[Ekskluzivno] Mariborski Romi bogatijo s kriminalom in bogastvo razkazujejo na socialnih omrežjih – hkrati pa izkoriščajo socialno podporo!

Foto: fb

Kot kaže, z Romi niso težave le na Kočevskem, pač pa tudi v Mariboru, kjer na veliko trgujejo z nelegalno uvoženimi cigaretami, ob mastnih zaslužkih na črno pa se ne pozabijo posluževati niti socialnega sistema in brezplačnih socialnih stanovanj. Prišlo je celo do tega, da so nekatera območja Maribora popolnoma getoizirali, iz novejših blokov pa so pobrali celo vtičnice!

Medtem ko so Romi na številnih lokacijah v Sloveniji zelo uspešni in veliko prispevajo družbi, pa so na drugih lokacijah popolnoma neintegrirani, bremenijo državni proračun in se poleg tega ukvarjajo tudi s kriminalom. Takšen primer ni le Kočevje, kamor je zadnje čase zaradi kriminala in vandalizma, ki je dobesedno ušel izpod nadzora, usmerjena pozornost javnosti, pač pa so velike težave tudi v Mariboru. Dobro je že znano, kako Romi sodelujejo v trgovini z albanskimi nelegalno uvoženimi cigaretami in na ta način služijo mastne vsote denarja. Trgovino s tobačnimi izdelki seveda spodbuja tudi država s previsoko nastavljenimi trošarinami, ker služijo na črno, pa je proračun poleg davka na dodano vrednost in trošarin prikrajšan tudi za dohodnino in prispevke.

Po spletu krožijo fotografije mariborskih Romov z velikimi vsotami gotovine
Po spletu so zdaj zaokrožile fotografije, ki so bile prvotno objavljene na družbenem omrežju Facebook, na katerih se mariborski Romi bahajo z večjimi vsotami gotovine, po vsej verjetnosti zaslužene na črnem trgu, ponašajo pa se tudi z luksuznim življenjskim slogom.

Foto: Facebook

Romi močno obremenjujejo socialni sistem in poberejo vsa socialna stanovanja
Ne le, da takšni mariborski Romi ne poznajo sramu, ob delu na črno so se obesili tudi na socialni sistem. Kot nam je zaupal vir, mariborske centre za socialno delo izdatno obremenjujejo prav Romi, ki prejemajo vse možne socialne transferje, prav tako pa so jim dodeljena vsa socialna stanovanja, do katerih pošteni davkoplačevalci, o katerih na davčni upravi in centrih za socialno delo vedo za vsak zaslužen evro, enostavno ne pridejo. Koristi jim tudi dejstvo, da imajo veliko otrok in tako se avtomatsko znajdejo na vrhu lestvic.

Foto: Facebook

Preradovičevo so že popolnoma “getoizirali”
Kot so nam zaupali številni Mariborčani, so posamezna območja Maribora tamkajšnji Romi popolnoma getoizirali, kot primer pa navajajo Preradovičevo ulico. Tam se nahajajo relativno novi bloki, od koder pa so že odtujili vse, kar se je dalo odtujiti. Tako ni več vtičnic in stikal, vrstijo se intervencije policije, ki pa, kot kaže, ne učinkujejo. Le vprašanje je, ali bodo Romi še pred nelegalnimi migranti poskrbeli za vzpostavitev prvih slovenskih no-go območij, kamor niti policija ne bo več smela, kakršnim smo že priča v številnih evropskih mestih?!

Foto: Facebook

Rok Krajnc

 • lauraas

  Ker ni desne vlade!

  • SIMON ROZIC

   ker si idioti levaki z njimi kupujejo svoj dosmrtni status!

 • Slovenka

  E moj Saša, dela, da te glava peče.

 • Poštenjakar

  Moji bratje so uspešni podjetniki.

 • joza joza13

  Kdor res ima, ta tega ne kaže navzven!
  Nekako je ta teorija povezana z dejstvom, da kdor je toliko inteligenten, da zna priti do kapitala, je tudi toliko inteligenten, da ga zna zadržati – bahanje s cashom je pa princip, ki ga prakticirajo pederčine – kateri so v večini tudi lastniki avtomobilov – katere znamke že?

 • montyamp

  Čokoladni cigani , rdeči cigani , žvepleni murglosrbski cigani ………………………
  Madona koliko podvrst ciganije sploh obstaja ?????????

  • Janez Korenjak

   Naprimer pravosodna ciganija? :-) In medtem, ko Saša Lendero prepreva “Ljubim cigana Jana” se lahko običajen državljan za uporabo besede cigan (ki je mimogrede stara slovenska beseda) celo znajde na sodišču.

 • montyamp

  Socializem žre slovenske otroke , ciganom pa država krmi mladiče .
  Paraziti morajo samo polniti maternice svojim strojem za rafalno rojevanje za vse ostalo poskrbi komi-fašizem , ki pobere denar tistim ki delajo v Avstriji in ga da preprodajalcem drog .

 • Vesna Skukan

  In jaz sem fasala na fb 30 dni blokade samo zato, ker sem napisala, da so zaščitena vrsta, ki živijo na naš račun in nič ne delajo. Razen to, da štepajo otroke in dobijo na ta račun dobre socialne transferje, njihov poklic pa je kriminal!! Napisala sem samo resnico!

 • Novakec1

  Osamosvojitev je bila samomor sloovc.

  • SIMON ROZIC

   …kakšna osamosvojitev neki!? Zdaj nam vladajo cigani in levaki,
   čez leto ali dve se jim pridružijo še muslimani…

 • tasilo

  Cigani so nedotakljivi, ker so poslovno povezani s Kučanom — aprila 2013 so mu spizdili žlebove z bajte …

  • SIMON ROZIC

   …saj mu jih je “država” za znane “usluge” nadomestila z zlatimi, de?

 • tasilo

  Vpraša mali cigo fotra:

  – Ej, babo, kaj je to … demokracija?

  – To je, sine … da vsi beli pridno delajo, mi pa dobivamo bajno socialno podporo na lepe oči, neprofitna stanovanja brez najemnine, malo krademo, malo aluminij, malo baker, malo vse druge barvne kovine, malo švercamo, malo preprodajamo drogo, cigarete, alkohol … Biznis ko biznis. Vozimo se pa z mečkami in bemvami ko vsi normalni ljudje …

  – Ampak … a to belčkov nič ne nervira?!

  – Sevede jih nervira, sine, … ampak to je že rasizem …

 • Gašper

  Ekskluzivno ahaha ko da ne ve cela Slovenija

 • Black_Raven

  napalm pa skurt to golazen…

 • Andrej

  Vse živo je obešeno na Slovenskega delavca, vse živo. Ampak, zakaj stalno voli levake? To mi je skrivnost.

  • macon

   Zato, ker je bedak.

  • Steiermark

   Tisti, ki jih volijo, ali niso Slovenci ali pa so bedaki!

   • francelj3

    Ali jih pa sploh ne volijo, pa jih levaki z volilnimi goljufijami za jajca vlečejo.

  • Nata

   No, mislim, da je marsikomu že jasno, kako in kaj moraš ravnati, da preživiš !!
   Kajti za preživetje gre.
   Včasih so se ljudje, da so lahko delali tisto , kar so res obvladali , včlanjevali v Partijo.
   Danes so pa tiho !!

   • Steiermark

    Torej so “tihi pristaši partije” in hlapci kratkonogi pokveki!

    • Nata

     So. V končni fazi. Sicer pravijo , kdor molči, devetim odgovori !

     Je pa molk , na žalost , res tiho prikimavanje.
     Ampak. . . . le kako naprej ?

 • IZBIRA

  “Mariborski Romi bogatijo s kriminalom in bogastvo razkazujejo na socialnih omrežjih – hkrati pa izkoriščajo socialno podporo”
  Jaz bi takole rekel, imajo zaledje, hrbet jim ščitijo komunisti in prokomunistične inštitucije (sodstvo, CSD, policaji pa se jih še bojijo). Isti ptiči letijo v istih jatah, Cigani in cigani ker tudi:

  Komunisti na račun države s kriminalom bogatijo, bogastvo razkazujejo na socialnih omreržjih in ga nalagajo v davčne oaze – hkrati pa državljane nočejo in ne znajo zaščititi pred kriminalom, znižujejo standarde javnih storitev in zvišujejo davke.

 • jakob kovač

  Ja mi financiramo vse samo naših ljudi ne

 • Boy

  Sarec ima hudo konkurenco, nekoc bodo ti humoristi tudi v politiki!
  Jankovic, nic bat, ti cigoti sodisca se vdeli ne bodo.
  Ce ne bo drugace bodo pa migrirali, izkusenj imajo mnogo.

 • IZBIRA

  Ni dvoma, Romi se zgledujejo po komunistih in oblasti, vendar jim nikoli ne bodo segli niti do kolen, saj kot komunisti, nikoli ne bodo imeli svoje država ali kake mestne občine. Komunisti jim dovolijo oblast samo določene manjše teritorije, da se ve kdo je boter vseh botrov. Kučan in Forum 21!

 • IZBIRA

  Sicer pa so tile zrihtani, da bi ga vsaka mamica imela za zeta. Videz pa vara: Vsi so tudi na kaki drogi, tako kot komunisti in samo kak napačen pogled ali gesta, pa se zbudi njihov živalski nagon in kri teče v potokih. Pa ni važno a so to noži, pištole, 10/1, bokserji… Komunisti in Cigani dlako menjajo, svoje narave nikoli.

 • upornik22

  sej smo pridobili 76 novih policajev ki bo ustvarila novi red državi! jupi!!

 • kokobily

  Če rečem, da so 500-taki violični, 100-taki zeleni, 50-taki kaki-rjavi, ali bom obtožen sovražnega govora in rasizma ???

  • Janez Korenjak

   Bobu se reče bob, ciganu cigo in skipetarju šiptar. S korektnostjo govora alias sovražnim govorom pa naj si politično korektna goveda lepo obrišejo rit. Resnica je resnica in ne da se jo prikriti z verbalnim parfumom.

   • kokobily

    Žal, resnica vedno prva najebe..

  • SIMON ROZIC

   Res pazi, ker te bojo našli in obrali še za tistih nekaj desetakov!

 • Stajerka

  no, normalno……pametne in poštene Rome imajo samo v Ljubljani……če je pošten šerif, potem morajo temu sledit tudi občani……takšni in drugaćni…..

 • Janez Korenjak

  Kar je res, je res: na žalost poznam kar nekaj primerov Slovencev, ki jim je mariborski Center za socialno delo zavrnil vloge za socialno pomoč iz banalnih, namišljenih razlogov. Ti ljudje nato niti nimajo možnosti, da bi se pritoževali in terjali, kar jim po zakonu pripada. Poznam situacije, ker občasno komu napišem pritožbo. Čeprav nisem pravnik, sem v enem primeru tudi sprožil socialni spor na sodišču (preuredil sem “mušter”, ki mi ga je posredoval znanec odvetnik) – zadeva je še v teku.
  Žalostno je, da mora Slovenec živeti v leseni baraki sredi polja, brez elektrike in vode, čez zimo pa se ogreva z drvmi, ki jih nabere v bližnjem gozdu. Sosedje, ki poznamo situacijo, mu že leta pomagamo s hrano in kolikor lahko z denarjem, da preživi.
  Na drugi strani pa je Maribor poln “črnuhov”, ciganije in šiptarije, ki živi v socialnih blokovskih stanovanjih.
  Na omenjeni Preradovičevi ulici so pred leti celo v stanovanju in na balkonu imeli kokoši, podarjena socialna stanovanja pa so dobesedno spremenili v svinjak.
  Centri za socialno delo Maribor imajo očitno politično direktivo, po kateri diskriminirajo Slovence in dajejo prednost neSlovencem.

 • JANEZ GUS

  Samo en teden,da pride Dolfi v Maribor,se bi mesto sijalo.

  • SIMON ROZIC

   …pa še res je! Arsenović že tlakuje pol Maribora s pravim granitom
   (vse pred svojim pragom- lokali ) Turisti bojo “vzdihovali”, ko se bojo sprehajali
   po Koroški cesti, med olupljenimi propadlimi fasadami, stisnjeni na rob cestišča
   po “nobel” tlakovcih, ki vodijo samo v eno smer – do cigana župana!

   • Janez Korenjak

    Točno tako! Cela Koroška cesta do tržnice in še naprej je en velik špalir zapuščenih in propadajočih stavb. Vse, kar kanibala Arsenovića zanima je, kako bo uredil tisti del, kjer ima svoje gostinske lokale.

    • SIMON ROZIC

     …in ali pri tem nimamo besede? Kdo nas zastopa v
     OS ? Čistilka ali kurirka Mirka?

 • Stajerka

  …..ta komentar iz drugega portala pod člankom o familie Don Janković, pove vse……

  “Strojanovi so anglečki naproti tej mafijski združbi”

 • RATATA

  Ja, demokracija je hudir!!

 • SIMON ROZIC

  Kar pogreje me, ko gledam cigota v ogromnem enoprostorcu prestižne
  znamke BMW , naslonjenem na odprto okna, z debelo zlato “ketno” okoli
  zapestja, z odprto prestižno trenirko in bleščečim nakitom okoli vratu….
  V nakupovalnih centrih brezkompromisno parkira kar na invalidskem parkirnem
  prostoru in nihče se mu ne upa nič oporekati….to so pač “naši” in ranljivi in
  komaj živijo, nimajo niti za hrano (tudi tam jih vidiš s kopico otrok in z istim
  razkošnim avtomobilom…) Pa kje je pamet , idioti levi, da nas “futrate” z njihovimi
  pravicami, na pa zmerjate s šovinisti in fašisti ….
  Dobro se spomnim zmedenega Drnovška, ko se je, ves bolan podal v cigansko
  naselje in ljudem nabijal etiko o njihovih pravicah, objemal ciganico Jelko z
  večnim cigaretom v g…cu….in za tem radodarno preseljevanje ogromne družine
  v hišo, iz katere so v najkrajšem možnem času naredili navadno štalo..
  Zanje nimam dobre besede, saj res kradejo, lažejo, ubijajo in se ne asimilirajo
  pod nobenim pogojem. V šolah grozijo romski otroci in njihovi starši….
  Edino, za kar se tovarišem splača “negovati” in “plačevati” ciganijo, so volilni glasovi,
  ki jih namenjajo svojim “dobrotnikom”, rdeči komunistični bandi. Zanje pa dela obubožan
  narod, ki sam nima več za “žretje”
  Vsaka ciganska “družina” od sociale prejme vsaj 5000 eur/mesec, vštete vse bonitete,
  od prispevka za nezaposlenost, otroških dodatkov, neplačevanja stroškov bivanja,
  neplačevanja šolskih in stroškov za vrtce, učbenikov , hrane, oblačil, počitnic in …
  še in še, tudi zdravstvenih zavarovanj registracij za avtomobile i.t.d.
  Najhuje je, da jih še uvažamo vsak dan, tam preko Kolpe in iz drugih krajin .
  Hvala, Zlovenija !

 • Skrajno Desni

  Kaj se čudite vlada jih je tega naučila le mi zabiti Slovenci pa rintamo za bagatelo.

 • Steiermark

  Ali je zgoraj navedeno dejstvo, ki obstaj že veliko časa, kaj posebnega? Sedaj imajo , kot izgleda, tudi “svojega” župana, tako, da Maribor ne “zaostaja” za “ljubljanom…..

 • Boy

  Volite leve, ce zelite, da se naprej oni bogatijo na vas racun.

  • Skrajno Desni

   Vrana vrani ne izkoplje oči zato pa je tako, levi volijo leve da se lažje krade.

 • Nata

  Lepo vas prosim no ?? Veliko od tega vemo že dolgo. Pa še kar traja ? In vedno slabše je ??
  Napišite katera vlada je v teh 30-tih letih imela ” jajca ” urediti ta problem !!
  Samo ena se je upala vtakniti v to cigansko mafijo !!!! Pa še tisto je izničil na smrt bolni predsednik Drnovšek !!
  Saj nismo troti ! Vsega se spomnimo in marsikaj vemo.
  Le vprašanje časa pa je. do kdaj nam bodo dovolili govoriti in pisati ?

 • Felikss_AH

  Nič nenavadnega ni v tem Ciganskem obnašanju… živijo v skladu z naravnimi zakoni… in v naravi je tako da če plevela ne čistiš se ta razrašča. Bil pa je v prejšnjem stoletju nekdo ki je razumel zakone narave… predvsem ta da je plevel treba odstranjevati – redno in vedno!

  Kateri idiot pa gre zalivati in še gojiti plevel… tega ne najdete nikjer… razen v Levičarskih kvazi-demokracijah… potem ko si je pleme pretkanih izmislilo nekakšne “človekove pravice” in s tem obremenilo večino, ki pa o takih pravicah lahko samo še sanja. Jaz pa sanjam da se bo oni ki je vse to dobro razumel zopet pojavil… in tokrat bolj temeljito odstranil ves ta nadležni plevel… skupaj z izumitelji

  • Polh Dobri

   Sanje si lahko obujaš z dokumentarci na spletu, vsakega posameznika , ki zadiši z receptom po higijeni v hipu zatrejo. Nova 5G jim bo v veliko pomoč, pri nas je v testiranju nacionalnega operaterja.

  • rubec

   Tule ti moram pa ostro nasprotovati. Moj šest in pol tonski bik Adolf ni iz prejšnjega stoletja ampak je kar iz letošnjega februarja. Če ne verjameš, ti pošljem slike z njegovega poroda, kjer boš poleg rdeče mlake opazil ležati tudi dve negibni postavi. Ena je veterinar, druga pa njegov pomočnik.

   • Felikss_AH

    Kaj, a je to bla njegova vaja za naprej?

    • rubec

     Kakopak, vse v stilu znanega slovenskega pregovora, vaja dela veterinarja.

 • Andrej, Miha ali Jure

  So pa ene ciganke dobre babe.

 • RATATA

  Ne smemo vse cigane metat v isti koš, ker niso vsi tako zelo slabi. Eno leto je z menoj v isti spalnici spal eden adem orfej in ni prav nobenemu na nobenem pogradu zmanjkal niti en žleb, kaj šele snegolov.

 • dežela_kranjska

  Vsi imajo več pravic kot Slovenci…. žalostno….

 • antimur

  Veliko kriminala je med cigani, za kar je kriva kučanistična sociala, je pa dejstvo, da je med njimi tudi dosti poštenih ljudi, ki so vredni vsega spoštovanja.

 • Polh Dobri

  Cigani ne potrebujejo pomoči, saj smo dva cigana kradeta bolje kot eden.

 • Andrej

  Nobenega od teh cigotov ne bodo nikoli vprašali, od kje mu denar. Janša in Kangler sta pa morala vse dokazovat za desetletja nazaj. Če se bo en dacar spomnil, da naj mu dokažem, kako sem sinu šolo v naravi finansiral pred 15 leti sem v zosu. Nimam variante, da se rešim.

 • JANEZ GUS

  Nizaslišano,v Bosni je domačin vstrelil migranta,ta pa pri sebi ni imel nobenega dokumenta.Da ne bodo rekli levičarji,da je naš.Pa še to,seveda ni važno,migrant ga je napadel.

 • Maja Vidič

  kje pa je varda da to uredi???

 • Garbage man

  Tej cigoti dajejo % miličnikom in tožarijo konkurenco , ki se ukvarja z drogami!!!!!!!!!!!!! To ve že moja stara mama

 • Olga101

  Niso krivi Romi, krivi so skorumpirani levičarski birokrati, s Šarcem na čelu, ki to omogočajo!

 • Zoky Dee

  Kaj je to Rom?!

 • mare

  V Sloveniji so prvorazredni, migranti, cigani, LGBT-jevci

 • NoName

  Cigani so v penziji čim se izležejo

 • cosmosjasnovidec

  Tako je na vseh koncih Slovenije kjer se nahajajo cigani.Parijo se med sabo kot podgane samo zato,da za otroke vlečejo ogromna socialna ter druga denarna sredstva denar pa zapravijo predvsem za pijačo ter ostale zadeve kot so avtomobili itd.
  Otoki so pa zanemarjeni lačni ter prezebli v mrzlih časih.
  In tega socialne nesposobne službe sploh ne preverjajo.
  Vse to sem pred kratkim videl na lastne oči ko sem iskal enega cigana in ga prebutal,ker mi je z avtomobilom podrsnil mojega potem pa pobegnil in sem šel za njim ter mu nametal dobro porcijo.
  —————————————————————————————-
  Vsakemu..(se ve komu vse)….v in na glavo.
  DR.Vsevidni Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!