pristali na rabu in v nemskih taboriscih..

   • ZatonMesecnikov

    Še Kozlarjevo goščo si pozabil, kjer stoji spomenik padlim NOB. Ne obstaja pa nobenega spiska žrtev Kozlarjeve gošče. Ker v 72 letih menda ni bilo časa ga sestaviti.

    • lili pili

     Ti tako ne ves nic o tem..

     • ZatonMesecnikov

      Če kaj ne vem, pripopaj link do spiskov umrlih. 70 let je bilo dovolj časa, da se sestavijo.

   • Svele

    Zato bosta črt in Jakob zagrešila hud zločin nad Janezom amen

    • lili pili

     Pa menda ja ne bogi ja…

 • Anton

  Ne tito je heroj in vsi smo si želeli klati svoje družine po koncu vojne.

  Drugi anton pa vendar sarkazem press

  • Svele

   To potem bosta črt in Jakob zaklala Janeza amen

 • BlackOpsSystem

  Ja nas so v šoli učili, da so partizani svobodo nam priborili. A je treba državo tožit, ker so nas zavajali, nam lagali in nas učili krive zgodovine???! TITO je bil zakon, vse ostalo je pa skorumpirana demokracija!!!

 • lili pili

  Ta drugi dokument je zanimiv, ker uporablja ustaske izraze za cine, bojnik, storzesnik..

  To kaze, da je ponaredek oziroma nastal pri ustasih…

  • ZatonMesecnikov

   Ali pa da ga je spisal Hrvat, Piliću.

   • Tone

    Ustaš, zaposlen na nemški komandi. Ali ti še ni kapnilo, da gre za nemški dopis partizanom, Mišek.

    • ZatonMesecnikov

     Ja saj je to v članku rečeno? kaj odkrivaš toplo vodo? Broz je na vsak način želel premirje z nemci,. da se bo posvetil četnikom, ki so mu predstavljali resnično grožnjo v boju za oblast.

     nemška navodila za sprejem partizanskih delegatov…

     • Tone

      Zakaj pa potem ta diskusija o ustaških nazivih?

     • ZatonMesecnikov

      Ker veliko ljudi za to še ni slišalo…Vsak dan se človek kaj novega nauči.

     • Tone

      Ne razumem, ne vem, kaj bi se kdo iz tega kaj naučil.

     • ZatonMesecnikov

      Da so partizani iskali stik z nemci. O tem piše Bajt v Bermanovem dosjeju.

      če prebereš ta dosje, ti je ves NOB kristalno jasen. Danes dvomom, da bi prokomunistična cenzura pustila izid te knjige. Oziroma se je nobena založba ne bi upala natisniti…

     • Tone

      Bo že res, če reče Bajt, saj je bil komunist in je kariero naredil v socialistični Jugoslaviji.
      Sicer pa to ni nič novega, saj v vsaki podrobnejši zgodovini NOB piše, da je imel Vrhovni štab stike in pogajanja tako z Ustaši kot z Nemci.

      prvi zadetek: V. Dedijer, Novi prilozi za biografiju J.B.Tita, 2, Rijeka-Zagreb, 1981, str.840

     • ZatonMesecnikov

      Le s četniki ne, po letu 1941. Ti so bili Brozu primarna tarča in konkurent za oblast.

   • lili pili

    Ustas….

    • ZatonMesecnikov

     Za vas Srbe so pač vsi Hrvatje Ustaše…

  • Tone

   Ta drugi dokument je ustaški dopis, zato ga je podpisal stožerni bojnik. Ne vem pa kako vrednost ima lahko dokument, ki ni niti podpisan niti štempljan.

   Meni se zdi bolj zanimiv naslov: Vrhovnom štabu narodno-oslobodilačke Vojske. Dvomim, da bi to napisal ustaš. Če je dokument pristen, pa pomeni, da so se med sabo rešpektirali mnogo bolj kot smo mislili.

 • Domobranska Drhal

  Kdo že je na Hitlerjev rojstni dan prisegal zvestobo Nacistični Nemčiji in Tretjemu rajhu?????? Ali morda veste kdo je oboroževal in opremljal domobransko drhal???? …….ni bolj nagnusne stvari, kot biti izdajalec lastnega naroda.

  • ZatonMesecnikov

   Kaj pa Partizanska prisega Velikemu Srtalinu?

   pa Pesem Mateja Bora, Slovenci kremeniti?

   Čez gore polja,
   po svetu naj doni,
   Slovenija svobodna,
   sovjetska bodeš ti…

   Partija je zamaskirala

   Revolucijo v Boj proti Fašizmu
   Državljansko vojno v narodnoosvobodilni Boj
   Obračun z razrednimi sovražniki in meščanstvom v obračun s kolaboranti in izdajalci.

   In še danes Mladiči Partije furajo to zgodbo…

   • Domobranska Drhal

    Ne podpiram komunizma in partizanov……..zdaleč od tega. Moti me samo dejstvo, kako nekateri skušate oprati ime domobrancev s tem, da kažete s prstom na nekoga drugega. To, da je nekdo slabši kot ti, ne more oprati lastne krivde. Krivda ostane, spremeni se samo dejstvo, da imamo še enega krivca. Zločin se lahko edino prizna in za njega prevzame odgovornost. Za komuniste bi bilo lepo, da se opravičijo lastnemu narodu in ne kakšnim domobrancem ali izdajalcem ter okupatorjem. Tudi sprava je možna samo z lastnim ljudstvom in ne kom drugim.

    • if

     Komunisti sami so izdajalci! Prvi seveda, zato praizdajalci. Še niste dojeli tega dejstva.

    • ZatonMesecnikov

     V Državljanski vojni med Komunisti in Antikomunisti, začeti s strani komunistov na poziv kominterne, so se dogajale mnoge nečednosti. kot v vsaki Državljanski vojni.

     vendar pa v nobeni državljanski vojni ni nihče nikoli zbral celo predano nasprotno vojsko na kup in jo likvidiral, z uradnimi državnimi organi nove oblasti. In to v mirnem času.

     takšnega primera ni nilo od Bizantinskih vojn z Bolgari v 8 Stoletju.

     • Tone

      In kaj zdaj? Daj v okvir pa na steno, za kaj drugega ni.

     • ZatonMesecnikov

      Po vsaki državljanski vojni se pokoplje mrtve in prizadeva za narodno spravo,

      tukaj ne. Zato generacije zrastejo v prepričanju, da je legitimno pobijati druge Slovence.

   • Tone

    “Veliki Stalin” ni okupiral Slovenije, ni požigal vasi, ni streljal talcev in na njegov rojstni dan mu nihče ni slavnostno prisegel.

    • ZatonMesecnikov

     pričakovali so ga že pozimi 1941 v Sloveniji in priključitev Slovenije Sovjetom sveta. zato so začeli dražgoše, da ga bodo počakali na toplem. Pa Bohinjsko vstajo dva meseca prej. če bi rdeča Armada zlomila nemce jeseni 1941, bi se to vsekakor uresničilo. Samo naključje je, da se ni…. Oziroma zaradi nemške vojaške moči.

     • Tone

      To je plod tvoje domišljije. Niti enega dokumenta niti izjave o tem ni. Logično sklepanje je bližnjica do zmote, če nič ne veš.

     • ZatonMesecnikov

      Obstajajo pričevanja o Bohinjski vstaji, pa knjige napisane. Pa Dražgoše, ki so se zgodile zaradi poraza Nemcev pred Moskvo in pričakovanega skorajšnjega vdora rdeče Armade v Berlin. In nadaljevanja Sovjetov sveta.

      zelo logično, z današnjega gledišča naivno, vendar pa resnično. Če si vernik pač moraš verjeti. vernik komunizma mislim… Drugače je bil šus v glavo.

     • Tone

      Katere vere si pa ti, ker je vse to, kar pišeš, prazna logika brez pokritja?

     • ZatonMesecnikov

      Jaz? katere vere? Antikomunistične.

      Vsak komunist je jeseni leta 1941 verjel, da bo do Božiča vojne konec z Rdečo Armado v Berlinu. O tem obstajajo pričevanja. In tudi bolje zanj, da je verjel…

     • Tone

      Ha, na začetku vsake vojne mislijo, da bodo vojaki do prvih praznikov že doma. Nihče ne gre v vojno umret in tam ostat.
      Lepo pa je, da si priznal, da je antikomunizem vera.

  • Cmerko

   Prtizanska hostrska drhal

 • if

  V šoli, s pozicije predsednika države (Pahor), s koledarja, z RTV SLO, neokomunisti sedaj poudarjajo “27. april je Dan upora proti okuaptorju v spomin na 27. april 1941, ko je bila ustanovljena OF”. https://www.youtube.com/watch?v=OTd9D2DYm-s
  Dejstva dokazujejo, da so bili kominternovci Kardelj, Tito, Stalin, Dimitrov …, tistega 27. aprila, prej in potem na strani nacistov!

  V beograjskih demonstracijah konec marca 1941 zoper pristop KJU k Trojnemu paktu so kominternovci protestirali v korist dveh napadenih nacističnih izpostav v BG, ki so ju napadli demonstranti. To so storili skladno diktatu kominterne, ki ga je v BG prenesel Dimitrov, generalni sekretar Kominterne.

  6. aprila 1941 so kominternovski nacisti napadli KJU.

  27. aprila 1941 so kominternovci z ustanovitvijo PIF proti VB, Franciji in ZDA potrdili lojalnost Hitlerju, ki je do takrat že razbijal Francijo in VB.

  Štiri dni pozneje, 1. maja 1941, so kominternovci ponovno izrazili lojalnost Stalinovemu Hitlerju. Na Rdečem trgu v Moskvi so gostili naciste. https://www.youtube.com/watch?v=jAfSrBMuXI8

  12 dni pozneje, 13. maja 1941, je Tito izjavil Stalinu: “Odzvali se bomo v slučaju, če boste napadeni.”

  Sklep!
  Pred napadom kominternovskega nacista na Slovenijo znotraj KJU 6. aprila 1941 in po njem, so bili komunisti nacistični kolaboranti!

  • if

   Ni bolj gnusnega dejanja, kot biti na strani napadalca v času, ko ta začenja napad na narod, državo!

   • Domobranska Drhal

    Ne glede na to, kako skušate obrnit zgodovino na glavo, so dejstva jasna. Vsak tuji vojak, ki se nahaja na območju neke države brez povabila državnega vodstva je AGRESOR. Kot vemo, je ta agresor izseljeval Slovence, jih interniral, pobijal in podobno. Ljubljana je bila obdana z bodečo žico…….itd…..itd. Zločina sodelovanja Domobranske drhali z okupatorjem, ne more oprati nikakršen komunizem ne partizani ne kdo drug. Domobranska drhal se je postavila ob bok okupatorju in z njim odkrito sodelovala proti lastnemu narodu (fuj)……Komunistična preteklost tudi ni kaj posebno lepa, lahko bi rekli da celo hujša kot vaša. To, da se v raznoraznih jamah najdejo tudi otroški ostanki, človeka sili na bruhanje.

    • if

     Ugotavljam, da niste dojeli sporočila mojega uvoda!

     • Domobranska Drhal

      Sem dojel….in to dobro. Skušaš oprat krivdo domobranske drhali s tem, da kažeš s prstom na nekoga drugega (v tvojem primeru so to partizani in komunizem).
      Res je, da zmagovalec piše zgodovino. In to, da je opral svojo krivdo, je enako kot vi sedaj kazal z prstom na nekoga drugega, češ glejte njega kakšen je.

      V vsem tem času je moj popravek zgodovine ta, da tudi partizani in komunizem nista bila ravno prijazna do lastnega ljudstva. Resnica je daleč od tega. kar so nas učili.

     • if

      Niste dojeli sporočila.
      Kominternovski komunizem je nacistični kolaborant v času in fazi sprožitve 2. svetovne vojne, v izvajanju 2. svetovne vojne po Evropi, tudi 6. aprila 1941 z napadom na Slovenijo znotraj KJU, ko domobranstva ni bilo.
      To je bilo ustanovljeno septembra 1943.

     • Domobranska Drhal

      Prej so bile pa vaške straže…….predhodnica domobrancev….Preimenovanje

     • if

      17. julija 1942 je bila ustanovljena prva vaška straža. Leto, tri mesece in pol po napadu Titovega Hitlerja na Slovenijo znotraj KJU.

     • RATATA

      Zato, ker so komunistični banditi morili slovenske ljudi po slovenskih vaseh so bile ustanovljene te vaške straže!
      Kaj a ni žalostno, da okupator ljudstva ni zmogel zaščititi pred komunističnim revolucionarnim nasiljem, da so ljudje zaprosili okupatorja, naj jih oboroži, da bodo pred slivenskimi komunisti zaščitili svoje imetje in svoje ljudi?
      Spizdi mi drhal nagraužna spred očmi!!! Mrš govedna smrdljiva žvarouna!!!!

     • Svele

      Črt in Jakob sta pedofila

    • zokispoki

     Nihce bolj ne potvarja zgodovine kot ravno komunajzarji. Pravzaprav skusajo sramotni del njihove neslavne pretekosti kar izbrisati in zatajiti. Posledicno so se komunajzarji izkazali za najvecjo drhal, spostovani pametnjakovic !

   • Svele

    Najbolj nagnusna sta črt in Jakob vsa poscana in posrana .

   • RATATA

    Edini pravi in prvi borci proti fašizmu v Evropi TIGRovci so se maja 1941 že spopadli…. bi pripomnil.

 • tzt

  Tuki bo kmal k’ u Ihanu. Lewakarji že krulijo in cvilijo v vrsti za klobase in salame.

  • Svele

   Črt in Jakob cvilita odojka po zlorabi Janeza hajhajHh

 • xtc

  Komunisti so golazen izdajalska.
  Kaj je že Adi zapisal o njih?
  In še eno logično vprašanje ;zakaj je Adi v Nemčiji davno pred Judi ,dal v delovne tabore anarhiste in komuniste iz Nemčije.

  • Svele

   Golazen sta črt in Jakob usrana in poscana sta od zlorabe Janeza hahahhaha

 • Jurko

  Partizani so sodelovali s cetniki leta 1941 ko se ti se kolikor toliko borili proti okupatorju. Mogoce so se kje v Bosni kaj taktizirali z njimi na zacetku leta 1942. Potem pa nic vec saj so cetniki vse bolj zabredli v kolaboracijo z okupatorjem. Res ni bila na ravni domobranske in ustaske vendar vseeno izrazita in je bistveno pretehtala njihove obcasne nastope z okupatorjem kot jeseni 1943 ipd. Kar so ugotovili tudi zavezniki in podprli partizane.

  Z Nemci so pa imeli partizani toliko bitk da jih je tezko popisati. Tudi z Italijani. Ustasi in domobranci pa res prav nobene. Veliko bitk pa je bilo ko so domobranci sodelovali ramo ob rami z Nemci.

 • Boy

  Naši starši in stari starši so med vojno umirali. Zato, da bomo mi živeli bolje? Ali za to, da bomo źiveli slabše? Vas ni sram, da je bila njihov boj zastonj? Žalostno je, da v miru večina nima toliko jajc, da bi naredila tej kontiuteti konec. Ali pa jim je zajedalski sistem že toliko pokvaril moźgane in duha, da sovraźnika niti ne prepoznajo več.

  • Svele

   Ti boš tud in tvoji Pankrti hajjajaja

   • Boy

    Se bojiš? Ker si pankrt? Ne skrbi, rdeči pobijajo svoje otroke.

    • Svele

     To Janez rdeči bo pobil črta in Jakoba hajjajajbBJ

     • vsemojebabe

      Policija obveščena, ti pa pobiraj svoja čreva, hahaha.

     • Svele

      Hahhaha govno slovensko pedofilno odjebi pejt z Janezom vcerkev in fukaj črta in Jakoba z Janezom govno slovensko incestno pedofilno hlapčevska crkn hlapec naj crkne Janez Janša govno pa tvoji spedofilirani otroci naj ti crknejo amen smrt slovenskim otrokom hahhahahha akcija zamaški hahhaha hlapcem glih ne gre zbiranje zamaškov hahhahhaha jim pa gre zakrivanje pedofilije

     • Svele

      Kaj bosta retardirana otroka Janeza Janše črt in Jakob ko in če odrasteta hahahhahhaha posiljevalca sadista psojebca ali pedofila v hozentregerjih hajhahha Bog pobij te hlapce slovenske hahahhahhaha

     • Svele

      Črt in Jakob sta se stegnila zaradi klerofasisticni pedofilne zlorabe Janeza Janše hahhahahah

     • Svele

      Reče prostitut Jakob retardiranem bratu črtu hhajajjaja ti pa fukas bolje kot Janez crtojebec pedofil vem to mi je že mama lajdra Urša že povedala hahahhahhaha

     • Tone

      Ta Svele je moten revež, ki išče pozornost. Najbolje je, da ga ignoriramo. Jaz imam blokiranega.

     • Svele

      Črt in Jakob pobirata čreva hahhajaja

     • Svele

      Hahhahhaha mlada hlapca črt in Jakob opuščata vectisocletno incestno pedofilno tradicijo hajhahha postajata homoseksualca

     • Svele

      Kaj bosta retardirana otroka Janeza Janše črt in Jakob ko in če odrasteta hahahhahhaha posiljevalca sadista psojebca ali pedofila v hozentregerjih hajhahha

  • Tone

   Po vojni je večina Slovencev živela bolje kot pred njo. Zakaj ni še bolje pa je drugo vprašanje.

   • Boy

    Lahko je bolje živeti po vojni. Takrat je vsako življenje boljše, kot pred njo, drugače vojn sploh ne bi bilo.

    • Tone

     Ni res, lahko je tudi slabše, če je bilo prej dobro.

     Pa preberi, kaj si zgoraj napisal, preden spet kaj napišeš.

     • vsemojebabe

      Stresaš nesmisle!
      Zakaj bi šel nekdo v vojno, če je bilo prej vse dobro?
      Če te nekdo napade, ker gre njemu dobro, a njemu ne, ne gre dobro niti tebi.

     • Tone

      Stresaš nesmisle!
      V vojno se gre, ker je vojna in ker si rekrutiran. V revolucijo se gre, ker je slabo. Američanom ni nič hudega, pa se kar naprej vojskujejo.

 • totex39

  Kako je res mogoče, da se v tej državi vse zanika, če imamo toliko dokazov od ljudi, ki pričajo o grozotah in pismene dokaze, ampak še vedno nič ne priznavajo . Še večja svinjarija pa je, da hujskajo in lažejo vsem generacijam po vojni o gnusnih umorih komunistične revolucije.

  • Tone

   Kdo česa ne prizna? Konkretno.

   • totex39

    Pametni takih bedarij ne sprašujejo, razen tisti, ki imajo oprane možgane od hujskačev in jim verjamejo.

    • Tone

     Bedaki pa ne znajo odgovoriti na preprosto vprašanje kdo česa ne prizna, čeprav neprestano govorijo, da nekdo nekaj ne prizna.

 • Caetano

  Mar pogajanja o sodelovanju komunistov z Nemci proti JvvD in Italijanom ter zahodnim zaveznikom ne dokazujejo, da so komunisti uporabljali enako taktiko kot monarhisti in so si prizadevali poraziti nasprotnike tudi v sodelovanju drugimi skupnimi nasprotniki?!

 • Borut Stari

  Ali še sploh kdo bere te pretekle idiotizme,ki delijo ljudstvo in negativno vplivajo na človeku prijazno življenje. Naj reče, kdo kar če, vendar oba pola potrebujeta to sranje za svojo nestresno vladavino in neomejeno ropanje.

  • komar marko

   kako ti gledaš na krivico,ki ti jo nekdo stori,pa nisi nič kriv. Kako bi odreagiral,čenekdo stopi k tebi in te OKLOFUTA! Da vidimo odgovor!

   • Borut Stari

    Naj poskusi če se upa. To je odgovor na tvoj zadnji stavek. Z ostalim se ne ukvarjam, ker nima smisla

 • Vojteh Dovč

  jaz sem pa skoz mislil da so domobranci sodelovali z okupatorji,ustaši itd
  u PM čist neki novega.

  • kraljica vesolja

   ONi so bli gud gaji, no. Pa kva pol. če so rezal joške pa jajca folku pa jih obešal na drevesa. SEj, to je ja bolj humano, kokr, če bi jih v jame pometal, no.

 • Black_hawk

  Domobranzen največji fenomen v novejši zgodovini Slovencev hehehe

 • xtc

  Komunizem in socializem so politični religiji kot politični islam,pri katerem si lahko preberete,kaj vse je dovoljeno proti “kafirjem” slednje velja tudi za prvi dve različicivključno s slovensko.

 • Foglof Tunek

  Vidite, desničarji ste tako fukjeni, da pač nikoli ne morete vladati dalj cajta. Ni šlo kolaboracijo ampak za politično igro “dvojni agent”…. Šlo je za partizansko infiltracijo med ustaše in naciste, da smo jih fse kasneje sfukali…vas izdajalske domobrance pa zmetali v brezna. Žal premalo. Še gnes domobranski podganji mladež lomasti po Sloveniji. Potrebna bo ponovna deratizacija !!!

  • xtc

   Ne šlo hje za klasično izdajo,kajti komunist je izdajalec naroda-zato ker ,komunisti se ne borijo za narod ampak internacionalno komunistično religijo in temu cilju je podvrženo vse tudi izdajanje in poboji lastnega naroda-zgodovinsko dokazano.

   • kraljica vesolja

    Kva je pa fašist pol za nek narod. DEj, pokrite se po glavi. Preveč verjamete novi.

    • centurion

     Fašist je vsak srbskočrnogorski oficir JLA.

     • kraljica vesolja

      Nabiji to komu drugmu, jst vas nacije in fašiste sploh ne šmirglam, ker ste spušil vojno. In jo boste še enkrat. Nihče noče žvet u fašizmu, dečko. Pa čeprov zdele žvimo v enem takem v celofan zavitem fašizmu. Sam ne za dolg, folku se trga, vojna je pred vrati.

     • centurion

      Smo nagonili tvojo “ЈНА” iz Slovenije hehehe…

     • kraljica vesolja

      KOmu to govoriš, kok let ste bli del JNA, dal zaprisego. Hahaha, nevednež hinavski, boš ti men tle pametval. Me sploh ne zanimate, fašisti.

     • Svele

      Janša je pedofil ki zlorablja črta in Jakoba .na masi jih pa prodaja drugim pedofilom amen

  • centurion

   …kot tvojo infiltracijo v Sloveniji,
   tov.ANTON PEINKIHER…

   https://hrcak.srce.hr/file/119825

   beri od strani 190 dalje…

  • antimur

   Peinkiher, zapri svoj kučanistični izdajalski gobec, bo bolje zate.

 • veritass

  Po več kot 50 letih se še vedno prepirate kdo je s kom in zakaj. Res ne znate nič drugega kot hujskati narod. Če nimaš vizije za prihodnost, pač vlačiš za seboj preteklost.
  Sedanjim in bodočim rodovom je potrebno zagotoviti človeka dostojno življenje. Vi na nori24 pa bi Slovence sprli do te mere da bi se pobijali med seboj. Za kaj že?? Ker ste orodje psihopatskih politikov, ki jim je mar le za svojo rit v pa se za prgišče € prodajate kot najslabše prostitutke.

  • antimur

   Kaj je pa drugega ta tvoj zmedeni in sovraštva polni komentar, kot vnašanje sovraštva med Slovence. Niti slučajn pa nisi stegnil gobca ob Kučanovem soovražnem gobcanju na Ilovi gori, takšen levi fašist nam nima kaj pametovati.

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Da vam jebem retardirane in prizadete prednike. Piše se leto 2018, ne 1945. Domobrance so pobili, ker so bili izmečki naroda in izdajalci. Kaj je tukaj sporno? :)

  PS: Še premalo smo vas……. Vsi vemo, kaj. :)

  • Foglof Tunek

   Zmetali v brezna?

   • Josip Broz Tito(УДБА)

    Bingo! :)

    PS: You won 1$MIL dollars. :)

    • Foglof Tunek

     Yeah baby :)

 • kraljica vesolja

  In kva bi vi zdej radi povedal. Jst iz vsazga vašga članka izberem, da bi vam blo boljš, če bi fašisti in nacisti zmagal. A ste normalni vi. IN vsi so na začetku bli z Nemci od Angkležev dalje.

  • večni srb

   Hrvati so zmešani, Tuđman je celemu narodu opral bučo, hočejo slovence prikazati kot isti drek, pa smo prav zaradi njihove izdaje takrat izgubili državo.
   Vprašaj se zakaj, če jim predsednik države ponuja roko, ne more biti drugače, če nas vodijo fašistični norci.

 • kraljica vesolja

  VI dejansko tlele lahk perete sam vaše neiteligentne, nekritične, funkcionalno nepismene bralce, k verjamejo vse, kar jim vi servirate. IN zabit folk je velik problem, sploh tle na novi. Pa omejen na polno, žal, tko je.

 • Foglof Tunek

  Komunisti niso le pobijali domačih izdajalcef, pač pa so umirali tudi v boju z okupatorjem. In po vojni pomorjeni domobranci niso bili le žrtve, tisti, ki so nosili uniformo, so sodelovali z okupatorjem, tisti, ki so bili del vojaških formacij NDH, so pobijali v Jasenofcu… Tudi cerkef se ni samo branila pred komunističnim ateizmom, pač pa so nekateri duhovniki sestavljali sezname za pot v koncentracijska taborišča, organizirali domobranstvo in katoliško milico. Gre za tisto cerkef, katere voditelj, škof Gregorij Rožman, je v času, ko je OF šele nastajala, Mussoliniju v Rim poslal posebne pozdrave, blagoslof in besede o “brezpogojni vdanosti in sodelovanju.”… Zato nehajte jokcat prekprokleti izdajalci !!!

 • antimur

  Tisočev dokazov obstaja, da je za vso prelito kri na slovenskem kriva komunajzerska golazen, s povratniki iz Rusije in španskimi borci, ki so pometali iz NOV vse, ki niso bili na njihovi stalinistični utopični in zločinski liniji. Začeli so z zahrbtnimi poboji vseh, ki se niso šli boljševizma, čeprav so se z orožjem v roki uprli proti okupatorjem in to pred to zločinsko komunajzersko drhaljo. To je bila revolucija, ki jo je pa v nekem govoru zatajil slovenski zločinec Kučan in jo opravičeval z borbo proti okupatorju, dokler ga niso utišali z argumentom, zakaj je pa potem Trg revolucije v centru Ljubljane. Državljanska vojna se je razvila v strašljivo klanje in maščevalnost na obeh straneh, kajti vsepovsod obstojajo zločinski psihopati, s to razliko, da je bila pri revolucionarjih to uradna politika. Zato bomo veliko naredili za spravo, če obsodimo vse zločine, kajti zločinec je zločinec, pa ne glede iz katere strani prihaja, sploh pa je potrebno obsoditi zločinsko politiko.

  • večni srb

   Ti se hecaš, vojna je sama po sebi zločin, Slovenija pa ni šla v nobeno vojno ampak je bila napadena brez vojne napovedi in enostavno ukinjena, razkosana med nacistične sosede in pozabljena.
   Brez partizanov i nostalih uporanikov, bi tako tudi ostalo, hrvati pa bi za nagrado dobili svojo fašistično, klerotalibansko džamaherijo.

   • antimur

    Vsekakor je vojna zločin, neizmeren zločin je pa državljanska vojna, kjer zaradi nekakšne zločinske ideologije, kot je bila stalinistično titoistična, kjer je bolj kot borba prooti okupatorju bila v prvi vrsti pokol nasprotnikov te levofašistične ideologije.

 • centurion

  Seznam spopadov, bitk in operacij v Sloveniji med drugo svetovno vojno

  Iz Wikipedije, proste enciklopedije
  Jump to navigationJump to search
  Gnome-searchtool.svg
  Ta članek vsebuje podatke, ki so morda napačni. Prosimo, pomagaj zagotoviti, da so sporni podatki podprti z zanesljivimi viri. Glej ustrezno razpravo na pogovorni strani.
  Leto Datum Kraj Nemci Partizani Vir Opomba
  1941 20. julij – 27. avgust območje Celja? 8 mrtvih nemških žandarjev 10 mrtvih? Milan Kostevc: Kratek oris kozjanskega narodnoosvobodilnega boja, stran 14 Celjska četa
  1941 17. september Klopni vrh 2 mrtva, 2 ranjena 1 mrtev, 1 ranjen Partizansko pohorje
  1941 18. september Rašica 3 mrtvi vir
  1941 12. december Rovte na Gorenjskem 46 mrtvih [1]
  1942 9.- 11. januar Dražgoše 27 mrtvih 9 partizanov, 41 vaščanov vir?
  1942 september Kal, Hrastnik 4 mrtvi, 2 ranjena knjižica Pot spominov NOB občine Hrastnik
  1942 3. december Skrivni hrib, Pohorje 3 mrtvi, 9 ranjenih 3 mrtvi Hervardi
  1943 8. januar Osankarica 19 mrtvih, 31 ranjenih 69 mrtvih Partizansko pohorje
  1943 21. oktober Prekopa pri Šentjerneju ? 32 mrtvih (Gubčeva brigada) Občina šentjernej
  1943 16. december Pavlova vas pri Pišecah 6 mrtvih Milan Kostevc: Kratek oris kozjanskega narodnoosvobodilnega boja, stran 24 Modrasova četa
  1943 21.,22. december Drenovec nad Pavlovo vasjo 90? mrtvih Milan Kostevc: Kratek oris kozjanskega narodnoosvobodilnega boja, stran 27,28 Kozjanska četa + Zagorski bataljon
  1944 2. februar Divči na Krasu 85 mrtvih 7 mrtvih partizanov Kronika Rihenberka – Branika, 1994, stran 240 [2]
  1944 21. – 26. februar Graška gora 50 mrtvih, 160 ranjenih 367 mrtvih, ujetih in pogrešanih Slovenske novice
  1944 4. april Cezanjevci, Ljutomer 6 mrtvih 4 mrtvi Janko Ribič
  1944 3. maj Javornik 22 mrtvih Milan Kostevc: Kratek oris kozjanskega narodnoosvobodilnega boja, stran 37, 38 Kozjanski odred
  1944 14. julij Žusem 15? mrtvih Milan Kostevc: Kratek oris kozjanskega narodnoosvobodilnega boja, stran 40 Kozjanski odred
  1944 16. julij Zagorje pri Planini 1 mrtev Milan Kostevc: Kratek oris kozjanskega narodnoosvobodilnega boja Kozjanski odred
  1944 18.,19. julij vas Pokojnik 30 mrtvih Milan Kostevc: Kratek oris kozjanskega narodnoosvobodilnega boja, stran 41-42 Kozjanski odred
  1944 25. avgust Lisca, Podgorje 11 mrtvih Milan Kostevc: Kratek oris kozjanskega narodnoosvobodilnega boja, stran 44 Kozjanski odred
  1944 23. december Čeče, Hrastnik 19 mrtvih 1 mrtev knjižica Pot spominov NOB občine Hrastnik
  1945 12. februar Frankolovo 1 mrtev vir
  1945 20. februar Zabukovje 5 mrtvih Milan Kostevc: Kratek oris kozjanskega narodnoosvobodilnega boja 3. bataljon Kozjanskega odreda
  1945 3. marec Boč 25 mrtvih Milan Kostevc: Kratek oris kozjanskega narodnoosvobodilnega boja 2. četa 1. bataljona Kozjanskega odreda

  • Svele

   Javni WC bo zgrajen nad hudo dobro jamo hahhajahha srali bomo po vasimi pobitimi domosralcih jahhahHh

 • centurion
  • večni srb

   Verjamem hrvatom!
   Sploh ustašem!

 • Foglof Tunek

  Čujte, tisti, ki so umrli v Hudi Jami, niso bili junaki, kakor je pisalo na enem izmed vencef domobranske organizacije Nova slovenska zaveza…niso bili zgolj pošteni in nedolžni fantje, ki so bili pripravljeni braniti dom, narod in vero, kakor je v Mariboru dejal neodomobranec Peter Sušnik, precednik izdajalske Nove slovenske zaveze!!!… Kapish?

  • Svele

   Hahhahhaha snemajo biografski film o vaških pedofilnih domosralcih naslov je A si ti tud not padu hahahhahhaha

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Komisar Janez Janša je bil iz “Komunistična partija Jugoslavije” terminiran zaradi svoje radikalnosti. Zakaj ne pišete o temu?:)

  PS: Kaj niste vi proti komunistom? :)

 • ĐĐ Style

  Komu vi prodajate zgodbice? Pregovori med vojno so čisto normalna stvar. Včasih gre za izmenjavo ranjenih, mrtvih in ujetnikov. Raje se vprašajte kaj se je dogajalo za Bežigrajskim štadionom in komu so domosralci zaprisegli. Po vojni jih je dočakala pravična kazen. Te zgodbice pa lahko prodajate bralcem 65+, ki niso spretni brskati po googlu. SMRT NARDONIM IZDAJALCEM!!!

  • centurion
  • večni srb

   Ne le to, izdajalska ljudska stranka je prisilila drugorazredne domobrance v prisego leto dni pred koncem vojne, ko je bil ože celemu svetu jasno, da Hitler samo podaljšuje agonijo in v nobenem primeru ne more zmagati.

   Samo še več lastnih vojakov je pustil umreti, slovenski veliki kmetje in gospoda pa je žrtvovala domobrance, ki so bili tudi priče njihovega izdajstva in zgodovinske sramote.

  • Republic Commando

   Blablablabla. Vse kar so partizani poceli ti branis, pa tudi ce ste se s hudicem dogovarjali o premirju in sodelovanju. Btw, v avatarju imas simbol, ki ga je imela tudi neka propadla drzava, ki je pid istim simbolom izvedla agresijo na Slovenijo. Tko, da se kar postavi v vrsto z drugimi izdajalci in cakaj na svinec :)

 • Svele

  alborebeka pred 8 dnevi
  Pa tebe treba kastrirat jugovič o sem si jih privočil na terenu tvoje zemljake jebal sem jih kot sužnje pa črhnit niso upali taki ste jugoviči oranci morali imenovati Boooos in še jih bom jebal, ker si nič vredna golaze rojeni za slave jugoviča pleme .. .!

 • Foglof Tunek

  Čujte, a ima kdo kaj podganjega strupa? Podgane so se spet razmnožile…potrebna je ponovna deratizacija!!!

  • centurion

   Tov.ANTON PEINKIHER,
   ni leto 1992….
   gobec steguješ preveč, crkotina grda, zabuhla…

   • Foglof Tunek

    Ka bi rad, če pa mam podgane doma, v štali :)

   • Svele

    Črt in Jakob sta zelo crknjena in Zabuhla zaradi cerkvenih orgija pedofilnih amen

 • Svele

  Črt in Jakob sta se stegnila zaradi klerofasisticni pedofilne zlorabe Janeza amen.

  • Foglof Tunek

   Svele, prosim te, ne prekorači meje. Pusti otroke pri miru. A bo šlo?

   • Svele

    Počakaj malo ko bo Janša obsodil novi TV in njihove žalitve takoj bom nehal .do takrat naj Bog ubije črt in Jakoba n Janeza amen naj Bog ubije to degenerirano familija.kaj bosta ko in če odrasteta črt in Jakob posiljevalca sadista psojebca ali pedofila v hozentregerjih

   • kraljica vesolja

    Foglof, ne seri, a oni pustijo pr mir otroke migrantov in južnih. Ne, serjejo po njihovih starših, PTM hinavska, tud teb, ja.

    • Foglof Tunek

     On neposredno omenja otroke…z imeni. Kapish?

     • Svele

      Crt in Jakob sta zlorabljena amen

     • Foglof Tunek

      Kdo ju zlorablja?

     • kraljica vesolja

      Jst mam frenda Črta, ne sam enga, pa kr neki Jakobov poznam. Kva zdej. Sovražni govor ni neki, kar teb ni všeč, ampak direktno napaljevanje na nasilje. To je tle pisal na novi. TKo da, žderite svoja govna še naprej. Vse se vrača, vse se plača. BOg ni milosten.

     • Svele

      Bog podari črtu in Jakobu kratko življenje in neozdravljivo bolezen amen crknte Janševi

     • Foglof Tunek

      Ne morem verjet, no!?!?

    • tramal

     Srbkinja ,zgini nazaj v srbijo ,pa njim pamet soli.

 • Svele

  Kaj bodo retardirani otroci slovenskega ljudstva ko n če odrastejo psojebcu sadisti posiljevalca ali pedofili cerkveni v hozentregerjih hajhahha Bog pobij to avstrijsko hlapcevsko incestno pedofilno pleme amen daj bolezni črtu in Jakobu in Janezu amen prosim boga naj sosedu Janezu crkneta črt in Jakob amen hvala bog

  • Foglof Tunek

   To pa je preseglo fse meje dobrega okusa. Tako se pač ne govori in piše. Sram te bodi.

   • kraljica vesolja

    Kva bi bil utopljeni deček Ajlin ko odraste. Posiljevalec in terorist. Če tle take pišejo oz. temu pritrjujejo, si zaslužjo vse najslabš, a ti je jasno, hinavc. Pa črnski, sirski otroci umirajo v vojni, k jo lih tlele na novi podpirajo. A to je pa prov. DEj, upraši se, hinavc si, če misliš, da je to prov.

    • Svele

     Kaj bosta retardirana otroka Janeza Janše črt in Jakob ko in če odrasteta hahahhahhaha posiljevalca sadista psojebca ali pedofila v hozentregerjih hajhahha Bog pobij te hlapce

 • ĐĐ Style

  Domosralci , ki jih je cerkev odprto podpirala so izgubili vojno zaradi soldeopvanjaz okupatorjem. Kaj vam še ni jasno. Vojna je končana že zdavnaj in vi iščete neko pravico. POPUŠILI STE , KER STE BILI NA STRANI OKUPATORJA.

  • Svele

   Bravo Djuro potomci vaških domosralcev kot so razni sinovi izdajalci slovenskega naroda Janše valjhuna .vsi bodo plačali in zelo dragi amen.

  • Svele

   Klerofasisti radi glodajo kosti iz hudo dobre jame hahhaha Janša z vrže z mize kost in besni stekleni pasji venčki takoj zagrabijo

  • tramal

   Dokler boste raztrganci in banditi letali po Sloveniji z komunističnimi simboli ne more biti sprave.Srbin pa nauči se pisati Slovensko.

 • Josip Broz Tito(УДБА)
 • centurion

  Za tiste, ta rdeče, ki ne znajo brati, bo morda tole dovolj zgovorno.

  http://www.zgodovina.eu/slovenci/of/images/protiimperialisticna-fronta.gif

 • ĐĐ Style

  https://www.gibanje-ops.com/images/stories/jana%20v%20arestu%20s%20sladoledom.jpg

  Janša na zaslišanju v priporu na Roški nasmejan in s sladoledom v roki

 • Foglof Tunek

  Kaže se tudi tragičnost “dobronamernega” precednika Boruta Pahorja. Sprava ne sme pomeniti pozabe zgodovinskih resnic, kolaboracije, pobojef, izdajstva, revolucije… sprava izvira iz spoštovanja do drugega, ne iz lustracije, pač pa iz katarze, samoočiščenja otrok izdajalcef. Tisti, ki v imenu sprave mahajo z domobranskimi zastavami, živijo v zločinih preteklosti, tisti, ki tega ne obsodijo, ki to dopuščajo, ne prispevajo k pomiritvi. Borut Pahor, zamisli se !!!

  • večni srb

   Kaj pa, če je tudi Borut njihov?
   Kaj se sploh dogaja, predsednik države govori o državljanski vojni, ki se ni nikoli zgodila, brati se z ustaši, fašisti in nacisti ter se jim celo opravičuje, temu tipu bi morali že zdavnaj odvzeti opravilno sposobnost.

  • tramal

   A zločinci z komunističnimi zastavami so pa vredu ,PIJANEC ZAPITI.

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Slišal sem da Tupson piše novo pesem o domobrancih. Naslov pesmi je – Barbara Rov Kliće. :)

  PS: Še vaši “bratje po mozgu” so vas izdali. :)

  • Svele

   Hhajajjaja snemajo dva biografska filma .prvi o domosralcih naslov je A si ti tud not padu hahahhahhaha drugi o Janezu Janši naslov je ne joči janez

 • večni srb

  Kaj točno naj bi razkrivala dokumenta, objavljena v članku, oba sta iz leta 1943, pred kapitulacijo fašistične Italije in vzeta iz konteksta, saj ni jasno komu odgovarjata poveljnika. Pa tudi sicer nič ne piše, da bi se dogovarjali za kakšno sodelovanja, proti komu bi se pa naj skupaj borili, mogoče proti američanom, nemara proti sovjetom, haha…

  Kdor si izmišljuje te teorije zarot, je navaden provokator in velik idiot.

  • Clemen J.

   Kdaj se je zacela vojna?!?

   • večni srb

    Leta 1943 zagotovo ne.

  • tramal

   Bedanec ,a ne znaš čitati ,da so podatki iz Nemškega in Avstrijskega arhiva.Aja ti si srbin ,se ti oprosti.

 • večni srb

  2.svetovna vojna ni bila samo še ena vojna.

 • Clemen J.

  Socializem je rak rana clocvestva. Ali je to nacional socializem, ali je to bolseviski socializem ali pa kot ga imamo danes demokraticni socializem, vse je isto.

  • večni srb

   Zakaj?
   Pred socializmom, je bil fevdalizem, a inkvizicija je bila pa v redu ali kaj hočeš povedati.
   Ti ne razumeš socialistične revolucije, ki je ukinila vladavino oligarhičnih družin in jo nadomestila z demokratično voljo vseh odraslih državljanov, kasneje vključno z ženskami in naposled celo sužnji, ko so odpravili še suženjstvo. Danes ne obstaja niti ena država, ki v svojih temeljih ni socialistična, niti ena na svetu. Kapitalizem je sistem vrednot, socializem je žiivljenjska realnost, ljudje smo vse bolj povezani, zaradi globalizacije in razvoja tehnologij, oba pojma se ne izključujeta, kapitalizem je normalna praksa tudi v izrazito socialističnih državah.

   Nacional socializem ni nacionalizem ampak je posebna oblika masovne histerije, ki temelji na VEČVREDNOSTI določene rase nad drugimi vrstami ljudi. Ampak ni drugih ljudi, samo samo ljudje, različne barve kože in rasti. Razumeš?

  • Matt von Glanz

   ni vse, kar ima v imenu socializem socializem in ni socializem edina rak-rana človeštva, in to v vseh oblikah.

 • METUULJ

  SLOVENSKA ZLOĆINSKA PRIKRITA IN RAZKRITA UDBOMAFIJA V PAKETU, S POMOČJO BEDNIH UDBOMAFIJSKIH ZLOČINSKIH RDEĆIH POLITIČNIH KEGLJEV (TO SO TRENUTNO POLITIKI VSEH RDEĆIH PASEM, KI SE LUMPENPROLETERSKO DRENJAJO PRI KORITUU RDEĆE MAFIJE, KI TVORI SEDANJO VLADO SLOVENIJE!!), ŠE VEDNO TERORIZIRA IN PARAZITIZIRA NAS SLOVENCE IN UNIČUJE NAM DRŽAVO SLOVENIJO!!

  SLOVENCI, MAMO DOST. ŽE V ZAČETKU, TE NESPOSOBNE, PARAZITSKE RDEĆE VLADE!!

  DOL Z VAMI, BANDA LENA, NESPOSOBNA, BUTASTA!! ZGINTE ŽE!!

  ALI PA VAS BOMO PO OBROKIH METAL KOT RDEĆI ODPADEK, NA ZA VAS NAMENJENO SMETIŠČE, HEH!!

  GLEDE NA TEMO DANAŠNJEGA SOSTAVKA PA TOLE:

  ITAK JE ZNANO, DA SO KLAVEC SLOVENCEV “TITO” SKUPAJ S SLOVENSKIMI MORILCI ( ALA KARDELJ, MAČEK, RIBIČIĆ) PO NALOGU AZIATSKE RDEĆE DRHALI KOMINTERNE V MOSKVI, NATRENIRANI ZA ZLOĆINSKO KRVAVO REVOLUUCIJO NA BALKANU, SLOVENIJI, ZAČELI SVOJ KRVAVI POHOD V SLOVENIJI, V LJUBLJANI, ŽE LETA 1941, Z ZAHRBTIMI POBOJI POKONČNIH SLOVENCEV, KI SO ODKLANJALI SODELOVANJE Z ZLOČINSKO KOMINTERNSKO NATRENIRANO SLOVENSKO BANDO !! ŽE LETA 1941, RDEĆI BUTCI, TO SO DEJSTVA!!!

  KRVAVA REVOLUCIJA JE IMELA NAMEN USTANOVITI NA BALKANU KOMPATIBILNO DRŽAVO PODREJENO AZIATSKI KOMUNISTIČNI MAFIJI S SEDEŽEM V MOSKVI; TO JIM JE TUT USPELO, VENDAR, VENDAR, SAMO DO LETA 1990!!

  OD LETA 1990 DALJE PA SE ZAČENJA PROPAD RDEĆE BANDE NA PODROČJU BIVŠE JUGE!!

  ŽAL SMO SLOVENCI PRED LETOM 1990 VELJALI V JUGI VODILNI PO RAZVOJU V JUGI!! IN DAMES?

  DANES PA POSTAJAMO SLOVENCI ZARADI BEDNEGA UPRAVLJANJA DRŽAVE SLOVENIJE S STRANI RDEĆUHOV, DRŽAVA, KI TONE V RDEĆI DREKK!! ŽALL!!

  KDAJ BO KONEC TEGA CRKAVANJA NA OBROKE!!! SLOVENCI, ČAKAJO NAS BARIKADE PROTI RDEČI UDBOMAFIJI IN NJENIM BEDNIM PUUCFLEKOM!!

 • Bandit123

  Sem mislil, da so kljukasti križi prepovedani, a pri vas so izgleda še v modi.

  • Matt von Glanz

   Očitno tudi na iStocku??

  • totex39

   Tako kot rdeče zvezde, ki tudi niso prepovedane.

 • Osti jarej

  Le česa bomo spet deležni v redakciji Reporterja ob razkritju, da je Domovinska stranka na Madžarskem odpovedala nastop gosta iz tujine Zmaga Jelinčiča, predsednika SNS?

  Povod za nenadno odpoved sodelovanja Zmaga Jelinčiča kot vabljenega govornika pri Domovinski stranki je bil članek na madžarski spletni strani Alfahir s podrobnim opisom, kaj vse je počel Jelinčič kot nekdanji kriminalec in agent komunistične tajne službe. Po razkritju na strani Alfahir pa je Domovinska stranka na svoji strani facebooka zapisala, da Jelinčičeve aktivnosti niso v skladu z njihovimi vrednotami, zato njegov nastop odpovedujejo. Hkrati so skušali Jelinčičevo ime izbrisati iz vseh člankov, v katerih so napovedovali, da bodo imeli »mednarodnega gosta«.

  https://reporter.si/clanek/slovenija/skandal-madzari-razkrinkali-jelincica-in-odpovedali-njegov-nastop-666090

 • Osti jarej
 • tramal

  Edini pravi odgovor komunistom je bil ,da partizanske bandite je treba streljat.So kot kameleoni .Kjer je kaj za pokrast in za oblast ,so vedno zraven ,pa četudi kolaborirajo z hudičem.

  • Valter BraniSlav

   In zakaj ne streljas?

  • sloven

   Prodane duse za vas narod ne pomeni nic samo da ste lahko sluge tujcu, lastni narod ki je reseval tvojo rit pred unicenjem bi streljal bedni kapo

   • tramal

    Komunajzerji so prvo paktirali z nemci,potem z rusi in na koncu so nas zasedli srbini.In kje ti vidiš osvoboditev Slovencev .To smo dosegli z desnimi strankami z Janšo na čelu,levi p’a se še danes borite za jugo.

    • sloven

     Moras biti blesav da nasedas na te levo desne komedije jaz sem samo za slovenijo brez levih in desnih ostajajo pa dejstva kdo se je boril za domovino in kdo ne

 • Osti jarej
 • Valter BraniSlav

  Stara jajca danes nikogar ne zanimajo…
  Razen porazencev….

  • if

   Poraženec je resnica! Prehaja v zmagovalko. To je lasntost resnice.

 • Osti jarej

  …partizanske zmage nad fašizmom ,nacizmom in tabelimi….ne morete prebaviti

  • if

   Zgodovina dokazuje njeno neprebavljivost. Prežeta je z lažjo.

   To dokazuje časovnica nacisitčnih kominternovcev udeleženih v dogodkih:
   27. maerc 1941, kominternovec brani nacista v Beogradu;
   6. aprila 1941, kominternovec kolaborant nacista v fazi napada na KJU;
   27. aprila 1941 koniternovec tvori PIF proti svobodnemu svetu – http://www.zgodovina.eu/slovenci/of/images/protiimperialisticna-fronta.gif,
   1. maja 1941, v osrčju Kominterne kominternovec gosti nacista: https://www.youtube.com/watch?v=jAfSrBMuXI8

   • Osti jarej

    …samo delček navajam…/portal plus/

    Globočnikove neposredne povezave s Heinrichom Himmlerjem so zgodovinski javnosti dobro znane, prav tako njegovo vladanje na Dunaju po izvedbi anšlusa ali njegovi neposredni stiki s Hitlerjem. Toda dejstvo, da je neposredno pomagal organizirati Slovenski narodni obrambni svet oziroma domobrance, slovenske kolaborante nacistov, pa je manj znano. Toda to dejstvo je več kot pomembno, saj kategorično razbija današnji populistični neonacistični mit, da so domobranci 20. aprila leta 1944 s figo v žepu stali na Plečnikovem stadionu, prisegli Firerju zvestobo in čakali na anglo-ameriško armado.

    • if

     Vsebina, ki jo poudarjate, ne odpravlja vsebine, na katero ste regairali. Med njima so tri leta.
     Vsebina, ki jo poudarjam, slovenske in jugo komunste razglaja kot nacistične kolabronate pred, med in po napadu na Slovenijo in KJU.

     Chanell Islands je del teritorija VB, ki so ga okupairali nacisti med 30. junijem1940 in 9. majem 1945.
     Oblasti in prebivalstvo je ves čas kolaboriralo z nacisti. Noben ni bil usmrčen zaradi kolaboracije.

  • Olga2345

   Očitno samo vi ne morete prebaviti veleizdaje in zločina norcev, banditov, kot jim je rekel Hitler, torej resnice!

   • Osti jarej

    …….volga….končno si jih poimenovala s pravim imenom……hitler je imel rad izdajo,izdajalcev ni maral

 • Olga2345

  Zgodovina se ponavlja!
  Danes komunistični veleizdajalec, udbomafijec Kučan rešuje svojo rit s paktiranjem z nacistom Sorosom in Islamisti, spet v škodo slovenskega naroda in države!

 • RATATA

  Genocidna nacifašstična tvorba eNDeHa, ustanovljena na ozemljih hrvatske, Slavonije in Bosne pod pokroviteljstvom vojde fašistične italije musolinijem in nacistične nemčije hitlerjem in s podporo vatikana je imelo glavni cilj očistiti teritorij pravoslavnih Srbov. Pri tem so jim pomagali njihovi zavezniki muslimani, ki jih je poglavnik a.pavelič poimenoval cvijet hrvatstva.
  To jim je uspelo šele z vojno-redarstveno operacijo “Oluja” 05.08.1995 s pomočjo usa in z odobritvijo tistega istega vatikana, ko so pregnalu z njihovih domov četrt milijona srbskih civilistov.
  Ja, titovi partizani pod vodstvom komunistične partije ter hrvatski ustaše so imeli skupnega sovražnika, zato so sodelovali!

  • if

   Genocidna nacisitčna tvorba je produkt genocidne komunistične tvorbe. Tam se je vsega naučila.

 • učko

  Sej je že legendarni Ivan Zidar iz SCT-ja reku, da se pametni dogovarjajo, ne pa tepejo.

 • Osti jarej

  …lažete,kot pes teče…..a računate,da ljudje ne razumejo srbohrvaščine

  • ZatonMesecnikov

   Gre za hrvaščino, jugo srbščino so potem tvoji prinesli na te prostore v 70tih in 80tih, s PVC vrečkami v rokah,…

   • Osti jarej

    ….gre za srbohrvaščino

    • ZatonMesecnikov

     Ti si še kar v Jugi ali kaj? Srbohrvaščine ni več. Pozabi.

     • večni srb

      Toporišič je zbrisal narečja in iz slovenščine naredil obliko hrvaščine. Ker je bil hrvat po rodu.

     • Osti jarej

      Celotna srednja Evropa je bila zagotovo slovenska, saj o tem pričajo vsi evropski jeziki, ki so se razvili iz slovenščine. O tem je napisana obsežna razprava v dveh debelih knjigah. Napisal ju je Italijan Mario Alinei, ki predava jezikoslovje na univerzi v Nemčiji. Vsebino knjig je povzemal predvsem Lucijan Vuga v svojih izvrstnih knjigah “Megalitski jeziki” in “Davnina govori”.
      Precej boljšo razlago o Germanih najdete na spletni strani “Globalwends” (vesoljni, vseprisotni Slovenci)v tem članku:
      http://www.globalwends.com/summer-2013.html/bučelica/
      **********************************************************************
      topo-rišič ni kar eden tam za ovivnkom

      https://buchela.blogspot.com/2014/12/joze-toporisic-franc-setinc.html

   • Tone

    Ne bo držalo. V kraljevini, ko je bila v Sloveniji na oblasti Ljudska stranka, v Beogradu pa slovenski duhovnik minister, so bili vsi dokumenti dvojezični slovenščina-cirilica, enako napisi na državnih uradih. Po 45, je vse ti izginilo, nazadnje napisi na železniških postajah, in srbohrvaščina v tv dnevniku.

    • ZatonMesecnikov

     To je bilo tako, prej pa v nemščini. Teritorij današnje Slovenije je pač menjal gospodarje. Prej habsburžane, pa Karađorđeviće, pa komunitične despote. Vse pa vodeno iz tujine. Zato je govoriti o koreninah slovenske samostojnosti v preteklih časih nesmiselno.

     • Tone

      No prav. Torej jugo srbščine nihče s PVC vrečkami v rokah ni prinese v Slovenijo.

     • ZatonMesecnikov

      Ti s PVC vrečkami so jo razširili med ljudi. Prej je bila na postajah, pa v vojski so se moški srečali z njo…

     • Tone

      Si pa res revež. Pa se ne sekiraj, saj je srbščino že izpodrinila angleščina, tudi na PVC vrečkah.

     • večni srb

      TV dnevnika ni bilo, dokler ni Hitler izumil televizijo.

 • Osti jarej

  ….z ustaši bodo sodelovali samo v primeru,če se bodo borili proti fašistom,nacistom in notranjim sodelavcem le teh in pomagali osvobajati zasedena jugoslovanska ozemlja

  …zaradi strupenih plinov ,ki so jih nemci in ustaši uporabili proti civilnemu prebivalstvu in pratizanom v ostrovici…jasno in glasno povedo,da se bodo s podvojeno močjo borili proti njim,če se bo to nadaljevalo….zaradi omenjenega so jih imeli partizani za talce,ki bodo v prvi vrsti občutili posledice omenjenih dejanj…o tem so obvestili ustaške in nemške oblasti

  • if

   Vse to zaradi nacistično-komunističnega začetka 2. svetovne vojne.

  • ZatonMesecnikov

   Tvoja glava je že tako zmešana, da si pomešala vse, nemce, ustaše, sadama, kurde…. Komunisti so te obsedli, so rekli stari ljudje.

   Bojnih plinov ni med drugo vojno v Europi uporabljal nihče, razen nemci v posebnih ustanovah na 6 lokacijah na vzhodu europe.

   • Osti jarej

    …beri zgoraj objavljeni/nalimani dokument….telebajsek zarukani

    • Štajerc

     Hehehehe… telebajsek. Si bom ob priložnosti sposodil.

 • oto

  A ste spet lepili dokumente, nimate pametnejšega dela?

 • Foglof Tunek

  Čujte, tisti, ki so umrli v Hudi Jami, niso bili junaki, kakor je pisalo na enem izmed vencef domobranske organizacije Nova slovenska zaveza…niso bili zgolj pošteni in nedolžni fantje, ki so bili pripravljeni braniti dom, narod in vero, kakor je v Mariboru dejal neodomobranec Peter Sušnik, precednik izdajalske Nove slovenske zaveze!!!… Kapish?

  • večni srb

   Tako slabi pa tudi niso bili, ne vsi, ljudska stranka jih je pumpala in jim prala možgane, takrat so bili za slabe plače krivi boljševiki, ker si niso hoteli sami nadeti okove. Niso bili obveščeni, verjeli so v srednjeveške pravljice, ubogali so starše, jebalo se je njim za tam ene slovenske čefurje, oni so hoteli denar in, da bi jim bilo fino.

 • Bald Eagle

  Nobene zgodovine se ne da potvoriti bolj kot je potvorjena vaša enobejevska pravljica. Vse kar pomeni zanikanje te vaše zlagane “zgodovine” pomeni približevanje resnici.
  Vi komunisti se delate heroje, češ da ste osvobajali in osvobodili narod, čeprav ste ga v resnici podjarmili in preprečili, da bi postal svoboden takrat, ko bi to lahko in moral postati.

  • večni srb

   In kaj bi po tvojem morali storiti preživeli, mogoče bi morali zasužnjiti tisti gnoj in jih prisiliti, da bi odstranjevali kose trupel in ruševine, nato pa bi morali še vse zgraditi nazaj. Ampak zgleda so bili preveč jezni na njih in so raje vse postorili sami.

  • Foglof Tunek

   Kako naj rečem no… nobene zgodovine se ne da potvoriti bolj kot je potvorjena vaša domobranska pravljica. Vse kar pomeni zanikanje te vaše zlagane “zgodovine”,kao da niste sodelovali z okupatorjem, pomeni približevanje resnici. Vi desničarski domobranci se delate heroje, češ da ste osvobajali slovenski narod, čeprav ste ga v resnici predali nacistom, da bi postali švabski hlapci. Že Cankar vam je lepo napisal…ZA HLAPCE ROJENI, ZA HLAPCE VZGOJENI !!!… Hvala bogu za partizane, rdečo zvezdo in komuniste !!!

   • večni srb

    Še to ni res, levica pa smao ponavljate ene i niste komunistične mantre.
    Tito je bil navaden seronja, hotel je imeti Jugoslavijo, zato je vsiljeval bratstvo in jedinstvo, da bi ljudje verjeli, pa je zamolčal bistvene dele zgodovine. Predvsem je ščitil svoje hrvate, ni mogel iz svoje kože, slovence je pa preziral, verjetno je bilo kaj od staršev takega, da ga je zaznamovalo ali pa je imel take izkušnje.
    Italijani oziroma Vatikan ni zastonj žegnal ustaške morilce, cena za ustaško državo je bila izdaja Jugoslovanske vojske in popolno uničenje Slovenije, zakaj se o tem danes ne govori?

    • Foglof Tunek

     Tita mrziš ker je bil pol Slovenec in pol Hrvat. Ti si pa navadni četniški Srb. Kapish?

     • večni srb

      Nič od tega kar nabijaš ni res. Tito je bil avstroogar.Jaz sem slovenec.
      Kaj te brigajo četniki, oni so se borili za kralja, ki je spizdil v London, hoteli so ohraniti srbsko kraljevino in zavarovati vsa ozemlja, ki so pripadala kralju, tudi Slovenijo, tudi Hrvaško.

     • Foglof Tunek

      Ti si lahko samo slovenski državljan…SLOVENEC nikoli !!!…Ti si VEČNI SRB !!!

     • večni srb

      Zaradi takih idiotov pa res.

 • večni srb

  Za naše še bi še lahko razumel, ampak zakaj bi nemci, italijani in ustaši skrivali sodelovanje s partizani?

  • večni srb

   Morda se do danes bojijo priznati, da so prosili nižjo obliko človeka za pomoč, a ne.

 • Bald Eagle

  Vojni čas je bil res zelo krut. Še bolj pa je bil krut povojni čas, ko so rdeče banditske horde pobijale vse, ki niso enako razmišljali. Sla po oblasti rdečih banditov je bila tako močna, da za njih ni ostajala cena za dosego svojega bolnega in blodnega cilja.

  • večni srb

   Vprašanje, kako je to res, zagotovo pa take laži pomagajo današnjim fašistom in ustašem, ki uničujejo tretjerazredne slovence. Če mislijo, da je žrtev kriva in se danes maščujejo za zločine svojih starih staršev, potem imajo mirno vest, sicer bi bili še hujši gnoj in si tudi zaslužijo še hujšo kazen.

   Samo zato lažejo, da lahko vsaj za silo opravičujejo democid in ostale zločine proti neprilagojenim slovencem, češ kaj so nam naredili srbi, pa so nas v resnici napadli hrvati. isto je govoril Hitler, ki naj bi se bil prisiljen braniti pred nemškimi judi, koliko moči so v resnici imeli, smo pa tudi videli.

   • Bald Eagle

    O tem, kaj bi bilo, ko bi bilo (pa ni bilo), lahko razpredaš in obračaš po mili volji. Dejstvo je, da je partija zatrla vsak poskus odpora proti okupatorju, ki ne bi bil stoodstotno pod njenim vplivom. Tako kot recimo protifašistično organizacijo TIGR, katere pripadnike je preganjala in pobijala, ker jim ni bilo mar komunizma, pač pa so se borili zgolj za narodno svobodo. Zato tudi sama nosi odgovornost za vse hudo, ki je narod zadelo po njeni zaslugi.

    Vse skupaj je ena velika žalostna zgodba, o kateri je bolje biti tiho, kot jo razglašati naokoli in se hvaliti z njo.
    Kajti veliko preveč je bilo nepotrebnih nedolžnih žrtev.

    • večni srb

     Kkao bi lahko partija zatrla upor, kdo jih je pa poslušal, narod je imel takrat probleme z okupacijo. Žandarji so razbijali po vratih in popisovali vse slovenske družine, razbijali so slovenske napise in uvajali tuje jezike, narod so razslojili na tri razrede državljanov, nato pa so prvorazredni silili drugorazredne, da so pobijali tretjerazredne, tuja vojska skoraj ni imela dela.

     Pred Tigrom, so se upirali mali ljudje, neki fašisti so hodili po vaseh in delali štalo, ljudje so se jim uprli, kralj jih je pa miril, ker ni hotel v vojno z italijo. Pomagali so jim hrvaški doseljenci, ki so izdali slovence in delali za italijanske fašiste, kar je potem pokopalo tudi TIGR, ki bi se raje pridružilli ustaškim katolibanom kot komunistom.

     Enkrat je treba povedati kaj se je v resnici dogajalo, ne glede na komunistično indoktrinacijo in neofašistično sovražno vojaško propagando, ki razsaja po Evropi danes. Res to delajo, sadistični psihopati mislijo, da konec hladne vojne in osamosvojitev pomeni začetek oziroma nadaljevanje Jihada proti srbom in ostalim tretjerazrednim revežem, ki naj bi zatirali njihove STARŠE, ne njih, pa ni res. Njihovi starši so bili pa res v glavnem cigani in barabe, komunisti so jih zatirali, oni pa so učili otroke sovražiti oblast. Zdaj so njihovi otroci na oblasti in mislijo, da imajo pravico delati slovencem isto kot naj bi naši starši delali njihovim staršem, pa to sploh ni bilo tako. Denar imajo, oblast imajo, podredili so si lokalne policijske postaje in pravosodje, torej moč imajo, drugih v tej državi ni, lahko delajo kar hočejo, ob enem pa lažejo v VSEH svojih medijih.

     • Bald Eagle

      Veliko bolje bi moral poznati zgodovino lastnega naroda. OF je bila maska za pobijanje tistih, za katere je partija domnevala, da ne bi sprejeli komunizma. Pobijanje se je začelo leta 1941, in se nadaljevalo celo vojno in seveda še po vojni. Šlo je za partijski načrt, kako z zastraševanjem in eliminiranjem političnih nasprotnikov priti na oblast, kar se je tudi zgodilo.
      Temu nasilju so se uprli ljudje po vaseh, kamor so “partizani” hodili ropat, požigat in pobijat, šele sredi leta 1942, ko so organizirali vaške straže, do tedaj je partija to dejavnost opravljala nemoteno – žrtve so v vsaki vasi in ljudje dobro vedo, kako je to šlo in kdo je kriv. Tako je partija namesto skupnega odpora proti okupatorju izzvala bratomorno vojno – načrtno in namerno, kot Kardelj sam piše o takratnem dogajanju.

     • večni srb

      Pobijanje slovencev se je začelo z okupacijo, oprosti. komunisti so bili takrat prepovedani, šteli pa so 200 zblojenih študentov, ki so živeli od mamine žepnine.

      Vse, kar je ubilo fašista, je bilo poslano naravnost od Boga, celo slovensko ozemlje je bila fašistična džamaherija, saj Slovenija ni več obstajala sploh. Beri kaj se menimo, ustaši bi dobili v zameno NDH, če bi nas pomagali izbrisati iz sveta in zgodovine.

  • Foglof Tunek

   Kaznovali so se zgolj in samo izdajalski domobranci ki so rekli tole:

   “Prisegam pri Vsemogočnem Bogu, da bom zvest, hraber in svojim nadrejenim pokoren, da bom v skupnem boju z nemško oboroženo silo, stoječo pod poveljstvom vodje velike Nemčije, SS četami in policijo, proti banditom in komunizmu kakor tudi njegovim zaveznikom svoje dolžnosti vestno izpolnjeval za svojo slovensko domovino kot del svobodne Evrope. Za ta boj sem pripravljen žrtvovati tudi svoje življenje. Tako mi Bog pomagaj.”

 • Bald Eagle

  Nobeno “ljudstvo” se ni uprlo, kot to hočejo prikazati partijski lažnivci. NOB je vodila izključno mala teroristična organizacija, potem ko se je končalo prijateljevanje med Hitlerjem in Stalinom. Za svoje račune je naredila pokol med svojimi in jih namerno sprla, kar je težek zločin. Zato si ne zasluži pohvale, pač pa kazen.

  • Foglof Tunek

   Rösenerjev sklepni poudarek na prisego Hitlerju 20. aprila 1944:

   “Vaša prisega, ki ima ozir na Vodjo Velikonemškega Rajha, bo držala zvestobo, ker kadar koli bi bili v stiski in nevarnosti Vi, vedno se lahko zanesete nanj in na njegove može. Bodite potem pa tudi vi njemu v bodoče zvesti!”

  • večni srb

   Nobenega prijateljstva ni bilo, vsi so hoteli zaustaviti vojne napetosti, Hitler do napada na Poljsko še ni veljal za svetovno grožnjo in mednarodnega zločina proti človeštvu. Še več, nacisti so šele začeli z enotno prakso po vseh policijskih postajah v nemški deželah, tam so živeli zelo različni ljudje, niso se vsi takoj podredili, vojna s tem istim Stalinom, ki naj bi bil zaveznik, jih je združila.

 • Bald Eagle

  Nacifašizem je žal dejansko zmagal, le pod drugim imenom-komunizem.
  O tem pričajo prikriti grobovi groze – ne samo pri nas!
  Obsoditi je treba prav vsak nacifašizem, tudi če si nadeva ime komunizem ali katerokoli drugo ime. Ime ni važno, pomembna so dejanja. In tu si ni kaj delati utvare o dobrem nacifašizmu ali dobrem komunizmu. Končno so se nacisti učili od sovjetskih komunistov. Kako bi torej bili komunisti, učitelji v grozotah, boljši od njih?

  • večni srb

   Ne vem, mislim, da to ni res, če pa verjameš, da nacizem ne pomeni oblast višjih ras nad nižjimi vrstami človeka, potem me poduči v kakšnem smislu je oblast delavčkov in kmetavzarjev isto.

  • Foglof Tunek

   Slovenski domobranci so podpisovali tudi izjavo v nemščini in slovenščini:

   “Sem prostovoljno pristopil v Slovensko Domobranstvo, v boj in uničenje komunizma, kateri je moji deželi že toliko gorja prinesel in celo Evropo ogrozil. Moja trdna volja je, z vsemi mojimi močmi, v zadovoljstvo moje dežele in Evrope bojevati se pod nemškim vodstvom, in za to tudi moje življenje postaviti. To obvezo sem danes s sveto prisego potrdil. Sem bil o dolžnosti in pravicah v službenem, disciplinarnem in gospodarskem oziru poučen.”

 • Bald Eagle

  Komunizem je zločinska ideologija smrti.
  Niti enega komunističnega režima ni bilo na svetu, ki ne bi bil do skrajnosti krvav in zatiralski do lastnih ljudi, ki ne bi uporabil najhujših podlosti za polastitev oblasti. Tak je bil pri nas, tak je bil povsod drugod.
  Komunizem je huda civilizacijska sramota, ki jo po vsem, kar o komunizmu vemo danes, lahko zagovarja samo še umsko prizadet individuum.

  • večni srb

   Pri nas nismo imeli nikoli komunizma ampak real socializem, ki je samo oblika nacional socializma, s človeškim obrazom, pa brez Zakona o rasni higieni.
   Ja vidiš kdo je izdaj Jugoslavijo, kdo drug kot naši komunisti, ki so zdaj spet nacional socialisti. kot so bili že njihovi predniki pred vojno. Partizani so pa mrtvi ali senilni in zarukani.

 • domovina mili dom

  Rdeče pravljice postajajo vedno bolj prozorne. Si lahko predstavljate na 70 let lažne podlage, prihaja resnica. To mora boleti.

  • večni srb

   veliki slovenci, po rodu iz hrvaške, ne žalijo samo levih, žalijo celoten slovenski narod, ki bi nas radi prikazali isto kot ustaše, ki pa so bili dejansko največji fašistični gnoj v zgodovini človeštva.
   Slovenija ni obstajala, zaman se trudite, upor proti nacistični zveri je bil od Boga osebno in bo večno. Ker smo vsi dobri ljudje, a ne, ni takih razlik med ljudmi, vsi smo isti gnoj, torej nihče nima pravice pobijati druge kot živali, zato nacizma , fašizma in ustaštva ne bo mogoče nikoli relativizirati. Komunizem je bil pa drek, a kateri režim ni bil slučajno, a obstaja idealna družba, kje?

   • Osti jarej

    …kako slovenijac ni obstajala….a se ti sanja….kraljevina SHS je pa izmišljotina,al kaj…..apropo..srbski narod je njihov kralj /reva usrana…pustil na cedilu in spyzdil

    • večni srb

     Okupatorji so naše ozemlje narisali na svoje zemljevide, zamenjana je bila celotna javna uprava in vrh oblasti, Slovenije bi bilo več, v nobeni obliki. Živi bi ostali samo slovenci, ki so bili po rodu nemci, italijani ali hrvati.
     Kraljevo vojsko so izdali ustaški generali, Kralj je iz Londona povzval na vsesplošni ljudski odpor.

     • Osti jarej

      …aja v tem smislu…..s tem se pa strinjam….to bi se zgodilo v primeru,če bi falirani malar,ki je pobil 20+ milijonov ljudi,dobil vojno….tako j epa crknil nekje v južni ameriki….kot še mnogo drugih klavcev nacističnih

     • Tone

      V kraljevini SHS so obstajali Slovenci, Slovenija pa ne. V nobeni obliki.

     • Osti jarej

      …bila je banovina

      Drávska banovína je bila od leta 1929 do 1941 upravna enota na delu ozemlja današnje Slovenije. Kot ena izmed devetih banovin, upravnih enot Kraljevine Jugoslavije, je bila ustanovljena 3. oktobra 1929 po uvedbi šestojanuarske diktature jugoslovanskega kralja Aleksandra. Pri tem niso povsod upoštevali narodnostnih in zgodovinskih meja (Dravska banovina nekaj časa denimo ni vključevala Bele krajine). Imela je sedež v Ljubljani in bila nadalje razdeljena na ljubljansko in mariborsko oblast. Vodil jo je ban, ki ga je imenoval kralj, s pomočjo banskega sveta. Ko so leta 1939 ustanovili avtonomno banovino Hrvaško, so se začele pojavljati podobne zahteve po banovini Sloveniji.

      Z nemško, italijansko, madžarsko in okupacijo Neodvisne države Hrvaške je bila Dravska banovina leta 1941 razpuščena. Takrat je bil ban Marko Natlačen./wikipedija/

     • Tone

      Seveda je obstajalo ozemlje poseljeno s Slovenci, ki jih niso smatrali za narod, ampak pleme. Slovenije pa ni bilo nikjer. Dravska banovina se zgolj slučajno pokriva z narodnostnim ozemljem, ker sta ločnici reki – južno Kolpa, vzhodno Savinja, kjer je že prej potekala meja med Avstrijo in Ogrsko. Drugod, kjer niso imeli te sreče, meje banovin niso sledile nacionalnim mejam. Pravzaprav so jih nalašč delile, da bi pospešile zlitje v jugoslovanski narod. Zato so Hrvati vztrajali pri svoji banovini.

     • večni srb

      Oslarija, Dravska banovina se je takrat reklo Sloveniji, zdaj se reče pa samo Slovenija oziroma Republika Slovenija.
      Ne samo,da je obstajala, naši največji mesti sta bili Celovec in Trst, Ljubljana je še danes pičkin dim.
      Hrvaška je bila pa res samo Hrvaška banovina, brez Istre in Dalmacije, pa mislim da tudi brez Zagorske, v bistvu samo to, kar je danes Zagreb in tam naokoli ene rovte.
      Hrvate je Jugoslavija vzela italijanom in madžarom, tudi nemcem in arabcem, ki so živeli ob Jadranu.

     • Tone

      Trst in Celovec v banovini? Zemljepis in zgodovina cvek. Slovenija je zemljepisni in politični pojem, ki v kraljevini ni obstajal.

     • večni srb

      Tudi roža bi še vedno dišala isto, če bi se ji reklo kako drugače.

     • večni srb

      Oslarija, kaj si sploh povedal, SHS pomeni srbe, hrvate in slovence, seveda je bila Slovenija vse kar ni bilo od drugih dveh narodov.

     • Tone

      Kaj te tu moti? Saj ravno to govorim, da so obstajali Slovenci, Slovenija pa ne. Slovenija je obstajala samo v glavah, na nobenem zemljevidu je ni bilo, niti na nobenem dokumentu. Slovenci ne poznamo banov in banovin.

   • Osti jarej

    …obstaja…utopični socializem,ki pa ga v praksi,žal,nikoli niso uvajali….kako bi sicer bili na oblasti…kdorkoli

    • večni srb

     To je pa največji drek od vshe, preberi si malo kako so zgledale te utopije v Ameriki ,norišnica.

     • Osti jarej

      …vse je boljše,kod divjaški pajdaški kapitalizem mafijastana

     • večni srb

      Uh, ne veš, Amerika ni taka kot vidiš pri nas, to je ogromen kontinent, ki je bil še pred 500 leti zahodnemu človeku popolnoma neznan. Že prej so kolonialisti potovali po deželi in ustanavljali svoje incestoidne družinske vasice, v času nastanka ZDA in ameriške socialistične revolucije, pa so nastajale utopije, ki danes zledajo kot znanstvena fantastika, ampak tako se je dejansko začel razvijati socializem.
      Ne spomnim se ta hip na pamet, ampak z malo brskanja boš hitro zvedela vse, vpiši v Google New heaven.

  • Tone

   Boli, ampak vzameš lekadol pa gre.

   • Bald Eagle

    Tvoja sorta raje zarine glavo v pesek, kot noj, da se ni potrebno soočati z resnico. Za soočenje z resnico je potrebna moč, te pa kalibrom tvoje sorte močno primanjkuje.

 • Bald Eagle

  Dejstvo je, da je bila KP ob začetku druge svetovne vojne na strani nacistov, tako kot vse ostale komunistične partije. Zato je konec še aprila 1941, torej tri tedne po okupaciji, ustanovila Protiimperialistično fronto namesto Protinacistične in protifašistične. Sta bila pač Hitler in Stalin še dobra prijatelja in zaveznika proti “imperialistom” to je, zahodnim zaveznikom.
  KP je Slovence razdelila z atentati na svoje ideološke nasprotnike – Slovence – leta 1941 in 1942, namesto da bi obračunavala z okupatorji. Ta konflikt je bil po partijskih dokumentih sprožen zavestno in načrtno, da bi partija ustrahovala ljudi in se povzpela na oblast, kar se je kasneje tudi zgodilo.
  Tako so se morali Slovenci, da bi se zavarovali pred pomori, požigi in ropanji, boriti proti partijsko organiziranim partizanom z vaškimi stražami, ustanovljenimi poleti 1942. Namesto da bi se oboji borili proti okupatorju. Tako je po partijskem načrtu prišlo do “izdajalstva” v obliki domobranstva, za kar pa je kriva izključno partijska revolucionarna politika, ne pa »izdajalstvo samo«, ki ga praktično ni bilo oziroma je bilo v enakih okvirih kot kjerkoli drugje po svetu.

  • Osti jarej

   Prostovoljna protikomunistična milica (tudi bela garda) je bila italijansko vodena paravojaška organizacija, ki je bila ustanovljena kot del Milizie volontarie anticomunista (MVAC) na področju Ljubljanske pokrajine 6. avgusta 1942 na ukaz poveljnika 11. armadnega zbora generala Maria Robottija. Pokroviteljstvo okupatorja nad nekdanjimi vaškimi stražami so zahtevali slovenski politiki, ki so se odločili za sodelovanje z okupatorjem, in militantna rimokatoliška duhovščina.

   MVAC je bila najprej s strani Komunistične partije in nato od pripadnikov narodnoosvobodilnega gibanja poimenovana tudi z izrazom bela garda, po ruski beli gardi, ki se je borila proti boljševikom na strani carja med rusko državljansko vojno.

   Sodelovanje z okupatorjem so slovenski pripadniki MVAC sprejemali na priporočilo duhovščine RKC[navedi vir]; ob skritem pričakovanju, da bodo ob morebitnem porazu sil osi lahko stopili pod pokroviteljstvo zahodnih zaveznikov in preprečili komunistično revolucijo./wikipwdija/

   ***************************************************************************************************

   …izdajalci,vse od ustanovitve….enkrat izdajalec,vedno izdajalec

   • Bald Eagle

    Mislim, da mora vsakemu pametnemu človeku iti na bruhanje, ko bere nekatere partijske relativizacije. Kajti če pogledamo, kako je dejansko potekala druga svetovna vojna na naših tleh, je vsakemu tepčku jasno, da ni bilo najprej povojnih pobojev, ampak so se zgodili šele po vojni.
    Toda prav tako ni bilo nobenih domobrancev in še prej vaških straž brez vzroka, temveč je bil vzrok revolucionarni teror, ki ga je partija zganjala nad svojimi rojaki – namesto nad okupatorji! V slabem letu (od jeseni 1941 do poletja 1942) in na relativno majhnem prostoru (okolica Ljubljane in dolenjske) je partija pobila več kot tisoč ljudi. Vaške straže so preprosti kmečki ljudje organizirali zgolj zaradi obrambe pred nočnimi roparji, požigalci in morilci, ne pa iz neke izdajalske objestnosti. Marsikateri ljudje, ki so to doživeli, še živijo, zapisana so tudi pričevanja. Sosledje dogodkov je popolnoma jasno in zgovorno. Ne nazadnje o tem dogajanju priča sama partijska korespondenca: “izdaja”, ki to ni bila, je bila namerno izzvana in načrtno izvedena z nasiljem, da je partija med okupacijo lahko našla “razlog” za pobijanje vseh tistih poštenih slovenskih ljudi, ki bi ji bili ovira pri nameravanem prevzemu oblasti.
    Torej ni šlo za prav nobeno dejansko izdajo, še manj veleizdajo. Če je bila kakšna veleizdaja, je bila na partijski strani, ker je ta izkoristila boj za narodovo osvoboditev izpod okupatorja za svoje zločinske račune, za odstranitev svojih potencialnih nasprotnikov, demokratov in zavednih Slovencev, objektivno je torej sovražniku še pomagala pri uničevanju naroda, ne pa se z njim borila. To je bila pogubna politika, ki je usodno zaznamovala ves medvojni in povojni čas vse do danes.
    In res gre človeku na bruhanje, če še danes namesto stvarnih, na dejstvih temelječih komentarjev, beremo ene in iste izvlečke iz medvojne in povojne partijske propagande ob navajanju izmišljenih razlogov, zakaj je bilo potrebno v času najhujše stiske, v času okupacije še pobijati lastne ljudi. Ob dejstvu, da smo partijski režim, njegovo perfidnost in lažnivost spoznali do obisti, se še najdejo, ki se javno zgražajo nad protikomunizmom – naj bi komunizem za vsa zla in za narod škodljiva dejanja še slavili ali kaj? Še ni bilo zadosti žrtev komunizma pri nas in po vsem svetu? Protikomunizem je bil glede na medvojno in povojno obnašanje “komunistične zalege” na naših tleh še kako utemeljen!

    • večni srb

     Slovenije ni bilo več. To je bistvo.
     Izdal jo je kar tedanji slovenski parlament, pod večino Ljudske stranke.
     V kmečki zvezi so bili takrat samo potomci izbranih ras, domobranci so bili podalpski bosanci mešane krvi, vsi ostali pa so bili tretjerazredni človečnjaki, obsojeni na smrt po Zakonu o rasni higieni.
     Ljudska stranka je napumpala zarukane kmetavzarje, naj grejo za njih v domobrance in pobijejo tretjerazredne slovence, če hočejo, da jih okupator pusti živeti. In so šli. Pa ni šlo.
     Domobrance so pomorili, ljudski stranki se ni zgodilo nič, njihove roke niso nikogar ubile, šli so med komuniste, danes pa so med največjimi denacionalizacijskimi upravičenci.

  • domovina mili dom

   Odvisnikom od rdečih pravljic ne moreš dopovedati.

   • Tone

    Mogoče bi si dali dopovedati, če bi bilo res.

   • žogica

    Laži in ponarejevanje je vaš posel, mi tega ne sprejemamo…

 • domovina mili dom

  Za rdeče brigade , če bi imeli malo soli v glavi, bi leta 91 poniknili v ilegalo. Na njih bi se pozabilo, novinarski rdeči kupleraj bi bil tiho, oni pa bi se šli v svoji intimi družinsko maškarado po hostah, na njihovih izmišljenih praznikih, pomagal bi jim Šiško z mladci. Tako bi država šla po poti civilizacijskega napredka, za njihove penzije bi bilo dovolj denarja, oni pa bi srečno živeli do konca svojih dni.

 • večni srb

  Ampak pri nas ni nobenega komunizma, nihče noče biti več komunist, zakaj taka gonja proti komunizmu in vse te neresnične in nelogične oslarije?

  Proti komu se sploh bori desnica, naši komunist so prvi izdali komunizem, oni se gredo danes neke neoliberalce in fašiste, ne čutijo se ogovorjene. Komunistov nihče ne voli, saj ne morejo več zmagati, še malo, pa bodo končali kot kmetje, komunizem je bil nenazadnje oblast SD in SLS. Nihče jih ne podpira, močni so samo zato, ker imajo agente povsod in enostavno nimamo opozicije. obračati zgodovino na glavo ni opozicija, to je duševna bolezen, ker po nobeni logiki ne morejo lagati 7 milijardam ljudi.

  Ali to pomeni, da se radikalna desnica bori proti vsem ostalim slovencem ,a s te zmešani ali kaj, za koga pa to delate?

  • večni srb

   A za hrvate, ki so jim nekdanje nacistične zaveznice obljubile tiho podporo, če spet zjebete slovence?

   • Bald Eagle

    Nas ne bodo zjebali ne Hrvati ali kdorkoli drug. Zjebali se bomo sami, če bomo še naprej podpirali stranke, ki so ideološki dediči zavrženih komunističnih zločincev in njih zavržene komunistične ideologije. To je trenutno največja grožnja slovenskemu narodu.

    • večni srb

     Tebe rabimo v Piranskoj uvali, v nuklearki in v vseh krajih ob meji s Hrvaško,kar se mene tiče, lahko tudi zamenjaš tistega hrvaškega manekena na čelu države in nato soldateske.

  • Bald Eagle

   Mogoče pri nas res ni več komunizma, kot takega. Problem pa je komunistična ideologija, ki pa je še kako živa in vse bolj znova in znova prodira na plano. Če akterjev, ki plasirajo to v svetu zavrženo ideologijo pravočasno ne zaustavimo, bomo doživeli kaotične razmere in propad države kot take. Kdor tega ni sposoben dojeti, je navaden tepec brez lastne pameti.

   • Hun

    Jaksna komunusticna ideologija, upokojenec smesn. Lopovscina in zlo se poraja v cloveski nravi od kar obstaja

   • večni srb

    Brez skrbi, naši komunisti in potomci borcev so gnoj od gnoja, oni se najbolj bojijo maščevanja globalne kominterne in so tudi garancija, da komunizma pri nas zagotovo ne bo.

 • Bald Eagle

  Koga ali kaj je v resnici združevala osvobodilna fronta: Komunistična partija zaradi sodelovanja z nacisti v prvih dveh letih vojne, ko je Hitler zavzel skoraj celo Evropo in tudi Jugoslavijo ni imela med ljudmi nobenega ugleda, zato so se ji pridružili samo Krščanski socialisti kot manjša, nepomembna stranka (a vseeno mnogo številnejša kot partija, ki je imela vsega le nekaj deset ali sto članov), vse ostale “skupine” pa so bile bolj ali manj posamezniki, kot je to bil Josip Vidmar v imenu neobstoječih “kulturnikov”. Je pa partija znala ugled med ljudmi nadomestiti z neznanskim nasiljem in lažnivo propagando, s katero je blatila vse, ki se ji niso hoteli brezpogojno pridružiti. Med ljudmi je zasejala smrten strah (in ne med okupatorji, ki zaradi nje niso utrpeli nobene škode). Za to je imela kot podtalna teroristična organizacija vse “kvalifikacije”. Takoj je začela s poboji (“kdor ni z nami, je proti nam”), pred katerimi ni bilo obrambe do sredine leta 1942, ko so se ustanovile po vaseh, izpostavljenih nasilju, vaške straže.
  Da je bilo izključno partijsko nasilje krivo za organiziranje obrambe v obliki vaških straž in kasneje domobrancev oziroma po partijsko “Izdajalcev in okupatorjevih sodelavcev”, o tem partija in njeni kvazi-zgodovinarji še danes neradi govorijo, saj je šlo za evidenten zločin nad slovenskim narodom, ki s klanjanjem “NOB” v točkah, ki z narodnoosvobodilnim bojem nimajo popolnoma nič, še danes traja.

  Vsakemu vsaj za silo pametnemu človeku je popolnoma jasno, da je bil NOB zgolj krinka za obračunavanje z domačimi ljudmi, da je partija lahko splezala na oblast ter ljudem vsiljevala svoje domislice. Kakšen pomen pa naj bi sploh imel oborožen odpor nekega malega naroda v osrčju okupirane Evrope? V vojaškem smislu zagotovo prav nikakršen in kot takega ga v glavnem tudi vidijo “zavezniki”. Naš narod pa je ta odpor stal tisoče pobitih, nedolžnih ljudi, talcev, požganih domov, uničenih družin.
  Partijska država je nazadnje le propadla, od leta 1991 je ostala samo partijska mafijsko-politična naveza, skovana z nasiljem in sejanjem sovraštva vse do danes, ko ne moremo imeti normalne demokracije – in seveda tudi ne normalne zgodovine – brez neprestanega laganja in zavajanja ljudi. In neprestane kraje denarja seveda, saj za to je pravzaprav v “NOB” v resnici tudi šlo!

  • Štajerc

   800.000 Slovencev je bilo od leta 1941 do 1945 pod nemškim škornjem – neupravičeno. Po letu 1943 pa jih je bilo pod nemškim škornjem neupravičeno še kakšnih 640.000. Komunistov je bilo leta 1941, aktivnih le nekaj sto.

   • if

    6. aprila 1941 je bil nemški škorej kolaborant kominternovskega, ki sta ga nosila Tito in Kardelj.

    • Štajerc

     6. aprila 1941, nista predstavljala niti Broz, niti Kardely, kot kolaboranta z nacisti… nič. Za tisti dan vemo edinole, da sta bila med živimi in po prepričanju, komunista. Nič drugega.

  • večni srb

   Krščanski socialist = komunist, ki hodi v cerkev.
   Okupator je vdrl na naše ozemlje z vso silo, ljudi so pobijali kar sredi ulic, se ti ne zdi, da jih je bilo vseeno malo strah? Mislim, poglej si te naše zapite delavčke in zarukane kmetavzarje, takih je bilo takrat pri nas vsaj pol milijona, okupatorjev pa vseh skupaj mogoče par deset tisoč, isto kot recimo američani v Iraku. Mogoče so imeli superiorno orožje in dokrine, ampak so se morali držati bolj zase, niso mogli vedeti od kod in kdaj bo kaj priletelo, vedeli pa so, da jih okupiran narod na smrt sovraži. Ne vsi, ker so nekateri v nadmočnih arijcih videli nove gospodarje, njihove mame je oplajala tuja gospoda in se niso bali Zakona o rasni higieni, ni pa to prava, iskrena in prijateljska pomoč ampak navadno ritolizništvo in hinavščina. Medtem je šlo partizanom in upornikom za življenje in smrt, za svoj dom, kdo misliš, da je bil bolj motiviran in bolj jezen?
   Kdor ni bil s komunisti, je bil na strani nacistične Slovenije, to je res, ampak to je najbolj narobe od vsega.
   Kakšen smisel je imel upor, če bi lahko, bi okupatorji in njihovi sodelavci pobili vse partizane, pa jih očitno niso mogli, tak smisel je imel upor. Ker so se hoteli upreti in maščevati, ker so se lahko. A so rabili še kaj več?

 • Mirnodelo Gradec

  forum poznavalcev

  • žogica

   forum ponarejevalcev…..

   • Olga2345

    Mislite nase?

    • žogica

     Mislim nate, Volga.

 • Olga2345

  Rdeči kljukasti križ bi lepo pasal na Jankovićeve kandelabre z zvezdo! Za “umetniški” vtis lahko dodajo še sliki Sorosa in Kučana!

  • žogica

   Beli kljukasti križ pa lepo ponazarja vaše bedno in pokvarjeno življenje.

 • luckyss

  Vam ovcam, ki imate genetsko podhranjen IQ, je treba vedno znova razložiti…
  S Hitlerjem so od leta 1937, pa tudi prej, sodelovali praktično vsi…ZDA, Anglija, Francija, itd…Preden je Dolfi “pokazal zobe” so nekako v istem času naši komunisti iskali neko navezo in Rusi seveda tudi…Rusi so takrat bili proti nemškemu vojaškemu stroju popolnoma neprimerljivi..V trajanju tistega pakta o nenapadanju so Rusi vso vojaško industrijo preselili za Ural, poleg tega so jih ZDA oskrbovale preko severnomorskih pristanišč s surovinami in tehnologijo…In ravno Rusi so bili potem tisti “jeziček na tehtnici”, ki je odločil vojno…
  No ne bomo spet na dolgo in široko, ampak samo dejstva…
  “Domobranci” so prisegli Hitlerju takrat, ko je ves napreden svet stopil skupaj v sile zavezništva kamor spadajo tudi enote NOB ..celo takšni ideološki nekontabilneži kot sta ZDA in takratna USSR…
  Domobrance pa je Hitler oblekel, obul, dal plačo in seveda oborožil, da so pobijali izključno Slovence..
  To je pač dejstvo..pa lahko tu stokrat znorite s komentarji..izdajalci lastnega naroda..

  • žogica

   Bili so izdajalci in tudi danes so izdajalci, glede na vse makinacije, ki jih počnejo…

   • centurion

    A te je pes luksis donc dobr pofuku?
    Bolje kot tov.Stanovnik na Rogu?
    Kurba štabna, nizk si paldla.

  • if

   Stalin je Hitlerja podpiral z nafto in jeklom več let, zadnjo vlakovno pošiljko je poslal 22. junija 1941 kmalu po 00 uri.
   Kominternovec Stalin je nacista gostil 1. maja 1941, na Rdečem trgu v Moskvi.
   Kominternovci: Stalin, Tito, Kardelj, Dimimtrov …

   • Štajerc

    Če je spoštoval podpisani dvostranski sporazum, je to pač bilo pričakovano.

    • if

     Tudi 6. april in 27. april 1941 sodita v okvir spoštovanja sporazuma med kominternovcem in nacistom.

     • Štajerc

      Točno. KPJ je bila pod okriljem Kominterne. To ni nič spornega.

     • if

      Ne govorim o tem. Kominternovci so bili v spregi z nacisti.

     • Štajerc

      Ja. Spoštovali so sporazum Molotov – Ribbentrop.

     • if

      Skladno s tem so vzajemno vojaško razbijali Evropo, 6. aprila 1941 Slovenijo v okviru KJU.

     • Štajerc

      Nič ne vem o kakšni akciji, kjer bi recimo oborožena in organizirana skupina KJU komunistov, napadla KJU vojsko, ki se je zoperstavila napadalcem. Bile so kakšne sabotaže, ampak to je bilo samo zaradi trenj med oficiri KJU.

     • if

      6. aprila 1941 je bil Tito kolaborant Stalina in Hitlerja.

     • Štajerc

      Pa kaj je s tabo narobe?? Sem kjerkoli trdil, da ni bil?? Broz in komunisti so se držali navodil iz Moskve. Moskva pa je spoštovala dvostranski sporazum o nenapadanju. Že ta beseda, kolaboracija, se uporablja brez takta. Moglo bi se uporabljati naprimer, besedo – sodelovanje.

     • if

      Končnica marca 1941, demonstranti napadejo nacistični izpostvi v BG, ker je KJU pristopila k Trojemu paktu.

      Jugokomunisti kominternovci protestirajo v korist nacistov, skladno z diktatom Kominterne, ki ga je v BG dostavil Dimitrov, generalni sekretar kominterne.

     • Štajerc

      Ne drži. Komunisti v Belgradu so bili zmedeni in vsi niso imeli navodil, kako se odzvati na pozive upornih oficirov KV in vrha pravoslavne Cerkve. Nekateri so se spontano pridružili protinemškim demonstrantom, nekateri ne. Broz je bil takrat v Zagrebu in, ko je dobil depešo o zmedi med belgrajskimi komunisti, je z letalom poletel iz Zagreba v Belgrad, da bi na kraju samem discipliniral člane partije, ki so se pridružili pučistom.

     • if

      Drži! V času demonstracij v BG je KPJU, skladno z diktatom Kominterne, obsodila napad na nemškega ambasadorja Von Heerena in razbitje nemškega prometnega urada v Beogradu, v katerem je pod krinkso prometnega urada deloval gaulaiter NSDAP (Nacionalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei) za Jugoslavijo Franz Neuhausen vključno s podrejenimi agenti RSHA (Reichssicherheitshauptamt), ki je bila podrejena Heinrichu Himmlerju.
      _______________
      O dogodkih 27. marca 1941 govori tudi vsebina “Resnica o 27. marcu 1941! Komunisti niso organizirali ljudi za protest, to je gnusna zgodovinska laž!”
      “Истина о 27. марту 1941! Комунисти нису организовали народ на протест, то је гнусна историјска лаж!” https://youtu.be/efx-ki3WmpQ

     • Štajerc

      Ja in??? Si sploh bral, kaj sem napisal??? Kdo ve, mogoče se je med demonstranti, ki so se lotili nemškega prometnega urada in polomili tri šipe, našel tudi kakšen komunist? Pa kaj mi lepiš tukaj čudaški tekst v cirilici??? To sem vedel že pred 30. leti. Sem kjerkoli napisal, da naj bi komunisti organizirali državni udar v Belgradu???

     • if

      Dejstva, ki sem jih navedel, so dokazana in zajeta v http://www.sistory.si/publikacije/prenos/?urn=SISTORY:ID:1746

      Vi ne poznate vsebine zajete v originalnem naslovu zapisanem v cirilici. https://www.youtube.com/watch?v=efx-ki3WmpQ&feature=youtu.be

      Če bi bila ta vsebia v angleščini, bi jo poudaril v angleščini.

     • Štajerc

      Odkod pa meni vso to vedenje, čeprav nisem gledal nekega filma, ki je bil bojda odkrit šele po letu 2010???

     • večni srb

      Glej, če tisoči dogodkov pričajo, da so se komunisti uprli izrojenemu nacizmu in fašizmu, katerega cilj je bil tudi uničenje komunistov, zgolj par nepomembnih incidentov pa bi bilo mogoče razumeti obratno, kaj je po tvoje bolj res?

     • if

      Komunisti so šolali naciste. Denimo, Gestapo se je šolal pri NKVD v SZ.
      Do vključno 22. 6. 1941 so bili formalni in praktični kolaboranti. To dejstvo so javno demonstrirali 1. maja 1941 v Moskvi na Rdečem trgu. https://www.youtube.com/watch?v=jAfSrBMuXI8

     • if

      Kolaboracija je sodelovanje.

     • Štajerc

      Vem. Sem ustrezno poučen.

     • if

      Potem je tudi ta beseda taktna.

     • večni srb

      Ti si nor.

     • Tone

      Točno, ta sporazum pa ni bil med nacisti in komunisti, ampak med Nemčijo in SSSR. Tudi Juga je sklepala razne sporazume z zahodnimi državami, pa ne moremo reči, da so zahodne države sklepale sporazume s komunisti. Politiki rečemo kurba zato, ker je pragmatična. Poglejmo samo ZDA, kako jim ni nič nerodno sklepati prijateljstva z raznimi diktatorji. Recimo z najmanj demokratično državo na svetu Saudsko Arabijo.

  • Igor Kavalar

   Mah vsi so lizal enkrat tem, drugič drugim. Jugoslavija je bila takrat Kraljevina in edina vojska je bila kraljeva vojska, vse ostalo so bile paravojaške enote. Komunizem ni bil prepovedan zaradi imena verjetno, ampak zaradi želje ideologije po oblasti!

   Jaz ne vidim nobene razlike, med tistimi izdajalci, ki so probal drek nacional socialista Hitlerja leta 39 (komunisti) ali pa med tistimi ki so ga probal leta 43 (domobranci).

   To če so potem komunisti probal še drek imperialistov leta 41 po napadu na SZ še ne pomen da je bil ta slajši oz. da zaradi tega niso drekožerci!

   Da so pa ponosni na ta dogodek in ga obeležujejo to je pa sranje!

   • večni srb

    Ker je A res, je potem res tudi B, ki izhaja iz A.
    Ker pa komunisti niso sodelovali z nacisti, tudi tvoji ostali bistroumni zaključki ne držijo. Raziskuj naprej, če te zgodovina res zanima ti svetujem, da si začneš delati nek sistem, informacije poišči samo na referenčnih virih in si jih izpisuj tako, da bodo urejene v časovni trak, kot so si sledili dogodki oziroma vzroki in posledice. Vsak dan bo lažje in boš razumel več, boš videl.

  • večni srb

   Se načelno strinjam, vendar bi te opozoril, da Hitlerju ni bilo treba nikogar obuti, ker je naše domobrance opremljal ostanek slovenskega deželnega zbora, vse kar so rabili za klanje svojih sester in bratov, jim je dala slovenska Ljudska stranka.

 • Osti jarej

  …evo vam ga.vašega čistokrvnega arijca…..

  https://www.onaplus.si/uploads/48296/15894/hitler_large.jpeg

 • Osti jarej

  …ki je dolga leta bival v hostlu za homoseksualce

 • Občasni Komentator

  tu očitno nekdo ne oblava srbo-hrvaščine…to kar ste markirali kot sporno v resni sploh ni. Pod 1 ni pogajanj z ustaši dokler se ne predajo in položijo orožje. Pod 2 Jura Francetića (ustaškega vodjo za tiste, ki ne spremljajo) očitno imajo partizani v ujetništvu in niti na misel jim ne pride, da bi ga kar tako spustili. Pod 3 sodelovanje dovoljuje le s hrvaškimi enotami, ki se obrnejo proti Italijanom in drugim okupatorjem (torej ni sodelovanja z ustaši) in jasno zapiše, da je cilj boja en sam osvoboditev ozemlja od nemških, talijanskih in drugih okupatorjev in tistih, ki jim pomagajo. Glede na to, da imate enega na ić…naj vam on malo prevede te dokumente, ker tole ni videti sporno.
  Tu nastajajo težave slo desnice, ki pa jih drugje ni. Komunistični režim se polno vzpostavi od maja 1945 naprej. Takrat se prično sistematični poboji, tiranija. Tako kot pri nas ni bilo lustracije komunistov, je potrebna tudi kazen za nesporne sodelavce z nacisti in fašisti, ki so vojno izgubili. Cel svet je to naredil. Razen nas. Dokler naša desnica zavoljo boja proti komunizmu opravičuje kolaboracijo ne bo napredka.

  • Osti jarej

   …pri prvi točki o predaji orožja gre,tako je razbrati, za predlog butastih ustašev …namreč;dokument navaja;na njihove predloge treba odgovoriti sledeće…in potem dalje

  • večni srb

   Tudi hrvati so bili okupator, tega pa v dokumentu ne omenjajo. Okupatorja se ne poziva, da naj se pomaga boriti proti samemu sebi ampak naj se spoka.

   • Občasni Komentator

    Ja itak to je vasa stalna besedna zveza. Glavno, da to niso bili Srbi ali Bog ne daj Srbija. Te moznosti seveda ni, ker o tem RTS ni nikoli porocala. Na vse velike srpske zmage ali kot bi Krleža zapisal “sacuvaj Bože srpskog junaštva in hrvatske kulture”.

 • ĐĐ Style

  Ali vi pri Novi sploh veste kake dokumente ste objavili? Ti dokumenti dokazujejo ravno nasprotno kar vi trdite. Poiščite si tolmača za hrvaščino.

  • Osti jarej

   …seveda vedo…a računajo na glupoću vernikov

   • ĐĐ Style

    90% jih prebere samo naslov, nekdo pri novi je pa objavil domumente preden jih je prebral. Temu bi se reklo, da je gobec hitrejši od možganov. So pa zopet dokazali svojo neumnost v vsej svoji veličini.

    • Štajerc

     Ma, saj se vidi po odzivu, ki je vse manjši in manjši…

     • ĐĐ Style

      Rad bi videl spričevala iz OŠ in naprej od piscev na novi24, ne morem napisat novinarjev ker to niso. Pišejo po diktatu saj vemo koga, važen je čim bolj exsploziven naslov. Tekst itak ni važen, preverjanje dokazov ne obstaja , pri njih je samo čula-kazala.

     • Štajerc

      Klavrna zasedba wannabe pisunov.

     • Bald Eagle

      Prekleta gnida boljševiška! Kaj pa visiš cele dni na tem portalu in stresaš same neumnosti nanj!?
      Preseli se na tebi ljube boljševiške portale, da boš s svojimi ideološkimi brati lahko stresal nebuloze, kjer se boste le dopolnjevali v vaših boljševiških blodnjah.

     • Štajerc

      Ni šanse… LOL

     • Bald Eagle

      Potem boš še naprej deležen blokad.

     • Štajerc

      Sem vajen.

     • večni srb

      Ljudje so jim tako povedali.

   • KP

    kaj je to glopuča?

    • žogica

     Ti.

 • if

  1. maj 1941, le štiri dni po kominternovskem slovenskem 27. aprilu 1941 http://www.zgodovina.eu/slovenci/of/images/protiimperialisticna-fronta.gif , Rdeči trg, Moskva, kominternovci gostijo nacista https://www.youtube.com/watch?v=jAfSrBMuXI8 .

 • domovina mili dom

  V arhivih je resnica. Zato pa so jih po vojni l 91 slovenski komunisti zažgali. Uničuješ, da se resnica ne izve. K sreči so arhivi v BG ohranjeni.
  Saj je za razumeti stare pravljičarje, ko jim je ponavljanje pravljic postalo resnica. Stari se pač umaknejo v svoj “intimni svet”. Telebansko pa je, da mladina ne razmišlja logično in naseda temu imaginarnemu apokaliptičnemu junaštvu. Še več bo prišlo dokumentov v javnost. Temu se ne bo dalo umakniti nobenemu. Če bi komunisti bili pametni, bi na tej točki preloma zapustili olimpijado in se kot “virtualni zmagovalci” umaknili v zasebna trači klubska balin dogajanja. Kot: ti čuj se spomniš 15.13.1241 kako smo preganjali in tolkli po…..

  • Štajerc

   Sem prebral predstavljeno arhivsko resnico. Nerodno je, da je ne znam povezati s vsebino članka. Mi pomagaš??

 • Hun

  Vsi so se dogovarjal, komunjare so bili ocitno ekstremno odlocni.

  • ZatonMesecnikov

   Bila je izvrstna organizacija, Kominterna s sedežem v Moskvi. Kot nek Isil na vrhuncu moči…

   • Hun

    Isis in komunisti. Ne vidm nobenih povezav, da bi jih enacil. Oblastozelnji so pa oboji. Tko kot kralji, cesarji, politiki…

    • ZatonMesecnikov

     Oboji so radikalci in stranki, ki sta temeljili na terorju in nasilju.

     • Hun

      Take in podobne frakcije so znane ze iz zgodovine. Nc novega. Sramota za globalizem in pohlep, da se take organizacije rojevajo se danes.

     • ZatonMesecnikov

      Naj svet še tako napreduje, vedno se bodo pojavljale. tudi pri nas jih imaš. naprimer Združena Levica Polmeseca. vedno boš v neki družbi našel nek sloj nezadovoljnežev, ki mislijo, da bi morali imeti več, kot pa imajo.

 • Krtača 20

  Sej bi vam desnim kupu nove možgane če b jih kje prodajal, ker s temi k jih trenutno mate inštalirane si ne morm nč pomagat, so sam za v kanto. Najhitrej bi blo če inštalirate nove. Do takrat pa nima smisla karkol tolmačt bebcem desnim.

  • slosin

   …ubošček, spet si od resnice hudo prizadet…očitno se med bebci (po tvoje) kar dobro počutiš, zato pa visiš kar naprej tu gori…

   • Štajerc

    Si prebral dokument?? Ga razumeš?? Spisan je namreč v tujem jeziku in zraven ni ustreznega prevoda.

    • slosin

     sem prebral…davno pred tem sem pa prebral kar nekaj literature na temo sodelovanja partizanov z okupatorjem, podkrepjeno z dokaj drugačnimi dokazi, kot so tukaj…Krtačo je treba pač malo zajebavat…

     • Štajerc

      Štajerc –> slosin > 18 minutes ago

      Detected as spam
      ————

      OK. Vseeno pa je jed neslana ali celo prismojena.

  • žogica

   Škoda denarja…

   • ZatonMesecnikov

    Hihihihi Žogica, vas je Ivan janez nategnil, da morate šele za Veseli December na cesto in štante po “zaslužek”, prosvetnice.

    Se že kaj ve tarifa?

    • žogica

     Hihihi tepec, Ivan nateguje vas, pa se sploh ne zavedate. Veseli december bo samo predstava za vas (bebci zarukani), je že vse dogovorjeno…

     • ZatonMesecnikov

      Mi nismo hoteli štrajkati Žogica, hihihihi. Zakaj bi nas pa Ivan janez nategnil?

     • žogica

      Presvetli Ivan Janez vas že nateguje 30 let, on se ima pa fajn in uživa življenje, hihihiiiiiiiiiiiiiiiii….

  • Zgornji
 • Foglof Tunek

  Fsakemu desničarju,domobrancu,janšistu, rotvajlerju ter seveda pedofilskemu farju se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Foglof Tunek

  • KP

   Kaj da bi imel?

  • ZatonMesecnikov

   Dvomim da koga dosežeš, pajnkihler, majčken kot si. Bi te pa povabil, da se mi poskusiš. Ena na ena. Lahko pa tudi vzameš okrepitve, da bo bolj pravično. Dopuščam 5 na ena, ampak tvojih pojav…

   • Štajerc

    IZVEŠTAJ LEKARA SPECJALISTE

    PACIJENT: Zaton Mesečnikov
    Zanimanje: Penzioner

    Dg:Dolor pectoralis, non specificatus
    Morbus refluxualis gastro-oesophageus sine oesophagitide
    Hypertensio arterialis essentialis (primaria)

    ——————————————–
    Žali se na bolove u grudima. Pojačana nervoza. Gledao rijaliti program Parovi, pa se iznervirao.

    dato amp.Bensedin + amp.Diklofen
    ——————————————–
    ZABRANA GLEDANJA RIJALITI PROGRAMA PAROVI!!!

    Potpis i faksmili lekara:
    Gavrilo Princip
    Spec. interne medicine

    • ZatonMesecnikov

     Šta je Štajerac, glumiš mangupa?

     • Štajerc

      Za one, ki ne vedo, kdo je mangup.

      ———————–

      Simpatičan čičica koji uglavnom predaje po seoskim školama. To je
      nastavnik koji dođe na čas i ne priča o svom predmetu, već o svojim
      mangupskim vremenima. Laže čim zine, ali svakako je najdraži i
      najomiljeniji svim đacima, jer, zaboga, ko želi da sluša nastavno
      gradivo. Tu i tamo propita nekog, kaže poneku reč vezanu za gradivo, ali centar njegovog predavanja su lovačke priče, izmišljotine i citati
      velikih pesnika mangupa. On je jedan zajebani, harizmatičan dasa, mangup svoje vrste, njega poznaju čak i slavne face, proputovao je pola sveta, iako nije makao dalje od zadruge trećeg sela.

     • večni srb

      Govori slovensko, zaenkrat še nismo hrvati.

     • Svele

      Coban tjera ustaše lagano

     • Svele

      Ustaš hahhahhaha Max luburic hajhahhabodo tvoji otroci preživeli hahhaha ko bo počilo bodo oni prvi šli jajjajajajjajajja

  • Svele

   Pozabil si v usta črtu in Jakobu hahhahaha

  • FRANC3

   Levaki ste pa vsi po vrsti sami primitivci (Foglov Tunek, Svele, Štajerc, Kratča20, …). Toliko srda, jeze in gnojnice zlivat na nekoga, ki ima drugačno mnenje od vas, je možen malo kdo. S tem kažete svoj nivo kulture in nevzgojenosti. Ta nestrpnost do drugače mislečih se odraža tudi v novinarstvu in v parlamentu ( Levica: Terček, Kordiš, Tomić).
   Časi komunizma in enoumja so mimo, samo nekateri tega še niste dojeli. Sedaj se zatekate k žaljivkam in psovkam, druge pa obsojate zaradi verbalnega delikta, ki se ga sami poslužujete. V napad na svobodo govora je levica vključila celo Kučana, ki je grozil z represalijami na Ilovi gori.

   • Tone

    Ti pa samo leve komentarje bereš in Levico v parlamentu poslušaš.

    Prav bi bilo, da bi ti jih nekdo pripeljal enih par okoli ušes.

 • montyamp

  Konuniste je Bog delal iz ostankov , ko je vrtal luknje v pasje riti .

  • Štajerc

   IZVEŠTAJ LEKARA SPECJALISTE

   PACIJENT: Monty Amp
   Zanimanje: Penzioner

   Dg: Dolor pectoralis, non specificatus
   Morbus refluxualis gastro-oesophageus sine oesophagitide
   Hypertensio arterialis essentialis (primaria)

   ——————————————–
   Žali se na bolove u grudima. Pojačana nervoza. Gledao rijaliti program Parovi, pa se iznervirao.

   dato amp.Bensedin + amp.Diklofen
   ——————————————–
   ZABRANA GLEDANJA RIJALITI PROGRAMA PAROVI!!!

   Potpis i faksmili lekara:
   Gavrilo Princip
   Spec. interne medicine

 • Poserjemsenavse

  Domobranske fore in laži…kot vedno

  • FRANC3

   Kaj dokumenti lažejo?

   • Osti jarej

    …..tisti zgoraj nalimani, sigurno NE

 • Zgornji

  PO BITKI JE LAHKO BITI GENERALE , KAJNEDA TITKO !!! ??? !!!

 • Kataklizma

  Aha, od tu Hrvatom napis: “… Francetić, Ustaša-antifašist” :))))))))))))

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!