fbpx

Je direktor Policijske akademije osebno ukazal, naj bo potencialno okužena študentka na predavanjih? Na opozorila študentov naj bi bila imuna tudi Bobnarjeva!

Foto: STA

V zadnjih tednih nas je skrbelo zaradi neodzivnosti vlade v odhajanju Marjana Šarca ob širjenju novega koronavirusa, s katerim je v Sloveniji okuženih že 57 ljudi. Povsem brezbrižni pa so tudi Šarčevi kadri na tistih mestih, kjer bi morali biti najbolj občutljivi, vključno z direktorico policije Tatjano Bobnar. Kot izhaja iz anonimnega sporočila, ki smo ga prejeli v uredništvo, je direktor Policijske akademije kljub opozorilom študentov osebno naročil, naj bo študentka, ki je prišla iz Benetk, rizičnega območja v Italiji, prisotna na predavanjih. Ob vsem tem naj bi bila gluha tudi Bobnarjeva in Tomaž Pečjak kot njen pomočnik.

V sredo ob 14. uri je bilo v Sloveniji potrjenih že 57 primerov okuženih z novim koronavirusom, ob tem pa ne moremo mimo ignoriranja nevarnosti, ki smo mu bili priča v zadnjih tednih s strani predsednika vlade v odhajanju Marjana Šarca. Kot kaže, so bili pri ravnanju s tveganju povsem malomarni tudi v vrhu slovenske policije, vključno z direktorico Tatjano Bobnar. V uredništvo spletnega portala Nova24TV smo prejeli informacije, ki pričajo o ravnanju na Policijski akademiji, ki je notranja organizacijska enota Generalne policijske uprave in skrbi za strokovno izobraženo in usposobljeno policijo, v okviru te pa deluje tudi Višja policijska šola.

Študentka iz rizičnega območja iz Benetk direktno na predavanja na policijski akademiji?
Kot izhaja iz sporočila, so se v Policijski akademiji študentje uprli, ker je bila ena od študentk v Benetkah, nato pa naj bi prišla naravnost na predavanja in ne v karanteno. Vse to naj bi se dogajalo v času, ko so bile vse italijanske univerze že nekaj časa preventivno zaprte. Študentje naj bi ob tem jasno opozorili na nevarnost morebitne okužbe za novim koronavirusom, a vodstvo njihovih opozoril ni uslišalo.

Foto: STA

Direktor Policijske akademije Daniel Žibert naj bi osebno ukazal, da mora biti študentka na predavanjih
Bobnarjeva in Tomaž Pečjak kot njen pomočnik sta kot kaže imuna na opozorila študentov višje policijske šole. Direktor policijske akademije Daniel Žibert naj bi glede na anonimko osebno ukazal, da mora biti študentka na predavanju ne glede na to, da prihaja iz rizičnega območja iz Italije.

Novi koronavirus (Foto: NIAID Rocky Mountain Laboratories (RML), U.S. NIH)

Namesto, da bi se ukvarjala z onemogočenjem novega koronavirusa, je skušala onemogočiti parlamentarni nadzor
In s čem je bila v zadnjih tednih Bobnarjeva zasedena, namesto z načrtovanjem ukrepov ob izbruhu novega koronavirusa? Sredi februarja je pooblaščena skupina parlamentarne komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) na Nacionalnem preiskovalnem uradu (NPU) opravila nenapovedan nadzor. Kot je povedal poslanec SDS in podpredsednik te skupine Žan Mahnič, je pooblaščena skupina preiskovala sum pritiskov na člane in vodstva strank, ki se pogajajo o morebitni novi koaliciji. “Če se izkaže, da je prišlo do zlorabe policije in da generalna direktorica policije Tatjana Bobnar s tem, da KNOVS ne preda dokumentov oziroma ne omogoči vpogleda v dokumente, takšna ravnanja ščiti, potem jo bo KNOVS kazensko ovadila,” je takrat povedal Žan Mahnič.

 

IZ POLICIJE SO V ZVEZI Z NAVEDENIM SPOROČILI SLEDEČE: 

“Vodstvo policije ni dajalo nikakršnih navodil vodstvu Policijske akademije, saj tudi ni bilo seznanjeno s primerom, ki ga omenjate.

V Policijski akademiji dosledno izvajajo preventivne ukrepe zaradi nevarnosti okužbe s koronavirusom in pri tem v celoti upoštevajo navodila Ministrstva za notranje zadeve ter ostala pojasnila in opozorila za policiste.

Študentka Višje policijske šole, ki jo omenjate, nima nobenih znakov bolezni in se počuti zdravo, res pa je, da je včeraj obvestila pristojne na Policijski akademiji, da se je pred dnevi vrnila domov iz tujine preko Italije. Zaradi medijskih poročil se je posvetovala z osebnim zdravnikom in NIJZ glede morebitnega testiranja in nadaljnjih ukrepov, seznanjena pa je bila tudi z navodili o preventivnem ravnanju.

Pristojni na Policijski akademiji so opravili ponovni pogovor z njo tudi danes, 11. 3. 2020. Študentka se počuti zdravo in ne kaže nikakršnih znakov obolenja.

Študijski proces v Policijski akademiji poteka normalno in bomo tudi v prihodnje upoštevali navodila NIJZ.”

 

Rok Krajnc