Javnost zgrožena nad nasilnimi impulzi skrajnega poslanca Mihe Kordiša, poglejte odzive!

Miha Kordiš (Foto: STA)

Prejšnji petek je Miha Kordiš na vlaku skoraj pretepel dva nič hudega sluteča srednješolca, enega ker je bral Manifest za domovino, drugega pa, ker je imel oblečeno majico, ki ni bila po njegovem okusu, o svojih nasilnih impulzih pa se je celo pohvalil na Facebooku. Po našem poročanju so sledili zgroženi odzivi javnosti, ki jih prilagamo v nadaljevanju. Grozljivo pa je, da je bil s strani posameznih skrajnežev Kordiš deležen celo odobravanja in podpore, v nekaterih primerih pa kar spodbujanja! 

Uporabniki družbenega omrežja Facebook so nas opozorili, da poslanec nadkoalicijske ekstremne Levice Miha Kordiš vse bolj izgublja potrpljenje in živce. Kar javno, prek tega družbenega omrežja Facebook se je nato pohvalil, da se je želel fizično znesti nad dvema srednješolcema, kot je to izrazil kar s ključnikom #BashTheFash. Razlog pa je naravnost neverjeten, in sicer zato, ker je eden izmed srednješolcev bral knjigo Manifest za domovino, drugi je imel na sebi oblečeno majico, ki očitno ni bila po Kordiševem okusu.

Javnost zgrožena, da poslanec Državnega zbora otrokom grozi z nasiljem
Na družbenih omrežjih so sledili pretežno zgroženi odzivi javnosti, ki je zaskrbljena nad grožnjami poslanca Državnega zbora. Odzive prilagamo v nadaljevanju. Nekateri pa se sprašujejo tudi o tem, ali je Kordišu morda zmanjkalo poguma. V primeru nasilja nad srednješolci bi ga gotovo sopotniki na vlaku pošteno premikastili!

https://twitter.com/LottaS10/status/1054329295257112576

Knjiga Manifest za domovino vse bolj priljubljena!
S svojim sovraštvom do drugačnega mišljenja in izpostavljanjem knjige Manifest za domovino, ki jo je možno naročiti pri založbi Nova obzorja na spletni strani vseknjige.si pa je Kordiš povzročil veliko zanimanja za knjigo. Knjigo, ki naj bi bila po mnenju številnih levičarjev sporna, je po besedah odgovornega urednika Jožeta Biščaka v samo štirih urah naročilo kar 70 bralcev, zanimanje pa ni upadlo niti v dneh ki so sledili!

Kar nekaj levih fašistov je potencialno nasilje Kordiša javno podprlo!
S povsem neokusnimi oblačili pa ta poslanec vzbuja pozornost celo v prostoru, ki naj bi bil hram demokracije. Kordiš je namreč nedavno vzbujal pozornost s tem, ko je imel oblečeno majico s potiskom podobe totalitarnega diktatorja SFRJ Josipa Broza Tita, čigar režim je odgovoren za skoraj milijon smrtnih žrtev. Zato bi si kakšno vzgojno najbrž zaslužil kar Kordiš sam, najde pa se očitno kar nekaj Kordiševih podpornikov, ki jim nasilje nad drugače mislečimi ni le blizu, pač pa ga celo spodbujajo. Nekateri komentarji so bili tudi skrajno žaljivi do srednješolcev, ki bi kaj kmalu postala žrtvi ekstremističnega nasilja. Zbrali smo nekaj hujskaških sporočil prek družbenih omrežij, ki jih prilagamo v nadaljevanju.

K nasilju nagnjeni uporabnik Facebooka Janez Stariha se na svojem osebnem profilu opisuje kar kot gverilec. 

Kljub temu pa se je večji del njegovih podpornikov distanciral od takšnih groženj. Njegove objave na Facebooku ni delil niti eden izmed podpornikov, kar nekaj pa jih je podivjanega Kordiša mirilo in ga spodbudilo, da se nad srednješolca spravi z nekoliko manj nasilnimi metodami.

J. Ž.