Opozorila o skrajno pristranskem poročanju medijev globoke države POP TV in Planet TV glede primera Novič!

Dr. Milko Novič (Foto: STA)

Iva Pavlin Žurman se je v preteklih tednih s protestnimi pismi obrnila na režimske novinarje medijev globoke države POP TV in Planet TV, v katerih je opozorila na skrajno pristransko poročanje v zvezi s sojenjem Milku Noviču za umor Janka Jamnika. V pismih se med drugim sprašuje, kdo skuša preko dominantnih medijev strokovno in osebnostno diskreditirati ter likvidirati našega poštenega in neustrašnega sodnika Zvjezdana Radonjića ter navaja nekatera zanimiva dejstva v zvezi s primerom, ki razgaljajo sramoto omenjenih medijev.    

Iva Pavlin Žurman je bila s strani prizadetih sorodnikov opozorjena na pristranski prispevek o sojenju Milku Noviču za umor Janka Jamnika v oddaji Preverjeno na POP TV in v zvezi s tem je novinarki Brigiti Potočnik poslala protestno pismo, v katerem uvodoma zapiše, da je do sedaj zadevo spremljala in jo dodobra spoznala novinarka Nika Kunaver. Po ogledu prispevka Potočnikove pa je Pavlin Žurmanovi, ki je v zadevo vpeta že 5 let in je imela vpogled tudi v sodni spis in tako pozna informacije, ki so javnosti prikrite, popolnoma jasno, kdo in zakaj je v ozadju njene zavajajoče oddaje: “Ko ste z množico raznih podatkov in izjav različnih akterjev zasipali gledalce s ciljem ustvariti dvom v nedolžnost Noviča! Kdo je v ozadju takega scenarija, sem opozorila javnost že v pismih bralcev SP Dela moji dve repliki dobro obveščenemu pravniku Matevžu Krivicu oktobra 2019, ki je v svojem prispevku nakazal, da bo šla sodba višjega sodišča v smeri delne razveljavitve Radonjićeve oprostilne sodbe in zastaranja, ker naj bi sodnik oviral pooblaščenca Kuniča (sin bivšega diplomata v Iranu in politika Jožefa Kuniča LDS-Zares, prijatelja Gregorja Golobiča, Staneta Pejovnika, … , oseb, ki so ‘vpete’ v kriminalne zadeve in posredno v umor Jamnika. Se je Pejovnik zavedal, kaj se pripravlja in je skušal popoldan 16. 12. 2014 Jamnika opozoriti? Zakaj ga sodnica ni hotela povabiti kot pričo obrambe?” Prav tako je Pavlin Žurmanova o težnjah globoke države, ki obvladuje mainstream medije že pisala na sledeči povezavi: http://dosjemilkonovic.si/post/502145/je-slovensko-pravosodje-vredno-spostovanja-sodnik-radonjic-ne-le-da-ni-dokazov-da-je-novic-kriv-dokazano-je-da-ni-kriv in obveščala množico novinarjev, pravnikov in publicistov.

Kdo skuša preko dominantnih medijev strokovno in osebnostno diskreditirati ter likvidirati našega poštenega in neustrašnega sodnika Radonjića?
“Preberite intervju z njim v reviji Reporter (17. 2. 2020), kjer bo naslednji ponedeljek objavljena moja replika, tudi s konkretnimi podatki, ki dokazujejo, da Novič ni morilec, saj v času umora ni mogel biti na kraju umora! Kažejo pa kamere organizirano skupino z morilcem, ki telefonira, slači zgornja oblačila in ga odpelje Fiat Punto. Decembra 2015 je sodnica Koleta še kazala ta posnetek v sodni dvorani, čez dobro leto pa nič več, kljub zahtevi obrambe! Le zakaj?” piše Pavlin Žurmanova.

Foto: FB

Gozd je Novičev popoln alibi
V nadaljevanju Pavlin Žurmanova navaja javno pismo Krivicu, ki je bilo objavljeno v Delu 17. aprila lani: “Sodnik Radonjić je namreč ob izreku in obrazložitvi sodbe dejal: “Ne le, da ni dokazov, da je kriv, ampak je popolnoma dokazano, da ni kriv.” Njegova izjava je temeljila na rekonstrukciji vožnje kolesarja od Novičevega doma do kraja zločina in merjenju časa od takrat, ko naj bi Novič vstal s kavča, potem, ko je hčerka odšla iz stanovanja, saj jo je pred hišo čakala prijateljica, ki jo je poklicala po telefonu, se oblekel, šel po kolo v klet kolesarnico, se pripeljal na kraj umora in ustrelil, pojasnjuje Pavlin Žurmanova in dodaja: “To je bilo nemogoče narediti v šestih minutah, ki bi jih Novič imel na razpolago. Policaj je pred leti, ob prvi rekonstrukciji (sodnica Koleta), samo za vožnjo potreboval 6 minut. Naj še dodam, da je Janko Jamnik na novoletno zabavo zamujal kar 40 minut, torej bi moral biti Novič ne le supermen, ampak tudi jasnovidec, da bi lahko bil možni morilec! To je jasno vsakemu normalnem človeku, ne glede na politično opcijo levo ali desno, kjer je »zdrsnil« tudi Krivic.”

Gozd (Foto: Twitter)

Zakaj je direktor KI prepovedal zaposlenim komunikacijo z novinarji?
“No, novinarka, tudi vi ste zdrsnili, ko ste omenili ‘morilca’ Noviča, ki je bil kandidat za župana SDS. Je bil mogoče tudi to razlog, da so ga strici v sodelovanju z agenti SDV izbrali za primernega ‘nadomestnega morilca’?” še zapiše Pavlin Žurmanova, ki se sprašuje, zakaj je direktor Kemijskega inštituta Gregor Anderluh prepovedal zaposlenim vsako komunikacijo z novinarji?

Ljubljana, Kemijski inštitut.

Protestno pismo prejeli tudi novinarji Planet TV
Pavlin Žurmanova pa je pred kratkim ujela tudi površno in zavajajoče poročanje o zadevi Novič na Planet TV, kamor je prav tako napisala protestno pismo, v katerem sporoča: “Redno sem hodila na sojenja vse do pravnomočne obsodbe, prvo izjavo za tv o montiranem procesu sem, zanimivo, dala že dec. 2015 vaši takratni novinarki Sandri Ezgeti! Leta sem obveščala različne novinarje in znane pravnike o dogajanju (e-pošta), javnost pa v pismih bralcev (v delu, SP Dela, Reporterju, Demokraciji in na spletnem portalu V. Kovačiča. Prav neverjetno je, da še danes napačno poročate, da je bil Novičev telefon v času umora zaznan v bližini Via Bone, kar ni res! 10 minut po umoru je Novičev telefon zaznala bazna postaja na Viču(!), kjer stanuje, šele pol ure po umoru(!) pa postaja v bližini umora – na Koprski 94 na sedežu privatne detektivske agencije Varnost (v umor vpleteni ‘udbovski agentje’ so z Bartolovega telefona v Ribnici takrat poslali Noviču sms, sočasno pa ojačali signal na Koprski!), le 4 minute po poslanem smsu je Novič odgovoril in signal je bil zopet na Viču! Zakaj novinarji o tem ne poročate?”

Foto: STA

Rekonstrukcija je pokazala popoln alibi
“Kako naj bi 106 kg težek Novič v 4 minutah prisopihal po klancu navzgor (od Koprske do doma), če je policaj samo za vožnjo v obratni smeri navzdol in le do Via Bone porabil 6 minut. Če pa dodamo še preoblačenje doma, odhod po stopnicah v klet, odklepanja in zaklepanja kolesarnice, navzgor s kolesom po stopnicah in ven iz stavbe, pa znese to še dodatnih 10 minut. Rekonstrukcija je dokazala popoln alibi, v 6 minutah ni bilo možno izvesti celotnega dogajanja, Novič bi potreboval vsaj 16 minut, bi morali povedati, imel pa je na razpolago le 68 minut, ker so v umor vpleteni naročniki visoki ‘uradniki’ in od zunaj globoka država (kako je lahko Golobič tvital – dokazoval pravnomočnost obsodbe 22. dec. 2017, da obstaja seznam za fentanje, če seznama ni videl niti priča Farkaš? bo seveda sojenje vrnjeno na 1. stopnjo (delno razveljavljeno), nato pa se bo vleklo do zastaranja (enako kot patria globoka država),” piše Pavlin Žurmanova.

Zvjezdan Radonjić (Foto: Demokracija)

Kje se je organizatorjem umora zalomilo?
Za konec Pavlin Žurmanova v pismu poudarja: “Če bi Noviča oprostili, bi morali uvesti novo preiskavo, morali bi analizirati posnetke kamer (zanimivo, da je sodnica Koleta še dec. 2015 kazala posnetke osebe, ki teče po parkirišču in kasneje čaka avtomobil, ko pa so prišli posnetki v javnost (na Youtube), pa sodnice niso več zanimali, tudi ko je odvetnica zahtevala posnete kolesarja, ki je krožil po parkirišču, tega ni hotela pokazati!!! Takrat je bil sodnik Hribernik bolan. Kje se je organizatorjem umora zalomilo? Ker je Novičeva hčerka odšla na fitnes s prijateljico pol ure kasneje in ne ob 19-ih, skupaj z mamo, kot je bila najprej dogovorjena (kar je opazil Novičev sosed, ki živi nad njim, soorganizator umora, znani udbovec Zvonko Hrastar) je bilo treba Jamnika časovno zadržati. Kar kaže tudi kamera pri garaži v Kosezah. Ker Jamniku nov avto ni vžgal (so poskrbeli organizatorji), se je moral vrniti v stanovanje po ključ ženinega avtomobila (le zakaj je vdova to zamolčala?).”

V pismu Planet TV pa Pavlin Žurmanova ponudi še nekaj podatkov, zanimivih za raziskovalne novinarje:
“1. Zakaj je moral glavni preiskovalec Kok maja 2019 (17. aprila je Radonjić Noviča oprostil) pasti s terase hotela v Medulinu? V času sojenja je izjavil, da ve, da Novič ni kriv!
2. Če ste raziskovalni novinarji, ugotovite, kdo je Robert Bartol (podjetnik?!, ki je se je decembra 2015 zabaval tako, da je dnevno pošiljal po več deset sporočil neznancem, je razlagala Živičeva dec 2017 in je Noviču slučajno poslal 2 sporočili, eno pred umorom, drugo po umoru.
3. Tudi Janez Levec (KI) je skrivnost vpletenosti pred kratkim odnesel v grob.
4. Radonjić je povedal, da je v dokumentaciji veliko podatkov preiskovalcev, ki jih je sodnica ignorirala!
5. Kdo je Blanka Žgajnar in zakaj mora sodelovati v sodnih rabotah (Janković)? na sojenju aprila 2017 me je presenetilo njeno nenavadno smrkanje (zaključni govor).”

Rok Krajnc