Ljudstvo je odločilo: Mag. Ivan Simič, dr. Marjan Odar in ddr. Klemen Jaklič so najuglednejši pravni strokovnjaki portala Tax-Fin-Lex

Ustavni sodnik ddr. Klemen Jaklič (vir: youtube)

Že trinajsto leto so uporabniki portala Tax-Fin-Lex izbrali Najuglednejšega davčnega, finančnega in pravnega strokovnjaka. Za leto 2018 je skoraj 40.000 registriranih uporabnikov portala, kjer so na enem mestu zbrane ažurne in med seboj povezane davčne, računovodsko-finančne in vse pravne informacije, izbralo kot najuglednejšega davčnega strokovnjaka davčnega svetovalca, bivšega direktorja davčne uprave republike Slovenije in tudi republike Srbije, mag. Ivana Simiča, za najuglednejšega finančnega strokovnjaka direktorja Inštituta za revizijo in predavateljadr. Marjana Odarja ter za najuglednejšega pravnega strokovnjaka sodnika ustavnega sodišča ddr. Klemna Jakliča.

Mag. Ivan Simič, ki je postal najuglednejši davčni strokovnjak za leto 2018, je prejel kar 74,58 odstotkov vseh prejetih glasov v kategoriji. Kar pa niti ne čudi, če poznamo njegovo delo. Med drugim je septembra na svojem Davčnem blogu nalil čistega vina Luki Mesecu in njegovi stranki Levica, ki je sprožila napad proti številnim uglajenim slovenskim podjetnikom. “Razlag Luke Mesca pa sploh ne morem poslušati, ker so nestrokovne in neargumentirane,” je zapisal ter dodal, da “zagovorniki višje obdavčitve kapitala, med katerimi je najbolj glasen uvodoma omenjeni politik Luka Mesec, nenehno govorijo o tem, da premožni plačajo nizek davek od dohodkov iz kapitala, delavci pa morajo od svoje plače plačati dohodnino po dohodninski lestvici. Kot prvo, gre za mešanje različnih vrst dohodka oziroma gre za mešanje jabolk in hrušk. Dohodek iz kapitala nima nobene veze s plačo. Praviloma tisti, ki imajo kapital, imajo tudi plačo in ravno tako plačujejo dohodnino od svoje plače.” Več o tem lahko preberete TUKAJ. Seveda njegov kritični pogled na davčno reformo, ki jo je želel uvesti Mesec s svojo stranko, ni edini razlog, zakaj je tako priljubljen. Slovenci mag. Ivanu Simiču vse, kar je v zvezi z davki, zaupamo že mnoga let, kar pričajo tudi sledeči nazivi: že 9. leto zaporedoma je najbolj ugleden davčni strokovnjak, je najuglednejši davčni strokovnjak jugovzhodne in srednje Evrope za leto 2013, v tem istem letu pa je v Srbiji postal še reformator leta.

Vir: www.simic-partnerji.si

Uporabniki portala Tax-Fin-Lex pa so izbrali tudi najuglednejšega finančnega strokovnjaka za leto 2018. To je po njihovem izboru postal dr. Marjan Odar, ki so mu namenili 46,88 odstotkov vseh glasov. Odar je sicer na Ekonomski fakulteti v Ljubljani profesor, v medijih pa je večkrat s svojimi predlogi opozoril nase. Med drugim je leta 2015 oškodovanim delničarjem javno predlagal, naj tožijo revizorje. Drzna izjava, glede na to, da je Odar direktor Slovenskega inštituta za revizijo – in to že vse od njegove ustanovitve na začetku 90-ih.

Sodeloval je tudi pri postavljanju sistema revidiranja in ocenjevanja pri nas, zato se v časniku Delo niso izognili vprašanju o soodgovornosti revizorjev za nastanek bančne luknje v Sloveniji. Na vprašanje, kako je mogoče, da so revizorji vsako leto revidirali bilance slovenskih bank, na koncu pa se izkaže, da je v njih milijardna luknja, je za Delo odgovoril: “Kapital banke v računovodskih izkazih je eno. Nato pa na podlagi tega podatka Banka Slovenije po svojih pravilih določi, koliko mora imeti banka tako imenovanega temeljnega kapitala oziroma kakšna mora biti njena kapitalska ustreznost.” ter “Če bančni predpisi najprej zahtevajo, da je na primer kapitalska ustreznost 12 odstotkov, nato pa 17, to nima zveze z računovodsko izkazanim stanjem kapitala v računovodskih izkazih banke.”

Sicer pa je Odar po glasovanju omenjenega portala postal najuglednejši finančni strokovnjak že lansko leto in še trikrat pred tem, torej je letos že petič. Lani je na slavnostni podelitvi priznanj v ljubljanskem Grand hotelu Union recimo dejal, da v svoji stroki pogreša več strokovnosti, pričakuje pa velike spremembe na vseh področjih – tudi svojem – zaradi tehnološkega napredka. Kot je odgovoril na okrogli mizi na vprašanje glede sanacije bank in vloge lastništva, lastniška struktura banke ne bi smela vplivati na nič. Poudaril tudi, da ne moremo za vse kriviti državnih bank, saj da so bile reševane tudi popolnoma zasebne banke, dodaja v svojem članku omenjeni spletni portal.

Vir: www.tax-fin-lex.si

Potrditev, kako vrhunsko dela, pa je zopet dobil ddr. Klemen Jaklič, ki se je že četrtič zaporedoma zapisal med najuglednejšega pravnega strokovnjaka. In ddr. Jaklič je še bolj priljubljen kot lani! Medtem ko je leta 2017 zmagal s 57 odstotki, so mu uporabniki portala namenili več kot 63 odstotkov! Pri tem pa je dr. Natašo Pirc Musar pustil daleč za seboj, saj je prejela zgolj 16,52 odstotkov.

Ddr. Klemen Jaklič med lanskoletno podelitvijo priznanja za najuglednejšega pravnega strokovnjaka. Vir: www.tax-fin-lex.si

Ddr. Jaklič je že med lansko okroglo mizo, ki je potekala ob slavnostni podelitvi priznanj, večkrat poudaril, da je za stabilno gospodarstvo nujna predvidljivost pravnega sistema, ki pa je v Sloveniji ne vidi povsod in vedno; poudaril je več prednosti anglosaksonskega pravnega sistem ter strnil povezavo prava in gospodarstva v misel: “Nevidna roka trga – če prava ni, če ni predvidljivosti – to ne deluje.” 

Ustavni sodnik je sicer priljubljen širom Slovenije, njegovega vpliva ter predvsem odklonilnih ločenih mnenj, s katerimi opozarja tudi na zmote ostalih ustavnih sodnikov, pa se očitno mnogi bojijo. Celo tako, da je Facebook za kratek čas umaknil njegovo predavanje Pet minut pred dvanajsto: o predpogojih svobodne demokratične družbe in vprašanju njihove uresničitve v okviru slovenske države zaradi pritiskov nedemokratičnih aktivistov. Jasno je, da predavanje, s katerim je Jaklič nastopil v sklopu dogodka, ki ga je organiziral Katoliški inštitut, nikakor ni v nasprotju s kakršnimikoli pravili Facebooka, kot so trdili, temveč gre zgolj za še eno v vrsti aktivističnih akcij slovenskih radikalnih levičarjev, ki si ne morejo pomagati, da ne bi poskušali na tak ali drugačen način utišati glasu razuma in posameznikov, ki si drznejo zagovarjati človeško svobodo. Kaj je takega povedal, pa poglejte in preberite TUKAJ. 

Javna podelitev priznanj za Najuglednejšega davčnega, finančnega in pravnega strokovnjaka za leto 2018 bo na slavnostnem dogodku v torek, 11. decembra 2018, ob 13. uri v dvorani Orhideja Grand Hotela Union v Ljubljani. Pogovor z Najuglednejšimi strokovnjaki bo vodila direktorica družbe Tax-Fin-Lex Zlata Tavčar.

M. S.

 • Beličič

  pRVI!

 • Silos

  Simič vrhunski strokovnjak in poštenjak,da ga je skoraj škoda za v Slovenijo.Skupaj sva
  služila ”’domovini’ zato ga na tem mestu lepo pozdravljam!

 • Beličič

  Pička mala!

  • Beličič

   Coln!

   • Beličič

    Cool!

 • Andrej

  A bo priznanja podelil Šarec? Šit, ker med njimi ni nobenega njegovega strokovnjaka.

 • Duhec

  Ta Jaklič bi moral bit pred vlade.

 • Kučko pod pručko

  V kakšni zmoti sem živel dolga leta, ko sem mislil, da je najuglednejši slovenski pravni strokovnjak dr. dr. Kučan, takoj za njim pa naj bi bil po mojem prepričanju ustavni pravnik Cmero.

  Sedaj si bom pa celo popoldne pulil lase in trgal gumbe. Prav mi je, kaj sem pa zaupal tem trečim gumpcem!!!

  • Common Sense

   Ne eno, ne drugo ne drži. Največji in najbolj podkovan davčni strokovnjak je Lukec Mesečnik. On zavoha davčno utajo že na daleč. In on najbolje ve kakšen je pravičen davčni sistem. Krivica se mu dela, da ga ni na tem seznamu.

  • SIMON ROZIC

   Kako si lahko tako neumno razmišljal !? Starodobni politkomisarji in
   kvazi pravniki so že v Yugi en drek veljali, danes pa bi bilo primerno
   in opravičljivo, da jih sunemo tja v presito rit na smetnjak zgodovine!

 • Garbage man

  Nacisti so bojkotirali Nataško, ker brani srbsko mafijo in LGBaletke in dominiko ker ima za fanta kriminalnega Albanca

 • lojze

  No, za te tri sem tudi sam glasoval!

 • samotoje

  Na RTV smetišču bo Šetinc ob tej priliki naredila intervju z Natašo Pirc Musar, pravno zvezdo, in Lukom Mescem, davčnim strokovnjakom.

  • karpelec

   V katero kategorijo bo pa sodila ta oddaja ali bo izven kategorije?

   • samotoje

    Prime time ekskluziva, normalno.

 • Anton

  …me pa vsa ta leta fascinirajo volilci, ki volijo avtokratske stranke, primer LMŠ, SAB,LMC, celo več, vse tri naštete avtokratske stranke so zmagale na državnozborskih volitvah, dobile priložnost za sestavo vlade in vse tri so tudi vladale, in vse tri si upam reči, da njih mandat ne bo izpeljen do konca.Aja pozabil sem še na listo Zorangutana, katere stranka je taisto z veliko večino zmagala na državnozborskih volitvah, vendar ker gospod (z malo začetnico) ni znal šteti do 46, je to pač njegov problem,poleg vseh ostalih problemov.

  sarkazem press

  • 10mile30

   gospod je itak z malo. al kaj si teu povedat?

   • Anton

    če ne kapiraš potem Bog pomagaj, aja sej res zate je Bog tudi z malo začetnico.

    sarkazem press

 • Vera

  Dominiki Švarc Pipan niso pomagala ” promocijska sredstva “, ki jih je neupravičeno prejemala, mogoče celo iz proračuna , saj v stranki SD delajo vse kar je prepovedano.Čestitke pa predvsem dr.dr. Jakliču in g.Simiču,tretjega še ne poznam.

 • Foglof Tunek

  Čujte, en lep vic za popestritef dneva:

  Kim Džong Un telefonira Janezu Janši: “Halo Janez, praviš, da so pri vas sami komunisti? Če bi bili res komunisti, ti že dolgo ne bi več twittal.”

 • augustin hadelich

  Butlni, še naslova ne znajo napisati.

  • Capi

   Čist vredu je napisan, če hočeš bit v teh področjih strokovnjak, moraš zelo dobro poznat tudi pravo……

 • Foglof Tunek

  Dragi moji, ta filmček smo že gledali in poslušali. Poskusite še enkrat, je zanimivo, poučno in še bolj zgodovinsko, lahko se ga prenese in tudi ga morate prenesti v današnji čas, na danes, jutri….
  Prav lepo je pogledati in poslušati dejstva, ki jih ne more nihče negirati….vse je Resnica.
  Lep pozdrav.

  Foglof Tunek

  Za osvežitev spomina……

  TRGOVINA Z OROŽJEM

  https://www.youtube.com/watch?v=zUJtuiyda4o

 • kraljica vesolja

  Dejte povedat Irglci, da se reče S težavami, ne pa z težavami. Esdeesovci, ne uničujte našga jezika, če ste že tok pametni.

  • Peter

   Hehe, ti si kraljica vesolja, ampak kralju ne sežeš do kolen.
   Ropotaš in ropotaš, kot pokvarjena stara raglja, no.
   38? Nisi še za bacit, no.

   • kraljica vesolja

    Ja, jst mam svojga kralja, kralja vesolja, kokr veš, mora pa vsak kralj met svojo kraljico.

    • Peter

     Jest sm svoj kralj. Mam pa carico. Pa je preveč pametna, da bi se kle oglašala in si pumpala svoj ego, Ti pa, kakor veš, no.

     • kraljica vesolja

      NIkol ni dost ego napumpan. Ego morš pumpat, da te drugi ne zgazijo, teb pa pol tud drugih ni treba gazit. A carica ma ponavad carja, da nima ga ona tud, tko sa strane, kokr dol rečejo.

     • Peter

      Ampak ti, kao vse druge kle gaziš?
      Ego napumpan preko zmožnosti?
      Včasih poči, pol so pa problemi, no.

     • kraljica vesolja

      Jst gazim sam fašiste, klanjat se jim ne mislim.

     • bednick

      Kako pa veš kdo je fašist?
      A to ga ti kr določiš?

     • Peter

      In kdo do fašisti odločaš ti…ali se pustišmalo sugerirat osrednjim medijem?

     • bednick

      carica – napačno
      cesarica- pravilno

     • kraljica vesolja

      Srbi pa RUsi majo carje, če še ne veš. Cesarje mate Osterajharji pa Rimljani. NO, vsaj, kokr jst vem.

     • bednick

      Zakaj ne pišeš potem v cirilici?

    • Peter

     38?
     Bog i bogme…najboljša leta, no.

     • kraljica vesolja

      Odlična, zgledam pa deset manj.

     • Peter

      Ojoj…še mal, pa te bom prosu za telefonsko…

     • slosin

      od kod ti ta podatek…kaj pa, če gre pri zapisu njenih let za ‘češko napako’..?

     • Peter

      Glej, jaz napišem, kar je res. In pričakujem od drugih isto.
      Saj, ne da bi me zanilamo, koli jih ima Kraljica Srbija do… kamorkoli. Ampak če ona igra to igro, kdo sem jaz, da bi ji oporekal?
      Kaj pa veš, mogoče sem pa jaz devica Joži pri 16 tih, no.

     • slosin

      če si v današnjem času pri 16-tih še vedno ‘virgo intakta’, potem s tabo nekaj ni v redu…Se smem priporočiti…?

 • Common Sense

  Lukcu Mesečniku se dela krivica, ker ga ni na tem seznamu! On daleč največ ve o davkih. Pod njegovim vodstvom in s pomočjo ostalih preverjenih davčnih strokovnjakov iz stranke Levica (izstopajo trčeni profesor, ubrisana igralka in mlečnozobi Che Guevara) bomo reformirali davčni sistem, da bo bolj “pravičen”. Vse pod geslom “Beda za vse, razen za nekatere”.

 • Kataklizma

  Najuglednejši …. kar seveda ne pomeni, da ima tudi prav … “po izboru ljudstva”, ki je pravno izobraženo v božju mater … zato nas pa država (in pravo) izigravata kjerkoli je to mogoče. “Laskavi” naziv, ni kaj!

 • Common Sense

  Naj bo ena stvar jasna. Največji in najbolj podkovan davčni strokovnjak je Lukec Mesečnik. On zavoha davčno utajo že na daleč. Medtem ko nihče ni opazil, da Akrapovič utajuje davke, je on to vedel v trenutku – kar je samozavestno povedal tudi na televiziji. Kako tudi ne, saj davčne sisteme študira že od svojega rojstva, t.j. 1989.

 • Olga2345

  Čestitke vsem, posebej pa ddr. Klemenu Jakliču! Želim mu obilo uspeha in vztrajnosti še naprej, saj bo imel ogromno dela, glede na vsa kukavičja jajca, ki jih komunisti (levičarji) rinejo na ustavno sodišče, ki ga želijo ukrojiiti po svoji podobi in in po bavconovem revolucionarnem “pravu”!

  • Miran

   Pejt decu večerjo skuhat baba zmešana al pa k maš.

   • žogica

    Ne sliši, bolj na glas ji povej….

   • Lustrator

    Z lahkoto bi organizirala tudi kakšen začetni tečaj kulture, retorike, domoljubja, demokracije, aktivnega državljanstva zate, kar bi Sloveniji koristilo precej bolj kot sit dec, ampak kaj ko v take trde socialistične buče lahko vbijaš osnovne logične aksiome desetletja, pa se ne premakne nič dokler je v glavi rdeča opeka iz prejšnjega režima.

   • črnogled

    Ne bodi nesramen,paradajzar.

 • Foglof Tunek

  Čujte, en lep vic za popestritef dneva:

  Kim Džong Un telefonira Janezu Janši: “Halo Janez, praviš, da so pri vas sami komunisti? Če bi bili res komunisti, ti že dolgo ne bi več twittal.”

  • Slovenec sem

   Zakaj si tako pristranski, saj ga samo ustrelil še niste!?

 • Foglof Tunek

  Dragi moji, ta filmček smo že gledali in poslušali. Poskusite še enkrat, je zanimivo, poučno in še bolj zgodovinsko, lahko se ga prenese in tudi ga morate prenesti v današnji čas, na danes, jutri….
  Prav lepo je pogledati in poslušati dejstva, ki jih ne more nihče negirati….vse je Resnica.
  Lep pozdrav.

  Foglof Tunek

  Za osvežitev spomina……

  TRGOVINA Z OROŽJEM

  https://www.youtube.com/watch?v=zUJtuiyda4o&t=11s

 • sanguis sacrum

  Čestitke vsem…

 • Amerikanc

  Čestitke nagrajenim. Mislim da si zaslužijo. Zanimivo da niso levi aktivisti temveč razumni ljudje. Ali ima Musarca dolg ali samo “debel nos” ?

  • RATATA

   Ve se le, da vratu nima. Kot ga nima sneženi mož.

 • Občasni Komentator

  korektno bi bilo poročati tudi o tem http://www.rtvslo.si/slovenija/najvplivnejsi-pravniki-vec-osebne-odgovornosti-vec-pluralizma/473107
  tam je tudi ddr. Jaklič, ampak vam očitno niso po godu tudi drugi

  • RATATA

   A judoŠvarcPipanka bo govorila o odgovornosti in sancinTuerkova(??), če bi bili klicani na odgovornost bi morali bingljati dol s telegrafštanege!
   Si šel ti mal med kretene s tem postom!

   • Občasni Komentator

    poišči kakšen tečaj slovenskega jezika preden se odločiš znova “pisuniti” kjer koli

 • xtc

  Baje gre za FAKE news najbolj pppularna je “javna pravnica” Črna Pipika,ki svetuje pod tazličnimi naklonskimi koti.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!