Marcel Štefančič v Mladinini kolumni histerično nad HBO-jevo uspešnico “Černobil”, ker je razgalila vso bedo socializma – Brani Ruse, za serijo krivi celo Trumpa

Marcel Štefančič v kolumni v Mladini, zaradi katerega ga kritizirajo celo njegovi oboževalci, histerično brani komunizem in skuša relativizirati jedrsko nesrečo v Černobilu. foto: STA/BoBo.

V zadnjem času je veliko zanimanja požela mini serija Černobil na televizijskem kanalu HBO, ki razkriva bedo sovjetskega komunističnega režima ob največji jedrski katastrofi na svetu. Odzivi na serijo so bili v veliki večini pozitivni, saj ta na slikovit in realen način prikazuje dogodke in posledice nesreče v jedrski elektrarni Černobil, ki je 26. aprila 1986 pretresla svet. Kot kaže, pa gre uspešnost serije zagovornikom komunizma še kako v nos, kar dokazuje tudi najnovejša kolumna Marcela Štefančiča v Mladini, v kateri skuša avtor stopiti v bran sistemu, katerega nefunkcionalnost in škodljivost se je morda najbolj odrazila ravno v eksploziji četrtega reaktorja. To pa mu ne uspe najbolje, saj serijo napada, češ da ljudi straši pred socializmom in ustvarjalce histerično obtožuje potvarjanja zgodovine, ob tem pa se posluži kopice nepreverjenih dejstev, izmišljotin in laži. Ravno černobilska nesreča je bila namreč glavni pokazatelj bede sovjetskega komunizma – in začetek njegovega konca, saj je bil ravno v tistem času sovjetski voditelj Mihajlo Gorbačov primoran začeti z reformami, ki so vodile v razpad Sovjetske zveze pet let pozneje. Na Nova24TV smo sicirali Štefančičevo kolumno in na podlagi dejstev poskušali dokazati, da voditelj zloglasne levičarske oddaje Studio City bodisi zavaja bodisi živi v popolni iluziji.

Mini serija Černobil, ki je v maju prišla na spored HBO, je trenutno najbolje ocenjena serija na svetu. Tovrsten odziv na omenjeno serijo ne preseneča, saj ta na slikovit način opisuje tragične dogodke, ki so vodili do nesreče 26. aprila 1986, temeljito pa prikazuje tudi vse podrobnosti, ki so nesreči neposredno sledile. Takrat sta med varnostnim preizkusom odjeknili dve eksploziji, streho nad reaktorjem je odpihnilo, radioaktivni oblak se je razširil nad zvezdnato nebo in nad vso Evropo.

Jezna Štefančičeva kolumna, ker se nove generacije spoznavajo z usodnimi napakami Sovjetske zveze
Pozitivni odzivi na serijo pa gredo, kot kaže, še kako v nos Marcelu Štefančiču, ki je za najnovejšo številko revije Mladina spisal kolumno, v kateri popolnoma odkrito stopi v bran sovjetskemu komunističnemu režimu. Pri svoji obrambi komunizma pa  ni preveč uspešen, saj se pri pisanju v mnogih primerih ne nanaša na preverljive informacije. Dejstvo je, da je ravno černobilska katastrofa pokazala bedo komunizma ter bila eden velikih žebljev v krsto komunizma, saj celo takratni sovjetski voditelj Mihail Gorbačov danes priznava, da je bila ravno černobilska nesreča eden glavnih razlogov za hiter razpad Sovjetske zveze.

Miniserija Černobil je uspešnica na televiziji HBO. Trenutno je na ljubiteljskem portalu fimomanov IMDB najbolje ocenjena serija vseh časov. foto: HBO.

Številni otroci so se rodili deformirani, Štefančič pa se norčuje iz strahu, ki so ga doživljale noseče matere
Štefančič v svoji kolumni navede več dejstev, ki nimajo kaj veliko skupnega z resnico. Tako že na začetku napiše, da ima serija Černobil “na portalu IMDb nenormalno, rekordno visoko agregatno oceno, kar 9,7. Tako visoke ocene ni imela še nobena TV-serija“. To ne drži, saj sta tako visoko oceno imeli tudi seriji Breaking Bad (Kriva pota, imela je oceno celo 9.8) in Game of Thrones (Igra prestolov), pri čemer je normalno, da imajo serije, ko se predvajajo, višjo oceno, ki pa kasneje nekoliko pade.
Ob tem Štefančič omeni, da je zaradi panike, do katere je prišlo po černobilski jedrski nesreči, na sto tisoče žensk splavilo, ker so se bale, da se jim bodo rodili pohabljeni otroci. V povezavi s tem zapiše: “V očeh krščanske desnice, ki ima splav za najhujši zločin in ki se zdajle na vse pretege trudi, da bi ga v čim več ameriških zveznih državah prepovedala ali pa vsaj drastično omejila (Alabama, Georgia, Arkansas, Kentucky, Louisiana, Mississippi, Missouri, Severna Dakota, Ohio), bi to množično abortiranje veljalo za genocid, še toliko bolj, ker je ženske v splav – z globalno histerijo – ‘prisilil’ sovjetski, komunistični, brezbožni režim.”

Iz omenjenega citata je jasno, da se Štefančič norčuje iz splavov ter se hkrati ne zaveda, da leta 1986 še niso imeli izkušenj s podobnimi jedrskimi nesrečami, kot je bila černobilska, zaradi česar je bil strah upravičen. Poleg tega so upravičenost strahu kmalu potrdili tudi številni primeri otrok, ki so se v Ukrajini, Belorusiji in Rusiji rodili bodisi popolnoma deformirani bodisi so trpeli zaradi prizadetosti, nenormalne rasti, motnje rasti, raka, motenj v duševnem razvoju, možganskih tumorjev in multiple skleroze. Greenpeace ocenjuje, da je zaradi radioaktivnega sevanja, ki ga je povzročila katastrofa v Černobilu, umrlo 100 tisoč ljudi. Sevanje je imelo velik učinek tudi na živali. National Geographic tako poroča, da so bili zabeleženi celo primeri, ko so se rojevali prašiči s šestimi nogami in ribe velikanke.

Foto: YouTube

Sovjetske komunistične oblasti so želele nesrečo prikriti
Štefančič v povezavi z mini serijo Černobil zaničljivo zapiše, da ta “
v maniri mučnega, morastega, morbidnega, bolečega, distopičnega, zelo estetiziranega proceduralnega trilerja, polnega ostudnih grozot, kužne sivine, depresivne tesnobe, frustrirajoče slikovitosti in strašljivega brezupa, namreč mozaično popisuje kronologijo černobilske jedrske katastrofe – po urah in dnevih”. Ob tem zapiše, da se v Černobilu “ljudem, ki so izpostavljeni radioaktivnemu sevanju (najprej uslužbencem nuklearke, potem gasilcem itd.), dogajajo strašne, grozljive, odvratne reči: razpadajo pri živem telesu – glave in roke se jim kar talijo. Body horror! Meso se lušči s kosti. Proti nebu se steguje gost črn dim. Radiacija – nevidna, viralna, morilska – okuži zrak“. Najbolj žalostno pri vsem tem je, da se kolumnist norčuje iz realne situacije, ki je prebivalce kraja Pripjat neposredno ob Černobilu ob jedrski katastrofi tudi dejansko doletela, predvsem po zaslugi sovjetskih komunističnih  oblasti, ki širše javnosti kar tri dni niso obvestile o nuklearni nesreči. Tako tudi gasilcem, ki so takoj prišli na kraj nesreče, da bi pogasili ogenj, nihče ni povedal, kako radioaktivni so dim in razbitine, zaradi česar so med gašenjem po nepotrebnem prejeli zelo visoke stopnje sevanja. Gorbačov je šele 14. maja 1986 priznal, da se je v Černobilu dejansko zgodila nesreča, vse to pa le zato, ker so švedski meteorologi pred tem opozorili na zaznani nepojasnjeni dvig radioaktivnega sevanja.

Pripjat danes (Foto: epa)

Za nesrečo kriva slaba zasnova reaktorja
Kot izvemo, je černobilski jedrski reaktor razneslo zato, ker je bil slabo izdelan – bil je poceni, Sovjeti so pri izdelavi varčevali.
Še huje: reaktor je bil izdelan tako, da ga v primeru nesreče sploh ni bilo mogoče ustaviti. Tisto usodno noč pa je bil kontrolor četrtega reaktorja itak 25-letni mladenič, ki je bil v Černobilu šele štiri mesece (‘ravno si zlezel z mamine dojke’),” o načinu, kako razloge za nesrečo predstavi mini serija, zapiše Štefančič. Pri tem velja poudariti, da gre ponovno za čisto resnico, iz katere pa se kolumnist vidno norčuje. Obenem gre le še za eno izmed potrditev, da je bil za to, da je bila nesreča tako huda, kriva neodgovorna država. Strokovnjaki namreč menijo, da je bila pomemben dejavnik pri nesreči nenavadna in slaba zasnova reaktorja tipa RMBK. Ravno sovjetski reaktorji za razliko od tistih drugod po svetu namreč niso imeli zaščitne strukture, ki bi v primeru nesreče preprečevala uhajanje radioaktivnega sevanja. Posledično je imela katastrofa še hujše posledice, kot bi jih imela sicer. Ob že naštetem je seveda jasno, da tako tveganega testa nikakor ne bi smel izvajati neizkušeni mladenič. 

Jedrska elektrarna Černobil (Foto: National Geographic)

V mestu Pripjat normalno življenje ne bo možno še 24 tisoč let
Ne, nič ni bolj krutega, sadističnega, neusmiljenega, nečloveškega od socializma. Samo pomislite, kaj ves čas počnejo partijci: iščejo prostovoljce, ki bi se samomorilsko žrtvovali – prostovoljce, ki bi se izpostavili smrtni nevarnosti, strahotni okužbi, pogubi. V raztreščeni jedrski reaktor – v radioaktivni pekel – tako hladnokrvno in brez empatije pošljejo rudarje, ki naj bi šli vanj povsem goli in skopali tunel, in potapljače, ki se potopijo v njegove globine. Voda tako cvrkuta, da Geigerjevega števca sploh ne potrebujejo. A da se bodo žrtvovali, ni dvoma – v nasprotnem primeru jih bodo vrgli s helikopterja. Ali kaj takega. Saj veste: socializem,” nadaljuje Štefančič ter s tem želi še enkrat znova poudariti, da mini serija za nesrečo po krivem obtožuje komunizem. Vse to pa je na žalost res. Gasilci in vojska so bili v paniki političnega vrha, da je treba čimprej prikriti nesrečo, poslani na teren brez ustrezne zaščite. Številni izmed njih so kasneje zaradi sevanja umrli v groznih mukah. Ob tem dejstvo, da komunistom v Sovjetski zvezi ni bilo kaj dosti mar za svoje prebivalce, dokazuje tudi to, da černobilska elektrarna po jedrski katastrofi ni zaključila s svojim obratovanjem. Del elektrarne so zaprli še leta 1991, preostanek pa je deloval vse do leta 2000 še v državi naslednici Ukrajini. Vse to kljub temu, da v mestu Pripjat še vsaj 24 tisoč let ne bo mogoče normalno živeti zaradi hudega sevanja. Kakšno je danes stanje v Pripjatu, mestu duhov, nazorno kaže leta 2014 posneti videspot za instrumentalno skladbo slovite rockovske skupine Pink Floyd Marooned iz albuma Division Bell iz leta 1994.

Kaj imata skupnega Trump in mini serija?
Štefančič kolumno uporabi celo za napad na ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Tako zapiše: “A glej, no: bolj ko Černobil opisuje totalitarni režim, ki laže, ki širi fake news, dezinformacije in ‘alternativna dejstva’, ki resnico prireja svoji zgodbi, ki je izgubil stik z realnostjo, ki konstruira svojo psihotično realnost, ki ne prenese kritike, ki se ne meni za človeška življenja, ki se obnaša neodgovorno, ki ogroža varnost, ki je prepričan, da bo radiacijo skril, in ki se utaplja v patologiji, aroganci, narcizmu in paranoji (oh, in antikomunističnih vicih), bolj se zdi, da opisuje Trumpa.” V navezavi na citirano besedilo je seveda na mestu vprašanje, kaj ima Trump z mini serijo Černobil in dejstvom, da je ta jedrska nesreča pospešila razpad neozdravljivega komunističnega bolnika, Sovjetske zveze.

Donald Trump (Foto: epa)

Štefančičevo zanikanje dejstev
Na koncu kolumne Štefančič opozori tudi, da naj bi bile številne podrobnosti v mini seriji netočno predstavljene: “Iz nuklearke se ni valil črn dim, rudarji niso delali goli, v rezidenčnih predelih niso streljali živali, gasilce in vojake so izpostavljali le dovoljenim dozam radiacije (imeli so izredno temeljit nadzorni sistem), radiacija černobilske nuklearke in radiacija hirošimske atomske bombe sta neprimerljivi, v jedrski reaktor ni strmoglavil helikopter, sploh pa ne zaradi radiacije, trije potapljači, ki se potopijo pod reaktor, niso bili samomorilski prostovoljci, temveč so bili zaposleni v nuklearki, ‘Most smrti’ je le urbana legenda (tisti, ki so z mostu gledali černobilski ogenj, niso pomrli) in druga eksplozija ne bi bila tako huda, da bi Evropo praktično izbrisala, kot oznanja Ulana Homjuk.”

V navezavi na besedilo v citatu je potrebno poudariti, da ni res, da so bili gasilci in vojaki ustrezno zaščiteni. Oblastem je šlo namreč le za to, da nesrečo kar najbolj prikrijejo. Vojaki so zaradi neustrezne zaščite za posledicami izpostavljenosti prekomernemu radioaktivnemu sevanju zbolevali še leta. Dejstvo je tudi, da je helikopter dejansko strmoglavil v jedrski reaktor, kar potrjuje tudi resnični zgodovinski posnetek. Eden izmed uporabnikov Facebooka je o tem zapisal: “Edino, kar bi kdo lahko narobe sklepal iz serije o tej helikopterski nesreči, je, da je helikopter strmoglavil neposredno zaradi radiacije, medtem ko je v resnici strmoglavil, ker se je zapletel v žerjav. Ampak to je precej daleč od tega, da bi lahko kdorkoli trdil, da sploh ni strmoglavil.” Ob tem velja v navezavi na Štefančičev zapis poudariti tudi, da so bile posledice za Evropo ob černobilski katastrofi že tako ali tako zelo hude, v primeru druge nesreče pa bi bile lahko še mnogo hujše. Čisto možno je, da bi bilo pol Evrope zares izbrisane. 

Dediščina zgrešenega komunističnega režima tudi ekološka katastrofa na območju Aralskega jezera
Černobil pa ni edini simbol nespametnih in nepremišljenih gospodarskih odločitev v času Sovjetske zveze, ki so se končale naravnost katastrofalno. Pomembno dediščino komunizma predstavlja tudi ekološka katastrofa, do katere je prišlo na območju Aralskega jezera, ki je bilo nekoč z 68 tisoč kvadratnimi kilometri površine eno od štirih največjih jezer na svetu, do danes pa se je skrčilo na desetino svoje nekdanje velikosti. Glavna krivda za to je predvsem na nekdanjih sovjetskih komunističnih oblasteh, ki jim je bil pomemben le dobiček in niso premogle razmišljanja o okoljskih posledicah svojih dejanj.

V zgodnjih 60. letih prejšnjega stoletja se je tako sovjetska vlada odločila, da bo vodo rek, ki napajata aralsko jezero, Amu Darje in Sir Darje, po namakalnih sistemih preusmerila v okoliške puščave na območju Kazahstana, Uzbekistana in Turkmenistana, da bi tam povečali hektarski donos, zlasti pri pridelavi bombaža. To je zmanjšalo dotok vode v jezero, zaradi česar se je to začelo krčiti, vse skupaj pa je pripeljalo do prave ekološke katastrofe. Ribištvo, od katerega je živelo okoliško prebivalstvo, je propadlo, voda pa postajala vse bolj slana in onesnažena s kemikalijami,  dokler nista ostala samo še pesek in sol. Ljudje, celo otroci, ki še živijo tod, bolehajo za hudimi boleznimi dihal. Vse to je pripeljalo do degradacije tal, do sprememb pa je prišlo tudi v podnebju. Zime so sedaj bolj mrzle, poletja pa bolj vroča.

Mesto duhov Kantubek na nekdanjem otoku, ki so ga malce ironično imenovali tudi “otok ponovnega rojstva”. Leta 1948 so Sovjeti na njem zgradili laboratorij za razvoj biološkega orožja in tam testirali smrtonosne bakterije, kot so antraks, črne koze in tularemija. Glede na nedavna poročila so bakterije na otoku spremenili v orožje in ga tam tudi hranili. Nevarni otok je bil zapuščen leta 1992, leta 2002 pa je ameriška vlada pomagala očistiti deset skladišč antraksa.

Mesto Aral, po katerem jezero nosi ime, je danes več kot 50 kilometrov daleč od obale, spomin na morje so samo stare ladijske razbitine, ki ležijo sredi novo nastale puščave. Kot da vse našteto še ne bi bilo dovolj, je območje Aralskega jezera nevarno tudi zaradi nekdanjega otoka Vozrozhdeniya, ki pa se je leta 2008 zaradi krčenja jezera  združil s celino. Na njem so namreč imele sovjetske oblasti laboratorij za razvoj biološkega orožja, v katerem so testirali različne smrtonosne bakterije. Vse strupene snovi so v sodih zakopali v zemljo, danes, ko so sodi strohneli, pa puščavski veter smrtonosne kemijske snovi raznaša daleč naokoli. Ne čudi, da je Aralkum dandanes eden najbolj smrtonosnih krajev na svetu.

M. D.

 • Gilbert Beko

  Stari moj je moder mož!Še polovičke niste videli!

  • šmentanamuha

   Ne reci, da je to tvoj guru.

 • večni srb

  Chernobyil = The soviet story 2.del

  • večni srb

   Thunderf00t je serijo že ocenil kot BS. Strokovnjak za jedrsko fiziko analizira trditve v HBOjevi oslariji, na Youtube lahko poiščete njegovo kritiko, če vpišete:
   HBOs Chernobyl: BUSTED!

 • mginko

  Poglej te lase, čist je na konc. Samo še psihiatrija.

  • karpelec

   …samo še brada, pa je levi kristus.

  • Ava

   Hahaha :D

 • hle

  kakorkoli že oni so se tedaj morali spopasti z zadevo kot se ji še nikomur poprej ni bilo treba vsaj v takšnem obsegu ne upam da se nam ne bo treba nikoli žal je serija posneta tudi v luči antiruske propagande o tem govorijo tudi izjave preživelih akterjev te katastrofe bolj važno pa je vprašanje kaj smo se od tega naučili će vzamemo v oceno naslednjo tako katastrofo ki se je zgodila izven gnilega komunizma na Japonskem kjer so celo imeli en dan časa da bi jo preprečili pa lahko mirno ocenimo da čisto nič in to nas bi moralo najbolj skrbeti

 • Gilbert Beko

  Mali je fukal, ko še za fuk niste vedeli

 • AlojzZ

  RADIO EREVAN:
  Vpr.: Ali bi se dalo posledice katastrofe v Černobilu zmanjšati?
  Odg.: Načeloma da, če Švedi ne bi vsega izblebetali.

  ================================================
  Radio Erevan ali Armenski radio je sinonim za zvrst šal, ki so bile v drugi polovici 20. stoletja zelo priljubljene v nekdanji Sovjetski zvezi in ostalih komunističnih državah vzhodnega bloka, tudi v Sloveniji.
  https://sl.wikipedia.org/wiki/Radio_Erevan

  • Peter

   Vrhunsko, kot vedno. Radio Erevan je zakon.

 • Viktorh

  Očitno je tudi na Marcelu pustil socializem trajne posledice

 • VERZIFIKATOR

  Štefuc Marc

  OČE ŠTEFAN, MATI MARCELINA

  Oče Štefan, mati Marcelina,
  je pisalo nekdaj v spričevalu,
  onadva pa zrla v ogledalu
  sta v podobo njega, torej sina.

  Od takrat minila je stoletja
  zdavnaj že najboljša polovica,
  vendar sinček ni odrasel v strica,
  zdi se kot ujetnik nam poletja.

  Kot nekdo, ki v pozni še jeseni
  najstniško, prav pubertetno skače,
  ki z mladino trga kratke hlače,
  v sanjah ki pred kamero se peni.

  Zdaj spominja te na Marcelino,
  mater sivo, staro, dolgolaso,
  ki je preživela mnogo klaso,
  ki ima za sabo let dolžino.

  A podoba se z nečim ne sklada,
  pobalinstvo in pa stara mati!
  Kje so mogli takšnega pobrati,
  ki vulgarno se okrog preklada?

  Pravi, da ga polna je kultura,
  iz rokava stresa vulgarizme,
  sanja v prazno, ni nikjer karizme,
  smešna le, uborna kreatura.

  • Steiermarkt

   A ni bil Marcel Stefancic senior operni pevec?
   Mislim da sem ga v sedemdesetih letih videla na odru ljubljanske opere.

   • VERZIFIKATOR

    Ne bi vedel, sem premlad. :))))))

    • Steiermarkt

     Koliko pomladi stejes?

  • Steiermarkt

   Marcel Stefancic Junior je rojen na isti dan kot smo mi proslavljali RD nasega najvecjega sinu,
   Kje sem ze videla njegovega oceta? A ni bil basist, mogoce v Seviljskem brivcu?

 • Joško

  Saj tega pisunskega presstituta itak nobeden ne jemlje resno, Mladino ne bere nihče,razen nekaj zagrizenih levakov, finančno jo vzdržuje UDBA.
  Se pa sprašujem, kako je mogoče, da tega “velikega misleca” še gledajo v javni hiši TV SLO!

  • JANEZ GUS

   Zato,ker je tričetrtine teh modelov na javni HANZI GREZNICI družbeno političnih delavcev.Zato bi bilo to štalo treba razterat v nulo-zero,potem pa na novo zaposlit 200 novinarjev,vse ostale rdeče tropine pa na borzo dela.Pa da vidimo njihov domet,skupaj s Šarcem.Na volitvah itak vemo,kako je končal.

  • zokispoki

   Ogabna, skrajno levicarska kreatura !

 • Povprečen Državljan

  V normalnem svetu se katastrofe ne dogajajo.Samo sem pa tja eksplodira vrtina nafte na morju,razpolovi se kakšen tanker,nesreč jedrskih elektrarn pa drugod itak ne poznajo….Če se pa že slučajno kaj takega zgodi,je poročanje in obveščanje oblasti takojšnje,celovito,odkrito,brez skrivanja in zavajanja.Krivce takoj zaprejo,vso škodo v parih dneh sanirajo in odpravijo vse škodljive posledice.Vsi filmi,posneti po teh dogodkih so zvest in natančen prikaz dejstev,brez zavajanja in brez umetniške svobode.

  • hle

   Podobna katastrofa je bila par let nazaj Fukošima celo en dan so imeli časa da bi jo preprečili pa radioaktivni odpad še danes teče v Pacifik tudi tam se je zatajilo na čisto vseh ravneh in ne vem če je kdo sploh zaprt zaradi tega itak pa to ne pomaga kaj dosti potem ko je duh ušel iz steklenice

 • Ava

  Če smo čist čist čist realni…:) Filmska industrija vedno naredi dobro za tistega, v katerem lasti je. To je resnica in to pač prinaša denar. Poleg tega pa so to podjetja v zasebni lasti, ki imajo pravico do interpretacije svoje resnice. In tako je prav. Amerika in Rusija se pač v tem zelo razlikujeta.

  Gospod Š. bi pri svojih letih ta koncept že osvojil, aja socialisti tega še niso jemali.

  • Peter

   Kot jih je že nekaj spodaj omenilo, je borec za ohranitev svojih privilegijev, no.

   • Ava

    Ja, res. Ko ti zmanjka argumentov, kreative, dela, česarkoli pač že…Začneš tuliti svojo politično agendo, ker se bojiš, da si zaradi izpada zgoraj omenjenih vrlin že za odstrel.

  • Den456

   Samo en majhen popravek. Pravilen naziv je Tovariš Štefančić.

   • Ava

    Teh tovarišev se je v Sloveniji preveč razpaslo, vsak bi zase največji kos € pogače. In to duši to državo, žal.

    • WISKY 1000

     res je,levaki,KOMUNAJZARJI uničujejo Slovenijo že od samoosvojitve

   • Steiermark

    Pa še ta naziv si zalužijo samo “osebe” ki so totalno zblojene in skregane z resnico in realnostjo, ter polne sovraštva do drugače mislečih, kot je ta zblojenec!

  • Miro Jereb

   Ja kje pa ti živiš ???

   • Ava

    V vezi česa? :)

 • stane

  Marcel,bodi malo bolj pameten. Star si dovolj. Kupi si pameti,povej,da je za tebe,bos dobil vec.

 • večni srb

  Dejstvo je, da se je zgodila 3.svetovna vojna, ne da bi večina.prebivalcev planeta to opazila. Če mene vprašate, je to največji globalni fenomen moderne dobe in bi nas moralo vse zelo skrbeti, saj so med.hladno vojno vrgli kar več kot 2.000 jedrskih bomb in uničili celo prave tropske raje.
  Še bolj čudno se zdi, da pravzaprav se sekiramo, in to čedalje bolj, le da posledicam nuklearnega upostošenja in vojaške težke industrije danes ljubkovalno pravimo klimatske spremembe. Klimatske verjetno zato, ker vreme vendar vsak opazi, sicer gre za koleteralno vojno škodo.
  Kakšno vezo imajo jedrski poskusi s klimo planeta? Načelno nobene, dokler ne začnemo upostošenje narave preračunavati z wati, ki so enota za količino sproščene energije, pri čemer moramo zraven računati tudi energijo, pridobljeno z nuklearkami, ki poganjajo mega mesta, kjer drugi viri ne bi bili mogoči ali rentabilni. Jedrski reaktorji se vozijo tudi po globinah oceanov in globoko v osončju, dva nuklearna satelita Pioneer letita celo v medzvezdnem prostoru.

  Serija je sicer super napeta in zanimiva, vendar polna propagande in fizikalnih neumnosti, kot se za dobro znanstveno fantastiko tudi spodobi. Namen producentov je bil posneti nekaj gledljivega, niso se šli rekonstrukcije resničnosti, le drama je tako dobra, da deluje realistično in razmeroma logično. In točno v tem grmu tiči zajec, gledalci so jo dobro sprejeli zaradi učinkov propagande in stereotipov, s.katerimi so nas mediji šopali že prej. Štefančič je pa zrajcan zato, ker je po dolgem času spet enkrat gledal dober film, končno nekaj kar lahko razume.

 • antimur

  Preveč so že te komunajzerske barabe korajžne v napadanju vsega, kar ni po Kučanovi volji. Naj si ta ogabni kučanistični podrepnik Štefančič zabije v svojo odvratno betico, da smo se Slovenci odločili za evroatlantske povezave, nikakor pa ne v nekakšne naveze z Rusi, z njimi so zlizani srbaki, zato so vsi, ki so bili proti osamosvojitvi, z izdajalcem Kučanom na čelu, njihovi pristaši.

 • večni srb

  Najboljša drama nuklearnega holokavsta je še vedno film Dan potem, ki je sicer čista fikcija, vendar lahko vidimo kako bi oziroma je zgledala resničnost, ki je bila globalni javnosti zamolčana. Film bi lahko gledali tudi kot ekranizacijo dogodkov v odročnih mestecih duhov, kjer so med hladno vojno testirali novo orožje.

  Danes vsi govorimo o elektriki, ki poganja moderno civilizacijo, čeprav elektromagnetno silo poznamo že vsaj tisoč let. Isto je z nukleoni, ki so jih alkemisti začeli raziskovati pred kakšnimi 200 leti, tehnologija pa je postala zrela za masovno in vojaško rabo po 2.sv.
  Imamo torej znanje in neke izkušnje z novo naravno silo, ki nam je postala dosegljiva in predstavlja neizmeren potencial, razvoja pa skoraj ni, vrata nuklearnih sil je zaprl prav Černobil, s katerim se je končal tudi sovjetski jedrski program.

  Pandorino skrinjico je odprla Evropa, trkalnik LHC v Cernu je dejansko najbolj napreden in edini jedrski reaktor svoje klase na planetu, nihče ne more vedeti kakšne pošasti in demoni bodo skočili ven šele iz drugih dimenzij.

  • tohuvabohu

   LHC ni jedrski reaktor, ampak pospeševalnik delcev.

   • večni srb

    Pospešene delce.stisnejo,tako blizu, da jih trgajo narazen najprej močne nato pa celo šibke jedrske sile, LHC dejansko neprestano proizvaja fizijske eksplozije in je torej isto kot atomska bomba, le da je količina radioaktivne snovi skoraj neznatna.
    Če smo še bolj točni, LHC je še veliko hujši od jedrskega reaktorja, saj lahko vpliva celo na higgsovo polje, torej na maso prostor časa.

    • tohuvabohu

     Bravo, že dolgo se nisem tako narežal.

 • JANEZ GUS

  Samo poglejte tega rdečega bolnika,katere vse vabi v njegovo sranje rdeče ob ponedeljkih.To za naš denar bi morali obvezno ukiniti.Trump pa Izrael,pa sta pri pradajzarjih že stalna dežurna krivca za vse tegobe sveta.Ne prebavljiv je ta knedl.

 • zamaškar

  Ta zboleva za posledicami rdečega virusa,ki je mnogo hujši od Černobilske nesreče.Nobena katastrofa ne pusti takšnih posledic in ni primerljiva s komunizmom.

 • JANEZ GUS

  Deluje mi,kot bi sam preživel Črnobil.

 • sloustava

  Kdo je kriv, da je Stefancic v prime timeu na RTVSLO? Ti, volivec, ker volis Golobica, slovenskega Stalina ( po Zizkovo)) in s tem kupljene medije.

  • Vera

   Golubič ima kmetijo na Primorskem , ne stranke .

 • Skrajno Desni

  take idiote kot je Levičar Marcel Štefančič bi namočil v kislino.

  • totex39

   Bi bilo že zadosti, da si ogleda Černobil na tistih mestih kjer je še vedno močno sevanje, kamor še danes ne smeš.

   • Stajerka

    …ne, bi mu uredili dostop in Geigerjev števec v roke pa naj sam preveri sevanje…..peš od točke do točke, idile v neokrnjeni naravi mu pa ja ne bomo nevoščljivi……

 • Antonius

  Na današnji dan pred 16-timi leti je škripnil slovenski morilski partizanski general, Lado Ambrožič – Novljan.
  Če se baraba ne bi nikoli rodil, bi kar precej izropanih in potem umorjenih kmetov II. svetovno vojno preživelo.
  Na današnji dan se je rodil najbolj znan kulturnik novodobnega muzikaličnega kova in izvrsten pretepač košarkarskih sodnikov, Zoran Predin, oziroma Lačni Franz. Ker se je uporniški blefer v partijski riti lepo poredil je opustil Lačnega Franza in se prelevil v Kučanovega lizca. Kaj vse mu liže, naj pa vsakdo sam ugane.
  ———- Marcel Štefančič, filozof, ki ne ve kam bi s svojo pametjo in poštenjem, pa ne bo vreden spomina ne po času svojega rojstva in ne po času, ko ga bo pobralo.Kdor prej umre bo dlje časa mrtev je naslov njegove knjige. Ko bo njega pobralo, slovenska filozofija niti opazila ne bo, da je Štefančičev Marcelin že mrtev. Levičarski Studio City bo vse, kar bo na rtvS po njem vredno takoj odmisliti in pozabiti.

  • VERZIFIKATOR

   Stefano Marcelino

   ŠTEFKA IN NJEN STUDIO KITY

   Botra Štefka, teta Marcelina,
   za katero gre, vsi dobro vemo,
   v ponedeljek se je s silno vnemo
   vrgla na sosedovega sina.

   Ga ozmerjala je, da čez planke
   pustil ni na vrt migrantov novih,
   pritepenih mačk, ki po sledovih
   znane so kot njene stalne stranke.

   Mačji njen salon jih prehranjuje,
   vsako mačko studijsko obdela,
   ki v soseski naši se je ujela,
   studio se Kity imenuje.

   Mačke, ki migrirajo v sosesko,
   niso pač noben problem zaresen,
   bil sosedov sin je ves pretresen,
   ko je gledal Štefkino burlesko.

   Stranke etablirane frizerske,
   ki da se šopirijo po hiši,
   so zanič, ker ne lovijo miši,
   so koristolovke le pozerske.

   Stranke vladajo in pred salonom
   se šopirijo, prav nedopustno,
   stresala je Štefka naizustno,
   mišic moč kazala pod balkonom.

   Po sosedu tolkla je Urbanu,
   demonstrirala da bo ves teden,
   češ da je nevaren, prav nič zgleden,
   bil pri Štefki spet je v prvem planu.

   Kokodakala je celo uro,
   mačk nasitila medtem nobene,
   ni sprejela ene pritepene,
   tolkla pa prav besno čez frizuro.

   Proti vsem frizerjem protestira,
   ko lase si sama v čop poveže,
   pravi, da če treba, jih poreže,
   saj frizerske stranke vse prezira.

   Kaj soseda zopet ta izvaja,
   so sosedje naši se vprašali,
   ko bi Štefke dobro ne poznali,
   rekli bi, da nekaj ji nagaja.

   Smo ob ponedeljkih vsi je siti,
   Marcelín, nečak, je konstatiral,
   okna, vrata bo tedaj zapiral,
   da prežene vonj salona Kity.

  • Steiermarkt

   In kaj si ti naredil v zadnjih par desetletjih za dobrovit sveta?
   Si tako kot vecina piscev Nove samo sral po onih ki jih ne maras?
   Ali si ustvaril kaj vecjega kot si ti sam?

   • Antonius

    Če se vam bo uspelo posvetiti Marcelovemu politikantskemu laganju na rtvS, bom imel pred vami mir do konca življenja. Kako je z vami ne vem, jaz bom pa tega lažnivca, ki ga s kompletnim programom rtvS ne gledam že skoraj 20 let, še nekaj mesecev plačeval.
    Preden mi očitate, da serjem po drugih, kaj od tega kar vi *priserjete*, stresite nase.

    • Steiermarkt

     TRVSL ne gledam.
     Vprasajte zakaj desnica ne more zamegliti levih sanjacev.
     Pa ne recite da za vsem stoji Kucan…
     Le zakaj Jansa ne more zasenciti Kucana?
     Ni mogoce vsaj kaj narobe s pristopom slovenske desnice?

    • Steiermarkt

     Slovenska desnica naj, ce hoce vladati, uporabi drugacno taktiko kot je stetje kosti, zgrazanje nad drugacnimi, pisanje clankov ki se zacnejo z “poglejte kako” in koncajo s klicajem…
     Poiskusite kaj podobnega kot je to:
     https://www.youtube.com/watch?v=ObMXiMQqYoE
     Ljudstvo sledi mocnim ljudem ki govorijo logicno, tako kot Friedman.
     Ljudstvo ne mara kalimerov.
     Tako je vedno bilo in vedno bo.

     • Antonius

      Najprej vi mene zaradi Marcela, zdaj pa v meglo in slovensko desnico.
      Pametujte drugim, jaz vaših naporov niti berem ne.

     • Ava

      Oh, Kristus! :D hahaha! Samo še tega se je manjkalo, da nekdo vrže gor Friedmana in nas prepričuje, da ve zakaj se gre!:D

     • Steiermarkt

      Lepo se rece da ze zakaj gre (brez se)

     • Steiermarkt

      Zelim da bi desnica zmagala. Glasovala sem za SDS, ampak s tezkim srcem. Levi so namrec veliko bolj usekani kot desni.
      Kdo mi je vsec? Romana Tomc. Ima mozeg, ima izobrazbo, in ima umirjen pogled na svet.
      Zal je v senci JJ ki je obremenjen s starimi zamerami…. Najprej je lezel Titu v rit, sedaj ga sovrazi… Precej emocionalno nestabilen, tako kot tale casopis…

     • janko

      O kakšne ti maš….
      Skupaj bi morali stopiti vsi zdrave pameti in dobro misleči v Sloveniji!
      Ter DELOVATI, na polno in non stop!

     • Steiermarkt

      Hlapci nikoli ne stopijo skupaj v skupno dobro.
      Hlapci se vedno dobrikajo gospodarjem in ne drugim Slovencem.

     • WISKY 1000

      ti si tudi imel rad titeja

     • Steiermarkt

      Tudi…. TITO je bil pozitivna oseba pred desetletji.
      To kar ima levica danes pa je en drek

     • Zgornji

      DOBER ODGOVOR !!! :-)

     • tomven

      Černobilska katastrofa je uradno priznana največja jedrska katastrofa do zdaj. Cel svet jo tako jemlje… A zdaj bo pa eno zmene od štefanćića poskušalo vse prepričat, da to ni res. Od tod gre zgražanje nad njim, jebe se meni, če je tip zafrustriran pa brez mozga. Ne bo pa solil pameti o nečem kar je že leta dejstvo. Samo za to gre. Tega da ima rdečo kugo niti ne upoštevam.

     • Steiermarkt

      Boli mene za Stefancica.
      Cisto vseeno je kar on lajna tja v tri krasne.
      Vazno je da bi morala desnica imeti drugace pristop ce hoce sedeti v vladajoci koaliciji…

    • Zgornji

     AAAMEEENNN !!! ! !!!

  • Miro Jereb

   Ja, a je še živ ?

  • samotoje

   Bravo, cenjeni Antonius.

  • tomven

   Odlično Antonius, danes je vaš dan. Komentarji sekajo na polno! Bravo

 • Janez

  Štefančič,v ogledalo se poglej

 • ludvig

  ..ruske oblasti so več kot 30 let skrivale katastrofo, ki se je zgodila 1957 v reaktorju v Kištimu, ko je po napaki v hladilnem sistemu jedrske elektrarne Majak je prišlo do eksplozije in izpusta več kot 80 ton radioaktivnih snovi… in tudi to v Černobilu bi prikrili, če jih ne bi ujeli …..komunistični sistemi imajo laž in prikrivanje v genih, saj se brez tega nebi obdržali toliko časa..

  • Peter

   Saj so dolgo prikrivali…dokler je le šlo so lagali.

 • Stajerka

  …za nagrado, ker je tak priden……davkoplačevalci častimo 3 tedne all-inclusive počitnice v Černobilu……pa da vidimo koliko ga je v hlačah…..ko bo tam zaključil, pa 3 mesece rehabilitacije v Rusiji, kjer bi mu hitro “odrezali” jezik in še kaj drugega…….in potem prebiramo vehamentneže o uravnoteženosti RTV, ja, samo pozabli so povedat, da to velja za položnice, nikakor pa ne za program……
  skratka – Stefančič neslušljiv in negledljiv, še manj prebavljiv…….bo pa danes imel Možina zanimivega gosta…..

 • antimur

  Ta prekleti antislovenec Štefančič je le eden izmed rdečih govnačev na Hanzi TV, ki ima gobec na večjih obratih kot pamet.

 • Janez Kepic-Kern

  RESNO VABIM – VSE
  V
  RAZISKOVALNEM DELU ŽE IZKUŠENE AKADEMSKE – ZGODOVINARJE,
  DA
  SE MI PRIDRUŽIJO,
  DA SKUPAJ ODKRIJEMO ŠE TISTIH PAR MANJKAJOČIH KOŠČKOV
  IZ REALNEGA OZADJA – SPODNJE – “PRAVLJICE”
  Raziskovanje realne biografij ex t.i. “MARŠALA TITA” – zdaj leta 2019
  NI
  VEČ – KAZNIVO !

  Še za DOBER DAN
  tista – meni kar zanimiva
  “TOTALNA PRAVLJICA” O – stari “LJUBAVI=LJUBEZNI” – O ROMANCI cca 1890 pri SZEGEDU,
  MED
  madžarskim ŽIDOM Franzem AMBROZOM
  in
  med vdovo, poljsko grofico MARIJO E.S..
  Danes,
  leta 2019 – nam preostajajo le
  “spomini” na verjetni “PLOD” tiste romance . – na t,i, “MARŠAL TITO”

  NPR. Momčilo JOKIĆ: “TITA JE RODILA UDOVICA POLJSKA GROFICA – MARIJA”

  IN
  pononska vas AMBOZFALVA=AMBROŽEVA VAS PRI SZEGEDU,
  kjer zdaj verjetno
  živijo potomci delavcev,
  ki jih je vodil UPRAVITELJ GROFIČINEGA POSESTVA – tisti Franz AMBROZ !?

  SEDANJA VAS – AMBROZFALVA pri SZEGEDU.

  Torej
  2PRAVLJICA O STARI – LJUBEZNI” , – leta cca 1890 pri SZEGEDU.

  VSEM.
  NO – JAZ ZANESLJIVO – SEM BIL V T.I. JNA-JLA
  IN
  SEM LETA 1975
  NA SVOJE OČI VIDEŽ TEDAJ 83. LETNEGA LJUBITELJA – KUŽKOV PUDLJEV
  T.I.
  MARŠALA TITA,
  KAKO JE NAM, VES ZAVALJEN,
  V SVETLO-MODRI UNIFORMI – MAHLJAL
  NAM,
  KI SMO S PARADNIM T.I. STROJEVIM KORAKOM – ŠLI POD TRIBUNO V BGD
  NA TERAZIJAH.
  ZA ODDIH
  ENA TOTALNO LITERARNA, FICTION – PRAVLJICA
  O
  T.I. MARŠALU TITU KOT – OTROKU !

  V davnih časih tam okrog 1890. leta – se je v lepem okolišu mesta – SZEGED,
  po tem mestu se imenuje znani
  t.i. “SEGEDIN” GOLAŽ
  ki je malo od Subotice
  severneje – na Madžarskem
  odvijala
  vsekakor zanimiva
  in morda tudi – LEPA – ROMANCA ! Med davno pokojnima Franzom in Marijo.
  Franz
  je bil možat, podjeten, kar premožen
  madžarski ŽID – po priimku – AMBROZ, tudi AMBROSCH, AMBROS
  in
  MARJA je pa bila
  cca 30 letna vdova in poljska grofica MARIJA E. S. – še ne preverjenega priimka.
  ter
  LASTNICA 160 HA velikega zemljiškega posestva – “birtok” =posestvo – po madžarsko.
  In?
  Romanca – ni ostala – brez – posledic !
  Sredi
  marca 189? leta – je – vdova, poljska grofica – rodila zdravega fantička.
  Vesel dogodek – seveda – a spremljan
  s problemi.
  Ni bilo možnosti za poroko med Franczem in Marijo
  in
  otrok – je ostal – nezakonski: še huje – VDOVA GROFICAJE MORALA OTROKA SKRIVATI !
  PRED
  OČMI JAVNOSTI. Zaradi nezakonskega rojstva – seveda !
  In?
  poljska grofica, vdova – je svojega otročka, fantika – odpeljala – domov – NA POLJSKO.
  In
  ga je v njega predšolskih letih – na POLJSKEM – SKRIVALA IN VZGAJALA.
  VERJETNO
  V DRUŽBI
  TEDAJ MODERNIH GOSPOSKIH KUŽKOV – PUDLJEV.
  NO?
  IN ZATO SMO IMELI V – EX FNRJ – POLJSKO HIMNO,
  EX
  MARŠAL TITO JE GOVORIL – V OSNOVI- NA POLJSKI NAČIN.
  In
  zadnjih 20 let je imel nonstop ob sebi – PUDLJE !
  P.S.
  KONEC
  POPOLNOMA UMETNIŠKE PRAVLJICE.
  Če
  se mi kdo od uveljavljenih zgodovinarjev želi pridružiti,
  da dokažemo z dokazi,
  da je zgornja “pravljica” – verjetna realnost je DOBRODOŠEL ! L.R. JANEZ K KERN KOMENDA
  Se bo
  “PRAVLJICA” NADALJEVALA !
  Ampak zdaj, leta 2019 – celo najbolj znani
  srbski
  gepšplitični komentator – Dejan LUČIĆ
  ki ima oporo vseh, ki kaj veljajo – v Srbiji
  JAVNO NA TV POZIVA
  VSE SRBE – NAJ POZABIJO NA – T.I. “TITA” – KER DA JE BIL – ” Z L O T V O R ”

  LINK
  POLIT GEOSTRATEG
  DEJAN LUČIĆ – O TITU.

 • soc

  Tako lepo je vse izgledalo – Obama, Merkelca, Frančišek… Kot da bi živeli mokre sanje kulturnih marksistov.

  Potem pa pade z neba neki Trump in začne sesuvati hišico iz kart. Ni čudno, da je vsakemu levaku brez izjeme največji še živeči sovražnik. Ostarelemu Mladininemu in hanzijevemu opičnjaku Štefančiču torej tudi. Celo večji od Janše.

  • Ava

   :D

 • RATATA

  Ob omembi juniorja … takoj na Marxa..: (Marx je bil deklarirani antisemit) ……
  in ,,,,, socializem je svoj antisemitizem skril pod krinko pregona kapitalistov, se pravi lastnikov proizvodnih sredstev!!
  https://kavarnahayek.wordpress.com/tag/viktor-orban/

  … kako je nastala Sovjetska Zveza in kaj vse je moralo umreti zato pa itak vemo!
  Takole so poročali v tistem času:
  William Oudendyk, nizozemski konzul v Sankt Peterburgu, je v zahodno Evropo poslal depešo, v kateri je zapisal, da »boljševizem organizirajo in izvajajo Židje«.
  Njegovo poročilo je bilo aprila 1919 vključeno »belo knjigo o Rusiji« oziroma v Zbirko poročil o Rusiji I., a je bilo hitro umaknjeno. Stotnik Montgomery Schuyler (G2 Intelligence), ki je bil operativec ameriških sil v Sankt Peterburgu, je zapisal:
  »Boljševistično gibanje je bilo že od samega začetka vodeno in pod nadzorom najmočnejših ruskih Židov.«
  Ta zapis hrani državni arhiv ZDA, kjer sta tudi dva telegrama.
  Prvi je od konzula Summersa (2. maj 1918) iz Moskve, ki navaja:
  »Židje prevladujejo v lokalni sovjetski vladi, protižidovsko razpoloženje med ljudmi narašča.«
  Drugi telegram je poslal Caldwell, konzul v Vladivostoku (5. julij 1918).
  Zapisal je: »Petdeset odstotkov sovjetske vlade v vsakem mestu sestavljajo Židje najhujše vrste«.

  Ko je januarja 1924 Lenin umrl, se je začel boj za njegovo nasledstvo.
  Zmagal je Josip Stalin, ki ga še danes opisujejo kot antisemita, a resnica je diametralno nasprotna.
  Stalin je imel tri žene in vse so bile Židinje. Njegovi otroci so bili vzgajani v židovskem duhu, tudi poročali so se z Židi (hčerka Svetlana iz prvega zakona je imela štiri može, trije od teh so bili Židi).

  Podobno je bilo s Stalinovim pomočnikom Vjačeslavom Molotovom, enako z drugimi Stalinovimi nasledniki, kot je denimo Leonid Brežnjev, ki je bil poročen z Židinjo, njegovi otroci so bili vzgajani kot Židje.
  In še nekaj. Prav vsi zloglasni šefi boljševistične tajne službe, od Uritskyga do Berije, so bili Židje.

  ……O tem kdo je financiral in vodil rdeči teror … . .. so pripravili prispevek v Kavarna Hayek…. “” https://kavarnahayek.wordpress.com/2017/10/24/100-let-oktobrske-revolucije-kdo-je-financiral-in-vodil-rdeci-teror/

  • večni srb

   Pravzaprav smo vsi evropejci židje.
   Resno, od nekod si se vendar moral vzeti, če.gremo gledat prednike dovolj nazaj, pridemo do peščice židov, s katerimi smo vsi v daljnjem sorodstvu.
   Mogoče pa niti ne, povsem mogoče je tudi, da je nekdo prišel iz popolnoma drugega okolja, recimo iz kitakskega ali indijanskega, vendar je zelo malo verjetno, da se ni nihče od prednikov paril z vsaj enim evropejcem, torej so hebrejski geni kontaminirali tudi najbolj izolirana plemena prišlekov v Evropo.

   Vse skupaj je torej oslarija, zakaj bi se kdo matral in kopal po tujem družinskem hlodu, da bi izbezal na plano vsaj enega večnega juda, ampak ogromno krwtenov še vedno verjame v evgeniko in se jim tudi tako banalni podatki zdijo usodno povezani z današnjo resničnostjo.

   • RATATA

    Mojenu praprastaremu prapraočetu Noetu najbolj zamerim, ko je svojega sina, mojega praprastarega praočeta Sema le okurcal in ni ubil njegovo nosečo baburo, da je uspela rodit naslednike, ki so vir najhujšega zla.
    Jaz nisem iz te veje!

    • Ana Job

     Iz katere veje pa?

     • RATATA

      Iz tasuhe, tabele.

 • totex39

  Štefančiču priporočam osebni ogled Černobila, da bo nehal domnevno misliti, da je to ameriška propaganda, to je resnicna grozota, ki jo tudi Rusi ne zakrivajo več. Njegovo zanikanje ni nobenemu vprid, kvečjemu je sam sebe osmešil.

 • Tomaž Brglez

  Serija je tako resnična, kot je dejstvo da so bili Američani na Luni, da so bradati kamelovodci zrušili 3 stolpnice 11.9.2001 ali da je Oswald ubil JFKja

  • Stajerka

   ….a si bil tam??….pa še nekaj, negiraš svinjarijo komunistov in se obešaš na 3 dogodke zahodnjakov…..ni težko ugotoviti kam pes aco moli…….o Sorošu nič ne boš povedal?…..in lopovščini F21……in o tem, da je 1/2 Slovenije v požarih, pa so baje vsi zdravju prijazni……

   • Tomaž Brglez

    Ne nisem bil tam! Kakšno svinerijo komunistov? O nesreči so obvestili v ponedeljek. Sama nesreča se je zgodila na noč na soboto. Morali so ugotoviti prvo kaj se je pravzaprav zgodilo. Evakuirali so 300.000 prebivalcev brez žrtev in to je delo NKVD/KGB kar ti je bolj všeč. Kar se tiče evakuacije si poglej kaj je zlati kapitalizem naredil pri orkanu Katarina. Reveže je prepustil usodi. Soroš bi moral biti tvoj vzor, saj se bori proti socializmu in humanizma. Lopovščina F21 je prav tako nesprejemljiva kot družba izdajalcev z okupatorjem, ali trgovanje z zaupnimi vojaškimi podatki. Kar se požarov tiče, vsak ki ni imbecil bo poskrbel za osebno varnost in se ne bo izpostavljal, dokler pristojne službe ne opravijo analiz in prekliče jo nevarnosti.

  • Morala

   https://www.24ur.com/novice/svet/foto-in-video-cernobil-30-obletnica.html

   Černobil po 30 letih: tamkajšnji prebivalci umirajo mlajši, zmanjšala se je rodnost, več je rakavih obolenj

   • Tomaž Brglez

    v celi Evropi se se je zmanjšala rodnost, če ne šteješ priseljene muslimanske narode zraven. Vse zaradi nesreče v Černobilu. Daj začnite kritično misliti. Serija ima namen očrniti jedersko industrijo. U 235 je izredno redek element. prav zaprav bi ga morali hraniti za morebitno evakuacijo Zemlje in graditi reaktorje na osnovi hitrih nevtronov. Žal je jedrsko znanje na zahodu izgubljeno in takšnih reaktorjev ne znajo narediti ne Francozi, kaj šele Američani, ki ne obvladajo niti tehnologije bogatenja urana. Po Černobilu so opustili kar lepo število jedrskih elektrarn v Ukrajini, na Krimu in v pribaltskih republikah. Gorivo je šlo za ameriške potrebe po električni energiji. Naslednji tak dogodek je bil Fokušima in glej ga zlomka gorivo roma v Ameriko, Japončki pa zapirajo jedrske elektrarne. Energije se porabi vsakodnevno več, človeštvo pa je ne more pridelati dovolj brez atoma. Človek naj bi potreboval 2kV električne energije. Na svetu nas je 7milijard. Pridela se pa 2TV elektrike, se pravi 1/7 potrebne. Vsi pa si želijo živeti kot Ti. V seriji je sovjetsko vodstvo prikazano kot kanibalsko, kar je daleč od resnice. Zakaj bi v socializmu nudili brezplačno šolanje in medicinsko oskrbo, če pa je bilo vodstvo tako brezčlovečno? Vsi skupaj zaradi nejasnih okoliščin mešate vse kar je bilo dobrega z ogabnostjo posameznikov, ki nikoli niso bili pri socializmu s srcem in so v njem iskali svoje osebne koristi v prodaji vseh državnih interesov zahodnemu kapitalu, ki je na dani moment za preživetje nujno rabil trge socialističnega bloka, kjer se je potem še popolnoma rešil konkurence. V tem tudi sedaj uživamo vse ugodnosti kapitalizma.

  • Peter

   In kot je socjalizem resnično deloval.
   Btw, si serijo videl?
   Si bil v Černobilu oz na podlagi česa trdiš, da serija ni resnična.

   • Tomaž Brglez

    socializem je deloval tako dobro, kot smo si ljudje želeli, z figo v žepu. Vsi smo si želeli živeti bolje, kot nam je položaj dopuščal. Tega se sedaj na mnogo bolj krut način učimo v kapitalizmu. In šolanje postaja iz dne v dan bolj kruto, saj gre koncentracija kapitala z velikimi koraki.

    • Peter

     Tebe so torej vprašali, kako dobro želiš živeti?
     Mene niso, no.

  • Peter

   Socjalizem je povzročil več škode v tvoji glavi, kot jo je radioaktivno sevanje v Černobilu.

  • Black_hawk

   Oswald je ubil Kennedya.

  • tohuvabohu

   Če ne bi bila resnična, se junior ne bi ukvarjal z njo.

  • centurion

   Brglez?
   Še en.
   Pijanček rdeč.

   • Tomaž Brglez

    za razliko od tebe nisem bil nikoli član KPJ ali KPS kot ti in se leta 1991 prebarval v belo barvo.

   • Tomaž Brglez

    in za razliko od tebe ne konzumiram alkohola.

   • Tomaž Brglez

    in ne skrivam se pod raznimi PARTIJSKIMI psevdonimi

 • Morala

  Ta je meni osebno najbolj antipatičen in ga sploh ne gledam!!!

 • Nšo-či

  Ali Štefančiča skrbi, da bi Slovenci pod vtisom serije končno odprli oči? Samo v Butalah je možno, da požari v kemijskih obratih ugodno vplivajo na okolje. Poslušala sem izjavo pristojnega o kvaliteti zraka v Cerknici. Glede na to, pričakujem, da bodo vsi napeli sile in v bližni šole ponovno postavili obrat. Lahko še večjega, da lastnik ne bo tako žalosten.

  • Peter

   In okoli njega čim več vrtcev in šol….

   • Nšo-či

    Žalostno..a rersnično. Požar je gasilo 250 gasilcev. Ali misliš, da se bodo predpisi kaj spremenili in bodo odslej nadzemni hidratanti v bližini industrijskih objektov?

    • Peter

     Predpisov imamo toliko, da je joj. Očitno pa se da z inšpekcijami malo zmenit…

  • Peter

   Očitno smo edina država, v kateri ogenj ne povzroči nobenih škodljivih posledic za okolje, razen škode lastnikom, no.

 • Jernej Arko

  Vse kar rabi[ vedt da avtorji serije nimajo pojma je da pravjo v seriji da bo JEDRSKA eksplozija 4 megaton uničla vse do nevem kje. Ni ga reaktorja na svetu ki bi povzročil jedrsko eksplozijo, kar se zgodi in se je zgodlo je bla parna eksplozija, ko so začel reaktor spet hladit s vodo se je voda v trenutku uparila. Sam razlagat to kle nima smisla ker vsi veste da ker je reaktor jedrski je potem jedrska eksplozija, in nima veze da gorivo za tako eksplozijo ni blo niti prbližn dovol čisto.

  • Peter

   Lepo. Ti si torej atomski znanstvenik. Daj nam potem ti razloži, da parna eksplozija ni povzročila nobenega sevanja, ker para pač ne seva, no.

   • Jernej Arko

    materjal ki seva je parna eksploija vrgla visoko v luft. Sam niti prbližn ni bla 4 megatonska explozija in ni varjante da bi lahko bila.

    • Peter

     Hm, torej znaš tudi normalno povedati, kar misliš?
     Če bi takoj tako povedal, ne pa da si uporabil podcenjujoči ton jaz vem vse vam pa jebrez veze razlagat….bi bilo bolje.
     Btw, si že slišal za pretiravanja v filmih, ki probleme naredijo še hujše, da so potem rešitelji še večji junaki?
     Saj ne gre za dokumentarni filn.

    • centurion

     Ni bistvo v podatku eksplozije v megatonah.
     Bistvo je količina radioaktivnih snovi, ki jih
     je zaradi termične eksplozije in posledično nekontroliranega
     požara mesec dni raznašalo po Ukrajini, Belorusiji, Evropi.
     Švedi so takrat, 4 dni po nesreči zaznali enormno povečanje
     sevanja, ki so ga kot oblak prinašali nad Švedsko zračni tokovi.
     Isti kurac kot Hirošima, samo ne v nekaj sekundah, tu
     pa raznos v mesecih…

     • šmentanamuha

      Lepo si mu razložil.

     • Jernej Arko

      Bistvo je da pisci serije nimajo pojma. Al pa pišejo znanstveno fantastiko ki jo nora tv prodaja kot dokumentarec.

     • centurion

      Bistvena je ekološka katastrofa No. 1 na svetu.
      Enaka kot komunizem.

     • Jernej Arko

      največja haha, poglej oceane kolk plastike, poglej ozračje kolk ma toplogrednih pinov, pol pa poglej okolico černobila kjer trenutno ni ljudi gre naravi prov krasno.

     • centurion

      no, tja pejt.

     • Jernej Arko

      dokler ne grem v reaktor, bom od letenja tja bolj obsevan, drgac pa tam uspevajo krasno risi, divji prasici, volkovi, medvedje in ostale zivali

     • Tomaž Brglez

      Kapitalizem je pripeljal svet do ekološke, ekonomske, politične in vojaške katastrofe.

   • Ava

    Hahahahahah :D

 • Janez Kepic-Kern

  RESNO VABIM – VSE
  V
  RAZISKOVALNEM DELU ŽE IZKUŠENE AKADEMSKE – ZGODOVINARJE,
  DA
  SE MI PRIDRUŽIJO,
  DA SKUPAJ ODKRIJEMO ŠE TISTIH PAR MANJKAJOČIH KOŠČKOV
  IZ REALNEGA OZADJA – SPODNJE – “PRAVLJICE”
  Raziskovanje realne biografij ex t.i. “MARŠALA TITA” – zdaj leta 2019
  NI
  VEČ – KAZNIVO !

  Še za DOBER DAN
  tista – meni kar zanimiva
  “TOTALNA PRAVLJICA” O – stari “LJUBAVI=LJUBEZNI” – O ROMANCI cca 1890 pri SZEGEDU,
  MED
  madžarskim ŽIDOM Franzem AMBROZOM
  in
  med vdovo, poljsko grofico MARIJO E.S..
  Danes,
  leta 2019 – nam preostajajo le
  “spomini” na verjetni “PLOD” tiste romance . – na t,i, “MARŠAL TITO”

  NPR. Momčilo JOKIĆ: “TITA JE RODILA UDOVICA POLJSKA GROFICA – MARIJA”

  https://www.google.com/sear
  IN
  pononska vas AMBOZFALVA=AMBROŽEVA VAS PRI SZEGEDU,
  kjer zdaj verjetno
  živijo potomci delavcev,
  ki jih je vodil UPRAVITELJ GROFIČINEGA POSESTVA – tisti Franz AMBROZ !?

  SEDANJA VAS – AMBROZFALVA pri SZEGEDU.

  https://sloveniana.si/ident

  “PRAVLJICA” O STARI – LJUBEZNI” , – leta cca 1890 pri SZEGEDU.

  VSEM.
  NO – JAZ ZANESLJIVO – SEM BIL V T.I. JNA-JLA
  IN
  SEM LETA 1975
  NA SVOJE OČI VIDEŽ TEDAJ 83. LETNEGA LJUBITELJA – KUŽKOV PUDLJEV
  T.I.
  MARŠALA TITA,
  KAKO JE NAM, VES ZAVALJEN,
  V SVETLO-MODRI UNIFORMI – MAHLJAL
  NAM,
  KI SMO S PARADNIM T.I. STROJEVIM KORAKOM – ŠLI POD TRIBUNO V BGD
  NA TERAZIJAH.
  ZA ODDIH
  ENA TOTALNO LITERARNA, FICTION – PRAVLJICA
  O
  T.I. MARŠALU TITU KOT – OTROKU !

  V davnih časih tam okrog 1890. leta – se je v lepem okolišu mesta – SZEGED,
  po tem mestu se imenuje znani
  t.i. “SEGEDIN” GOLAŽ
  ki je malo od Subotice
  severneje – na Madžarskem
  odvijala
  vsekakor zanimiva
  in morda tudi – LEPA – ROMANCA ! Med davno pokojnima Franzom in Marijo.
  Franz
  je bil možat, podjeten, kar premožen
  madžarski ŽID – po priimku – AMBROZ, tudi AMBROSCH, AMBROS
  in
  MARJA je pa bila
  cca 30 letna vdova in poljska grofica MARIJA E. S. – še ne preverjenega priimka.
  ter
  LASTNICA 160 HA velikega zemljiškega posestva – “birtok” =posestvo – po madžarsko.
  In?
  Romanca – ni ostala – brez – posledic !
  Sredi
  marca 189? leta – je – vdova, poljska grofica – rodila zdravega fantička.
  Vesel dogodek – seveda – a spremljan
  s problemi.
  Ni bilo možnosti za poroko med Franczem in Marijo
  in
  otrok – je ostal – nezakonski: še huje – VDOVA GROFICAJE MORALA OTROKA SKRIVATI !
  PRED
  OČMI JAVNOSTI. Zaradi nezakonskega rojstva – seveda !
  In?
  poljska grofica, vdova – je svojega otročka, fantika – odpeljala – domov – NA POLJSKO.
  In
  ga je v njega predšolskih letih – na POLJSKEM – SKRIVALA IN VZGAJALA.
  VERJETNO
  V DRUŽBI
  TEDAJ MODERNIH GOSPOSKIH KUŽKOV – PUDLJEV.
  NO?
  IN ZATO SMO IMELI V – EX FNRJ – POLJSKO HIMNO,
  EX
  MARŠAL TITO JE GOVORIL – V OSNOVI- NA POLJSKI NAČIN.
  In
  zadnjih 20 let je imel nonstop ob sebi – PUDLJE !
  P.S.
  KONEC
  POPOLNOMA UMETNIŠKE PRAVLJICE.
  Če
  se mi kdo od uveljavljenih zgodovinarjev želi pridružiti,
  da dokažemo z dokazi,
  da je zgornja “pravljica” – verjetna realnost je DOBRODOŠEL ! L.R. JANEZ K KERN KOMENDA
  Se bo
  “PRAVLJICA” NADALJEVALA !
  Ampak zdaj, leta 2019 – celo najbolj znani
  srbski
  gepšplitični komentator – Dejan LUČIĆ
  ki ima oporo vseh, ki kaj veljajo – v Srbiji
  JAVNO NA TV POZIVA
  VSE SRBE – NAJ POZABIJO NA – T.I. “TITA” – KER DA JE BIL – ” Z L O T V O R ”

  LINK
  POLIT GEOSTRATEG
  DEJAN LUČIĆ – O TITU.

  SEDANJA VAS
  AMROZ FALVA
  PRI SZEGEDU
  https://sloveniana.si/identiteta-marsala-tita/ambrozfalva/

 • Janez Novak

  Marcel je prvilegirano dete od mladih nog. Za ideološko propagandno oddajo dolgo nekaj deset minut, ki se odvrti enkrat na teden, že desetletja dobiva dobro plačo. Jasno, da hvali ideologijo, kateri se ima zahvaliti za lagodno življenje. Privilegiranci iz starega/novega (neo)komunističnega režima so vsi kot eden pripravljeni braniti njegove “vrednote”, se pravi svoje privilegije.
  Pri tem Marcel ni kak poseben pojav. Je le eden od mnogih privilegiranih agitatorjev za (neo)komunistični režim, ki nam dnevno perejo možgane na javni RTV in v drugih neokomunističnih medijih.
  Privilegiranci vseh dežel, združite se!

  • Ava

   Res je tako.

 • Janez Kepic-Kern

  ZA UVOD K
  SPODNJI – “PRAVLJICI – O – STARI LJUBEZNI”
  VAM V LINK
  DAJEM
  PRELEPO MEHIŠKO PONARODELO
  PESEM- “UN VIEJO AMOR”=”ENA STARA LJUBEZEN” L.R. JANEZ KEPIC KERN KOMENDA
  P.S.
  O
  ENI STARI LJUBEZNI- DE- “U VIEJO AMOR”
  PJE
  ANA GABRIEL
  https://www.youtube.com/watch?v=8QddSBSP2Zs

 • dob

  077_EKOLOGIKA
  Ta država ne varuje ljudi, temveč varuje živalske vrste in zaščitene rastline. Tako skrbi, da ne bi ogrožali okolja s posledicami gradenj hidrocentral.
  Zato nam je postavila nuklearko!

  V Černobilu so še kako leto pred nesrečo v nuklearki, po vseh osnovnih šolah organizirali čistilne akcije okrog šol in po pločnikih v mestu. Otroci so pobirali čike po tleh, sortirali se pravi ločevali smeti. Plastične vrečke, papirčke, odvržene žvečilne, ostanke tulcev od sladoleda, stare dežnike in vse to odlagali v zabojnike, ki jih je potem pooblaščeno komunalno podjetje odvažalo na posebne deponije, ki so bile označene in varovane, da se odpadkom tam ne bi kaj zgodilo. Recimo, da ne bi prišlo do samovžiga in bi nevarne snovi, kot so plastične vrečke, igračke in podobne pizdarije zagorele.
  Kot se to včasih zgodi tam, kje se državi jebe za okolje.
  Potem so ob proslavi, na koncu akcije (za katero so se zmenili, da bo od tedaj naprej potekala vsako leto), podeljevali priznanja in nagrade tistim najprizadevnejšim otrokom, ki so dojeli namen, ki ga ima država z ekološkim osveščanjem prebivalcev.

  Nekateri otroci so za nagrado dobili knjige, drugi slaščice (čokolade in bonbone), in vse to je financirala černobilska nuklearka!
  Predstavnikom uprave nuklearke z direktorjem na čelu, ki si je vzel čas zanje kljub svojemu nadvse odgovornemu delu v postrojbi, so se otroci lepo zahvalili in pri tem navdušeno pozdravljali vodstvo nuklearke in mahali z zastavicami.
  Učitelji in tršice so bili ponosni na otroke.

  Tako je treba z mladimi, je izjavil direktor zmagovite osnovne šole, ki je zbrala največ točk! Pripomnil je, da je treba mlade generacije že zgodaj vzgojiti v ekološkem duhu in jim vsaditi spoštovanje do okolja in do zdravega načina življenja.
  Proslavo ob podelitvi nagrad je televizija prenašala od začetka do konca in tedaj so vsi mikrofoni bili vključeni tudi med nastopi, ko je občasno zavladala tišina.
  In je zato bilo jasno slišati – vsa Sovjetska zveza je to slišala – kako je mali Serjoža iz II c razreda glasno prdnil!
  Serjoža je namreč stal v drugi vrsti otroškega pevskega zborčka, ki je bil najbolj ozvočen.

  Joj, kakšna sramota je to bila za osnovno šolo narodnega heroja Kuznjecova! In kakšna sramota za vse mesto.
  To se bo govorilo še generacije in generacije, Černobil bo povsod poznan samo po tem, da je nekdo v zboru na glas prdnil med slavnostjo.

  Ravnatelj je Serjožo najstrože kaznoval, starše je poklical v šolo in jih spraševal kakšne manire imajo doma. Kaj učijo tega otroka iz katerega po njegovem mnenju nikoli ne bo nič dobrega. Kaj kuhate doma, jih je spraševal. Pravzaprav se je drl nanje.
  Drugi otroci so se mu potem rogali in ga klicali po imenih, ki jih tukaj ne morem ponoviti. V mestu, ki je bilo čisto, brez enega samega čika na pločniku ali na cesti, je mali Serjoža bil spaka, idiot, debil, kreten, vodenoglavec, kripl… tako so ga namreč zmerjali drugi otroci.

  Šikaniranje se je kar nadaljevalo in vsa stvar je šla do te meje, da je za Serjožkovo družino življenje v Černobilu postalo nevzdržno. In se je zato Serjoža s starši vred preselil v Moskvo, kjer so imeli strica.

  Černobilci so si končno oddahnili od te sramote.

  Zdaj je Serjoža edini živ in normalen (edini normalen je bil že prej) od vseh otrok, ki so tedaj z njim peli v černobilskem pevskem zboru.
  Ostal pa je brez knjige ali čokolade, saj ni prejel prav nobene nagrade. (glej, k’se rima!)

  ****

  Nekateri smo naslednja leta po katastrofi imeli priložnost na tuji televiziji gledati dokumentarno oddajo o tem, kaj se je dogajalo po černobilski nesreči.
  Od vseh grozot, ki so bile na dokumentarcu prikazane, mi je najbolj ostalo v spominu to, kako se je država odzvala na nesrečo v Ukrajini.

  Najprej so narisali radijus okrog mesta nesreče, kjer je bilo vse kontaminirano. Potem so z avtobusi selili ljudi znotraj tega radijusa z ene vasi v drugo, in to vse hkrati, kot pri ringlšpilu.

  Ljudi so vozili v naselja ZNOTRAJ ISTEGA RADIJA! Vrteli so jih v krogu, ne d abi oni to vedeli.
  Prepričani so bili da ljudski socialistični režim skrbi zanje in so mu brezpogojno zaupali. Kar so jim rekli, to so verjeli!
  Z avtobusi so prišli v vas A in rekli ljudem naj zapustijo vse točno tako kot je, kajti tam, kamor gredo, bodo dobili VSE, kar potrebujejo, vse jih bo tam čakalo. Zato – nič prtljage…. ker ni potrebna!

  Iz naselja A so jih premaknili v naselje B, iz naselja B so jih premaknili v naselje C, tiste iz naselja C so pa premaknili v naselje D.
  Vse hkrati, da se ne bi križali.

  Iz D so jih peljali v A.

  Ljudje so v filmu povedali, da jih je v novih naseljih, kamor so jih navozili, v hiši v kuhinji že čakala miza s krožnikom polnim še tople juhe. To so za sabo zapustili prejšnji stanovalci.

  Tudi njih je nekje čakalo vse pripravljeno!
  V hišah so bili predmeti, ki jih ljudje potrebujejo pri vsakdanjih opravilih, njihove otroke so v sobah čakale razmetane igračke, da so se lahko igrali z njimi.

  Nikjer ni tako zelo prišla do izraza fraza “ljudi prinesti okoli”.
  Pri nas dokumentarca nismo videli. Naš nuklearni lobi je premočan.
  Kurc, ne morš met glih usega!
  Zato pa mamo najvišje razvito ekološko zavest v Evropi.

  • samotoje

   Ha ha, ko bi Haška bral. Super.

   • dob

    Uh, tole je pa hud kompliment… bom težko nosil.
    Vsekakor hvala.

 • if

  Marcel Štefančič: “… radiacija černobilske nuklearke in radiacija hirošimske atomske bombe sta neprimerljivi, …”

  75 let po radiaciji v Hirošmi je tam mogoče normalno živeti.
  V Černobilu, Pripjatu … bo tako življenje mogoče 24000 let po radiaciji, torej po letu 25900.

 • Olga101

  Tovariš že ve, zakaj reklamira zločinski režim! Brez njega bi imel nago rit, saj je sposoben preživeti le ob državnih jaslih! Za prvorazredne kot je on, režim poskrbi tako kot za rdecezvezdašico Svetlano Makarovič, ki uživa na tujih zuljih s PRIVILIGIRAJO penzijo in BREZPLACNEM bivanju v luksuznem domu za komunistične upokojence!

 • Ava

  “Kot velik antikapitalist na svojem naslovu registrirane kar 3 s.p.-je. Poleg tega pa se je tudi za njegovo ženo našlo delo v ju.”

  Njegov največji delodajalec je verjetno RTV.
  Za ostala dva tudi ne dvomim, da ni kakšna davkoplačevalska vreča brez dna. Torej gospod Š, naj rajši molči o Trumpu in Ameriki. :)

  • šmentanamuha

   A tako, poleg stalne službe v JU na RTV ima še 3 s.p.-je, pa še že ženo v JU-ju? To je pravi socialist s privilegijami, ki se pritožuje čez kapitalizem. Ampak butaste rdeče ovce na žalost ne štekajo niti osnovne matematike.

 • Oregon

  ta je res orng prbit. Včasih samo problematičen, zdaj pa zamegljen do amena.

  • SIMON ROZIC

   …idiotizem se z leti stopnjuje in je neozdravljiv, če imaš ugodno podlago zanj!
   On jo ima! Svojega očeta!

 • šmentanamuha

  Otrok socializma, ki je obtičal v svoji infantilni fazi patološkega narcisizma, Marcel Štefančič jr., je samo še karikatura od novinarja, ki je izgubil stik z realnostjo, ki konstruira svojo psihotično realnost, ki ne prenese kritike, ki se ne meni za človeška življenja, ki se obnaša neodgovorno, ki se utaplja v patologiji, aroganci, narcizmu in paranoji … Bravo Štefančič, opisal si samega sebe… it´s time to say goodbye …

  • Hamid Begic

   Ne filozofiraj, Freak. :)

   PS: Si se naučila angleško?! :) #GoodForYou

   • šmentanamuha

    O, a to si ti, UdbaJosipBroz, so te spet skenslali? Uporabila sem samo Štefančičevo izrazoslovje.

    • Hamid Begic

     Potem še zmeraj ne znaš?! :)

     PS: Ne prenesejo resnice. :)

     • šmentanamuha

      Ne znam česa?

     • Peter

      Sam sebi dajati plusov, kot zna naš Hamid, no.

     • Hamid Begic

      Englich?! :)

      PS: Te bom jaz naučil…. A, B, C…. Za mano ponavljaj… D,… :)

     • šmentanamuha

      A to je, ti bi me rad učil angleščino!

     • Hamid Begic

      Ja, normalno…. Ne moreš poznati samo enega jezika…. Zlovenščine. :)

      PS: Ti kar ponavljaj. :)

     • šmentanamuha

      Ko boš dojel, da je Slovenščina najlepši jezik na svetu, boš razsvetljen …

     • Hamid Begic

      To pa je že malo preveč….. Ruščina, brazilščina, in španščina. :)

      PS: Že pogovor z teboj me razsvetljuje. :) #Hahahahah

     • pajot

      hamide,deka si be?

     • šmentanamuha

      U redu. Samo še ruščina se lahko primerja.

     • Hamid Begic

      Vredu…. Se napiše. :)

      PS: Upam, da si “huda riba”, ker pravopis, podpornik SDS-a…. Tough call .. :)

     • šmentanamuha

      Pravilno se napiše “v redu”, ampak na forumih si včasih privoščimo tudi po domače.

     • Den456

      Klasičen Balkanec. S in Z ti povzročata probleme.

     • Luiggi

      Ne verjamem,da bi bil cefur kdaj razveseljen s Slovenscino!

     • šmentanamuha

      Morda pa le … nekega dne … upanje umre zadnje.

   • Luiggi

    I don’t know if you know what she meant with her statement.I believe,you are not smart enough to understand,kapish?

  • Miro Jereb

   Naj označjo kje je da bomo vedl kam scat hodt…

 • SIMON ROZIC

  Udbo-sin velikega udbaša že ve, kako to gre….komunizem je njihova strast, pa čeprav
  gledajo revščini in obupu vsak dan v oči, kar dokazuje njegov podganji rep, ki se niti
  ne premakne na grbi umazanij, ki jo vlači s sabo iz roda v rod! Stefančič je sramota
  naroda, ki mu daje vsakdanji kruh ! Prasec !

 • centurion

  Tip nima samo konjskega repa.
  Je konj de facto.
  No ja, rdeče staro KLJUSE.

 • Aton

  Laž in demagogija. Tako si lahko na oblasti

 • Hamid Begic

  SDS in Co. je stekli pes….Nobeden noče biti v njihovi bližini…. S tem, ko omenjate Trumpa in ga “branite”, mu delate samo škodo… Nobeden noče biti povezan z domobransko in izdajalsko stranko SDS. :)

  PS: Kruta resnica! :) #Hahhahahaha

  • antimur

   Govnač, če ne drugega je tvoja prihodnost jasna kot beli dan, odrajžal boš skupaj z zločincem Kučanom. Da se pa hvališ z idioti kot so koalicija anti Janša, pove vse o tvoji moralni in človeški vrednosti. Pa še to, edino kar ta koalicija počne je divjaštvo, skorajda na nož, proti slovenskim domoljubom in edino kar vedo je to, kar jim je zaukazal zločinec Kučan in njegova banda, “ne z Janšem”. Za državljane, sploh pa za nas, ki smo slovenske narodnosti, se jim pa gladko jebe.

   • šmentanamuha

    Ne daj se sprovocirati na to temo, sovraštvo prehitro zagori.

   • Hamid Begic

    Imaš prav…… Samo, da ni izdajalec in albanec po rodu….Janez Janša…. Na čelu države. :)

    PS: Nikoli ne boste na oblasti….. Pa tudi, če vas bomo morali “potolči” do nafte. :)

  • šmentanamuha

   Kaj je zaj Hamid, če bi bil dovolj bralno pismen, bi lahko videl, da je Trumpa v svojem bruhajočem prosocialističnem in antikapitalističnem traktatu omenil Štefančič, celo kot krono svojega zapisa. Celoten zapis graduira do trenutka, ko napravi suspenz s Trumpom. In prav v tistem trenutku se pokaže vsa Štefančičeva patologija, ko uvidimo, da sploh ne gre več za Černobil in njegove strahotne posledice, ampak da je Černobil Trump osebno, Štefančičeva nočna mora, ki ga preganja vse dni in vse noči. Kaj ima zdaj tu zraven SDS, lahko razložiš?

   • Hamid Begic

    Freak, ne da se mi tega brati…. Mišljeno je bilo, tako…. Zato ker stranka SDS, Janša in ostala SDS bagra hvali…. Hvali Trumpa… :)

    PS: S tem mu pa dela ne-normalno škodo. :)

    • šmentanamuha

     Aja, niti prebral nisi, pa neki funflaš?

  • JANEZ GUS

   Kdo ti je svetoval bolnik ta portal. Ti prosi svoje za avtanazijo.Vidim da ti je to od rojstva.Rdeči komisarji so običajno delali prizadete otroke .Vaške terenke ,pa akademike na kozolcih………………..

 • Montana

  Tale Marcel ima že hude bolezenske znake….dobrodošel v kakem sanatoriju.

 • Hamid Begic

  Če je Marcel “bolan”, kaj so šele podporniki SDS, potem? :)

  PS: Izdajalci države in naroda. :) #BarbaraRov#Zasluzeno#Premalo#SeJeCas

  • JANEZ GUS

   Po vsej logiki manj bolni od vas -dokazano ruskih -boljševističnih koloborantov.Poznamo komunizem in milana.Izloček slovenstva in z njim vas ritoliznike.

  • Imperial Commando

   Se je cas? No izvoli, naredi kaj, posranec leftardski.

   • Hamid Begic

    Hhahahahahahah. :)

    PS: Vi boste sami poskakali v jame…. Kot….. Vsi vemo, kdaj. :) #Hahhahahaha

    • JANEZ GUS

     Koliko nikov boš še probal ,govno koloboransko rdeče.Moderator navi mu j…..

     • Janez Korenjak

      Blokiraj te krenete, pa se bodo sami s sabo pogovarjali – kot vedno.

     • Hamid Begic

      Hahahhahaha. :)

      PS: Barbara Rov kliće! :)

  • Janez Korenjak

   Spet uredništvo Mladine na delu – le kdo je izdajalec: tisti, ki se boti za svoj narod ali tisti, ki ga je pobijal in bi ga še danes?
   Glede na tvojo logiko domnevam, da si sam Marcel osebno.

  • trumpet2018

   prilezel si iz neke muslimanske usrane luknje, zdaj pa tukaj iščeš pozornost in se napihuješ. če ti ni kaj všeč, se spokaj nazaj , od koder si prilezel

   • Hamid Begic

    Allah je velik. :)

    PS: Sami ste krivi, domobranci. :)

    • trumpet2018

     ja itak, alah akbar, to je tvoj skrajni intelektualni domet, preden si razstreliš svoje prazne oprane možgane, si pa res en obupan mentalni revček, da si moraš sam talati pluse :)))

     • JANEZ GUS

      Potem pa na juriš na device.Želim temu dr. jih čim več.

   • Peter

    Čisto navaden dolinski provokatorček je….

 • Cenzura

  Ne morš branit Ruse če so bili pa takrat Sovjeti.

 • trumpet2018

  Trump derangement syndrome – za to boleznijo oboleva predvsem antifovska golazen, feministke, musli loverji, LGBT izrodki, SJW-ji, kar je tudi ta samooklicani filmski kritik in podobne izdajalske levičarske smeti, ki niso vredne , da jih zemlja nosi…….vendar brez skrbi, tudi vi boste prišli na vrsto, za vsako metlo se najde štil

 • Darth Vader

  uboga je država in njen narod, kjer marcel štefanelćić kroji javno besedo….

  • trumpet2018

   to je samo njegova iluzija, v resnici ne kroji ničesar, kdo pa sploh gleda fake news rtv slo, samo penzionerji in jogo debili in nostalgiki ipd.

 • Imperial Commando

  “Debili vseh dezel, zdruzite se!”

  To bi moralo biti geslo za vse te rdece zombije.

  • Hamid Begic

   Je že zasedeno. :)

   PS: To je moto “ta desnih”. :)

   • centurion

    Tebe še niso v plavž vrgli?
    musli drek ne gori…..
    Srebrenica je vaš sanatorij.

    • Janez Korenjak

     ..ta pa je globoko pod pasom in nevredna človeka. Zavedaj se, da tale provokator ni bošnjak, ampak provokatorsko tele iz uredništva Mladine.

     • centurion

      saj vem, murglklub…

    • JANEZ GUS

     Solkan daje popust.

    • Hamid Begic

     Hahahhahaha. .)

     PS: Živela Bosna i Alija Izatbegović. :)

     • centurion

      spet si nisi všečkal.

   • JANEZ GUS

    Rdeči balon ,mongoloid ,nemoreš zgrešit.Partizansko -tokovajski prijemi.

    • centurion

     zgoraj si je muslo pozabil všečkati…
     hahaha

     • Hamid Begic

      Hahhahah…. Nisem.. :)

      PS: Muslo si ti. :)

     • centurion

      včeraj v Dalmaciji sem na čučavcu videl koran v dveh delih.
      Blo posrano, pa je nekdo poskrbel, da se ni stoplo na drek….
      Pa ne vem qwa bi blo bolje….

     • Hamid Begic

      Ti pa Dalmacija?!… Hahhahaha. :)

      PS: Nimaš za pivo… pa boš ti na Dalmaciji… Hahhahaha. :)

     • centurion

      pivo sem od daleč preko ledvic na kuran(koran) iztoču…
      ni blo Laško, ampak platnice so ble v dreku zelene, hehehe.

   • Imperial Commando

    Vidis kaksne umske perle ste levaki, kaj vec kot “to si ti , kaj sem pa jst” ne zmorete.

    PS: to je ze kateri tvoj profil? 5, 6???

    Ti pa Heliohead sta lih za skp, luzerja brez lajfa oba.

    • Hamid Begic

     Mi reče oseba, katera komentira ob 2:30………in je kao sendvič. :)

     PS: Hahahahhaha. :)

 • Peter

  Hamide, kam si izgino, de?

 • Peter

  Baje Rusi pripravljajo nadaljevanko o černobilu, v kateri bodo povedali vso resnico in razgalili vso bedo zahodnjaške propagande.
  V njej bodo tudi zanikali, da je bil njihov najboljši avto moskvič, no.

  Glavno vlogo atomskega znanstvenika so ponudili Marcelu, ki jo je hvaležno sprejel. Za nagrado bo dobili enomesečno bivanje v najbolj luksuznem hotelu v črnobilu.

  • centurion

   Ne LAŽI!!
   Zaporožec je zakon!
   qwa neki BMW, cadilac, pontiac….pa to..

   • Peter

    Ja, ampak za Marcela imajo pripravljen ZIL, no.

 • Steiermarkt

  Zahvalite se Josipu Brozu – vecna mu slava – da se take anomalije niso dogajale tudi v SFRJ…
  Vecna ti hvala tebi najvecjemu med najvecjimi, nas ljubljeni Tito.

  • Hamid Begic

   Slava ti Tito. :)

   PS: Imel sem čast, da sem ubijal domobrance leta 1945. :)

   • Joško

    Ti si l.45 sral v hlače,če si jih sploh imel.

    • JANEZ GUS

     Mongoloid serje danes.

     • trumpet2018

      po naročilu

     • JANEZ GUS

      in plačilu.

    • trumpet2018

     musliči si brišejo rit z golo roko, ker nimajo za wc papir, hamid je tipičen primer takšnega osebka

     • Joško

      In rezultati so na dlani.

   • JANEZ GUS

    Pozabili so ti povedati tvoji-Kolo sreče se okreče.

    • Hamid Begic

     Že 70 let vas karamo. :)

     PS: In ne mislimo nehati. :)

     • JANEZ GUS

      Vidrugi karate bedniki sami sebe,samo bebcem to ne moreš narisati.

     • Hamid Begic

      To so vaše besede. :)

      PS: SDS-a, Janšistov in Nove24TV. :)

     • JANEZ GUS

      Naše besede na vašo partizansko pamet.

   • Steiermarkt

    Vecna ti slava marsal SFRJ, vrhovni poveljnik oborozenih sil, predsednik Zveze Komunistov, najvecji sin nasih narodov narodnosti, tvorec gibanja neurscenih, neutrudni borec za pravice delavskega razreda, se bolj neutrudni borec za lepsi jutri in se lepsi pojutrisnjem, zaprisezen marksist-leninist, heroj druge svetovne vojne, junak ki je premagal tako Hitlerja kot Stalina, najvecji prijatelj mladine, otrok, novorojenckov in ubogih starckov, rakastih bolnikov in nevrotikov, nas najvecji in edini nepremaglivi JOSIP BROZ TITO.
    VECNA MU SLAVA NA VEKE VEKOMAJ AMEN.

 • Hamid Begic

  Vi SDS-ovci…. Koga vi ne sovražite?! :)

  PS: Bodite iskreni in ne primitivni. :)

  • Imperial Commando

   Vse kar ni rdecega. Ok??

   • Hamid Begic

    Be more specific…. :)

    PS: Commando…. Hahahahah. :)

    • Imperial Commando

     You be more inteligent.

     Sam sj vem , da ne zmores .

     • Hamid Begic

      Tako ste neumni?!……. Sovražite paradižnik, jagode, zastavo Hrvaške, zastavo Slovenije, rdeče avte…. Hahahahahahah… Bolniki. :)

      PS: Koji si ti debil. :)

     • JANEZ GUS

      Slišal sem,da celo tebe joj,joj,joj……

     • Imperial Commando

      Vse kar je politično rdečega, bo tako ok, zdaj razumeš?? A rabiš slikanice??

 • JANEZ GUS

  Pozor,včeraj so partizanski simpatizerji imeli shod na Brinovem griču pri Idriji.Tam je Janko Premrl -Vo.jko imel zločinski tabor in od tam je hodil ropat in pobijat ljudi po Vipavski.Ne mi bluzit,da on ni bil zločinec.Če SAMO 1-ga ČLOVEKA UBIJEŠ SI ZLOČINEC.Boris Pahor je imel njegovo sestro za ženo.Ivo Žajdela to lepo opisuje.

  • Steiermarkt

   marsal SFRJ, vrhovni poveljnik oborozenih sil, predsednik Zveze Komunistov, najvecji sin nasih narodov narodnosti, tvorec gibanja neurscenih, neutrudni borec za pravice delavskega razreda, se bolj neutrudni borec za lepsi jutri in se lepsi pojutrisnjem, zaprisezen marksist-leninist, heroj druge svetovne vojne, junak ki je premagal tako Hitlerja kot Stalina, najvecji prijatelj mladine, otrok, novorojenckov in ubogih starckov, rakastih bolnikov in nevrotikov, nas najvecji in edini nepremaglivi JOSIP BROZ TITO.
   VECNA MU SLAVA NA VEKE VEKOMAJ AMEN.

 • Peter

  Ob malenkostni napakici v černobilu, ki so jo itak napihnili švedi in po njih ves zhod, je Evgen Jurič zapisal:
  Černo Bil
  Krško Bjit…
  Dobro se še spomnim tega zapisa…
  Na srečo se se kljub vzhodni orientiranosti juge takrat odločili za zahodo tehniko in Krško še ni bil…

  Dandanes bi se verjetno korl odločil uvoziti rahlo rabljen reaktor iz černobila. Cijena? Prava sitnica, no.

  • Hamid Begic

   Joj, joj… katera inteligenca. :)

   PS: Hahahahahha. :)

 • Steiermarkt

  Ko sem bila jaz mlada, v Titovi SFRJ, smo mirno spali.
  Nad nami je bedel nas ljubljeni marsal SFRJ, vrhovni poveljnik oborozenih sil, predsednik Zveze Komunistov, najvecji sin nasih narodov narodnosti, tvorec gibanja neurscenih, neutrudni borec za pravice delavskega razreda, se bolj neutrudni borec za lepsi jutri in se lepsi pojutrisnjem, zaprisezen marksist-leninist, heroj druge svetovne vojne, junak ki je premagal tako Hitlerja kot Stalina, najvecji prijatelj mladine, otrok, novorojenckov in ubogih starckov, rakastih bolnikov in nevrotikov, nas najvecji in edini nepremaglivi JOSIP BROZ TITO.
  VECNA MU SLAVA NA VEKE VEKOMAJ AMEN.
  https://www.youtube.com/watch?v=LJT63HI1lWw

  • Imperial Commando

   Titu, komunistu, pojes slavo, zraven pa se amen. Ves, religije in komunizem ne gredo skupaj. Se en pezde usran si, ki ni v jugi prezivel niti sekunde.

   • Peter

    Komunizem je religija.

   • Steiermarkt

    bla bla bla…
    Super smo ziveli v Titovi SFRJ…

    • Janez Korenjak

     V gnili SFRJ so dobro živeli samo komunistični izmečki, praseta pri koritu, ostali so životarili na robu revščine. No, ampak to očitno dobro veš in se ti kolca po starih časih, ko ste lahko odkrito (danes pač boj prikrito) žrli iz skupnega korita.

     • Peter

      Enaki v revščini.
      Razen avantgarde delovnega ljudstva, ki se je naselila v vilah bivših kapitalistov in igrala biljard po gradovih.

     • Steiermarkt

      Vecno naj zivi marsal SFRJ, vrhovni poveljnik oborozenih sil, predsednik Zveze Komunistov, najvecji sin nasih narodov narodnosti, tvorec gibanja neurscenih, neutrudni borec za pravice delavskega razreda, se bolj neutrudni borec za lepsi jutri in se lepsi pojutrisnjem, zaprisezen marksist-leninist, heroj druge svetovne vojne, junak ki je premagal tako Hitlerja kot Stalina, najvecji prijatelj mladine, otrok, novorojenckov in ubogih starckov, rakastih bolnikov in nevrotikov, nas najvecji in edini nepremaglivi JOSIP BROZ TITO.
      VECNA MU SLAVA NA VEKE VEKOMAJ AMEN.

    • centurion

     Fake Steiermarkt oz fuke jebi si mater v garaži.

     • Steiermarkt

      Zivel marsal SFRJ, vrhovni poveljnik oborozenih sil, predsednik Zveze Komunistov, najvecji sin nasih narodov narodnosti, tvorec gibanja neurscenih, neutrudni borec za pravice delavskega razreda, se bolj neutrudni borec za lepsi jutri in se lepsi pojutrisnjem, zaprisezen marksist-leninist, heroj druge svetovne vojne, junak ki je premagal tako Hitlerja kot Stalina, najvecji prijatelj mladine, otrok, novorojenckov in ubogih starckov, rakastih bolnikov in nevrotikov, nas najvecji in edini nepremaglivi JOSIP BROZ TITO.
      VECNA MU SLAVA NA VEKE VEKOMAJ AMEN.

   • Janez Korenjak

    Komunizem je – čeprav se sliši kot paradoks – ateistična religija, kjer je bog reinkarniran v obliki velikega voditelja (Stalin, Hitler, Tito…. pa do malih komedijantskih kopij: Serpentinšek).
    Pravzaprav je komunizem (kot tudi nacizem in fašizem) hitro ugotovil, da ima Marx prav, da je religija “opij za ljudstvo” in so ustvarili nadomestek: ideologijo. S to premiso je tudi lažje razumeti, zakaj tako besno sovražijo katoliško Cerkev – ker jim je konkurenca in na poti do popolne nadvlade.

    • večni srb

     Mislim, da je bila cerkev vseeno pred državo, komunizem je dejansko alternativna oblika prakrščanske skupnosti.

   • Steiermarkt

    Amen marsal SFRJ, vrhovni poveljnik oborozenih sil, predsednik Zveze Komunistov, najvecji sin nasih narodov narodnosti, tvorec gibanja neurscenih, neutrudni borec za pravice delavskega razreda, se bolj neutrudni borec za lepsi jutri in se lepsi pojutrisnjem, zaprisezen marksist-leninist, heroj druge svetovne vojne, junak ki je premagal tako Hitlerja kot Stalina, najvecji prijatelj mladine, otrok, novorojenckov in ubogih starckov, rakastih bolnikov in nevrotikov, nas najvecji in edini nepremaglivi JOSIP BROZ TITO.
    VECNA MU SLAVA NA VEKE VEKOMAJ AMEN.

  • šmentanamuha

   Ko si bila to mlada (kdaj si spremenil spol), se je “neutrudni borec za pravice delavskega razreda”, Walter Weiss, bolj znan pod imenom Josip Broz Tito, zabaval s starletami na svojih jahtah in dvorcih, kar mu je omogočilo delovno ljudstvo in krediti. Razlika med nekoč in danes je ta, da je bil mason Walter Weiss toliko pameten, da je dal ljudstvu stanovanja in službe, tudi mojim staršem, in mu tako nihče ni gledal pod prste. Današnji tretjerazredni politiki pa prav tako živijo na račun ljudstva, vendar le-temu ne privoščijo niti nižjih davkov. Tako ljudstvo vedno bolj hira, nastaja pa nova migrantska kasta z nadpravicami, ki za nič dela dobi vse.

   • Steiermarkt

    Tako je…

 • JANEZ GUS

  Končno Čeferin.Sovražni govor teh rdečih koloborantov presega vse mele.Imaš vso mojo podporo. Tudi šarec te v tem 100 procentno podpira.Pa takoj zavihaj rokave in na delo.

 • Hamid Begic

  Se slišimo, kasneje……… grem zadovoljit eno od mojih 6-ih žena(3 sta Slovenki)…. :)

  PS: Vi pa se zadovoljujte na sliko Janše. Hahhahaah. :)

  • slosin

   …3 slovenke in tri koze…

  • stajerc5

   Begic?, to ti je isto ko bjegalica, jelda!?

 • bubamara

  Marcel, stavi CD u pogon prije poćneš da sviraš.

  • trumpet2018

   heheh

 • Peter

  Hm, torej si dobil nakazilo za maj?
  btw, če si daješ sam pluse, ti to tudi plačajo?

 • stajerc5

  Groza, ziva groza! Raje vidim palceka na petih slikah kot pa tega degeneriranca enkrat samkrat! No ja, pride na koncu na isto velikost, ampak, ta tip je tako neprebabljiv, da nimam primerjave.

  • trumpet2018

   marcelov revček se je zaradi Trumpa postaral za 10 let, poglej kakšne podočnjake ima :) ta nepomembni levićarski plazilec zaradi lastne omejenosti in mentalne podhranjenosti sploh ne ve, da ni pristojen za psihiatrične ocene , Trumpa je pregledal Obamin zdravnik in ugotovil, da je v dobri psihofizični kondiciji, zato , marcel , zapri svoje lažnivo blebetalo, ker smrdi daleč naokrog po laži, tako kot pri vseh levičarjih

 • Peter

  Marcel brani socjalizem.
  Za kar ima vso pravico, samo na nekaj mi gre, da to dela tudi na račun mojih električnih vtičnic, no.

 • Janez Korenjak

  Ste pa fascinantna rdeča praseta po svoje – itak niste sposobni prebrati več, kot enovrstične parole, ampak kritizirate pa, kot da bi elaborirali cel tekst.

 • Janez Korenjak

  Misliš, tvoj dragi – to, da si oblači kiklo, ga še ne naredi ženske.

 • ehnaton

  Štefanič jr. na sploh ni ravno jeklenih živcev. Kadarkoli v njegovi kovnici leve resnice Studiu City nekdo od povabljenih ne odigra svoje vloge, kot je treba, Štefančiču prične padati megla pred oči. Ko je na primer Šarčeva špicenkandidatka na predvolilni predstavitvi prikazala vso bedo in praznost njegove politike, jo je Marcel skoraj odnesel iz svojega Studia. Vendar dokler bo ostareli humanist verno služil svojim gazdam bo ostal.

 • Janez Korenjak

  Saj pa sam napišeš, da nisi prebral – kaj zdaj? Imaš rdečo shizofrenijo ali si samo ideološki trap?

 • Povprečen Državljan

  Studio city je ena najboljših oddaj na TV Slo. Nova 24TV tega nivoja ne no dosegla nikoli.

  • Janez Korenjak

   ..ja, za tistih 5 gledalcev, kolikor jim je še ostalo. Drugi raje gledajo HBO, Netflix, History channel.

  • šmentanamuha

   Za levega povprečneža je to verjetno res vrhunec. Moje sožalje.

 • Janez Korenjak

  Torej v svoji ideološki zaslepljenosti ne razumeš, da je težko “kritizirati” nekaj, kar nisi prebral? Da to sploh ni kritika, ampak čredno ponavljanje parol, ki so ti jih napisali drugi?

 • Ava

  Aha, torej Ameriška filmska industrija, ki obrača milijarde v podjetjih v zasebni lasti (od Disneyja, bratov Warner, hčerinskih Paramount pictures, ipd.) Po domače povedano ne sme služit denarja na trgu – nihče namreč s pištolo ne stoji pred tabo in grozi, da moraš gledati njihovo produkcijo.

  Lahko pa JAVNA SLOVENSKA RTV, z javnim denarjem vseh davkoplačevalcev otresa s svojimi puhlicami nekdanjega režima. To se pa sme?

  Sicer pa lahko gledaš Televizijo Moskva, ki je tako napredna :D

  • stajerc5

   Z dobro satelitsko lahko dobi tudi Vladivistok!

   • Ava

    Hahahah :D

   • Ava

    Ali pa RTV S. Koreje. :D

  • Peter

   Povprečen državljan bere dnevnik in nedelca, gleda poop in hanzi.
   In razmišlja s svojo glavo.
   Zato smo tam, kjer smo, no.

   • Tomaž Brglez

    in posluša radio Vatikan v slovenščini.

    • Peter

     A res?
     Ne verjamem.
     Ti ga že ne, pa ustrezaš vsem zgornjim kriterijem, je tako, no?

 • Janez Korenjak

  …kretenčkov studio ima manj gledalcev, kot je zaposlenih na RTV. :-)

  • stajerc5

   Glede na stevilo uradno in “neuradno” zaposlenih, si skoraj zadel!

 • montyamp

  Ko bodo vsi Slovenci zdravi , bo crknila MLADINA , enajstoklasno murglosrbsko trobilo , ki živi od lopovščin v zdravstvu .
  Štefančić jim bo postavil spomenik , žvepleni pritlikavec bo pa častni govorec na pogrebu .

 • Janez Kepic-Kern

  AH,
  ŽTEFANČIČ jr.
  je zdaj že senior.
  – JE – “PRAZNOGOVORNIK” – TO VEMO VSI !
  NJEGOVA NOBENA ODDAJA,
  S KOPICO NJEGOVIH ZAVITIH VPRAŠANJ – DA BI SE JA IZOGNIL – BISTVU,
  KI
  NJEMU, VERJETNO “BONVIVANSKEMU” EX KP, ZK – JU – NI POVŠEČI
  PE NI – NA KAJ PAMETNEGA – ODGOVORILA !
  Veeno je,
  če ga – Štefančiča – sploh ne gledaš !
  Nisi
  nič zamudil: nesrečnik je pravzaprav !?
  Vsaj
  meni se tako zdi ! Ex OK knjižničar IZ LJ. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  AH ?
  Kaj ne poveš?
  A
  ne veš, da lagati – ni lepo.
  Še ti ga ne gledaš.
  Zakaj nikoli nič ne pove o ŠTEFANČIČU – SENIORJU? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • montyamp

  Slovenija je žrtev UDBOVSKE PSIHOPATOLOGIJE , bolezen prenašajo partijski mladiči , politkomisarski abortusi okuženi še z parazitsko manijo , ki generira cerebralno paralizo .
  Štefančić je definitivno žrtev okužbe .
  Kri ni voda , gošarski zločinci so posejali svoje seme , polno garjave in ušive hipokrizije .

 • baubau

  Prebiranje umotvorov takih kolumnistov je simptom mazohizma.

 • stajerc5

  Mazohisticno usmerjeni gledalci?

 • stajerc5

  Po tvoji analizi, gleda City najvec starih lezbijk. Ce nimam prav, me popravi.

 • stajerc5

  Koncno, vsaj en ki prizna zakaj je redno tu.

 • stajerc5

  Nisem vedel. Verjetno so v tesnem sodelovanju z LJ-Polje in Vojnik-Celje. Saj so profesorji od tam, ali mogoce ne?

 • stajerc5

  To bi pa lahko bilo napisano od tistega nasega zmesanega Zizeka ali kako se ze pise!
  Bolac me kuri, sedaj starta ROSSI!!!

 • Kapodistrias

  Ukvarjati se s tem bebavim Štefančičem je čista izguba časa.

 • tramal

  Tega bedaka štefančiča sem gledal samo minuto in nikoli več ko sem spoznal kakšen kreten je .

 • ZatonMesecnikov

  #Studio city ima največji delež gledalcev med brazposelnimi. Ja. Upanje umira zadnje…#

  štefančič in njegova klika, jim garantirano ne bodo zrihtali služb, Srboljube…..

 • milanček

  ta gnoj je živ dokaz, da smo slovenci ene navadne nesposobne pizde, da
  vse to dovolimo, da ta idiot razpravlja in bluzi po nacionalni TV, ki jo
  moramo še plačevati, SRAMOTA in sprašujem, kdaj bomo naredili konec!?

 • rubec

  Ko mi naključni frendi začnejo razlagat o filmu, kateri je dober in kateri ne. Da so brali štefančiča rečejo. Ko vprašaš za ime Walter Brennan, oboji odgovorijo enako. To je zagotovo ime petega konja, ki ga je v Poštni kočiji zapregel John Wayne. Ko rečem, da je to ime titovega psa, ki ga je skoraj rešil v ljubljanskemu kliničnem centru, vsi naredijo resne in zaskrbljene obraze. Zdaj razmišljamo.

 • xtc

  Štefančić?
  Kdo je že to?
  Ah on kreten,ki razlaga ,da je za Černobil Kriv Trump in Cia-pravljice za leve ovce.
  Dejstvo je,da so bili ti reaktorji v SZ zelo razširjeni,bili so sorazmerno poceni in enostavni,popularni pa prevsem taradi vojske,saj so izdelovali ogromno Plutonija zato so jih tako častili.
  A teh reaktorjev ni tepla huda nezanesljivost,slabi materijali in seveda ko je reakcija stekla,se jo je zelo težko dalo ustaviti,oz kontrolirati,kot se je še govorilo pa naj bi ob oizkusu izvleka elektrod odpovedal še žerjav in reaktor se je začel pregrevati.
  Seveda so Rusi glede Černobila lagali zelo podobno kot kasneje pri nesreči kurska na vsak način so hoteli zadevo prikriti a je bilo onesnaženje tako hudo,da je radioaktivnost na nekaterih področjih Švedske dosegala previsoke vrednosti.,kar je še le sprožilo splošen alarm. in razkrilo kaj se je v resnici zgodilo.
  Resnica je tudi ta,da ljudem sploh niso povedali,kako hud je sklop radiacije.
  Še danes se spomnim kako so lagali tudi po RTVS takrat,da saj ni tako pa da ni ušlo nič radioaktivnega itd.

 • Steiermarkt

  Anarholevičarji pravijo da si želijo svet mnogoterih svetov. Jaz si ga prav tako. Svet poln Kitajcev, Novozelandcev, Perujcev, Inuitov – morda celo Hrvatov in Srbov!

  A tak svet ni svet, kot si ga želijo verni muslimani. Verni muslimani si želijo svet, ki bi se podjarmil njim. Svet v katerem bodo v muslimanskih getih zahodnih mest veljala pravila šeriatskega prava. Kot je rekel Hasan al-Bana idejni oče Muslimanske bratovščine katero si hočejo levičarsko usmerjene vlade na zahodu tako strastno legitimizirati kot regularno politično opcijo:»V naravi islama je, da dominira, ne da je dominiran. Da svoje zakone vsili drugim narodom in svojo moč razširi po vsem planetu.« V takšnem svetu, ni prostora za svet mnogoterih svetov.
  http://irsicmitja.blogspot.com/2016/06/cesa-se-boji-mitja-blazic.html

 • Janez Kepic-Kern

  RESNO VABIM – VSE
  V
  RAZISKOVALNEM DELU ŽE IZKUŠENE AKADEMSKE – ZGODOVINARJE,
  DA
  SE MI PRIDRUŽIJO,
  DA SKUPAJ ODKRIJEMO ŠE TISTIH PAR MANJKAJOČIH KOŠČKOV
  IZ REALNEGA OZADJA – SPODNJE – “PRAVLJICE”
  Raziskovanje realne biografij ex t.i. “MARŠALA TITA” – zdaj leta 2019
  NI
  VEČ – KAZNIVO !

  Še za DOBER DAN
  tista – meni kar zanimiva
  “TOTALNA PRAVLJICA” O – stari “LJUBAVI=LJUBEZNI” – O ROMANCI cca 1890 pri SZEGEDU,
  MED
  madžarskim ŽIDOM Franzem AMBROZOM
  in
  med vdovo, poljsko grofico MARIJO E.S..
  Danes,
  leta 2019 – nam preostajajo le
  “spomini” na verjetni “PLOD” tiste romance . – na t,i, “MARŠAL TITO”

  NPR. Momčilo JOKIĆ: “TITA JE RODILA UDOVICA POLJSKA GROFICA – MARIJA”

  https://www.google.com/sear
  IN
  pononska vas AMBOZFALVA=AMBROŽEVA VAS PRI SZEGEDU,
  kjer zdaj verjetno
  živijo potomci delavcev,
  ki jih je vodil UPRAVITELJ GROFIČINEGA POSESTVA – tisti Franz AMBROZ !?

  SEDANJA VAS – AMBROZFALVA pri SZEGEDU.

  https://sloveniana.si/ident

  “PRAVLJICA” O STARI – LJUBEZNI” , – leta cca 1890 pri SZEGEDU.

  VSEM.
  NO – JAZ ZANESLJIVO – SEM BIL V T.I. JNA-JLA
  IN
  SEM LETA 1975
  NA SVOJE OČI VIDEŽ TEDAJ 83. LETNEGA LJUBITELJA – KUŽKOV PUDLJEV
  T.I.
  MARŠALA TITA,
  KAKO JE NAM, VES ZAVALJEN,
  V SVETLO-MODRI UNIFORMI – MAHLJAL
  NAM,
  KI SMO S PARADNIM T.I. STROJEVIM KORAKOM – ŠLI POD TRIBUNO V BGD
  NA TERAZIJAH.
  ZA ODDIH
  ENA TOTALNO LITERARNA, FICTION – PRAVLJICA
  O
  T.I. MARŠALU TITU KOT – OTROKU !

  V davnih časih tam okrog 1890. leta – se je v lepem okolišu mesta – SZEGED,
  po tem mestu se imenuje znani
  t.i. “SEGEDIN” GOLAŽ
  ki je malo od Subotice
  severneje – na Madžarskem
  odvijala
  vsekakor zanimiva
  in morda tudi – LEPA – ROMANCA ! Med davno pokojnima Franzom in Marijo.
  Franz
  je bil možat, podjeten, kar premožen
  madžarski ŽID – po priimku – AMBROZ, tudi AMBROSCH, AMBROS
  in
  MARJA je pa bila
  cca 30 letna vdova in poljska grofica MARIJA E. S. – še ne preverjenega priimka.
  ter
  LASTNICA 160 HA velikega zemljiškega posestva – “birtok” =posestvo – po madžarsko.
  In?
  Romanca – ni ostala – brez – posledic !
  Sredi
  marca 189? leta – je – vdova, poljska grofica – rodila zdravega fantička.
  Vesel dogodek – seveda – a spremljan
  s problemi.
  Ni bilo možnosti za poroko med Franczem in Marijo
  in
  otrok – je ostal – nezakonski: še huje – VDOVA GROFICAJE MORALA OTROKA SKRIVATI !
  PRED
  OČMI JAVNOSTI. Zaradi nezakonskega rojstva – seveda !
  In?
  poljska grofica, vdova – je svojega otročka, fantika – odpeljala – domov – NA POLJSKO.
  In
  ga je v njega predšolskih letih – na POLJSKEM – SKRIVALA IN VZGAJALA.
  VERJETNO
  V DRUŽBI
  TEDAJ MODERNIH GOSPOSKIH KUŽKOV – PUDLJEV.
  NO?
  IN ZATO SMO IMELI V – EX FNRJ – POLJSKO HIMNO,
  EX
  MARŠAL TITO JE GOVORIL – V OSNOVI- NA POLJSKI NAČIN.
  In
  zadnjih 20 let je imel nonstop ob sebi – PUDLJE !
  P.S.
  KONEC
  POPOLNOMA UMETNIŠKE PRAVLJICE.
  Če
  se mi kdo od uveljavljenih zgodovinarjev želi pridružiti,
  da dokažemo z dokazi,
  da je zgornja “pravljica” – verjetna realnost je DOBRODOŠEL ! L.R. JANEZ K KERN KOMENDA
  Se bo
  “PRAVLJICA” NADALJEVALA !
  Ampak zdaj, leta 2019 – celo najbolj znani
  srbski
  gepšplitični komentator – Dejan LUČIĆ
  ki ima oporo vseh, ki kaj veljajo – v Srbiji
  JAVNO NA TV POZIVA
  VSE SRBE – NAJ POZABIJO NA – T.I. “TITA” – KER DA JE BIL – ” Z L O T V O R ”

  LINK
  POLIT GEOSTRATEG
  DEJAN LUČIĆ – O TITU.
  https://www.youtube.com/wat

  POŠTENJAK, KOSOVSKI SRB
  MOMČILO JOKIĆ – INTERVJUJI O TITU

  https://www.google.com/sear
  SEDANJA VAS
  AMROZ FALVA
  PRI SZEGEDU
  https://sloveniana.si/ident

  • Janez Kepic-Kern

   AH,
   TA M. ŠTEFANČIČ JR. JE ZDAJ ŽE BOLJ – SENIOR.
   ŠALA
   JAZ SEM ZA TOLE GLASOVANJE !
   Kdi se strinja,
   da
   je
   t.i. MARŠALA – TITA – ( ne kovinarja Josipa Broza) RODILA:

   1. MARIJA BROZ-JAVERŠEK
   ali
   2. poljska grofica, vdova MARIJA E.S. ?

   TO BO BOLJ ZANIMIVO – kot ta postarani “JUNIOR”
   TA
   PRAZNO-GLASNO GOVORNIŠKI MARCEL Š – jr. ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
   P.S.
   KONEC ŠALE

   AH,
   ŽTEFANČIČ jr.
   je zdaj že senior.
   – JE – “PRAZNOGOVORNIK” – TO VEMO VSI !
   NJEGOVA NOBENA ODDAJA,
   S KOPICO NJEGOVIH ZAVITIH VPRAŠANJ – DA BI SE JA IZOGNIL – BISTVU,
   KI
   NJEMU, VERJETNO “BONVIVANSKEMU” EX KP, ZK – JU – NI POVŠEČI
   ŠE NOBENA NJEGOVA
   ODDAJA – NI NIČ KAJ PAMETNEGA – DO KONCA POVEDALA.
   Malo pobrklja,
   še dodatno pomeša – in njegovega
   praznega,
   za NIČ – BOMBASTIČNEGA – “GLASNOGOVORNIŠTVA”
   IN
   ODDAJE – JE KONEC.
   Tako je “delal” pred leti, kaj počnr zdaj – ne vem,
   KER STUDIO CITY – NE GLEDAM.
   Nikoli.
   NI – NOBENA OD NJEGOVIH ODDAJ “STUDIO CITY” – NIKAKOR – NI
   NI
   NA KAJ PAMETNEGA – ODGOVORILA !
   Veeno je,
   če ga – Štefančiča – sploh ne gledaš !
   Nisi
   nič zamudil: nesrečnik je pravzaprav !?
   Vsaj
   meni se tako zdi ! Ex OK knjižničar IZ LJ. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • Vladimir

  Če ga pogledaš v ksiht,ni čudno da je levičar

 • Janez Kepic-Kern

  ZGORNJE
  JE MANJ ZANIMIVO – KOT- G L A S O V A N J E,
  ki ga predlagam

  ŠALA
  JAZ SEM ZA TOLE GLASOVANJE !
  Kdi se strinja,
  da
  je
  t.i. MARŠALA – TITA – ( ne kovinarja Josipa Broza) – RODILA:

  1. MARIJA BROZ-JAVERŠEK
  ali
  2. poljska grofica, vdova MARIJA E.S. ?

  GLASUJETE – Z VPISOM ŠTEVILKE,
  V VAŠEM ODGOVORU – NA TA MOJ ZAPIS. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  REZULTAT BOM RAZGLASIL JUTRI ZVEČER.

  • Valter BraniSlav

   Marsala Tita je rodil Janez Kepic Kern.

 • Clemen J.

  Tale marcel bi si lahko prebral dokumenti, ki jim je kot prve, na začetku svojega vladanja Putin odstranil oznako zaupno in jih tako omogočil javnosti. Ti dokumenti govorijo da je za nesrečo kriva Sovjetska vojska ki je testirala zogljivost reaktorja, in kljub opozorilom znanstvenikov so testiranje cez kritično mejo nadaljevali, se celo huje znanstvenikom so zagrozili s smrtjo in delovnimi taborišči. Ko pa je prišlo do tega da se reaktor ni moralo več ohladiti in ustaviti kemično reakcijo, pa so zbežali in hoteli vse to prekriti. Popolnoma enako se je zgodilo z fabriko kemičnega in biološkega orožja ki je obarval reko rdeče. Najhuje kar je možno pri komuističnih režimih je to da izgubijo zaupanje ljudeh, zato pa so imeli vojaške parade, hvalili so se z vsem zivim, kot to počnejo še danes, kot se je to počelo v jugoslaviji. Med drugimi dokumenti je bil tudi ta da je Lajka, prvi pes ki je šel v vesolje umrl že med poletom, predno je dosegel mejo vesolja.

 • bodica

  le zakaj se toliko ukvarjate s tem kretenom Štefančićem? Na koncu bo mislil, da še njegovo mnenje nekaj pomeni.

  • šmentanamuha

   Se strinjam, Butnskala Štefančič jr. res ni faktor, da bi se z njim preveč obremenjevali

 • Gilbert Beko
 • garfi

  SOCIALIZEM DELUJE LE ZA PEŠČICO USRANIH KOMUNISTOV NA OBLASTI
  zanje gara poneumljena, ustrahovana in revna večina,
  velja tudi za “demokratični” socializem L-unatikov
  SOCIALIZEM=NACIZEM=FAŠIZEM=ISLAMIZEM=GLOBALIZEM=LGTB PEDERIZEM…

  • Somnium

   Pederizem :) Tu se mi je pa zaletelo od smehizma.

   • garfi

    Somniumnizem

 • Gilbert Beko

  Zaljubljen v Jugoslavijo!

  • Gilbert Beko

   Vsi mi!

 • mapu

  Paradajzarji so na okopih…..Marcel je pa na splošno ultra paradajz….

 • Gilbert Beko
 • Peter

  Hehe, baje rudarji niso delali goli. Kaj pa rudarke, no?

  • Ava

   :D

 • abc

  Marcel je profesor glasbe za vaše Šokiće, Donkote, Rante in ostale pajace.

  • Janez Kepic-Kern

   NO?
   TI – VSEVEDNEŽ !?
   KJE,
   V KATEREM KRAJU JE BIL ROJEN ?

   ( ne kovinar Josip Broz)

   AMPAK – T. .I. MARŠAL TITO,
   KI
   IN KOT SMO GA POZNALI – MI !
   JE
   MARIJA BROZ LETA 1892
   NA DUNAJU – RODILA – FRANZA BROZA,
   ISTEGA
   LETA MAJA NI MOGLA V KUMROVCU RODITI – NOBENEGA OTROKA !
   Razumeš, a ne ?

   Kaj
   ŠA POLJSKA GROFICA VDOVA MARIJA E.S.,
   KI
   JE 17.3. — RODILA FRANZU AMBROZU – OTROKA JOZEFA FRANCA AMBROZA?
   Kaj
   pa to? ti kaj pomaga?
   PODATKE JE TREBA PREVERJATI – A NE ? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
   P.S.
   “SLOVENIANA” MOJ E-PORTAL
   Skrivnostni dokument, skrivnostnega rojstva Mariji Broz – otroka Franza Broza, leta 1892 na Dunaju.

   Citat vira: Momčilo JOKIĆ, TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, str.: 145

   Pojasnilo: Kopija izpisa iz knjige rojstev leta 1892 na Dunaju, se nahaja na 145. strani, citirane knjige.

   CITATNO vam vsem beročim iz knjige: “TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, kosovskega Srba, intelektualca in raziskovalca, gospoda Momčila JOKIĆA, podajam kopijo nenavadnega izpiska iz knjige rojenih na Dunaju, leta 1892.

   Na kopiji tega izpiska piše, da je 1892 leta na Dunaju Marija Broz rodila otroka z imenom Franz Broz.

   Iz raznih drugih virov je znano, da je Marija Broz – Javeršek po uradni verziji biografije Maršala J. B. TITA – Maršalova mati, hodila na Dunaj delati, kot delavka/služkinja k znanim delodajalcem. Ob pregledovanju kopije iz knjige rojenih na Dunaju se nam seveda poraja vprašanje “logistične” narave: KAKO JE MOGLA MARIJA BROZ JAVERŠEK POLEG TEGA, DA JE 1892. LETA NA DUNAJU RODILA OTROKA FRANZA BROZA – V KUMROVCU, MAJA 1892 (V ISTEM LETU) RODITI ŠE T.I. MARŠALA – JOSIPA BROZA?!

   Vprašanje ni šaljivo,

   ker je bil t.i. MARŠAL JOSIP BROZ TITO pomembna javna oseba trajnega pomena naj bo zgoraj navedena “zagonetka” – predlagam/o, da to zagonetko strokovno in verodostojno razrešijo kar uradne službe, države R. Slovenije pooblaščene za ugotavljanje identiteto oseb.

   L.R. Janez Kepic-Kern, odgovorni urednik in lastnik “SLOVENIANA” edicij.

   Skrivnostni dokument, skrivnostnega rojstva Mariji Broz – otroka Franza Broza, leta 1892 na Dunaju.

   Citat vira: Momčilo JOKIĆ, TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, str.: 145

   Pojasnilo: Kopija izpisa iz knjige rojstev leta 1892 na Dunaju, se nahaja na 145. strani, citirane knjige.

   CITATNO vam vsem beročim iz knjige: “TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, kosovskega Srba, intelektualca in raziskovalca, gospoda Momčila JOKIĆA, podajam kopijo nenavadnega izpiska iz knjige rojenih na Dunaju, leta 1892.

   Na kopiji tega izpiska piše, da je 1892 leta na Dunaju Marija Broz rodila otroka z imenom Franz Broz.

   Iz raznih drugih virov je znano, da je Marija Broz – Javeršek po uradni verziji biografije Maršala J. B. TITA – Maršalova mati, hodila na Dunaj delati, kot delavka/služkinja k znanim delodajalcem. Ob pregledovanju kopije iz knjige rojenih na Dunaju se nam seveda poraja vprašanje “logistične” narave: KAKO JE MOGLA MARIJA BROZ JAVERŠEK POLEG TEGA, DA JE 1892. LETA NA DUNAJU RODILA OTROKA FRANZA BROZA – V KUMROVCU, MAJA 1892 (V ISTEM LETU) RODITI ŠE T.I. MARŠALA – JOSIPA BROZA?!

   Vprašanje ni šaljivo,

   ker je bil t.i. MARŠAL JOSIP BROZ TITO pomembna javna oseba trajnega pomena naj bo zgoraj navedena “zagonetka” – predlagam/o, da to zagonetko strokovno in verodostojno razrešijo kar uradne službe, države R. Slovenije pooblaščene za ugotavljanje identiteto oseb.

   L.R. Janez Kepic-Kern, odgovorni urednik in lastnik “SLOVENIANA” edicij.

   “SLOVENIANA” , MOJ KAR OK PORTAL

   https://sloveniana.si/identiteta-marsala-tita-rojstni-list/

   • abc

    Dobro te je zrihtal tale Jokič s temi dosjeji. hahahaha

 • tomaž muhič

  aJDE PIKI…NIMAŠ POJMA…KR ENE ZAKJUČKE DELAŠ…EJT NZAJ U ŠOLO…KOJE SKROPOCALO…JAO

 • FORT WORTH

  Pa koga briga mnenje zgubljenega Marcela ??!!
  Cim odpre usta se naslika vsa beda naivca in praznoglavca.

  • Common Sense

   Exactly.

 • Miki Miška

  Marcel ..katrastrofa blebbetač najnižjega ranga ,Steiermarkt pejd v Sibirijo pa tam palamudi neumnosti

  • Gilbert Beko

   Še sreča da ni otrok!

 • janko

  Jecljajočega Marcela in nekaj tisoč komunističnih butnglavcev samo nagnati čez Kolpo! Ali pa izvesti romunski scenarij!

 • Common Sense

  Stari nedo*ebani prdec z zmešano glavo. Ne vznemirjajte se nad njim. Vsi, ki so na IMDB podali visoko oceno o seriji Chernobyl, sploh ne vedo kdo je Marcelček. Ubožček.

 • Sandokan

  morm mladino kupt pa da preberem

  • Common Sense

   Ja, to bo dobro naložen denar;)

 • macon

  Energično medijsko blebetanje po ameriškem vzoru je bilo zanimivo v devetdesetih, Marcel je že dolgo star dolgočasen prdec, ki se ponavlja kot lajna. Poleg tega je še zmešan komunajzar.

  Pri Černobilu naj vleče vzporednice kar s slovenskimi komunajzarskimi vladami in instant strankami, vse odkrito sranje pa se je začelo leta 2008 z bedno Pahorjevo vlado in zaostrilo z državnim udarom proti drugi Janševi vladi in kockarskimi “vstajami”- zrežiranemu levičarskemu razgrajanju podprtemu z balkanskimi plačanimi narkomafijskimi razbijači, ki so metali kocke v policaje.

  Potem naj medijski pokvarjenec nadaljuje s tukajšnjim razpadanjem podsistemov kot je zdravstveni, ki ga levičarji uničujejo s korupcijsko nabavno velekrajo, medtem, ko nam hkrati lažejo kako je vse v redu kot so v Černobilu drugi komunajzarji lagali svojim državljanom o radiaciji.

 • Zgornji

  Studio Shitty !!! ! !!!

 • Andrej

  Tame Marcelček naj gre najprej za en mesec živet v Pripjat, potem naj pa klobasa neumnosti.

 • Amerikanc

  Černobil so se Rusi izmislili, podobno kot Amiji sprehod po luni,….a ne rdeči noski ?

 • WISKY 1000

  toti komunajzar je pa slabo spal

 • trollo yolo

  “Iz nuklearke se ni valil črn dim, rudarji niso delali goli, v rezidenčnih predelih niso streljali živali, gasilce in vojake so izpostavljali le dovoljenim dozam radiacije (imeli so izredno temeljit nadzorni sistem) blablabla…”

  …pA sEVaNjE jE Tut biLo sAMo 3.6 rOenTgeNA, šTeViLo sMrTniH žrTev 31 itd…

  Ta bedak samo potrjuje sporočilo serije. “They’ll deny it, of course” (Jared Harris kot Valery Legasov)

 • Aton

  Štefančič je samo neumen lakaj…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!