fbpx

Levičarska ideologija se zažira celo v znanost: Fakulteta za matematiko in fiziko izobesila “mavrično” zastavo v luči Parade ponosa

Parada "ponosa" (foto:sta)

“Družboslovje in naravoslovje konvergirata. Odslej tudi matematiki javnosti onemogočajo komentarje svojega dela. Ko so bili matematiki matematiki, tega nikoli ni bilo,” je Tomaž Štih kot Libertarec na Twitterju komentiral dvig mavrične (LGBTQ+) zastave, ki jo je z absurdnim ponosom izobesila Fakulteta za matematiko in fiziko. Festival mavrične skupnosti naj bi tudi tokrat nastavljal ogledalo politiki in zahteval izpolnitev danih obljub, kar je z dvigom zastave očitno že prvi korak. Nova vlada že krepi svojo levičarsko bazo, tudi če to za ceno rušenja tradicionalnih vrednot.

V luči “podpore” je za čas Festivala Parada ponosa, ki se je pričel 3. junija in se bo zaključil v soboto, 11. junija s standardnim osrednjim dogodkom, “Vas ponosa”, ki bo potekal na Kongresnem trgu v Ljubljani, je Fakulteta za matematiko in fiziko izobesila mavrično zastavo. Včasih je bila znanost trdno in stabilno prepričana o tem, kar je dokazljivo, kar je čisto nasprotje z idejami mavrične skupnosti, zato je dvig zastave še toliko bolj absurden, sploh ker so to storili prvi.

“Na FMF, prvi fakulteti Univerze v Ljubljani s certifikatom LGBT prijazno, imamo v tednu pred ljubljansko parado ponosa izobešeno mavrično zastavo, s katero izražamo podporo našim LGBTIQ+ študentom in zaposlenim ter celotni  skupnosti,” so s ponosom zapisali na Twitterju, ko so objavili fotografijo izobešene zastave prej omenjene skupnosti. Glede na to, da letošnja Parada ponosa po besedah, ki jih je predsednica Društva Parada ponosa, Simona Muršec povedala na novinarski konferenci, poteka v luči nastavljanja ogledala politiki in opomniku na njihove dane obljube v predvolilnem obdobju. Predvsem pa si želijo, da bi bila retorika nove vlade taka, da bi v družbi vzpostavljala “neko drugo klimo”. Izobešanje zastave na visokošolsko institucijo je očitno “prvi korak” k še večjemu sprejemanju levičarske ideologije. Zanimivo, da je ta korak prva storila prav Fakulteta za matematiko in fiziko, ki naj bi temeljila na znanosti. 

To se je spraševal na svojem Twitter profilu Tomaž Štih alias Libertarec, ki je zapisal: “Družboslovje in naravoslovje konvergirata. Odslej tudi matematiki javnosti onemogočajo komentarje svojega dela. Ko so bili matematiki matematiki, tega nikoli ni bilo.”

Krepitev levičarske baze
Glede na to, da si je aktualna nova vlada s podporo mavrični skupnosti krepila volilno bazo, bo to počela še naprej, kot je to počel v preteklosti (in verjetno še počne) MOL z ljubljanskim županom na, Zoranom Jankovićem na čelu, ki je bil v preteklih letih kar radodaren financer, poleg vseh davkoplačevalcev, seveda. Spomnimo, da je Janković v zadnjih letih postal pravi mecen aktivistov LGBT. Poleg tega, da mastno skupaj s številnimi ministrstvi financira društvo Legebitra, ki izvaja številne projekte in programe, namenjene osebam LGBT, ni pozabil niti na društvo Parada ponosa. Od leta 2010 pa do leta 2020 e bilo s transakcijskega računa Mestne občine Ljubljana na račun društva nakazano kar 31.688,54 evra. S strani zavoda za zaposlovanje pa so od leta 2016 pa do leta 2020 prejeli znesek v višini 20.593,91 evra.

V ozadju Parade ponosa stoji leva politika
Spomnimo, da je že psihoanalitik Roman Vodeb v preteklosti v svojih delih komentiral pripadnike mavrične skupnosti kot ljudi, ki izživljajo svoje frustracije in sadizem. Venomer vzklikajo, da zahtevajo nekaj več “neke pravice, nek denar, propagando in indoktrinacijo mladine, nekaj, kar nam normalnim ni dano. Naj naštejejo, kje in kako so neenakopravni, nesvobodni in kje so jim kršene človekove pravice. Kakor BLM, gre za nestrpnost njih do nas, deviantski paraziti.” Ob vsem tem pa je dejal, da je žalostno, da se je v te Parade ponosa zažrla leva politika – seveda pod okriljem feminizma. Predsednica društva parade ponosa je bila namreč vtkana v vrh podmladka SD (predsednica sveta Mladega foruma SD je bila že leta 2007). Pod okriljem feminizma pa se ustvarjajo razne feministične skupine, ki širijo vse prej kot prijazna sporočila, nasprotno, njihova sporočila so sovražna, prepojena s prezirom do moških in navsezadnje “drugačnosti”, ki jo vsi tako zagreto zagovarjajo. Naslednji tvit je le eden od mnogih sovražnih, kjer zagovarjajo poboje ljudi, predvsem moških, zagovarjajo rojstva otrok in podobno.

Dejstvo je, da vse to kaže resnično sliko aktivistov Parade ponosa. Vsako leto se izpostavljajo na vse mogoče vulgarne načine, na pol goli hodijo po ulicah in kričijo na vse ostale, potem pa se sprašujejo, zakaj se ljudje zgražajo. Spolna usmerjenost spada v človekovo intimo in zasebnost, ne bi smelo biti orodje za iskanje pozornosti in igranje žrtve. Čeprav aktivisti razglašajo, da se borijo proti politiki sovraštva, bi bilo prav, da bi si tudi sami nastavili ogledalo. Nikakor ne more biti tolerantno, da zmerjaš nasprotno misleče, ob tem pa se izgovarjaš na homofobijo, rasizem itd. in se pri tem zanašaš na ustroj mainstream medijev, ki te bodo prikazovali kot nedolžno jagnje.

Ana Hribar