“Levica je v strahu, da ne bi ugrabitev vplivala na volitve, zato poskušajo Mirka Moravca kriminalizirati, da je to zrežirano – novinarji zaradi svojih političnih čevljev niso človeški in to je grozljivo!”

Le tri dni potem, ko je slovensko javnost pretresla novica, da je skupina štirih ilegalnih migrantov v Beli Krajini ugrabila 79-letnega domačina Mirka Moravca, ki je v vinogradu obrezoval grozdje, ga v prtljažniku njegovega avtomobila zvezanega odpeljala proti meji z Italijo, preden so ga spustili v bližini Sežane, sami pa pozneje končali v rokah italijanskih “carabinierjev”, smo priča vse bolj neposrednim poskusom režimskih medijev in posamičnih ekstremno levo usmerjenih novinarjev, da bi incident relativizirali, podvomili v njegovo pristnost – ali ga celo zanikali. Na Nova24TV smo za mnenje povprašali znanega psihoterapevta, ki trdi, da je iz Moravčevih javnih nastopov moč sklepati, da so njegove izjave pristne, medtem ko dva znana slovenska politična analitika trdita, da so levičarski mainstream mediji padli na izpitu iz zrelosti in da v resnici sami vnašajo še večji nemir med ljudi.

Slovenske novice so v soboto objavile prispevek z naslovom “Zgodbo o ugrabitvi Miroslava, ki ne pije vode”, v katerem ni moč zaslediti niti enega resnega dejstva in argumenta, da bi bilo moč v ugrabitev podvomiti, še več, citirajo policijo, ki zatrjuje, da trenutno niso odkrili nobenega suma, da se ugrabitev ne bi res zgodila. Portal 24ur, ki ga vodi Jure Tepina, ki ga številni povezujejo z bošnjaškimi levičarskimi aktivisti, kot je Avdo Avdić, pa je objavil novico, da strahu v Beli Krajini ni in da je zgodba prenapihnjena, ob tem pa citirajo dva naključna domačina ob meji s Hrvaško. A to žal ni še nič v primerjavi s posamični novinarji RTV, ki so šli tako daleč, da so se iz usode Mirka Moravca na socialnem omrežju Facebook odkrito norčevali in ga celo obtožili, da je sodeloval v spletki vseh spletk – da je skupaj s slovensko desnico svojo ugrabitev zrežiral kar sam.

Naj spomnimo. Najbolj je slovensko javnost razburila kontroverzna novinarka Televizije Slovenija Eugenija Carl, ki je na svojem Facebook profilu zapisala, da po njenem mnenju ni nobene logike, da bi “trije mulci ugrabili enega XY belokranjskega noniča”, če so hoteli samo avto in čim prej do meje. V nadaljevanju se je postavila kar v vlogo psihoanalitika in ocenila, “da bi bila za tako starega človeka to izjemno travmatična izkušnja, zato zagotovo ne bi par ur po dogodku naokoli dajal intervjuje medijem, dalje, povsem hladna in neprizadeta je bila tudi izjava hčerke”. Po njeno se je scenarija torej nekdo lotil povsem po osnovnošolsko in ne tako, kot bi se ga denimo priznani hollywoodski režiser Martin Scorsese.

Takole je Carlova dvomila o pristnosti izjav 79-letnega Mirka Moravca in se iz njega norčevala.

Carlovi prikimali nekateri drugi novinarji iz RTV, pa tudi profesor novinarstva iz Fakultete za družbene vede
Carlova je vsekakor dosegla svoj namen, saj je pod svojo objavo sprožila burne odzive podpornikov in nasprotnikov, med katerimi pa ni manjkalo sprijenih komentarjev z namigovanji, da za vsem skupaj stoji slovenska desnica, oziroma največja opozicijska stranka – SDS. Carlovo so med drugim podprli tudi takšni levičarski aktivisti, kot je Domen Savič – ta je le dan prej do zadnjega na Twitterju pisal, da gre le za govorice, dokler ni incidenta potrdila tudi policija, kot so italijanski kriminalisti tri ujete migrante predali slovenskim oblastem. Tudi radijka Maja Moll se očitno čuti dovolj kompetentno, da lahko oceni, “da je to lušna zgodbica, ampak govorica telesa ‘ugrabljenca’ je zelo zgovorna”.

In nenazadnje, profesor s Fakultete za družbene vede, oster nasprotnik desnice in Slovenske demokratske stranke Marko Milosavljević, očitno prav tako meni, da je incident izmišljen, saj je pod objavo Carlove zapisal, “da obstajajo podobni nedavni izmišljeni primeri”, citiral pa CNN, ki je poročal o pevcu Jussieju Smollettu. Gre za znan primer človeka, ki je želel izkoristit občutljivo obdobje boja proti rasizmu, da bi promoviral svojo kariero, pa najel dva kriminalca, da sta ga napadla.

“Baba rekla, baba kazala”. To so viri, ki so jih uporabili novinarji novinarji Slovenskih novic za svojo “mojstrovino”. Foto: Nova24TV.

So pri 24ur namenoma uporabili izjave redkih domačinov, ki jih ni strah? Slovenske novice naredile novico, ki je ni
Nenavadne taktike zmanjševanja pomena sredine ugrabitve so se lotili tudi na spletnem portalu največje komercialne televizije 24ur. Objavili so prispevek z naslovom “Domačin o ugrabitvi: Mislim, da je zgodba malo prenapihnjena”, v katerem citirajo starejšega gospoda, ki živi ob reki Kolpi in jim je povedal, “da mislim, da je to malo predvolilna varianta. Ne, da ne verjamem, ampak mislim, da je zadeva malo napihnjena”. Ob tem se je vredno vprašati, ali so na portalu 24ur namenoma izbrali sogovornike, ki so jim povedali, da se migrantov ne bojijo, kje so jih iskali, saj niso vsi kraji v tem delu države enako ogroženi, in če je domačin sploh lahko resen vir za komentar na temo, ali je zadeva prenapihnjena ali ne. Nenazadnje, ne pozabimo omeniti, da je policija dogodek potrdila, da ni ugotovila sumov lažne prijave in da je ugrabljeni Mirko Moravec na policijski postaji storilce tudi že prepoznal.

Da gre očitno za usklajen napad medijev na Mirka Moravca, pa lahko sklepamo tudi po bizarnem prispevku, ki so ga objavili v Slovenskih novicah in nosi naslov z vprašanjem “Zgodba o ugrabitvi Miroslava (79), ki ne pije vode?”. V odebeljenem uvodu lahko nadalje preberemo sledeče: “Med drugim se sprašujejo, zakaj bi ugrabitelji, če so želeli le prevozno sredstvo, da bi prišli do Italije, s seboj vzeli še Moravca, številni pa menijo, da je bila zgodba prirejena za nabiranje političnih točk pred evropskimi volitvami.” Zanimivo je, da v uvodnem tekstu ne moremo izvedeti ključnih podatkov, ki jih mora navesti novinar, denimo kdo se to sprašuje in zakaj se to sprašuje.

V nadaljevanju lahko izvemo le še to, da o Moravcu dvomijo na spletu, Jože Senica, namestnik generalne direktorice policije, pa je v Odmevih na RTV Slovenija jasno povedal, da po do zdaj zbranih podatkih v preiskavi niso prišli do tega, da bi bilo kar koli sumljivega. Skratka, avtor spodnjih vrstic se ne more znebiti občutka, da so na Slovenskih novicah ustvarili lažno novico, ob tem pa se tudi sprašuje, zakaj nihče izmed levo usmerjenih novinarjev, ki živijo v velikih dvomih glede ugrabitve, ni pomislil, da so migranti Moravca morda s seboj odpeljati zato, da ne bi poklical policije, da jih torej na poti z njegovim avtom do Italije ne bi izdal in da jih tako policija ne bi pravočasno izsledila?

Psihoanalitik Borut S. Pogačnik brez dvoma: “Mirko Moravec nima igralskih sposobnosti, njegove izjave so avtentične”
Na Nova24TV smo se odločili za mnenje o tem, ali bi Mirko Moravec nemara lahko lagal, povprašati strokovnjaka. Univerzitetni diplomirani sociolog in psihoterapevt Borut S. Pogačnik nam je tako povedal, “da iz psihoanalize vemo, da je negacija obrambni mehanizem, ki ga uporabljamo praktično vsi. Če je nek dogodek tako strašanski, da smo lahko vsi v nevarnosti, je potem reakcija negacije popolnoma razumljiva. To se je zgodilo med 2. svetovno vojno, ko so Nemci deportirali Jude, tisti na začetku ulice pa so govorili, da je to zgolj slučaj, dokler se ni enako zgodilo tudi njim. Premalokrat se ta negacije kot obrambni mehanizem človeka razvidi. To je pomembno za novinarje in druge, ki komentirajo dogodke.”

Borut S. Pogačnik trdi, da so izjave Mirka Moravca avtentične. Foto: Nova24TV.

O obnašanju Mirka Moravca, ki ga je po svojih besedah gledal po televiziji v različnih prispevkih, pa je Borut S. Pogačnik povedal, “da se vidi, da je on človek iz ljudstva, prostodušen, ničesar ne igra, nima nobenih igralskih sposobnosti, on celo neposredno gleda v kamere in ne umika pogleda, se ne prijemlje za nos itd., skratka, ni čisto nobenih indicev, da bi šlo za lažnivo pričanje oziroma izmišljotino. Tako, da lahko rečem, da daje Mirko Moravec vtis popolnoma avtentične priče, ki je sposobna svoje dejanje, to kar se mu je zgodilo, obrazložiti v različnem času na različnih televizijah, tako da se mi zdi povsem verodostojen”.

Kar pa zadeva vidik njegove prihodnosti, pa Pogačnik pravi, da je trenutna faza, ko marsikdo misli, da je Moravec premalo prestrašen, premalo travmatiziran, začetna in da prava travma pride kasneje. “Posledice te travme, ki jo je doživel, v teh šestih urah vožnje, bodo prišle za njim. Tudi sam je povedal, da se bo bal iti ponovno v vinograd in popolnoma mu verjamem, če bo pa prišlo do še kakšnih hujših reakcij, pa bo potreboval psihoterapevtsko pomoč,” še dodaja Pogačnik in se sprašuje, kaj bi prepričalo dvomljivce, da bi 79-letniku verjeli. “Morda nekateri pričakujejo, da je resnična ugrabitev tista, ko je človek likvidiran?”

Če se zgodi še en incident, bi lahko strahovi med prebivalci na južni meji eskalirali 
Svoje videnje odzivov v levi politični sferi, ki nadzira večino slovenskih mainstream medijev, ima tudi politični analitik Miloš Čirič, sicer po rodu iz Bele Krajine: “Tisto, kar je zame najbolj zanimivo, je to, kako ti ljudje zdaj reagirajo in kako večina v strahu, da ne bi to vplivalo na volitve, poskušajo Mirka Moravca kriminalizirati, kot da je on sam kriv, da so ga ugrabili, da je bilo to sumljivo, da je bilo to zrežirano … V resnici ne kažejo človeškega občutka zaradi svojih političnih čevljev in to je nekaj, kar je pravzaprav grozljivo.”

Čirič se sicer strinja, da mora policija preiskati vse možnosti, če bi slučajno res lahko bila zadeva zrežirana, saj gre za občutljivi zadevo, ki se je pri nas zgodila prvič, a po njegovih besedah so teorije zarote vendarle preveč neumne, da bi bilo to lahko res. “Kaj je glavni problem? Če ne bo na to reagiralo tako, kot bi se moralo, bodo ljudje še bolj prestrašeni, in če pride do še enega incidenta, bo to prava eksplozija!” Najpomembnejša za ljudi je namreč vendarle varnost, Čirič pa opozarja, da je lahko o  Sloveniji kot varni državi govoriti nekomu, ki živi v Ljubljani, saj živi daleč proč od Jelšan, Ilirske Bistrice ali denimo Črnomlja. “Res je tudi, da se incidenti ne dogajajo po celi Beli Krajini, migrantske poti so točno začrtane, migranti imajo na telefonih aplikacije, pomikajo se po določenih koordinatah. Metlika denimo ni na tej migrantski poti. Zato ima Violeta Tomić, ki je iz Metlike, deloma prav, ko pravi, da tam ljudi ni strah.”

Miloš Čirič (Foto: posnetek zaslona)

Politični analitik Sebastijan Jeretič: Levica je v zagati, saj se je zgodilo točno tisto, na kar je desnica opozarjala več let
Tudi političnemu analitiku Sebastijanu Jeretiču se zdi, da levica še vedno poskuša zgodbo okrog ugrabitve eliminirati in ji zmanjšati pomen, “toda glede na to, da je policija potrdila zgodbo in da ni ugotovila suma, da bi bilo z zgodbo kar koli narobe, ni nobenega opravičila, da zmanjšuješ pomen tej zgodbi”. Jeretič spominja, da so mediji ves čas v zadnjih tednih zmanjševali pomen incidentov v Jelšanah in Ilirski Bistrici, zdaj pa se je celotna leva politična sfera znašla v zagati, “saj se je zgodilo nekaj, na kar je desnica vsa ta leta opozarjala, seveda si je kdo želel, da se kaj takšnega zgodi, ampak opozarjalo se je na tveganja,  da je treba malo drugače se pripravit na te zadeve, opozorila in strahovi ljudi na meji so bili ignorirani”. Jeretič zato meni, da so mediji generalno, sploh pa “radikalni levi novinarji” padli na izpitu iz resnosti.

Zanimalo nas je tudi vprašanje, če bi lahko dotični incident dejansko vplival tudi na razplet volitev v Evropski parlament. Miloš Čirič meni, da bo izjemno zanimivo videti, kakšne poteze bo v prihodnjih dneh vlekla vlada Marjana Šarca, ki je po njegovem prepričanju zgrešila s tem, ko ni upoštevala zahtev opozicije za sklic seje Sveta za nacionalno varnost. “Če si imel sejo Sveta za nacionalno varnost zaradi ene diplomatske note, nimaš pa je zaradi ugrabitve, zaradi česar je ljudi zares strah, je to čudno. Koga je bilo strah zaradi diplomatske note? Nikogar. Tukaj je pa ljudi zares strah. Lahko se zgodi, da se bodo tisti volivci na sredini premaknili bolj na desno, morda to sploh ni pravi izraz, premaknili se bodo k tistim, ki zahtevajo večjo varnost,” pojasnjuje Čirič, ki sicer pravi, da mu je bila všeč reakcija evropske poslanke Tanje Fajon v televizijskem soočenju na Nova24TV, ko je opozarjala, da incident ni razlog, da bi se delala prevelika panika, a vendarle se je slovenska levica znašla v delikatni situaciji, ko lahko zaradi stalnega opozarjanja na nevarnost migracij največ pridobi Slovenska demokratska stranka.

Tanja Fajon, Milan Zver in Zmago Jelinčič plemeniti v soočenju na Nova24TV.

Ugrabitev bo vplivala na razplet volitev, a vprašanje je, če lahko s tem pridobijo vse desne stranke
Na vprašanje, kako bi se lahko odrezali drugi desni stranki, Jelinčičeva SNS in novoustanovljena Domovinska liga (DOM), pa Čirič meni, da sta Lucija Šikovec Ušaj in Bernard Brščič za večino Slovencev preveč radikalna, medtem ko ima Zmago Jelinčič svojo bazo in da bo glasove pobiral tudi na levi, od tistega dela volilnega telesa, ki prisega na komunizem, politiko nekdanjega diktatorja Tita, a hkrati menijo, da bi bilo potrebno proti ilegalnim migrantom nastopiti ostreje.

Da bo patriotski del volilnega telesa imel dodaten motiv, da se udeleži volitev, kar pomeni, da bo desnica lažje motivirala svoje potencialne volivce, da pridejo na volitve, kar je pa izjemno pomembno pred letošnjimi volitvami, ker bo udeležba zelo nizka, meni tudi Sebastijan Jeretič. “To je dodaten faktor glede na pričakovano udeležbo krog 25 odstotkov, to pomeni, da se zelo verjetno lahko ohrani rezultat 5:3 v prid desnice. Kdo pa lahko na desnici največ pridobi, pa bo odvisno od tega, kako bo na soočenjih,” pravi Jeretič, ki meni, da sta najbolj zanesljivi opciji skupna lista SDS+SLS in lista Nove Slovenije, medtem ko bi tudi Zmago Jelinčič Plemeniti še precej lahko pridobil na soočenjih, na katerih je “zelo prepričljiv”, ključno pa bo, ali bo svoje volivce, ki gredo raje na parlamentarne volitve, uspel motivirati, da gredo tudi tokrat na volišča.

In Domovinska liga? Sebastijan Jeretič meni, da ima DOM to težavo, da ni parlamentarna stranka, tudi udeležba na zadnjem soočenju na POP TV pa je pod vprašajem, saj bodo na PRO PLUS vabili tiste, ki jim bodo ankete kazale možnost uvrstitve v parlament, zadnje ankete pa kažejo, da ima Domovinska liga trenutno zgolj 0,3-odstotno podporo. “Morajo se poskušati prebiti v ospredje, edino orodje, ki ga imajo, je digitalna kampanja in stik na terenu,” še dodaja Jeretič, ki opozarja, da bi se lahko v zadnjem tednu veliko ljudi odločilo, da svoj glas raje nameni bolj uveljavljenim strankam na desnici, če bo DOM-u kazalo slabo in si ne bodo želeli, da gre njihov glas “v nič”.

Luka Svetina

 • Jan Kovalski

  Najboljša država na svetu:

  Imamo odlično vojsko če ni vojne
  Imamo odlično policijo če ni kriminala
  Imamo odlično delujoče zdravstvo za zdrave.
  Imamo odlično novinarstvo za enoumne.

 • šmentanamuha

  Mrhovinarka Eugenija Carl …

 • Slovenec

  Taki novinarji niso vredni nič.

 • Dada

  Ubogi SDS, zdaj je edini volilni adut ugrabitev starčka, po toliko lažeh, sprenevedanjih, kot EMIGRANTI UGRABILI AVTOBUS V LJUBLJANI. Ubogi starček je vse kar zna SDS predstaviti, pa čeprav SDS že pet let (g. Grims) govori, da so emigranti morilci in posiljevalci, ki bodo zrušili Evropo. Na koncu zopet fiasko populistične politike. Namesto, da bi se Janša ukvarjal s temami kot je lustracija, nadaljevanje poti, ki jo je pomladnim strankam začrtal Jože Pučnik, se SDS ukvarja z enim primerom, ki vsekakor potrjuje, da izjema potrjuje pravilo. Bedno…. pa toliko političnih izkušenj

  • Observer

   Saj so morilci in posiljevalci. Novic na internetu je kot listja o njihovih dejanjih. Tudi na Švedskem se je začelo podobno, ko so se “pametnjakoviči” kot si sam posmehovali prvim “nedolžnim” primerom, potem pa je postajalo vse huje in huje, danes pa so dobesedno pred državljansko vojno, samo vprašanje časa. Povzročili so jo pa takšni “pametnjakoviči” kot si sam.

   • Dada

    Pameten si kot Grims, Janša, Mahnič, TOP nakladači. Take ljudi imaš v Sloveniji skupaj z duhovniki pedofili…Seveda, državljanska in drugih polno bedarij. Seveda SDS ima čarobno palico v rokah in vse ve. IN SDS ščiti Slovenijo. Toliko bedarij čitam na SDS straneh, da človeška pamet težko sprejme neumnosti in to ni vse. Na Švedskem ne bo državljanske, pri nas se ne bo nič velika dogajalo. Zakaj bi se pa sploh dogajalo… Slovenija ni pomembna, smo samo ozemlje, ki ga morajo prečkati. IN TO SDS NE SPREJEMA ŠE MANJ NAPUMPANI SLEDILCI SDS. Sprijaznite se SDS, niste pomembni……Ko bo Janša imel pogum in po zmagi na volitvah sestavil vlado, opravil lustracijo, potem bo neka pomembnega. Zaenkrat me lajanje ne zanima.

  • maksimalno

   Ubogo ono ,ti dada

 • Herbert Von

  PRESS-titutka Eugenija

 • Primoz Papez

  Lukec razlozi kako se obrezuje grozdje????

 • VERZIFIKATOR

  Carla Eugenia Imigranti

  NEUSLIŠANA UGRABITEV

  Geni spet se nam je oglasila,
  z morja, kjer pomembnih ni dogodkov,
  tudi ni kaj proda več dohodkov,
  klavrna od tam so poročila.

  Vse dogaja v krajini se beli,
  ki je daleč stran, poroča Geni,
  žal vpleteni niso tamkaj njeni,
  v Kopru tega niso prav veseli.

  Ugrabitve so na dnevnem redu,
  toda kaj ko Geni ni na vrsti,
  jezik jo srbi močno in prsti,
  kdaj že ona da bo na sporedu.

  Ni plačljiva vrste te storitev,
  da le kdo za hip jo vsaj ugrabi,
  Geni se ponuja, tujce vabi,
  je pripravljena na ugrabitev.

  Kje ste ugrabitelji pošteni,
  vi ne veste, kakšno reportažo
  bom spisala za kilometražo,
  takšni kriki so vabljivi njeni.

  V avtu, kombiju ali pa v busu,
  ur bi najmanj šest, še več zdržala,
  kaj bi za dogodek takšen dala,
  pa žal ni po njihovem okusu.

 • Janez Novak

  Če laž stokrat ponoviš, postane resnica. To tehniko levica dobro obvlada.

 • Coeus

  Tale vas, slabo zreziran, migrantski scenarij bo kmalu pocil… definitivno pa vam ne bo prinesel zeljenega rezultata.

  Se pa lepo vidi kaksni izdajalci ste SDSovci in kaj vse ste pripravljeni storiti za zmago na prihajajocih volitvah. V Slo tihotapite migrante, jih oskrbujete s hrano ipd. rezirate vlome, ugrabitve,… samo, da bi zavladalo neko izredno stanje. Sreca, da velika vecina slovencev ni tako neumna ;)

  • JANEZ GUS

   Koliko časa se boš peder rdeči skrival za tem nickom.

   • Coeus

    Tole pa mora boleti :D

    Sicer je pa to jasno vsakemu, ki zna sesteti 1+1… ampak ne skrbi, ti ne pades v to kategorijo. Ovca kot ovca. N

    i se vam izslo z reziranjem incidentov v Piranskem zalivu pa tudi tukaj vam ne kaze najbolje :D

    • JANEZ GUS

     Res ste rdeči bolniki,edinstveni v EU.Treba vas bi bilo ogradit,da vas hodi Evropa gledat,kot majmune v zoo vrt,.Kdaj boste razumeli,da spadate na smetišče zgodovine.

     • Coeus

      A vam druzbe manjka na smetiscu zgodovine?

      Kar je razumljivo, kdo pa se hoce igrati s speckahlami in izdajalci. :D

     • JANEZ GUS

      Izdajalci ste vi rdečuhi,pa čeprav boli .Po toliko letih vaše zlagane zgodovine,je zdaj začela curit resnica na vse strane.Verjamem,da to vas opranoglavce boli,pa še bolj vas bo.Tudi tejk po Ljubljani ,pa Lažgoše………vas ne rešijo.

     • Coeus

      Torej vasa zlagana zgodovina bi naj nadomestila komunisticno zlagano zgodovino?

      Ce te razumem, bi ti v vsej svoji omejenosti rad eno zlagano komunisticno zgodovino zamenjal z druga zlagano komunisticno zgodovino… vasega kaviar komunista Janse, ki se je preimenoval samo zato, da lahko taksne pateticne primerke migrantov, kot si ti, pridobi na svojo stran.

      Ce pa kaj, zna pa Jansa poizkati najbolj neumen in naiven folk v Slo… kar je precej tezko in naporno delo, ker tudi sam spada med tiste precej neumne… ce te slucajno ni pripeljal iz Albanije, glede na tvojo slovenscino, da mu drzis stango ;)

     • JANEZ GUS

      A ti pušnik sploh poznaš ,kaj je zlagano in kaj je res.Ne moreš poznati resnice,ker si preveč omejen in je ne pustiš razumeti.Če si se napil rdečega mleka,te bodo tudi zasuli kot rdečkota.To pa izgleda tako,kot zasipajo zafdnje garjavo ščene v vasi.

     • Coeus

      Ti pa poznas resnico, a ne?

      Ja tisto, ki so ti jo v glavo vtepli Jansa in njegovi hisni pisuncki na tem mediju in se malo njegov hisni rekreativni zgodovinar Leljak.

      Jah omejen si pa res… ampak to ti ne morem steti v slabo. Si pac prisiljen delovati s tem kar imas, ceprav ni skoraj nic :D

  • rabbit

   A to komunisti po sebi sklepate, vi ste režirali taka dejanja, kot tisto v Velikovcu, ko ste hoteli Haimadinstu podtakniti bombo, pa so bili vaši udbovčki tako nerodni, da sta se sama v luft vrgla. Haha.

   • Coeus

    Si dobro poucen o teh zadevah, vidim. Takrat si bil ti se zagret komunist in si se sedaj preimenoval kot vas kaviar komunisticni Jansa.

    Enkrat komunist vedno komunist :D

    • rabbit

     A daj no rojena 1972 pa komunistka, res si en komunističen osebek, ki ima glavo samo zato, da imaš lasje na njih če jih sploh imaš.

     • Coeus

      Se ravno pravi cas, da so te komunisticno indoktrinirali, kar se ti pozna… V koncni fazi je tudi Jansa 58 letnik, kar ni toliko vec kot ti… pa poglej kak vzorcni primer komunisticnega diktatorja je, ceprav se je preimenoval v desnicarja.

      Vi prebarvani komunisti ste prav pateticno prozorni ;)

     • rabbit

      Reče komunistek ko mu stopiš na rep.

     • Coeus

      Ti ze ves :D

     • rabbit

      Saj ti jokaš ne jaz.

     • Coeus

      A bejzi no? Daj si se enkrat preberi moje zapise in prosi koga, vsaj na pol inteligentnega, da ti razlozi napisano.

      Funkcionalna nepismenost je hudic ;)

     • rabbit

      Če v glavi ni nič, je pa še večji hudič.

     • Coeus

      Saj o tem ti govorim… ampak, ce bi imel kaj v glavi, bi to vedel… od tam izhaja tudi tvoja funkcionalna nepismenost ;)

     • rabbit

      Vidiš kako odlično si sam sebe opisal, ker če bi to imel, kar očitaš drugemu bi ti bilo jasno, da sem ženska in ne moški za kar me imaš.

  • macon

   Ne, ti nisi neumen. Ti si duševno bolan. :)

   SDS tihotapi migrante, jih oskrbuje… vse kar si nablodil naprej, je v podobnem stilu, iz vzporedne komunajzarske realnosti. :)

   Potem pričakuješ, da te bo kdo resno jemal, bednik. :)

   • Coeus

    Ce to, da ne padas na neumne SDSovske trike, v vasi slabo zrezirani realnosti, pomeni, da si dusevno moten… potem sem rade volje.

    Vprasanje je samo… kaj ste potem vi, ki na infantilno neumne fore padate in jih celo gorece zagovarjate?

    Sicer pa vas ta lazni obcutek superiornosti postavlja tocno tja, kamor spadate… med vecne porazence in jokice. Vsak vaski komediant, ki ima 5min casa, vas pelje scat. :D

    • JANEZ GUS

     Ti ameba padaš na rdeče trike.Take z možgansko kapaciteto kure ni teško obvladat in to se pri tebi vidi iz avjona.Narod ,pa ni več tako blesav,da bo nasedal vašim POP,A,JAVNI greznicam.

     • Coeus

      Zato pa imate vecino v parlamentu, a ne?

      Pa sami genialci ste desnicarji, kar se lepo vidi, ko vas vsak vaski komediant ali sivilja,… brez izkusenj v politiki, pelje scat, redno vedno in povsod.

      Pri tako “sposobni” desnici nas res ne rabi skrbet, da bo kmalu slo vse v maloro :D

     • JANEZ GUS

      Kako je vladat,ko nisi izvojljen.To je možno samo v vašem komunističnem peskovniku.

     • Coeus

      A Sarec ni bil izvoljen slucajno?

      Dobro so ti oprali mozgane… oz, ce dobro pomislim… tako ali tako ni bilo kaj prati. Dve neumni ideji so ti vsadili na edini razpolozljivi prostor, ki ga premores med usesi… in to je to, ves tvoj domet :D

     • JANEZ GUS

      Koliko dolgo se boš tolažil s tem bebec.VPolje še ni prišla vest,da je srpentinšek popušil na celi črti,pavaš korl,pa ab.Komaj ,da ste s prevaro spravili skupaj to skorpucalo,ki ji pravite vlada.

     • Coeus

      Jansa je popusil na celi crti… oz pusi na celi crti ze od nekdaj… samo vas par neumnih in zavedenih je preprical, da je zmagovalec.

      Pa naj bo po vase… ceprav me cudi, zakaj ste potem v opoziciji, ce ste zmagovalci in tako sposobni… in kako to, da kljub vsej svoji sposobnosti ne pridobite na svojo stran vec kot 12% volilnega telesa? ;)

    • macon

     Imel bi celo prav, če ne bi bilo levičarske milijardne kraje. Recimo kraje pri medicinskih nabavah pa bančne velekraje, to je vse povsem odkrito.

     Seveda sem ti superioren, ker to upoštevam kot bistveno postavko v mojih razmišljanjih, medtem ko greš ti tako daleč v svoji ideološki poškodovanosti, da odklanjaš, da so pritepenci strpali dedka v prtljažnik, da pač ne bi poklical policije, ko so mu ukradli avto. Kaj se matraš, saj je dedek še živ, vse skupaj je pravzaprav precej smešno, če ne bi kazalo na kilavo funkcioniranje policije.

     Naslednjič, ko pa nekdo ne bo več živ, boš pa molčal kot rit. Superioren sem ti tudi zato, ker lahko odgovarjam na karkoli, ti pa ne moreš vedno zagovarjati režimskega kriminala, ne da bi izpadel povsem nor.

     Pritepencev ne morete na noben način zagovarjati, ker se bodo nujno nabirali dodatni dokazi in dogodki, da so pretežno navadna tolpa kriminalcev in to je bilo tudi takoj jasno. Levi lahko “berete misli” in sestavljate konstrukte namenov, ampak nasproti bodo izvršeni dogodki in boste samo še trop duševnih bolnikov, ker bodo dogodki povsem drugačni od vaših projekcij.

     • JANEZ GUS

      Ta bivol iz same pokvarjenosti ne razume in tudi ne more,ker njima s kom.Z Mislim na one rdeče pomije zgoraj.ritjo se ne da misliti.

     • Coeus

      Najvecje kraje so se zgodile ravno v mandatu 2004-2008. Vse ostalo je proti tistemu casu drobiz. Katera opcija je bila takrat na oblasti se ve.

      Seveda si superioren… superiorno neumen in naiven… pardon… samo neumen.

      Tale zgodba z ugrabitvijo je tako neumna, da je izredno malo verjetnosti, da ni zrezirana, ceprav dopuscam tudi to moznost. Kdo pri zdravi pameti bo sel ukrast avto, pri tem strpal lastnika v avto in se 6 ur z njim vozil po Slo cestah do I meje??
      – Ce predpostavimo, da se je to res zgodilo, kar je malo verjetno, potem ti migranti niso taksni, krvozeljni divjaki, kot jih tukaj prikazujete 24/7.
      – Zakaj je po tvoje funkcioniranje policije kilavo… v povezavi s tem primerom?

      – Pri nas jih kar precej, vsako let, umre nasilne smrti… pa niti enega primera ne poznam, lahko da samo ne vem za njega, da bi bil krivec migrant.
      – Blizu Starega trga imamo vikendico… pa se do sedaj na sreco se nic ni zgodilo in tudi ko smo doli ne vidimo kolon migrantov kako preckajo kolpo in terorizirajo vse zivo in mrtvo, kot tukaj 24/7 porocate.
      – Da se razumemo… nisem za migrante… ampak kaj vi delate iz njih je bolano… sicer pa tako demonizirate, diskreditirate, lazete, zavajate,… vsakogar, ki vam je na poti ali pa vam, po vase, lahko prinese kaksno dodatno politicno tocko.

      Se dobro, da ima SDS tako neumne clane in podpornike, kot si ti… drugace ze davne ne bi vec prestopili parlamentarnega praga. ;)

     • macon

      Desnica je imela v 2004-2008 samo izvršno oblast pa še to si je delila z levim Desusom. Ne me no žalit z lažmi iz Mladine o krivdi SDS za nezavarovana posojila. Če temu verjameš, si še bolj zabit in pokvarjen kot pišeš.

      Seveda je funkcioniranje policije in države kilavo glede pritepencev, ker imajo posebne pravice, ki jih mi nimamo. Za njih se določeni zakoni ne izvajajo.

      Problem vas skrajnežev je, da ne morete zagovarjati svoje skrajnosti ne da bi izpadli bedni kot recimo ti. Meni bodo bolj pomembni nizki davki kot komu drugemu sociala ampak o tem se bova že zmenila, ker ne menim, da moramo biti brez sociale kot zmerni levi ne bo zagovarjal skrajnih davkov.

      Ampak en skrajnež ne bo opravičil čiste rase in naroda kot drugi ne uravnilovke v bedi, obadva pa ne državne represije, velikega vodje in tajne policije s posebnimi pooblastili. Ti se pa le trudi dalje, zmešanec.

     • Coeus

      Ti predvsem zalis inteligenco… in ne mi z nekimi kvazi izgovori Janse o “samo” Izvrsni oblasti.

      Nezavarovana posojila so seveda delile banke. Ampak ker so bile pri nas banke v tistem casu drzavne, je za njihovo delovanje in politiko odgovorna vlada. Neposredno in posredno. In tudi Jansa si je nastavil svoje ljudi v upravne odbore in na BS.

      Tu sploh ni sans, da bi bilo kakorkoli drugace in da bi bila krivda kjerkoli drugje kot pri takratni vladi. Vlada je imela skarje in platno, da bi stvari uredila… celo morala bi jih… pa jih ni.. torej je krivda izkljucno njihova.

      Katere posebne pravice imajo, ki jih mi nimamo? Kateri zakoni se za njih ne izvajajo? Kdo je spisal te zakone?

      O tem, kdo je skrajnez in to se zaslepljen po vrhu, sploh ni dvoma.

      Sedaj pa se potrudi in ne nabijaj nekih neumnih politicnih floskul in se drzi teme pa poizkusi dati kak konkreten odgovor na konkretno vprasanje. A bo slo? ;)

     • macon

      Lažnivec. Najprej so imeli ljudje na pozicijah mandate, ki jih nobena vlada ni mogla kar prekiniti in sicer daljše od izvršnih. Potem je levica vršila iz vseh strani pritiske, češ kako se Janševa vlada vmešava v vse, sindikati so šli celo tacat po snegu skupaj s Tuerkom. BS pa je pokrila početje bank, češ, da je vse v redu in pod nadzorom in da se vlada nima kaj vtikati v banke.

      Daj se spakovat, baraba fanatična.

     • Coeus

      Tipicen SDSovec… izgovor na izgovor na izgovor.

      Taksnih, ki niso sposobni sprejemat odlocitev in nosit posledic teh odlocitev, tako ali tako nihce ne mara na vodilnih polozajih, ceprav to vseeno ne resi takratne vlade odgovornosti.

      Zato pa ste v opoziciji, ker znate samo pametovat ter jokat in stokat… ko je pa potrebno kaj pokazat in naredit pa ena sama katastrofa. Se dobro, da vecina slovencev premore dovolj razuma in to vidi.

      Vi ste pac samo neumni verniki s katerimi Jansa manipulira po mili volji ;)

     • macon

      Baraba in še ponosen, ker si baraba, to pa je dosežek. Tudi za take kot si ti palica raste, nič bat.

 • JANEZ GUS

  Še enkrat se je pokazala vsa sprevrženost komunizma in njegovih hlapcev iz FDV.Ti družbeno politični delavci brez kančka sramotelažejo in sprevračajo dejstva.Moravec naj to bando toži.Ko jim na volitvah teče voda v grlo ne izbirajo sredstev.Poslužujejo se najbolj gnusnih dejanj,kar so dokazali v preteklosti.Zato še toliko bolj vsi na volitve in volit SDS edino stranko,ki nas državljane ,seveda slovence ,ne komuniste in čefurje ,lahko zaščiti.

 • sašo

  Levičarski mediji imajo zanesljive vire da je vse skupaj zrežirano to z ugrabitvijo, priči sta s POP Tv znana debela zapita Dolenjca ( mizo sta imela polno alkoholnih pijač ), ki imata sposobnosti gledanja v prihodnost in v preteklost, skozi dno prazne vinske steklenice :) .

 • Franc Šilar

  Toži jo naj..upravičeno

 • Van Der Waals

  JELINČIČ IMA VOLILCE KOUNISTE… SAMO NE TISTE KI SO KULTURNI MARKSISTI!!!

 • Franjo Trojner

  Da so dominatni mediji sluge povampirjene politične levice je domoljubnim SLOVENCEM že od leta 1945 jasno in se tudi v prvi samostojni SLOVENSKI državi ni spremenilo! Me pa zelo preseneča, da v baje demokratični in “pravni” državi vsege SLOVENSKEGA roda niti policiji in tudi sodstvu ne moreš zaupati. Nelustriranci so se nekaznovani zavlekli v vse pore naše nove, mlade države in še danes delujejo z položaja moči in tako usodno vplivajo na naš vsakdan. Zato ni nič čudno, da samo v navidezno demokratični in navidezno pravni državi politična levica na oblasti brezsramno, zlagano spreminja našo zgodovino osamosvajanja in vsem na očem javno rehalibitira zločinski totalitarni komunističen režim in njegove vidne predstavnike. Naše baje neodvisno sodstvo pa ne reagira, čeprav je v naši USTAVI zapisano, da je vsako oblastno poveličevanje bivšega totalitarnega komunističnega režima kaznivo dejanje!
  Tudi policija me je totalno razočarala, vrh policije je namensko zašteko v večih primerih : pri odkrivanju pranja 1 milijarde € v državni banki, pri odkrivanju kriminalnih dejanj vpletenih v megalomansko bančno luknjo, pri odkrivanju akterjev divjega lastninjenja, pri odkrivanju skritih milijard € v bančnih oazah, pri odkrivanju korupcije v zdravstvu, cestnem križu, TEŠ 6, DRUGI TIR, v javni in državni upravi itd. in nazadnje pri nadzoru naših mejaz katere ilegalni migranti nenadzorovano prečkajo kadar si to pač zaželijo. Notranji minister Pokljukar in sam vrh policije trdi, da je Slovenija varna država, da ima policija južno mejo pod nadzorom, da ilegalne migracije obvladuje, skratka, da je zagotovljena varnost državljanov in premoženja, pa je res tako??? Komaj en dan po ugrabitvi 79 let starega državljan s strani ilegalnih migrantov se drugi dan zgodba ponovi, ko ilegalni migranti v Sisku ukradejo avto in se z njim neovirano prečkajo našo južno mejo, policija pa jih odkrije komaj v notranjosti države in še to po zegnu, ker so se ilegalni migrantje zapletli v prometno nesrečo.
  Sem veteran vojne za Slovenijo 1991, ki sem se odzval klicu domovine takrat, ko me je domovina potrebovala, ker so jo ogrožali agresorski vojaki JLA! Takrat smo vsi domoljubi brez izjeme stopili skupaj in vsak po svojih močeh naredili, kar je bilo potrebno, da imamo danes SLOVENCI svojo prvo samostojno državo. Mnogi domoljubi so za ta cilj dali največ kar so imeli, dali so svoje dragoceno živlenje! ZAKAJ ???
  Da je danes biti domoljub že skoraj kaznivo dejanje???
  Da je prva samostojna država vsega SLOVENSKEGA RODA vse manj demokratična in vse manj pravna???
  Da se v novi samostojni državi oblastno rehalibitira bivši totalitarni komunističen režim???
  Da leva oblast protipravno sodno preganja osamosvojitelje in jih brez vseh dokazov obsodi na arest, kot se je zgodilo v primeru g. Janše in generala Krkoviča ???
  Da se veterani vojne za Slovenijo deložirajo iz stanovanj??
  Da imamo v državi 600 000 revnih sodržavljanov????? Ki so izgubili vsako upanje, da bi jim še v času njihovega živlenja lahko bilo kdaj bolje.
  Da vlada ne omogoči mladim delo in pošteno plačilo doma in s tem prepreči množično selitev mladih v tuje države???
  Da vlada, policija in vojska ne izvaja nadzora nad svojim ozemljem in mejami???
  Da vlada, policija in vojska ne poskrbi za varnost svojih državljanov in njihovega premoženja???
  Da vlada počne prav vse da se omejuje svoboda mišlenja in govora???
  NE, ZA TAKŠNO ZBLOJENO DRŽAVO se DOMOLJUBI takrat leta 1991 nismo borili! Takrat smo želeli drugo Švico in ne drugo YU ( domoljubi smo se proti YU borili) , kateri je žal na las podobna danes “naša”država Slovenija. A je to še sploh naša SLOVENSKA država???

 • rubec

  Tukaj je šlo za tri črne konstrukte. Ta četrti konstrukt je pa menda rjave sorte.

 • Gregor Kastelec

  ta carlova je ena navadna stara zgonjena alkoholizirana rdeča pofuknjača

 • Artur

  In kaj je narobe, če je ena desna stranka “radikalna”, boljša bi bila kot pa cagava EPP desno sredinska z enim krilom komunajzlskih satelitov, Slovenclji še niso zreli za DOM, “situacija je po serpentinškovo pod kontrolo, nč bat Slovenclji “.

  DOM Predavanje Kranj
  https://www.youtube.com/watch?v=7HXdnEIaW1o

  DOM Predavanje Rašica 720
  https://www.youtube.com/watch?v=k8jTtSKrwik

  DOM Predavanje Slovenj Gradec
  https://www.youtube.com/watch?v=qVTrcUa4PD4

 • Anton

  reakcij besed, dejanj, ki smo jih priča s strani leve prominence, nakazuje, na pomanjkanje samozavesti slednjih.

  sarkazem press

 • Morala

  V kolikor nimajo dokazov, da je bilo zrežirano, morajo za to pisanje kazensko odgovarjati!!!

 • xtc

  Večina levih bebcev ,se očitno ne zaveda,da je kriva obdolžba kazniva in sledi še odškodninska tožba.Nadlegovanje oškodovanca in družine,da naj priznajo ,da je zdeva zrežirana je hudo nevarna zadeva zelo podobna poizkusu vplivanja na pričo v nekem kazenskem postopku.

  V sa ta blatenja in poizkusi izigravanja dejstev se levici že utepajo i še huje se bodo,saj hočejo zadeve nasilo z pritiski insunuacijami in pritiski poneveriti in izsiliti njihovo resnico,ki jim ustreza,a jih je zadela nova kazen v obliki karambolaz ukradenim avtom na AC s strani ilegalcev.
  Zagotovo pa podpora levim strankam vse bolj usiha,saj večina normalnih ljudi razmišla precej drugače kot umobolni levičarji,saj imajo otroke in sorodnika do katerih jim je kaj,kot tudi prijateljev.
  Skratka,ugrabitev verrjetno ni zadnja tudi kak umor s strani ilegalcev ne,pa tudi posilstvo-vendar bodo sedaj levičarji naredili vse ,da zadeve nebi prišle v javnost z vsemi sredstvi sploh ,če bodo EU volitve za njih izpadle porazno,kar se jin ob njihovi bebavi retoriki uspe tudi zgoditi.

 • freedomfighter

  A vidite kako je s teorijami zarote…pri pozaru notre dame ste vi sirili fake news sedaj ga pa drugi mediji…o tej tezavi vedno govorim ko kurcam pristranske clanke v katerih novinarji pisejo svoje domneve in obcutke…novinarji morajo porocati objektivno in pa pisanje mora biti podprto z dokazi drugace lahko vsak zavaja in laze

 • MEFISTO MODRI

  Kje je mašinfirer, da bi malo stisnil oba vagončka na gornji sliki?

 • Janez Pavel Kanc

  Zanimajo me dokazi in protidokazi kompetentnih institucij, kot so policija in priče.
  Raznim psihoanalitikom in dušeslovcem ter lobistom ne gre verjeti.

 • Get Smart

  Onaniranje o SKRAJNIH (»extremnih«) oz. »SKRAJNISTIČNIH« (»extremističnih«) levicah, desnicah, sredinjicah … je bulšitizem.
  Tujka ekstrem pomeni skrajnost; ekstremna = skrajna = JE S KRAJA = je z začetka ali s konca, odvisno od gledišča = Wat the FAK?!
  Izbijte si iz glavic poturjene vam kretenizme, ker škodijo zdravju.
  Namesto onanije »SKRAJNA STRANKA Levica«, skladno z DEJSTVI pomenljivo rečete:
  stranka “Levica”, ker je to pač njeno uradno ime, ki jo je leta 2013 ustanovil FORUM 21. Na zasedanju FORUMA 21 jo je ustanovil kar sam tovariš Milan Kućan, ki je sicer tudi predsednik predsedstva centralnega komiteja komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji.

  • Get Smart

   LEVIČIZEM = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = MURGL JUGOKOMUNIZEM = kaviaržido KOMINTERNIZEM = SUŽNJELASTNIŠTVO = parazitiranje na človeku = izkoriščanje človeka =
   je »rak«, ki najeda vaše telo.
   »RAK« je parazit, ZAJEDAVEC, ni vaša »LEVA ROKICA«, je lahko in je tudi na LEVI ROKICI, ni pa RAK vaša LEVA ROKICA, ampak je TUJEK, parazitski tujek, je ALIEN, je INVADER, ki je vdrl v vaše telo in širi svoje zasevke do končnega UNIČENJA vašega telesa.

   Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Kakšna je razlika med SKRAJNO in NESKRAJNO »levico«? Btw, koliko levih rokic imate? Eno SKRAJNO, eno SREDNJO, eno NESKRAJNO? Ali je SKRAJNA rama ali dlan?
  Sledimo? A vidite, da so vam PODTAKNILI bulšitizme?
  Torej, po bulšit-sklepanju in imenovanju je t. i. »neskrajna« MURGL JUGOKOMUNISTIČNA “levica”, torej SD_DeSUS_ŠARAC_SABratušak_Levica_LDS_Zares_SMC… ki so le PREIMENOVANJA in “novi obrazi” ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE, ki
  DOKAZANO UBIJA otroke, posiljuje otroke, pse, laže, krade, ropa, mori, uničuje Slovenijo, uničuje vse, kar delo pridnih človeških rok, PARAZITIRA na vaših žuljih, POKRADLA je VSA podjetja v Sloveniji (polovico jih je prenesla na FORUM 21, pol pa na nabiralnike svojih kaviaržidoKOMINTERNISTISTIČNIH gospodarjev, od Amsterdama, Beograda, Cipra … i tako dalje do tokija nje). To je torej kakor NESKRAJNA levica.

  • Get Smart

   Kaj pa dela “kao” SKRAJNA MURGL JUGOKOMUNISTIČNA levica? Razumete, otroci? Lepo napišite IME, vsakokrat napišite ime oddelka MURGL KOMI JUGE, o katerem govorite. Če govorite o MURGL JUGOKOMI vladi v Sloveniji (NE slovenski, ker ni slovenska, ampak V SLOVENIJI, kot MESSI ni španski, je v Španiji), potem pač napišete: ŠARAC-SD-DeSUS-SMC-SABratušak-Levica DELAJO oz. so naredili …, ne koalicija, ne levićija, ne skrajnićija, ne progresivićija … saj so ta njihova samoimenovanja oz. t. i. »tehnični pojmi stroke« primerni le za poznavalce, ne pa za ljudi, ki ne vedo, kdo jih DNEVNO ROPA.

 • Get Smart

  »LEVA vs. DESNA politična opcija«, je kaviaržidokominternistični propagandni bulšit, NAREJEN za gledališke predstave: »KUćANOVA žlahtna levica« vs »KUćANOVA žlahtna desnica«. Kasneje pojem »desnica« podtaknejo še SVOBODOLJUBNIM ljudem. Če uporabljate prispodobo »L vs D« na način, da notri vpletete ČLOVEKA, potem jo MORATE uporabiti tako, da kaže dejansko stanje: ni 1000 skrajnih/neskrajnih levic in desnic, ampak le 1 »L« (sinister = zlo = MURGL JUGOKOMUNIZEM = sužnstvo) in 1 »D« (dexter = prav = svoboden ČLOVEK). Na svetu sta v bistvu le 2 RAZLIČICI državotvornosti/državnosti (POLITIKA = državnost/državotvornost = skrb oz. delo za POLITEJO):

  • Get Smart

   – kaviaržido KOMINTERNISTIČNA država = komunizem = socializem = fašizem = fevdalizem = muslićkultizem = četnicizem = ustašizem = vukojebizem = kamelojebizem = transićizem = MURGL JUGOKOMUNIZEM [LM_Šarac_Levica_SD_DeSUS_SMC_SABratušak …] = satanistično SUŽNJELASTNIŠTVO = red razredov = skratka »kultura SMRTI«:

   1. prvorazredni paraziti = gazde = krvosesi = vampirji
   2. drugorazredni psi čuvaji = WATCHDOGI = volkodlaki
   3. brezpravni sužnji = LJUDJE
   vs
   – država (politeja) LJUDI,
   kjer vladajo RESNICA, pravica, dobri človeški odnosi, domoljubje, rodoljubje, SVOBODA, … skratka »KULTURA ŽIVLJENJA«, ki smo jo Slovenci podarili ljudem tega sveta.

   Pamet v glavo.

 • Get Smart

  »Levica« je IME in tako ga tudi uporabljajte. Je ime »novega obraza« MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE, kot temu pravi murgl-jugokomunistični propagandni stroj, oziroma je ime novega oddelka MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE, uradno je ime kakor »nove« MURGL JUGOKOMUNISTIČNE stranke v Sloveniji (stranka »Levica«).
  »Nov obraz« MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE imenovan »Levica« je ustanovil sam PREDSEDNIK predsedstva Centralnega komiteja KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji
  tovariš MILAN KUćAN leta 2013 v hotelu Union.
  .
  Tovariš Milan KUćAN je tudi PREDSEDNIK združenja FORUM 21,
  .
  FORUM 21 združuje VES v Sloveniji NAROPAN KAPITAL (akumulacija kapitala – prvotna akumulacija kapitala, da bodo razumeli tudi ekonomski šnelkurskarji nje),
  je največje KAPITALISTIČNO združenje v Sloveniji in je V LASTI
  MURGL KOMUNISTIČKE JUGOSLAVIJE.
  To združenje MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH kapitalistov je USTANOVILO stranko »Levica«, ki se v gledaliških predstavah lutkovnega gledališča MURGLSKEGA kao bori proti pojmu kapital in za »performanse« dobi dele kapitala iz NAROPANEGA KAPITALA v Sloveniji.

  • Get Smart

   T. i. “Levico” uradno naredijo z združitvijo 3 »novih obrazov:
   IDS + TRS + DsD.
   1. »IDS« – »Iniciativa za demokratični SOCIALIZEM« je “nov obraz”, ki ga je leta 2013 v hotelu UNION (na zasedanju združenja FORUM 21) ustanovil Milan KUćAN,
   2. »TRS« – »Trajnostni Razvoj Srbo-rvacko-jugo-komi-murgl-slavije« je “nov-obraz”, narejen za KUćANOVEGA zeta (ŠTRUKALJA – kao SINDIKALIST KSJS + SVIZ, pa državni svetnik, pa NADZORNIK KAD-a, pa NADZORNIK murgl jugokomi revije MLADINA … in še funkcij ima ta watchdog) in za kaviarŽIDOkominternističnega pussića Kermaunerja, splošno bolj znanega kot HANŽEKA (ex VARUH MURGL JUGOKOMI PRAVIC),
   3. »DsD« – »Delavska stranka Družbenopolitičnih-delavcev-MURGL_KOMI-JUGE« – starnko kao ustanovi PODPREDSEDNIK DeSUS-a in jo da v upravljanje drugarinici VIOLETI TOMIć. DsD je odcepek/”nov obraz” DeSUS-a, DeSUS je “nov–obraz” oz. odcepek od SD = Socialni demokrati, SOCIALNI DEMOKRATI oz. SD pa so “star–obraz” oz. le preimenovanje
   KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.
   –––––––
   Po združitvi 3 »novih obrazov« (IDS + TRS + DsD) ta »novi obraz« najprej preimenujejo v »ZDRUŽENO LEVICO« in nato v zdaj imenovano stranko: »Levica«.

   • Get Smart

    Uradni začetek Lučkine zvezde in pol Meseca je oznanil sam tovariš
    MILAN KUćAN, predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji, in sicer leta 2013 v hotelu Union – iz uradnega obvestila:

    »Leta 2013 so se na omizju FORUMA 21 v hotelu Union zbrali
    tovariši na čelu s še živečimi partijskimi voditelji,
    uradnimi nosilci naziva predsednikov predsedstva Centralnega
    komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji in
    formalno pravnih naslednic te zločinske združbe (KP JUGOSLAVIJE)*,
    in sicer tovariš KUćAN, Kocijančič, Ribičič — vsi trije
    predsedniki SD-ja = KPJ, kjer so JAVNO PREDSTAVILI t. i.
    INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = IDS.«*
    ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
    * – INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM so najprej združili s TRS-om KUćANOVEGA zeta kao sindikalista SVIZ in KSJS in stranko štabnih babilonskih delavk Violete TOMIć, nakar so zadevo najprej PREIMENOVALI v »ZDRUŽENO Levico«, nato pa v »Levico«.

 • Janez Kepic-Kern

  VSA – ČAST CENJEMU GOSPODU TONETU K.
  IN – HVALA MU – ZA VSE DOBRO, KI GA JE STORIL ZA NAS SLOVENCE
  IN ZA NAŠO R. SLOVENIJO

  DANAŠNJI SHOD – V ČRNOMLJU
  JE BIL
  LEP,VSEBINSKI
  IN
  DOBRO OBISKAN – PREKO 500 LJUDI.

  TUDI TU
  IZREKAM SOČUTJE IN RAZUMEVANJE – STRAHOTNE NEGATIVNOSTI,
  KI SE JE ZGODILA,
  PO KRIVDI SLABE POKOMUNISTIČNE SKOVENSKE POLITIKE
  – SEVEDA
  TAKO STAREMU, POŠTENEMU SLOVENSKEMU ČLOVEKU – GOSPODU MORAVCU !
  iN
  MU ČESTITAM,
  KER
  JE TAKO DOBRO PRENESEL – TA ZA VSAKOGAR NEVARNI – DOGODEK,
  , NAPAD ISLAMISTOV – NANJ.
  Take napade je treba – odločno – PREPREČITI !
  DOLŽNOST
  NAŠE DRŽAVE, POLITIKE – JE TO !

  Absolutno podpiram-o
  pokonćnega, cenjega gospoda , vodjo SDS Janeza JANŠO.
  Se oprosti
  “žal” premirju M. ŠARCU – NEODZIV – NA TA GROZLJIVI DOGODEK,
  ker ga trenutno – ni v SLOVENIJI. !
  NA
  UGRABITEV DOMAČINA, 78 LETNEGA GOSPODA IZ Bele Krajine.
  Vsaj
  meni osebno pa se zdi – SRAMOTEN – neodziv
  “žal”
  preds. B. PAHORJA !
  Njegov ugled – je že takointako – NIZEK: z nereagiranjem
  na
  TAKO POMEMBNE DOGODKE – pa si “žal” preds. B. PAHOR
  sam
  ZAPRAVLJA
  ŠE ZADNJE KANČKE ZAUPANJA, UPOŠTEVANJA OSEBE,
  KI
  GA PRI DELU NAS SLOVENCEV – le še, v zelo majhni meri – ima.
  Vedno
  bolj ga dojemamo kot zelo praznega, samovsiljenega nastopača,
  ki
  v odločilnih, težjih situacijah in pod
  PRITISKI LJUDI, KI JIH IMA
  ON ZA VPLIVNE – ZACINCA IN POKLEKNE.
  In si ne upa zastopati interesov – nas državljanov,
  Slovencev, ki se po nas ta dežela in
  naša država SLOVENIJA – imenuje ! L.r. JANEZ K KERN KOMENDA
  P.S.
  SDS
  NAJ ČIMVEČ DELA Z LJUDMI, Z NAVADNIMI LJUDMI.

 • Marija

  Ne bom komentirala.